Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3
benchwarmer
Άλλη μία φιλική συνεισφορά στο γυναικείο subforum (αρκεί να βρεθεί πάλι κάποιος να το ενημερώνει tongue.gif ), χρειάζεται νομίζω ένα thread με τις Ελληνίδες παίκτριες στο εξωτερικό, οι οποίες αποτελούν και τη βάση της εθνικής μας ομάδας.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση, φέτος έχουμε ξενιτεμένες τις:
Κατερίνα Σωτηρίου, Burgos (Ισπανία)
Ζωή Δημητράκου, Nadezhda Orenburg (Ρωσία)
Εβίνα Μάλτση, Antakya (Τουρκία)
Όλγα Χατζηνικολάου, Girona (Ισπανία)

και βέβαια οι Σπανού-Χατζηγιακουμή-Σταμολάμπρου που θα αγωνίζονται στο NCAA, με την πρώτη μάλιστα πέρυσι να εντυπωσιάζει και να ψηφίζεται στην 3η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.


Όσο έχω χρόνο θα προσπαθήσω να ενημερώνω κι εγώ το τόπικ με νέα-στατιστικά, αλλά φυσικά καλύτερα κάποιος πιο εξοικειωμένος με το θέμα.. smile.gif

(Ελπίζω τα στοιχεία που βρήκα να ισχύουν, δεκτές φυσικά οποιεσδήποτε διορθώσεις-προσθήκες biggrin.gif )
ggrilik
H Βίκυ Καραμπάτσα (1,90μ, φουρνιά του 1996) μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και της εθνικής 3x3 τα βρόντηξε απο το Robert Morris και επέστρεψε ευρώπη, στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Μπέντερ Γκρούνμπεργκ (αντίστοιχη Α2). Λογικα συνεχίζει και τις σπουδές της εκεί.

Καλά έκανε - λέω εγώ - μια και σαν freshman δεν καταφερε να πάρει αξιόλογο χρόνο συμμετοχής στους colonials. Στην γερμανική "Α2" λογικά θα παίζει πολύ περισσότερο.

http://www.woman2woman.gr/2016/08/κάτο...αμπάτσα/


Στην ευρώπη αυτή την στιγμή (2016) αγωνίζονται η Κατερίνα Σωτηρίου 1.85,1984 στην Τορίνο, η Φαίδρα Σκιαδοπούλου 1.91,1990 στην Τενερίφη και η Άρτεμις Σπανού 1.90,1993 στην Χιρόνα. Και η ελληνοαμερικάνα Τζάκι Γέμελος 183, 1988 που πήγε στη Νάπολη.

Η Εβίνα Μάλτση όπως και η Στέλλα Καλτσίδου επέστρεψαν στον Ολυμπιακό για να τον βοηθήσουν στο eurocup (καλή επιτυχία!! wav.gif ).

Η Ζωή Δημητράκου σταμάτησε προς το παρόν για να κάνει οικογένεια.

Στην Αμερική σε κολέγια είναι μια στρατιά.
Αυτές που ξέρω είναι οι:

Ανθή Χατζηγιακουμή, Florida Gulf Coast
Ρία Πατεράκη, Texas Woman's
Βασιλική Τάρλα, Ranger College -> Our Lady of the Lake University
Στεφανία Σιδέρη, Portland Pilots -> new mexico highlands
Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Robert Morris
Ραφαέλλα Λούσι Αγγελίδου, Mineral Area College
Σοφία Γεωργιάδη, NYIT
Σοφία Ερμείδου, University of Bridgeport
Ελεάννα Χριστινάκη, Φλόριντα Γκέιτορς
Πηνελόπη Παυλοπούλου, Washington State
Χριστιάνα Γεροστέργιου, Maine
Βασιλική Λούκα, UNBC στον Καναδά.
Μελίνα Κόλλια, Bentley
Ραφαέλλα Αγγελίδου, Howard Texas
Άννα Μαρία Μαντά, Βερμόντ,
Μαριέλλα Φασούλα, Μπόστον Κόλετζ,

http://www.sport24.gr/Basket/USA/Ncaa/ti-e...aa.3162970.html
ggrilik
Κάτι που ξέχασα, έτσι για λόγους πληρότητας, οι Κατερίνα Σωτηρίου (1984) και Όλγα Χατζηνικολάου (1981) άφησαν την Ισπανία και έχουν γυρίσει απο το 2014 στον Πρωτέα βούλας.
benchwarmer
Ενόψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ, ας έχουμε μία ιδέα του τι κάνουν φέτος οι σημαντικότερες Ελληνίδες παίκτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (οι οποίες εξαιτίας των κινήσεων του Ολυμπιακού είναι λιγότερες από άλλες χρονιές).

- Άρτεμις Σπανού: Παίζει στην πολύ καλή ισπανική Girona, και έχει συγκεντρωτικά σε ισπανικό πρωτάθλημα και Eurocup 9.9 πόντους και 5.5 ριμπάουντ σε περίπου 25 λεπτά, παίζοντας βέβαια και μακριά από το καλάθι (19/63 τρίποντα σε 31 ματς) και όχι μόνο στο "5" όπως κάνει αναγκαστικά στην Εθνική μας. Λογικά θα είναι και φέτος το βαρύ μας πυροβολικό στο 4-5.
- Κατερίνα Σωτηρίου: 10.3 πόντοι (με άσχημα ποσοστά όμως) και 6.6 ριμπάουντ σε περίπου 35 λεπτά στην ιταλική Battipaglia (προτελευταία στην βαθμολογία). Από τα πιο αθόρυβα και σταθερά παρόντα μέλη της Εθνικής όλη αυτή την καλή δεκαετία, έφτασε όμως πλέον τα 33 και ίσως να πρέπει κάπως να ξεκινήσει μια ανανέωση...
- Τζάκι Γέμελος: Είναι φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό το αν θα αγωνιστεί ποτέ με την Εθνική. Είναι πάντως η μόνη που μπορεί να μπει κάπως στα παπούτσια της Μάλτση, έχοντας φέτος στην ιταλική Napoli 14.9 πόντους, σουτάροντας σταθερά με πάνω από 40% στα τρίποντα (αρκετά σπάνιο ποσοστό για το γυναικείο).

Αυτές είναι οι μόνες 3 που αγωνίζονται σε σημαντικό επίπεδο στην Ευρώπη. Όμως οι μεγάλες μας ελπίδες για το (ίσως λίγο πιο μακρινό μέλλον) βρίσκονται πλέον στις ΗΠΑ και είναι οι:

- Ελεάννα Χριστινάκη: Αποβλήθηκε από το Florida λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Σε 9 ματς πάντως πρόλαβε και είχε 17.6 πόντους μέσο όρο, με καλά ποσοστά και 4.7 ριμπάουντ και 3.0 ασίστ. Θα παραμείνει στις ΗΠΑ έχοντας συμφωνήσει να αγωνίζεται από του χρόνου με το Maryland.
- Μαριέλλα Φασούλα: 16 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ και 1.1 τάπα στο Boston College. Γενικά κοπέλα πάνω από 1.95 δεν έχουμε, και ούτε είχαμε ποτέ. Όπως και η Χριστινάκη, ήταν στην 12άδα και πριν 2 χρόνια, φέτος θα κληθεί να βοηθήσει κιόλας πιστεύω.
- Άννα Σταμολάμπρου: Το Α και το Ω του Robert Morris, με 16.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ (παρά το μικρό της ύψος) και 2.7 ασίστ.
- Πηνελόπη Παυλοπούλου: Ένα κλικ κάτω από τις άλλες 3 σίγουρα, σταθερή παρουσία πάντως στο Washington State με 7.4 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ.

Οι Χριστινάκη και Φασούλα ήταν ήδη στην 12άδα του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ χωρίς βέβαια ουσιαστική συμμετοχή, φέτος θα κληθούν να βοηθήσουν και στην πράξη πιστεύω, και ίσως όχι μόνο αυτές..
ggrilik
QUOTE (benchwarmer @ Mar 2 2017, 22:15 ) *
θα κληθούν να βοηθήσουν και στην πράξη πιστεύω, και ίσως όχι μόνο αυτές..

Ποιά έχεις υπόψη, να δω αν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος smile.gif
parketeza
Ξεθάβω λοιπόν αυτό το νήμα (με τα αμέεεετρητα ποσταρίσματα !!! rolleyes.gif ), γιατί υπάρχουν και οι Ελληνίδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, μακριά από την εγχώρια παράνοια! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να κάνω ένα πιο εμπεριστατωμένο ποστ, έτσι κι αλλιώς το δικό μου (μπασκετικό) βλέμμα είναι στραμμένο κυρίως προς τα έξω, αλλά τι να κάνουμε, ο χρόνος ολίγος...

Δύο πραγματάκια, λοιπόν, από εμένα (και προσθέστε ελεύθερα):

Εν αρχή εστίν η… Σπανού, η μοναδική που παίζει στο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα της, την Πολκοβίτσε, είναι από τις λίγες που διασώζονται με τον τρόπο που αγωνίζεται. Δεν δίνω αναλυτικά στατιστικά της από το πολωνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, απλώς αναφέρω ότι τους τελευταίους 2 μήνες έχω παρατηρήσει ότι σουτάρει σταθερά από το τρίποντο με πάνω από 50%, που σημαίνει ότι το δουλεύει πολύ (στην αρχή της σεζόν η άμυνα την έπαιζε στα 2 μέτρα). Αλλά κυρίως είναι όλη η άλλη αθόρυβη δουλειά που κάνει μέσα στο παιχνίδι, αυτή που έκανε τον Paul Nilsen να την εντάξει στις 5 unsung heroes της φετινής Ευρωλίγκας: http://www.fiba.basketball/news/5-unsung-h...uroleague-women

Και αυτό εδώ, από τον αγώνα της Πολκοβίτσε με τη Γαλατάσαραϊ (στις 17-1-2018). thumbsup.gif


Επόμενη, η Χριστινάκη, που ξεκίνησε την καθυστερημένη, ελέω red-shirt, χρονιά της στο Meryland σαν θηρίο που το είχαν κλείσει στο κλουβί (32 πόντοι απέναντι στο αδύναμο Coppin State στις 20 του Δεκέμβρη). Η προπονήτριά της φαινόταν από την αρχή ότι την πιστεύει και την υπολογίζει και της έδωσε χρόνο στο rotation στα κρίσιμα πλέον παιχνίδια της περιφέρειας (το Meryland, νο14 στη γενική κατάταξη, προηγείται στη βαθμολογία της Β10 με μόνο 1 ήττα), αλλά μετά τον τραυματισμό μιας συμπαίκτριάς της η Χριστινάκη με το γνωστό της θράσος εξελίσσεται σε… καλό βιολί. Χθες απέναντι στο Ohio State (νο12): 30 λεπτά, 26 πόντοι (οι 21 στο α΄ ημίχρονο!), 6/11 τρίποντα, 8 ριμπ., ξεκινώντας ως βασική.

Κι όταν χρειαστεί, σκουπίζουμε και το παρκέ, ή έστω βοηθάμε: biggrin.gif



Έτσι, @ggrilik ;;; tongue.gif


bonus
Η Παυλοπούλου στο Washighton State.
Η χρονιά δεν πηγαίνει καλά ούτε για κείνη ούτε για το κολέγιό της. Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα έχασε και τη θέση της στην αρχική 5άδα. Πέρσι όμως είχε κάνει πολύ καλό β΄ μισό και είχε κυκλοφορήσει και αυτό το βιντεάκι:



Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εμένα ως παίκτρια η Παυλοπούλου μου αρέσει. Έχει ένα πολύ γλυκό και τεχνικό σουτάκι, που είχα να το δω από τον καιρό της Μάλτση και της Καλτσίδου… Όπως και να ’χει, πάντως, περιμένω τη στιγμή που θα κληθεί, επιτέλους, στην Εθνική γυναικών, για να αρχίσει να εντάσσεται σιγά-σιγά, γιατί νομίζω ότι έχουμε αργήσει. Και να δούμε τι θα επιλέξει για του χρόνου: θα επιστρέψει στην Ελλάδα ή θα αναζητήσει ομάδα στο εξωτερικό;

υγ.
Οι τύχες της Σταμολάμπρου αναζητούνται! blink.gif
benchwarmer
QUOTE(parketeza @ Jan 24 2018, 17:39 ) *
υγ.
Οι τύχες της Σταμολάμπρου αναζητούνται! blink.gif


Δεν υπήρχε καλύτερη μέρα για να κάνεις το ποστ smile.gif

http://www.sdna.gr/mpasket/kosmos/article/...tamolamproy-pic
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Jan 24 2018, 21:52 ) *
Δεν υπήρχε καλύτερη μέρα για να κάνεις το ποστ smile.gif

http://www.sdna.gr/mpasket/kosmos/article/...tamolamproy-pic


smiley.gif

Μόλις είδα ότι την ανακοίνωσαν και οι Ισπανοί! Η Campus Promete παίζει τη σωτηρία της στη Liga Dia, έχει μόνο 2 νίκες στο πρωτάθλημα (και 14 ήττες!), αλλά σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή από την ελβετική Basket Helios. Θα συναντήσει εκεί και τη Jovanovic. Τα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος μεταδίδονται διαδικτυακά, οπότε θα έχουμε και εικόνα σύντομα.

Στο μεταξύ, σήμερα στον πάγκο της Πολκοβίτσε δεν ήταν ο Δικαιουλάκος. Τον σχόλασαν άραγες οι Πολωνοί; ohmy.gif
parketeza
Η Χριστινάκη για το Meryland

Εδώ δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου η λέξη στήριξη. Ότι δεν αξίζει το οδηγούν στο γκρεμό, μπροστά στη σκληρή νοοτροπία του τρόπου που κάνουν επιλογές και πρωταθλητισμό. Αυτό που ισχύει είναι ότι όταν πιστεύουν ότι έχεις δυνατότητες και για να καταλήξουν σε αυτό μέσα από χιλιάδες παιδιά, δεν γίνεται τόσο απλά. Σε υποστηρίζουν για να αποδώσεις για να μην έχεις δικαιολογίες να μην αποδώσεις. Για εμένα έχουν μελετήσει τα πάντα και μέσα από αυτή τη μελέτη μου δίνουν σε όλους τους τομείς ότι ακριβώς χρειάζομαι. Αυτό γίνεται με όλες τις συμπαίκτριές μου. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα έτσι κάνουν πρωταθλητισμό σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

source-full story
parketeza
Εικόνα από τα… εξωτερικά! Αυτά τουλάχιστον μας προσφέρονται αφειδώς smile.gif

Ισπανία
Η rookie Σταμολάμπρου μετακόμισε από την Ελβετία στο Λογρόνιο, στα βόρεια της Ισπανίας, για λογαριασμό της Campus Promete LF1, που παλεύει για τη σωτηρία της στη Liga Dia, αλλά κατά τα φαινόμενα θα μείνει με το… πάλεμα! Βρίσκεται σταθερά στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 3 νίκες και 18 ήττες...

Για την Άννα-Νίκη, πέντε παιχνίδια μέχρι στιγμής: στα δύο πρώτα πήρε, αν και νεοφερμένη, αρκετό χρόνο συμμετοχής, περίπου 20 λεπτά κατά μέσο όρο, παίζοντας στον άσσο, αλλά και στο δύο. Απολογισμός; 2 πόντοι, 1/1 δίποντα, 0/10 τρίποντα (σχεδόν όλα ελεύθερα, ειδικά όταν έπαιζε ως δυάρι!), 1 ασίστ, 4 λάθη. Στα επόμενα τρία παιχνίδια ο χρόνος της συρρικνώθηκε (9 λεπτά περίπου ανά παιχνίδι, 2/6 τρίποντα, 1/1 δίποντα), παίζοντας αποκλειστικά στο 2. Στην άμυνα, ε, καλά να ’ναι τα… ματάκια της! laugh.gif

Γενικό συμπέρασμα; Το προφανές, μάλλον! Η Σταμολάμπρου έχει πολύ δρόμο μπροστά της, βασικά έχει να ανέβει βουνό ολόκληρο, και δεν είναι τα στατιστικά της το πρόβλημα, είναι η όλη εικόνα, μολονότι δεν της λείπουν τα καλά στοιχεία. Θέλει πολύ δουλειά όμως. Ας ελπίσουμε να τον βρει τον δρόμο της. Εξάλλου είναι η πρώτη της επαγγελματική χρονιά…

Μένουμε Ευρώπη, και Πολωνία
Ο Δικαιουλάκος έφυγε από την Polkowice, λίγο αργότερα τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι (Πρέκας, Ανυφαντής). Έχει μείνει μόνο η Σπανού με νέο προπονητή τον Σλοβάκο Maros Kovacic, που κλήθηκε, όπως και πέρσι, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δηλαδή να σώσει τη χρονιά. Από την Ευρωλίγκα τέλειωσε, στο Eurocup δεν συνεχίζει, στο Κύπελλο Πολωνίας τα… θαλάσσωσε, απομένει λοιπόν μόνο το πρωτάθλημα: προς το παρόν βρίσκεται στην 2η θέση (με περισσότερα παιχνίδια όμως) και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τη Wisla Krakow (εκθρονίζοντάς την από την 1η θέση) αλλά και την 4η της βαθμολογίας Sleza Wroclaw. Με τη Sleza η Σπανού έκανε ένα γεμάτο κι απολαυστικό παιχνίδι. Ιδού:



Και φυσικά πολλή δουλειά στην άμυνα. thumbsup.gif Θα είναι κρίμα για την ίδια αν του χρόνου δεν συνεχίσει σε ομάδα της Ευρωλίγκας! Πάντως, το πολωνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και όλα θα κριθούν στα play off.

Όσο για τον coach D. δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να μάθουμε τι θα κάνει: αν θα μείνει στο γυναικείο, σε ποια ομάδα και σε ποια χώρα (να μαντέψω; rolleyes.gif ).

Τουρκία
Μας απασχολεί η… γειτόνισσα γιατί εκεί εργάζεται ως head coach εδώ και κάποια χρόνια η Κ. Χατζηδάκη. Η Hatay λοιπόν τα πάει περίφημα στο απαιτητικό τουρκικό πρωτάθλημα (για πολλούς το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, εγώ πάλι προτιμώ το γαλλικό! biggrin.gif ), νίκησε μέχρι και τη Fenerbahce και σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Yakin Dogu. Αλλά και στο Κύπελλο Τουρκίας τα πήγε καλά, αφού νίκησε τη Besiktas στον προημιτελικό, απέκλεισε τη Fenerbahce (!) στον ημιτελικό και βρέθηκε στον τελικό απέναντι στην πανίσχυρη Yakin Dogu, όπου έπεσε θύμα τόσο του μεγάλου ρόστερ του αντιπάλου (η Yakin Dogu είναι ομάδα που σε… χτυπάει κατά κύματα με το βάθος πάγκου και την ποιότητα που διαθέτει) όσο και της Kayla McBride!

Φυσικά Χατζηδάκη και Hatay συνεχίζουν και στα play off του Eurocup, όπου θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική Villeneuve, που "κατέβηκε" από τον α΄ όμιλο της Ευρωλίγκας. Η Villeneuve πάει να χτίσει παράδοση στο Eurocup, αλλά φέτος είναι αρκετά ασταθής, οπότε η Hatay έχει αρκετή τύχη να βρεθεί στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει ή τη Venezia ή τη Mersin (ομάδες του eurocup δηλαδή).

Αυτά.–

υγ.
Αύριο λέω να πάω… από Αμερική μεριά! biggrin.gif
parketeza
Στην Αμερική:
Ολοκληρώθηκε η regular season των περιφερειών. Στην PAC12, το… πολυεθνικό Washington State είχε μια κακή χρονιά με απολογισμό νικών-ηττών 3-14 (το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στο Stanford ακυρώθηκε λόγω… ανωτέρας βίας) και 10-19 στο σύνολο.

Η Παυλοπούλου σαν να "ξύπνησε" κάπως στα τελευταία ματς, έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις με σπουδαιότερες αυτές απέναντι στο νο9 Oregon (14π., 4/6 τρίπ.) και στο Colorado (12π., 4/8 τρίπ., 5 ριμπ.). Team player σαφώς, αλλά το πιο σημαντικό στατιστικό της είναι η σταθερότητα που δείχνει από το τρίποντο: σουτάρει με 44% (από τα υψηλότερα ποσοστά στην PAC12), μολονότι παίρνει τις λιγότερες προσπάθειες σε σχέση με τις συμπαίκτριές της.

Επόμενο παιχνίδι, στην τελική φάση πια, με το USC την Παρασκευή. Δυσκολάκι, αλλά το ματς της κανονικής περιόδου ήταν ντέρμπι, καθώς οι Cougs το έχασαν στις λεπτομέρειες στο τελευταίο σουτ.


Όσο για το Maryland, εκεί που πήγαινε τρένο στη B1G και είχε φτάσει μέχρι και το νο9 της γενικής κατάταξης, έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες, με τη Χριστινάκη να ρίχνει την απόδοσή της και κατ’ επέκταση να μειώνονται και τα λεπτά της. Λιγάκι ασταθής στο σουτ, στο τελευταίο παιχνίδι με τη Nebraska είχε 2/8 τρίπ., 8 ριμπ., 13π. σε 29 λεπτά.

Πάντως οι Terps τερμάτισαν στη 2η θέση της regular season (στο νο13 της γενικής κατάταξης) και συνεχίζουν στην τελική φάση στην Indianapolis. Αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά τον νικητή Indiana v. Michigan State την Παρασκευή. Κι αυτό δυσκολάκι, αλλά… να τις φοβάσαι τις χελωνίτσες! wink.gif

bonus
Είναι κι άλλες που φοιτούν στα κολέγια στην από κει όχθη, αλλά εγώ, πατριώτη, θα γράψω για το κορίτσι που... χάσαμε:



Fresh…woman στο Wake Forrest, έπαιξε σε 29 παιχνίδια, 14.7 λεπτά μέσο όρο, 4.7 πόντοι, 2.6 ριμπ., 36.6% στο τρίποντο, σύνολο 28 ασίστ, 37 (!) λάθη, 8 μπλοκ, 12 κλεψίματα.

Αυτά.–
parketeza
Ok, ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα:

http://www.fiba.basketball/news/-are-greec...aki-and-fasoula

rolleyes.gif
parketeza
Στην Αμερική, και πάλι!

Το Washington State ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, καθώς ηττήθηκε από το USC (44-47) κι έτσι γύρισε… σπίτι του. Η Παυλοπούλου έπαιξε 16 λεπτά και είχε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα. Και κάπως έτσι τελείωσε την κολεγιακή της καριέρα, με 128 παιχνίδια (ήθελε ακόμη 1 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του κολεγίου της). Η καλύτερη της χρονιά πάντως ήταν η περσινή. Τα συνολικά της στατιστικά: εδώ.


Το Maryland από την άλλη…
Βασικά πριν το Maryland είναι το παιχνίδι Indiana v. Michigan State: 111-109 μετά από 4 (!) παρατάσεις... 60 αγωνιστικά λεπτά, πραγματικό ξεθέωμα για τις παίκτριές της Indiana που αντιμετώπισαν την επόμενη μέρα, στον προημιτελικό, το ξεκούραστο Maryland κι έχασαν (μάλιστα οι δυο καλύτερες παίκτριες της Indiana έπαιξαν και τα 60 λεπτά!).

Στον ημιτελικό το κολέγιο της Χριστινάκη έπαιξε με τη Nebraska, νίκησε και αυτό το παιχνίδι, με τη δικιά μας να έχει σε 36 λεπτά, 14 πόντους (0/3 τρίποντα) και 16 (!) ριμπάουντ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον μεγάλο τελικό απέναντι στο Ohio State, που στη regular season είχε χάσει από το Maryland με εκείνο το εμφατικό 99-69 και τη σχεδόν 30άρα της Ελεάννας. Μόνο που τώρα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά για το Maryland, ηττήθηκε με 79-69, κι έτσι έχασε τον τίτλο, χάνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να κάνει το... four-peat. Η Χριστινάκη έπαιξε σχετικά λίγο (18 λεπτά) και είχε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Είχα διαβάσει πριν την έναρξη του τουρνουά μια ανάλυση που έλεγε ότι η τύχη του Maryland εξαρτιόταν από την απόδοση της Χριστινάκη και το κατά πόσο θα βοηθούσε επιθετικά την ομάδα της. Το ότι έμεινε χαμηλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι μάλλον επιβεβαιώνει έναν τέτοιο ισχυρισμό…

bonus… video
1. Το.. ριπόρτο από ΤΟ ματς του φετινού Big Ten Tournament:
https://www.youtube.com/watch?v=23uqFERKVvM
(αφιερωμένο στη Δαφνούλα και τις ενστάσεις της...) laugh.gif

2. Κάτω από το καύκαλο (της χελωνίτσας, εννοείται!). Η Χριστινάκη εν… δράσει, μόνο λιγουλάκι διαφορετική! wink.gif
https://www.youtube.com/watch?v=H0g4hABk3Jo

Αυτά.–
parketeza
Στης Αμερικής τα κολέγια

March Madness και στις γυναίκες και το Maryland της Χριστινάκη μπήκε στο NCAA Tournament από το #5 του Kansas City Region και στον πρώτο γύρο έπαιξε με το Princeton (#12), που κατέκτησε τον τίτλο της… ελιτίστικης Ivy League. 55-77 υπέρ του Maryland (Χριστινάκη: 32 λεπτά, 16 πόντοι, 7/14 σουτ, 2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος). Γεμάτο παιχνίδι για την Ελεάννα, γεμάτο και για το Maryland, που προχώρησε στον β΄ γύρο.

Και τα highlights του αγώνα:


Στον β΄ γύρο οι Χελωνίτσες αντιμετώπισαν το North Carolina State (#4). Το παιχνίδι προβλεπόταν κλειστό και ως ένα σημείο ήταν, αλλά ένα κακό 5λεπτο στην τρίτη περίοδο έφερε την ήττα κι έτσι το Maryland έμεινε στους 32. Τελικό σκορ: 60-74. Η Χριστινάκη δεν έκανε καλό παιχνίδι, ήταν άστοχη, έπαιξε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά που άνοιξε η διαφορά η Frese την κάθισε στον πάγκο (23 λεπτά, 1/8 σουτ, 0/4 τρίποντα, 2 ριμπ., 1 κλέψ., 3 λάθη). Γενικώς το Maryland τα… έσπασε και έκανε και κρίσιμα λάθη.

Τέλος λοιπόν η χρονιά για τη Χριστινάκη, τουλάχιστον ως προς τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, και ας ελπίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμη για το Παγκόσμιο, γιατί για τον Νοέμβρη το βλέπω χλωμό.

Τέλος και η ενημέρωση από Αμερική μεριά! Πρώτα όμως τα ειωθότα υστερόγραφα biggrin.gif

υγ1
Στον πρώτο γύρο το UConn διέλυσε το St. Francis (νικήτρια της NEC, επί του Robert Morris!) με 140-52. Στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε 55 πόντους και μέχρι το ημίχρονο είχε φτάσει στους 94! Ο κυρ Geno δεν αστειεύεται! Στο UConn παίζει η Kia Nurse, διεθνής με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Θα την βρούμε στο διάβα μας τον προσεχή Σεπτέμβρη!

υγ2
Μια που έπιασα τα κολέγια, να πω ότι φέτος στο νο1 του draft για το WNBA αναμένεται να είναι η A’ja Wilson του South Carolina. Υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ψηλά στο draft θα είναι και η Maria Vadeeva, αρκετά γνώριμή μας από τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τη Ρωσία. Η Vadeeva, μαζί με το άλλο μεγάλο project των Ρώσων, τη Musina, οδήγησαν τη Ρωσία στην κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο U19 πέρσι το καλοκαίρι, καθώς η Ρωσία νίκησε τις ΗΠΑ σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Την τελευταία φορά, πάντως, που Ευρωπαία κατάφερε να επιλεγεί στο νο1 του WNBA Draft ήταν το 2000 με τη Βελγίδα Ann Wauters. Κι αυτή την γνωρίσαμε το καλοκαίρι, στον οδυνηρό μικρό τελικό της Πράγας! Η γενιά της Μάλτση! tongue.gif

υγ3
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι η Brenda Frese, η head coach του Maryland, θα έρθει στην Αθήνα για προπονητικό σεμινάριο.

Αυτά.-
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Mar 18 2018, 23:14 ) *
υγ1
Στον πρώτο γύρο το UConn διέλυσε το St. Francis (νικήτρια της NEC, επί του Robert Morris!) με 140-52. Στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε 55 πόντους και μέχρι το ημίχρονο είχε φτάσει στους 94! Ο κυρ Geno δεν αστειεύεται! Στο UConn παίζει η Kia Nurse, διεθνής με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Θα την βρούμε στο διάβα μας τον προσεχή Σεπτέμβρη!

υγ3
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι η Brenda Frese, η head coach του Maryland, θα έρθει στην Αθήνα για προπονητικό σεμινάριο.

Αυτά.-


Θρασυτάτη αυτή η Χριστινάκη smile.gif


υγ1 Πάλι αυτός ο απαίσιος ο Τζίνο θα το πάρει. Έχει την Σάμιουελσον που είναι ο κρυφός πόθος του Αντώνη του Μπουμπού για την Δάφνη rolleyes.gif



υγ3 Ποιός την φέρνει, ξέρουμε?
passhootdrive
QUOTE (ggrilik @ Mar 19 2018, 01:05 ) *
Θρασυτάτη αυτή η Χριστινάκη smile.gif


υγ1 Πάλι αυτός ο απαίσιος ο Τζίνο θα το πάρει. Έχει την Σάμιουελσον που είναι ο κρυφός πόθος του Αντώνη του Μπουμπού για την Δάφνη rolleyes.gif



υγ3 Ποιός την φέρνει, ξέρουμε?


σημαντική εφημερίδα, καλό άρθρο. Πριν το παιχνίδι. https://www.washingtonpost.com/sports/colle...m=.79deda2f04b1

Δὐο πράγματα για παιδιά και γονείς που κοιτάνε προς τις ΗΠΑ. Το streaky shooter και The biggest hurdle to Christinaki’s success was the language barrier. She didn’t start learning English until high school and spoke almost none when she arrived on Florida’s campus. When Christinaki is tired in games, it gets harder for her to translate what her teammates are yelling.

parketeza
QUOTE (ggrilik @ Mar 19 2018, 00:05 ) *
υγ1 Πάλι αυτός ο απαίσιος ο Τζίνο θα το πάρει. Έχει την Σάμιουελσον που είναι ο κρυφός πόθος του Αντώνη του Μπουμπού για την Δάφνη rolleyes.gif

Καλό! thumbsup.gif
Η Κέιτι Λου η Σάμιουελσον, που λες, έχει και μεγαλύτερη αδελφή, την Κέρλι Αν, στην οποία έδωσαν διαβατήριο οι Βρετανοί, και αν δεν ήταν αυτή, αμφιβάλλω αν κέρδιζαν το Ισραήλ τον Φλεβάρη. Ο Μπουμπούς ας συμβιβαστεί με τη μεγάλη, γιατί την άλλη τη μικρή μόνο με το κιάλι! laugh.gif
Για τον κυρ Τζίνο έχω ανάμικτα συναισθήματα. Άλλες φορές θέλω να του σφίξω το χέρι κι άλλες να τον... μουντζώνω ακαταπαύστως. tongue.gif Πολύ θετικές εντυπώσεις πάντως μου άφησε μέχρι στιγμής το Oregon.

QUOTE
υγ3 Ποιός την φέρνει, ξέρουμε?

Το ACS (υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ): http://www.acs.gr/9th-intl-coaches-clinic-info
ggrilik
Ποιός το είδε το παιχνίδι?

parketeza
QUOTE (ggrilik @ Apr 1 2018, 21:34 ) *
Ποιός το είδε το παιχνίδι?


Και αυτό! Και το άλλο! Πολύ ωραία ματς και τα δύο!
Είδες; Ο κυρ Τζίνο το 'χασε! biggrin.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Apr 1 2018, 23:35 ) *
Και αυτό! Και το άλλο! Πολύ ωραία ματς και τα δύο!
Είδες; Ο κυρ Τζίνο το 'χασε! biggrin.gif


Μόνο εσύ κι εγώ το είδαμε ?? 39.gif
Πολύ ωραίο ματσάκι όντως. Το άλλο δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμα.

Sigh και Βάι.. Ναι.. Δυστυχώς έχασε ο Eὐγένιος ο Αυρεμμίας.. Και λέω δυστυχώς γιατί έχασε απ αυτό το πανεπιστήμιο με Γαλλικό όνομα που την ομάδα τους την αποκαλούν "οι Ιρλανδές" και το προπονητικό τίμ μοιάζει με ομάδα μοναχών απ την ταινία "το όνομα του Ρόδου" rolleyes.gif

Νομίζω άλλες 10 φορές ν παίξουν δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακερδίσει το νότρ ντάμ.. Απαίσια ομάδα. Μου θυμίζει τις Εσπερίδες..

Αμ κι οι διαιτητές.. στο τελείωμα τα περισσότερα σφυρίγματα ανάποδα τα έδιναν.. Πως να παίξεις έτσι..



P.S. κάτω δεξιά είναι ο κρυφός πόθος - ξέρεις ποιού.. huh.gif
ggrilik
ΚΟΥΙΖ: Τι κοινό έχουν ο Τρύγκβι Σνάιρ Χλίνασον κι η Τζέσικα Σέπαρντ?



parketeza
QUOTE (ggrilik @ Apr 3 2018, 00:44 ) *
ΚΟΥΙΖ: Τι κοινό έχουν ο Τρύγκβι Σνάιρ Χλίνασον κι η Τζέσικα Σέπαρντ?

Κύριε-κύριε, να πωωωω;
smiley.gif
passhootdrive
QUOTE (ggrilik @ Apr 2 2018, 00:55 ) *
Μόνο εσύ κι εγώ το είδαμε ?? 39.gif
Πολύ ωραίο ματσάκι όντως. Το άλλο δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμα.

Sigh και Βάι.. Ναι.. Δυστυχώς έχασε ο Eὐγένιος ο Αυρεμμίας.. Και λέω δυστυχώς γιατί έχασε απ αυτό το πανεπιστήμιο με Γαλλικό όνομα που την ομάδα τους την αποκαλούν "οι Ιρλανδές" και το προπονητικό τίμ μοιάζει με ομάδα μοναχών απ την ταινία "το όνομα του Ρόδου" rolleyes.gif

Νομίζω άλλες 10 φορές ν παίξουν δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακερδίσει το νότρ ντάμ.. Απαίσια ομάδα. Μου θυμίζει τις Εσπερίδες..

Αμ κι οι διαιτητές.. στο τελείωμα τα περισσότερα σφυρίγματα ανάποδα τα έδιναν.. Πως να παίξεις έτσι..



P.S. κάτω δεξιά είναι ο κρυφός πόθος - ξέρεις ποιού.. huh.gif


Δεν ξέρω για τις Εσπερίδες αλλά η Κυρά το σήκωσε το κυπελάκι. Να σου πω καιρός ήταν για το UConn.


QUOTE (parketeza @ Apr 3 2018, 10:10 ) *
Κύριε-κύριε, να πωωωω;
smiley.gif


http://journalstar.com/sports/huskers/wome...204ae74327.html
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Apr 3 2018, 10:10 ) *
Κύριε-κύριε, να πωωωω;
smiley.gif

Άντε, πες μας Παρκετέζα γιατί αν περιμένω απ τους άλλους.. tongue.gif
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Apr 3 2018, 20:28 ) *
Άντε, πες μας Παρκετέζα γιατί αν περιμένω απ τους άλλους.. tongue.gif

Χλίνασον - Σέπαρντ: The keepers of the sheeps! biggrin.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Apr 3 2018, 22:52 ) *
Χλίνασον - Σέπαρντ: The keepers of the sheeps! biggrin.gif

.. μάλιστα η Σέπαρντ εκτός απο την χάρη έχει κι το όνομα -έστω κι ανορθόγραφα, ενώ το όνομα του Χλίνασον σημαίνει "υιός του προστάτη" ή κάτι. Μπορεί βέβαια να είναι " γιός του προστάτη των προβάτων" όπου τα πρόβατα εννοούνται μια που δεν υπάρχει τίποτε άλλο να προστατεύσεις εκεί πάνω, οπότε .. τα ίδια smile.gif

Πλάκα πλάκα ποιός έχει δει την ταινία "Δεσμοί αίματος" του Γκρίμουρ Χακόναρσον?

passhootdrive
QUOTE (ggrilik @ Apr 4 2018, 01:29 ) *
.. μάλιστα η Σέπαρντ εκτός απο την χάρη έχει κι το όνομα -έστω κι ανορθόγραφα, ενώ το όνομα του Χλίνασον σημαίνει "υιός του προστάτη" ή κάτι. Μπορεί βέβαια να είναι " γιός του προστάτη των προβάτων" όπου τα πρόβατα εννοούνται μια που δεν υπάρχει τίποτε άλλο να προστατεύσεις εκεί πάνω, οπότε .. τα ίδια smile.gif

Πλάκα πλάκα ποιός έχει δει την ταινία "Δεσμοί αίματος" του Γκρίμουρ Χακόναρσον?



Καλά Μεγάλη Εβδομάδα που είναι, σας ήρθε έμπευση ποιμνιακή.

Αλλά to pard έρχετε απὀ το leopard ή πἀρδαλις άρα τί βάλαμε να φυλάει το ποίμνιο;
parketeza
QUOTE (passhootdrive @ Apr 4 2018, 06:49 ) *
Καλά Μεγάλη Εβδομάδα που είναι, σας ήρθε έμπευση ποιμνιακή.

Όντως smile.gif


Εγώ πάντως δεν είχα υπόψη μου τη σημασία του ονόματος. Δηλαδή για το -σον ξέρω, για το Χλίνα- όχι. Απλώς είναι γνωστή η ιστορία του παλικαριού, ο βοσκός που έμαθε μπάσκετ (!), και από κει και πέρα η σύνδεση με την… ιρλανδική βοσκοπούλα (ανορθόγραφη, έστω) ήταν piece of cake.

υγ1
Η ταινιούλα καλή. Φεστιβαλική! cool.gif

υγ2
Αν έχει κανείς απορία σε τι χρησιμεύει μια ψηλοτάκουνη γόβα, πέρα από το να δίνει χάρη και να προσθέτει μπόι, ιδού:



Καθισματάκι άνετο κι αναπαυτικό. Δοκιμασμένο! tongue.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Apr 4 2018, 23:31 ) *
Καθισματάκι άνετο κι αναπαυτικό. Δοκιμασμένο! tongue.gif

θεά rolleyes.gif
parketeza
Ολοκληρώθηκαν οι regular seasons των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σχεδόν σε όλα ξεκίνησαν και τα πλέι οφ (στη Σλοβακία παίζονται ήδη οι τελικοί). Μόνο σε Τουρκία και Γαλλία απομένει μία αγωνιστική ακόμη, και βεβαίως-βεβαίως και σε μας, για να μην μένουμε με το παράπονο! biggrin.gif

Οι ομάδες των Ελληνίδων…

Ισπανία
Η Campus Promete της Σταμολάμπρου υποβιβάστηκε. Λογικό κι αναμενόμενο. Παρ’ όλα αυτά, έκανε ένα εξαιρετικό φίνις στη Liga Dia τον τελευταίο ένα-ενάμιση μήνα, πέτυχε συνεχόμενες νίκες, όσες δεν έκανε όλη τη χρονιά, αλλά στην τελευταία αγωνιστική που ήθελε μόνο νίκη, ατύχησε να έχει απέναντί της την Avenida: 40 στην κεφάλα και… προσγείωση στη Liga Femenina 2!

Η Σταμολάμπρου, όσο περνούσε ο καιρός, είχε όλο και λιγότερη συμμετοχή στο ροτέισιον της ομάδας της, χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο 2 (!) παίρνοντας αρκετά σουτ (είχε συνολικά 9/30, με 4/23 τρίποντα!), αλλά… η αστοχία πληρώνεται. Τη χρονιά της την ξεκίνησε κάνοντας προετοιμασία με την Polkowice, πέρασε για λίγο από την Ελβετία και, αφού μεσολάβησε ένας τραυματισμός, κατέληξε στην Ισπανία με 10 παιχνιδάκια και 11 λεπτά μέσο όρο. Κέρδος το λες, αλλά αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μετράς πάντως τις δυνάμεις σου (και το πείσμα, και την επιμονή σου) για τα καλά… Του χρόνου πάλι!

Ιταλία
Η Dike Napoli της Γέμελος τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου, πίσω από την πρωτοπόρο (κι ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο) Schio και τις δύο ομάδες από το Eurocup, τη Venezia και τη Ragusa. Στα προημιτελικά παίζει με τη Lucca: στο 1-1 είναι η σειρά με διαδοχικά μπρέικς και τελευταίο παιχνίδι στη Νάπολη.

Η Γέμελος μοιάζει να ’χει βρει τη χαρά της στην Ιταλία (πέρα από εκείνη τη σεζόν στον Παναθηναϊκό έπαιξε και μια χρονιά στην Ισπανία με την Αβενίδα), είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας της και φέτος κάνει την καλύτερή της χρονιά σε ένα πρωτάθλημα, το ιταλικό, που αρχίζει να ανεβάζει την ποιότητά του (και, btw, την ποιότητα μιας λίγκας την μετράς και με το επίπεδο των ξένων παικτριών που παίζουν σε αυτήν, μεταξύ άλλων!). Η Γέμελος παίζει πολύ (μόνο σε 2 ματς έχει κάτω από 35 λεπτά) και παίρνει πολλές προσπάθειες (μέχρι στιγμής: 143 δίποντα/52%, 165 τρίποντα/44%). Ξεχωρίζουν τα 5/17 (!) τρίποντα με τη Venezia, αλλά και, στον αντίποδα, τα 7/10 με τη Battipaglia, όπως και με τη Lucca στο τελευταίο παιχνίδι, που το πήρε σχεδόν μόνη της! Έχει και 5,9 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ, με το τελευταίο νούμερο να μην είναι ακριβώς αντιπροσωπευτικό, καθώς καταφέρνει και περνάει εξαιρετικές πάσες, αλλά όπως λέει και το τραγουδάκι… it takes two to tango! cool.gif

αναλυτικότερα στατιστικά, ενταύθα

Πολωνία
Με την αλλαγή προπονητή η Polkowice της Σπανού άλλαξε και αγωνιστικό πρόσωπο, προς το καλύτερο… Κάμποσα θετικά αποτελέσματα, μόλις 1 ήττα και 3η θέση στη regular season. Νίκησε και στα προημιτελικά την Pszczółka Polski Cukier AZS UMCS (λέγε με απλώς...) Lublin (3-0) και στον ημιτελικό πέφτει πάνω στη Wisla Κρακοβίας (3-0 κι αυτή), την άλλη πολωνική ομάδα της Ευρωλίγκας. Το πολωνικό είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, και πολύ αμφίρροπο, οπότε αναμένονται ενδιαφέροντα παιχνίδια για τον επόμενο μήνα.

Με τον Kovasik η Σπανού έρχεται σχεδόν μονίμως από τον πάγκο, αλλά πάντοτε με την παροιμιώδη εργασιακή της ηθική. Να το ξαναπώ ότι θα είναι κρίμα να μην συνεχίσει στην Ευρώπη και σε ομάδα της Ευρωλίγκας του χρόνου; Θα το ξαναπώ! smile.gif

Τουρκία
Μία αγωνιστική πριν το τέλος η Hatay της Χατζηδάκη εξακολουθεί να είναι στη 2η θέση μπροστά από τη Fenerbahce. Στην Τουρκία όμως όλα κρίνονται στα πλέι οφ, οπότε… καλό Μάιο! Είναι περίεργο πάντως: ένα παιχνίδι έπαιξε χάλια η Hatay φέτος κι αυτό ήταν ο β΄ ημιτελικός του Eurocup! Μυστήριο...

υγ.
Ψιλοάσχετο, αλλά έχει ενδιαφέρον… Ο Roberto Iniguez της Sopron, μετά το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του ουγγρικού πρωταθλήματος, φουντώνει ο δόλιος on camera!



Ντίρτυ γιομπ! Σίριουσλι, σενιόρ Ρομπέρτο; icon_drunk.gif
parketeza
offtopic.gif

αλλά επειδή είχα γράψει αυτό...

QUOTE (parketeza @ Mar 19 2018, 00:14 ) *
Μια που έπιασα τα κολέγια, να πω ότι φέτος στο νο1 του draft για το WNBA αναμένεται να είναι η A’ja Wilson του South Carolina. Υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ψηλά στο draft θα είναι και η Maria Vadeeva, αρκετά γνώριμή μας από τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τη Ρωσία. [...]

Έγινε λοιπόν το draft και ιδού τα αποτελέσματα: https://en.wikipedia.org/wiki/2018_WNBA_draft#Draft

Έχουν ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει η συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή αυτό το άρθρο/αντίδραση: https://www.bluestarmedia.org/europeans-moc...view-stateside/
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Apr 13 2018, 22:40 ) *
offtopic.gif

αλλά επειδή είχα γράψει αυτό...


Έγινε λοιπόν το draft και ιδού τα αποτελέσματα: https://en.wikipedia.org/wiki/2018_WNBA_draft#Draft

Έχουν ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει η συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή αυτό το άρθρο/αντίδραση: https://www.bluestarmedia.org/europeans-moc...view-stateside/

Κλεψιά κανονική.
Αν είχαν μυαλό εκεί στο wnba θα προσελάμβαναν γι σκάουτερ τον Μπουμπού.
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Apr 15 2018, 16:46 ) *
Κλεψιά κανονική.
Αν είχαν μυαλό εκεί στο wnba θα προσελάμβαναν γι σκάουτερ τον Μπουμπού.

Αυτό το παραδέχθηκε εμμέσως και ο Angler, ο head-coach των Sparks (τη κλεψιά, όχι τον Μπουμπού biggrin.gif ). Πάντως οι Sparks 3 picks είχαν όλα κι όλα, τα 2 είναι Ευρωπαίες!

Η Vadeeva είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση: προέρχεται από τα φυτώρια της Spartak και παίζει στην Εθνική γυναικών της Ρωσίας ήδη από τα 15 της, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε τα 20! Οι Ρώσοι έχουν στήσει όλο το μπάσκετ τους πάνω της, όπως το έκαναν παλιότερα με τη Stepanova. Προς το παρόν βέβαια, ελάχιστα έχουν καταφέρει γιατί κάνουν λάθος όλα τα άλλα!


Στα πιο ιν-τόπικ…

Στην Ιταλία η Dike Napoli της Γέμελος κέρδισε τη σειρά με τη Lucca και θα παίξει στα ημιτελικά με τη Schio. Ευχαριστημένοι πρέπει να ’ναι εκεί στη Νάπολη, δεν νομίζω ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι περισσότερο από την 4η θέση.

Στην Πολωνία η Polkowice απέκλεισε δύσκολα τη Wisla (3-0) και θα παίξει στον τελικό. Τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς έγιναν στην Κρακοβία μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!



Στον άλλο ημιτελικό, Artego Bydgoszcz (#1) v. Sleza Wroslaw (#5), η σειρά στο 1-2. Του… μπρέικ γίνεται εκεί!
parketeza
Τελευταίο…

Στην Ιταλία η Dike Napoli της Γέμελος έπαιζε στον ημιτελικό με τη Schio. Και μολονότι κατάφερε να κλέψει εκτός έδρας μια νίκη, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το δικό της γήπεδο. 3-1 ο τελικός απολογισμός. 8/11 τρίποντα είχε η Γέμελος στο δεύτερο (το νικηφόρο για τη Napoli) παιχνίδι, 2/9 στο αμέσως επόμενο, 6 ασίστ στο τελευταίο. Για την 3η θέση θα παίξει με τη Venezia, καθώς η Ragusa (η τρίτη "ευρωπαϊκή" ομάδα των Ιταλών) έκανε την έκπληξη και την απέκλεισε από τους τελικούς.

Στα πλέι οφ της Τουρκίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η Hatay της Χατζηδάκη ίδρωσε, αλλά τελικά κέρδισε τη σειρά με τη Mersin (2-1), αφού πρώτα έπρεπε να γίνει μπρέικ στο μπρέικ. Στον ημιτελικό θα παίξει με τη Fenerbahce (2-0 τη Besiktas), η οποία εδώ και κάνα μήνα έχει στον πάγκο της τη… συμπαθή κυρία Valérie Garnier, γνωστή (ελπίζω) και μη εξαιρετέα. smile.gif Στον άλλο ημιτελικό η YDU θα παίξει με τη Cukurova. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 3 πρώτες θέσεις παίρνουν και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς, οπότε το κίνητρο της Hatay είναι ισχυρό, όπως και να ’χει. Όσο για τη Galatasaray, του χρόνου θα συμβιβαστεί με το Eurocup, ποιος ξέρει, μπορεί να την δούμε και στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό!

Στην Πολωνία η CCC Polkowice έφτασε μέχρι το τέλος, παρά το μειονέκτημα έδρας. 3-0 την Artego Bydgoszcz, από την οποία μετρούσε φέτος 3 ήττες (δύο για το πρωτάθλημα και μία στον ημιτελικό κυπέλλου, όλες με τον Δικαιουλάκο στον πάγκο!) Εντυπωσιακά και τα τρία sweeps, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό το impact του Kovacik (το ίδιο, περίπου, είχε κάνει και πέρσι!). Επίσης αυτής της Artego της βγήκε στο τέλος η γλώσσα: 13 ματς σε 20 μέρες! Α πα πα… ohmy.gif

Πρώτος τίτλος λοιπόν, εκεί στα ξένα, για τη Σπανού (το κολέγιο δεν μετράει!), η οποία έκανε επιτέλους ένα πολύ καλό τελευταίο παιχνίδι και ξανάβρε το χαμόγελό της! MVP των τελικών, η Τεμιτόπι (see you in November) Φαγκμπένλε! Πήρε το βραβείο Margo Dydek (αυτό, για τους μυημένους wink.gif ).




bonus
Ελληνίδα δεν είναι (στα χαρτιά τουλάχιστον), αλλά η Ζέντα Μέλνικα έχει ήδη κληθεί στην προεπιλογή της Λετονίας για το Παγκόσμιο. Το μπασκετάκι της φέτος το έπαιξε στην ουγγρική Miskolc.

Αυτά.
ggrilik
QUOTE (parketeza @ May 2 2018, 00:22 ) *
bonus
Ελληνίδα δεν είναι (στα χαρτιά τουλάχιστον), αλλά η Ζέντα Μέλνικα έχει ήδη κληθεί στην προεπιλογή της Λετονίας για το Παγκόσμιο. Το μπασκετάκι της φέτος το έπαιξε στην ουγγρική Miskolc.

Αυτά.

Γιατί παίζεις με τον πόνο μου? huh.gif
parketeza
Παραθυράκι για αέρα!

Λίαν προσεχώς περισσότερα...

Πρώτα όμως... ζεσταματάκι rolleyes.gif

parketeza
Στην Τουρκία η Fenerbahce κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας με 3-1 τη Yakin Dogu Universitesi (YDU).

Η είδηση όμως είναι άλλη.

Αυτή η YDU, η ομάδα που είχε αντιμετωπίσει και ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν στο Eurocup (στο πρώτο του παιχνίδι ever στην Ευρώπη!), μετά από ένα Eurocup, ένα πρωτάθλημα και κάτι Κύπελλα Τουρκίας και μια συμμετοχή σε Final 4 Ευρωλίγκας, κατεβάζει ρολά και αποσύρεται από τον… χώρο. Η ιστορία της είναι αρκετά γνωστή σε όσους παρακολουθούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ γυναικών, στην Ελλάδα όμως μάλλον όχι και τόσο, αν κρίνω και από το γεγονός ότι δεν είχε ακουστεί σχεδόν τίποτα τότε με τον Ολυμπιακό (σωστά ίσως, γιατί υπάρχουν ως γνωστόν και αρκετοί ανεγκέφαλοι!). Πρόκειται για ομάδα που ξεκίνησε από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, με κύριο χρηματοδότη τον ιδιοκτήτη του τοπικού Πανεπιστημίου Yakin Dogu κι έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, την οποία οι Τούρκοι έβαλαν στο πρωτάθλημά τους από το… παράθυρο. Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει, μετά την αρχική παρέμβαση της FIBA, συγχωνεύθηκε με άλλη τουρκική ομάδα, μεταφέροντας την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη, στα διοικητικά της μάλιστα ενεπλάκησαν και απελθόντες παράγοντες της Fenerbahce… Τελοσπάντων, για να μην τα πολυλογώ, αυτό που επεδίωκαν φανερά ήταν να παίζουν σε σταθερή βάση στα Κατεχόμενα (μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβρη διοργάνωσαν κι ένα φιλικό τουρνουά εκεί με συμμετοχή πρωτοκλασάτων ομάδων του γυναικείου, όπως η Avenida, η Usk Prague κ.ά., και με τηλεοπτική/διαδικτυακή κάλυψη), η άρνηση όμως της FIBA (ίσως και άλλοι λόγοι…), έκαναν την ομάδα να ρίξει τίτλους τέλους! Στο καλό, και δεν θα μας λείψει ο… κομήτης!

Μένουν και κάμποσες παίκτριες ελεύθερες! biggrin.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ May 23 2018, 22:06 ) *
Στην Τουρκία η Fenerbahce κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας με 3-1 τη Yakin Dogu Universitesi (YDU).

Η είδηση όμως είναι άλλη.

Αυτή η YDU, η ομάδα που ...

Τι να πω.. Τα ρεπόρα τα δικά σου δεν τα έχουν δει οι αθλητικογράφοι μας ούτε στον έβδομο ύπνο τους. Μου θυμίζεις κάτι απο basketballguru.gr ή theballhog.net , κάτι τέτοιο τέλος πάντων στο γυναικείο. Και στύλ και γνώση. 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
parketeza
QUOTE (ggrilik @ May 23 2018, 23:11 ) *
Τι να πω.. Τα ρεπόρα τα δικά σου δεν τα έχουν δει οι αθλητικογράφοι μας ούτε στον έβδομο ύπνο τους. Μου θυμίζεις κάτι απο basketballguru.gr ή theballhog.net , κάτι τέτοιο τέλος πάντων στο γυναικείο. Και στύλ και γνώση. 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Ε, όχι δα! Thanks, πάντως smile.gif

Κοίτα, γκουρού δεν είμαι, απλώς παρακολουθώ χρόνια και φροντίζω να έχω πάντα τις κεραίες μου ανοιχτές. Και πρέπει να σου πω (μεταξύ μας δηλαδή, μην το πεις παραέξω tongue.gif ), το σήμα από το εξωτερικό είναι… καμπάνα, τα παράσιτα έρχονται από την Ελλάδα! Και μπορεί εδώ το γυναικείο να μην είναι δημοφιλές και να το θεωρούμε παρακατιανό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθεί και εξίσου ενδιαφέρουσες πρακτικές να αναδείξει. Όπως λες κι εσύ, αγάπη θέλει. Άντε, και λίγο χιούμορ, για τις απανταχού κακοτοπιές wink.gif
parketeza
Το περασμένο Σάββατο τελείωσε το γαλλικό πρωτάθλημα και με αυτό ολοκληρώθηκε και η σεζόν του γυναικείου στην Ευρώπη. Ας κάνω λοιπόν τη γύρα μου, στα πιο σημαντικά, από δυσμάς προς ανατολάς (ή περίπου):

Ισπανία
Η Avenida πήρε ακόμη έναν τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τη Girona (2-0). Η ενδιαφέρουσα είδηση όμως έρχεται από τη Βαλένθια, αφού η ομώνυμη ομάδα, μετά από χρόνια θαλασσοταραχής, βρίσκει και πάλι απάνεμο λιμάνι στη LF1. Η ιστορία της γνωστή: κέρδισε την Ευρωλίγκα τον Απρίλιο του 2012, αλλά τον Ιούλιο βάρεσε διάλυση. Ο ιδιοκτήτης της, ο Ros Casares, επτώχευσε και η ομάδα εκρημνήσθη στα τοπικά της Ισπανίας, απ’ όπου ανεδύθη μόλις φέτος. rolleyes.gif Από εκεί έχει περάσει η Μάλτση (2007-2008, με αρκετά προβλήματα τραυματισμού εκείνη τη χρονιά).

Ιταλία
Ενδιαφέρουσα η σειρά τελικών, η Schio κέρδισε δύσκολα τη Ragusa με 3-2. Το πρόβλημά της όμως είναι ότι χάνει την Καικιλία τη Ζανταλασίνι, η οποία, λέει, "κλείνει" στη Fenerbahce.

Γαλλία
Η Bourges κατέκτησε το νταμπλ, 3-1 την Tarbes, και ταυτόχρονα έγραψε ιστορία με τους 14 συνολικά τίτλους που έχει κερδίσει από ιδρύσεως του… κόσμου της.

βίντεο

Το γαλλικό είναι το πιο ενδιαφέρον και το πιο… αγαπησιάρικο πρωτάθλημα της Ευρώπης, ακριβώς γιατί είναι απρόβλεπτο (υπάρχει λόγος σοβαρός γι’ αυτό), αλλά και γιατί οι Γάλλοι είναι απλά… Γάλλοι biggrin.gif Η Tarbes τερμάτισε 7η στην κανονική περίοδο, αλλά κατάφερε να εξουδετερώσει και τη Villeneuve (3η) και τη Charleville (2η) και να βρεθεί στον τελικό. Του χρόνου όμως δεν θα παίξει στην Ευρωλίγκα, αλλά στο Eurocup. Les rѐglements! cool.gif Κατά τ’ άλλα, οι Γάλλοι είχαν διαρρεύσει ότι η FIBA θα τους ανακοίνωνε τέλη Μαΐου τον αριθμό των ομάδων που θα έβγαζαν στην Ευρώπη (το ερώτημα είναι αν θα έχουν και 3η ομάδα στην Ευρωλίγκα – στα προκριματικά, αν γίνουν).

Βέλγιο
Η Castors Braine είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια την τελευταία 5ετία. Την αναφέρω μόνο για την εξής πληροφορία: παραμένει αήττητη για 134 αγώνες! Και πρόλαβε ήδη να κλείσει το ρόστερ της για την επόμενη σεζόν.

Τσεχία
Ίσως το πιο κοντινό, στο δικό μας, πρωτάθλημα της Ευρώπης (λέμε τώρα!). Η USK Praha παίζει… εν ου παικτοίς. Έσπασε τη μονοκρατορία της Brno το 2009 (βοήθησε κι εκείνη η τριποντάρα της Μάλτση!) και από το 2011 και μετά παραμένει μόνιμη πρωταθλήτρια. Μάλιστα από το 2016, λόγω μηδαμινού ανταγωνισμού, αποφάσισε να αποσύρει την πρώτη της ομάδα από το Κύπελλο Τσεχίας (κατεβαίνει με τη δεύτερη) και δίνει χώρο στις άλλες. Στατιστικό: έχει να χάσει από τον Απρίλη του 2013 και μετράει 144 συνεχείς νίκες!

Σλοβακία-Πολωνία
Τα έχω πει: Kosice και Polkowice.

Ουγγαρία
Μπορεί να έχασε το Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα δεν θα της ξέφευγε. 2-0 τη Szekszárd, ωραία παιχνιδάκια και τα δυο!

Ρωσία
Στήθηκα λοιπόν να δω τους πολυδιαφημισμένους τελικούς ανάμεσα στις δύο πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη. Και… τζίφος! Ανύπαρκτη η Kursk, κάτι πήγε να κάνει στο τρίτο παιχνίδι κι αυτό λόγω Petrovic, αλλά η Ummc κυριάρχησε κατά μήκος, πλάτος κι όλα τα σχετικά (3-0). Η ενδιαφέρουσα είδηση από εδώ είναι ότι η Vadeeva φεύγει από την Kursk και πηγαίνει στην Ummc, να κάνει παρέα στη Musina. Α, και το ότι οι τρεις καλύτερες ομάδες της Ρωσίας θα έχουν Ισπανούς προπονητές! blink.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ May 31 2018, 22:51 ) *
Γαλλία
Η Bourges κατέκτησε το νταμπλ, 3-1 την Tarbes, και ταυτόχρονα έγραψε ιστορία με τους 14 συνολικά τίτλους που έχει κερδίσει από ιδρύσεως του… κόσμου της.

βίντεο

Μου θύμισε το θησαυρoφυλάκειο του Βασιλειάδη, της Βούλας, που φέtος όμως δεν θα χρειαστεί επέκταση tongue.gif
passhootdrive
QUOTE (ggrilik @ Jun 1 2018, 00:14 ) *
Μου θύμισε το θησαυρoφυλάκειο του Βασιλειάδη, της Βούλας, που φέtος όμως δεν θα χρειαστεί επέκταση tongue.gif


και ένα πρωτάθλημα με μία ελληνική παρουσία, το Γερμανικό. Το πήρε η Rutronik Stars Keltern. Η BG της Καραμπάτσα στην 10η θέση.
parketeza
QUOTE (passhootdrive @ Jun 1 2018, 12:04 ) *
και ένα πρωτάθλημα με μία ελληνική παρουσία, το Γερμανικό. Το πήρε η Rutronik Stars Keltern. Η BG της Καραμπάτσα στην 10η θέση.

Σωστά, σωστά! Η Καραμπάτσα είναι στη Γερμανία και για σπουδές ή κάνω λάθος;

QUOTE (ggrilik @ Jun 1 2018, 00:14 ) *
Μου θύμισε το θησαυρoφυλάκειο του Βασιλειάδη, της Βούλας, που φέtος όμως δεν θα χρειαστεί επέκταση tongue.gif

Εγώ πάλι θέλω Βασιλειάδη για αρχηγό της αναρχο-αυτόνομης λίγκας του γυναικείου! icon_workout.gif

bonus
Διάβασα αυτό:

Mr Novak announced a decision by the Board of FIBA Europe to approve a one million Euro fund over two years, for a special women's basketball promotional campaign, aimed at federations with projects that can help attract girls to the sport at a young age and due to start by the start of the next school year.
πηγή

Άμα δείτε κάτι ενδιαφέρον από ΕΟΚ μεριά, σφυράτε! rolleyes.gif
parketeza
Λοιπόν, αυτό:

QUOTE
Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του και το φίλαθλο κοινό ότι έλαβε την απόφαση να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (Fiba EuroCup) 2018-19, κατόπιν της πρόσκλησης που δέχτηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Καλούμε τη λευκαδίτικη κοινωνία, τους τοπικούς φορείς, τους χορηγούς-υποστηρικτές μας, τα μέλη και τους φιλάθλους μας να στηρίξουν το Σωματείο σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, με την Νίκη να είναι η πρώτη ομάδα του νησιού μας που θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, βάζοντας έτσι την Λευκάδα στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Λάζαρη Γεωργία

πηγή

Μια στιγμή να το χωνέψω (και αυτό!) και να καταλάβω τι στο καλό γίνεται εδώ πέρα huh.gif
benchwarmer
QUOTE(parketeza @ Jun 2 2018, 19:43 ) *
Λοιπόν, αυτό:


πηγή

Μια στιγμή να το χωνέψω (και αυτό!) και να καταλάβω τι στο καλό γίνεται εδώ πέρα huh.gif



Είχαμε κάνει μία κουβέντα παλιότερα σε άλλο τόπικ σχετικά με το πόσο διαφανείς είναι οι ενέργειες/προσκλήσεις της ΦΙΜΠΑ, τώρα μάλλον καταλαβαίνεις τι ήθελα να πω smile.gif

Άσχετα λοιπόν με το πώς εμφανίστηκε αυτή η δεύτερη θέση για την Ελλάδα (ή μήπως ο Ολυμπιακός θα πάει Ευρωλίγκα?), να υποθέσω επίσης ότι την πρόσκληση την απέρριψε ο Φάρος, ο Πανιώνιος και η Δάφνη?
Βέβαια αντίστοιχη ανακοίνωση είχε βγάλει και ο Πανιώνιος, και πάλι είχες εκπλαγεί (όπως και εγώ φυσικά)...

Περίεργα πράγματα πάντως σίγουρα, μακάρι να βγουν σε καλό για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ εννοείται
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Jun 2 2018, 20:41 ) *
Είχαμε κάνει μία κουβέντα παλιότερα σε άλλο τόπικ σχετικά με το πόσο διαφανείς είναι οι ενέργειες/προσκλήσεις της ΦΙΜΠΑ, τώρα μάλλον καταλαβαίνεις τι ήθελα να πω smile.gif

Σε μπούλετς:

-- Κατ’ αρχήν την είδηση την εκλαμβάνω ως θετική!

-- Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι μόνο η Λευκάδα. Και πράγματι μπορεί οι άλλες να αρνήθηκαν. Το ίδιο είχε κάνει και η Kosice πέρσι στην Σλοβακία, γι’ αυτό στα προκριματικά της Ευρωλίγκας έπαιξε η δευτεραθλήτρια Piestajki! Το μυαλό μου πήγε και μένα στην ανακοίνωση του Πανιωνίου.

-- Από τη στιγμή που η Λευκάδα θα παίξει στο Eurocup, ας θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Το ανάποδο θα ήταν "περίεργο": δεν υπάρχει ομοσπονδία που εκπροσωπείται στην Ευρωλίγκα που να μην έχει ομάδα/ες στο Eurocup. Μα καμία όμως! Κι εγώ κρίνω από αυτά που έχω δει, όχι από αυτά που θα δω και δεν τα ξέρω ακόμα! smile.gif

-- Όντως, εγείρεται ένα θέμα ως προς τις διαδικασίες. Για τη FIBA ας περιμένουμε να δούμε τις σχετικές ανακοινώσεις αλλά και τις προκηρύξεις Eurocup/Ευρωλίγκας της επόμενης χρονιάς. Σου θυμίζω όμως ότι με βάση τις περσινές προκηρύξεις η FIBA αποφασίζει για τις χώρες και τον αριθμό (και το φορμάτ προφανώς), ενώ για τις ομάδες και τις διαδικασίες επιλογής τους την ευθύνη έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες! Από εκεί και πέρα μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει: να παραδεχθεί, για παράδειγμα, ότι οι διοργανώσεις της FIBA δεν είναι κλειστές ή να μιλήσει για αδιαφάνεια ή ο,τιδήποτε άλλο. Ξαναλέω όμως, ας περιμένουμε… Πάντως, επειδή εγώ τους Γάλλους τους εμπιστεύομαι περισσότερο, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη πόσες ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη.

-- Θέμα φυσικά προκύπτει και για την ΕΟΚ. Τι να πω; Διοργάνωσε ένα πρωτάθλημα (το περσινό) χωρίς να έχει προβλέψει πουθενά στην προκήρυξή της την περίπτωση της Ευρώπης και, αφού τέλειωσε αυτό το πρωτάθλημα (με τον τρόπο που τέλειωσε: με κάποιες ομάδες να είναι αδιάφορες στο τέλος, με άλλες να κάνουν περίτεχνα… ταχυδακτυλουργικά), καλεί τις ομάδες να… εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την Ευρώπη! Ορίστε; blink.gif

-- Η φημολογία περί Μάλτση-Καλτσίδου (που επιβεβαιώθηκε για τη δεύτερη, συν την είδηση περί Χατζηνικολάου) μας έκανε όλους να πιστέψουμε ότι ο Ολυμπιακός μειώνει το μπάτζετ του και αλλάζει ρότα πλεύσης. Νομίζω ότι η αλήθεια είναι άλλη. Και ίσως έχει να κάνει με τον αριθμό των ξένων που θα αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα από του χρόνου. Διαφορετικά οι μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας δεν βγάζουν κανένα νόημα. Αλλά αν όντως αυξηθούν οι ξένες, ποιος πήρε αυτήν την απόφαση και με ποια διαδικασία; 39.gif
benchwarmer
Για την ΕΟΚ φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα....


Για την ΦΙΜΠΑ, θεωρείς λοιπόν ότι υπάρχει κάποια εσωτερική "βαθμολογία" κλπ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αξίζει προαγωγή στην Ευρωλίγκα και περισσότερες ομάδες στο Γιούροκαπ? Και ας μην είναι γνωστή παραέξω, σύμφωνα με εσένα που τα ξέρεις καλύτερα, δικαιολογείται κάτι τέτοιο? Γιατί εγώ θεωρώ ότι απλώς αποφασίζουν κάποιοι το τι θα γίνει κατά το δοκούν, σίγουρα λαμβάνοντας υπόψην και αγωνιστικά κριτήρια, αλλά όχι μόνο αυτά. Ως κακεντρεχής που μπορεί να είμαι, θεωρώ ότι ένα από αυτά τα κριτήρια δεν αποκλείεται να είναι και η άκρως φιλική στάση που έχει επιδείξει η ελληνική ομοσπονδία στον πόλεμο της ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα, κερδίζοντας ως "ανταπόδοση" όσο περισσότερες "χάρες" γίνεται. Φυσικά και δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι τέτοιο, αλλά χωρίς αντίστοιχα την ύπαρξη (ή έστω, την δημοσίευση) κάποιου point system δεν υπάρχει και απόδειξη για το αντίθετο....


Τέλος πάντων, μακάρι όπως είπα να βγει κάτι καλό και να έρθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται κοντά στο γυναικείο μπάσκετ. Αν και αν κατέβει η Λευκάδα στο Γιούροκαπ με το φετινό μπάτζετ και ρόστερ, την συνέχεια την γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα rolleyes.gif
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Jun 2 2018, 21:36 ) *
Αν και αν κατέβει η Λευκάδα στο Γιούροκαπ με το φετινό μπάτζετ και ρόστερ, την συνέχεια την γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα rolleyes.gif

Τη συνέχεια μπορώ να τη φανταστώ, ναι! smile.gif Όπως μπορώ να τη φανταστώ και για τον Ολυμπιακό, ειδικά αν ισχύσει το μπάτζετ που έχει γραφτεί στον Τύπο (300.000 ευρώ). Ενημερωτικά σου λέω ότι η Kosice, που θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά μόνο με τις Ακαδημίες της, θα έχει μπάτζετ (επίσημο αυτό!) 250.000 ευρώ!

Αλλά θεωρώ πιο σημαντικό να είσαι εκεί και να συμμετέχεις, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα (τις είδαμε και τις ομάδες-κομήτες!), δείχνοντας και την απαραίτητη εξωστρέφεια. Τώρα, μπορεί η Λευκάδα να το αντέξει αυτό οικονομικά; Ελπίζω να μην το φυσάνε και δεν κρυώνει!

Και τελοσπάντων, να δούμε τη Maya Moore να παίζει σε ελληνικό γηπεδάκι και τι στον κόρακα! biggrin.gif Αν και πολύ φοβάμαι ότι οι Ολυμπιακοί χαμπάρι δεν θα πάρουν. Ποια είναι αυτή, από πού ήρθε...


Για τη FIBA: Σου είχα πει και τότε ότι δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.

Κοίτα, ok, από τη μια υπάρχουν οι διαδικασίες που έχει προβλέψει ευκρινώς η ίδια η FIBA και με μια τέτοια απόφαση (αν επιβεβαιωθεί!) προφανώς τις ακυρώνει ή, έστω, τις υπονομεύει. Όχι, λοιπόν, το λέω ξεκάθαρα, η Ελλάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα, κατ’ εμέ δεν αξίζει θέση στην Ευρωλίγκα. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Κι όχι μόνο για λόγους αγωνιστικούς. Μήπως έχουμε επαγγελματικό πρωτάθλημα και δεν το ξέρω; dry.gif

Από την άλλη, υπάρχει η πραγματικότητα του γυναικείου στην Ευρώπη. Υπήρξε η εποχή που η Ελλάδα συμμετείχε στην Ευρωλίγκα (όπως και άλλες χώρες που τώρα δεν…), αλλά υπήρξε και το 2014-2015 που η Ευρωλίγκα διεξήχθη μόνο με 15 ομάδες, γιατί η FIBA δεν εύρισκε 16η να παίξει. Όπως υπήρξε και το 2017-2018, φέτος δηλαδή, που έκανε προκριματικά γιατί βρέθηκαν περισσότερες ενδιαφερόμενες. Κι ας έχασε αυτή η Piestajki από την Polkowice με 40 πόντους στο σύνολο και ας μπήκε κατόπιν στους ομίλους του Eurocup, από τους οποίους δεν κατάφερε ούτε καν να βγει. Δεν μπήκε όμως στους ομίλους της Ευρωλίγκας κατευθείαν, δοκίμασε στα προκριματικά!

Όσο για τις χάρες, τι να σου πω; Ποιος κάνει χάρη σε ποιον; Η FIBA στην ΕΟΚ ή η ΕΟΚ στον Ολυμπιακό; smile.gif
ggrilik
Νομίζω πάντα υπήρχε δεύτερη θέση για Ελληνική ομάδα, απλά μόνο ο Ολυμπιακός είχε την οικονομική δυνατότητα.
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Jun 2 2018, 23:18 ) *
Νομίζω πάντα υπήρχε δεύτερη θέση για Ελληνική ομάδα, απλά μόνο ο Ολυμπιακός είχε την οικονομική δυνατότητα.

Κι εγώ αυτό νομίζω. Κι έχει να κάνει με το τι είδους διοργάνωση είναι το Eurocup. Βάσει κανονισμού της FIBA μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 48 ομάδες. Φέτος συμμετείχαν 32. Και δεν είναι το οικονομικό το βασικό κριτήριο, γιατί τότε όλες οι τουρκικές ομάδες θα μπορούσαν να παίξουν, και όλες οι γαλλικές. Αλλά δεν γίνεται, γιατί η FIBA βάζει πλαφόν τις 5 ομάδες για μια χώρα. Κι αυτό για να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση ομάδων και χωρών.

Και είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Eurocup λόγω ονόματος. Και Ελληνικό να λεγόταν, και Ξένο ή Εξωγήινο πάλι θα έπαιζε, γιατί το ήθελε και είχε τους πόρους. Ολυμπιακός έγινε για άλλους λόγους...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.