Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toronto Raptors
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
Toronto Raptors




Raps are back!




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 48-34
Leaders (2013-2014):
Πόντοι: Demar DeRozan 22,7 - Kyle Lowry 17,9 - Jonas Valanciunas 11,3
Ριμπάουντ: Jonas Valanciunas 8,8 - Amir Johnson 7,4 - Patrick Patterson 5,1
Ασσίστ: Kyle Lowry 7,4 - Demar DeRozan 4,0 - Greivis Vasquez 3,7

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:LowrySG:DeRozanSF:Ross
PF: JohnsonC:Valanciunas


Πάγκος:
PG’s: Greivis Vasquez, Will Cherry
SG’s: Lou Williams, Jordan Hamilton, Landry Fields
SF’s: James Johnson, Bruno Caboclo
PF’s: Patrick Patterson, Tyler Hansbrough
C’s: Chuck Hayes, Lucas Nogueira, Greg Stiemsma

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Will Cherry (FA), Jordan Hamilton (FA), James Johnson (FA), Greg Stiemsma (FA), Kyle Lowry (ανανέωσε), Patrick Patterson (ανανέωσε), Greivis Vasquez (ανανέωσε) Lou Williams + Lucas Nogueira (trade με Hawks)
Draft Picks: Bruno Caboclo (#20, Πρώτος Γύρος), DeAndre Daniels (#37, Δεύτερος Γύρος, δεν υπέγραψε)

Έφυγαν: Julyan Stone (FA), Dwight Buycks (FA), Nando De Colo (FA), Steve Novak (trade με Jazz), John Salmons (trade με Hawks)

Προπονητής:

Dwayne Casey

Μπαίνοντας πέρσυ στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, ο Casey δεν είχε δείξει πολλά πράγματα ώστε να δικαιολογηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του. Η αρχή της περσινής χρονιάς ήταν απογοητευτική αλλά η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή με τους Raptors να χάνουν στην ισοβαθμία την 3η θέση της Ανατολής και αυτή η καλή χρονιά οδήγησε τον Ujiri να του ανανεώσει συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια.


Σχόλιο:
Οι Toronto Raptors πέρσυ είχαν την καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους, από πλευράς νικών στην regular season με 48, πράγμα που έδειχνε πολύ δύσκολο μετά την κακή αρχή, όπου είχαν 6-12. Το τρίδυμο Lowry, DeRozan, Gay (ή αλλιώς chuck brothers tongue.gif) δεν λειτουργούσε, ειδικά στο αργό τέμπο του Toronto. Η ομάδα ήταν από τις πιο βαρετές για να τις βλέπεις, παρά τους καλούς παίκτες που είχε. Τότε όμως έγινε το trade που άλλαξε τα δεδομένα εκείνης της στιγμής με τον Gay να αποχωρεί για το Sacramento και τους Patterson, Hayes, Salmons, Vasquez να έρχονται. Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική με τους Raptors να παίζουν καλύτερο μπάσκετ, παρατώντας σε μεγάλο βαθμό τα plays που κατέληγαν σε isolation των DeRozan και Gay. Οι Lowry, DeRozan ήταν οι μπροστάρηδες της ομάδας, κάνοντας εξαιρετικά παιχνίδια με τον δεύτερο μάλιστα να συμμετέχει στο all star. Ο Lowry μπορεί να μην συμμετείχε αλλά ήταν κοινώς αποδεκτό ότι ήταν το 2ο μεγαλύτερο σνομπάρισμα του φετινού all star (1ος Dragic). Στα playoff αν και με πλεονέκτημα έδρας και φτάνοντας στο 7ο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τους Nets.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Η αρχική 5άδα πρόκειται να παραμείνει η ίδια και οι κινήσεις έγιναν για να αποκτήσουν μεγαλύτερο βάθος. Όσον αφορά την 5άδα οι Lowry, DeRozan θα έχουν και φέτος μεγάλο ρόλο επιθετικά, ο Amir Johnson θα βοηθήσει δίνωντας ενέργεια και παίζοντας καλή άμυνα. Θα αποτελέσει μεγάλο θετικό για την ομάδα αν έχει βάλει για τα καλά το τρίποντο στο παιχνίδι του. Ο Valanciunas μπορεί να μην έκανε το breakout που περιμένανε πολλοί αλλά είχε μια καλή χρονιά. Αν σταματήσει και το απαράδεκτο shot fake που έχει θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε. tongue.gif Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η θέση 3. Ο Ross έδειξε κατά καιρούς πηγές του ταλέντου του αλλά δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια. Οι εμφανίσεις του στα playoff απογοήτευσαν και οι Johnson, Fields που παίζουν και αυτοί στο 3, είναι απλά ρολίστες και ο Caboclo είναι prospect που δεν αναμένεται να βοηθήσει φέτος. Ο πάγκος τους τώρα αναμένεται να είναι από τους καλύτερους του NBA με τους Vasquez, Lou Williams, James Johnson και Patrick Patterson να ξεχωρίζουν. Στο draft έγινε η έκπληξη όπου ο Μασάι(ας) με το #20 διάλεξε τον Βραζιλιάνο Durant, Bruno Caboclo που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ακούσει κανένας (παίζει να μην είχε ούτε καν σελίδα στη wiki tongue.gif). Σύμφωνα πάντως με τον Fraschila του ESPN ο Βραζιλιάνος είναι 2 years away from being 2 years away. laugh.gif

Περιμένουμε φέτος να κάνουν σεζόν όπου θα μπουν στην 4άδα, αλλά το μεγάλο ερωτημα για αυτούς είναι αν μπορούν να πάνε μακριά στα playoffs. Άλλωστε στην 19χρονη ιστορία τους μόνο μια φορά έχουν περάσει τον πρώτο γύρο. Οι DeRozan, Lowry όπως είπαμε ηγήθηκαν της επίθεσης αλλά στη σειρά εναντίων των Nets, μιας όχι και τόσο καλής άμυνας, ρίξανε σημαντικά το fg %, αν και τους σώζει το γεγονός ότι σκόραραν αρκετά από τη γραμμή των βολών. Είναι φανερό ότι οι Ross, Valanciunas πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω, ειδικά ο Λιθουανός, για να μπορέσουν να σπάσουν την 2άδα Bulls, Cavaliers.

Πρόβλεψη: 50 νίκες
Conference rank:
Division rank: 1

jvalin
Το χθεσινοβραδινό tribute των Raptors στον Air Canada

geo82
Click to view attachment

Άλλαξαν τη σηματάρα με το δεινόσαυρο γι' αυτή τη βλακεία; Αντιγραφή του Brooklyn.
lakersdynasty
Εμένα πάντως μου φαίνεται σαν μπάλα του μπάσκετ που μεταμορφώνεται σε καρπούζι.
aegeansheed
Paul (9), Payton, Tim Hardaway (5), Drexler, Stockton, Magic (4), Deron, Wade (3), Zeke, KJ, Price, MJ, Strickland, Porter (2), μαζί με αυτούς και άλλους 30 μπήκε στο "+30p +11as +60% FG <=2 λάθη" club.
http://bkref.com/tiny/t6Yzk

QUOTE
δεν είναι ο pg που στο κοίταγμά του ο αντίπαλος θα φοβηθεί. Δεν έχει το όνομα, ούτε την κορμοστασιά για να τον κοιτάξεις με δέος. Είναι κοντός και ασύμμετρος. Έχει την όψη που θα επιτρέψει στον αντίπαλό του να τον υποτιμήσει. O Lowry δεν παίρνει εύκολα τον σεβασμό που του αναλογεί, γι' αυτό έρχεται και τον κερδίζει μόνος του κάθε φορά


QUOTE
είναι ένα άρμα μάχης που χορεύει Τσαϊκόφσκι


QUOTE(SG3ptshooter @ Dec 13 2014, 13:53 ) *
Canadian Bacon



SG3ptshooter


O ορισμός του να είσαι Raptor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.