Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νεπτουνας-Ολυμπιακος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
natouralistis
Να συμπληρώσω στη κουβέντα για το post game πως δεν συνεπάγεται με δεινόσαυρο. Δεν ξέρουν να ποστάρουν μόνο αυτού του τύπου οι ψηλοί, οι οποίοι ομολογουμένως δεν ταιριάζουν στο επιθετικό στυλ του Ολυμπιακού. Ο Μπατίστ που πόσταρε καλύτερα από όλους ήταν ένας undersized ψηλός. Το να μπορείς να βάλεις μια μπάλα μέσα για να σου δώσει βάθος και εκεί ο ψηλός είτε να πάρει ένα σουτάκι από τα 4 μέτρα, είτε να πάει στο καλάθι, είτε να βγάλει τη μπάλα από μέσα προς τα έξω σου δίνει αρκετά πλεονεκτήματα. Δυστυχώς ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού ήταν με ψηλούς που δεν μπορούν να τη ζητήσουν καν τη μπάλα στο low post, σκοράρουν μόνο αν δεχτούν την μπάλα ευρισκόμενοι σε κίνηση μετά από pick and roll.

Ένας ψηλός στα οικονομικά μας μεγέθη, που μπορεί να δώσει καλά σκρίν, να τελειώσει πάνω από τη στεφάνη αλλά και να πάρει κάποιες μπάλες βαθιά είναι ο Alex Tyus και αν θυμάμαι καλά πέρυσι κάποια στιγμή μας δόθηκε η δυνατότητα να τον αποκτήσουμε.

Για τον όμιλο που αισίως έχουμε 3 στα 3 παρά τις σημαντικές απουσίες (είναι πολύ σημαντικές για την άμυνα, στο παιχνίδι των αλλαγών που έχουμε επιλέξει), δεν ξέρω πολλές ομάδες που να μην ανήκουν σε ένα κλειστό κλάμπ επιπέδου F4, να μπορούν να κάνουν νίκες στις έδρες των Βαλένθια, Ερυθρού Αστέρα και Γαλατά.

Άκρως αισιόδοξο επίσης είναι πως ο Σπανούλης ξεκίνησε ήδη monthly mvp euroleague, με 21+ κάτι ψιλά Μ.Ο. πόντων και 5 ασσίστ δείχνοντας πως πάει να πάρει πίσω από τον Σέρχι το MVP της κανονικής περιόδου.

Με την ομάδα πλήρη από υγεία και μυαλό και μια αλλαγή στο ζωγραφιστό θεωρώ πως θα πάμε πολύ καλά.

Υ.Γ. Ο Μάντζαρης μήπως δεν επανήλθε ποτέ από τον τραυματισμό; Η εικόνα του το καλοκαίρι με την εθνική που ήταν ο χειρότερος μας παίχτης και η μέχρι στιγμής παρυσία του με τον Ολυμπιακό είναι αποκαρδιωτική.
Anaz
QUOTE
παρά τις σημαντικές απουσίες (είναι πολύ σημαντικές για την άμυνα, στο παιχνίδι των αλλαγών που έχουμε επιλέξει)
Πολυ καλο point αυτο. Ειδικα η παρουσια του Νταρντεν θα μας αναβαθμισει πολυ στην αμυνα με τον τροπο που αμυνομαστε.

Εγω θεωρω οτι το ροστερ ειναι καλο. Η ομαδα απλα θελει λιγο χρονο.Να φορμαριστει ο Ντανστον, να ενσωματωθουν καλυτερα οι νεοι και να επανελθουν οι τραυματιες. Ειναι λογικο σε αυτη τη φαση οπως ειμαστε να μην παιζουμε πολυ καλα.
Απλα πρεπει να ξεκαθαρισει το θεμα προπονητη, κι απο'κει και περα ολα θα μπουν στο δρομο τους..

Ο Σλουκας εχει ξεκινησει παρα πολυ καλα και με πολυ αυτοπεποιθηση! Ελπιζω να σταθεροποιηθει επιτελους σε αυτα τα στανταρ και να μην εχουμε τα περσινα σκαμπανευασματα.
Ο Πετγουει ενω εχει βελτιωθει πολυ στην αμυνα, εχει ευνουχιστει τελειως ψυχολογικα στην επιθεση.. sad.gif
Tapanic
Μετα τη σημερινη βραδια ειδα πως πρεπει αμεσα Λαφαγιετ Χαντερ να προσαρμοστουν αλλιως δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.Νταρντεν επομενη αγωνιστικη θα παιζει να τον τσεκαρουμε?Λογικα θα ειναι καλη προσθηκη.Νταξει Σπανουλης Σλουκας αν κ συχνα πυκνα κανει καποια φλοπς που δεν μαρεσουν ωραιος κ παλι οπως κ Αγραβανης.Επισης Καββαδας απαικτος το νεο καλυτερο πενταρι του Ελληνικου κ Ευρωπαικου μπασκετ. peace.gif blove.gif
natouralistis
Για όποιον τυχόν δεν το χει δει, το δείχνει σε επανάληψη http://webtv.nerit.gr/neritsports-live/, τώρα ξεκινάει παράταση βέβαια...
yorgos
Καλά, το να χάsει κανείς στο Βελιγράδι δεν είναι και τραγικό, δε θα χάσουν και λίγοι εκεί. Και σήμερα να έχανε ο Ολυμπιακός πάλι δεν το έβρισκα καταστροφικό.

Αυτή η μανία με το να πάρουν οι Αφοι προπονητή εδώ και τώρα... ποιος είναι ελεύθερος; Ούτε ο Σούλης δεν είναι. Εκτός κι αν σουτάρει ο Λεμπρόνας τον Δαβίδ, οπότε έχουμε ενδιαφέροντα επεισόδια.

Παρεμπιπτόντως αυτή η Μακάμπι δίνει μαθήματα ομάδας που ξέρει πώς να αντιδρά σε αναδόμηση. Χάνει παίκτες, κόουτς, χορηγούς και πάλι σταθερή είναι (και με γήπεδο γεμάτο και φιλάθλους αμετακίνητους, όχι πανηγυρτζήδες να σπάνε αυτοκίνητα και να πετάνε γιαούρτια).
Ο Λαφαγέτ όντως αν δεν είχε κάνει τη σαιζόν που έκανε πέρσι θα είχε φάει πολύ κράξιμο. Αλλά και για το Ντανστον το ίδιο ισχύει εδώ που τα λέμε.
North_gato
QUOTE (natouralistis @ Nov 1 2014, 01:25 ) *
Για όποιον τυχόν δεν το χει δει, το δείχνει σε επανάληψη http://webtv.nerit.gr/neritsports-live/, τώρα ξεκινάει παράταση βέβαια...


Do not worry..
Τουλαχιστον για ενα μηνα, καθε τοσο θα το δειχνει σε επαναληψη, μεχρι να το μαθουμε απεξω. Εδω δειχνει και την μαχη στα Δερβενακια με καθε ευκαιρια.
AJSlaughter6
Mελαγιες:Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο χειρότερος αμυντικός ψηλός που έχω να δω από ένα ματς του Λάζαρου Παπαδόπουλου στη Σιένα το 2011.


Dred11
Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια μου θύμισε μια ομάδα τόσο πολύ Άρη επί εποχής Γκάλη. Ο Σπανούλης ήταν φανταστικός βέβαια, οι άλλοι όλοι, πλην Σλούκα ανά διαστήματα, σε ρόλο κομπάρσου.
airg
QUOTE(leonkalf @ Nov 1 2014, 00:49 ) *
Χάλια εμφάνιση.. Εμφανή προβλήματα.. Άχρωμη ομάδα, ψυχολογία στο πάτωμα, ακυβερνησία..
Προπονητή και προπονητικό επιτελείο θα πάρουμε? Τι στο καλό γίνεται...??

Η διοίκηση έχει σφυγμό ή μετά το οακα και τις αποτυχίες με τις προσεγγίσεις προπονητών είμαστε τάβλα γενικώς?

Εμενα με ανησυχει που δεν βγαζει ανακοινωσεις εναντιον της διαιτησιας και του αντιπαλου προεδρου.

QUOTE(Dred11 @ Nov 1 2014, 12:41 ) *
Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια μου θύμισε μια ομάδα τόσο πολύ Άρη επί εποχής Γκάλη. Ο Σπανούλης ήταν φανταστικός βέβαια, οι άλλοι όλοι, πλην Σλούκα ανά διαστήματα, σε ρόλο κομπάρσου.

Πραγματικα γυρισαμε πολλα χρονια πισω.
Πηραμε το ματσακι, αλλα κανενας απο μας τους κοινους φιλαθλους δεν χαρηκε.

Βλεπουμε τα χαλια αυτης της ομαδας και δεν εχουμε να πουμε κατι.
Το προβλημα της ομαδας ειναι στη δομη της.
Εχει φτιαχτει να τρεχει να σουταρει τριποντα, αλλα μεχρι εκει.

Οταν φωναζαμε καποιοι απο περισι, οτι η ομαδα δεν παταει ζωγραφιστο και θεωρουσαμε οτι υπευθυνος για τις ντροπιαστικες εμφανισεις της τελευταιας διετιας, ειναι ο τεως προπονητης, καποιοι εφτασαν να χαρακτηρισουν καποιους εμπαθεις εναντιον του Μπαρτζωκα.

Οταν δικαιολογουμε ολες τις κινησεις του προπονητη και της διοικησης, πιστευω οτι μονο κακο μπορουμε να κανουμε. Η κριτικη ειναι οξυγονο, για υγιη ομαδα.
Basketofonos
Χαιρετώ!

Σίγουρα κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος μετά το χθεσινό αλλά ας δούμε και την θετική πλευρά: Η τραγική όντως εικόνα της ομάδας παρουσιάζεται σε περιοδο που δεν κρινονται οι 2 βασικοι στοχοι (δυστυχώς το κύπελλο μας τελείωσε), οι απουσίες είναι κομβικές, η ομάδα παρ`όλα αυτά έχει 3/3 στην Ευρωλιγκα (έστω με αυτές τις μέτριες ομάδες).

Μήπως όσοι προπηλάκισαν τον Μπαρτζώκα έχουν αρχίσει να αναθεωρούν; Μάλλον οχι γιατί δεν νομίζω να έχουν και πολύ μυαλό στο κεφάλι τους αλλά λέμε τώρα..

Με εκνευρίζει πολύ συχνά ο τρόπος παιχνιδιού του Σπανούλη αλλά ξέρετε κάποιον άλλο που με τέτοια εικόνα στο ξεκίνημα να κάνει τελικά ρεκόρ καριερας;;

Αν και είναι πολύ νωρίς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Τόμιτς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο.

Πολύς λόγος γίνεται για το ποστάρισμα των 5αριών. Τα 2 ευρωπαικα τα πήραμε με πεντάρια που ποστάρουν; Εντάξει, είχαμε τον Λάζαρο θα μου πείτε smiley.gif

Zephyr
Σπανουλιακός στο full χτες, απαράδεκτο θέαμα, νέα Κηφισιά μύρισε η φάση. Ώρα να βρεθεί προπονητής πριν καεί η χρονιά, εκτός και αν προηγούνται τίποτα ενστάσεις της διοίκησης για τον χοντρό με την μπογιατισμένη φάτσα που έπαιρνε κοντινά ο σκηνοθέτης κάθε τρεις και λίγο (αποσυντόνισε την ομάδα μας ο κερατάς).

QUOTE(rankin @ Nov 1 2014, 00:18 ) *
Ειχε ερθει κάποτε η παιχτούρα, ο Μαρκ ο Τζακσον, και τον έφαγε το λαμόγιο ο Γιαννάκης tongue.gif


Πω ρε παιχταράς, ο τύπος είχε κάνει ντεμπούτο με κάπου 18 π., είχε ανοίξει το μάτι μας με δαύτον. Βέβαια ότι έβαζε μπροστά το έτρωγε πίσω, άλλη ιστορία αυτό...

QUOTE(North_gato @ Nov 1 2014, 09:43 ) *
Do not worry..
Τουλαχιστον για ενα μηνα, καθε τοσο θα το δειχνει σε επαναληψη, μεχρι να το μαθουμε απεξω. Εδω δειχνει και την μαχη στα Δερβενακια με καθε ευκαιρια.

24.gif 24.gif 24.gif

QUOTE(AlexTsiri13 @ Nov 1 2014, 11:30 ) *
Mελαγιες:Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο χειρότερος αμυντικός ψηλός που έχω να δω από ένα ματς του Λάζαρου Παπαδόπουλου στη Σιένα το 2011.


Έκανε πάντως 1-2 καθοριστικά κοψίματα στο τέλος rolleyes.gif
Sokos
Καλημέρα κι από μένα,

Δυστυχώς έχουμε μικρύνει πολύ σαν ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Πολύ μονοδιάστατοι και προβλέψιμοι. Ευτυχώς ο αντίπαλος δεν είχε την διορατικότητα ή την ικανότητα να κλείσει τον Σπανούλη και καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι. Αλλιώς θα χάναμε αρκετά εύκολα πιστεύω.

Η εικόνα της ομάδας πάντως παραμένει προβληματική. Ευτυχώς δεν θα αντιμετωπίσουμε καμιά σοβαρή ομάδα της ευρωλίγκας άμεσα, ούτε τον ΠΑΟ, γιατί θα έπεφτε πολλή σφαλιάρα.

Πέρα από την αδυναμία στην επίθεση, πλέον φαίνεται ότι και αμυντικά έχουμε σοβαρότατα προβλήματα και δεν μπορούμε να σταματήσουμε μετριότατες ομάδες.

Φαίνεται τέλος να υπάρχει και έλλειψη συγκέντρωσης. Τόσα λάθη απέναντι στην άμυνα "τανάλια" της Νεπτούνας δεν δικαιολογούνται αλλιώς.

Ελπίζω στην διοίκηση να έχουν καταλάβει πως πρέπει να βοηθήσουν και πως η επιστροφή των απόντων δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά.
provat
QUOTE(AlexTsiri13 @ Nov 1 2014, 11:30 ) *
Mελαγιες:Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι ο χειρότερος αμυντικός ψηλός που έχω να δω από ένα ματς του Λάζαρου Παπαδόπουλου στη Σιένα το 2011.



Εχουμε δεί κασι σαφώς χειρότερους, αλλα αυτός τώρα το θυμήθηκε?
Ilias7
Σίγουρα η ομάδα περνά κρίση και έχει αγωνιστικά προβλήματα αλλά δε πρέπει να καταστροφολογούμε..

Είναι αρχή της σεζόν ακόμα και υπάρχει χρόνος να βελτιώσουμε την εικόνα μας..Καμιά ομάδα αυτή την εποχή δε παίζει ωραίο μπάσκετ..Όλες έχουν τα προβλήματα τους..Η ΤΣΚΑ χθες με το ζόρι. Πριν μια εβδομάδα η Φενερ έχασε εντός έδρας στο Τουρκικό πρωτάθλημα από μικρής δυναμηκότητας ομάδα..

Με την επιστροφή των τραυματιών σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας μας αφού θα έχουμε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ποιότητα..

Ο Τομιτς προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα στην άμυνα της ομάδα γι αυτό πιστεύω ότι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού δεν έχουμε καλές αντιδράσεις..Οι οποίες αλλαγές προσπαθεί να κάνει είναι κυρίως στο αμυντικό πλάνο..Επιθετικά είμαστε προβλέψιμοι και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο Σπανουλης είναι καλύτερο να έχει περισσότερο εκτελεστικό ρόλο πάρα οργανωτικό αφού γενικά έχει εύκολα το λάθος και γενικά βραχυκυκλώνει η ομάδα με αυτό το τρόπο πολλές φόρες..

Ο Σλουκας πρέπει να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας..Πρέπει να τον πιστέψουν και να του δώσουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.Μπορεί να βοηθήσει και οργανωτικά και εκτελεστικά με την ίδια ευκολία..Χθες έδωσε ενέργεια,ιδέες και έβαλε καθοριστικούς πόντους..

Κάλο θα ήταν να κοιτάμε από τώρα παίχτες για να πάρουμε κάποιον με το τέλος της πρώτης φάσης..Ο Σιμονς δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς..Ας μείνει ελεύθερος.Πρέπει να κάνουμε μια κίνηση εκεί για να βελτιώσουμε την εικόνα μας στους ψήλους.

Δε ξέρω αν θα μείνει η όχι ο Τομιτς, άλλα αν μείνει χρειάζεται δυο πολύ κάλους βοηθούς δίπλα του ώστε να δώσουν νέες ιδέες στην ομάδα..Ίσως ένα πολύ δυνατό προπονητικό τιμ να ήταν η καλύτερη λύση γι' αυτή την εποχή που δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην αγορά.
colonel gomelsky
QUOTE(Ilias7 @ Nov 1 2014, 16:00 ) *
Ο Σπανουλης είναι καλύτερο να έχει περισσότερο εκτελεστικό ρόλο πάρα οργανωτικό αφού γενικά έχει εύκολα το λάθος και γενικά βραχυκυκλώνει η ομάδα με αυτό το τρόπο πολλές φόρες..


Αυτό καλά είναι να το λες (και δεν είσαι μόνο εσύ) αλλά πρέπει να πειστεί και ο Σπανούλης... Και δεν τον βλέπω να πείθεται.
Ilias7
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 1 2014, 17:02 ) *
Αυτό καλά είναι να το λες (και δεν είσαι μόνο εσύ) αλλά πρέπει να πειστεί και ο Σπανούλης... Και δεν τον βλέπω να πείθεται.



Δε διαφωνώ σε αυτό που λες..Αλλά να πειστεί μόνο καλό στην εικόνα του θα να κάνει και στη εικόνα της ομάδας κατά συνέπεια..
Swko10
Σε ένα βράδυ , που τίποτα δε πήγε καλά για τους ερυθρόλευκους , ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την ομάδα του από το χέρι ( έκανε και ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους ) και την οδήγησε στο 3 στα 3 στην ευρωλίγκα . Η νίκη είναι και το μόνο που πρέπει να κρατήσει ο ολυμπιακός από το ταξίδι του στην Λιθουανία .-SPREE-

http://sportsofficers.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.