Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Διαιτησία και σχολιασμός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
aegeansheed
Σχολιάζουμε εδώ για αποφάσεις που μας κίνησαν την προσοχή, όμορφα και πολιτισμένα, χωρίς αντιπαραθέσεις και υπόνοιες.
Manimal
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Μακράν το πιο ενδιαφέρον τόπικ του φόρουμ.

Να κάνω και την αρχή.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κανονισμός με τα intentional fouls (ή όπως λέγονται τεσπάντων) να αναθεωρηθεί ή τουλάχιστον να εκπαιδευτούν οι διαιτητές να σφυρίζουν με τα ίδια κριτήρια. Είναι πολλά παιχνίδια που σφυρίζονται επειδή απλά ο παίχτης που έχει την κατοχή μπάλας τρέχει ή ξεκινάει να τρέξει, χωρίς καν να υπάρχει υποψία για πρωτεύον αιφνιδιασμό. Υποτίθεται υπάρχει για να μην χαλάει το transition και να ευνοείται το θέαμα, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να κόβουν τον ρυθμό του παιχνιδιού με τις πολλές βολές, απ΄ότι σε σχέση με απλό φάουλ.
Manimal
Βήματα από instant replay πρώτη φορά βλέπω και μάλιστα σε τρίποντο από κέντρο που όσο να ΄ναι πρόκειται για σπάνια φάση γενικώς, πόσω μάλλον στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν παρασύρομαι από το υψηλό επίπεδο σε ΝΒΑ, αλλά οι ευρωπαίοι χρειάζονται εκπαίδευση σε αρκετά πράγματα που θα προάγει όχι μόνο την σωστή εφαρμογή των κανονισμών αλλά και την αιθητική του αθλήματος.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.