Help - Search - Members - Calendar
Full Version: "Θάβει το πιστόλι" ο Ρέτζι Μίλερ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
Dj_Zygor
shot.gif Την απόφαση να αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν πήρε ο Ρέτζι Μίλερ. Ο παίκτης-σύμβολο των Ιντιάνα Πέισερς και ένας από τους σπουδαιότερους σουτέρ όλων των εποχών, θα ολοκληρώσει την καριέρα του το ερχόμενο καλοκαίρι, με την αναγγελία της αποχώρησης του να γίνεται γνωστή μέσω της αδελφής του, Σέριλ, η οποία μίλησε τον τηλεοπτικό σταθμό TNT και αρκέστηκε να πει: "Aυτή θα είναι σίγουρα η τελευταία του σεζόν".

O Mίλερ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την απόφαση του, η οποία ωστόσο αναμένεται να δημοσιευθεί μετά τον αγώνα της ομάδας του με τους Χιούστον Ρόκετς, στο...σπίτι της Ιντιάνα. "Θα μου λείψει αρκετά. Ηταν ένας μεγάλος παίκτης, ο οποίος μας βοήθησε να εκτινάηξουμε την εμπορικότητα της ομάδας. Ηταν επαγγελματίας και αυτό το μετέδωσε στα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην υπόλοιπη ομάδα. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ο κορυφαίος επαγγελματίας που πέρασε στην ιστορία της Ιντιανάπολις", δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντόνι Γουόλς.

O Μίλερ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες για τρεις πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ (5,987) ενώ έχει και τις πιο πολλές επιτυχημένες ενέργειες στην ιστορία του πρωταθλήματος (2,371). Είναι πρώτος στο σκοράρισμα και τις ασσίστ, στα 18 χρόνια παρουσίας του στους Πέισερς, ενώ είναι 14ος στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Στα χρόνια του στην ομάδα ο Μίλερ την είδε να περνάει 14 φορές στα πλέι οφ και πέντε από αυτές να φθάνει μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, ενώ έδωσε το παρόν, για μία και μοναδική φορά στους τελικούς του ΝΒΑ.

Η είδηση της απόσυρσης του Μίλερ έπεσε σαν...κεραυνός αν αιθρία στην ομάδα των Πέισερς, με τους παίκτες και τον προπονητή, Ρικ Καρλάιλ, να μην μπορούν να πιστέψουν την απόφαση του "κοκκαλιάρη" πόιντ γκαρντ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Μίλερ θα γνωστοποιήσει την απόφαση του μετά τον αγώνα με τους Χιούστον Ρόκετς, στους οποίους τεχνικός είναι ο Τζεφ Βαν Γκάντι. Ο τελευταίος υπήρξε προπονητής των Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι έχουν περάσει εφιαλτικές στιγμές από τον Μίλερ. "Είχε μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές απέναντί μας. Πάντα μου άρεσε γιατί δεν ντρεπόταν να σουτάρει και να ζει τόσο σαν "κατσίκα", όσο και αν ήρωας".

Ο Μίλερ έχει κάνει δύο επικά παιχνίδια κόντρα στην Νέα Υόρκη. Πρώτα, στον πέμπτο τελικό του 1994 στην Ανατολή πέτυχε 25 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στους ημιτελικούς της περιφέρειας, το 1995, είχε καταφέρει να σκοράρει 8 πόντους σε 8,9 δευτερόλεπτα και να οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη με 107-105.
apo contra.gr
NBAholic
Από τους πιο ατρόμητους παίχτες που υπήρξαν ποτέ κι ένας από τους πιο clutch shooters στην Ιστορία. Τρίτος καλύτερος SG των 90’ς για εμένα, μετά τους Τζόρνταν-Ντρέξλερ.

Θα ήθελα κάπου να βρω πληροφορίες για όλα τα νικητήρια σουτ στην καριέρα του.


QUOTE
Πάντα μου άρεσε γιατί δεν ντρεπόταν να σουτάρει και να ζει τόσο σαν "κατσίκα", όσο και αν ήρωας".


Κατσίκα; Εννοούν «αποδιοπομπαίος τράγος», μάλλον.


YΓ. ΜΖ13, περιμένω thread κι από εσένα αύριο, μιας και ο Ταχυδρόμος λέει κι αυτός αντίο την Κυριακή. wink.gif
dizzy_fingers
Αυτή η φάτσα του Μίλερ θα μου μείνει αλλά και η φάση με τα κλεψίματα και τα τρίποντα στο τέλος του παιχνιδιού με τους Νικς...

77.gif


Ο Μαλόουν διάβασα ότι τελικά θα έβρισκε ομάδα...αλλά μάλλον δεν,ε?
MZ13
Για μένα ο καλύτερος "καθαρός" sg στην ιστορία του πρωταθλήματος - Jordan και Drexler είχαν ποιο πλούσιο "μενού" στις επιθετικές επιλογές τους και όχι μόνο αποκλειστηκά το σουτ - και ένας άπο τους ποιο "καθαρούς" παίκτες..... 41.gif

Απο τους τελευταίους της δεκαετίας του "90, όπου οι ικανότητες και η γνώση του μπάσκετ είχαν πρωτεύον ρόλο αντί των σωματικών προσόντων όπου κυριαρχούν στην καινούργια φουρνιά - και στην δεκαετία του 2000.... sad.gif

Respect λοιπόν στον μεγαλύτερο σουτέρ όλων των εποχών, τον Nosferatu..... 77.gif
IraTmac
υπάρχουν πολλοί που είναι φαν του Ρέτζι Μίλερ και των Πέισερς, μόνο γι' αυτόν. απόλυτα λογικό, καθώς ήταν (και είναι) παιχταράς. απίστευτος σουτερ και buzzer-beaterάς.

πάντως, καλό είναι να αποσυρθεί τώρα, που έκανε μια καλή χρονιά και φεύγει αξιοπρεπέστατα. κρίμα που δεν διαφαίνεται καλή πορεία για τους Πέισερς φέτος, ώστε να φύγει ξέρω γω ως πρωταθλητής Ανατολής.
NBAholic
QUOTE
πάντως, καλό είναι να αποσυρθεί τώρα, που έκανε μια καλή χρονιά και φεύγει αξιοπρεπέστατα.


Aυτό να λέγεται...Κάθε φορά που λέγεται ένας λόγος για την ηλικία του, κάτι τρελό γίνεται. Όταν έγιναν τα επεισόδια των Αρτέστ-Ζερμέν, ο Μίλερ (με τον Τίνσλεϊ) ξελάσπωνε με 20άρες και 30άρες.

Στις 12 του μηνός έγινε το thread, 4 μέρες μετά (χθες, δηλαδή) σκοράρει 36 σε 32´!

Σε λίγους μήνες κλείνει τα 40 και διόλου απίθανο να γίνει ο 4ος παίχτης στην ιστορία που σκοράρει 30+ (Μαλόουν, Τζόρνταν, Τζαμπάρ).
IraTmac
του εύχομαι να σπάσει κι άλλα ρεκόρ φέτος και να φύγει σαν θρύλος. μέχρι τον τελευταίο αγώνα να είναι αξιοπρεπής. να μην έχει κατακόρυφη πτώση και φύγει πικραμένος. ΦΕΤΟΣ, είναι η σωστή χρονιά για να αποσυρθεί.

πάντως είναι εξαιρετικός φέτος. είχα δει έναν αγώνα χωρίς Ζερμέν και Τζάκσον κι ο Ρέτζι κρατούσε την ομάδα χαλαρά μόνος του, με τη βοήθεια Croshere και Jones! το σουτ δεν ξεχνιέται ποτέ...
morfi
Κριμα που εφυγε χωρις εναν τιτλο... απο τους αγαπημενους μου παικτες μι' ας και λατρευω τους παικτες-κωλοπαιδα. Οι φιλοι και συμπαικτες τον λατρευαν... οι εχθροι τον μισουσαν... ενα ολοκληρο μαντισον σκουερ γκαρντεν τον αποδοκιμαζε και αυτος τους εγραφε ολους και εκανε αυτο που ξερει καλυτερα... επισης η ιντιανα ηταν η μοναδικη ομαδα που καταφερε να νικησει τους μπουλς δυο φορες την χρονια που εκανα τον ρεκορ στην κανoνικη περιοδο και ο μιλλερ επαιξε μεγαλο ρολο σε αυτο...

Respect
Reggie 77.gif

Το ξερατε οτι...
Η γυναικα του ρετζι μιλλερ ειναι ελληνιδα και μαλιστα ηθοποιος? Γιατι οι ελληνες ειναι ΠΙΣΩ απ'ολα! Οχι παιζουμε... banana.gif
Kobe
QUOTE(morfi @ Aug 13 2006, 06:52 AM) *
Οι φιλοι και συμπαικτες τον λατρευαν... οι εχθροι τον μισουσαν...


''I love being the enemy'' smile.gif

Παραυτα, ποτε δεν με τρελανε ενας pure σουτερ, εστω και της εμβελειας του reggie
morfi
QUOTE(Kobe @ Aug 13 2006, 12:28 PM) *
''I love being the enemy'' smile.gif

Ω ναι... wink.gif Εχω ψαξει το βιβλιο του αλλα δεν το εχω βρει πουθενα... ξερεις τιποτα? ξερει κανεις τιποτα?
NBAholic
QUOTE
Παραυτα, ποτε δεν με τρελανε ενας pure σουτερ, εστω και της εμβελειας του reggie


Όντως, ούτε εμένα. Δείτε πόσο μεγάλη προβολή είχε σε σχέση με τους Μαλόουν-Γιούιν, αν και οι περισσότεροι θα επέλεγαν τους δυο ψηλούς πριν από αυτόν. Ο χαρακτήρας του, μσζί με τις μεγάλες clutch εμφανίσεις του, ιδίως με τους Νικς, έκαναν τον κόσμο να τον αγαπήσει. Ο Μαλόουν και ο Γιούιν ήταν μεγαλύτεροι παίχτες, αλλά επειδή ίσως υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτούς, τις οποίες δεν εκπλήρωσαν πλήρως, μαζί με το γεγονός ότι ο Γιούιν έπαιζε στους "βρώμικους" Νικς και ο Μαλόουν ήταν ο κατεξοχήν "βρώμικος" σταρ, δεν κέρδισαν τόσες συμπάθειες.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.