QUOTE(Ginobili @ Apr 19 2015, 13:01 )
Μάλιστα...δηλαδή καταλήγεις στο ότι ο Καλάθης είναι καλύτερος παίκτης επειδή έχει καλύτερο ποσοστό στα δίποντα?
Οχι, απο την αναλυση των χαρακτηριστικων των δυο παιχτων που εχω κανει εδω και 5 χρονια, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ο καλαθης ειναι ελαφρως καλυτερος (πραγματικα μικρη διαφορα) γιατι ενω κανουν τα ιδια πραγματα εξαιρετικα καλα (αμυνα/οργανωση/μυαλο) και εχουν το ιδιο μειονεκτημα (κακο μακρυνο σουτ), ο καλαθης εχει ενα μεγαλο πλεονεκτημα στα
φυσικα προσοντα που του επιτρεπει να ειναι πιο σταθερος σκορερ (παρα τα μειονεκτηματα του στο σουτ) ενω και στην αμυνα να ειναι πιο πολυδιαστατος (μπορει να μαρκαρει περισσοτερες θεσεις).
Η διαφορα βεβαια ειναι απειροελαχιστη μιας και οι δυο παιχτες ειναι σχεδον φωτοτυπια.QUOTE(Ginobili @ Apr 19 2015, 13:01 )
Επίσης δεν καταλαβαίνω,αφού δεν βαριέσαι να ψάξεις τα στατιστικά...γιατί μας έχεις αποκρύψει τα στατιστικά τους τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ?
http://stats.nba.com/player/#!/201937/career/http://stats.nba.com/player/#!/201979/career/Δεν απεκρυψα κανενα στατιστικο . Αναφερα ολα τα στατιστικα
τους στα σουτ και στο ΝΒΑ απλα δεν εβαλα παραπομπη.
Αυτα που εβαλες εσυ ειναι απλα τα συνολικα τους στατιστικα που απλα δειχνουν οτι ο ρουμπιο
παιζει περισσοτερο λογω διαφορας δυναμικοτητας στην ομαδα που παιζουν.
Το να βαλω απλα τα συνοπτικα στατιστικα εκτος πλαισιου ειναι τελειως βλακωδες, γι αυτο και δεν το εκανα.
Αλλιως θα μπορουσα να βαλω παραπομπη τα στατιστικα του ρουμπιο και αυτα του σπανουλη στο ΝΒΑ. Το οτι ο ρουμπιο παιζει ενω ο σπαν οχι (λογω κολληματος βαν γκαντι) δεν κανει τον ρουμπιο καλυτερο παιχτη απο τον σπανουλη. Ειδικα για ευρωλιγκα που ειναι και το θεμα της συζητησης (μιας και η ερωτηση ειναι ποιον θα διαλεγαμε για τον ΠΑΟ).
Όπως θες πιαστο...σε ΟΛΕΣ τις στατιστικές κατηγορίες,ο Ρούμπιο είναι πολύ ανώτερος,εκτός από τα σουτ εντός παιδιάς(αλλά ο ένας παίζει 16' και ο άλλος 32' μ.ο).Και φυσικά,μπορείς να το διαπιστώσεις καλύτερα αυτό με αναγωγή per 48 min,όπου μεν φέτος δεν φαίνεται επίσημα καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε κατάλληλο αριθμών αγώνων λόγω τραυματισμού,(επίσημα ε....γιατί με το μάτι,από πάνω βλέπουμε όλοι ξεκάθαρα τα ανώτερα νούμερα του Ρούμιο σε
ΟΛΕΣ τις στατιστικές κατηγορίες).
.....Στις οποίες για την περσινή χρονιά π.χ μπορείς να διαπιστώσεις ότι σε
ΟΛΟ το ΝΒΑ ο Ρούμπιο με αναγωγή στα 48' είναι 2ος στα κλεψίματα κάτω από τον Κρις Πολ
http://espn.go.com/nba/statistics/player/_...teals/year/2014και 3ος στις ασσιστς
http://espn.go.com/nba/statistics/player/_...sists/year/2014Οπως ειπα παραπανω, τα στατιστικα φυσικα ειναι ανωτερα σε απολυτους αριθμους διοτι αυτα παντα ευνοουν τον παιχτη που παιζει περισσοτερο.
ωστοσο οπως πολυ σωστα ειπε και ο φιλος Σαλονικατασος ,
οι δυο παιχτες αγωνιζονται σε διαφορετικο πλαισιο. Ο μεν ρουμπιο ειναι στην χειροτερη ομαδα στο ΝΒΑ, ο δε καλαθης σε μια απο τις καλυτερες. Λογικο αυτος που παιζει στο καφενειο με στοχο να κανει τις περισσοτερες δυνατες ηττες, να κανει καλυτερα νουμερα. Σαν να συγκρινω τα νουμερα του αναπληρωματικου πλευ του ΠΑΟ το 2009 με αυτα του βασικου της ροαν. Το οτι ο ενας στην ροαν κανει καλυτερα νουμερα, δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερος παιχτης.
Τώρα,το αν τα παρουσιάζεις όπως σε βολεύει,και υποτιμάς το ποσοστό στις βολές...όπου ο ένας είναι σταθερά πάντα στο 80% και ο άλλος...που θες να τον παρουσιάσεις σοβαρά τοπ κλαση play maker σε σύγκριση με τον Ρούμπιο...βολοδέρνει λίγο πάνω από 50%...λυπάμαι για τα μπασκετικά σου επιχειρήματα.
Το οτι ο ρουμπιο εινσι ΠΟΛΥ καλυτερος στις βολές , το ανεφερα ξεκαθαρα. Απλα διορθωσα την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακριβεια που ειπες οτι ο ρουμπιο εχει καλυτερο σουτ. Ουτε στα τριποντα εχει καλυτερα στατιστικα ενω στα σουτ εντος παιδιας, η διαφορα ειναι χαωδης.
*Αλήθεια..δίνεις και 1-2 πόντους στον Καλάθη,επειδή σηκώνε τα "μαλλιά" που είχε ψηλά? Σοβαρά μιλάς τώρα? Στο ποιος είναι καλύτερος και θα προτιμούσες έβαλες το ύψος?
Γιατί δεν λες τότε,ότι ένας είναι και 2 χρόνια μικρότερος ο Ρούμπιο? Αυτό δεν παίζει ρόλο?
Ο καλαθης ειναι λισταρισμενος 1,98 (σε μερικα 1,99). Ο ρουμπιο ειναι 1,93.
Οποτε διαφορα 5-6 ποντων που ειναι τεραστια για παιχτες ιδιας θεσης. Εγραψα 6-7 διοτι νομιζα οτι ο ρουμπιο ηταν 1,92. My bad. Επισης αυτο με το μαλλι δεν το πιανω. Ο καλαθης ειναι καραφλος...
Και πέρα από τα στατιστικά,το impact και η ποιότητα ενός παίκτη,φαίνονται στο γήπεδο και σε άλλα πράγματα,όχι μόνο σε νούμερα.Μερικά γεγονότα δεν είναι τυχαία.Όταν ο Ρούμπιο σαν νιάνιαρο,έπαιζε βασικός(χωρίς Καλντερόν δίπλα του) σε τελικό με τους Αμερικανούς τους οποίους είχε ξεφτιλίσει..ο Καλάθης θα έχει να αντιπαραβάλει ότι κέρδισε με τον Διαμαντίδη δίπλα του,και τον Ζοτς την Σιένα και την Μπαρτσελόνα....σιγά τα οά..
Συμφωνω σε αυτο , αλλα για καθε κατορθωμα το ρουμπιο, μπορω να βρω ενα αντιστοιχο του καλαθη.
Ο καλαθης οταν ηταν 18 ειχε επιλεγει στους 24 καλυτερους παιχτες ολων των ΗΠΑ (all american) kai ηγειτο ομαδων που επαιζαν εναν τια σε παιχτες οπως ντερικ ροουζ, κεβιν λοβ και αλλους που δεν θυμαμαι.
Επισης πηρε και αυτος την πρωτη του ευρωλιγκα σε ηλικια 22 ετων (αρα πολυ μικρος )και ο μονος λογος που δεν επαιζε στον ΠΑΟ βασικος νωριτερα ηταν επειδη ειχε σπανουλη/ΔΔ/σαρας μπροστα του.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα,εντάξει,να έχεις μπασκετική άποψη..αλλά μην μας υποτιμάς κι έτσι,δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρούμπιο παίζει βασικός στο ΝΒΑ με τα στατιστικά που έχει,και τα χρήματα που παίρνει,σε μια εποχή που δεν υπήρξε ΠΟΤΕ στην ιστορία του ΝΒΑ τόση ποιότητα,τόση ποσότητα,τόσος μεγάλος ανταγωνισμός σε play makers.
Ο Ρούμπιο θα μείνει για πάντα στο ΝΒΑ,ο Καλάθης..ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον Ούντριχ στα γεράματα καλά καλά...και θα περιμένει να βρει καλό συμβόλαιο να τα αρπάξει,όποτε του παρουσιαστεί η ευκαιρία,είτε είναι ο Παναθηναικός..είτε η ΤΣΣΚΑ..είτε στις Στέπες στο Καζάν.
Δεν ειπα οτι ο ρουμπιο δεν ειναι παιχταρας και βεβαιως και οσα πετυχε δεν ειναι τυχαια. Ωστοσο ουτε αυτα που πετυχε ο καλαθης ειναι τυχαια και τυχαινει να ειναι συγκρισιμα.Δεν υποτιμω κανεναν . και δεν ισοπεδωνω τιπατα. Αλλωστε η ιστορια εχει γραψει οτι στην ανταλλαγη αποψεων που καναμε για το ιδιο θεμα πριν 4 χρονια, παρ οτι φαινομουν ακραιος, τελικα εκ του αποτελεσματος δεν ημουν. Το ποιος ειναι καλυτερος απο τους δυο και τι πορεια και καριερα θα εχει ο καθενας , θα το ξερουμε σιγουρα σε δεκα χρονια,
αλλα το point μου οτι μιλαμε για δυο πανω κατω συγκρισιμα μεγεθη σιγουρα απεδειχθει πολυ πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο την δικη σου αποψη οτι τον καλαθη επρεπε να τον στειλουμε δανεικο στον κοροιβο...Εσυ εισαι αυτος που υ-περβαλλει λιγο κατα την αποψη μου διοτι εδω και 2-3 ποστ απλα εχεις βασιστει πισω απο τα στατιστικα τους στο ΝΒΑ (που ειναι παραπλανητικα αφου οι δυο παιχτες δεν παιζουν στο ιδιο πλαισιο , δεδομενου οτι ο ενας παιζει σε ομαδα αναπληρωματικος ενω ο αλλος σε καφενειο βασικος).
Για να δουμε την αξια τους , γιατι να μην συγκρινουμε τα στατιστικα τους στην ευρωλιγκα οποτε ειχαν και οι δυο τον ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ???
Δεν ειναι πιο λογικο να συγκρινουμε τι εκαναν οταν επαιζαν στην ιδια διωργανωση, σε ιδιας δυναμικοτητας ομαδα με ιδιο ρολο και χρονο συμμετοχης?Σε ολες τις αναλυσεις σου δεν εχω δει να αναφερεις ΤΙΠΟΤΑ για ευρωλιγκα, παρ οτι οπως ειπα ειναι ΠΟΛΥ πιο σχετικο με το θεμα συζητησης.
Αυτο που κανεις εσυ ειναι κατ εμε πιο παραλογο , γι αυτο και την εκαστοτε αναλυση σου πολλες φορες τη διαψευδει η ιστορια.
Το να παραθεσω απλα στατιστικα και να πω οτι αφου ο Α εχει Χ ποντους και Χ ασσιστ και ο Β εχει Χ -5 ποντους και Χ-5 ασσιστ , αρα ο Α ειναι ανωτερος του Β, ειναι αναλυση επιπεδου δηματικου.
Δεν λαμβανει υπ οψη τις διαφορετικες παραμετρους και καταληγουμε με τετοια λογικη να βγαζουμε καλυτερο παιχτη τον ρουμπιο απο τον σπανουλη, τον βον γουειφερ απο τον μασιγιαουσκας, και τον μπαρνιανι απο τον σαμπονις...
Τεράστια διαφορά υπέρ της οποιασδήποτε εκ των δύο πλευρών και "μέρα με τη νύχτα" μεταξύ των δύο συγκεκριμένων παικτών δεν υφίσταται παρά μόνο εαν κάποιος θέλει να το πιστεύει αυτό .
Και εδω να ευχαριστησω τον φιλο germany με την καιρια παρεμβαση του διοτι το εχει περισσοτερο απο εμενα με τα στατιστικα.
Οπως ειπα και εγω τεραστια διαφορα υπερ οποιουδηποτε δεν υπαρχει πουθενα.
Πανω κατω μιλαμε για δυο ιδιους παιχτες και αξιες. Ο φιλος ginobili ειναι που θελει να με πεισει οτι ενας βασικος στη χειροτερη ομαδα της λιγκας ειναι κλασεις ανωτερος απο εναν αναπληρωματικο σε μια απο τις καλυτερες.΄
Φυσικα φιλε germany o ορος all time great στα διποντα ηταν υπερβολικος, αλλα 5 χρονιες σε σε ευρωπη και ΝΒΑ (οπου ο καλαθης σουταρει με 55-60 τοις εκατο στα διποντα ) ουτε μικρο δειγμα ειναι, ουτε αποτελουν τυχαιο γεγονος.
Υ.γ. Κλεινω και εγω εδω την κουβεντα , μιας και δεν προκειται ουτε να με πεισει ο φιλος ginobili αλλα ουτε και να τον πεισω. Για αυτον ο ρουμπιο θα ειναι ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ καλυτερος του καλαθη, ενω για μενα ΠΑΝΤΑ πανω κατω ιδιες αξιες.
Ετσι ηταν πριν 5 χρονια, ετσι και τωρα, ετσι και σε 10 χρονια.
Το ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο δεν εχει σημασια. Εγω ειμαι πεπεισμενος οτι εχω δικιο, ο Τζινο το ιδιο...Αλλωστε για μπασκετ μιλαμε. Χαβαλε κανουμε. Εγω θα επαιρνα τον καλαθη στον ΠΑΟ , ο Τζινο τον ρικι, big deal
Για κατι τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα και εκατερωθεν λεκτικες αντιπαραθεσεις το θελουμε το φορουμ (αληθεια που πηγε ο baskethood για να μου πει πως θα διαλυσουν οι μαιαμι του σπερς η ο Air and King για το ποσο καλυτερος ειναι ο λεμπρον απο τον Κομπε)...
Αυτο που μου αρεσει στον Gino ειναι οτι παντα ειναι εδω για να πει τον αντιλογο και μενει πιστος στις αποψεις του.