Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ευρωλίγκα 2007-2008, 1η φάση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
AZ1980
QUOTE(koufos7 @ Feb 11 2008, 15:07 ) *
Λαβε υποψιν σου και τον Ταταρουνη,την κατεχει την θεση. 24.gif


Ταταρούνης - Σάρας -Σάνι! Με τέτοια φροντ-λάιν δεν φοβόμαστε πια κανένανε! 41.gif
lakersdynasty
«Τρελαίνομαι όταν παίζω στο ΣΕΦ»

11/2/2008 19:14

Η συγκεκριμένη δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον Έλληνα παίκτη των «πρασίνων», γαλουχημένο με τη χρόνια αντιπαράθεση των αιωνίων. Ανήκει στον μακροβιότερο Αμερικανό του Παναθηναϊκού, τον Μάικ Μπατίστ, που μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα μοιάζει «πιο Έλληνας και από τους Έλληνες», όπως του λένε και οι συμπαίκτες του. Ο Καλιφορνέζος και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών, μιλά στο Sportime.gr για το ντέρμπι του ΣΕΦ, την έναρξη του Top 16, ενώ αποκαλύπτει ποιος είναι ο μοναδικός αντίπαλος που δυσκολεύει πραγματικά τον Παναθηναϊκό. «Κρύο φίλε. Πολύ κρύο! Τέτοιο κρύο ούτε όταν παίζαμε στο Σπόρτιγκ…»


Ο Μάικ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν προερχόμενος από τραυματισμό, καθώς μέσα στο καλοκαίρι υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο. Ο τραυματισμός αυτός του έχει κοστίσει τη συμμετοχή σε πέντε αναμετρήσεις των «πρασίνων», ενώ σε πολλούς αγώνες δυσκολεύεται να τρέξει και να πηδήξει στο 100%. «Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα δεν είμαι στο απόλυτα έτοιμος. Είναι ανάλογα με τις μέρες. Είναι φορές που πονάω και άλλες που νοιώθω μια χαρά. Συνεχίζω να δουλεύω και να κάνω αποθεραπεία, αλλά είχα δεχτεί δύο απανωτά χτυπήματα στο γόνατο, που με πήγαν ακόμα πιο πίσω. Βέβαια εδώ και δέκα μέρες νοιώθω καλύτερα από ποτέ. Ειδικά με τον ΠΑΟΚ έπαιξα σαν... Mike. (σ.σ. είχε 25 πόντους και πέντε ριμπάουντ σε 21 λεπτά) Πηδούσα και έτρεχα κανονικά. Πλάκα είχε. Που είχε λείψει η αίσθηση του να τρέχω χωρίς να πονάω. Φταίω κι εγώ όμως που άργησα να βρεθώ και πάλι σε καλή κατάσταση…».

«Με είδα στο βίντεο και είπα δεν πάει άλλο» ohmy.gif

Ζητάμε διευκρινίσεις και ο Αμερικανός μας ξαφνιάζει, καθώς αποκαλύπτει τους λόγους που καθυστέρησαν την αποθεραπεία του. «Όπως κάθε παίκτης, έτσι κι εγώ, θέλω να παίζω. Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω κα δεν αντέχω να μένω στον πάγκο. Πονούσα από την αρχή, αλλά δεν το έλεγα και σκεφτόμουν ότι την επόμενη μέρα θα είμαι καλύτερα. Αντί να ξεκουράσω το γόνατό μου όμως, εγώ το επιβάρυνα όλο και περισσότερο. Θυμάμαι ότι μια μέρα με είδα στο βίντεο να τρέχω και να πηδάω και σκέφτηκα «Δεν γίνεται άλλο έτσι. Τρέχω σαν κουτσός. Θα το πω στους γιατρούς και στους προπονητές». Έτσι και έκανα. Πήγα και τους είπα ότι πονάω και χρειάζομαι λίγη ξεκούραση. Καταλαβαίνετε ότι η πρώτη τους αντίδραση ήταν «Εντάξει Μάικ, αλλά γιατί δεν μας το είπες τόσο καιρό;». Εντάξει, η ομάδα είχε προβλήματα και ήθελα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να μένω έξω και να βλέπω τους άλλους να τρέχουν. Συμφωνήσαμε να ξεκουραστώ για δέκα μέρες και να κάνω ειδική θεραπεία. Τώρα νοιώθω περίφημα. Έπρεπε να το είχα πει από την αρχή βέβαια. Θα μου έλεγαν κατευθείαν «πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι» και θα γλίτωσε την ταλαιπωρία. Συμβαίνουν αυτά. Το θέμα είναι ότι είμαι και πάλι καλά στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς».

«Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το κρύο όμως;» angry_red.gif

Ο Παναθηναϊκός φέτος ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, ιδίως των ψηλών, γεγονός που έχει αναγκάσει τον Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει αλχημείες προκειμένου να καλύψει το κενό μέσα στη ρακέτα. «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Παντού συμβαίνει αυτό. Με τη διαφορά ότι εμείς καταφέρνουμε να είμαστε πρώτοι παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες. Αυτή είναι η διαφορά. Ο κόουτς συχνά βάζει τον Φράγκι στη θέση τέσσερα, ενώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δοκίμασε τον Στράτο και τον Κένι. Τι να κάνει κι αυτός; Με τους τραυματισμούς του Ντέγιαν και του Κώστα, πρέπει όλοι να προσπαθούμε διπλά για να καλύψουμε τις απουσίες. Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως είναι το κρύο. Τέτοιο κρύο δεν το περίμενα. Κάθε μέρα λέμε ότι την επόμενη θα έχει ζέστη, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν γίνεται να δουλέψεις έτσι ούτε να κάνεις δυνατές προπονήσεις. Είναι επικίνδυνο να τραυματιστείς. Πραγματικά είναι απίστευτο. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά πρέπει να σταματήσει. Εκνευρίζομαι που μιλάω γι’ αυτό, γιατί θεωρώ παράλογο να κρυώνουμε στο ίδιο μας το γήπεδο. Σε όποιο μέρος και να πας στην Αθήνα έχει παντού ζέστη. Παντού εκτός από το ΟΑΚΑ! Ακόμα και στο Σπόρτιγκ είχε περισσότερη ζέστη… Χθες μετά την προπόνηση θέλαμε να κάνουμε σουτάκια, αλλά πώς να κάνεις σουτ με τόσο κρύο; Είπαμε μεταξύ μας; «δεν πάμε καλύτερα στα σπίτια μας που έχει ζέστη και θα κάνουμε σουτ την άνοιξη…» Ελπίζω στον επόμενο αγώνα τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι η Εφές στην πρεμιέρα του Top 16 στην Κωνσταντινούπολη. Οι «πράσινοι» συναντούν και πάλι την… παλιά τους αγαπημένη σε ένα ζευγάρι που είναι πλέον «κλασικό» τα τελευταία χρόνια. «Ο πρώτος αγώνας είναι πάντα δύσκολος, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Η Εφές είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα που τρέχει και σουτάρει πολύ. Ειδικά όταν μπαίνουν μέσα οι πέντε Αμερικάνοι μοιάζει περισσότερο με κολεγιακή ομάδα, παρά με ευρωπαϊκό σύλλογο. Εμείς πάμε να κρατήσουμε το ματς στο μισό γήπεδο, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να μην τους αφήσουμε να τρέξουν καθόλου. Είδαμεμαζί με τους προπονητές τους δύο αγώνες της Εφές με τον Άρη και μας είπαν τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να τους δυσκολέψουμε και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ο Άρης έπαιξε πολύ έξυπνα, ειδικά στο δεύτερο αγώνα, μέσα στην Τουρκία και εγκλώβισε την Εφές με την άμυνά του. Τη δυνατή μας άμυνα θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς. Στον αγώνα αυτόν θα έχουμε και τον Νίκολα μαζί μας (σ.σ. Πρκάτσιν) που νοιώθει καλύτερα και θα μας βοηθήσει. Αν καταφέρει παίξει 10 λεπτά, η προσφορά του θα είναι καταλυτική. Εξάλλου έχει παίξει τρία χρόνια στην Τουρκία και ήδη μας έχει πει μερικά κόλπα που συνηθίζει να κάνει ομάδα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά και να καθαρίσουμε την πρόκριση από νωρίς. Από εμάς εξαρτάται εξάλλου».

«Ασύγκριτο συναίσθημα να πανηγυρίζεις μέσα στο ΣΕΦ» smiley.gif

Την άλλη Κυριακή, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών». Ο Ολυμπιακός θα πάει στο ντέρμπι ανεβασμένος, αλλά ο Παναθηναϊκός, διά στόματος Μάικ, αποδέχεται την πρό(σ)κληση και ετοιμάζεται να επαναλάβει αυτό που έκανε πέρσι στον αγώνα της κανονικής περιόδου. «Δεν ξέρω αν θα είναι και πάλι καλάθι και φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα… Ελπίζω να κερδίσουμε πιο εύκολα αυτή τη φορά.. Εντάξει, για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο την Εφές, αλλά, για να μη λέμε ψέματα, με το που θα ακούσουμε το σφύριγμα της λήξης στην Τουρκία, το μυαλό όλων μας θα πάει στο ΣΕΦ. Όλοι μας αυτόν τον αγώνα περιμένουμε. Λογικό δεν είναι; Οι παίκτες για κάτι τέτοιους αγώνες ζούνε. Ποιος δεν θέλει να παίζει τέτοια ματς; Προσωπικά τρελαίνομαι να αγωνίζομαι σ’ αυτό το γήπεδο! Είναι από τα αγαπημένα μου στην Ευρώπη. Εναντίον του Ολυμπιακού, είμαστε προετοιμασμένοι για... σκυλοκαβγά! Ο Ολυμπιακός είναι ανεβασμένος με την αλλαγή προπονητή και φαίνεται και από τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όπως ο Άρης. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Απλώς μέσα στον αγώνα, με τόση ένταση, μου βγαίνει αυθόρμητα να τους μιλήσω, να τους κοιτάξω στα μάτια, να φωνάξω και να πανηγυρίσω σαν τρελός τα καλάθια μου. Το έκανα πέρσι και θα το κάνω και φέτος. Αυτό είναι το μπάσκετ. Να παίζεις απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε ένα γήπεδο που σε βρίζει και στο τέλος να πανηγυρίζεις. Μου αρέσει πολύ αυτή η διαμάχη Παναθηναϊκού Ολυμπιακού. Θα είναι και ο κολλητός μου ο Μου-Μου εκεί, οπότε θα έχω ένα παραπάνω κίνητρο. Πολλοί Αμερικανοί παραπονιούνται για την ατμόσφαιρα και τις… τρέλες των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα, αλλά εμένα αυτό το κλίμα με ανεβάζει. Με κάνει να θέλω να δώσω τα πάντα. Ας βρίζουν και ας φωνάζουν όσο θέλουν. Αν δεν ξεπερνούν τα όρια σε αυτά που μας πετάνε, δεν με ενοχλούν καθόλου. Το απολαμβάνω. Ξέρω ότι δεν ακούγονται και πολύ… αμερικανικά αυτά που λέω, αλλά μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, έχω πάρει πολλά από τα στοιχεία σας. Μέχρι και στον τρόπο που οδηγώ… Σαν Έλληνας. Αφού τα παιδιά στην ομάδα μου λένε, ότι στις αντιδράσεις μου είμαι πλέον πιο Έλληνας από τους Έλληνες. Ας είναι. Εγώ το διασκεδάζω και περνάω εκπληκτικά μαζί σας, οπότε γιατί όχι…».

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΚΕ!!! icon_joy.gif
saniboy
QUOTE
Μέχρι και στον τρόπο που οδηγώ… Σαν Έλληνας.
tongue.gif tongue.gif
AZ1980
QUOTE
Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως είναι το κρύο. Τέτοιο κρύο δεν το περίμενα. Κάθε μέρα λέμε ότι την επόμενη θα έχει ζέστη, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν γίνεται να δουλέψεις έτσι ούτε να κάνεις δυνατές προπονήσεις. Είναι επικίνδυνο να τραυματιστείς. Πραγματικά είναι απίστευτο. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά πρέπει να σταματήσει. Εκνευρίζομαι που μιλάω γι’ αυτό, γιατί θεωρώ παράλογο να κρυώνουμε στο ίδιο μας το γήπεδο. Σε όποιο μέρος και να πας στην Αθήνα έχει παντού ζέστη. Παντού εκτός από το ΟΑΚΑ! Ακόμα και στο Σπόρτιγκ είχε περισσότερη ζέστη… Χθες μετά την προπόνηση θέλαμε να κάνουμε σουτάκια, αλλά πώς να κάνεις σουτ με τόσο κρύο; Είπαμε μεταξύ μας; «δεν πάμε καλύτερα στα σπίτια μας που έχει ζέστη και θα κάνουμε σουτ την άνοιξη…» Ελπίζω στον επόμενο αγώνα τα πράγματα να είναι καλύτερα


A-Π-I-Σ-T-E-Y-T-O... Τι να πω, δε το πιστεύω με τίποτα. Ρε αδέλφια πληρώστε πια το πετρελαιο, θα χάσουμε και δεύτερη χρονιά λόγω κρύου, μετά τα τραγελαφικά του 2003... ugly1.gif
spysta
QUOTE(AZ1980 @ Feb 12 2008, 02:01 ) *
A-Π-I-Σ-T-E-Y-T-O... Τι να πω, δε το πιστεύω με τίποτα. Ρε αδέλφια πληρώστε πια το πετρελαιο, θα χάσουμε και δεύτερη χρονιά λόγω κρύου, μετά τα τραγελαφικά του 2003... ugly1.gif

πραγματικα ειναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ !!!!Μα καλα ..πως ειναι δυνατον να συμβαινει τετοιο πραγμα ???... ειναι πολυ αστειο tongue.gif
koufos7
Κανει μποικοταζ στον Τζιγγερ και δεν αγοραζει πετρελαιο ο Παυλος. shot.gif
AZ1980
QUOTE(koufos7 @ Feb 12 2008, 15:14 ) *
Κανει μποικοταζ στον Τζιγγερ και δεν αγοραζει πετρελαιο ο Παυλος. shot.gif


smiley.gif

Θεός ο koufos7, τα σπάει! 41.gif
Igor
Μαζευουμε λευτα ως φορουμ να τα δωσουμε ωστε να πληρωσουν για τη θερμανση ??
Bonzo
QUOTE
Ας βρίζουν και ας φωνάζουν όσο θέλουν. Αν δεν ξεπερνούν τα όρια σε αυτά που μας πετάνε, δεν με ενοχλούν καθόλου. Το απολαμβάνω.
icon_drunk.gif icon_drunk.gif


Για μένα όλα τα λεφτά είναι αυτή η φράση. Απολαμβάνει να τονν βρίζουν και να του πετάνε αντικείμενα αρκεί να μην ξεπερνάνε τα όρια στο είδος αντικειμένων που πετάνε. laugh.gif laugh.gif
Είναι τρελός ο Αμερικάνος icon_drunk.gif
AZ1980
H απολαυστική αυτή εξομολόγηση του Μάικ είναι μια προσφορά του κτήματος Χατζημιχάλη 41.gif
koufos7
Xικ ,ξεχικ τα χωνει icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.