Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η πρώτη κούπα...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
LEFTERIS733
Χανεται ο ελεγχος...ειναι ο μοντερο εκει... 42.gif ΚΟΒΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ Ο VRANKOVIC... 77.gif

41.gif wav.gif banana.gif smilie_schal1.gif


Και τωρα που το ακουω ανατριχιαζω...

Ευτυχως που υπαρχει και το contra.gr.Το μικρο αφιερωμα που ακολουθει ειναι δικο του. wink.gif

Σε τρεις μέρες ο Παναθηναϊκός παίζει το πιο κρίσιμο φετινό του παιχνίδι, καθώς στο κλειστό του ΟΑΚΑ υποδέχεται την Εφές Πίλσεν με στόχο τη νίκη που θα του δώσει το "εισιτήριο" για το έβδομο Final-4 της ιστορίας του, το οποίο θα διεξαχθεί στην Μόσχα (6-8 Μαΐου). Ομως, οι παίκτες των "πρασίνων" και σίγουρα ο αρχηγός της ομάδας, Φραγκίσκος Αλβέρτης που αποτελεί τον "σύνδεσμο" της παλιάς με τη νέα εποχή του συλλόγου θα ήταν καλό να φέρουν στις μνήμες τους την κατάκτηση για πρώτη φορά της κορυφαίας διασυλλογικής κούπας.

Στην "πόλη του φωτός" και σε έναν πραγματικά αλησμόνητο τελικό η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει στο φινάλε με 67-66 της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το πάνω χέρι. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε να τα "διαλύσει" όλα, όμως κάπου εκεί "μίλησε" ο Στόγιαν Βράνκοβιτς που με την ιστορική, πλέον, τάπα του στον Μοντέρο "έβαψε" πράσινο το τρόπαιο.

Οι "πράσινοι" είχαν δύο συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να φτάσουν στην κορυφή, καθώς τόσο στο Τελ Αβίβ όσο και στη Σαραγόσα έμειναν εκτός τελικού από τον "αιώνιο" αντίπαλο τους, Ολυμπιακό. Συνεπώς η... δίψα τους για την πρωτιά είχε φτάσει στο μέγιστο επίπεδο. Σε εκείνο το ματς εξαιρετικός ήταν ο "Φράγκι" που είχε τελείωσει τον αγώνα με 16 πόντους, αλλά τη διαφορά, δίχως άλλο, είχε κάνει ο Ντομινίκ που έδινε άλλο αέρα στην ομάδα του (Είχε στο φινάλε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έδωσαν το "παρών": Αλβέρτης 17, Βουρτζούμης 2, Οικονόμου 10, Κόρφας 4, Βράνκοβιτς, Ουίλκινς 17, Σταυρακόπουλος 9, Γιαννάκης 8.
dizzy_fingers
Το βίντεο της φάσης της τάπας του Βράνκοβιτς...

Αχ τι μας θύμισες Λευτεράκη...μας φτιάχνεις για την Πέμπτη, ε? biggrin.gif

Τελικά όμως...ακούμπισε το ταμπλό ή όχι η μπάλα?
chinaski
Κοιτα οτι ακουμπισε δεν τιθετε θεμα. Αλλα ο Παο ηταν καλυτερος σε εκκεινο το παιχνιδι. Επιπλεον ειχε γινει φαουλ στον Γιαννακη στην φαση του κλεψιματος της μπαλλας απο τους Ισπανους.
Kabamaru
Eiha mathei ta teleftaia 30 defterolepta tou mats (+ta opoia prostheta logo....tou kollimenou rologiou) ap'ekso.... eiha valei to audio file me ta teleftaia 30 secs na paizoun aftomata kathe fora pou anoiga ton ypologisti mou.....

Kai mia dirthosi.....

It's Vrankovic....


A re Stojko......
dizzy_fingers
Ναι, θυμάμαι τα περίεργα που έκανε η διαιτησία σε εκείνο το παιχνίδι και τα παιχνίδια του ρολογιού...

Εν τω μεταξύ, στο τέλος, εκείνος ο Γκαλιλέο νόμιζε ότι είχε ολόκληρη επίθεση στη διάθεσή του και καθόταν στο τρίποντο με τη μπάλα... 40.gif
LEFTERIS733
QUOTE (Kabamaru @ Apr 11 2005, 11:28 PM)
Kai mia dirthosi.....

It's Vrankovic....

ΟΚ στο δικο μου post το διορθωσα.Αν θελει ο dizzy διορθωνει και τον τιτλο tongue.gif
dizzy_fingers
Εγώ θα διορθώνω τις κουτσουκέλες σου? 40.gif

Fixed wink.gif (μη βλέπει ο κόσμος ότι δεν ξέρεις το επώνυμο του επικρατέστερου center που πέρασε από την ομάδα σου την προηγούμενη δεκαετία... tongue.gif)
LEFTERIS733
Ετρεμαν τα χερια μου απο τη συγκινηση... rolleyes.gif
opados_13
Αυτο το κοψιμο του μεγαλου Βρανκοβιτς θα μου μεινει παντα αξεχαστο !!!

Ακομα και σημερα οι Ισπανοι φωναζουν οτι το κοψιμο ηταν αντικανονικο 41.gif

Εχουν πλακα 77.gif
LEFTERIS733
Ασ'τους να φωναζουν...Ετσι να τους τσουζει πιο πολυ!!! wink.gif
Anxel
Εδώ είμαι και εγώ παίδες...Εκπληκτικές στιγμές εκείνες εκεί...Τέτοιες στιγμές μόνο η Πανάθα και το μεγαλείο της μπορεί να μας προσφέρει...Μπορεί να ακολουθήσαν άλλες 2 κούπες αλλά πάντα η πρώτη είναι αυτή που σε τρελαίνει...Απίστευτος σέντερ ο γίγαντας Στόικο...

Όποιος θέλει υπάρχει και www.panatha.gr που διαθέτει υλικό από εκείνο το ματς...Επίσης όποιος θέλει υπάρχει και το dvd του τελικού...

Οι πόντοι του τελικού:

Αλβέρτης 17, Βουρτζούμης 2, Οικονόμου 10, Κόρφας 4, Βράνκοβιτς, Ουίλκινς 17, Σταυρακόπουλος 9

Γειά σου ρε μεγάλε Ντομινίκ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ...

ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΓΙΑΝ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ...
Anxel
Επειδή έχουνε ειπωθεί πολλά για εκεινό το κόψιμο του Στόγιαν να αναφέρω 3 πραγματάκια που διάβασα χτές σε ένα σχετικό άρθρο.

1)Τότε δεν υπήρχε πουθένα ο κανονισμός οτι όταν η μπάλα χτυπήσει στο ταμπλό το καλάθι μετράει.Μόνο ο κανονισμός της καθόδου.

2)Υπάρχει φάουλ στον Γιαννάκη(γνωστό αυτό).

3)Μένουνε 34 δευτερόλεπτα.Ο Γιαννάκης εκδηλώνει όλη την επίθεση οπότε μένουνε 4 δευτερολέπτα.Η Μπαρτσελόνα όμως προλαβαίνει να κάνει κανονική επίθεση.Το ρολόι έχει κολλήσει(γνωστό και αυτό).Αν όμως το ρολόι δεν είχε κολλήσει η επίθεση με το lay-up του Μοντέρο δεν θα είχε γίνει ποτέ.

Αυτά....
Kabamaru
Tha symfoniso mono gia to foul sto Giannaki.

O kanonismos gia tin epafi tis mpalas sto tamplo einai ksekatharos kai de horaei amfivolia. Episis to roloi kolise meta tin fasi tou kopsimatos ki epomenos to ley-up to Montero itan mesa ston hrono..... Min ta vlepoume opos theloume.... wink.gif

Anyway.... ekeini i vradia itan mia apo tis kalyteres tis zois mou... hronia perimena to evropaiko ki epitelous to tropaio itan se ellinika heria......

Alla i friki kai i agonia pou perasa mehri na liksei to mats den tin aksiza me tipota.....
LEFTERIS733
Για το Νο1 δεν ειμαι και σιγουρος αλλα νομιζω οτι κανεις λαθος.Για το Νο3 σιγουρα εχεις λαθος αφου προλαβαινε να βαλει το καλαθι πριν ληξει ο χρονος.

Η ουσια ειναι οτι ο παναθηναικος αξιζε εκεινη την κουπα,και η μπαρτσα μειωσε τη διαφορα με τη βοηθεια των διαιτητων οποτε δεν μπορει να μιλαει για αδικια.Απλα να τα λεμε οπως ειναι.
harris
QUOTE (Anxel @ May 1 2005, 06:21 PM)
1)Τότε δεν υπήρχε πουθένα ο κανονισμός οτι όταν η μπάλα χτυπήσει στο ταμπλό το καλάθι μετράει.Μόνο ο κανονισμός της καθόδου.

Αστο ,υπηρχε και παραυπηρχε.αλλα τι μας νοιαζει????μια χαρα μας εκατσε...και εγω ημουν 10 χρονων και θυμαμαι που μου ειχε παει το σκ..το στην καλτσα 65.gif
Anxel
Παίδες αν προσέξατε καλά εγώ αναφέρω απλούστατα το τι διάβασα σε ένα άρθρο στην εφημερίδα που ασχολούνταν με το θέμα...
harris
τοτε οκ φιλε,εχεις ενα ελαφρυντικο.υπαρχει περιπτωση να μας πεις σε ποια εφημεριδα το διαβασες?????φανταζομαι σε καμια ντερμπι εεε?????
kolossos
Έτυχε να πέσω πάνω στο τόπικ και μιας και είδα κάτι το οποίο δεν ισχύει το επαναφέρω

QUOTE
Episis to roloi kolise meta tin fasi tou kopsimatos ki epomenos to ley-up to Montero itan mesa ston hrono..... Min ta vlepoume opos theloume....


Το ρολόι κόλησε λίγο μετά που έχασε την μπάλα ο Γιαννάκης και ενώ ο παίκτης της μπαρτσα ήταν περίπου στο κέντρο. Λογικά βέβαια θα προλάβενε έτσι και αλλιώς αλλά η κίνηση είναι που μετράει... Επίσης όταν η διαφορά ήταν στους 4 γίνεται φαουλ στον **** και από εκεί έρχεται το γκολ φαουλ πυ μειώνει στον 1.
Πάντως όλα τα λεφτά είναι η αντίδραση του Στόγιαν μετά το κόψιμο. Αν και έχει χτυπήσει σηκώνετε για να τελειώσει το ματς με νύχια και με δόντια και με το τέλος σωριάζεται στο έδαφος. Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια για να δω το βίντεο και να μην μου σηκωθεί η τρίχα στην κυριολεξία bball.gif
hagi
Νομίζω παιδιά ότι η FIBA έχει ζητήσει συγνώμη για την συγκεκριμένη φάση,διαπιστώνοντας ότι έχει κάνει λάθος..
Ότι δηλαδή το καλάθι δεν έπρεπε να μετρήσει..
Αλλά τώρα δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε.Το άξιζε και το πήρε ο Παναθηναϊκός..
Με Ντομινίκ στη σύνθεσή του τώρα τί να λέμε...
dizzy_fingers
Το βιντεάκι υπάρχει στα downdloads παιδιά, για όποιον έχει αμφιβολίες για το τί συνέβη.

Κατεβάστε το αν είναι και μπορεί να σας λυθούν μερικές απορίες.
Εγώ είδα πέρσι το ματς στα vcd που έδινε η sportime και πραγματικά εξεπλάγην από το πόσο λάθος θυμόμουν αρκετά πράγματα.
kop-13
Έχω δεί άπειρες φορές τα τελευταία δευτερόλεπτα κ αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι το ρολόι σταμάτησε στα 4,9 γιατί τελείωσε ο χρόνος της επίθεσης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ κ για κάποιο λόγο δεν ακούστηκε η κόρνα. Κακώς συνεχίστηκε το παιχνίδι! Όσο για τη συγνώμη της FIBA, είναι δημόσιες σχέσεις...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.