Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 Γυναικών 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
benchwarmer
Αρχίζει αυτό το Σ/Κ η Α1 των γυναικών, με τα γνωστά της προβλήματα, και 2 μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι:
1ον, την επαναφορά της 2ης ξένης, που ελπίζουμε να αναβαθμίσει όσο γίνεται το πρωτάθλημα
2ον, την "μετονομασία" της νταμπλούχου ομάδας του Ελληνικού σε Ολυμπιακό, που κι αυτή ελπίζουμε να βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, και όχι απλά ως έναν τρόπο για ραντεβού μεταξύ των γνωστών αγνώστων Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού...

Και αυτό φυσικά γιατί αυτές οι 2 ομάδες είναι αυτές που ξεχωρίζουν και αγωνιστικά.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως το φαβορί με 10 παίχτριες να παραμένουν από την περυσινή νταμπλούχο ομάδα (Γκοτζή, Μπαλτά, Σταμάτη, Καλογήρου, Χαλιβέρα, Μπόνη, Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Τζόνσον, Νικολαίδου), παίχτριες με τεράστια εμπειρία και πολλούς τίτλους στο ενεργητικό τους, και κάποιες και με συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Οι 2 προσθήκες ήταν η νεαρή Αμερικανή ψηλή Κριστόφερσον, και το "κερασάκι στην τούρτα" η Όλγα Χατζηνικολάου, η οποία δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλές συστάσεις.

Ο δεύτερος πέρυσι Παναθηναικός θα έχει ως ξένες την γνώριμη σέντερ Νταϊάνα Ντέλβα, μία από τις καλύτερες ξένες παίχτριες που πέρασαν από την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και την νεαρή γκαρντ-φόργουρντ Αλμπάνεζ. Η μεγάλη μεταγραφή όμως ήταν η Λολίτα Λύμουρα, βασική πλέι-μέικερ της εθνικής μας ομάδας, η οποία προστίθεται στον ελληνικό κορμό των Κυριακοπούλου, Σλούκα, Αυτζή, Κόνιαλη και βέβαια της (37χρονης βέβαια πλέον) Τούλας Καλέντζου. Τέλος, υπάρχει και η πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη της 22χρονης Ρίας Πατεράκη, η οποία είχε πολύ καλή παρουσία στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Στις υπόλοιπες ομάδες, με ένα σχετικό προβάδισμα νομίζουμε πως ξεκινάει ο Πρωτέας Βούλας, αν και σαφώς αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι. Η Χατζηνικολάου έφυγε για Ολυμπιακό, η Λύμουρα για Παναθηναικό, η Σωτηρίου για άλλες πολιτείες και η Φασούλα για το κολλεγιακό. Παραμένουν η Άννα Σπυριδοπούλου και η Αγγελική Νικολοπούλου, επίσης παίχτριες της εθνικής μας ομάδας, που όμως πλέον καλούνται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίδυμο ξένων θα είναι οι Ρούταν και Ράντολφ (γκαρντ και σέντερ αντίστοιχα), ενώ αποκτήθηκαν επίσης η 37χρονη Αναστασία Κωστάκη, που δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις, και η Ανθή Χατζηγιακουμή η οποία επιστρέφει στη χώρα μας μετά από την θητεία της στο κολλεγιακό.

Γενικά από εδώ και κάτω οι διαφορές θα είναι κυρίως στο πώς θα βγουν οι ξένες κάθε ομάδας, για τις οποίες φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε καλή εικόνα αυτή τη στιγμή, καθώς πρόκειται κυρίως για νεαρές παίχτριες που προέρχονται απευθείας από το κολλεγιακό.
Ο ΠΑΟΚ έχει τον δικό του σταθερό ελληνικό κορμό εδώ και μερικά χρόνια (Σταυρίδου, Σπανίδου κλπ), που του δίνει ίσως ένα συν στη χημεία. Ο Αθηναικός αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς εκτός από τις έμπειρες Κεχαγιά και Σπαθάρου, πολύ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν και οι 19χρονες Νίξινα και Σταμάτη. Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου έχει μια σειρά από έμπειρες παίχτριες, ενώ η Τερψιθέα πιθανόν θα έχει ένα πρόβλημα βάθους.

Για τις ομάδες της επαρχίας, στον Ιπποκράτη Κω ξεχωρίζουν από ελληνικής πλευράς η Θάλεια Κασάπογλου και η 20χρονη Βικτώρια Γούναρη, ενώ ίσως λίγο πιο δύσκολα δείχνουν τα πράγματα στη Νίκη Λευκάδας, και πάλι όμως επαναλαμβάνουμε πως εάν κάποια από τις ξένες κάποιας ομάδας αποδειχθεί λαυράκι, τότε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν άρδην.

Η ομάδα πάντως που πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό είναι ο Άρης Πετρούπολης, ο οποίος ξεκινάει χωρίς ξένες...
Gkos
Τζάμπολ στην Α1 γυναικών

Ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Φέτος υπάρχουν όλες εκείνες οι εγγυήσεις και οι προϋποθέσεις που συνηγορούν στο γεγονός ότι αναμένεται να παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό, αμφίρροπο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Η παρουσία του Ολυμπιακού από την μια, που συγχωνεύτηκε με το Ελληνικό, η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, που θέλει διακαώς πίσω το πρωτάθλημα άλλα και η παρουσία ισχυρών συλλόγων όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Πρωτέας Βούλας και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αποτελούν μερικά από τα εχέγγυα που χρειάζεται το γυναικείο μπάσκετ προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και να αναγκάσει τους χορηγούς να ενδιαφερθούν για το προϊόν.
Λίγες ώρες πριν το πρώτο επίσημο τζαμπολ της σεζόν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» το basketblog.grεπιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ των ομάδων που θα ριχτούν στην μάχη διεκδικώντας άλλες την κορυφή άλλες ένα καλό πλασάρισμα και κάποιες την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Φέτος δεν υπάρχει Ελληνικό καθώς ο Ολυμπιακός έκανε την επένδυση της χρονιάς στο γυναικειο μπάσκετ εξαγοράζοντας τις μετοχές άλλα και το ΑΦΜ του επί δυο σερί χρονιά πρωταθλητή ομάδα του Ελληνικού και έτσι μετά από 51 περίπου χρόνια θα υπάρχει γυναικείο μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού. Οι «Ερυθρόλευκες» λοιπόν ξεκινούν από τη «pole-position» καθώς η προίκα από το Ελληνικό είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με ισχυρό και γεμάτο ροστερ. Στο σύλλογο παρέμειναν σχεδόν όλες οι παίκτριες πλην της Αριστέας Μαγκλάρας και των αδελφών Φουράκη ενώ ενισχυθήκαν με την Όλγα Χατζηνικολάου μια πολύ έμπειρη αθλήτρια με πολλές παραστάσεις και τεράστιες διακρίσεις στην καριέρα της. Προπονήτρια της ομάδας η Ελένη Καπογιάννη που έχει βρει το κουμπί και ξέρει πώς να διαχειρίζεται ένα τόσο γεμάτο και πλήρες ροστερ υπόσχεται ότι και φέτος θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου η ομάδα της να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή άλλα και αυτό του κυπελλούχου.

Ο «Πράσινος Δελφίνος»

Ο Παναθηναϊκός δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει και να πάρει πίσω τα σκήπτρα του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Η ομάδα θα βασιστεί κυρίως στην έδρα άλλα και στο πολύ ενισχυμένο ροστερ της. Φέτος στα «πράσινα» ντύθηκε η Λολίτα Λύμουρα που μαζί με την Τούλα Καλέντζου αποτελούν ότι καλύτερο έχει βγάλει το γυναικειο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια. Οι δυο τους ξανασμίγουν μετά την κοινή του παρουσία στην μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού που σάρωσε τα πάντα την τριετία 2008-2010. Στην ομάδα ήρθαν επίσης η Δώρα η Παντέλη, η Ρία η Πατεράκη, η Κεάνι Αλμπάνεζ άλλα και η Νταιανα Ντέλβα που επέστρεψε στην αγαπημένη της Λεωφόρο και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει αυτό που σταμάτησε το 2013 τη συλλογή τίτλων. Στην άκρη του πάγκου θα βρίσκεται ο Πέτρος Πρέκας ένας πολύ έμπειρος και καταξιωμένος τεχνικός άριστος γνώστης του μπάσκετ και θιασώτης της πολύ καλής και σκληρής δουλείας.

Το μπάσιμο του ΠΑΟΚ

Όλοι λένε και περιμένουν ότι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος θα είναι ο ΠΑΟΚ και ίσως δεν έχουν δίκιο. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ενισχύθηκε σημαντικά και εμφανίζεται έτοιμος άλλα και αποφασισμένος να μπει «σφήνα» στους δυο μεγάλους της Αθήνας και να διεκδικήσει ,τι καλύτερο μπορεί. Η αγωνιστική διάλυση της Αναγέννησης Ρυσίου ανάγκασε την Ναυσικά Σταυρίδου να βγάλει τα πράσινα και να φορέσει για τρίτη φορά στην καριέρα της τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μια αξιόλογη κίνηση καθώς η πολύ έμπειρη Σταυρίδου ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Το πάντρεμα του Πρωτέα

Παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι ο Πρωτέας Βούλας. Από την ομάδα μπορεί να έφυγαν στελέχη όπως είναι η Χατζηνικολάου, η Σωτηρίου και η Λύμουρα άλλα ο σύλλογος επένδυσε και πάλι στο ταλέντο και στα νιάτα που μαζί με τις έμπειρες πλέον παρά το νεαρό της ηλικίας τους Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας του Γιάννη Κτιστάκη. Πολύ σημαντική προσθήκη αυτή της Αναστασίας Κωστάκη της μοναδικής μέχρι στιγμής Ελληνίδας παίκτριας που έχε αγωνιστεί στο WNBA στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ήρθε για να μείνει ο Κρόνος

Στον Άγιο Δημήτριο έχουν καμάρι τους τον Κρόνο. Φέτος η γυναικεία ομάδα υπόσχεται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου της ομάδας. Η ομάδα προχώρησε σε λίγες άλλα σημαντικές κινήσεις καθώς τα χρώματα του συλλόγου θα φορέσει και πάλι η Αριστέα Μαγκλάρα. Η γκαρντ με τα «ελατηριακια» στα πόδια θα δωσει με την εμπειρία και την ταχύτητα που διαθέτει την αγωνιστική ώθηση στην ομάδα του Άρη Μαυρίδη. Ο Κρόνος έχει θερμό και εκδηλωτικό κοινό και ελπίζει ότι θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις του εξάλλου στα φιλικά πιστοποιούν αυτή την προσδοκία.

Ενισχυμένος ο Αθηναϊκός

Μπορεί να μην αποτελεί πλέον την ομάδα φόβητρο του πρόσφατου παρελθόντος στον Αθηναϊκό όμως πιστεύουν στις δυνατότητες του συλλόγου. Από την ομάδα μπορεί να έφυγαν παίκτριες έμπειρες όπως η Τούλα Μαγαλιού και η Αναστασία Κωστάκη ο σύλλογος όμως επένδυσε σε πολύ ταλέντο με την απόκτηση της Σοφίας Κλοτσάς και της Χριστίνας Λίτσι. Στόχος του Αθηναϊκού να σωθεί όσο πιο νωρίς μπορεί και να μην μπει σε περιπέτειες όπως πέρσι. Έχει το υλικό και μπορεί να τα καταφέρει.

Με νέο λουκ η Τερψιθέα

Για την ομάδα της Τερψιθέας τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα. Η ομάδα βρήκε επενδύτη και χρηματοδότη άλλαξε ονομασία και από Τερψιθέα-Γλυφάδα έγινε Τερψιθέα Αιξώνη και πήρε και αυτή θέση στην αφετηρία του πρωταθλήματος. Μπορεί να έχασε μεγάλα και σημαντικά στελέχη που αποδυνάμωσαν αρκετά το ροστερ όμως ότι κατάφερε να είναι στην Α1 είναι από μόνο του ένα μεγάλο θαύμα
.
Τα «πρωτάκια»

Νίκη Λευκάδας και Αρης Πετρούπολης. Οι νεοφώτιστοι υπόσχονται ότι δεν ήρθαν για να γίνουν το εύκολο θύμα άλλα ήρθαν για να διεκδικήσουν ότι τους αντιστοιχεί. η Νίκη ενισχύθηκε σημαντικά με τις προσθήκες της Ελίνας Ισκίογλου και της Ευτυχίας Γράψας θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Ο Αρης Πετρούπολης από τη σειρά του είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ξένες στο δυναμικό της γεγονός που το κάνει να μειονεκτεί έναντι των υπολοίπων. Ξένες μπορεί να μην έχει ταλέντο όμως και δίψα για διάκριση διαθέτει εχέγγυα ικανά προκειμένου να δούμε μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα ματς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Το καμάρι της Κω

Ο Ιπποκράτης Κω τέλος είναι η μοναδική ομάδα που δεν ενισχύθηκε καθόλου αφού οι ιθύνοντες δείχνουν να πιστεύουν πολύ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ο Ιπποκράτης θα προσπαθήσει για το αυτονόητο να αποφύγει τον υποβιβασμό και μπορεί να τα καταφέρει εξάλλου όσα χρόνια αγωνίζεται στην Α1 έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ δύσκολος και υπολογισμός αντίπαλος.
Η μεγάλη απουσία
Όλα καλά υπάρχει και ένα αρνητικό η απουσία της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου. Τα οικονομικά προβλήματα που χτύπησαν ξαφνικά το σύλλογο ανάγκασαν τη διοίκηση να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στην Α1 και να πάρει το δρόμο για τις πιο κάτω κατηγορίες. Μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς άλλα ήταν αναμενόμενη μετά την αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου. Η Αναγέννηση Ρυσίου θα προσπαθήσει να συνέλθει και να επανέλθει στη θέση που της αρμόζει στην μεγάλη κατηγορία δηλαδή.

Αυτές ήταν οι 12 ομάδες που θα πάρουν θέση στην αφετηρία της Α1 σε ένα μαραθώνιο που ξεκινά σήμερα με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Πρωτέα Βούλας και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Άνοιξη με την ανάδειξη του νέου πρωτάθλημα. Στα συν της διοργάνωσης η κατάργηση των play-outπου μόνο κακό έκαναν και η χρησιμοποίηση δυο ξένων αθλητριών που μόνο όφελος θα έχει για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του αθλήματος. Το πρωτάθλημα αρχίζει με μια προσδοκία και ευχή να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, να γεμίσουν τα γήπεδα και να παρακολουθήσει ο κόσμος ωραίο θέαμα. Καλή αρχή!


Αναλυτικα το μεταγραφικό παζάρι της Α1

Αθηναϊκός

Ήρθαν: Ζωή Κεχαγιά, Κατερίνα Σπαθάρου, Χριστίνα Λίτσι, Σοφία Κλείτσα, Κατερίνα Πολίτη,Brittni Montgomery
Έφυγαν: Αναστασία Κωστάκη, Τούλα Μαγαλιού, Ελενα Βλάνη, Δώρα Παντέλη, Ελεάννα Χριστινάκη, Νικολίνα Ιωαννίδου, Ιωάννα Χρονοπούλου, ΒίκυΚαραμπάτσα, Διονυσία Αλεξανδρή

Άρης Πετρούπολης

Ήρθαν: Νικολίνα Ιωαννίδου, Ιωάννα Χρονοπούλου, Ελένη Βουκελάτου, Αλεξία Σπίνου, Χριστίνα Πετυχάκη, Ανδριάνα Τσουμάνη
Έφυγαν: Δήμητρα Μοίρα, Λαμπρινή Μπαράκου, Ντίνα Καβαλάρη

Ιπποκράτης Κω
Ήρθαν: -
Έφυγαν: Ξένια Χελιώτη, Ζωή Κεχαγιά, Ηρώ Κουφογιάννη

Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Ήρθαν: Αριστέα Μαγκλάρα,Natalie Day,Adijat Adams
Έφυγαν: Κατερίνα Σπαθάρου, Βαρβάρα Μυλωνάκη, Ελευθερία Μαγγίνα

Νίκη Λευκάδας
Ήρθαν: Ελίνα Ισκιόγλου, Δήμητρα Καμπουράκη, Ευτυχία Γράψα,Ariya Crook-Williams,Janae Smith
Έφυγαν: Νικολέτα Μπαλλά

Ολυμπιακός
Ήρθαν: Ολγα Χατζηνικολάου,Hallie Christofferson
Έφυγαν: Αριστέα Μαγκλάρα, Στέλλα Φουράκη, Βάσω Φουράκη

Παναθηναϊκός
Ήρθαν: Λολίτα Λύμουρα, Δώρα Παντέλη, Νταϊάνα Ντέλβα, Ρία Πατεράκη
Έφυγαν: Νίκι Έιβερι, Κατερίνα Γλυνιαδάκη, Νίκη Γιγουρτάκη, Αγλαΐα Φάρου, Σοφία Κλείτσα

ΠΑΟΚ

Ήρθαν: Ναυσικά Σταυρίδου,Jazmine Redmon, Ανθούλα Ταρπάγκου, Εύα Τζουγκράκη
Έφυγαν: Ελλη Καλομητσίνη, Ευαγγελία Πετρίδου, Ιβάνα Ράτσα, Τιάνα Τάτσα

Πρωτέας Βούλας
Ήρθαν:Jeanise Randolph,Katie Rutan, Ανθή Χατζηγιακουμή, ΝτάνιΣπηλιώτη, Ιβάνα Ράτσα, Λήδα Πολιτοπούλου, Αναστασία Καραμπάτσου, ΜαρίαΔανδουλάκη, Ειρήνη Μπότση, Ρένια Καρλάφτη, Ελευθερία Μαγγίνα, Βαρβάρα Μυλωνάκη, Αναστασία Κωστάκη
Έφυγαν: Λολίτα Λύμουρα, Μαριέλλα Φασούλα, Ολγα Χατζηνικολάου, Άννα - Μαρία Μαντά, Κατερίνα Σωτηρίου

Τερψιθέα- Αιξώνη

Ήρθαν: Χαρά Αναστασίου
Έφυγαν: Ελένη Σύρρα, Ελίνα Ισκιόγλου, Αννα Μαρία Στεφάνου, Κατέρινα Πολίτη, Δανάη Αγκάνη, Ντάνι Σπηλιώτη, Φανή Τζάρου

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...h.Dm7EI0H3.dpuf




Λολίτα Λύμουρα στο Basketblog: «Ήταν υπέροχο να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο»


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα με την νίκη με 74-60 επί του Πρωτέα Βούλας στη Λεωφόρο με την Λολίτα Λύμουρα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη της εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέσα στην έδρα της ομάδας.

Η Ελληνίδα γκαρντ του «τριφυλλιού» μίλησε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Basketblog.gr και στον Θάνο Φωτόπουλο για την πρώτη νίκη της ομάδας και το κλίμα της Λεωφόρου, ενώ τόνισε ότι στον Παναθηναϊκό βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:
«Ήταν πρεμιέρα του πρωταθλήματος που πάντα κρύβουν εκπλήξεις εμείς κάναμε ότι μας είπε ο προπονητής μας μπήκαμε πολύ δυνατά και παρόλο που δε ξεκινήσαμε καλά εντούτοις όταν βρήκαμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό καταφέραμε και ελέγξαμε το ρυθμό και φτάσαμε στην πρώτη μας νίκη. Ο κόσμος ήταν απίστευτος ήταν μαζί μας από τον πρώτο λεπτό και μακάρι να είναι κοντά μας σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».
Πώς σου φάνηκε η πρώτη σου εμφάνιση με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο;
«Πάντα μου άρεσε να έρχομαι και να αγωνίζομαι στη λεωφόρο ακόμα και σαν αντίπαλος, αλλά να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέσα εδώ(σ.σ. στη Λεωφόρο) είναι κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω. Ήταν άπλα υπέροχο και μοναδικό το συναίσθημα! Ήταν κάτι το απίστευτο».
Και τώρα η συνέχεια;
«Τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Κρόνο εμείς βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για την αναμέτρηση και θα πάμε στον Άγιο Δημήτριο με σκοπό και στόχο την νίκη».


http://www.basketblog.gr/index.php?option=...h.0N7zUx59.dpuf

Είσαι τρέλα Λολίτα!

AbS
Διαβάζω σε άρθρο αθλητικού σάιτ τη τελευταία πρόταση κι έχω πάθει πλάκα ....

"Αν η ΕΟΚ εφαρμόσει το καταστατικό της τότε είναι πολύ πιθανόν ο Ιπποκράτης να κερδίσει την ένσταση."

ΑΝ η ΕΟΚ εφαρμόσει το καταστατικό της, λέει ... ΑΝ .... τι σκατά τα θέλουν τα καταστατικά και τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς .... άκου εκεί ΑΝ εφαρμόσει .... α ρε Ελλαδάρα αθάνατη ....

( http://www.womenbasket.gr/index.php/a1-ginaikwn/2182-enrip )
Gkos
Αύριο στις 16:00 ,στον Τάφο,γίνεται το πρώτο ντέρμπι της σεζόν (και πρώτο γενικότερα) μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού και το sportshero ανέβασε 2 βιντεάκια με δηλώσεις παικτριών και προπονητών για το ντέρμπι , ως pregame !

https://youtu.be/IcitR3KlmsE

https://youtu.be/hPeQvFTIrLU

Σε αυτό το σημέιο να πούμε ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ,ανάμεσα σε άλλα τοποθετήθηκε πλέξιγκλας στην κεντρική κερκίδα ώστε να μην υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ των φίλων του Παναθηναικού και των παικτριών του Ολυμπιακού .

Υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια της Nova!!

Μακάρι να γίνει ένα ωραίο ματς !!

Gkos


Mεγάλο ντέρμπι στον Τάφο με τον Παναθηναικό να προηγείται 36-32 στο ημίχρονο.

ΕΔΩ live η εξέλιξη http://www.sport24.gr/LiveMatches/basket_l...ve.3732481.html
Gkos
Θρίαμβος» στη Λεωφόρο για Ολυμπιακό!


Το «στίγμα» του για το ποια ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο στην φετινή Α1 Γυναικών έδωσε ο Ολυμπιακός, περνώντας από το Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» με «διπλό», χάρη στο τελικό 61-66 επί του Παναθηναϊκού. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, παρά το γεγονός ότι μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο «κυνηγούσαν» διαρκώς, είχαν την Τάνια Χαλιβέρα να τις κρατά «ζωντανές» και όταν… αφυπνίστηκαν οι υπόλοιπες, προεξαρχούσης της Τζόνσον, επανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, ούσες πιο ψύχραιμες από τις «πράσινες» που έμοιαζαν να παθαίνουν επιθετικό «μπλακ-άουτ» στο φινάλε.

Μετά το αρχικό 3-3, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα, εκμεταλλευόμενος και το μικρό εκνευρισμό που υπήρξε στις «πράσινες» με την αποβολή με δύο τεχνικές ποινές του Εφόρου τους, κυρίου Σαράντου. Κάπως έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε προηγούμενες με 16-21 τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, με την Χαλιβέρα να έχει ξεκινήσει εξαιρετικά με 9 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο προσηλωμένος στο πλάνο του στη δεύτερη περίοδο, ανεβάζοντας την πίεσή του και έχοντας διάθεση να τρέξει. Εξαιρετική ήταν η Αλμπάνιεζ, η οποία έφερε την ομάδα της μπροστά με 31-30 στο 17ο λεπτό για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα, ενώ η Παντέλη έκανε εξαιρετική δουλειά, κερδίζοντας το τρίτο φάουλ της Τζόνσον και ισοσταθμίζοντας το τέταρτο της Κυριακοπούλου. Με τη Λύμουρα επίσης να «ενορχηστρώνει» ιδανικά τις επιθέσεις στο «σετ» παιχνίδι, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο τέλος του εικοσαλέπτου με 36-32.

Η διαφορά έφτασε και στους επτά πόντους, στις αρχές της τρίτης περιόδου για τις παίκτριες του Πρέκα, με «αιχμή του δόρατος» την Ντέλβα (45-38). Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε αναγκάσει σε πολλά λάθη σε εκείνο το διάστημα τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούσε να αναχαιτίσει την Τάνια Χαλιβέρα. Αυτή κρατούσε τις «ερυθρόλευκες» όρθιες σε εκείνο το διάστημα και το… μία εναντίον όλες έφερε ως αποτέλεσμα τη μείωση του σκορ σε 51-49, στο τέλος του δεκαλέπτου.

Αυτό έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, ο οποίος βελτιώθηκε αμυντικά και βρίσκοντας περισσότερες λύσεις, προηγήθηκε με 58-62, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Το παιχνίδι έγινε πλέον «ροκ» και θα κρινόταν από την ευστοχία στις βολές. Μισό λεπτό πριν τη λήξη, οι φιλοξενούμενες ήταν ψύχραιμες και πήγαν στο τάιμ-άουτ του Πρέκα μπροστά με 61-64. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε «καθαρό» μυαλό σε εκείνο το διάστημα, με την Τζόνσον να ολοκληρώνει το θρίαμβο της ομάδας της από τη γραμμή των βολών, «γράφοντας» το τελικό 61-65.

Δεκάλεπτα: 16-21, 36-32, 51-49, 61-66

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Kαλέντζου 13(2), Δανούση, Αυτζή 10, Αλμπάνεζ 12, Κόνιαλη, Παντέλη 8, Σλούκα 6, Λύμουρα 4, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 2

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη 5, Μπόνη 4, Χατζηνικολάου 2, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 24(3), Τζόνσον 23, Κοσμά 2, Κριστόφερσον 6.

http://basketblog.gr/index.php?option=com_...h.ritlEnlJ.dpuf


Καπογιάννη: "Iστορική νίκη για τον Ολυμπιακό"

O Oλυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των "αιωνίων", επικρατώντας με 61-66 του Παναθηναϊκού στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" για την 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, τόσο η προπονήτρια των "ερυθρολεύκων" όσο και οι παίκτριες της ομάδας, Όλγα Χατζηνικολάου και Αθηνά Μπαλτά, μίλησαν για την σημασία της νίκης απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, με την Ελένη Καπογιάννη να τονίζει πως στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του νταμπλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Ελένη Καπογιάννη: "Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως γίνεται σε όλα τα σπορ που διασταυρώνονται οι δύο ομάδες. Είναι μια ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό και είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε εμείς αυτές που το καταφέραμε για το σύλλογό μας. Η νίκη αυτή μας δίνει μεγάλο προβάδισμα έναντι του συγκεκριμένου αντιπάλου για το δεύτερο γύρο, αλλά είναι ακόμα αρχή, εμείς θα χαρούμε σήμερα (24/10) και από μεθαύριο ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο! Αυτό, όμως, δεν γίνεται με λόγια αλλά με πολλή δουλειά".

Όλγα Χατζηνικολάου: "Σήμερα (24/10) πετύχαμε μια τεράστια νίκη, δείξαμε τρομερή θέληση. Ήμασταν συγκεντρωμένες από το πρώτο λεπτό, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει όταν ένα γήπεδο είναι κατάμεστο και φωνάζει εναντίον σου. Θεωρώ, όμως, ότι έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού, μια και σήμερα (24/10) παίξαμε σαν Ολυμπιακός. Είναι τρομερή η αίσθηση να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και να παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο Παναθηναϊκούς και να τους κερδίζεις. Αυτή η φανέλα σού δίνει το κάτι παραπάνω. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια οι φίλαθλοι να είναι δίπλα μας".

Αθηνά Μπαλτά: "Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν ένα ντέρμπι. Όπως είχα πει και προχθές (22/10) ήμασταν έτοιμες για τον συγκεκριμένο αγώνα. Βάζοντας στην άκρη τις τεχνικές αναλύσεις, αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται ψυχή και καρδιά. Σήμερα (24/10) η ομάδα μου απέδειξε ότι έχει και ψυχή και καρδιά και για αυτό άλλωστε έφθασε σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Σίγουρα, δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, αλλά όταν κερδίζεις μέσα σε μια τέτοια έδρα αυτό δεν έχει και πολύ σημασία. Περιμένω τους φίλους του Ολυμπιακού στα επόμενα παιχνίδια μας στο γήπεδο για να δημιουργήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν".

http://basketblog.gr/index.php?option=com_...h.bvOkFhZ9.dpuf




benchwarmer
Η νίκη αυτή του Ολυμπιακού μέσα στον Τάφο τον φέρνει πιθανά με το ένα πόδι στον τίτλο (και ας είναι ακόμα Οκτώβρης), αφού αν δεν κάνω λάθος τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται και στα πλέι-οφ. Το βάθος της ομάδας είναι τέτοιο που όλες οι παίχτριες της 12άδας σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (πλην Παναθηναικού ίσως) θα ήταν βασικές. Και ο Παναθηναικός πάντως είναι δυνατός, δύσκολα θα χάσει την 2η θέση.
Από εκεί και κάτω οι περισσότερες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, με την έκπληξη να είναι η νεοφώτιστη Νίκη Λευκάδας που βρίσκεται σε ρεκόρ 2-1 (με την ήττα να είναι από τον Ολυμπιακό), με κλειδί της επιτυχίας τις 2 ξένες της, όπου δείχνει να έχει κάνει καλύτερες επιλογές από τις υπόλοιπες ομάδες, και αυτό σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετό.
Gkos
«Μόνο καλό θα κάνει στο γυναικείο μπάσκετ ο Ολυμπιακός»


Την άποψή της πως η παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1 θα κάνει καλό στο γυναικείο μπάσκετ, εξέφρασε η Τάνια Χαλιβέρα.

Η Χαλιβέρα, που διακρίθηκε στο ντέρμπι «αιωνίων», υποστήριξε πως «MVP ήταν η ομάδα» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μόνο καλό θα κάνει στο γυναικείο μπάσκετ η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1 Γυναικών. Ο Ολυμπιακός είναι κορυφαίος σύλλογος με τεράστια ιστορία και είναι καλό που έχει πλέον και γυναικείο μπάσκετ. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτό».


Αναλυτικά:

-Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ποιο κατά τη γνώμη σου ήταν το κλειδί για αυτή σας την επιτυχία;

«Προετοιμαστήκαμε καλά όλη την εβδομάδα. Σε τέτοια παιχνίδια, τα οποία είναι ντέρμπι ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες και σε μια τέτοια έδρα παίζουν πολλά ρόλο. Αλλά κυρίως η θέληση και το πάθος, το οποίο πιστεύω ότι εμείς βγάλαμε μέσα στο παρκέ σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αντίπαλό μας. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, πιστεύαμε στη νίκη, δεν τα παρατήσαμε και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας».

-Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σε χαρακτήρισαν ως την MVP της αναμέτρησης. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

«Η ομάδα είναι η MVP…. Ποτέ μια παίκτρια δεν κερδίζει μόνη της έναν αγώνα και όλα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Η μία αθλήτρια συμπληρώνει την άλλη. Έτσι έγινε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπου με βοήθησαν οι συμπαίκτριές μου να πετύχω αυτούς τους πόντους. Έτυχε σε αυτό το ματς να πάω εγώ καλά. Σε άλλες αναμετρήσεις θα διακριθούν άλλες. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα».

-Τι παραπάνω πιστεύεις ότι θα δώσει στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών η παρουσία του Ολυμπιακού;

«Δίνει σίγουρα μια άλλη δυναμική και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μόνο καλό θα κάνει στο γυναικείο μπάσκετ η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1 Γυναικών. Ο Ολυμπιακός είναι κορυφαίος σύλλογος με τεράστια ιστορία και είναι καλό που έχει πλέον και γυναικείο μπάσκετ. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτό».

-Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται ως φαβορί. Πόσο εύκολο είναι να πετύχετε τους στόχους σας;

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, αν δεν προσπαθήσεις. Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι πάντα οι τίτλοι και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και εμείς φέτος. Και το κίνητρό μας είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ στην πρώτη σεζόν της ομάδας μας στην Α1 κατηγορία. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα τα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε».


http://www.sdna.gr/mpasket/a1-gynaikon/art...et-o-olympiakos
benchwarmer
Τέλος 1ου γύρου στην Α1 Γυναικών.

Η βαθμολογία:

Ολυμπιακός 9-0
Παναθηναϊκός 8-1
Πρωτέας Βούλας 5-4
Νίκη Λευκάδας 5-4
Αθηναϊκός 5-4
Κρόνος Αγίου Δημητρίου 4-5
ΠΑΟΚ 4-5
Τερψιθέα 3-6
Ιπποκράτης Κω 2-7
Άρης Πετρούπολης 0-9


Η διαφορά του Ολυμπιακού (πρωτίστως) και του Παναθηναϊκού από τις υπόλοιπες ομάδες είναι εμφανής. Το επόμενο βήμα νομίζω πως σαφώς και για τους δύο θα πρέπει να είναι η Ευρώπη, και όχι μια ανούσια κόντρα μεταξύ τους. MVP του πρώτου γύρου σαφώς η Diana Delva του ΠΑΟ με το εξωπραγματικό 85% (57/67) εντός πεδιάς, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μάλλον περισσότερο βάθος, και πάλι όμως ξεχωρίζει η Lykendra Johnson.

Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο (με ευχάριστη έκπληξη τη Νίκη Λευκάδας), ενώ καταδικασμένος μοιάζει ο Άρης Πετρούπολης που έχει παλέψει αρκετά παιχνίδια, όμως η απουσία ξένων παιχτριών είναι καθοριστική.
benchwarmer
Τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα των γυναικών, με την βαθμολογία να έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός 18-0
2. Παναθηναϊκός 14-4
3. ΠΑΟΚ 11-7
4. Αθηναϊκός 10-8
5. Πρωτέας Βούλας 10-8
6. Νίκη Λευκάδας 8-10
7. Τερψιθέα 7-11
8. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 7-11
9. Ιπποκράτης Κω 6-12
10. Αρης Πετρούπολης 0-18

Ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρα η καλύτερη ομάδα και ουσιαστικά έχει ακουμπήσει ήδη τον τίτλο, καθώς στα πλέι-οφ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε έναν κακό μήνα που είχε, άλλαξε προπονητή και ελπίζει (και μπορεί, γιατί όχι) να κοντράρει στα ίσια τους τελικούς. Από εκεί και πέρα οι άλλες ομάδες είναι ένα επίπεδο πιο κάτω, ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη, με τον Πρωτέα να είναι ίσως (βάσει ρόστερ) η δυσάρεστη. Η Νίκη Λευκάδας ξεκίνησε δυνατά, πλέον όμως και αφού εξασφάλισε την παραμονή της αγωνίζεται χωρίς ξένες, επομένως η συμμετοχή της στα πλέι-οφ είναι τυπική διαδικασία. Υποβιβάζονται ο Άρης Πετρούπολης που αγωνιζόταν εξ αρχής χωρίς ξένες, και ο Ιπποκράτης Κω παρά τις ηρωικές προσπάθειες των απλήρωτων αθλητριών του. Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι-οφ είναι:

Ολυμπιακός - Κρόνος (2-0)
Παναθηναϊκός - Τερψιθέα (2-0)
ΠΑΟΚ - Νίκη Λευκάδας (1-1)
Αθηναϊκός - Πρωτέας Βούλας (2-0)

Αν και ίσως σημαντικότερο από το πρωτάθλημα το οποίο φαινομενικά έχει κριθεί, είναι το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου στη Λευκάδα το προσεχές ΠΣΚ, με τα ζευγάρια των ημιτελικών να είναι Ολυμπιακός-Αθηναϊκός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

ΑΟΚ.ΧΑΝΙΑ
QUOTE (benchwarmer @ Mar 12 2016, 22:10 ) *
Τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα των γυναικών, με την βαθμολογία να έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός 18-0
2. Παναθηναϊκός 14-4
3. ΠΑΟΚ 11-7
4. Αθηναϊκός 10-8
5. Πρωτέας Βούλας 10-8
6. Νίκη Λευκάδας 8-10
7. Τερψιθέα 7-11
8. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 7-11
9. Ιπποκράτης Κω 6-12
10. Αρης Πετρούπολης 0-18

Ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρα η καλύτερη ομάδα και ουσιαστικά έχει ακουμπήσει ήδη τον τίτλο, καθώς στα πλέι-οφ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε έναν κακό μήνα που είχε, άλλαξε προπονητή και ελπίζει (και μπορεί, γιατί όχι) να κοντράρει στα ίσια τους τελικούς. Από εκεί και πέρα οι άλλες ομάδες είναι ένα επίπεδο πιο κάτω, ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη, με τον Πρωτέα να είναι ίσως (βάσει ρόστερ) η δυσάρεστη. Η Νίκη Λευκάδας ξεκίνησε δυνατά, πλέον όμως και αφού εξασφάλισε την παραμονή της αγωνίζεται χωρίς ξένες, επομένως η συμμετοχή της στα πλέι-οφ είναι τυπική διαδικασία. Υποβιβάζονται ο Άρης Πετρούπολης που αγωνιζόταν εξ αρχής χωρίς ξένες, και ο Ιπποκράτης Κω παρά τις ηρωικές προσπάθειες των απλήρωτων αθλητριών του. Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι-οφ είναι:

Ολυμπιακός - Κρόνος (2-0)
Παναθηναϊκός - Τερψιθέα (2-0)
ΠΑΟΚ - Νίκη Λευκάδας (1-1)
Αθηναϊκός - Πρωτέας Βούλας (2-0)

Αν και ίσως σημαντικότερο από το πρωτάθλημα το οποίο φαινομενικά έχει κριθεί, είναι το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου στη Λευκάδα το προσεχές ΠΣΚ, με τα ζευγάρια των ημιτελικών να είναι Ολυμπιακός-Αθηναϊκός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.



ΠΕΛΑΓΙΑ παρε τη κουπα του πρωταθλητη και μετα σε παντρευομαι αχααχαχαχα biggrin.gif
ashton
επεισόδια το πρωι στη Λευκάδα που γινεται το final4 του κυπέλλου , και υπάρχει ενδεχόμενο για αναβολή/ματαίωση (το μεσημερι παιζουν Ολυμπιακος-Παναθηναϊκός τελικό)

http://lefkadapress.gr/protoselida/i-prote...sis-ton-opadon/
http://lefkadapress.gr/protoselida/archisan-ta-organa/
http://www.superbasket.gr/polemos-sti-lefkada/
http://www.sdna.gr/mpasket/a1-gynaikon/art...i-panathinaikoy
benchwarmer
Το αναμενόμενο ζευγάρι προκρίθηκε στον τελικό, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα 2-0 επί του Παναθηναϊκού από την κανονική περίοδο, και ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην έχουμε άσχημες εικόνες εκτός παρκέ...

Στα του πρωταθλήματος, είναι τουλάχιστον λυπηρή η κατάσταση, όταν για παράδειγμα ο τρίτος στην κανονική περίοδο ΠΑΟΚ αφήνει τις ξένες του πριν την σειρά των ημιτελικών, για οικονομικούς(?) πιθανότατα λόγους....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.