Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΝΒΑ:Παρελθον,Παρον και Μελλον
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Air and King
Ανοιγω αυτο το Τοπικ διοτι εχω κουραστει εχοντας φτασει σχεδον 31 χρονων να ακουω και να διαβαζω τοσα χρονια καποιους να αγιοποιουν πιο πολυ το παρον απο οτι το παρελθον και το αντιστροφο το παρελθον ειναι καλυτερο απο το παρον.

Η αγαπη μου για το ΝΒΑ απο πολυ μικρος και οι αρχες που ειχα ηταν οτι καθε εποχη ηταν/ειναι ξεχωριστη και οτι μεγαλοι παιχτες εβγαιναν/βγαινουν και θα βγουν.Ισως να μην ξαναβγουν τοσο καλες ομαδες γιατι ο "Κυριος" Στερν εχει φτασει το ΝΒΑ να εχει 30 ομαδες και απο οτι φαινεται θα τις κανει ακομα πιο πολλες 68.gif στελνοντας απο εδω και απο εκει καλους παιχτες σε μετριες ομαδες και το ενδεχομενο να ξαναδουμε Σελτικς των 60ς,Λεικερς και Σελτικς των 80ς και Μπουλς των 90ς δεν φαινεται στον Οριζοντα.
Τα παρακατω συμπερασματα τα εχω βγαλει εδω και χρονια και δεν αφορουν σχεδον καθολου την Αμερικη τις Η.Π.Α αλλα τον υπολοιπο κοσμο.

Γενικα υπαρχει μια προτιμηση στην δικη μου και πανω σε ηλικια γενια στην δεκαετια του 80 και του 90.Αδιαφορια για το πριν τα 80ς και τους παιχτες(η δικαιολογια δεν τους εχω προλαβει δεν υπαρχει πλεον,Η τεχνολογια βοηθαει να δουμε τους παντες η σχεδον τους παντες εστω και σε μικροτερο βαθμο).Επισης τον Ιουνιο του 1998 για καποιους απο αυτους σταματησε να υπαρχει το ΝΒΑ απο την στιγμη που ο Μαικλ Τζορνταν ευστοχουσε στο τελευταιο καλαθι "ξαπλωνοντας" πριν τον Ρασσελ και χαρειζε στο Σικαγο το 6ο πρωταθλημα σε 8 χρονια και κρεμαγε για δευτερη αλλα οχι τελευταια φορα τα παπουτσια του).Κακο το κεφαλιου τους!Βγηκαν πολλοι και καλοι παιχτες απο τοτε.Ο Τζαμπαρ ειχε πει οτι το ΝΒΑ θα επιβιωσει και χωρις τον Τζορνταν!Αδικο ειχε?Οχι βεβαια.
Οι ιδιοι ομως δεν δινουν δεκαρα οταν ο αλλος υποψηφιος κορυφαιος ολων των εποχων Γουιλτ Τσαμπερλαιν το 1973 σταματησε να παιζει.Ενας τοσο τεραστιος παιχτης που δεν ειναι τυχαιο οτι απο πολλους στην Αμερικη 65αρηδες και ανω οπου εζησαν και αυτον και τον Τζορνταν τον θεωρουν ανωτερο(τον Γουιλτ) εχοντας δει και τους δυο να παιζουν.Αλλα αυτο εκτος Αμερικης δεν ισχυει ουτε 5%.
Οι ιδιοι δεν δινουν δεκαρα για παιχτες του σημερα που δεν κανουν καν τον κοπο να τους δουν.Κι ομως παιχτη σαν τον Λεμπρον και ειδηκα σαν αυτον δεν ειχε δει ποτε το ΝΒΑ.Ο Λεν Μπαιας προγονος του Λεμπρον με ιδιος υψος με πολυ καλο μυικο ιστο αλλα λιγοτερα κιλα δεν πατησε ποτε παρκε ΝΒΑ καθως η κοκαινη "τον προλαβε".Παιχτη σαν τον Γουειντ 1.93 να παιζει σαν 2.03 ουτε.Παρολα αυτα ακους καποιους να μνημονεουν τον Ντομινικ και τον Ντρεξλερ που δεν υπαρχουν σαν παιχτες διπλα στον Γουειντ και στον Κομπι ειτε σαν καριερες ειτε τροπο παιχνιδιου.
Οταν μνημονεονται παιχτες οπως ο Ντρεξλερ και ο Ντομινικ περισσοτερο απο τον "γητευτη" Τζορτζ Γκερβιν,τον Ρικ Μπαρι,τον Φρειζερ και τον καλυτερο σε skills μακραν λευκο ολων των εποχων τον Πιστολ Πιτ Μαραβιτς τοτε αυτα ξερουν αυτα λενε.
Οταν παλι καποιοι(πολλοι ειναι αυτοι) επειδη ο Χακιμ ηταν πιο τεχνιτης τον θεωρουν τον καλυτερο σεντερ ολων των εποχων μαλλον δεν ειδαν ποτε τον Τζαμπαρ στα 70ς(χαιρω πολυ στα 80ς τον εχει δει ολος ο κοσμος) και τον Τσαμπερλαιν στα 60ς.Η μηπως ειναι ανωτερος σε καριερα και στο prime του απο τον Σακιλ.Οχι κατα την αποψη μου.

Ο Ματζικ,ο Μπερντ και ο Τζορνταν ειναι σιγουρα ξεχωρηστα κεφαλαια στην Ιστορια του ΝΒΑ.Αλλο τοσο ομως ειναι ο Τσαμπερλαιν,ο Ρασσελ και ο Ρομπερτον.Αλλο τοσο ηταν ο Τζαμπαρ.Ο Ντανκαν και ο Σακιλ.Αλλο τοσο θα ειναι ο Κομπι,ο Γουειντ και ο Λεμπρον.

Επισης παντα μπορει να βγει η να μην καποιος καλυτερος παιχτης απο τον υποτειθεμενο καλυτερο.Αυτο ειναι υποκειμενικο.
Το να μηδενιζουμε καποιον με βαση τις εποχες ειναι τραγικο λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οταν καποιοι παλαιοτεροι και μη λενε οτι ο Τσαμπερλαιν ειναι ο καλυτερος και οχι ο Τζορνταν λενε "ελα μωρε αυτος ηταν γιγαντας Γολιαθ και επαιζε μονος του δεν ειχε αντιπαλο" οταν ομως τους λεει ο αλλος "αν ο Τσαμπερλαιν ηταν Γολιαθ και κυριαρχουσε τοτε ο Τζορνταν ηταν ο Σουπερμαν και με τα αθλητικα προσοντα που ειχε οχι να τον μαρκαρουν δεν μπορουσαν στα 80ς αλλα ουτε να τον δουν" τοτε η δικαιολογια δεν τους κανει.Και ο ΜJ και ο Γουλτ ειχαν κατι το ξεχωρηστο για να κυριαρχησουν οπως εχει σημερα ο Λεμπρον,οπως ειχε ο Σακ οπως ειχε ο Τζαμπαρ.

Επειδη εχω ταξηδεψει στην Αμερικη και ξερω πως λειτουργουν οι Αμερικανοι συμφωνω απολυτα μαζι τους.
Ριχνουν μεσα σε ενα "Καζανι" ξεκινωντας απο τον Μαικαν και φτανοντας μεχρι τον Ντουαιτ Χαουαρντ και τους αφηνουν "να βρασουν" μια ολοκληρη καριερα.Δεν τους ενδιαφερει αν ο Μαικαν επαιζε με γυαλια και ο Χαουαρντ ειναι "ο Σουπερμαν" αλλα μια καριερα μια διαδρομη και στο τελος της καριερας γινεται ταμειο!!!Οταν αυτο γινει και στην Ευρωπη και στον υπολοιπο κοσμο τοτε θα υπαρχει "υγεια" οσο αφορα τις αποψεις.

Οι εποχες παντα ηταν διαφορετικες μεγαλοι παιχτες ομως εβγαιναν και βγαινουν.
NBAholic
Θα σου έδινα rep points, αλλά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, οπότε περιορίζομαι στο να επιβραβεύσω την προσπάθειά σου.
Δεν έχω να σχολιάσω πολλά, άλλωστε, στη γρήγορη ματιά που έριξα, συμφωνώ.

Έχει μειώσει κανείς το Μέγα Αλέξανδρο επειδή κυριάρχησε σε εποχές που δεν είχε καν ανακαλυφθεί το μπαρούτι; Ή το Νεύτωνα επειδή δε γνώριζε κβαντομηχανική; Ή, για να το πάμε και στα αθλητικά, τον Τζέσε Όουενς, του οποίου οι επιδόσεις πλέον υπολείπονται σημαντικά των παγκοσμίων ρεκόρ; Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στο μπάσκετ. Το μπάσκετ, όπως και κάθε τι εξελίσσεται. Αλλά ξέρετε γιατί εξελίσσεται; Λόγω αυτών που θεωρούμε διαχρονικά τους κορυφαίους όλων των εποχών. Όχι λόγω αυτών που λανθασμένα, λόγω αυτής της εξέλιξης, κάποιοι θεωρούν "ισάξιους". Λέγοντας αυτό, δε μειώνω το παρόν, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: Το copy-paste είναι πολύ ευκολότερο από τη δημιουργία. Άλλωστε, και οι σημερινοί παίκτες έχουν φέρει καινούρια στοιχεία στο μπάσκετ. Ο ΛεΜπρόν, ο Γουέιντ, ο Κόμπι, όπως και οι θρύλοι των 80'ς και 90'ς, εξέλιξαν με τη σειρά τους σημαντικά το παιχνίδι, κυριάρχησαν στο χώρο του αθλήματος και είτε ανήκουν είτε θα μπουν γρήγορα στο πάνθεον των κορυφαίων.

Όλα αυτά είναι κάπως προφανή για όσους σκέφτονται με αυτή τη λογική, αλλά με ανησυχεί το ότι, στην κοιτίδα του μπάσκετ (καταλάβατε ότι δε μιλώ για εμάς*), η έλλειψη παιδείας ως προς το εν λόγω θέμα αρχίζει πλέον να διαπερνά γενιές και να εκνευρίζει πλέον ακόμη και τους πρώτους υπεύθυνους γι'αυτήν. Στη δεκαετία του '90 ήταν της μόδας να θεωρείται ότι στο ΝΒΑ της δεκαετίας του '60 και του '70 έπαιζαν μπάσκετ κάτι ανάπηροι "νάνοι" (και φυσικά μόνο λευκοί, άλλωστε πού ακούστηκε μαύρος νάνος, μόνο στην αστρονομία...) που σήμερα θα έβρισκαν δουλειά σαν ξυλοκόποι, μάγειροι, άντε και μπασκετμπολίστες σε καμιά D-League. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μερικοί από τους Αμερικανούς φιλάθλους νέας γενιάς (αν και όχι πάρα πολλοί ακόμη) να πιστεύουν με τη σειρά τους ότι τα 80'ς ή και τα 90'ς ήταν "αδύναμες" εποχές. Κι όσο προχωρά ακάθεκτη η άγνοια και αγνωμοσύνη, τόσο το φαινόμενο θα καλύπτει και πιο ευρέα φάσματα της ιστορίας του αθλήματος. Όσο είναι καιρός λοιπόν, ας εφοδιαστούμε με ποπ-κορν, τώρα που είναι ακόμη φτηνά κι ας απολαύσουμε τους καυγάδες των LeBron fanatics vs Kobe fanatics vs Jordan fanatics, γιατί το 2030 θα έχουμε να ακούμε τους καυγάδες τους με τους, αγέννητους ακόμη, νεαρούς φιλάθλους του μέλλοντος, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα διατείνονται ότι όλοι αυτοί που σήμερα τους χαζεύουμε θα ήταν ένα τίποτε αν έπαιζαν τότε.

Καληνύχτα, Κεμάλ...

*Θα μου πείτε, εμείς είμαστε καλύτεροι; Νομίζω ότι στον τομέα του μπάσκετ έχουμε λίγο καλύτερα αναπτυγμένο το αίσθημα της κριτικής σκέψης. Οι περισσότεροι έχουν λιγότερη γνώση του ιστορικού παρελθόντος, αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζουν, δεν κάνουν τους παντογνώστες. Υπάρχουν κι εξειρέσεις, αλλά νομίζω λιγότερες.
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Mar 21 2009, 17:51 ) *
Όσο είναι καιρός λοιπόν, ας εφοδιαστούμε με ποπ-κορν, τώρα που είναι ακόμη φτηνά κι ας απολαύσουμε τους καυγάδες των LeBron fanatics vs Kobe fanatics vs Jordan fanatics, γιατί το 2030 θα έχουμε να ακούμε τους καυγάδες τους με τους, αγέννητους ακόμη, νεαρούς φιλάθλους του μέλλοντος, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα διατείνονται ότι όλοι αυτοί που σήμερα τους χαζεύουμε θα ήταν ένα τίποτε αν έπαιζαν τότε.

Το πιο τραγικο ειναι οτι οι διαφοροι Τζορνταν,Λεμπρον και Κομπι φανς φτανουν σε σημειο να βριζουν ο ενας τον αλλον(βλεπε youtube) για να αποδειξουν ποιος ειναι καλυτερος χωρις επιχειρηματα τις 90 απο τις 100 φορες.
Αληθεια αυτα ειναι για γελια και για κλαμματα.

Υ.Γ Η Ιστορια ειναι αλυσιδα.Παρελθον-Παρον-Μελλον.
Elio
Air and King σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου αν και πιστευω πως η αιτια να ανοιξεις το thread αυτο ηταν η ανταλλαγη μηνυματων στο thread για τον μπερντ.

Κατ αρχας το μεγαλυτερο λαθος που κανουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε παικτες η εστω και ομαδες απο διαφορετικες εποχες. Ομως υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα που μενουν παντα ιδια σε ολες τις εποχες. (Ηθος, αξια, ικανοτητα αντιληψης) ΠΧ Για εμενα ο Αυρτον Σεννα ηταν ο μεγαλυτερος οδηγος στην συγχρονη F1 ( απο 70 και μετα). Δεν μπορουμε να τον συγκρινουμε ουτε με τον στερλινκ μος ουτε με τον ροζμαγιερ ουτε με τον σουμαχερ. Εν αντιστοιχια....... Για εμενα και στο ειπα και στο αλλο thread δεν θα γινει ποτε ο λεμπρον (με αυτα που εχει δειξει μεχρι τωρα) αντιστοιχος ενος μπερντ η ενος Τζορνταν η ενος πιστολ πιτ.

Αλλοι αντιπαλοι, για εμενα πιο σκληροι και σε γενικες γραμμες πιο δυσκολοι το 80 και το 90 παρα τωρα. Δεν ειναι απολυτο αυτο αλλα σε γενικες γραμμες το πιστευω. Αλλο να βαζει ο μπερντ 60 ποντους με σουτ εναντιον της ατλαντα το 85 και αλλο να βαζει ο λεμπρον 55 με drive και καρφωματα εκ των οποιων τα πιο πολλα ειναι και βηματα. Αλλο τζορνταν εναντιον μαλοουν και στοκτον και αλλο να παιξει αντιπαλος ο λεμπρον φετος εναντιον ενος γκασολ, ενος φαρμαρ, ενος ιερου τερατος βουγιασιτς icon_drunk.gif (σε εναν φανταστικο τελικο) Τα μεγεθη δεν ειναι ιδια οτι και να κανουμε σορυ. Και να σου πω κατι? Δεν ειναι νοσταλγια αυτο αλλα η πραγματικη αξια των παικτων ειδικα για ολους εμας εδω μεσα που εχουμε παιξει μπασκετ. Η διαφορα air and King ειναι οτι τοτε επαιζαν μπασκετ επειδη το αγαπουσαν και μονο ενω τωρα παιζουν και για τα χρηματα, την προβολη και οτι αλλο. Ενας Μπερντ, ενας ματζικ, ενας μαραβιτς δεν θα ηταν 24 ετων και θα τον ενοιαζε το μανατζεριλικι ουτε θα κοροιδευε νετς, νικς και καβαλιερς για το που θα παει το 2010.

Αναφερεσαι στο οτι βλεπουμε το 80 αλλα παραβλεπουμε το 70. Να σε ρωτησω ποσους αγωνες εχεις δει απο το 60 η το 70? Εγω ειμαι 34 και εχω δει ελαχιστους και αυτους απο ειδικα αφιερωματα. Αυτοι οι παικτες ειναι αδικημενοι απο την τηεοπτικη καλυψη και την αναγνωρισημοτητα του αθληματος τοτε και τωρα. Δεν μπορεις να εχεις πληρη αποψη για αυτους και στηριζεσαι σε βιβλια η ελαχιστα βιντεο.

Εχω παει και εγω αμερικη και ξερω αρκετα τους αμερικανους. Παικτες στο ΝΒΑ που θα αφησουν ιστορια υπαρχουν και ναι μεσα σε αυτους ειναι ο λεμπρον. Υπαρχουν ομως και αλλοι που ειναι απλα κατασκευασματα πχ Δεν μπορει κανεις να συγκρινει εναν χακιμ με τον χαουαρντ σορρυ shot.gif Καλος ο ντουαιτ αλλα μεχρι εκει. Θες αποδειξη κοιτα τον φετινο διαγωνισμο καρφωματων----γιατι ο χαουαρντ 50 και ο ρουντυ 42?- Υπαρχουν αλλοι που δεν προβαλονται καθολου οπως ο Μπραντον Ροι πχ.

Αυτα τα ολιγα,

Παντα φιλικα

Ελιο icon_wave.gif
Air and King
Φιλε μου Elio πεφτεις στην παγιδα μονος σου!"Κατ αρχας το μεγαλυτερο λαθος που κανουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε παικτες η εστω και ομαδες απο διαφορετικες εποχες." και μετα λες "Αλλοι αντιπαλοι, για εμενα πιο σκληροι και σε γενικες γραμμες πιο δυσκολοι το 80 και το 90 παρα τωρα. Δεν ειναι απολυτο αυτο αλλα σε γενικες γραμμες το πιστευω. Αλλο να βαζει ο μπερντ 60 ποντους με σουτ εναντιον της ατλαντα το 85 και αλλο να βαζει ο λεμπρον 55 με drive και καρφωματα εκ των οποιων τα πιο πολλα ειναι και βηματα".Τις προαλλες ειχα γραψει οτι ο Τσαμπερλαιν ειχε αναφερει οτι "ο Τζορνταν εκανε συνεχεια βηματα και δεν σφυριζονταν" παρολα αυτα εσυ μου λες μονο για τον Λεμπρον.Προφανως δεν γνωριζεις τοσα οσα πρεπει.

Αλλος θα σου πει οτι Ο Λεμπρον εχει να τα βαλει με αθλητες και οχι με ανθρωπους που παιζουν μεχρι και με "μπακες".Ανουσια πραγματα δηλαδη!Ο Λεμπρον βλεπει γηπεδο ως διορατηκοτηα Oσκαρ Ρομπερτσον και το λεω εδω και χρονια και το ακουσα να το λεει ο Φρειζερ επιτελους και χαρηκα.

Οσες φορες εχω παει στην Αμερικη και αυτο συμβαινει καλοκαιρια διοτι μονο τοτε μπορω πηγαινα μεχρι και σε γκετο στο Ιλλινοις για να βρω παιχνιδια ρετρο.Μαντεψε.Εχω βρει "διαμαντια" απο Τσαμπερλαιν,Ρομπερτσον και Μπειλορ και θελω ακομα περισσοτερα.
Εδινα και παιχνιδια και παλαιοτερα ως Ripper απο τους πρωτους στην Ευρωπη.
Γενικα εχω δει αρκετα απο το παρελθον πριν 80ς και εχω διαβασει.
Αγωνες απο το 60 και το 70 δεν ξερω ποσους εχω δει δεν τους εχω μετρησει αλλα ειναι αρκετοι για να βγαλω συμπερασματα.
Οσο για τον Λεμπρον και το οτι δεν εχει σουτ.Αυτος ειναι ενας μυθος.Δεν ειναι Κομπι αλλα το βελτιωνει και μαλιστα σε σημαντικο βαθμο.Εχεις δει τον Τζορνταν στα 24 του να σουταρει.Μαλλον οχι γιατι θα μου ελεγες χειροτερα απο αυτα που μου ειπες για τον Λεμπρον.Για τριποντο απο την αλλη ουτε λογος.
Γενικα εχει πεσει σε αυτην την παγιδα αλλα σε σεβομαι γιατι εχεις ηθος αλλα διαφωνω σε πολλα που λες σχεδον σε ολα αλλα οκ αποψη σου.

ΥΓ. Ο Σεννα ειναι ο κορυφαιος οδηγος ολων των εποχων??????Δηλαδη ο Λαουντα και ο Σουμαχερ δεν αξηζουν αυτον τον τιτλο?Για μενα ναι!

ΥΓ2.Ο Χαουαρντ ουτε εμενα μου αρεσει πολυ αλλα δεν μπορω να ξερω τι θα κανει στην καριερα του!Παλι πεφτεις σε παγιδα της τεχνικης και μονο.
Elio
Χαιρομαι κατ' αρχην που απαντησες γρηγορα.

Εγραψα πως δεν μπορεις να συγκρινεις απο διαφορετικες εποχες αλλα υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα τα οποια (transcend) δεν ξερω πως να το πω στα ελληνικα ειναι σταθερα σε ολες τις εποχες. Απο αυτα και μονο κρινω και απο αυτα και μονο σχολιαζω. Ναι η απολυτη συγκριση ειναι κατι το οποιο μπορει να συνεχιζεται συνεχεια χωρις αποτελεσμα.

Κατ' αρχην το οτι το ειπε ο τσαμπερλεν για τον τζορνταν (οτι κανει βηματα) δεν μου λεει τιποτα. Εχω δει τον Τζορνταν σε απειρα παιχνιδια και σε καποια λιγοτερα τον λεμπρον και σε πληροφορω πως ο λεμπρον περπαταει πολυ περισσοτερο. Λεω οτι βλεπω οχι το τι λενε οι αλλοι.

Για τα παιχνιδια που εχεις, ωρα ειναι να ριπαρεις διοτι θα βοηθησεις αρκετο κοσμο μεταξυ αυτων και εμενα να δουμε παιχνιδια σπανια. Ολο τον λεμπρον και τον κομπε βλεπουμε απο τορρεντς! rolleyes.gif

Σορυ αλλα το οτι ο λεμπρον δεν εχει σουτ δεν ειναι μυθος. Εδω εκπιπτεις σε λαθος που στο προκαλει η συμπαθεια σου για τον λεμπρον... Το σουτ του ειναι κακο, και ακομη ειναι παρα την δουλεια που εχει κανει. Σε οσα παιχνιδα φετος τα εσπασε τα στεφανια με κατι 9/25 ηταν τα παιχνιδια που το εκλειναν και τον αναγκαζαν να σουταρει (πιστονς αρχες και λεικερς).Καλυτερα να το δουλευε πιο πολυ παρα να ασχολειται με το που θα πουλησει περισσοτερο εμπορευμα το 2010. Καταλαβες? Για εμενα δεν ειναι αθλητης αυτος ο ανθρωπος ειναι επειχηρηματιας και εγω διαφωνω καθετα. Ειναι 24 οχι 32.....

Ο τζορνταν στα 24 δεν ειχε τοσο κακο σουτ, και ενταξει το τριποντο ηταν μια αγνωστη εννοια για αυτον εως το 92 και τους τελικους με το πορτλαντ.

Σε παρακαλω εξηγησε μου την παγιδα που εχω πεσει...........

Σε σχεση με την F1. Ο λαουντα ειναι τοπ 10 οχι κορυφαιος. Ο σουμαχερ επισης αλλα ειναι ο πιο βρωμικος οδηγος στην ιστορια που οδηγουσε για μια ομαδα που ειχε την πληρη ευνοια της FIA.

Χαιρομαι που τουλαχιστον συμφωνουμε για τον χαουαρντ. thumbsup.gif Σχολιασε μου ομως και για τον Ροι με ενδιαφερει η γνωμη σου. Δεν σου ειπα πως οτι λεω ειναι το 100% σωστο. Οσο ζω μαθαινω και μου αρεσει να συνομιλω με ανθρωπους που ξερουν σαν εσενα. Ομως υπαρχουν και πραγματα (αυτα για τα οποια μιλαμε) που εχω διαμορφωσει μια αποψη χ.

Φιλικα icon_wave.gif

Ελιο
Air and King
QUOTE(Elio @ Mar 21 2009, 19:47 ) *
Κατ' αρχην το οτι το ειπε ο τσαμπερλεν για τον τζορνταν (οτι κανει βηματα) δεν μου λεει τιποτα. Εχω δει τον Τζορνταν σε απειρα παιχνιδια και σε καποια λιγοτερα τον λεμπρον και σε πληροφορω πως ο λεμπρον περπαταει πολυ περισσοτερο. Λεω οτι βλεπω οχι το τι λενε οι αλλοι.

Για τα παιχνιδια που εχεις, ωρα ειναι να ριπαρεις διοτι θα βοηθησεις αρκετο κοσμο μεταξυ αυτων και εμενα να δουμε παιχνιδια σπανια. Ολο τον λεμπρον και τον κομπε βλεπουμε απο τορρεντς! rolleyes.gif

Σορυ αλλα οχι ειναι μυθος το οτι ο λεμπρον δεν εχει σουτ. Εδω εκπιπτεις σε λαθος που στο προκαλει η συμπαθεια σου για τον λεμπρον... Το σουτ του ειναι κακο, και ακομη ειναι παρα την δουλεια που εχει κανει. Καλυτερα να το δουλευε πιο πολυ παρα να ασχολειται με το που θα πουλησει περισσοτερο εμπορευμα το 2010. Καταλαβες? Για εμενα δεν ειναι αθλητης αυτος ο ανθρωπος ειναι επειχηρηματιας και εγω διαφωνω καθετα. Ειναι 24 οχι 32.....

Ο τζορνταν στα 24 δεν ειχε τοσο κακο σουτ, και ενταξει το τριποντο ηταν μια αγνωστη εννοια για αυτον εως το 92 και τους τελικους με το πορτλαντ.

Σε παρακαλω εξηγησε μου την παγιδα που εχω πεσει...........

Σε σχεση με την F1. Ο λαουντα ειναι τοπ 10 οχι κορυφαιος. Ο σουμαχερ επισης αλλα ειναι ο πιο βρωμικος οδηγος στην ιστορια που οδηγουσε για μια ομαδα που ειχε την πληρη ευνοια της FIA.

Χαιρομαι που τουλαχιστον συμφωνουμε για τον χαουαρντ. thumbsup.gif Σχολιασε μου ομως και για τον Ροι με ενδιαφερει η γνωμη σου.

Φιλικα icon_wave.gif

Ελιο

Εμενα παλι με ενδιαφερει πολυ το τι ειχε πει ο Τσαμπερλαιν διοτι ισως καποιοι μπουν στον κοπο να ακουσουν και να μαθουν 5 πραγματα παραπανω απο αυτον τον "Θρυλο" που οπως εχω ξαναπει μπορει να θεωρηθει ο καλυτερος παιχτης ολων των εποχων.Το αν κανει ο Λεμπρον περισσοτερα βηματα η οχι απο οτι ο Τζορνταν δεν θα μπω στην διαδηκασια να στο αποδειξω ειδηκα απο την στιγμη που φαινεται οτι εχεις προκαταληψη εναντιον του διοτι προφανως δεν σου αρεσει σαν παιχτης!
Για τα παιχνιδια που εχω δεν riparω πια αλλα αν θες τοσο πολυ στειλε pm να βρουμε μια φορμουλα να σου στειλω οτι θελεις.
Επισης το Sport-scene εχει αρκετα καλα ρετρο παιχνιδια και ολο παει και καλυτερα.
Ο Λεμπρον ειναι μυθος οτι δεν εχει σουτ!Δεν ειναι θεμα συμαπαθειας η οχι αλλα αντικειμενικα μιλαω.
Τι πραγμα?Ο Τζορνταν στα 24 σουταρε ενα καρο Airball και εκανε πολλες φορες ντραιβ.
Αλλα ακομα και αν ο Λεμπρον κανει και αυτος συνεχεια ντραιβ η και ο Τζορνταν τοτε αυτο κακο ειναι?Δεν καταλαβα.Που δεν κανει συνεχεια αλλα αντε να παω με τα νερα σου.
Οπως απο την αλλη μεταξυ Μπερντ και Ματζικ λατρευα παντα περισσοτερο τον Ματζικ(οπου μεχρι να δω τον Λεμπρον στο High School ηταν ο αγαπημενος μου παιχτης) αλλα ο Μπερντ παντα πιστευα οτι ειναι ανωτερος σε μια αντικειμενηκα overall συγκριση με τον Ματζικ.Μιλαω αντικειμενηκα και για τον Λεμπρον και για ολους.Αν ο Λεμπρον δεν καταφερει να τους ξεπερασει ολους δεν θα προσδπαθω να αποδειξω το αντιθετο.Αλλα αυτο χρειαζεται 10 και βαλε ισως χρονια για να το ξερουμε.
Οσο για επιχειρηματιες μαρκετινγκ κ.τ.λ ο Τζορνταν απο "Χωριατοπαιδο" που δεν ηξερε ουτε καλημερα να πει οπως παραδεχτεικε ο ιδιος εγινε απο πολυ μικρος επιχειρηματιας και το μαρκετινγκ ηταν γυρω του σε εκνευριστηκα υπερβολικο βαθμο.Τι λεμε τωρα?

Δεν βγαζουμε ακρη.
Η διαφορα μας ειναι οτι εγω πιστευω οτι κορυφαιος μπορει να ειναι καποιος η να γινει καποιος ειτε ηταν επαιζε το 50(βλεπε Μαικαν) ειτε σημερα (βλεπε Λεμπρον).
Ο Μπερντ ειναι ο καλυτερος για σενα.Και για μενα απο τους καλυτερους ειναι ωστοσο ο Λεμπρον πιστευω οτι θα τον ξεπερασει.Ετσι απλα και καθαρα.
Eγω λατρευω και τον Πετιτ και τον Τσαμπερλαιν και τον Οσκαρ Ρομπερτσον αλλα και τον Λεμπρον(πιο πολυ απο ολους αλλα δεν εχει σημασια) και τον Γουειντ.Δεν διαχωριζω τους παιχτες σε τι εποχη επαιζε ο καθενας αλλα το impact που ειχε/εχει.

Για τον Ροι εγραψα τι πιστευω στο Τοπικ που εφτιαξε ο bullet.Μπορεις να τα δεις.
Η παγιδα που πεφτεις ειναι οτι αγιοποιεις τα 80ς και τα 90ς πιο πολυ απο το σημερα.Με αυτο ξεκινησα το τοπικ η και το αντιστροφο.
Φιλικα Αir and King.
Elio
Συνεχιζω.............

Ο Λεμπρον μου αρεσει πολυ σαν παικτης. Διαφωνω ομως οταν καποιος μετριος παρουσιαζεται σαν πολυ καλος και καποιος πολυ καλος παρουσιαζεται σαν ιερο τερας του παγκοσμιου μπασκετ. ( Στην δευτερη κατηγορια ανηκει ο λεμπρον). Τρελαινομαι με ολη αυτη την φαση να αγιοποιειται ενα παιδι που δεν εχει κανει ακομα τιποτα.

Μακαρι να γινει καλυτερος και απο τον Τζορνταν η τον Μπερντ δεν εχω κανενα προβλημα με τον παικτη. Διαφωνω ξαναλεω με το συστημα που τον παρουσιαζει ετσι και τον υπερ-τιμα απλα για να κερδιθουν χρηματα. Δεν τιθεται θεμα αγιοποιησης αγαπητε φιλε μου. Σε ολα αυτα που αγαπαμε ισχυει το καθε περσι και καλυτερα. Και στο μπασκετ, και στην μουσικη και στην Φ1. Οι παιχνιδαρες του 80-90 στο ΝΒΑ δεν θα ξαναερθουν, αλμπουμ κλασσικα οπως αυτα που βγηκαν το 70-80-90 στην ροκ δεν θα ξαναβγουν επισης και αγωνες στην Φ1. ναι υπαρχουν και ακομα βλεπεις η ακους ποιοτητα αλλα τωρα την κυνηγας με το μικροσκοπιο.

Δεν σου κανει εντυπωση αυτο απο την στιγμη που τα 80ς-90ς ειναι αγιοποιημενα οπως λες?

πες μου περυσι ποσες παιχνιδαρες ειδες στα playoff και ποσες ας πουμε το 90 η το 86 η το 92?

φιλικα

Ελιο
Air and King
Ουφ Elio φιλε μου εξακολουθεις να συνεχιζεις το ιδιο τροπαριο.Εχω δει και φορμουλα σε χρονια που κερδισε ο Μανσελ(1992) ολους τους αγωνες εκτος απο το Μοντε Καρλο που κερδισε ο Σεννα.H βαρεμαρα.Το 2007 απο τα καλυτερα πρωταθληματα!
Εχω δει τους Τελικους του 86 Σελτικς-Ροκετς που ηταν πιο βαρετους που εχω δει στην ζωη μου.Ειδα περυσι το πρωτο παιχνιδι στα Πλειοφ Σπερς-Σανς απο τα καλυτερα ολων των εποχων.
Ειχα δει τους 50φευγα του Οσκαρ Ρομπερτσον οταν επαιζε στο Σινσινατι.Τρομερο one man show και διαμαντι καθως ειχα πειξει στην "Τζορντανιαση"
Παλι δεν εχει κανει με εποχες.Παντα θα γινονται καλα παιχνιδια παντα θα γινονται one man show.
Που να δεις τι ειχε γινει με τον Τζορνταν στην Αμερικη που στην αντιστοιχη ηλικια μεχρι και οι πετρες παραδεχονται οτι ο Λεμπρον ειναι πληρεστερος και ανωτερος.Αυτο εκτος απο αντεπιχειρημα ειναι και αληθεια και δεν το λεω μονο εγω αυτο.Ο μονος παιχτης που ηταν ξεκαθαρα καλυτερος απο τον Λεμπρον και απο ολους σε αυτην την ηλικια αλλα ουδεποτε ειχε την αναγνωριση που επρεπε ηταν ο Τσαμπερλαιν χωρις αμφηβολια.
Elio
και ομως..........εκεινη την χρονια που λες το 92 ολοι την θυμουνται για την επικη μονομαχια μανσελ σενα στο μοντε καρλο και για τιποτα αλλο. Η williams παντοδυναμη και η μακλαρεν με κινητηρα φορντ αρκετα πεσμενη. Το 2007 δεν θυμαμαι κανεναν τετοιο αγωνα.....

Και εσυ ενισχυεις την θεση μου αθελα σου. Περυσι μου ανεφερες ενα παιχνιδι και μονο ενω βρηκες την σειρα του 86 στο ΝΒΑ ενω εκεινη την χρονια ειχαν γινει απιστευτα παιχνιδια.

Συμφωνω, παντα θα γινονται μεγαλα παιχνιδια και παντα μεγαλα one man Show απλα παλαιοτερα γινονταν συχνοτερα ενω τωρα αραια και που. Αυτο ειπα και εγω πριν.

Δεν συμφωνουμε αλλα δεν θελω να σε κουρασω αλλο

Φιλικα

Ελιο
Air and King
Εlio μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις αναφερα 3 παραδειγματα απο 3 διαφορετηκες εποχες.Σαν παραδειγματα πιο πολυ!
Δεν ενισχυσα την θεση σου!Απλα παντα και παντοτε γινονταν μεγαλα παιχνιδια.Παλια γινονταν πιο πολλα καλα παιχνιδια?Τα εχεις μετρησει?Σιγουρα εχεις τα "πιστευω" σου αλλα εχω εκφρασει την αποψη μου και την εχω αποκτησει μετα απο πολλα χρονια και μεγαλη λατρεια στο ΝΒΑ.
Το 2007 ειναι ενα απο τα πιο ανταγωνιστηκα πρωτθληματα στην f1.Eνας αγωνας του Μανσελ και του Αιρτον δεν λεει κατι!Μην ξεχναμε και τον Φατζιο απο παλια αλλα και τους Χαμιλτον,Αλονσο και Ραικονεν απο το σημερα οπου ειναι εξαιρετηκοι οδηγοι!

Επισης σιγουρα εχεις κερδισει την συμπαθεια μου και η συζητηση γινεται σε πολυ λογικα πλαισια.
Να εισαι καλα Elio.Να ειμαστε καλα να τα λεμε.

Elio
Ο αγωνας αυτος το 92 ειναι ο αγωνας... Ειδικα οι τελευταιοι 10 γυροι. Δες για να καταλαβεις. Ενας αγωνας λεει πολλα. Και θα σου πω κατι τελευταιο για να με καταλαβεις λιγο καλυτερα. Θεωρω εναν απο τους μεγαλυτερους οδηγους ολων των εποχων τον Gilles villeneueve καποιον ασημαντο καναδο που εχει κερδισει μονο 6 αγωνες. Ομως ο ανθρωπος ηταν απο αλλον πλανητη μεχρι που σκοτωθηκε το 82 στο zolder. Ισως μοιαζουν με τον Len bias.

Fangio θεος, οπως και ο Μος.

Να ειμαστε καλα να τα λεμε και υγεια πανω απο ολα.

Ελιο
Air and King
Toν ξερω τον Ζιλ Βιλνεβ.Ηταν και πατερας τοτ Ζακ που σταματησε προσφατα απο την F1.Υπαρχει η στροφη Ζιλ Βινεβ στο Γκραν Πρι του Καναδα προς τιμην του αδικοχαμενου.Τον εχω δει τον αγωνα στο Μοντε Καρλο με το Σεννα να βλεπει τους καθρεφτες του Μανσελ ο οποιος ειχε σιγουρα καλυτερο μονοθεσιο.Ο ιδιος ηταν και τρομερα γρηγορος οδηγος "δεν παταγε ποτε του φρενο".
Ασε ο Μπαιας ηταν αλλη Ιστορια.Δεν ξερω αν υπηρξε τοσο μεγαλο ταλεντο στο κολλεγιακο μπασκετ.Ισως μονο ο Μαραβιτς ακομα.
Προσωπικα στο ΝΒΑ προτιμω την δεκαετια του 60 αλλα και το σημερα απο τα 80ς και τα 90ς σε σχεση με τους περισσοτερους.Παρολα αυτα δεν μπαινω στην διαδηκασια να συγκρινω εποχες καθως ειναι ανουσιο.
Παιχτες ομως συγκρινω ασχετα με το τι εποχη αγωνιστηκαν δεν με ενδιαφερει.Μεγαλοι παιχτες υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν.
Αν ρωτησεις στην Ευρωπη "Ποιος ειναι καλυτερος?Μεγαλυτερος παιχτης?Ο Τζορνταν,ο Μπερντ η Τσαμπερλαιν."
Η απαντηση που θα παρεις στις 9/10 φορες ειναι:"Τζορνταν,Μπερντ..............................................
.....................Τσαμπερλαιν.Ελα μωρε με αυτον.Τοτε δεν επαιζαν μπασκετ σιγα τωρα ουτε καν το τριποντο δεν υπηρχε".Χιλιουπομενες βλακειες.
Αν ρωτησεις μπορει ο Λεμπρον η ο Γουειντ να ξεπερασουν τον Τζορνταν "Οχι βεβαια αυτος δεν ξεπερνιεται γιατι ετσι θελουμε"

Στην Αμερικη ομως θα σου πουν
"Ο Μεγαλυτερος παιχτης ειναι ο Τσαμπερλαιν η ο Τζορνταν η ο Μπερντ η ο Τζαμπαρ 39.gif ".Δυσκολο να το πει καποιος με σιγουρια.
Στην Αμερικη "Μπορει ο Λεμπρον να γινει ο κορυφαιος ολων των εποχων?"Σαφως και μπορει θα σου πουν.Ο τελευταιος που το ειπε ειναι (λιγο πριν διαγνωστει η αρρωστεια του)ειναι ο Τσακ Ντειλι.Προπονητης της Ντριμ Τιμ του 92 αλλα αναγνωριζει οτι ειναι ξεχωρηστο φαινομενο ο Λεμπρον.
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Mar 21 2009, 17:51 ) *
Όλα αυτά είναι κάπως προφανή για όσους σκέφτονται με αυτή τη λογική, αλλά με ανησυχεί το ότι, στην κοιτίδα του μπάσκετ (καταλάβατε ότι δε μιλώ για εμάς*), η έλλειψη παιδείας ως προς το εν λόγω θέμα αρχίζει πλέον να διαπερνά γενιές και να εκνευρίζει πλέον ακόμη και τους πρώτους υπεύθυνους γι'αυτήν. Στη δεκαετία του '90 ήταν της μόδας να θεωρείται ότι στο ΝΒΑ της δεκαετίας του '60 και του '70 έπαιζαν μπάσκετ κάτι ανάπηροι "νάνοι" (και φυσικά μόνο λευκοί, άλλωστε πού ακούστηκε μαύρος νάνος, μόνο στην αστρονομία...) που σήμερα θα έβρισκαν δουλειά σαν ξυλοκόποι, μάγειροι, άντε και μπασκετμπολίστες σε καμιά D-League. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μερικοί από τους Αμερικανούς φιλάθλους νέας γενιάς (αν και όχι πάρα πολλοί ακόμη) να πιστεύουν με τη σειρά τους ότι τα 80'ς ή και τα 90'ς ήταν "αδύναμες" εποχές.

Αυτο που εχω να σου πω ειναι να ετοιμαζεις τις βαλητσες σου και να πας Αμερικη.Σιγουρα θα ησυχασεις σε μεγαλο βαθμο!
Επειδη ισως να μην πω σιγουρα εισαι ο μεγαλυτερος Φαν του Τσαμπερλαιν στην Ελλαδα φανταζομαι θα εχεις βγει ουκ ολιγες φορες απο τα ρουχα σου με αυτα που εχεις ακουσει και εχεις διαβασει σε μπλοκ και φορουμ κυριως στην Ευρωπη.
Εγω παντως εχω πολλα νευρα ειδικα με αυτους δεν ξερουν παρολα αυτα εχουν αποψη και γνωμη.
Χαιρομαι που συμφωνεις μαζι μου και οτι λειτουργεις οπως οι Αμερικανοι και εγω οταν κρινεις παιχτες.Αυτο πιστευω ισχυει για τους περισσοτερους που εχουν ασχοληθει με την Ιστορια σε μεγαλο βαθμο!Σεβονται παιχτες και εποχες το ιδιο ασχετα αν εχουν προτημηση σε καποια εποχη παραπανω και σε παιχτες οπου αγωνιστηκαν στην συγκεκριμενη.

Καλο να καταλαβουν ολοι οτι ΝΒΑ δεν ειναι Τζορνταν-Ματζικ-Μπερντ.Αλλα ειναι Μαικαν(αυτος ο γυαλακιας ναι,και ας κοροιδεουν αρκετοι ανα τον κοσμο,ηταν μεγαλος παιχτης στην εποχη που επαιζε και ας μην ειχε οπως καποιοι υποστηριζουν μεγαλο ανταγωνησμο) Τσαμπερλαιν-Ρασσελ-Τζαμπαρ-Ντανκαν-Σακιλ-Λεμπρον-Κομπι-Γουειντ κ.α
Οταν οι ιδιοι οι Αμερικανοι σεβονται τα 60ς το ιδιο με τα 80ς και τα 80ς το ιδιο με το σημερα τοτε καλο θα ειναι να παραδειγματιστουν ολοι απο αυτους που ειναι "δικο" τους.
Air and King
QUOTE(Air and King @ Mar 22 2009, 02:25 ) *
Καλο να καταλαβουν ολοι οτι ΝΒΑ δεν ειναι Τζορνταν-Ματζικ-Μπερντ.
Οταν οι ιδιοι οι Αμερικανοι σεβονται τα 60ς το ιδιο με τα 80ς και τα 80ς το ιδιο με το σημερα τοτε καλο θα ειναι να παραδειγματιστουν ολοι απο αυτους που ειναι "δικο" τους.

Aυτο εχει "φαει" πολλους.Το Μπερντ-Ματζικ-Τζορνταν.Ε λοιπον εγω προτειμω την δεκαετια του 60 και ας εχω δει λιγοτερους αγωνες απο την δεκαετια του 80.
Πιο πολυ δεος αισθανομαι να βλεπω τον Οσκαρ Ρομπερτσον παρα τον Τζορνταν και παρολο που εχω οικογενεια στο Σικαγο!Ισως γιατι με κουρασε απο μικρο να βλεπω και να ακουω συνεχεια για τον Τζορνταν(που του υποκλεινομαι σαν παιχτη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)και σκιαζε αλλους παιχταραδες οπου παιζαν και κατω απο πιο δυσκολες καταστασεις και οχι πολυ καλους συμπαιχτες(βλεπε Ρομπερτσον,Τσαμπερλαιν) και παρολα αυτα οργιαζαν και ουτε το 1/5 της δοξας του Τζορνταν και του Μπερντ δεν πηραν.
Κουραστηκα να ακουω τους Ευρωπαιους που δεν πολυασχολουνται με το ΝΒΑ να λενε ο Λεμπρον και ο Κομπι(αυτος μαλλον εχει χασει το τραινο,δεν προλαβαινει εκτος απροοπτου) δεν θα γινουν ποτε Τζορνταν.Οι Αμερικανοι που "διελυσαν" τον Λεμπρον με το hype να φτανει ως το Θεο οι ιδιο τωρα και μαλιστα Legends παιχτες,αναλυτες,προπονητες(μεχρι και ο Γιαννης Ιωαννιδης) τον αποθεωνουν.Γιατι?Γιατι κερδισε το πρωτο και μεγαλυτερο στοιχημα.Αντεξε στην "κολασμενη" πιεση ολης της Αμερικης(δεν μπορει να καταλαβει οποιος δεν εχει ασχοληθει με τον Λεμπρον γιατι πιεση μιλαμε) και ανταποκριθηκε στις προσδοκιες και ολοι αυτοι θεωρουν οτι μπορει να γινει ο κορυφαιος ολων των εποχων.Ετσι απλα Ευρωπαιοι!!!Δεν ειναι τυχαιο οτι τον παραδεχονται Θρυλοι παιχτες απο την δεκαετια του 60 οπως Ρασσελ,Ρομπερτσον και Γουεστ.
Οπως καταλαβαινεται οι δεκαετιες του 80 και λιγοτερο ισως του 90 εχουν ριξει στο "καναβατσο" το σημερα(αν και αυτο παλι καλα σιγα σιγα γινεται προοδος και ξυπνανε οι ρομαντικοι οχι ολοι αλλα αρκετοι)και την δεκαετια του 70(αδικημενη και αυτη) και κυριως του 60 διοτι ουσιαστηκα αυτη ειναι η δεκαετια που αλλαξε το μπασκετ και οχι το 80 αλλο αν πολυ λατρεψαν κυριως στην Ευρωπη το μπασκετ με προλογο τον Ντοκτορ Τζει και με κυριως θεμα Ματζικ vs Μπερντ και Μαικλ Τζορνταν era.
Εχω αγανακτησει η αληθεια εδω και χρονια!Ισως γιατι λατρευω το ΝΒΑ και δεν θελω να αδικειται καμια εποχη!
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Mar 21 2009, 18:51 ) *
*Θα μου πείτε, εμείς είμαστε καλύτεροι; Νομίζω ότι στον τομέα του μπάσκετ έχουμε λίγο καλύτερα αναπτυγμένο το αίσθημα της κριτικής σκέψης. Οι περισσότεροι έχουν λιγότερη γνώση του ιστορικού παρελθόντος, αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζουν, δεν κάνουν τους παντογνώστες. Υπάρχουν κι εξειρέσεις, αλλά νομίζω λιγότερες.

Ριχνοντας μια τελαυταια ματια αυτες τις ημερες ειμαστε σιγουρα καλυτεροι.Το ποσο απαξιωση βλεπω ανα τον κοσμο κυριως για τα αγαπημενα μας 60ς δεν εχει προηγουμενο.Και το πιο τραγικο ειναι οτι ολοι αυτοι και μερικα Αμερικανακια(αυτο ειναι το χειροτερο) δεν εχουν ιδεα και επιχειρηματα και παρολα αυτα βγαζουν χολη.Οπως ειπα τα 80ς και τα 90ς(πιο πισω στην προτιμηση μου) εκτος απο καλο εχουν κανει και κακο και κυριως στους ημιμαθεις Ευρωπαιους!

Υ.Γ. Παρε καμια αδεια επιτελους!

Υ.Γ.2 Παντως το ΝΒΑ την τελευταια τριετια βρισκεται σε καταπληκτικο σταδιο οσο αφορα τα τηλεοπτικα,τα εισητηρια,το παγκοσμιο ενδιαφερον(βγαζοντας κιολας απεξω την Κινα) και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο καμια εποχη.
Τελικα το ντραφτ του 2003 ηταν ευλογημενο και ας μην ειναι το καλυτερο της Ιστοριας(σιγουρα απο τα καλυτερα)
Air and King
To Φετινο πρωταθλημα μεχρι στιγμης επιβεβαιωνει αυτους που ελεγαν οτι θα δουμε ενα απο τα καλυτερα και πιο ανταγωνιστηκα ολων των εποχων αλλα σκεφτειται οσοι υμνουν παραπανω την δεκαετια του 80 (εγω πρωτα απο ολα υμνω την δεκαετια του 60 και μετα αυτη που τωρα διανυουμε) πως θα το ξανασκεφτοντουσαν σε συνδιασμο με το ανωτερο ταλεντο που υπαρχει ποσοτικα σημερα στις θεσεις 1-2-3.......και ισως στα 4αρια μα σιγουρα οχι στα 5αρια!

Μεχρι το 1988 ειχαμε 23 ομαδες και τωρα 30 και το ταλεντο διασκορπατε!!

1988:Σαρλοτ Χορνετς(σημερα Νιου Ορλεανς Χορνετς)
Μαιαμι Χιτ

1989:Μινεσοτα Τιμπργουλβς
Ορλαντο Ματζικ

1995:Βανκουβερ Γκριζλς(σημερα Μεμφις Γκριζλς)
Τοροντο Ραπτορς

2004:Σαρλοτ Μπομπκατς

Αν δεν υπηρχαν για παραδειγμα οι 7 τελευταιες ομαδες απο το 1988 μεχρι σημερα ποσο καλυτερο θα ηταν το πρωταθλημα και ποσο πιο ανταγωνιστηκο........Και δεν θα βλεπαμε το καθε Ευρωπαιο η γενικα International να παιζει στο ΝΒΑ παρολο που και τωρα οι περισσοτεροι "περνανε και δεν ακουμπανε"!

Απο την αλλη ομως το πιθανοτερο ειναι να εχουμε και 31η ομαδα καθως το Σιατλ δεν θα αργησει να ξαναεχει ομαδα στην πολη και ο Στερν κακως συνεχιζει να προσθετει ομαδες! 68.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.