Δεν μπορεί να θεωρηθεί άνετη μια επικράτηση σαν αυτή του ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Όταν ένα παιχνίδι είναι στο δίποντο 1μισι-2 λεπτά πριν το φινάλε του ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί με τίποτα "άνετη νίκη".
1η (μικρή) διαφορά: Άλλο άνετη, άλλο σχετικά άνετη.
2ο (σημαντικότερο) σχόλιο. Ναι, η επικράτηση στο ΟΑΚΑ ήταν σχετικά άνετη γιατί σε όλο σχεδόν το 40 λεπτο ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και άρα τον πρώτο λόγο.
Όπως άνετη (χωρίς το σχετικά) ήταν η επικράτηση του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό. Η διαφορά πήγε στους 7 και με κατοχή του Ολυμπιακού, αλλά τί σημαίνει αυτό; Δεν έκανε ένα μικρό πάρτυ ο Παναθηναϊκός;
Βασικά "εύκολη και άνετη" εκείνη την επιτυχία του Ολυμπιακού έχω ακούσει να τη χαρακτηρίζουν μόνο 3 άνθρωποι, ο Παμακάριος, ο Ματσιγιάουσκας και ο Thrylos7.
Μετά απο αυτές τις διευκρινήσεις (σε λίγο θα μου πείτε ότι είπα εκείνο το ματς πάρτυ του Ολυμπιακού
), νομίζω πως αυτό δε στέκει...
Οι δυο τελευταίοι (Ματσιγιάουσκας και Thrylos7) είχαν άλλωστε προβλέψει ήττα του ΠΑΟ από την Ταού στον ημιτελικό, μετά ήττα του από την ΤΣΣΚΑ στον τελικό, και τέλος ήττα του στους τελικούς από τον Ολυμπιακό.
Να το εκλάβω αυτό ως προσωπική επίθεση... στον Μασιγιάουσκας;
Γιατί, έχω την εντύπωση ότι είμασταν/ήταν περισσότεροι αυτοί που πιστεύαμε/αν σε νίκη της Ταού και νίκη της ΤΣΣΚΑ αργότερα...
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι μπορεί να προβλέψει κάποιος κατά της ομάδας τους, χωρίς απαραίτητα να θέλει να χάσει... κι ας το λέμε ένα μήνα τώρα...
Τόσο μικρές ομάδες ήταν είτε η Ταού, είτε η ΤΣΣΚΑ; Ειδικά με την ΤΣΣΚΑ, μήπως έκανε κάποιο πάρτυ ο Παναθηναϊκός; Στην έδρα του έπαιζε, στο καλύτερο σημείο της χρονιάς γι' αυτόν (και για την ΤΣΣΚΑ προφανώς), κερδίζοντας 93-91... (Μ' αυτό θέλω να δείξω ότι τελικά, δεν είχε τόσο εύκολο έργο κι όχι ότι δεν κατέκτησε πανάξια τον τίτλο)
Βέβαια, την ΤΣΣΚΑ την είχα φαβορί για τον τίτλο, γενικά. Σε περίπτωση που περνούσε ο ΠΑΟ στον τελικό, αυτομάτως το φαβορί άλλαζε.. Νομίζω (όχι νομίζω, είμαι σίγουρος) το είχα ποστάρει κιόλας, ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Παναθηναϊκός, στον τελικό.
Όπως είπα ότι τον έχει η Ταού, στο πρώτο ματς.. Τον πρώτο λόγο όμως, δεν έδωσα κανένα τρελό ποσοστό στην ομάδα.
Επίσης, μόλις λίγα ποστ πιο πάνω, ανέφερα, πως το 1-3 του Ολυμπιακού ειπώθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου.. Αν πίστευα ακράδαντα σ' αυτό, θα το είχα συνοδεύσει με επιχειρήματα... Πολύ επιλεκτικά quote (ή μνήμη) τελευταία... Δυστυχώς, κάποια δεν ισχύουν κιόλας...
Μετά από αυτά, νομίζω πως γίνεται σαφές ότι η μόνη "κατηγορία" που στέκει, είναι που προέβλεψα υπέρ της Ταού..
Καλό είναι να μην αλλοιώνονται (ΤΣΣΚΑ) και να μη μεγενθύνονται (Ολυμπιακός) κάποια πράγματα και καταστάσεις και να μη βγάζουμε ανεύθυνα συμπεράσματα από αυτές (Ταού)
Έχω την εντύπωση πως παίκτες και φίλαθλοι του Ολυμπιακού, λόγω της μεγάλης επιθυμίας τους να κατακτήσουν ένα τίτλο, ή τουλάχιστον να μείνει ο ΠΑΟ μακριά από το τρεμπλ, έχουν μπερδέψει την πρόβλεψη με την ευχή...
Ευχή είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, όχι να μην πάρει ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα... (πρέπει να έχει συμπληρωθεί τριψήφιος αριθμός αναφορών μου στο θέμα του F4 και την κατάκτησή του από τον Παναθηναϊκό.. ακόμα βέβαια ν' αποτινάξω από πάνω μου κάποια "σημάδια" υποκειμενικότητας για τα οποία προσωπικά δε φέρω καμία ευθύνη...)
Και για να επανέρθουμε σε κάτι ουσιώδες...
To πλεονεκτημα σημερα το εχει ο ΟΣΦΠ,οχι τοσο λογω εδρας(καθως ο ΠΑΟ εχει κανει το ΣΕΦ δευτερη εδρα του ),οσο λογω κινητρου.Ολη η χρονια παιζεται αποψε για τους παιχτες του Γκερσον και για τον ιδιο καθως μια ηττα θα του δειξει κατα πασα πιθανοτητα την εξοδο!Αν ο ΟΣΦΠ χασει το παιχνιδι τοτε αυτοματα η χρονια του θεωρειται πιο αποτυχημενη απο την περσυνη.Με αυτα στο μυαλο και την ενθερμη υποστηριξη των οπαδων τους οι παικτες οπλιζονται ψυχολογικα,αν κατι παει στραβα ομως θα βρεθουν με την πλατη στο τοιχο και ελλειψει προσωπικοτητων ολη η κατασταση θα γυρισει μπουμερανγκ.Αυτο θα επιχειρησει στο ψυχολογικο τομεο ο Ζοτς.Αν ο ΠΑΟ παρει απο την αρχη εστω και με μια διαφορα των 5 ποντων το τιμονι δυσκολα θα ηττηθει καθως οσο περνα η ωρα οι ερυθρολευκοι θα γεμιζουν αγχος και οι εξεδρες αποδοκιμασιες!
Κάπως έτσι είναι όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας.
Το άγχος βέβαια και γενικά το κακό κλίμα (αποδοκιμασίες) μπορεί εύκολα ν' αντιστραφεί, καθώς αν και όντως, οι προσωπικότητες στον Ολυμπιακό είναι πολύ λίγες, υπάρχουν παίκτες όπως ο Ντόμερκαντ πχ που μπορεί να βάλει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να αλλάξει την ψυχολογία, ή ακόμα καλύτερα, ο Σοφοκλής, που με ένα κάρφωμά του μόνο, ο κόσμος θα ενθουσιαστεί κι αυτό θα μεταφερθεί στους παίκτες.