Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2
suspect
Ανεξαρτητως ποδοσφαιρικης παιδειας του καθενος μας, οσες αναλυσεις και να κανουμε για το παιχνιδι δεν νομιζω ότι θα εχουμε μεγαλες αποκλισεις σε ότι αφορα την εικονα του παιχνιδιου, την αποδοση της εθνικης και το θεαμα που παραγει.
Εκει που οι αποψεις διιστανται είναι στο πως αντιλαμβανεται ο καθενας την εθνικη και τι ζητα από αυτην.


Μετα το θαυμα του 2004, αυτό που ηθελα είναι η Εθνικη Ελλαδος να είναι μια υπολογισιμη ομαδα στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο, να είναι σεβαστη και να μην τρωει τις σφαλιαρες του παρελθοντος. Ει δυνατον να ειναι σταθερα στις 15 καλυτερες ομαδες του κοσμου και να εχει αξιοπρεπεια.

Επειδη η ομαδα μας πληρει όλα τα ανωτερω, προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος. Δεν εχω καμια άλλη απαιτηση και δεν γκρινιαζω.

Τα 2 επιμερους ζητηματα που είναι αντικειμενα γκρινιας και μεγαλης συζητησης επι του θεματος είναι το θεαμα που παρουσιαζει η ομαδα καθως και ο καταρτισμος της ομαδας.

Ειδικα για το πρωτο, απορω ακομα και για τη συζητηση!
Ποτε το ελληνικο ποδοσφαιρο ειχε τους ροναλντινιους που μαγευαν τα πληθη;
Ποτε το ελληνικο ποδοσφαιρο εκοβε ταριφα 3 γκολ στους αλλους και διακρινοταν για το επιθετικο ποδοσφαιρο και τα πολλα γκολ;

Οι ελληνικες επιτυχιες σε διασυλλογικο και εθνικο επιπεδο εχουν μια και μονη συνταγη. Καλη αμυνα, στημενη φαση ή αντεπιθεση και αργος ρυθμος αγωνα.
Θυμιζω τα γκολ του επους της Πορτογαλιας όπως και νωριτερα τις επιτυχιες του Παναθηναϊκου στο champions league. Ο Ελλην ποδοσφαιριστης δεν είναι προικισμενος και δεν κατεχει την τεχνη του ποδοσφαιρου. Οι Ελληνες που εχουν κανει μεγαλη καριερα σε διαρκεια και σε επιπεδο στο εξωτερικο [ ΣΣ ο Γκεκας φετος ξεπεταχτηκε, ο Σαμαρας είναι ασταθης ενώ ο Μαχλας δεν επαιξε σε τρομακτικης δυσκολιας πρωταθλημα και υψηλου επιπεδου ομαδα ] είναι αμυντικοι. Αυτοι όμως που διεπρεψαν ηταν οι Δελλας και Νταμπιζας. Οι υπολοιποι επαιξαν 1-2 χρονια και επεστρεψαν στην παρτιδα.

Αρα δεν βλεπω τον λογο να ψαχνουμε το θεαματικο ποδοσφαιρο για την εθνικη μας. Επιπλεον δε, αν εξετασουμε προσεκτικα και τις άλλες εθνικες ομαδες στις 2 τελευταιες μεγαλες διοργανωσεις, δεν νομιζω ότι ειδαμε σπουδαιο ποδοσφαιρο από καμια. Πως κερδισε η ιταλια το μουντιαλ, που ηταν η βραζιλια, τι εκανε στο γιουρο η Γαλλια ( και τι θα εκανε αν δεν υπηρχε η οαση του Ζινταν στο μουντιαλ ] και από ότι θυμαμαι καμια εθνικη ομαδα δεν επαιξε ποδοσφαιρο αντιστοιχο της περσινης Μπαρτσελονα. Η μονη ομαδα που κερδισε φιλους ηταν η ….Τσεχια!

Σε ότι αφορα τον καταρτισμο της ομαδας, εκει υπαρχει συζητηση αλλα εχω και την αντιληψη πως προσπερνουμε πολλα λογω βιαστικης νοοτροπιας και γκρινιας, σπορ στα οποια διαπρεπουμε αιωνες τωρα.

Εχει το ελληνικο ποδοσφαιρο καλυτερο τερματοφυλακα από τον Νικοπολιδη;
Αυτόν με τα λαθη του. Και ο Καν εχει κανει τρομακτικα λαθη και ο –αγαπημενος μου- Σμαϊχελ. Καλυτερο όμως όχι. Εχει το ελληνικο ποδοσφαιρο καλυτερο αμυντικο διδυμο από τον Τραϊ και τον Σωτο; Καλυτερο δεξι μπακ από τον Γιουρκα;
Συμφωνω ότι ο Τακης Φυσσας είναι εξαιρετικα απαραδεκτος ποδοσφαιριστης αλλα ψαχνω στο ομιχλωδες του μυαλου μου να βρω καποιον που να αδικειται και να του κοβει τον δρομο για την καταξιωση ο χαμογελαστος Τακης.
Κατοπιν, εστω και αν αργησε ο κοουτς εβαλε τον κατά τεκμηριο καλυτερο νέο ελληνα παικτη του ελληνικου πρωταθληματος Βασιλη Τοροσιδη. Θυμαμαι σε βαθια μπαλια του Καραγκουνη, ο Ελ Τορο δοκιμασε να την κατεβασει με το στηθος και η μπαλα του εφυγε 5 μετρα μακρια… Δεν μπορω να ακουω αστειολογιες τυπου δεν επαιζε στη θεση του γιατι δεν του ζητησε κανεις να τριπλαρει 7 παικτες και γιατι δεν μιλαμε για ερασιτεχνη αλλα για επαγγελματια ποδοσφαιριστη.

Ποιος θα προπονουσε την εθνικη ομαδα και δεν θα εβαζε στην αρχικη 11αδα την καλυτερη μετεγγραφη ξενου παικτη στο πορτογαλικο πρωταθλημα; Ποιος δεν θα εβαζε έναν παικτη που παιζει στο καλυτερο πρωταθλημα του κοσμου, το ισπανικο, και ποιος θα εβγαζε τον Καραγκουνη για να βαλει, δεν ξερω ποιον αλλον.

Στο αιτημα της επιμονης ανανεωσης, η απαντηση είναι Γιωργος Σαμαρας. Τον ξεκινησε και καλα εκανε. Ο Γιαννακοπουλος είναι το μακραν καλυτερο δεξι χαφ που διαθετουμε, με την εμπειρια του και τις παραστασεις του από την Αγγλια και η επιμονη του Χαριστεα ειχε μια λογικη. Για τις μαχες στον αερα και για λογους χημειας και ομαδικης συνοχης. Προσωπικα θα τον εκανα αλλαγη νωριτερα αλλα δεν νομιζω ότι ολο το παιχνιδι κριθηκε στη συμμετοχη του Χαρι.

Το σημειο που πρεπει να συζητηθει και ισως να επαναπροσδιοριστει είναι το 4-3-3 αντι του 4-4-2. Δεν εχουμε τους παικτες για τοσο επιθετικο σχημα εκτος και αν η λογικη είναι ότι με τις βαθιες μπαλιες θα εχουμε παικτες στην επιθεση ώστε να εκμεταλλευθουμε τα πιθανα κενα του αντιπαλου.
Οι Τουρκοι εν προκειμενω ειχαν παραπανω παικτη στο κεντρο και για αυτό ηλεγξαν τον αγωνα. Αναγνωριζω τον πιθανο αντιλογο πως οι 3 επιθετικοι εχουν την εντολη να μαρκαρουν με αποτελεσμα να εχουμε – την προθεση τουλαχιστον –περισσοτερους παικτες και στην αμυνα και στην επιθεση.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Με τον αερα του πρωταθλητη, του εντος εδρας και τη θεληση ξεκινησαμε δυνατα, ειχαμε τη σχετικη πρωτοβουλια και μπηκαμε μπροστα με το κλασικο οπλο του ελληνικου ποδοσφαιρου. Τη στημενη φαση.

Συνεχισαμε για λιγο στον ιδιο ρυθμο, εκανε ο Καραγκουνης ένα σουτ και μετα η εθνικη μας τελειωσε. Με παικτη παραπανω οι Τουρκοι στο κεντρο, με κακιστη, αργη και χωρις σχεδιο κυκλοφορια της μπαλας εμεις, ειχε σαν αποτελεσμα να εχουν τη μπαλα συνεχως στα ποδια τους και χωρις να είναι απειλητικοι αλλα μας αναγκασαν να αμυνομαστε συνεχεια.
Μας ισοφαρισαν ελεω μιας περιεργης μαζωξης των αμυντικων μας στο πεναλτι και τον βαθυ υπνο του Σεϊταριδη που ξεχαστηκε στα δεξια της μεγαλης περιοχης χαζευοντας τους Χρυσαυγιτες.

Στο δευτερο ημιχρονο το παιχνιδι κυλησε σαν να μην υπηρχε η αναπαυλα των 15 λεπτων και δεχθηκαμε ένα γκολ δωρο με χρυσο αμπαλαζ του Αντωνη. Μεχρι εκεινη τη στιγμη πιθανως να πιστευαν οι παικτες ότι κατι θα γινει και θα περασουμε μπροστα ειτε ευκολα ειτε δυσκολα. Για αυτό και δεν εδειξαν να προσπαθησαν για κατι καλυτερο όπως στην αρχη του αγωνα.
Ανεβηκε και ο Δελλας μπας και βοηθησει στην αναπτυξη του παιχνιδιου, εκανε μερικες βαθιες μπαλιες αλλα προκοπη δεν ειδαμε.
Μετα ξυπνησε ο εγωισμος και προσπαθησαμε ορθοδοξα-ανορθοξα όπως μπορουσαμε να ισοφαρισουμε με κορυφαια τη στιγμη του Γιαννακοπουλου.
Αμεσως μετα φροντισε ο Αντωνης να κανει και δευτερο τραγικο λαθος γιατι ένα ισον κανενα και χαρισε το δευτερο γκολ της Τουρκιας που θυμισε εκεινο το καταπληκτικο φαουλ από τα 40 χιλιομετρα που εφαγε με την Αλβανια.
Η εθνικη μας λυσσαξε, ειχε 2 δοκαρια, ένα γυριστο του Σαμαρα, το σουτ του Κυριακου αλλα το τεταρτο γκολ ηταν όπως το επιστεγασμα μιας καταπληκτικης σχεσης μεταξυ ενός ανδρα και μιας γυναικας. Ο γαμος.

Το αστειο είναι πως σχεδον μετα από κάθε δικη μας μεγαλη φαση, οι Τουρκοι εβαζαν τα γκολ – φαβες. Κάθε δικη μας ελπιδα ότι ελα παμε, αντιστοιχα κάθε μαχαιρια αυτοι.
Τα παιχνιδια της μπαλας…

Συνοπτικα, περαν της οποιας αποδοσης [ ΣΣ το ποδοσφαιρο δεν είναι μπασκετ. Δεν κερδιζει ο καλυτερος.] η Τουρκια ειχε ως δωδεκατο παικτη τον Νικοπολιδη. Αν και σταθηκε καλυτερα στο ματς, δεν εκανε ευκαιριες και πετυχε θριαμβο κατά λαθος.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Νικοπολιδης: Μακραν ο καλυτερος Ελληνας τερματοφυλακας αλλα πώς να το κανουμε, χθες ηταν ο χειροτερος ολων. Στο πρωτο γκολ δεν μπλοκαρει ενώ η μπαλα του ερχεται στο υψος του προσωπου του ή εστω δεν τη διωχνει στα πλαγια. Στο δευτερο και το τριτο τρωει δυο χαλαρα σουτακια από πολύ μακρια με τοποθετηση που εχει την ευθεια του πυργου της Πιζας. Στο τεταρτο γκολ το τρωει από την κλειστη γωνια μεσα από τα χερια του.

Σεϊταριδης: αυτος και η Μαρια Καλλας εχουν κατι κοινο. Και οι δυο είναι ντιβες. Στο πρωτο γκολ κοιμοταν στα δεξια. Στο τεταρτο γκολ αφησε τον Ντενιζ να κανει παρτι. Στην επιθεση δεν συμμετειχε, δεν εδειξε θεληση, δεν εμπαινε στις φασεις και αυτό που τον ενοιαξε ηταν να απαντησει στην κερκιδα γιατι το εθιξαν το παιδι. Αν τον εβλεπα για πρωτη φορα θα ελεγα ότι πασχει από μεσογειακη αναιμια. Επειδη τον ξερω, βγαζω το μεσογειακη. Αναιμικος όμως ηταν σιγουρα.

Κυριακος: Δεν εχω παραπονα από τον Σωτηρη ουτε απαιτω να ξερει μπαλα ώστε να την κατεβαζει και να μοιραζει. Ο Κυριακος είναι εξαιρετικος να διωχνει και να χωνεται στη μεγαλη περιοχη να κανει γκολ στις στημενες φασεις. Πολλες φορες τον εβαζαν στη μεση 2 Τουρκοι και θεωρω ότι ηταν αρκετα καλος.

Δελλας: Όταν δεν εβλεπε προκοπη με τους μεσους μας, κατεβαινε και προσπαθουσε να συμμετεχει στην αναπτυξη της ομαδας. Ευθυνεται για το τεταρτο γκολ. Δεν βλεπω όμως ότι το ελληνικο ποδοσφαιρο εχει καποιον καλυτερο στοπερ.

Φυσσας: Λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει ποδοσφαιριστης Τακης Φυσσας. Απαραδεκτος. Δεν ξερει μπαλα, δεν αντεχει, δεν μπορει πια. Λαθη επι λαθων. Λυπαμαι όμως ακομα περισσοτερο γιατι δεν βλεπω να εχει το ποδοσφαιρο μας καποιον άλλο στη θεση του αλλα και γιατι αυτος που τον αντικατεστησε το μονο που εκανε ηταν μερικα πλαγια.

Κατσουρανης: Ποιος; Συγγνωμη αλλα δεν ειδα τον αθλητη Κωστα Κατσουρανη στο γηπεδο. Μπορει να εχει το ελαφρυντικο ότι πολλες φορες ετρεχε ασκοπα γιατι στο κεντρο υπηρχαν τρομερες τρυπες καθως και στα ακρα της αμυνας μας αλλα με τη μπαλα στα ποδια περισσοτερες φορες βοηθησε στο να την παρουν οι Τουρκοι παρα να την εχουμε εμεις.

Καραγκουνης: Με αναλαμπες στο δευτερο ημιχρονο όταν αποφασισαμε να πιεσουμε αλλα σε γενικες γραμμες εκανε πολλα λαθη και καθυστερουσε το παιχνιδι με περιστροφες γυρω από τον εαυτο του.

Μπασινας: Καλος ο Αγγελος καθως ηταν οπου ηταν και η μπαλα και προσπαθησε παραλληλα να δημιουργησει. Καλος αλλα μονος.

Γιαννακοπουλος: Περαν της ευκαιριας που πιθανως να αλλαζε τον αγωνα, ειχε κακη αποδοση και στο μαρκαρισμα, και στη δημιουργια παιχνιδιου, δεν μπορουσε να κρατησει τη μπαλα και σε ομαδικο επιπεδο ή χανοταν και δεν μπορουσαν να του δωσουν τη μπαλα ή κουτουλαγε με τον Χαριστεα. Ο Στελιος δεν εχει καμια σχεση με τον περσινο.

Χαριστεας: Δεν κανει. Απαραδεκτος. Δεν εκανε απολυτως τιποτα. Ας παρει μεγαλυτερη συμμετοχη ο Αμανατιδης, ο Λυμπε, ο Γκεκας, ο Σαλπι. Όχι άλλος Χαριστεας. Ακομα και σε ένα ματς για τα κυβικα του εδειξε ότι δεν μπορει να προσφερει άλλο στην ομαδα. Μας τελειωσε ο Χαριστεας του euro, ποτε θα το παρουμε χαμπαρι χερ Οττο; Και αντε να δεχθω ότι τον εβαλες στο ματς μπας και παρει τις κεφαλιες λογω υψους αλλα και αδυναμου κεντρου αμυνας των Τουρκων. Στο ημιχρονο βγαλτον ρε φιλε!

Σαμαρας: Εμενα μου αρεσε. Παλεψε ολες τις φασεις, προσπαθησε να δημιουργησει, μαρκαρε, κινειτο συνεχως και καποιες φορες θα ηθελα να παιζει με τη μια. Από την άλλη όμως σε ποιον να τη δωσει;

Οι αλλαγες:
Ο Αμανατιδης επαιξε λιγο για να κριθει.
Ο Γκεκας ειχε μια περιεργη κεφαλια στο δοκαρι αλλα ουτε οι σεντρες τον ευνοησαν ουτε εκανε και κατι μαγικο.
Ο Τοροσιδης δεν ξεχωρισε για κατι εκτος από τα πλαγια που εκτελεσε. Με τη μπαλα κατω όμως εκανε αρκετα λαθη παρα την αγωνιστικοτητα που επεδειξε.


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Οι συνηθεις ομαδες της Ασιας και της Ανατολικης Ευρωπης. Καλα χαφακια, γυρω γυρω ολοι, και στη μεγαλη περιοχη δεν υπαρχει ανθρωπος. Τα 4 γκολ δεν ηταν ανωτεροτητα ομαδας αλλα δωρα δικα μας. Καλη ομαδα μεν αλλα δεν εκαναν ευκαιριες, οτι σουταραν μπηκε, και το 4-1 δεν νομιζω ότι δειχνει τη διαφορα των 2 ομαδων. Καλυτερη εικονα στο γηπεδο μεν αλλα το σκορ μας αδικει.
Όταν πιεστηκαν ειχαν κενα και εκαναν λαθη. Όμως πιεσαν ψηλα, κρατησαν μπαλα και φανηκαν καλυτεροι.

Ένα από τα πραγματα που πρεπει να βρουμε είναι τον Ζαγορακη.
Η ομαδα όπως ολες οι ομαδες, χρειαζονται έναν αρχηγο. Έναν ηγετη. Εστω και ως προσωπικοτητα. Ο Αντωνης είναι μακρια για να φωναζει και να καθοδηγει. Ποιος θα μπορουσε να το κανει αυτό; Εγω θα εβαζα τον Γιαννακοπουλο. Αυτος εχει την εμπειρια και την ικανοτητα να παρει την ομαδα πανω του. Ο περσινος όμως Γιαννακοπουλος…


ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΑΔΟΙ.

Όταν τον τελευταιο καιρο εχουμε εθιστει μεσω τον μαζικων μεσων επιρροης και των υπεροχων πολιτικων μας στο ξυλο και τα διαφορα ντραβαλα, σε συνδυασμο με το ότι δεν ξερουμε να χανουμε, πολύ δυσκολα θα μπορουσαμε να ζησουμε γιορτινη ατμοσφαιρα. Όταν βλεπεις σημαιες να καιγονται, μνημεια να βεβηλονται, βιβλια ιστοριας να διαστρεβλωνουν την αληθεια και φυσικα κανεις δεν πιανεται και κανεις δεν τιμωρειται, καπου αντιδρας. Και δεν θα το υποβαθμισω ότι λιγοι ηταν αυτοι. Τη γιουχα στον τουρκικο εθνικο υμνο την εριξε ολο το γηπεδο. Αντιδραση που σιγα σιγα συσσωρευεται και ψαχνει τροπους να εκτονωθει. Τι ποιο προσφορο από το γηπεδο;
Προσωπικα, το ματς το εβλεπα πατριωτικα. Όχι εθνικιστικα.
Η διαφορα μεταξυ πατριωτισμου και εθνικισμου είναι ότι στον πατριωτισμο αγαπας τους δικους σου και στον εθνικισμο θελεις τη σφαγη των αλλων.
Ηθελα να κερδισουμε, ειδικα τους Τουρκους, απλα γιατι γουσταρω τη γαλανολευκη πρωτη ιδιαιτερα δε όταν οι πολιτικοι μας φροντιζουν να την εχουν τελευταια. Ας υπαρχει και ένα επιπεδο, του αθλητισμο, που θα μας κανει να χαρουμε.
Και δεν απολογουμαι για αυτό, και δεν θεωρω ότι «απλα είναι ένα παιχνιδι».
Αν ηταν απλα ένα παιχνιδι ο κοσμος δεν θα κατεβαινε στους δρομους μετα από μεγαλες επιτυχιες και δεν θα αλλαζε η ψυχολογια ενός λαου και δεν αναφερομαι μονο στους Ελληνες αλλα πιστευω ότι αυτό είναι παγκοσμιο φαινομενο. Επομενως τετριμμενα τυπου just a game δεν τα δεχομαι όπως τελικα δεν τα δεχεται και κανενας λαος. Ακομα και οι Δανοι που είναι ησυχοι, όταν κερδισαν το euro εκαναν την Κοπενγαχη καμπριο.

Οσο για τη γιουχα, τη θεωρω φυσιολογικη.
Προτιμω τον οπαδο που θα εκφραζει τη δυσαρεσκεια του ( εκει βεβαια παιζει τον πιο σημαντικο ρολο ο τροπος ) παρα το προβατο που θα χειροκροτα σαν ουφο ανεξαρτητως αποτελεσματος. Όπως ο παικτης γνωριζει την αποθεωση και τη δοξα, θα γνωρισει τη χλευη και την αποδοκιμασια. Αν δεν την αντεχει ας αλλαξει δουλεια.
morfi
suspect δεν διαβασα ακομα οτι εγραψες παντως το παρακατω το αφιερωνω στους κομπλεξικους που χαρηκαν που εχασε η ελλαδα σημερα.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΡΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ?
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ !
jokey
Καλά, το τι ηλιθιότητα έπεσε σήμερα στο Καραισκάκη δε περιγράφεται. Περισσότερο λυπάμαι για τα γιουχαρίσματα και τα πεταμένα μπουκάλια και το ξύλο (μπορεί κάποιος να μου πει ένα σοβαρό λόγο για αυτό το τελευταίο?) παρά την ήττα. Και όποιος χαίρεται με την ήττα είναι ακόμα πιο ηλίθιος. Δεν θα ξεπέσουμε στο επίπεδο κάποιων στο Μουντομπάσκετ.


Φίλε μου suspect τα επιχειρήματά σου δε μου γεμίζουνε το μάτι tongue.gif

Επειδή η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ροναλντίνιους (αυτό το λες εσύ, γιατί είχαμε και Χατζηπαναγή και Δομάζο και Σαραββάκο και Τσάρτα πρόσφατα) και δεν έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πάιζουμε και τώρα? Επειδή οι ξένες εθνικές δεν παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να παίζουμε ούτε εμείς? Γενικά, τι ακριβώς μας νοιάζουν τι κάνουν οι άλλοι? Κάθε ομάδα παίζει με τον τρόπο που νομίζει ότι θα έχει καλήτερα αποτελέσματα, σε οποιοδήποτε άθλημα. Ο Ρεχάγκελ πιστεύει ότι θα πάμε μπροστά με αυτό το τρόπο οπότε καλώς να παίξουμε αμυντικά. Όπως βλέπεις δε διαφωνώ με το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, με το οποίο δεν έχω πρόβλημα, αλλά με τη προσπάθεια σου να το δικαολογήσεις.

Αλλά εκεί που διαφωνώ περισσότερο είναι στο θέμα της ανανέωσης. Γνώμη μου είναι ότι ο Σηφάκης είναι καλύτερος του Λυμπερόπουλου, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κουμπαρούλης καλύτεροι του Ανατολάκη και του Καψή (χριστέ μου) και ο Σπυρόπουλος καλύτερος του Φύσσα. Σε ένα-δύο χρόνια δε (άρα θα μπορούσε να τους καλέσει από τώρα για να χτίσει την ομάδα) ο Σφάκης θα είναι καλύτερος και από τον Νικοπολίδη, ο Νίνης καλύτερος από τον Γιανακκόπουλο και ο Ηλιάδης καλύτερος από τον Μπασινά. Ειδικά με το Σπυρόπουλο (ή έστω τον Πάντο) θα είχαμε 2 γκολ λιγότερα σήμερα με τον απίθανο Φύσσα)
apkat
Koμπλεξ εναντι κανενος ποδοσφιαρου..Εγω λοιπον χαιρομαι για την ηττα γιατι εχασε μια ομαδα που προσφερει ως θεαμα κατι το εμετικο και τουλαχιστον αστειο απναντι σε μια ομαδα που ηρθε εδω για να κανει το παιχνιδι της και αν της βγουν και 4 γκολακια να τα ριξει..Και το κανε και μαγκια της..Δε καταλαβα γιατι ολοι πρεπει να βγαζουμε τα πατριωτικα μας για μια ομαδα με την οποια γελαει ολος ο κοσμος..Εγω λοιπον χαρηκα την ηττα και δεηλωνω για να προλαβω ενδεχομενη ερωτηση οτι δεν πανηγυρησα το συγκυριακο γιουρο

Και τωρα που το θυμηθηκα εσυ ρε μορφη δεν ησουν με την αμερικη στον περιφημο ημιτελικο;;Γιατι σε ενοχλει που καποιος αλλος απλα δεν ειναι με την Ελλαδα;;
Dromeas7
Σωστά apkat. Μα ρε μορφή δεν μιλάμε για εθνική ταπείνωση αλλά για μια ποδοσφαιρικη τραγωδία. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε για μια ακόμα φορά ποσο εκτός τόπου και χρόνου είναι. Απλά δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Και καλό είναι να το καταλάβουμε όλοι και να αφήσουμε μερικά λουλούδια στον τάφο του...


P.S. Τωρα βέβαια αν ανέβει ο Αστέρας Τρίπολης πρώτη εθνική του χρόνου, εγώ κάθε Κυριακή θα είμαι στο γήπεδο. Αυτό όμως δεν ανερει τις απόψεις μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο...VAMOS TRIPOLITSAAA shot.gif
panos75
QUOTE
Εγω λοιπον χαιρομαι για την ηττα γιατι εχασε μια ομαδα που προσφερει ως θεαμα κατι το εμετικο


Περίεργο, όταν είπες αυτό μου ήρθαν στο μυαλό οι εμφανίσεις της εθνικής μπάσκετ στο Βελιγράδι και τον τελικό με την Ισπανία. 19.gif

Ρε παιδιά ειλικρινά περιμένετε να παίξουν ο Νίνης και οι άλλοι νέοι παίκτες στην εθνική επί Ρεχάγκελ; Εδώ ο άνθρωπος έβαζε μέσα τον Βρύζα με το γύψο στο χέρι και παρακάλαγε τον Ζαγοράκη να αφήσει τη Λίλλη και να συνεχίσει να τραβιέται με την ομάδα στα 36 του! Μην απορήσετε αν για τα επόμενα ματς επαναφέρει στην ενεργό δράση Τσιάρτα και Ντέμη. Εδώ που φτάσαμε τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσει.
dizzy_fingers
Ρε suspect, τί δαιδαλώδεις ποδοσφαιρικοί συνειρμοί είναι αυτοί που κάνεις και κάθεσαι και γράφεις ολόκληρο έπος για να εξηγήσεις κάτι το οποίο μπορείς να πεις με λίγα λόγια:

We suck at soccer! smiley.gif
jokey
Ρε παιδιά, τέτοια μιζέρια, ειλικρινά δε την καταλαβαίνω. Χαίρεσται με την ήττα? Αν είναι δυνατόν...
Jimar
αμα κερδιζαμε δεν θα μπορουσα να βλεπω αυτους με τα πανo : <<Τουρκος καλος ,μονο νεκρος >> , τους αλλους που προσκινουσαν την ελληνικη σημαια , τους αλλους που ειχαν ντυθει τσολιαδες και πετουσαν αντικειμενα στους τουρκους να χαιρονται ,
γι αυτο χαρηκα που χασαμε.

blove.gif
dizzy_fingers
Ποιά μιζέρια? Εγώ είμαι χαρούμενος! tongue.gif

Όχι για την ήττα. Αδιάφορος ήμουν...στα μέσα-τέλη του πρώτου ημιχρόνου σηκώθηκα και πήγα να παίξω monopoly, αλλά όσο ευγενής και φίλαθλος και να είμαι μία μικρή τοσοδούλα αντιδραστική χαρά την έχω από χτες το βράδυ.

Αντιδραστική προς όλους τους Ελληνάρες που έβγαιναν αυτόν τον καιρό με συνθήματα "να φάμε τους τουρκαλάδες" και κάτι τέτοια ωραία κι όμορφα.
Αντιδραστική προς τα ΜΜΕ, όχι γιατί έκαναν τόσο μεγάλο θέμα το (όντως κρίσιμο) χθεσινό ματς, αλλά επειδή το ανήγαγαν ηληθιωδώς και επικίνδυνα αφελώς σε Εθνικό θέμα.
Αντιδραστική προς όλο το Καραϊσκάκη που γιούχαρε τον εθνικό ύμνο μίας χώρας και προς την ηλίθια μερίδα που συνωστίζεται στα ποδοσφαιρικά ματς (και εσχάτως στα κρίσιμα μπασκετικά) και πετάει ότι βρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο (δεν πετάνε τους εαυτούς τους? τα ούφα).

Αντιδραστική προς όλους όσους καταπιάνονται με το πρόβλημα του ελληνικού (συλλογικού και εθνικού) ποδοσφαίρου με σοβαροφάνεια και δήθεν ύφος, λες και έχουν να μας εξηγήσουν γιατί το σύμπαν διαστέλλεται...
....και αντιδραστική προς όλους τους χάνους που κοιτάζουν από κάτω με εξαρθρωμένες, από το θαυμασμό, σιαγόνες επειδή ο γκουρού δημοσιογράφος ανακάλυψε την αμερική και προσπαθούν να αποστηθίσουν τη θέση του με όλες τις "δύσκολες" λέξεις ώστε στις κατά τόπους "συζητήσεις" της επόμενης, ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού ματς, ημέρας να την πουν και να την υποστηρίξουν μέχρι τελικής πτώσης (συχνά, ενάντια σε κάθε λογική, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνουν τί λένε οι ίδιοι).
Αν χρειαστεί, θα πιαστούμε και στα χέρια.. Είπαμε, καλύτερα να ... βγει το μάτι του άλλου παρά να μας αντικρούσει το επιχείρημα.



Τελικά τώρα που με βλέπω τί γράφω καταλαβαίνω ότι είμαι πολύ μίζερος για αυτόν τον τόπο...αλλά τουλάχιστον είμαι ευτυχής.
teneatis
χάρηκα για την ήττα για αρκετούς λόγους
1ον δεν μπορεί ένα παιχνίδι αθλητικό να ανάγεται σε διακρατική μάχη
2ον για τα κάθε είδους φασιστάκια, ειδικά αυτά του ΑΠΟΕΛ που πήγαν στο γήπεδο μόνο λόγω του αντιπάλου
3ον επειδή είναι απαράδεκτο για παιχνίδι να παίρνουν εισιτήρια μόνο πολίτες μιας εθνικότητας
4ον (και λιγότερο σημαντικό) μπας κι ο Γερμανός ξεκολλήσει λίγο από το euro
sihainas
εγώ θα έλεγα 4ον και περισσότερο σημαντικό γιατί όλα τα υπόλοιπα δεν προκειτε να αλλάξουν...τουλάχιστον όχι σύντομα...
morfi
QUOTE(apkat @ Mar 25 2007, 08:25 AM) *
Και τωρα που το θυμηθηκα εσυ ρε μορφη δεν ησουν με την αμερικη στον περιφημο ημιτελικο;;Γιατι σε ενοχλει που καποιος αλλος απλα δεν ειναι με την Ελλαδα;;

Nαι, εγω ημουνα. Δεν με ενοχλει που ειναι εναντιων της ελλαδας. Με ενοχλει οτι χασαμε απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και αυτοι χαιρονται. Για να φανει λενε πιο ειναι το πρωτο αθλημα στην χωρα. "Ναι ρε, οκ" Το πρωτο αθλημα παραμενει το ποδοσφαιρο και θα μεινει για πολυ καιρο ακομη.

QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 25 2007, 03:28 PM) *
Ποιά μιζέρια? Εγώ είμαι χαρούμενος! tongue.gif

Όχι για την ήττα. Αδιάφορος ήμουν...στα μέσα-τέλη του πρώτου ημιχρόνου σηκώθηκα και πήγα να παίξω monopoly, αλλά όσο ευγενής και φίλαθλος και να είμαι μία μικρή τοσοδούλα αντιδραστική χαρά την έχω από χτες το βράδυ.

Αντιδραστική προς όλους τους Ελληνάρες που έβγαιναν αυτόν τον καιρό με συνθήματα "να φάμε τους τουρκαλάδες" και κάτι τέτοια ωραία κι όμορφα.
Αντιδραστική προς τα ΜΜΕ, όχι γιατί έκαναν τόσο μεγάλο θέμα το (όντως κρίσιμο) χθεσινό ματς, αλλά επειδή το ανήγαγαν ηληθιωδώς και επικίνδυνα αφελώς σε Εθνικό θέμα.
Αντιδραστική προς όλο το Καραϊσκάκη που γιούχαρε τον εθνικό ύμνο μίας χώρας και προς την ηλίθια μερίδα που συνωστίζεται στα ποδοσφαιρικά ματς (και εσχάτως στα κρίσιμα μπασκετικά) και πετάει ότι βρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο (δεν πετάνε τους εαυτούς τους? τα ούφα).

Αντιδραστική προς όλους όσους καταπιάνονται με το πρόβλημα του ελληνικού (συλλογικού και εθνικού) ποδοσφαίρου με σοβαροφάνεια και δήθεν ύφος, λες και έχουν να μας εξηγήσουν γιατί το σύμπαν διαστέλλεται...
....και αντιδραστική προς όλους τους χάνους που κοιτάζουν από κάτω με εξαρθρωμένες, από το θαυμασμό, σιαγόνες επειδή ο γκουρού δημοσιογράφος ανακάλυψε την αμερική και προσπαθούν να αποστηθίσουν τη θέση του με όλες τις "δύσκολες" λέξεις ώστε την επόμενη να την πουν και να την υποστηρίξουν μέχρι τελικής πτώσης (συχνά, ενάντια σε κάθε λογική, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνουν τί λένε οι ίδιοι) στις κατά τόπους "συζητήσεις" της επόμενης, ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού ματς, ημέρας.
Αν χρειαστεί, θα πιαστούμε και στα χέρια.. Είπαμε, καλύτερα να ... βγει το μάτι του άλλου παρά να μας αντικρούσει το επιχείρημα.
Τελικά τώρα που με βλέπω τί γράφω καταλαβαίνω ότι είμαι πολύ μίζερος για αυτόν τον τόπο...αλλά τουλάχιστον είμαι ευτυχής.

Ε ΝΑΙ ΡΕ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ? ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΚΑΝΑ ΠΑΝΟ.
dizzy_fingers
Στο τελευταίο, με το πανό, κάνεις λάθος:



ΟΥΓΚ!
71.gif
morfi
ΚΡΙΜΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ
dizzy_fingers
Ήρεμα...
kostasvc15
Εχει δικιο ο Ντιζυ αλλα εχει δικιο και ο Μορφι.Εγω απο τη μια χαιρομαι οταν χανει η Ελλαδα στο ποδοσφαιρο ετσι για να βαλουν μυαλο οι ποδοσφαιροφιλοι αλλα απο την αλλη δε μου αρεσει που χανουμαι συνεχεια,ειδικα οταν παιζουμε με αυτες τις ομαδες που αναφερει ο Μορφι.Μην ξεχναμε τι μας εκαναν οι Αλβανοι οπαδοι οταν παιζαμε στην Αλβανια!Αυτοι οι αγωνες δεν εχουν να κανουν μονο με το ποδοσφαιρο.Επεισης δε θελω να εχουμε Γερμανο προπονητη στην ομαδα.Στην εθνικη στο μπασκετ εχουμε Ελληνα.(αλλη μια νικη για το μπασκετ)
sihainas
Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την φράση... "για να βάλουν μυαλό οι ποδοσφαιρόφιλοι"...

Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο να σου αρέσει το ποδόσφαιρο... ένα άθλημα είναι και σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι...
morfi
Παντως δεν εχουν ποσταρει ακομα καποιοι που περιμενα να τα χωνουν στο ποδοσφαιρο και σε μενα γιατι δεν αγαπαω το μπασκετ.

Εδω θα ειμαι και θα περιμενω...
kostasvc15
QUOTE(sihainas @ Mar 25 2007, 01:46 PM) *
Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την φράση... "για να βάλουν μυαλό οι ποδοσφαιρόφιλοι"...

Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο να σου αρέσει το ποδόσφαιρο... ένα άθλημα είναι και σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι...

Εγω αυτο που θελω ειναι να καταλαβουν μερικοι την ανωτερωτητα του ελληνικου μπασκετ απο το ελληνικο ποδοσφαιρο.
ptolemaidaras
Δεν πατε καλα μου φαινεται... Μακαρι να κερδιζουμε σε ολα τα σπορ, Αγγλιες Ισπανιες Αμερικες και ειδικα τις εθνικα πιο μισητες Τουρκιες και Αλβανιες. Κι αν χανουμε δεν τρεχει και τιποτα, παμε μετα για κανα καφε ή για καμια γκομενα... και η ζωη συνεχιζεται αλλιως! Τωρα αν οι ανεγκεφαλοι πετανε οτι τους κατεβει στον αντιπαλο, ε πολυ ευκολα αυτοι οι ανεγκεφαλοι μετακομιζουν απο το ποδοσφαιρο στο μπασκετ, στο βολλευ, στο γυναικειο πολο... Κι αυτοι που γουσταρουν το ποδοσφαιρο μακαρι να περνανε καλα με το θεαμα που βλεπουνε για να μην ερχονται με μουτρα στην δουλεια και μας τα πρηζουν καθε πρωι, κι εμεις που αγαπαμε οποιο σπορ αγαπαμε μακαρι να περναμε καλα με αυτο που βλεπουμε για να μην το ριξουμε στο θεατρο και στο "dream show". Μην ξεχνατε τι γινοταν στο ΟΑΚΑ με τον εθνικο υμνο της Γιουγκοσλαβιας. Και φυσικα μην ξεχνατε χτες το ιπποτικο χειροκροτημα που φαγανε και ανταποδωσανε οι Τουρκοι στο τελος του αγωνα.
panos75
QUOTE
Εγω αυτο που θελω ειναι να καταλαβουν μερικοι την ανωτερωτητα του ελληνικου μπασκετ απο το ελληνικο ποδοσφαιρο.


Και μετά παραπονιούνται μερικοί γιατί οι μπασκετικοί αποκαλούνται μασόνοι. 68.gif
kostasvc15
QUOTE(panos75 @ Mar 25 2007, 02:51 PM) *
Και μετά παραπονιούνται μερικοί γιατί οι μπασκετικοί αποκαλούνται μασόνοι. 68.gif

Τι λε ρε φιλε σοβαρα;;;Γιατι δεν ειναι αληθεια αυτο που ειπα;
sihainas
Γιατί ρε αφεντικό έχεις ακούσει εσύ κανέναν να λέει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει περισσότερες επιτυχίες από το μπάσκετ; δεν νομίζω... τώρα το τι αρέσει στον καθένα είναι άλλο θέμα...
panos75
Έλα ντε! Έτσι όπως το πάνε μερικοί σε λίγο θα ζητήσουν να ποινικοποιηθεί η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων και να μπουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσοι δεν προσκυνάνε το μεγαλείο του μπάσκετ. Δεν καταλαβαίνουν ότι με τη στάση τους απομακρύνουν ακόμη και όσους φίλαθλους θέλουν να ασχοληθούν ΚΑΙ με το μπάσκετ.
thrylos7
Υπερβολικά πράγματα, αν μη τι άλλο.. Όπως λες ότι

QUOTE
σε λίγο θα ζητήσουν να ποινικοποιηθεί η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων


γιατί να μην πω κι εγώ ότι άλλοι θα ζητήσουν να ποινικοποιηθεί αυτή η άποψη:

QUOTE
Εγω αυτο που θελω ειναι να καταλαβουν μερικοι την ανωτερωτητα του ελληνικου μπασκετ απο το ελληνικο ποδοσφαιρο.


Επειδή κάποιος πιστεύει ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι ανώτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μασόνος;


Είναι λογικό κάποιοι να νιώθουν (όχι και την απόλυτη) χαρά που δεν πάει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο...
sihainas
Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου λογικό να θέλεις να μην πηγαίνει καλά η Ελλάδα σε οποιοδίποτε επίπεδο...
Das Kapital
Ρε πατε καλα? Χαιρεστε αν χανει η Ελλαδα στο ποδοσφαιρο τι να σας πω ρε? Ωραιοι Ελληνες ειστε!!! Εσυ ρε μορφη ησουν με τους Αμερικανους στο ημιτελικο? τι να πω τωρα? και εγω οταν επαιζαν οι Αμερικανοι με τους Ιταλους και τους Σλοβενους με τους Αμερικανους ημουν αλλα στον ημιτελικο δε με ενδιεφερε και να εσπαγε το ποδι του ο Λεμπρον!!!

και τελος αυτα με το ''τουρκος καλος μονο νεκρος ειναι ηλιθιοτητες και τα λενε αυτοι που δεν εχουν ιδεα απο πολιτισμο,επειδη υπαρχουν καποιοι ''μεγαλοι''(στρατηγοι) στη Τουρκια και ειναι εγκληματιες σημαινει οτι ολοι οι Τουρκοι ειναι σαν αυτους???
thrylos7
QUOTE
Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου λογικό να θέλεις να μην πηγαίνει καλά η Ελλάδα σε οποιοδίποτε επίπεδο...


Άλλο να το θέλεις και να το επιδιώκεις (όσο μπορεί να γίνει αυτό) κι άλλο το να νιώθεις χαρά ή ικανοποίηση γι' αυτό...

Διαφωνώ με το επίπεδο που το θέτεις... Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, δεν ανήκουν στο ανώτερο... Υπάρχουν πολλά σημαντικότερα πράγματα για να θέλω να πηγαίνει καλά εκεί η Ελλάδα πάση θυσία.
Αλλά και σε αθλητικά πλαίσια, δε θα στεναχωρηθώ που δεν πηγαίνει καλά η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο (γενικά, όχι μόνο για την Εθνική Ομάδα, που ουσιαστικά είναι ο μόνος λόγος για να ενδιαφερθώ για το ποδόσφαιρο)... Μήπως αδικείται από κάποιον; Μήπως δε του αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται; Σε βαθμολογίες, σε υπολήψεις, σε όλα...

Όταν σεβαστεί εμένα (αλλά και πολλά άλλα πράγματα) το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλοί γύρω από αυτό, τότε θα τους σεβαστώ κι εγώ...
ptolemaidaras
QUOTE(thrylos7 @ Mar 25 2007, 06:23 PM) *
Άλλο να το θέλεις και να το επιδιώκεις (όσο μπορεί να γίνει αυτό) κι άλλο το να νιώθεις χαρά ή ικανοποίηση γι' αυτό...

Διαφωνώ με το επίπεδο που το θέτεις... Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, δεν ανήκουν στο ανώτερο... Υπάρχουν πολλά σημαντικότερα πράγματα για να θέλω να πηγαίνει καλά εκεί η Ελλάδα πάση θυσία.
Αλλά και σε αθλητικά πλαίσια, δε θα στεναχωρηθώ που δεν πηγαίνει καλά η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο (γενικά, όχι μόνο για την Εθνική Ομάδα, που ουσιαστικά είναι ο μόνος λόγος για να ενδιαφερθώ για το ποδόσφαιρο)... Μήπως αδικείται από κάποιον; Μήπως δε του αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται; Σε βαθμολογίες, σε υπολήψεις, σε όλα...

Όταν σεβαστεί εμένα (αλλά και πολλά άλλα πράγματα) το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλοί γύρω από αυτό, τότε θα τους σεβαστώ κι εγώ...


ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ!!!!!!!
sihainas
Προφανώς και δεν ανοίκει στο ανώτερο... όπως λέμε ο αθλητισμός είναι το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα...

και βέβαια δεν έχασα και τον ύπνο μου χτες, ούτε όταν χάσαμε από την Ισπανία στο μουντο... αλλά όπως και να το κάνουμε δεν θέλω να χάνουμε πουθενά...

Τέλος βεβαίως και του αξίζει αυτή η θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου...αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να χαιρόμαστε όταν χάνουμε; sorry αλλά δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική
thrylos7
QUOTE
Τέλος βεβαίως και του αξίζει αυτή η θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου...αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να χαιρόμαστε όταν χάνουμε; sorry αλλά δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική


Και γιατί όμως να στεναχωριέμαι όταν δεν το κρίνω άξιο και όταν δεν το σέβομαι;
sihainas
άλλο το να μην στεναχωριέσαι και άλλο να χαίρεσαι όταν χάνουμε peace.gif
apkat
QUOTE
Ρε πατε καλα? Χαιρεστε αν χανει η Ελλαδα στο ποδοσφαιρο τι να σας πω ρε? Ωραιοι Ελληνες ειστε!!! Εσυ ρε μορφη ησουν με τους Αμερικανους στο ημιτελικο? τι να πω τωρα? και εγω οταν επαιζαν οι Αμερικανοι με τους Ιταλους και τους Σλοβενους με τους Αμερικανους ημουν αλλα στον ημιτελικο δε με ενδιεφερε και να εσπαγε το ποδι του ο Λεμπρον!!!


Γιατι ρε Λεμπρον θα μας απαγορεψεις να μην υποστηριζουμε την Ελλαδα;;Δε μπορω να καταλαβω αυτο το συντηριτισμο χωρις λογο


QUOTE
Nαι, εγω ημουνα. Δεν με ενοχλει που ειναι εναντιων της ελλαδας. Με ενοχλει οτι χασαμε απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και αυτοι χαιρονται. Για να φανει λενε πιο ειναι το πρωτο αθλημα στην χωρα. "Ναι ρε, οκ" Το πρωτο αθλημα παραμενει το ποδοσφαιρο και θα μεινει για πολυ καιρο ακομη.


Εγω ας πουμε που χαρηκα δε χαρηκα για να φανει ποιο ειναι το πρωτο αθλημα στη χωρα και ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι το ποδοσφαιρο..Αλλα κουβεντα αυτη..Θελω να μου εξηγησεις ομως τη διαφορα Αμερικανων Τουρκων..Εσυ τοτε δεν απαιτουσες απο ολους να σεβονται την αποψη σου;;Ετσι ωφειλεις να τη σεβαστεις και συ τωρα..
thrylos7
QUOTE
άλλο το να μην στεναχωριέσαι και άλλο να χαίρεσαι όταν χάνουμε


Δε θα κάνω και πάρτυ... Ίσως το διατύπωσα λάθος. Είναι περισσότερο μια αίσθηση ικανοποίησης (δικαίωσης ίσως), παρά χαράς...

Σωστός ο apkat για morfi...
Das Kapital
QUOTE(apkat @ Mar 25 2007, 09:14 PM) *
Γιατι ρε Λεμπρον θα μας απαγορεψεις να μην υποστηριζουμε την Ελλαδα;;Δε μπορω να καταλαβω αυτο το συντηριτισμο χωρις λογο


Σορρυ ρε απκατ αν σε πειραξε αυτο που ειπα αλλα δεν ειναι σωστο να μην υποστηριζουμε τη χωρα μας σε οτι αθλημα και αν ειναι αυτο!!! Σωστα? δηλαδη ειναι σωστο να ευχομαστε να χασει η ομαδα του Ρεχαγκελ για να αποδειξουμε οτι η ομαδα του Γιαννακη ειναι πιο επιτυχημενη? Αυτο το εχει αποδειξει ο Δρακος χωρις τετοιες συγκρισεις!!!
apkat
QUOTE
Σορρυ ρε απκατ αν σε πειραξε αυτο που ειπα αλλα δεν ειναι σωστο να μην υποστηριζουμε τη χωρα μας σε οτι αθλημα και αν ειναι αυτο!!! Σωστα? δηλαδη ειναι σωστο να ευχομαστε να χασει η ομαδα του Ρεχαγκελ για να αποδειξουμε οτι η ομαδα του Γιαννακη ειναι πιο επιτυχημενη? Αυτο το εχει αποδειξει ο Δρακος χωρις τετοιες συγκρισεις!!!


Προφανως δεν διαβασες το υπολοιπο ποστ μου..Λεω και πιο πανω οτι δεν ηθελα να αποδειξω τιποτα ουτε πιοα ειναι καλυτερη ομαδα ουτε ποιο ειναι το πρωτο σπορ στην Ελλαδα..Απλα μου τη σπαει η εθνικη και η μπαλα που παιζειΤωρα για το αν πρεπει να υποστηριζουμε την Ελλαδα παντου αυτο ειναι αποψη σου με την οποια εγω διαφωνω καθετα.Δε καταλαβα δηλαδη γιατι θα πρεπει να υποστηριζω την Ελλαδα σε ολα τα αθληματα..Ελλαδα υποστηριζω μονο στο μπασκετ για μ'αρεσει..Αν σταματησει να μ'αρεσει θα σταματησω να την υποστηριζω..Απλα τα πραγματα..Σπορ εκτος των 2 μεγαλων με αφηνουν αδιαφορο οποτε δεν υποστηριζω τιποτα..
Das Kapital
QUOTE(apkat @ Mar 25 2007, 09:45 PM) *
Προφανως δεν διαβασες το υπολοιπο ποστ μου..Λεω και πιο πανω οτι δεν ηθελα να αποδειξω τιποτα ουτε πιοα ειναι καλυτερη ομαδα ουτε ποιο ειναι το πρωτο σπορ στην Ελλαδα..Απλα μου τη σπαει η εθνικη και η μπαλα που παιζειΤωρα για το αν πρεπει να υποστηριζουμε την Ελλαδα παντου αυτο ειναι αποψη σου με την οποια εγω διαφωνω καθετα.Δε καταλαβα δηλαδη γιατι θα πρεπει να υποστηριζω την Ελλαδα σε ολα τα αθληματα..Ελλαδα υποστηριζω μονο στο μπασκετ για μ'αρεσει..Αν σταματησει να μ'αρεσει θα σταματησω να την υποστηριζω..Απλα τα πραγματα..Σπορ εκτος των 2 μεγαλων με αφηνουν αδιαφορο οποτε δεν υποστηριζω τιποτα..


Γουστα ειναι αυτα!!! Εγω ποδοσφαιρο δε βλεπω σχεδον ποτε αλλα ημουν με την εθνικη και θα ειμαι για παντα σε ο,τι αθλημα και αν ειναι αυτο!!!
dizzy_fingers
Αυτό που με απογοητεύει σε τέτοιες συζητήσεις (ποδοσφαιρο-μπασκετοκεντρικές κύρια και εθνικοκεντρικές δευτερευόντως) είναι ότι αρκετοί δεν κάθονται να ακούσουν τον συνομιλητή τους και παρερμηνεύουν ή αγνοούν λεγόμενά τους για να περάσουν κάποιο δικό τους μήνυμα, ή για να πουν απλά τον πόνο τους (που όμως δεν έχει αρκετή σχέση με το εκάστοτε συγκεκριμένο θέμα της συζήτησης ή δεν έχει αναφερθεί καν).

Έτσι, φιλομπασκετικοί χαρακτηρίζονται μασώνοι κι αντίθετα φιλοποδοσφαιρικοί εξοστρακίζονται ως "τσάτσοι του Γκαγκάτση" (ούτε το ένα ούτε το άλλο έγινε σε αυτή τη συζήτηση, αλλά το δεύτερο ήθελα κάπου να το γράψω 71.gif )...άλλοι βγάζουν τον πόνο τους για τις μασωνίες...

Διαβάστε παιδιά τί γράφει ο συνομιλητής σας και μην είστε προκατειλλημένοι.

Όλα αυτά με καλή διάθεση πάντα peace.gif.
Gravedigger
Λοιπόν εγώ στο ποδόσφαιρο δν υποστηρίζω την Εθνική Ελλάδος για διάφορους λόγους.Όσο για το χθεσινό όπως ανέφεραν κ άλλοι το αίσθημα δν είναι ακριβώς χαρά αλλά ικανοποίηση.Βέβαια ήταν κ ιδιαίτερος ο αγώνας λόγω Τουρκίας κ για αυτό έπρεπε να κερδίσουμε.Τώρα το τι πιστεύει ο καθένας είναι άλλο.Δν έχει νόημα να καθόμαστε εδώ κ να μαλώνουμε για την κάθε ήττα σε οποιοδήποτε άθλημα αφού υποτίθεται ότι εδώ μοιραζόμαστε τις απόψεις μας με τους άλλους κ κάνουμε μια υγιή συζήτηση.Ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω πάνω στο θέμα κ μπράβο του.Δν χρειάζεται να τα αλλάξει επειδή κάποιος διαφωνεί μαζί του....Ήρεμα λοιπόν κ ας ξεπεράσουμε ότι έγινε! peace.gif
morfi
QUOTE(lebron15 @ Mar 25 2007, 08:11 PM) *
Ρε πατε καλα? Χαιρεστε αν χανει η Ελλαδα στο ποδοσφαιρο τι να σας πω ρε? Ωραιοι Ελληνες ειστε!!! Εσυ ρε μορφη ησουν με τους Αμερικανους στο ημιτελικο? τι να πω τωρα? και εγω οταν επαιζαν οι Αμερικανοι με τους Ιταλους και τους Σλοβενους με τους Αμερικανους ημουν αλλα στον ημιτελικο δε με ενδιεφερε και να εσπαγε το ποδι του ο Λεμπρον!!!

Λογαριασμο θα δινω στον καθενα ποια ομαδα θα υποστηριζω ?

QUOTE(lebron15 @ Mar 25 2007, 08:11 PM) *
και τελος αυτα με το ''τουρκος καλος μονο νεκρος ειναι ηλιθιοτητες και τα λενε αυτοι που δεν εχουν ιδεα απο πολιτισμο,επειδη υπαρχουν καποιοι ''μεγαλοι''(στρατηγοι) στη Τουρκια και ειναι εγκληματιες σημαινει οτι ολοι οι Τουρκοι ειναι σαν αυτους???

Μπες στο youtube και ψαξε γενικα στο ιντερνετ και δες τι γραφουνε και οι "ολοι" οι αλλοι τουρκοι...

1-453 <---- Εγω αυτο ετσι δεν το αφηνω...

QUOTE(apkat @ Mar 25 2007, 09:14 PM) *
Εγω ας πουμε που χαρηκα δε χαρηκα για να φανει ποιο ειναι το πρωτο αθλημα στη χωρα και ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι το ποδοσφαιρο..Αλλα κουβεντα αυτη..Θελω να μου εξηγησεις ομως τη διαφορα Αμερικανων Τουρκων..Εσυ τοτε δεν απαιτουσες απο ολους να σεβονται την αποψη σου;;Ετσι ωφειλεις να τη σεβαστεις και συ τωρα..

Εννοειται και θα σεβαστω την αποψη σου... wink.gif
Ομως ξεφυγες λιγο. Το οτι υποστηριζω τους αμερικανους εχει να κανει με το οτι ασχοληθηκα με το μπασκετ λογω αμερικης. Με το οτι επαιξα μπασκετ αφου πρωτα ειδα τον λαρι μπερντ. Εχει να κανει με την μ@λ@κια που δερνει πολλους που κατηγορουν το ΝΒΑ και δεν ξερουν ΤΙΠΟΤΑ για αυτο.

Η διαφορα μεταξυ εμενα που υποστηριζω την αμερικη και αυτους που χαιρονται που εχθες εχασε η εθνικη ειναι οτι εγω γουσταρω το μπασκετ (και γενικα τον αθλητισμο) απλα υποστηριζω μια αλλη ομαδα. Αυτοι μισουνε το ποδοσφαιρο και θελουν να το βλεπουν να διασυρεται κακη ωρα οπως εχθες. Εγω ομως δεν θελω να βλεπω τον ελληνικο αθλητισμο (μπασκετ, ποδοσφαιρο κτλ κτλ) να σερνεται και μερικοι να χαιρονται για αυτο.

Α ναι... με το μερος της αμερικης ειμαι μονο οταν αυτη παιρνει μερος στον θεσμο. Αν π.χ δεν παρει μερος στους ολυμπιακους η στο παγκοσμιο θα ειμαι με την ελλαδα και θα θελω να ανεβει στο ψηλοτερο σκαλι. Οπως και στο ευρωπαικο πρωταθλημα...
NBAer
QUOTE(jokey @ Mar 25 2007, 05:47 AM) *
Επειδή η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ροναλντίνιους (αυτό το λες εσύ, γιατί είχαμε και Χατζηπαναγή και Δομάζο και Σαραββάκο και Τσάρτα πρόσφατα) και δεν έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πάιζουμε και τώρα?


1ον) Δινουμε περισσοτερη εμφαση στην αμυνα απο οτι στην επιθεση ναι.
2ον) Το 1) δεν σημαινει οτι παιζουμε αμυντικα.
3ον) Αν παιζαμε επιθετικα, αμιγως επιθετικα οπως λες εσυ, τοτε θα χαναμε τις περισσοτερες φορες και δεν θα παιρναμε το Euro. Ουτε καν θα πηγαιναμε εκει.
4ον) Ο Ρεχαγκελ δεν εχει ουτε Χατζηπαναγη, ουτε Δομαζο, ουτε και Σαραββακο ουτε και Τσιαρτα. Εναν Καραγκουνη εχει, οποτε τι διαμαρτυρεστε?

Καταλαβετε το! Αν παιξουμε επιθετικα:
-Θα ημαστε η μονη ομαδα παγκοσμιως που θα το κανει(οι αλλες δεν το κανουν πλεον διοτι ετσι "επιβαλλεται" πλεον απο το διεθνες συστημα προπονητικης).
-Θα μειωθει το επιπεδο μας κατα ενα μεγαλο ποσοστο αφου αυτο που ξερουμε να κανουμε καλα ειναι να αμυνομαστε παρα να επιτιθεμεθα!


QUOTE
Επειδή οι ξένες εθνικές δεν παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να παίζουμε ούτε εμείς?


Λες οι ξενες ομαδες να ειναι τοσο ηλιθιες? Φυσικα και το τωρινο, παγκοσμιο αμυντικογενες συστημα συμφερει καθε ομαδα να το παιζει!

QUOTE
Αλλά εκεί που διαφωνώ περισσότερο είναι στο θέμα της ανανέωσης. Γνώμη μου είναι ότι ο Σηφάκης είναι καλύτερος του Λυμπερόπουλου,


Ωραια λοιπον! Να βαλουμε εναν τερματοφυλακα(Σηφακη) στην θεση ενος επιθετικου!


QUOTE
ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κουμπαρούλης καλύτεροι του Ανατολάκη και του Καψή (χριστέ μου)


Χριστε σου? Ο Καψης ειναι απο τους καλυτερους Ευρωπαιους αμυντικους και παροτι στον Ολυμπιακο καταντησε να πεσει καποια επιπεδα, παραμενει ΠΟΛΥ καλυτερος απο τον μετριο Παπαδοπουλο, και τον καπως καλυτερο Κουμπαρουλη. Εξαλλου η εμπειρια που εχει σε σχεση με αυτους ολους τον κανει σαφεστατα την σοφοτερη επιλογη!
Ο Παπαδοπουλος ειναι υπερεκτιμημενος και σε καμια περιπτωση δεν κανει για διεθνης!


QUOTE
και ο Σπυρόπουλος καλύτερος του Φύσσα.


Μπααααααα. Ο Φυσσας ειναι ψιλο-ντεφορμε αλλα μην λεμε και βλακειες!


QUOTE
Σε ένα-δύο χρόνια δε (άρα θα μπορούσε να τους καλέσει από τώρα για να χτίσει την ομάδα) ο Σφάκης θα είναι καλύτερος και από τον Νικοπολίδη,


Ο Σηφακης ΙΣΩΣ ειναι σε 2 χρονια καλυτερος απο τον Νικοπολιδη. So what? Χασαμε χθες επειση δεν καλεσε τον Σηφακη? Καμια σχεση.
Επισης αν το λες για το να καλει νεους τερματοφυλακες για να παιρνουν εμπειριες παλι δεν συμφωνω καθως εμπειριες σε τετοια ματς δεν μπορουν να παρουν ουτε και να χρησιμοποιηθουν.


QUOTE
ο Νίνης καλύτερος από τον Γιανακκόπουλο και ο Ηλιάδης καλύτερος από τον Μπασινά. Ειδικά με το Σπυρόπουλο (ή έστω τον Πάντο) θα είχαμε 2 γκολ λιγότερα σήμερα με τον απίθανο Φύσσα)


Προφητες μου εσεις! Ολα τα ξερετε! Ναι αν ειχαμε τον ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΝΤΟ θα ειχαμε δεχτει 2 ισως και 3 ισως και 4 γκολ λιγοτερα! Σιγουρα βεβαια!
Αρρωσταινω πραγματικα με τις χαζομαρες που εχω ακουσει τις τελευταιες 2 ημερες!



QUOTE(Dromeas7 @ Mar 25 2007, 12:55 PM) *
Σωστά apkat. Μα ρε μορφή δεν μιλάμε για εθνική ταπείνωση αλλά για μια ποδοσφαιρικη τραγωδία. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο.


Φυσικα και δεν υπαρχει καμια εθνικη ταπεινωση, ασχετα αν οι υπερ-εθνικιστες και υπερ-κομπλεξικοι Τουρκοι το εχουν αναγαγει σε μεγα εθνικο θεμα την νικη τους, και ασχετα αν οι δικοι μας εθνικιστες εχουν κανει το ιδιο επισης, αλλα ουτε και υπαρχει ποδοσφαιρικη τραγωδια. Πολυ απλα γιατι:
-Μια ηττα με 1 γκολ εχει ελαχιστη διαφορα με μια ηττα με 4 γκολ.
-Εχασε η Νορβηγια και μικρο το κακο τελικα.


QUOTE
Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε για μια ακόμα φορά ποσο εκτός τόπου και χρόνου είναι. Απλά δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.


Για μια ακομη φορα???????? Δεν υπαρχει Ελληνικο ποδοσφαιρο????? 3 χρονια απεχουμε απο το Euro! Just 3 damn years! Short memory leads to huuuuuuge stupidity as we obviously see these days.....


QUOTE(teneatis @ Mar 25 2007, 03:33 PM) *
χάρηκα για την ήττα για αρκετούς λόγους
1ον δεν μπορεί ένα παιχνίδι αθλητικό να ανάγεται σε διακρατική μάχη
2ον για τα κάθε είδους φασιστάκια, ειδικά αυτά του ΑΠΟΕΛ που πήγαν στο γήπεδο μόνο λόγω του αντιπάλου
3ον επειδή είναι απαράδεκτο για παιχνίδι να παίρνουν εισιτήρια μόνο πολίτες μιας εθνικότητας


Σωστα! Αλλα ολα αυτα δεν δικαιολογουν το οτι χαρηκες για την ηττα.

QUOTE
4ον (και λιγότερο σημαντικό) μπας κι ο Γερμανός ξεκολλήσει λίγο από το euro


Αυτο θα πει να βαζει παιχτες μη-Euroπικους? Μα γιατι? Και εγω ηθελα να βαλει μεσα Γκεκα αρχικα αλλα δεν νομιζω οτι χθες εφταιγε αυτο......


QUOTE(kostasvc15 @ Mar 25 2007, 04:18 PM) *
Εγω απο τη μια χαιρομαι οταν χανει η Ελλαδα στο ποδοσφαιρο ετσι για να βαλουν μυαλο οι ποδοσφαιροφιλοι


Τι μυαλο δηλαδη? Τι πρεπει να καταλαβουν δηλαδη ή ποιες αποψεις πρεπει να αλλαξουν?

QUOTE(kostasvc15 @ Mar 25 2007, 05:07 PM) *
Εγω αυτο που θελω ειναι να καταλαβουν μερικοι την ανωτερωτητα του ελληνικου μπασκετ απο το ελληνικο ποδοσφαιρο.


????????????????????????????????????????????
Aνωτερωτητα? Σε ποιον τομεα? Ναι οι Ελληνικες μπασκετικες ομαδες ειναι ετη καλυτερες απο τις αντιστοιχες ποδοσφαιρικες, σε σχεση με τις αντιστοιχες ευρωπαικες.
Αν εννοεις αυτο ναι, αλλιως δεν συμφωνω.....



QUOTE
Επεισης δε θελω να εχουμε Γερμανο προπονητη στην ομαδα.Στην εθνικη στο μπασκετ εχουμε Ελληνα.(αλλη μια νικη για το μπασκετ)


ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ για το Μπασκετ λογω αυτου!
Τι βλακεια ηταν αυτη παλι?
Δικαιωμα σου να μην θελεις Γερμανο, αλλα ευτυχως δεν ειναι ολοι σαν και εσενα..... biggrin.gif



QUOTE(suspect @ Mar 25 2007, 03:30 AM) *
Εκει που οι αποψεις διιστανται είναι στο πως αντιλαμβανεται ο καθενας την εθνικη και τι ζητα από αυτην.
Μετα το θαυμα του 2004, αυτό που ηθελα είναι η Εθνικη Ελλαδος να είναι μια υπολογισιμη ομαδα στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο, να είναι σεβαστη και να μην τρωει τις σφαλιαρες του παρελθοντος. Ει δυνατον να ειναι σταθερα στις 15 καλυτερες ομαδες του κοσμου και να εχει αξιοπρεπεια.

Επειδη η ομαδα μας πληρει όλα τα ανωτερω, προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος. Δεν εχω καμια άλλη απαιτηση και δεν γκρινιαζω.


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 77.gif
GREAT!!!!!! I couldn't agree more.



QUOTE
Τα 2 επιμερους ζητηματα που είναι αντικειμενα γκρινιας και μεγαλης συζητησης επι του θεματος είναι το θεαμα που παρουσιαζει η ομαδα καθως και ο καταρτισμος της ομαδας.

Ειδικα για το πρωτο, απορω ακομα και για τη συζητηση!
Ποτε το ελληνικο ποδοσφαιρο ειχε τους ροναλντινιους που μαγευαν τα πληθη;
Ποτε το ελληνικο ποδοσφαιρο εκοβε ταριφα 3 γκολ στους αλλους και διακρινοταν για το επιθετικο ποδοσφαιρο και τα πολλα γκολ;


!!!!!!!!!!!!GREAT AGAIN!
Δεν μπορουμε να παιξουμε καθαρα επιθετικα! Δεν εχουμε τους παιχτες για αυτο. Απλα!



QUOTE
Οι ελληνικες επιτυχιες σε διασυλλογικο και εθνικο επιπεδο εχουν μια και μονη συνταγη. Καλη αμυνα, στημενη φαση ή αντεπιθεση και αργος ρυθμος αγωνα.


Επιτυχιες σε, smile.gif σε, blink.gif σε διασυλλογικο επιπεδο ειπες? 24.gif 24.gif 24.gif


QUOTE
Θυμιζω τα γκολ του επους της Πορτογαλιας όπως και νωριτερα τις επιτυχιες του Παναθηναϊκου στο champions league. Ο Ελλην ποδοσφαιριστης δεν είναι προικισμενος και δεν κατεχει την τεχνη του ποδοσφαιρου.


Χμμ εδω θα διαφωνησω αν το εννοεις οπως πιστευω οτι το εννοεις και οχι οπως δεν πιστευω οτι το εννοεις:

Αν εννοεις λοιπον οτι οι Ελληνες παιχτες δεν εχουν ταλεντο και δεν εχουν τις ικανοτητες να αναδειχθουν και να παιξουν καλο ποδοσφαιρο διαφωνω! Εχουν πολυ ταλεντο απλα οι υποδομες στην Ελλαδα και η νοοτροπια των επαγγελματικων ομαδων ειναι για τα πανηγυρια οποτε.....



QUOTE
Αρα δεν βλεπω τον λογο να ψαχνουμε το θεαματικο ποδοσφαιρο για την εθνικη μας. Επιπλεον δε, αν εξετασουμε προσεκτικα και τις άλλες εθνικες ομαδες στις 2 τελευταιες μεγαλες διοργανωσεις, δεν νομιζω ότι ειδαμε σπουδαιο ποδοσφαιρο από καμια. Πως κερδισε η ιταλια το μουντιαλ, που ηταν η βραζιλια, τι εκανε στο γιουρο η Γαλλια ( και τι θα εκανε αν δεν υπηρχε η οαση του Ζινταν στο μουντιαλ ] και από ότι θυμαμαι καμια εθνικη ομαδα δεν επαιξε ποδοσφαιρο αντιστοιχο της περσινης Μπαρτσελονα. Η μονη ομαδα που κερδισε φιλους ηταν η ….Τσεχια!


Ε λογικα ολα αυτα καθως απο το μουντιαλ του 2002 και μετα το ποδοσφαιρο εγινε πολυ πιο αμυντικογενες. 4-6-0 (4-3-3) πισω απο τη σεντρα οταν αμυνομαστε και παντα 3 ή 4 πισω. Κατι που δεν γινοταν παλια! Οι Ιταλοι προπονητες τα διεδωσαν ολα αυτα και δυστυχως εμειναν και εφαρμοζονται απο το 2002 και μετα shot.gif Δεν ειναι το παλιο κατενατσιο. Καμια σχεση. Απλα ειναι οι νεες τεχνικες ποδοσφαιρου που καταστρεφουν το θεαμα δυστυχως και κανουν και τις μικρες ομαδες να ερχονται πλησιεστερα στις μεγαλες.....


QUOTE
Το σημειο που πρεπει να συζητηθει και ισως να επαναπροσδιοριστει είναι το 4-3-3 αντι του 4-4-2. Δεν εχουμε τους παικτες για τοσο επιθετικο σχημα εκτος και αν η λογικη είναι ότι με τις βαθιες μπαλιες θα εχουμε παικτες στην επιθεση ώστε να εκμεταλλευθουμε τα πιθανα κενα του αντιπαλου.
Οι Τουρκοι εν προκειμενω ειχαν παραπανω παικτη στο κεντρο και για αυτό ηλεγξαν τον αγωνα. Αναγνωριζω τον πιθανο αντιλογο πως οι 3 επιθετικοι εχουν την εντολη να μαρκαρουν με αποτελεσμα να εχουμε – την προθεση τουλαχιστον –περισσοτερους παικτες και στην αμυνα και στην επιθεση.


To 4-3-3 μας, δεν ηταν το προβλημα, καθως ολοι οι παιχτες μας μαρκαραν καθως και ο Χαριστεας.
Το προβλημα χθες ηταν οι φιλαθλοι κατα τη γνωμη μου. Αποσυντονισαν ή ακομα και νευριασαν τους παιχτες. Βλακειες θα πουνε σχεδον ολοι. Ε εγω αυτο πιστευω.....


Και να πουμε και μια γενικη αληθεια. Εναν νομο της φυσης που απο σημερα ανακηρυσσεται ως αληθης:
Το αθροισμα των ηλιθιοτητων που εχουν πει ολοι για την εθνικη Ελλαδος απο τη στιγμη που ανελαβε ο Ρεχαγκελ, ειναι μικροτερο απο τις ηλιθιοτητες που ειπε ο Γ.Γιακουματος σημερα στο βραδυνο δελτιο ειδησεων του MEGA!

Ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος! Δημοκρατια μεν αλλα οχι και να λες τοσες βλακειες. Καλο θα ηταν τα ΜΜΕ να μην τον ξανακαλεσουν ΠΟΤΕ καθως και να μην ξαναβγει βουλευτης διοτι ειναι επικινδυνα επικινδυνος!
morfi
QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 10:49 PM) *
Και να πουμε και μια γενικη αληθεια. Εναν νομο της φυσης που απο σημερα ανακηρυσσεται ως αληθης:
Το αθροισμα των ηλιθιοτητων που εχουν πει ολοι για την εθνικη Ελλαδος απο τη στιγμη που ανελαβε ο Ρεχαγκελ, ειναι μικροτερο απο τις ηλιθιοτητες που ειπε ο Γ.Γιακουματος σημερα στο βραδυνο δελτιο ειδησεων του MEGA!

Ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος! Δημοκρατια μεν αλλα οχι και να λες τοσες βλακειες. Καλο θα ηταν τα ΜΜΕ να μην τον ξανακαλεσουν ΠΟΤΕ καθως και να μην ξαναβγει βουλευτης διοτι ειναι επικινδυνα επικινδυνος!

Ο Σωτηρακοπουλος ειναι το ειδωλο μου. Οταν μεγαλωσω θελω να γινω σαν και αυτον. Ετσι γιατι τα χωνει σε ολους...
Das Kapital
QUOTE(morfi @ Mar 25 2007, 10:43 PM) *
Λογαριασμο θα δινω στον καθενα ποια ομαδα θα υποστηριζω ?


Νο problema!!!

QUOTE(morfi @ Mar 25 2007, 10:43 PM) *
Μπες στο youtube και ψαξε γενικα στο ιντερνετ και δες τι γραφουνε και οι "ολοι"
οι αλλοι τουρκοι...

1-453 <---- Εγω αυτο ετσι δεν το αφηνω...


Δε μπορω να μπω εκει και να δω αυτο που λες αλλα εσυ αν δεις Τουρκο στο δρομο θα το ραπισεις στο ξυλο?
morfi
QUOTE(lebron15 @ Mar 25 2007, 11:07 PM) *
Δε μπορω να μπω εκει και να δω αυτο που λες αλλα εσυ αν δεις Τουρκο στο δρομο θα το ραπισεις στο ξυλο?

Οχι, αλλα θα του πω οτι οσο αυτος εβλεπε τον αγωνα, εγω περναγα ωραια με την μανα του.
Anaz
Noμιζω οτι πρεπει να καταλαβουμε οτι οσο ειναι ο Ρεχαγκελ στην Εθνικη,θα βλεπουμε αυτους τους παιχτες!Τελος! Ο ανθρωπος πηρε μια ομαδα απ'το ΠΟΥΘΕΝΑ και την οδηγησε στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!!Μου φαινεται δεν έχουμε καταλαβει για τι αθλο μιλάμε..!Οσο λοιπον θα εχει αυτος στα χερια του την Εθνική δεν προκειται να αφησει εξω αυτους τους παιχτες που τον οδηγησαν σε αυτον τον αθλο,ίσως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρικη εκπληξη της ιστοριας!
Απο'κει και περα οτι οι περισσοτεροι παιχτες ειναι ΠΟΛΥ μακρια απ'τον euro εαυτο τους ειναι ηλίου φαεινότερο!! Ποιος να πρωτοπούμε..Τον Σειταριδη?τον Μπασινα?Τον Δελλα και τον Καψη?τον Κατσουράνη?τον Χαριστεα? Ολοι ειναι τουλαχιστον ενα επιπεδο πιο κατω απο προπερσι! Οταν ομως ο Καψης ερχεται απο παντελή αγωνιστικη απραξια,ο Δελλας απο τον παγκο της Αεκ,ο Χαριστεας απο θλαση και παρόλαυτα θεωρουνται δεδομενοι παιζουν βασικοι λες και ειναι δημοσιοι υπάλληλοι,τι να κανεις..? Δεν ξερω αν επαιζαν καποιοι αλλοι στη θεση τους θα'ταν σιγουρα καλυτερα,βλεπω όμως οτι αυτη η Εθνικη ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ..
Tην ανανεωση αυτη δεν μπορω να απαιτησω απ'τον Ρεχαγκελ να την κανει,και εξηγησα και πιο πανω γιατι..Στην τελικη υπαρχει και το συναισθηματικο δεσιμο..Οσο μπορουν να περπατανε πχ ο Δελλας και ο Μπασινας θα παιζουν,ασχετα σε τι κατασταση ειναι!Λογικο..
Πολυ απλα λοιπον ο κυκλος του Ρεχαγκελ μαλλον εχει κλεισει.. Τον υπερεκτιμαμε,τον σεβομαστε,τον αγαπαμε και τον αναγνωριζουμε,και το ιδιο θα ισχυει και οταν φυγει και για παντα..
Αλλα πλεον οι παιχτες του Euro δεν τραβανε και δεν μπορει ο ιδιος να κανει την ανανεωση που η ομαδα χρειαζεται.Και εις αλλα με υγεια λοιπον..
dizzy_fingers
Morfi πήρες ένα timeout για 4 μέρες από το φόρουμ.

Σου είπα να ηρεμήσεις.

Εκτιμώ πως οι υπόλοιποι δεν έχετε σχολιάσει οτιδήποτε άσχημο έχει γραφτεί σε αυτό το τόπικ και θα το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο αν συνεχίσετε να μην το κάνετε smile.gif.
jokey
Εγώ θα το κάνω.

QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
1ον) Δινουμε περισσοτερη εμφαση στην αμυνα απο οτι στην επιθεση ναι.
2ον) Το 1) δεν σημαινει οτι παιζουμε αμυντικα.
3ον) Αν παιζαμε επιθετικα, αμιγως επιθετικα οπως λες εσυ, τοτε θα χαναμε τις περισσοτερες φορες και δεν θα παιρναμε το Euro. Ουτε καν θα πηγαιναμε εκει.
4ον) Ο Ρεχαγκελ δεν εχει ουτε Χατζηπαναγη, ουτε Δομαζο, ουτε και Σαραββακο ουτε και Τσιαρτα. Εναν Καραγκουνη εχει, οποτε τι διαμαρτυρεστε?

Καταλαβετε το! Αν παιξουμε επιθετικα:
-Θα ημαστε η μονη ομαδα παγκοσμιως που θα το κανει(οι αλλες δεν το κανουν πλεον διοτι ετσι "επιβαλλεται" πλεον απο το διεθνες συστημα προπονητικης).
-Θα μειωθει το επιπεδο μας κατα ενα μεγαλο ποσοστο αφου αυτο που ξερουμε να κανουμε καλα ειναι να αμυνομαστε παρα να επιτιθεμεθα!
Λες οι ξενες ομαδες να ειναι τοσο ηλιθιες? Φυσικα και το τωρινο, παγκοσμιο αμυντικογενες συστημα συμφερει καθε ομαδα να το παιζει!


Προφανώς δεν διεκδικώ μόνος μου τη χαζομάρα (πάει και πιο κάτω αυτό) αφού διαβάζοντας το ποστ μου (θέλω να πιστεύω ότι το έχεις διαβάσει), θα έβλεπες ότι έγραψα κατά λέξη: Όπως βλέπεις δεν διαφωνώ με το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά με τη προσπάθειά σου να το δικαολογήσεις. Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να παίξουμε επιθετικά, πόσο μάλλον αμιγώς επιθετικά. Γνώμη μου είναι ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η Ελλάδα είναι αυτό που θα της δώσει και το καλύτερο αποτέλεσμα.

QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
Ωραια λοιπον! Να βαλουμε εναν τερματοφυλακα(Σηφακη) στην θεση ενος επιθετικου!
Χριστε σου? Ο Καψης ειναι απο τους καλυτερους Ευρωπαιους αμυντικους και παροτι στον Ολυμπιακο καταντησε να πεσει καποια επιπεδα, παραμενει ΠΟΛΥ καλυτερος απο τον μετριο Παπαδοπουλο, και τον καπως καλυτερο Κουμπαρουλη. Εξαλλου η εμπειρια που εχει σε σχεση με αυτους ολους τον κανει σαφεστατα την σοφοτερη επιλογη!
Ο Παπαδοπουλος ειναι υπερεκτιμημενος και σε καμια περιπτωση δεν κανει για διεθνης!
Μπααααααα. Ο Φυσσας ειναι ψιλο-ντεφορμε αλλα μην λεμε και βλακειες!
Ο Σηφακης ΙΣΩΣ ειναι σε 2 χρονια καλυτερος απο τον Νικοπολιδη. So what? Χασαμε χθες επειση δεν καλεσε τον Σηφακη? Καμια σχεση.
Επισης αν το λες για το να καλει νεους τερματοφυλακες για να παιρνουν εμπειριες παλι δεν συμφωνω καθως εμπειριες σε τετοια ματς δεν μπορουν να παρουν ουτε και να χρησιμοποιηθουν.


Προφανώς οι απόψεις μας δυίστανται και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Εσύ πιστεύεις αυτά, εγώ εκείνα. Πάντως μιλάει για μένα και η χτεσινή εμφάνιση.

QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
Προφητες μου εσεις! Ολα τα ξερετε! Ναι αν ειχαμε τον ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΝΤΟ θα ειχαμε δεχτει 2 ισως και 3 ισως και 4 γκολ λιγοτερα! Σιγουρα βεβαια!
Αρρωσταινω πραγματικα με τις χαζομαρες που εχω ακουσει τις τελευταιες 2 ημερες!


Το κλασσικό: Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Περαστικά σου εύχομαι και καλή ανάρρωση.
kostasvc15
QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
Τι μυαλο δηλαδη? Τι πρεπει να καταλαβουν δηλαδη ή ποιες αποψεις πρεπει να αλλαξουν?
????????????????????????????????????????????

Το ειπα το τι πρεπει να καταλαβουν!
QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
Aνωτερωτητα? Σε ποιον τομεα? Ναι οι Ελληνικες μπασκετικες ομαδες ειναι ετη καλυτερες απο τις αντιστοιχες ποδοσφαιρικες, σε σχεση με τις αντιστοιχες ευρωπαικες.
Αν εννοεις αυτο ναι, αλλιως δεν συμφωνω.....

Σε πολλους τομεις!Ενας και ο πιο βασικος ειναι οι διακρισεις στις εθνικες ομαδες!
QUOTE(NBAer @ Mar 25 2007, 07:49 PM) *
ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ για το Μπασκετ λογω αυτου!
Τι βλακεια ηταν αυτη παλι?
Δικαιωμα σου να μην θελεις Γερμανο, αλλα ευτυχως δεν ειναι ολοι σαν και εσενα..... biggrin.gif

Εννοειται ειναι νικη!Τι να το κανω το ευρωπαικο αν ειχαμε προπονητη το Μαικ Νταντονι!
Ειναι εθνικη Ελλαδος και πρεπει να εχει Ελληνα προπονητη και Ελληνες παιχτες.

Εγω δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο με αυτο το τοπικ. icon_wave.gif Προτιμω να μιλαω μονο για μπασκετ.Ετσι και αλλιως το φορουμ ειναι μπασκετικο. icon_wave.gif

Υ.Γ.Οσο για αυτο που λετε με τον αγωνα της εθνικης Αμερικης με την Ελλαδα στο μουντομπασκετ θελω να πω οτι εγω δεν ηξερα ποιον να υποστιριξω αλλα αφου περασε η Ελλαδα και δεν καταφερε να βγει πρωτη θα προτιμουσα να ειχαμε χασει απο την Αμερικη και να ειχαμε κερδισει την Αργεντινη στο μικρο τελικο.Καλυτερα τριτοι χανοντας απο Αμερικη με μερικους ποντους διαφορα παρα δευτεροι χανοντας με τοσους ποντους διαφορα απο την Ισπανια.
Gravedigger
Συμφωνώ με τον KostasVC κ τον Dizzy Fingers.Δν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ άκρη μ'αυτό το θέμα κ απορώ γιατί συνεχίζουμε κ σχολιάζουμε.Για μένα κάτι τελευταίο κ έληξε.Λέμε για αυτά που κάνουν οι Τούρκοι λόγω της νίκης τους.Δν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι αν κέρδιζε η Ελλάδα θα υπήρχαν πολλοί Έλληνες που θα έκαναν τις ίδιες ακρότητες...Ο καθένας για τον λαό του...Κ τέλος,αυτό το site είναι μπασκετικό...Γιατί...we love basketball! peace.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.