Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toronto Raptors
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
benchwarmer
Toronto Raptors






New sheriff in town




Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 59-23
Leaders (2017-2018):
Πόντοι: DeMar DeRozan 23,0 - Kyle Lowry 16,2 - Jonas Valanciunas 12,7
Ριμπάουντ: Jonas Valanciunas 8,6 - Serge Ibaka 6,3 - Kyle Lowry 5,6
Ασσίστ: Kyle Lowry 6,9 - DeMar DeRozan 5,2 - Fred VanVleet 3,2

Πιθανή 5άδα:
PG:LowrySG:GreenSF:Leonard
PF:IbakaC:Valanciunas


Πάγκος:
PG’s: Delon Wright, Fred VanVleet, Lorenzo Brown
SG’s: CJ Miles
SF’s: OG Anunoby, Norman Powell
PF’s: Pascal Siakam
C’s: Greg Monroe

Offseason moves:
Ήρθαν: Kawhi Leonard (Spurs), Danny Green (Spurs), Greg Monroe (FA)
Draft Picks: -

Έφυγαν: DeMar DeRozan (Spurs), Jakob Poeltl (Spurs), Lucas Nogueira (Fuenlabrada)

Προπονητής:
Nick Nurse (1st season)

Raptors λοιπόν. Ένα όνομα, μία ιστορία. Or not. Αυτό ακριβώς είναι που θα επιχειρηθεί να αλλάξει φέτος, μετά από την καλύτερη regular season στην ιστορία του franchise. Και το γιατί πρέπει να αλλάξει αυτό, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί αν δει κάποιος το αποτέλεσμα των πλέι-οφ (για μία ακόμη χρονιά).
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν που είναι περιττό να αναλύσουμε περαιτέρω, o Masaj Ujiri τόλμησε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Σπερς για τον Kawhi Leonard. Το ρίσκο φυσικά δεν έγκειται στην αγωνιστική αξία του Leonard (η οποία είναι κλάσεις ανώτερη του DeRozan, σόρρυ κιόλας) αλλά στην κατάστασή που βρίσκεται το πόδι του μετά τον περσινό τραυματισμό (ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο ήταν τόσο σοβαρός ώστε να τον αφήσει εκτός παρκέ για όλη τη σεζόν). Για την ώρα είναι παρών στα φιλικά, τελικός απολογισμός βέβαια της κίνησης θα γίνει αργότερα, καθώς πέραν της αγωνιστικής του αξίας, ο Leonard θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει και το ειδικό βάρος να οδηγήσει τους Raptors και σε επιτυχημένα πλέι-οφ (με ό,τι μπορεί να σημαινει αυτό) και όχι απλώς στην κανονική περίοδο.

Μπροστά σε αυτήν την κίνηση οι υπόλοιπες αλλαγές φαντάζουν δευτερεύουσες. Ακόμα και όταν μιλάμε για την αλλαγή του ίδιου του προπονητή της ομάδας. O Dwayne Casey πάντως αποτελεί παρελθόν μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας (και αφού πήρε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της λίγκας πέρυσι!), στα πλαίσια της αποβολής της "λουζερίλας" που διακατέχει τον οργανισμό. Στην θέση του ο πρώην βοηθός του, Nick Nurse, στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Η δουλειά του είναι κάθε άλλο παρά εύκολη: μπορεί η ομάδα να έχει άθικτο τον βασικό κορμό της και να είναι το δίχως άλλο "στρωμένη", η αλλαγή όμως της νοοτροπίας στην οποία δείχνει να έχει παραπέσει όλα αυτά τα χρόνια είναι μάλλον πολύ δυσκολότερη από την εύρεση κάποιων ρόλων σε κάποιους παίχτες..
Τα υπόλοιπα προσεχώς στις οθόνες μας, σίγουρα πάντως για πρώτη(?) φορά οι Raptors θα έχουν μία σεζόν με αρκετό ενδιαφέρον για όλους μας.

Πρόβλεψη: 56-26
Conference rank: 2
Division rank: 2
yorgos
Πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι στη Βοστώνη. Πέρα από τη νίκη (η βασική αιτία της οποίας είναι η επικράτηση του Ιμπάκα απέναντι στο Χόρφορντ), κακά τα ψέμματα όλοι θέλαμε να δούμε την κατάσταση του Λέοναρντ: εμένα μου φάνηκε από σίδερο, με πολλές πρωτοβουλίες, φανταστικές άμυνες και ακούραστος. Ο υγιής Λέοναρντ είναι ο καλύτερος παίκτης στη λίγκα για μένα, οπότε το Τορόντο γίνεται αυτομάτως σοβαρότατο contender. Δεν έχει το βάθος της Βοστώνης και μου δίνει στα νεύρα ο Λάουρι, αλλά θα έχουμε πολύ ωραίους τελικούς Ανατολής φέτος, αρκεί να μην υπάρχουν βασικοί τραυματισμοί πάλι. Λουζερίλα με Καουάι δεν υπάρχει, το Τορόντο είναι εδώ. Ο Van Vleet για μένα θα έπρεπε να ξεκινάει κιόλας.
aegeansheed
Σιακάμ και Καουάη, μακράν το πιο ποιοτικό, πλήρες και ολοκληρωμένο laugh.gif δίδυμο forwards αυτή τη στιγμή του χρόνου. Αμαρτία να μη σχολιαστεί. Μας έχουν φάει με τους Bucks και δε λέμε αυτά που βγάζουν μάτια. Δεν παίζεται η ομάδα που τους έχει μαζί την ίδια ώρα στο παρκέ. Απλά κι όμορφα.
Rated: (en)joy
Όχι κι άσχημα για παίκτη που κοστίζει κάτι σαν το 1% του φετινού τους payroll -ή κάπου εκεί τέλος πάντων...
SG3ptshooter


Νέο καρίερ χάι του Πασχάλη Σιάκκα, 33-14-4, 30 και ο FvV. Έρχεται κι ο Marc, να δούμε που θα κάτσει η μπίλια στην Ανατολή.
Boom Dizzle
Οι Ραπτορς ειδαν και αποειδαν τοσα χρονια με το ιδιο σχημα και κανουν all in φετος. Το καλοκαιρι οοπως το βλεπω θα πανε σε ολικο rebuilding με κολωνα Siakam.
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ Feb 8 2019, 10:18 ) *
Νέο καρίερ χάι του Πασχάλη Σιάκκα

Mετά τους 33, 44. Και 22 Anunoby, δικιά του καλύτερη σούμα. Είναι on pace να επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο της περσινής τελικής συγκομιδής στις στήλες νίκες/ήττες, που ήταν η καλύτερη στην ιστορία (sic) του franchise.

QUOTE
Ιστορία δεν έχουν, ας τη γράψουν.
SG3ptshooter
To -30 του Marc πόνεσε, η ήττα απ' τους φετινούς Rockets πόνεσε, τουλάχιστον δε βρήκα λόγο να φοβάμαι για το αγαπημένο μας δίδυμο forwards. laugh.gif

Manimal
Ο Nurse, τον θεωρώ τον αδύναμο κρίκο των φετινών Ράπτορς και τον βασικό λόγο που ακόμα μία χρονιά με καλύτερες προοπτικές και πιθανότητες θα την κάψουν. Δεν κατάφερε ακόμα να βρει ρόλο στον Γκαζόλ και ούτε πιστεύω να προλάβει μέχρι τα οφφς και θεωρώ πως είναι ο παίχτης που θα τον χρειαστεί περισσότερο σε πιθανό ματσάρισμα με 76ers ή Bucks.
geo82
Καλά, πιθανό underachieving των Raptors στα playoffs δε θα μου προξενήσει έκπληξη. Άλλωστε, το συνηθίζουν εκείνη την περίοδο. Το αντίθετο θα είναι η έκπληξη.
SG3ptshooter
Rosterικά είναι καλύτερα από ποτέ και μοιάζει να έχουν τους κατάλληλους forwards να ματσάρουν τους Bucks. Συμφωνώ πως δεν παύουν να είναι οι Raptors και σίγουρα ένας νεόκοπος head coach είναι αυτόματα ερωτηματικό. Αλλά χωρίς LeBron παρόντα όπως και να το κάνουμε όλοι έχουν πιθανότητες.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.