Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2
PARISINOS
Λοιπον οπως ειχα υποσχεθει , ενα ποστ αφιερωμενο στον αφανη ηρωα της σειρας και δευτερο πολυτιμοτερο παιχτη του ΠΑΟ μετα τον ΔΔ , τον ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗ.

Πολλοι κατα τη διαρκεια της χρονια αναρωτηθηκαν που παει ο ζοτς με δευτερο πλευ μεικερ εναν νεαρο 21 μολις χρονων . Τα υποτιμητικα σχολια εδιναν και επαιρναν με αποκορυφωμα οταν η ομαδα αρχισε να κανει κοιλια , να χανει μερικα κρισιμα ματς (ΟΣΦΠ, λιετουβος) και να πεφτει πανω στην μπαρτσα.

Η καραμελα του ''ποσο θα αντεξει ο μητσος χιλιοειπωμενη''και αποτυπωνε πληρως το ποσο δεν μετραγε στις συνηδησεις του κοσμου ο νικ, το δε " που παμε με 2 γκαρντ ολα ολα " απλα ειχε γινει της μοδας.
Τοσο πολυ υποτιμηση ειχε πεσει που πραγματικα το ονομα καλαθης ειχε συνδεθει με το ονομα του ετερου καππαδοκη , τεπιτς, σαν τον τομ και τον τζερυ ενα πραγμα. Και οι δυο αποτελουσαν αντικειμενικο προβληματισμου στην καλυτερη, χλευασμου στην χειροτερη απο μεγαλη πλειοψηφεια του κοσμου, μεχρι και των φιλων του ΠΑΟ.

Καλα οταν τολμησα δε να συγκρινω τον νικ καλαθη με το golden boy του ευρωπαικου αλλα και παγκοσμιου μπασκετ , ρικι ρουμπιο , πεσανε οι μισοι να με φανε. Οι μισοι γελαγαν , οι αλλοι μισοι ειρωνευοντουσαν κλπ...Τοσο πολυ (ΔΕΝ ) πιστευανε στο ταλεντο του μικρου .

Θα μου πεις , για κατσε ρε φιλε, απο που και ως που να πιστεψουμε στο ταλεντο του μικρου, δεν εχει κανει τιποτα μεχρι στιγμης. Αυτη πρεπει να ηταν η πιο μετριοπαθης απαντηση της σηζητησης. Και γι αυτο το λογο κανω και το σημερινο αφιερωμα στον νικ, γιατι θεωρω οτι τα κατορθωματα του ειναι πραγματικα αγνωστα στο ευρη κοινο και ειναι και ενας απο τους βασικους λογους της ολης απαξιωσης μεχρι σημερα. Ο κοσμος ως γνωστων εχει αποψη μεχρι και οταν δεν ξερει. Αν ξερει και μερικα λιγα, ακομα χειροτερα, μιας και ειναι γνωστο οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη και απο την αμαθεια.

Θα αρχισουμε απο τα απλα λοιπον. Ο νικ καλαθης ειναι ενας πλευ μεικερ αυτη τη στιγμη 21 ετων, με υψος 1,99 (η 1,98 αναλογα με τα σαιτ). Αυτο απο μονο του θα επρεπε να βαλει ψυλλους στα αυτια των περισσοτερων , αλλα θα συμφωνησω με την γενικη παρατηρηση οτι το υψος απο μονο του δεν λεει και τιποτα. Οπως ειχε πει ευγλωτα ο φιλος τζινομπιλι στη σηζητηση μας , '' και ο βουγιουκας ειναι ψηλοτερος του πεκο , δεν λεει τιποτα'' (βεβαια τωρα που το σκεφτομαι μετα την εμφανιση του βουγιουκα στο 4ο παιχνιδι, μαλλον και αυτο αστοχο παραδειγμα ηταν)...

Ωστοσο ειναι γεγονος οτι απο μονο του το εξαιρετικο υψος του καλαθη (ισως ο ψηλοτερος πλευ παγκοσμιως στην ηλικια του) δεν ειναι ικανο να πεισει πολλους.

Περαν του υψους, εχει και αλλα σωματικα χαρακτηριστικα που θα επρεπε να ειχαν προσεχθει. Ειναι ταχυτατος (οσο ταχυς ειναι πχ παιχτες σαν τον ναβαρο, τον σπαν και τον ρικι με υψος 192) εκρηκτικος , αλλα και πολυ δυνατος για τη θεση του ( ειναι βλεπεις και σχεδον 100 κιλα).

Προφανως βεβαια τα σωματικα χαρακτηριστικα δεν λεγανε και πολλα σε πολλους. Κακως βεβαια, αλλα εν μερη λογικο.

Παμε λοιπον στα τεχνικα. Εχει απιστευτο χειρισμο της μπαλας, ειδικα οταν τρεχει το γηπεδο (ειδικοτερα αν σκεφτεις οτι ειναι και κοντα 2 μετρα) ενω η πασα του ειναι απιστευτη και συγκαταλεγεται ηδη κατα τη γνωμη μου στις κορυφαιες της ευρωπης. Δεν εχει βεβαια καλο σουτ.

Αυτα ειναι οσα φαινοντουσαν με την πρωτη ματια. 1 φορα να δεις τον παιχτη, αν ξερεις μπασκετ αυτα θα τα καταλαβεις. Για μενα θα επρεπε να ηταν αρκετα για να σε πεισουν οτι προκειται για παιχταρα ολκης και ταλεντο δεκαετιας. Δεν ηταν ομως. Ισως να ειχα πειστει εγω λοιπον ακριβως γιατι μαλλον ηξερα οσα δεν ηταν γνωστα στο ευρη κοινο, για το οποιο ο καλαθης ηταν ενας παιχτης απο την αμερικη για τον οποιον οι περισσοτεροι δεν ηξεραν σχεδον τιποτα. Μονο οτι επαιζε στην φλοριντα και οτι επαιζε καλουτσικα...Προσπεκτ δηλαδη και τιποτα παραπανω...Δεν τον ειχε αναλαβει βλεπεις η ισπανικη δημοσιογραφια , ωστε να τον προμοταρει απο τα 16 του με το που θα εκανε τιποτα καλες εμφανισεις με την εθνικη παιδων.

Ο καλαθης λοιπον ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που γνωριζαν οι περισσοτεροι.

Ο καλαθης κυριες και κυριοι οταν τελειωσε το highschool στα 18 του πηρε μερος στο φημισμενο παιχνιδι mcdonald all american του 2007, κατι σαν το ολ σταρ των καλυτερων παιχτων ολων των λυκειων της αμερικης. Σε αυτο παιρνουν μερος 12 παιχτες απο την ανατολη και αλλοι 12 απο τη δυση.

Το λινκ για τους συμμεχοντες ειναι το παρακατω.
http://sports.espn.go.com/ncaa/news/story?id=2781843

Οπως βλεπετε στην ομαδα του καλαθη δεσποζουν παιχτες οπως ο
-Ο τζει μαγιο (3ος στο ντραφτ, 16,5 ποντοι μεσο ορο καριερας στο ΝΒΑ μεχρι στιγμης)
http://www.nba.com/playerfile/oj_mayo/
-τζονι φλυν (νουμερο 6 του ντραφτ )
http://www.nba.com/playerfile/jonny_flynn/
-τζει τζει χικσον (19 στο ντραφτ , 13 ποντοι μεσο ορο φετος)
http://www.nba.com/playerfile/jj_hickson/career_stats.html

Στην δε αντιπαλη ομαδα , γινεται χαμος,
-ντερικ ροουζ (25 ποντοι , 8 ασσιστ μεσο ορο, παει για νεαροτερος mvp του ΝΒΑ, Ολ σταρ)
http://www.nba.com/playerfile/derrick_rose/index.html
-Κεβιν Λοβ (21 ποντοι , 16 ρ μεσο ορο , Ολ σταρ, )
http://www.nba.com/playerfile/kevin_love/
-Μπλεικ Γκριφιν ( 22 π, 12 ρ μεσο ορο στο ΝΒΑ, Ολ σταρ)
http://www.nba.com/playerfile/blake_griffin/
-Μαικλ Μπιζλι (18 ποντοι μεσο ορο φετος )
http://www.nba.com/playerfile/michael_beasley/


Οπως βλεπετε αυτου του ειδους τα ταλεντα παιζουν στο mcdonald all american και μεταξυ αυτων ηταν ο καλαθης.
Εκει παιζουν τα 24 καλυτερα ταλεντα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ , και μεσα σε αυτα ηταν ο καλαθης. Δεν μιλαμε για τυχαια ταλεντα απο αυτα που βγαινουν πολλα. Μιλαμε για ταλεντα που τα μισα θα γραψουν ΙΣΤΟΡΙΑ, και τα αλλα μισα απλα θα γινουν εξαιρετικοι παιχτες. Να πας χαμενος σχεδφον αποκλειεται, μιας και μιλαμε οτι εισαι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΟΛΚΗΣ.

Το αστειο βεβαια σε ολα αυτα δεν το ξερετε μαλλον.
Απο ολους αυτους τους παιχταραδες ο καλαθης ηταν ο ΗΓΕΤΗΣ.
Ετσι για την ιστορια τελειωσε το ματς με 13/6/5 ενω εχασε και το μπαζερ μπιτερ (η ομαδα του εχασε με 114-112).
Οριστε και ολας τι γραφει το ντραφεξπρεσ την επομενη για τους διακριθεντες.
http://www.draftexpress.com/article/2007-M...reakdowns-1960/

Ο καλαθης λοιπον να κλεβει τη βραδυα απο ντερικ ροουζ, ο τζει μαγιο, κεβιν λοβ, χικσον , μπιζλι κτλ . Μα ειναι δυνατον?
Και ομως για τετοιο ταλεντο μιλαμε.

βεβαια εδω θα μου πει κανεις το κλασσικο, σιγα και ο ταπουτος στα εφηβικα εκανε παπαδες...Ας συμφωνησω και αρα παμε στα κολλεγιακα του χρονια...

Τετοιο ταλεντο δεν θα μπορουσε παρα να παει σε εκπληκτικο κολλεγιακα προγραμμα. Τον πηρε λοιπον η φλοριντα, η οποια ειχε ουτε λιγο ουτε πολυ κατακτησει το NCAA την προηγουμενη χρονια. Κολλεγιο με εκπληκτικη παραδοση που διαλεγει καλα ποιους παιρνει.
Και μιλαμε για κολλεγιο που παζει σε δυσκολη περιφερεια. Την γνωση SEC οπου παιζουν κολλεγια σαν την τζορτζια, το κεντακι, το αρκανσας...

Σε αυτο το κολλεγιο πηγε λοιπον ο νικ καλαθης.
Και επαιξε δυο χρονια.
Τα στατιστικα του ηταν τα εξης .
http://espn.go.com/ncb/player/profile?playerId=36380

Στην δευτερη χρονια ειχε 17,2 ποντους, 5,3 ρ και 6,2 ασσιστ οπως βλεπετε και ηταν ουτε λιγο ουτε πολυ ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ παιχτης σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ που ειχε πανω απο 17-5-6 . Ουτε παιχτες σαν τον ταιρικ εβανς δεν ειχαν τετοια στατιστικα, και ολοι ξερουμε τι κανει ο ταιρικ στο ΝΒΑ φετος (απο τους ελαχιστους παιχτες που ειχαν σχεδον 20-5-5 απο την πρωτη τους χρονια στο ΝΒΑ , μονο κατι τζορνταν , τζειμς κλπ το εχουν πετυχει)...

Για να καταλαβετε για τι στατιστικα μιλαμε , αυτα ειναι τα στατιστικα του σαρας πχ στην 4χρονια στο μερυλαντ
http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=E2009
12 ποντοι και 3,8 ασσιστ μεσο ορο.

Ο καλαθης μολις στην δευτερη του χρονια , ηταν πρωτος στις ασσιστ στη ιστορια του φλοριντα (σε μια χρονια) ενω ηταν 11ος σε ολο το NCAA .Ηταν δε μεσα στους πρωτους 100 παιχτες σε σχεδον ολες τις στατιστικες κατηγοριες. Σε ριμπαουντ, σε κλεψιματα κλπ...

Εννοειται που ολες αυτες οι ικανοτητες μεταφραστηκαν και σε αυτο το επιπεδο σε διακρισεις. Βγηκε στην ολ σταρ 5αδα της περιφερειας του κλπ....

Τοτε ηταν που αποφασισε να δηλωσει συμμετοχη στο ντραφτ.
Εκει ολοι τον ειχαν στο τελος του πρωτου γυρου παρ οτι αποφασισε να φυγει νωρις και να μην περιμενει 4 χρονια και παρ οτι ηταν εκπληκτικη χρονια για ποιντ γκαρντ (ταιρικ εβανς , τζονι φλυν, ρουμπιο, τζρου χολιντευ στο ιδιο ντραφτ μεταξυ αλλων ) .
Τελικα τον πηραν στο 45 επειδη πριν το ντραφτ ειχε υπογραψει με τον ΠΑΟ και ολοι ηξεραν οτι δεν προκειται να βοηθησει αμεσα οποιον τον παρει. Ετσι επεσε αλλα δεν σημαινει οτι ηταν για νουμερο 45.
Αν ο καλαθης ειχε μεινει ΚΑΙ τα 4 χρονια στο κολλεγιο και δεν ειχε αποφασισει να ανακοινωσει οτι υπογραφει στον ΠΑΟ πριν το ντραφτ, ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν μεσα στην πρωτη δεκαδα.

Θα μου πεις παλι καλα ολα αυτα ρε μεγαλε, αλλα ενταξει απο αντρικο ειχε κανει τιποτε για να με πεισεις, γιατι οσο καλος και να εισαι στα εφηβικα η κολλεγιακα δεν σημαινει οτι θα μπορεσεις και να γινεις παιχταρας και τους αντρες. Συμφωνω και το κλασσικοτερο παραδειγμα ειναι ο ρουμπιο (λολ, low kick , unfair το ξερω )...

Παμε λοιπον στην ΠΡΩΤΗ , επαναλαμβανω ΠΡΩΤΗ του εμφανιση με αντρες. Πριν απο αυτην δεν ειχε ξαναπαιξει με ανθρωπους πανω απο 22.
Μιλαμε για το ευρωμπασκετ του 2009 , οπου λογω των απουσιων του ΔΔ και του παπαλουκα, μπηκε στην 12αδα.

Εκει πολλοι δεν φαινεται να θυμουνται οτι επαιξε 17 λεπτα μεσο ορο, ηταν ουτε λιγο ουτε πολυ παιχτης κλειδι για εκεινη την ομαδα με τις πολλες ελλειψεις στα γκαρντ.
Τα στατιστικα του ηταν τα εξης...
http://www.eurobasket2009.org/en/cid_toT,o...teamID_291.html

Και οχι μονο αυτο αλλα πηρε και μεταλλιο.

Του ρουμπιο δε ηταν τα εξης...
http://www.eurobasket2009.org/en/cid_toT,o...erID_53827.html
Δεν βλεπω προσωπικα καμια διαφορα μεγαλη, ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι ο καλαθης επαιζε για πρωτη φορα σε τετοιο επιπεδο, ενω ο ρικι ηταν πολυ πιο εμπειρος.

Καλα στο ματς απ τους, η εθνικη μπορει να εχασε τα αυγα και τα πασχαλια, αλλα επειδη ειδα το ματς, ο ρικι εχασε κατα κρατος την μονομαχια.

Καταλαβαινουμε λοιπον οτι οποιος ηξερε ολα αυτα, ηξερε οτι ο ΠΑΟ δεν κινδυνευε φετος στην θεση του πλευ. Πλευ ειχε τον καλυτερο της ευρωπης (ΔΔ) και τον καλυτερο για μενα νεαρο. Κανενα γκαρντ δεν χρειαζοταν , κανεναν μισθοφορο, κανενα μπλακνει. Αν χανοταν ο καλαθης θα ηταν εγκλημα παρομοιο με αυτο που διεπραξε ο ΟΣΦΠ οταν αφησε τον παπαλουκα να φυγει για μερικα χιλιαρικα.

Δεν ηταν τυχαιος ο καλαθης. Μπορει λοιπον πολλοι να μην ξερατε τα κατορθωματα του, αλλα τωρα ελπιζω να τα μαθατε, γιατι δεν το εχω σε τιποτα να τα ξαναγραψω smiley.gif

Υ.Γ...Για να ολοκληρωσω λοιπον αυτο το αφιερωμα και με ενα προσωπικο touch , ΝΑΙ εγω αυτη τη στιγμη αλλαζω αποψη και θεωρω οτι ΤΩΡΑ αναμεσα στο ρουμπιο και στον καλαθη θα διαλεγα για τον ΠΑΟ τον καλαθη.
Επειδη ειναι ελληνας, επειδη ειναι 1,98 , επειδη ειναι πιο τσαμπουκας , επειδη για μενα εχει μεγαλυτερο ταβανι και επειδη στην τελικη μ αρεσει περισσοτερο η μουρη του...

ΚΑι σε αυτο δεν περιμενω να συμφωνησει κανεις γιατι ειναι καπως υπερβολλικη αποψη. Αλλα το οτι ο καλαθης ειναι παιχταρας απο τους λιγους και δεν αξιζει χλευασμους ειναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Υ.Γ 2. Οποιος καταφερε και το διαβασε ολο, πραγματικα τον κερναω μπυρες...
a bullet for your head
Ωραιο το αφιερωμα σου parisinos..
Χθες ακουσα τον εναν εκ των 2 σπηκερ(οχι τον Συριγο),να λεει οτι ο Καλαθης αρχιζει & παιρνει μπρος τον Μαρτη(κατα το March Madness... rolleyes.gif )..ομως αν θυμαμαι καλα,δεν προκριθηκε στα 2 χρονια που αγωνιστηκε με τους Γκειτορς..
Ημουν της αποψης οτι διαλεξε λαθος στιγμη για να βγει στο ντραφτ,καθως η συγκεκριμμενη σοδεια ηταν ''τιγκα'' στους PG-Combo G(Εβανς-Ρουμπιο-Φλιν-Καρι-Χολιντει-Λοουσον-Τιγκ-Κολλισον-Νταγκλας-Μαινορ-Μπεμπουα κ.λ.)...
Επισης αν καθοταν & την επομενη χρονια στο Φλοριντα,θα ειχε για συμπαικτη του & τον Βερνον ΜακΛιν,ο οποιος ειχε μεινει μια σεζον απ'εξω,λογω οτι μεταφερθηκε απ το Τζορτζταουν(δηλαδη εναν καλο ψηλο)..
PARISINOS
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 1 2011, 22:02 ) *
Ωραιο το αφιερωμα σου parisinos..
Χθες ακουσα τον εναν εκ των 2 σπηκερ(οχι τον Συριγο),να λεει οτι ο Καλαθης αρχιζει & παιρνει μπρος τον Μαρτη(κατα το March Madness... rolleyes.gif )..ομως αν θυμαμαι καλα,δεν προκριθηκε στα 2 χρονια που αγωνιστηκε με τους Γκειτορς..
Ημουν της αποψης οτι διαλεξε λαθος στιγμη για να βγει στο ντραφτ,καθως η συγκεκριμμενη σοδεια ηταν ''τιγκα'' στους PG-Combo G(Εβανς-Ρουμπιο-Φλιν-Καρι-Χολιντει-Λοουσον-Τιγκ-Κολλισον-Νταγκλας-Μαινορ-Μπεμπουα κ.λ.)...
Επισης αν καθοταν & την επομενη χρονια στο Φλοριντα,θα ειχε για συμπαικτη του & τον Βερνον ΜακΛιν,ο οποιος ειχε μεινει μια σεζον απ'εξω,λογω οτι μεταφερθηκε απ το Τζορτζταουν(δηλαδη εναν καλο ψηλο)..


Δεν διαφωνω και το τονισα στο ποστ, ωστοσο δεν νομιζω οτι τον ενδιεφερε τοσο το ντραφτ. Αλλωστε ειχε ηδη συμφωνησει με τον ΠΑΟ αρκετα πριν το ντραφτ. Αν τον ενδιεφερε παραγματικα η θεση του, θα φροντιζε να μην συμφωνησει με κανεναν πριν το ντραφτ και θα ηταν αρκετα ψηλοτερα.

οχι οτι εχει καμια σημασια βεβαια.
greeneyes13
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ


http://www.dailymotion.com/video/xhw5ay_yyyy-

XAXAXAXAXA
a bullet for your head
QUOTE(PARISINOS @ Apr 2 2011, 00:16 ) *
Δεν διαφωνω και το τονισα στο ποστ, ωστοσο δεν νομιζω οτι τον ενδιεφερε τοσο το ντραφτ. Αλλωστε ειχε ηδη συμφωνησει με τον ΠΑΟ αρκετα πριν το ντραφτ. Αν τον ενδιεφερε παραγματικα η θεση του, θα φροντιζε να μην συμφωνησει με κανεναν πριν το ντραφτ και θα ηταν αρκετα ψηλοτερα.

οχι οτι εχει καμια σημασια βεβαια.

Νομιζω οτι τα φραγκα & το γεγονος οτι θα πηγαινε σε μια Ευρωπαικη υπερδυναμη,συν οτι θα ειχε κοντα του & τον Πατ,μετρησαν περισσοτερο..
Κανω λαθος η' μηπως υπαρχει team option στο συμβολαιο του Νικ για την επομενη σεζον(και τελευταια?),οπου αν δεν την ενεργοποιησει ο ΠΑΟ & παραμεινει στην ομαδα,θα λαβει 1.4εκ?
Αν ειναι ετσι,ειναι πολλα τα φραγκα... rolleyes.gif

Προσωπικα θα 'θελα να παραμεινει στο Φλοριντα υπο τις οδηγιες του κοουτς Ντονοβαν & να εβλεπα φετος τους Γκειτορς να αποκλειουν το Μπατλερ... biggrin.gif
GK_23
QUOTE(PARISINOS @ Apr 2 2011, 00:16 ) *
Δεν διαφωνω και το τονισα στο ποστ, ωστοσο δεν νομιζω οτι τον ενδιεφερε τοσο το ντραφτ. Αλλωστε ειχε ηδη συμφωνησει με τον ΠΑΟ αρκετα πριν το ντραφτ. Αν τον ενδιεφερε παραγματικα η θεση του, θα φροντιζε να μην συμφωνησει με κανεναν πριν το ντραφτ και θα ηταν αρκετα ψηλοτερα.

Δεν νομίζω πως δεν τον ενδιέφερε το ντραφτ τον Καλάθη...
Κάθε "Αμερικανάκι" έχει το NBA στο μυαλό του.
Απλώς εκτίμησε την κατάσταση νωρίτερα από την διαδικασία και έλαβε υπόψη του τις προβλέψεις προς το πρόσωπό του.
Προφανώς στα workouts που είχε συμμετάσχει είχε καταλάβει πάνω-κάτω τι ενδιαφέρον υπήρχε από τις ομάδες.
Για αυτό και έσπευσε να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό...
Και για το πολύ καλό συμβόλαιο που βρήκε στην Ελλάδα βέβαια.
Όπως λέει ο bullet, με τόσους καλούς PGs σε εκείνη τη σοδειά, ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί στον 1ο γύρο.
Αν επέστρεφε στο κολέγιο για τη junior χρονιά του, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εκείνον, όσον αφορά φυσικά την τύχη του στο ντραφτ.


comrade
QUOTE(greeneyes13 @ Apr 2 2011, 00:36 ) *
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ


http://www.dailymotion.com/video/xhw5ay_yyyy-

XAXAXAXAXA


καλα ρε greeneyes, προμοταρεις το video σου παντου? tongue.gif

Σορρυ για το οφφ τοπικ

Επι του θεματος τωρα, δεν μπορω να πω πολλα, παρα μονο οτι πιστευω τον καλαθη
Δεν ξερω αν θα συνεχισει απο κει που σταματησε με τη μπαρτσελονα, αλλα ακομα και να μην παιξει ετσι, αξιζει να παιρνει τις ευκαιριες

Προσωπικα, προτιμω να ρισκαρει η ομαδα μια-δυο χρονιες με νεαρους παιχτες-ταλεντα παρα να αγοραζει μονο φτασμενους. Τη γουσταρω πιο πολυ την ομαδα ετσι.

Αν του χρονου ανεβει πολυ ο καλαθης, ελπιζω να μην τη κανει για nba μερια
Μακαρι να μεινει σε μας δεκαετια..
Anaz
Ωραιο αφιερωμα,οντως ρε Parisinε.
Εγω το χω δηλωσει παρα πολλες φορες οτι ειμαι φαν του ταλεντου του, και δεν ειχα παψει να τον πιστευω παρα την απογοητευτικη ως τωρα φετινη του χρονια. Πιστευα μαλιστα πλεον οτι ισως εφταιγε το περιβαλλον του Παο για την στασιμοτητα του και ειχα γραψει προσφατα οτι ισως θα ηταν καλυτερα τελικα να φυγει γιατι μαλλον ο Ζοτς προσπαθώντας να τον ενταξει στο συστημα του, τον βαζει σε καλουπια που δεν του ταιριαζουν.. Μακαρι αυτη η καλη σειρα που εκανε, να ειναι το "μπαμ" που χρειαζοταν για να πιστεψει περισσοτερο και ο ιδιος και ο προπονητης του σε αυτον, και να ξεδιπλωσει το ταλεντο του.
Παντως πρεπει κι αυτος να δουλεψει περισσοτερο σε ατομικο επιπεδο. Οι βασικες του αδυναμιες που αφορουσαν την δυναμη -που επηρρεαζει ΚΑΙ τα τελειωματα του σε 'traffic" που λενε και οι Αμερικανοι-, και το σουτ του -ειδικα μετα απο ντριμπλα- δεν φαινεται να εχουν βελτιωθει καθολου. Και αν θελει να φτασει σε κορυφαιο επιπεδο, πρεπει οπωσδηποτε να τα δουλεψει κ να τα βελτιωσει.
Παντως ο συνδυασμος υψος, ταχυτητα, χειρισμος, αντιληψη, πασα ειναι για μεγαλα πραγματα, και θα'ναι κριμα να χαθει..
greeneyes13
[quote name='comrade' date='Apr 2 2011, 21:27 ' post='476071']
καλα ρε greeneyes, προμοταρεις το video σου παντου? tongue.gif

Σορρυ για το οφφ τοπικ

βασικά το βρήκα στο facebook στην σελίδα του νικ καλάθη και επειδή μ άρεσε πολύ το βαλα παντου για να το δουν ΟΛΟΙ smiley.gif
GMlls
ποιά είναι η σελίδα του Νίκ του Καλάθη στο facebook?
greeneyes13
QUOTE(GMlls @ Apr 2 2011, 23:42 ) *
ποιά είναι η σελίδα του Νίκ του Καλάθη στο facebook?


nick kalathis
comrade
QUOTE(greeneyes13 @ Apr 2 2011, 22:18 ) *
βασικά το βρήκα στο facebook στην σελίδα του νικ καλάθη και επειδή μ άρεσε πολύ το βαλα παντου για να το δουν ΟΛΟΙ smiley.gif



Καλα εκανες. Βασικα ειναι γαματο smiley.gif
και γω το προωθω οπου μπορω
danibra
Eιναι σε καλο δρομο ο Καλαθης.Δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο.

Αυτα που πρεπει να βελτιωσει ειναι το σουτ του και τα τελειωματα των φασεων μετα ειτε κοντα στο καλαθι ειτε απο μεση αποσταση.Αυτα για να καθιερωθει σε τοπ επιπεδο.

Και κατι αλλο,αν ο Καλαθης καποια στιγμη ειναι οντως αναμεσα στους τοπ παικτες της Ευρωπης θεωρω δεδομενο πως θα κανει το βημα για nba ,καθοτι Αμερικανακι με οτι αυτο συνεπαγεται για τον Παναθηναικο.
greeneyes13
σε συνέντευξη που διάβασα στο βήμα του νικ καλάθη μεταξύ άλλων είπε 2 πράγματα που μου έμειναν , ότι είχε μελετήσει τόσο πολύ τον ναβάρο σε σημείο να τον βλέπει στον ύπνο του και πως πρώτα κερδίσαν την barcelona στην ψυχολογία και μετά σωματικά
colonel gomelsky
Πολύ ωραίο το αφιέρωμα Παρισινέ 41.gif 41.gif 41.gif

Νομίζω ότι είναι ώρα να θυμηθούμε μια πρόβλεψη (νομίζω του draft express) για τον Νικ Καλάθη που έχει καιρό να αναφερθεί: Λέγανε τότε οι σκάουτερς -αναφερόμενοι στην μελλοντική καριέρα του στο ΝΒΑ- ότι ο Νικ Καλάθης θα γίνει worst case Γιασικεβίτσιους και best case Καλντερον. Το worst case έχει πολλές αναγνώσεις, γιατί μπορεί για μας ο Σάρας να είναι ένας θρύλος, αλλά οι αμερικάνοι αναφέρονταν στον ΝΒΑερ Σάρας (οπου η καριέρα του δεν είχε καμία σχέση με τις πραγματικές του δυνατότητες).

Έχω ξαναγράψει ότι ο Καλάθης είναι ένας εκπληκτικά γρήγορος παίκτης. Γρήγορος βέβαια με την "στιβική" έννοια του όρου. Κοινώς τρέχει την ευθεία, αλλά δεν φρενάρει σωστά. Και από αυτό εξαρτώνται τα αμυντικα του skills. Είχα επισημάνει ότι ο μικρός λόγω ταχύτητας, σωματότυπου, έφεσης να παίζει άρνηση (δίκοπο μαχαίρι αν δεν είσαι γρήγορος ώστε να καλύψεις πιθανό αποτυχημένο κλέψιμο) θα γίνει πολύ καλός αμυντικός. Το απέδειξε γρηγορότερα απ ότι περίμενα μαρκάρωντας πετυχημένα ίσως τον καλύτερο επιθετικό γκαρντ της δεκαετίας στο peak του.

Επιθετικά πασάρει εξαιρετικά γρήγορα και έχει πολύ καλό drive. Το σουτ είναι μεγάλο θέμα, όμως, για την εδώ καριέρα του. Δεν είναι μόνο η ευστοχία-αστοχία. Με προπόνηση θα βελτιώσει 5-10% τα ποσοστά του. Νομίζω ότι έχει πρόβλημα στο release. Και στην ταχύτητα "απελευθέρωσης" της μπάλας αλλά και στο release point. To τελευταίο δεν φαίνεται τόσο λόγω του ύψους του, ωστόσο θα πρέπει να μάθει να αφήνει την μπάλα ψηλότερα. Για off balance και τέτοια ούτε συζήτηση, ας μάθει πρώτα να σουτάρει χωρίς το αλα Σάρας βήμα μπροστά (που στον Σάρας βέβαια πετυχαίνει) και μετά το βλέπουμε κι αυτό.

Το πιο βασικό είναι να πειστεί να μείνει και να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Αλλιώς το σχολείο που πέρασε δεν θα πάει μόνο χαμένο για τον ΠΑΟ, αλλά και πιθανώς για τον ίδιο τον παίκτη. Αν φτιαχτεί μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα από τον Ζοτς, δύσκολα θα προσαρμοστεί μετά εκεί. Το αντίθετο συμβαίνει με τον Ρούμπιο, όπου εκεί (ΝΒΑ) θα κληθεί να κάνει αυτά που λίγο πολύ κάνει και στην Μπαρτσελόνα.

ΥΓ. Όταν έρθω στο Παρίσι, περιμένω τις μπύρες.
il postino
ελπιζω να μην πηραν μονο τα μυαλα του αερα και να νομιζει οτι εγινε αυτοματα καλυτερος παικτης απο οτι ηταν πριν απο μερικους μηνες!!

ο καλαθης εχει πολυ δρομο να διανυσει ακομα προκειμενου να φθασει σε ενα επιπεδο υψηλο στην ευρωλιγκα (ποσο μαλλον για το νβα, το οποιο πιστευω οτι ειναι στο πισω μερος του μυαλου του).

κατ αρχας, πρεπει να βελτιωσει την αμυνα, η οποια και ανδεικνυεται ως το δυνατο του σημειο μεχρι τωρα. ωρες ωρες μου δινει την εντυπωση οτι παιζει αμυνα χωρις μυαλο!! δεν παρασυρομαι απο το οτι επαιξε καταπληκτικη αμυνα πανω στο ναβαρο αφου στη σειρα αυτη ο ζοτς δουλευε πανω απο 20 μερες με τον καλαθη για ολες τις λεπτομερειες του μαρκαρισματος αυτου. στο μελλον δε θα υπαρχει αυτη η πολυτελεια ο κοουτς να ασχολειται μαζι του επι τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα και πλεον πρεπει να βαζει περισσοτερο το προσωπικο στοιχειο στην αμυνα.

ο καλαθης στα γλιστρηματα παει και πεφτει συνεχεια πανω στα σκριν των επιθετικων και γενικα πολλες ειναι οι φορες που δεν εκμεταλλευεται το πολυ κορμι που εχει με αποτελεσμα να μην τον νιωθει ο επιθετικος. ας παρει παραδειγμα απο το δδ που απλωνει τα χερια του και πιανει 2-3 τετραγωνικα μετρα χωρου με τον ογκο του!! ο καλαθης μπορει να μην εχει τα ακρα του δδ αλλα εχει καλο σωμα και θα πρεπε να το εκμεταλλευεται 100%.

στην επιθεση πρεπει να φτιαξει το σουτ. εχει βελτιωθει απο περυσι αλλα θελει πολλη δουλεια. ειναι ποιντ και σαν ποιντ πρεπει οχι μονο να σουταρει στατικα αλλα και μετα απο ντριπλα!

επισης, πρεπει να φτιαξει την εκρηξη του. ειναι γρηγορος αλλα με τη μπαλα στα χερια δεν εχει το πρωτο βημα για να φυγει απο τον αμυντικο. δυσκολα θα σκασει ντριπλα και θα φυγει απο τον αμυντικο.

και τελος πρεπει να δυναμωσει! και για την αμυνα πρεπει να δυναμωσει αλλα και για την επιθεση.μπροστα πρεπει να βαλει το ντραιβ στο ρεπερτοριο του και στο ντραιβ πρεπει να αντεχει τις συγκρουσεις και στο παρκε και στον αερα και εχει θελει δυναμη!

δυναμη, εκρηξη, σουτ, περισσοτερο μυαλο στο παιχνιδι και χαμηλα το κεφαλι!

Ginobili
QUOTE(PARISINOS @ Apr 1 2011, 20:51 ) *
Οπως ειχε πει ευγλωτα ο φιλος τζινομπιλι στη σηζητηση μας , '' και ο βουγιουκας ειναι ψηλοτερος του πεκο , δεν λεει τιποτα'' (βεβαια τωρα που το σκεφτομαι μετα την εμφανιση του βουγιουκα στο 4ο παιχνιδι, μαλλον και αυτο αστοχο παραδειγμα ηταν)...

Έχεις δίκιο...εντελώς άστοχο.Το 4ο παιχνίδι της σειράς άλλαξε πολλά πράγματα...Ο Πέκοβιτς δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερος από τον Βουγιούκα...
Έλα ρε Παρισινέ...Έλεος δηλαδή

QUOTE(PARISINOS @ Apr 1 2011, 20:51 ) *
Πολλοι κατα τη διαρκεια της χρονια αναρωτηθηκαν που παει ο ζοτς με δευτερο πλευ μεικερ εναν νεαρο 21 μολις χρονων . Τα υποτιμητικα σχολια εδιναν και επαιρναν με αποκορυφωμα οταν η ομαδα αρχισε να κανει κοιλια , να χανει μερικα κρισιμα ματς (ΟΣΦΠ, λιετουβος) και να πεφτει πανω στην μπαρτσα.

Έλα ντε...2 φορές σε καραντίνα μπήκε φέτος από τον Ζοτς,και το μόνο καλό παιχνίδι που είχε κάνει όλη την χρονιά ήταν αυτό με την Εφές.
Κατά τα άλλα...οι δηλώσεις του Ζοτς στην Λουμπλιάνα,δεν λένε τίποτα προφανώς....έτσι? "Δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα(Τέπιτς-Καλάθης) για να μπορέσω να βγάλω έξω τον Διαμαντίδη.Άμα έβαζε και την τελευταία βολή θα ήταν αφύσικο από την κούραση."
Άδικα λοιπόν δεχόταν κριτική.

Υ.Γ Γιατί ζητήθηκε ο Ιλιέφσκι από την Ολύμπια????

Phil Laak
QUOTE(a bullet for your head @ Apr 2 2011, 00:02 ) *
Χθες ακουσα τον εναν εκ των 2 σπηκερ(οχι τον Συριγο),να λεει οτι ο Καλαθης αρχιζει & παιρνει μπρος τον Μαρτη(κατα το March Madness... rolleyes.gif )..ομως αν θυμαμαι καλα,δεν προκριθηκε στα 2 χρονια που αγωνιστηκε με τους Γκειτορς..

Ημουν της αποψης οτι διαλεξε λαθος στιγμη για να βγει στο ντραφτ,καθως η συγκεκριμμενη σοδεια ηταν ''τιγκα'' στους PG-Combo G(Εβανς-Ρουμπιο-Φλιν-Καρι-Χολιντει-Λοουσον-Τιγκ-Κολλισον-Νταγκλας-Μαινορ-Μπεμπουα κ.λ.)...


Αν δεν προκρίθηκε,πως το ήξερε ο speaker?
Ό,τι νά'ναι οι δημοσιογράφοι ώρες-ωρες..

Καλά,σε σύγκριση με τα PG που αναφέρεις,ο Καλάθης είναι πολύυυυ πίσω.

Γενικά διαφωνώ σε μερικά σημεία με τον Parisino,ένα από αυτά εννοείται πως δεν είναι ότι ο Καλαθης έχει προσόντα,απλά έχω πυρετό αυτή τη στιγμή και είμαι κουρασμένος tongue.gif

P.S.:Μια μικρή διόρθωση,ο Καλάθης είναι κλεισμένα 22.
Ginobili
QUOTE(PARISINOS @ Apr 1 2011, 20:51 ) *
Θα αρχισουμε απο τα απλα λοιπον. Ο νικ καλαθης ειναι ενας πλευ μεικερ αυτη τη στιγμη 21 ετων, με υψος 1,99 (η 1,98 αναλογα με τα σαιτ). Αυτο απο μονο του θα επρεπε να βαλει ψυλλους στα αυτια των περισσοτερων , αλλα θα συμφωνησω με την γενικη παρατηρηση οτι το υψος απο μονο του δεν λεει και τιποτα.
Ωστοσο ειναι γεγονος οτι απο μονο του το εξαιρετικο υψος του καλαθη (ισως ο ψηλοτερος πλευ παγκοσμιως στην ηλικια του) δεν ειναι ικανο να πεισει πολλους.

Περαν του υψους, εχει και αλλα σωματικα χαρακτηριστικα που θα επρεπε να ειχαν προσεχθει. Ειναι ταχυτατος (οσο ταχυς ειναι πχ παιχτες σαν τον ναβαρο, τον σπαν και τον ρικι με υψος 192) εκρηκτικος , αλλα και πολυ δυνατος για τη θεση του ( ειναι βλεπεις και σχεδον 100 κιλα).

Προφανως βεβαια τα σωματικα χαρακτηριστικα δεν λεγανε και πολλα σε πολλους. Κακως βεβαια, αλλα εν μερη λογικο.

Παμε λοιπον στα τεχνικα. Εχει απιστευτο χειρισμο της μπαλας, ειδικα οταν τρεχει το γηπεδο (ειδικοτερα αν σκεφτεις οτι ειναι και κοντα 2 μετρα) ενω η πασα του ειναι απιστευτη και συγκαταλεγεται ηδη κατα τη γνωμη μου στις κορυφαιες της ευρωπης. Δεν εχει βεβαια καλο σουτ.


Υ.Γ...Για να ολοκληρωσω λοιπον αυτο το αφιερωμα και με ενα προσωπικο touch , ΝΑΙ εγω αυτη τη στιγμη αλλαζω αποψη και θεωρω οτι ΤΩΡΑ αναμεσα στο ρουμπιο και στον καλαθη θα διαλεγα για τον ΠΑΟ τον καλαθη.
Επειδη ειναι ελληνας, επειδη ειναι 1,98 , επειδη ειναι πιο τσαμπουκας , επειδη για μενα εχει μεγαλυτερο ταβανι και επειδη στην τελικη μ αρεσει περισσοτερο η μουρη του...

Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το 1.98...εδώ και 1 χρόνο.Οκ...το έχουμε εμπεδώσει..είναι 1.98.Το θέμα είναι τι κάνει με το 1.98 ο Καλάθης??? Το άνοιγμα χεριών ξέρεις τι σημαίνει στο μπάσκετ??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα?? Ο Καλάθης ή Ρούμπιο??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα??? Ο Καλάθης ή ο Διαμαντίδης??? Τυχαίο...???
Που την είδες την δύναμη του Καλάθη??? Τον έχεις δει ποτέ να επιδιώκει τις επαφές..ή μάλλον να τις αποφεύγει? Τον έχεις δει ποτέ να ποστάρει έναν αντίπαλο κοντό play maker??? Μπορεί???

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά,φυσικά και έχει πολύ καλή ντρίπλα...αλλά δυστηχώς το 1vs1 δεν το έχει.Έχει μεγάλη διαφορά από τον Ρούμπιο ο οποίος μπορεί να κάνει μπούκα και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο με crossover.Ο Καλάθης δεν μπορεί...αυτό που μπορεί είναι να εκμεταλλεύεται μια ολιγωρία της άμυνας και μπουκάρει κερδίζοντας στην ταχύτητα.

Φυσικά στον τομέα τσαμπουκά και εξυπνάδα...έχει χαώδη διαφορά από τον Ρούμπιο.Δες τι έχει κάνει ο Ρούμπιο στο 1ο ημίχρονο στο 2ο ματς στον Διαμαντίδη.Τον έχει εξαφανίσει,τον έχει εκνευρίσει,τον έχει θέσει εκτός εαυτού.Όπως φυσικά και στον τομέα της οργάνωσης στο 5vs5 ο Ρούμπιο ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα.Δεν λέω ότι έχει καλύτερη πάσα απαραίτητα ο Ρούμπιο.Όχι.Βλέπει καλύτερα το γήπεδο και είναι πιο ψύχραιμος.
Στο σουτ βέβαια...κι εκεί υπολείπεται σημαντικά ο Καλάθης.Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα υπέρ του Ρούμπιο,δεν είναι μόνο η αυτοπεποίθηση στο σουτ,είναι και ο τρόπος που σουτάρουν.Ο Καλάθης ακόμα δεν έχει μάθει να σπάει καρπό.

Είναι περιττό να αναφέρω πιστεύω τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο,και τον τελικό απέναντι σε Κρις Πολ,Κόμπι,Ουέιντ,Λεμπρόν...Άν άλλο 17χρονο παιδί είχε κάνει αυτήν την εμφάνιση,ξεφτιλίζοντας τους Αμερικανούς...θα του είχε στρίψει τώρα,δεν είναι εύκολο να αντέξεις τέτοιο βάρος.
Vagrant
QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 21:05 ) *
Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το 1.98...εδώ και 1 χρόνο.Οκ...το έχουμε εμπεδώσει..είναι 1.98.Το θέμα είναι τι κάνει με το 1.98 ο Καλάθης??? Το άνοιγμα χεριών ξέρεις τι σημαίνει στο μπάσκετ??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα?? Ο Καλάθης ή Ρούμπιο??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα??? Ο Καλάθης ή ο Διαμαντίδης??? Τυχαίο...???
Που την είδες την δύναμη του Καλάθη??? Τον έχεις δει ποτέ να επιδιώκει τις επαφές..ή μάλλον να τις αποφεύγει? Τον έχεις δει ποτέ να ποστάρει έναν αντίπαλο κοντό play maker??? Μπορεί???

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά,φυσικά και έχει πολύ καλή ντρίπλα...αλλά δυστηχώς το 1vs1 δεν το έχει.Έχει μεγάλη διαφορά από τον Ρούμπιο ο οποίος μπορεί να κάνει μπούκα και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο με crossover.Ο Καλάθης δεν μπορεί...αυτό που μπορεί είναι να εκμεταλλεύεται μια ολιγωρία της άμυνας και μπουκάρει κερδίζοντας στην ταχύτητα.

Φυσικά στον τομέα τσαμπουκά και εξυπνάδα...έχει χαώδη διαφορά από τον Ρούμπιο.Δες τι έχει κάνει ο Ρούμπιο στο 1ο ημίχρονο στο 2ο ματς στον Διαμαντίδη.Τον έχει εξαφανίσει,τον έχει εκνευρίσει,τον έχει θέσει εκτός εαυτού.Όπως φυσικά και στον τομέα της οργάνωσης στο 5vs5 ο Ρούμπιο ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα.Δεν λέω ότι έχει καλύτερη πάσα απαραίτητα ο Ρούμπιο.Όχι.Βλέπει καλύτερα το γήπεδο και είναι πιο ψύχραιμος.
Στο σουτ βέβαια...κι εκεί υπολείπεται σημαντικά ο Καλάθης.Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα υπέρ του Ρούμπιο,δεν είναι μόνο η αυτοπεποίθηση στο σουτ,είναι και ο τρόπος που σουτάρουν.Ο Καλάθης ακόμα δεν έχει μάθει να σπάει καρπό.

Είναι περιττό να αναφέρω πιστεύω τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο,και τον τελικό απέναντι σε Κρις Πολ,Κόμπι,Ουέιντ,Λεμπρόν...Άν άλλο 17χρονο παιδί είχε κάνει αυτήν την εμφάνιση,ξεφτιλίζοντας τους Αμερικανούς...θα του είχε στρίψει τώρα,δεν είναι εύκολο να αντέξεις τέτοιο βάρος.



Συμφωνω με σχεδον ολα οσα λες, μην ξεχνας ομως οτι ο Καλαθης ειναι κοντα 1.98!!!
Ginobili
QUOTE(Vagrant @ Apr 5 2011, 22:13 ) *
Συμφωνω με σχεδον ολα οσα λες, μην ξεχνας ομως οτι ο Καλαθης ειναι κοντα 1.98!!!

Υπάρχουν και σάιτς που τον έχουν 1.99
Phil Laak
QUOTE(Vagrant @ Apr 6 2011, 00:13 ) *
Συμφωνω με σχεδον ολα οσα λες, μην ξεχνας ομως οτι ο Καλαθης ειναι κοντα 1.98!!!


24.gif 24.gif 24.gif 24.gif

Αχαχαχααχαχχαχααχ πέθανα χααχχααχχαχαχα
kolokotronis
Καλώς ή κακώς ο παρισινός αποφάσισε να ''στηρίξει'' τον Καλάθη λίγο πριν τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την μπάρτσα.
Σε ορισμένα σημεία όντως υπήρξε λίγο υπερβολικός.
Ποιος όμως, πχ θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το 4ο ματς με 11 πόντους διαφορά, με πρώτο σκόρερ τον Καλάθη!?
Εγώ σου βγάζω το καπέλο παρισινέ, για το τάιμινγκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πέσεις μέσα σε όλα όσα έγραψες για την εξέλιξή του.
Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Το στυλ που έχει όταν σουτάρει, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να βάλει στο ρεπερτόριό του κάτι σαν την μομπίτα του ναβάρο.
Και δεν λέω ότι είναι ο νέος ναβάρο, μην παρεξηγηθώ...

Εγώ προσωπικά, ήμουν από αυτούς που δεν πίστευαν τον καλάθη και είχα ελπίδα ότι θα μπορέσει να παίξει στο επίπεδο του παναθηνα'ι'κού.
Μακάρι να πέσω έξω και οι εμφανίσεις σαν αυτές με την μπαρστελόνα να γίνουν κανόνας και όχι εξαίρεση.
babs
QUOTE(kolokotronis @ Apr 6 2011, 01:28 ) *
.........................

Το στυλ που έχει όταν σουτάρει, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να βάλει στο ρεπερτόριό του κάτι σαν την μομπίτα του ναβάρο.
Και δεν λέω ότι είναι ο νέος ναβάρο, μην παρεξηγηθώ...



Να μας ειδοποιούν όμως για να τρέχουμε στα καταφύγια.
PARISINOS
QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 20:43 ) *
Έλα ντε...2 φορές σε καραντίνα μπήκε φέτος από τον Ζοτς,και το μόνο καλό παιχνίδι που είχε κάνει όλη την χρονιά ήταν αυτό με την Εφές.
Κατά τα άλλα...οι δηλώσεις του Ζοτς στην Λουμπλιάνα,δεν λένε τίποτα προφανώς....έτσι? "Δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα(Τέπιτς-Καλάθης) για να μπορέσω να βγάλω έξω τον Διαμαντίδη.Άμα έβαζε και την τελευταία βολή θα ήταν αφύσικο από την κούραση."
Άδικα λοιπόν δεχόταν κριτική.

Υ.Γ Γιατί ζητήθηκε ο Ιλιέφσκι από την Ολύμπια????


Δεν ειπε κανεις οτι δεχοταν αδικα κριτικη. Ωστοσο αυτο που γινοταν με καλαθη-τεπιτς-σατο δεν ηταν κριτικη. Ηταν χλευασμος σε ολο του το μεγαλειο. Και πραγματικα ΜΗΝ με κανεις να παω να ψαξω τι γραφοτον , γιατι πραγματικα δεν το εχω σε τιποτα. Δεν μ αρεσει να εκθετω κοσμο, οποτε δεν το κανω (το να κατσω να βγαλω στη φορα τι γραφοταν και ποσο ισοπεδωτικη κριτικη δεχοντουσαν καλοι κατα τα αλλα παιχτες δεν εχει νοημα ) αλλα το επιχειρημα οτι καλα κραζαμε τοτε, ειχαμε δικαιο, τωρα που παιζουν καλα το λεμε , δεν ειναι επιχειρημα. Ειναι προσπαθεια νομιμοποιησης της κολοτουμπας.

Το να παραδεχτεις οτι εκανες λαθος δεν ειναι κακο ειδικα οταν το λαθος ηταν τεραστιο. Ισα ισα ειναι δειγμα ανωτεροτητας. Αν πχ ο ΠΑΟ φετος αποκλειοταν απο τους 16 ενω εγω απο την αρχη ειχα πει οτι εχει ροστερ ισαξιο με την μπαρτσα, θα εβγαινα και θα ελεγα mea culpa .

Ο καλαθης δεν επαιζε καλα (βεβαια διαφωνω οτι επαιξε μολις ενα παιχνιδι με της εφες, πχ στο πρωτο με λιετουβος ηταν εξαιρετικος και με αυτον πηραμε τη μεγαλη διαφορα οταν τραυματιστηκε για λιγο ο μητσος, το ιδιο και στη μαλαγα, το ιδιο και σε παιχνιδια με την αρμανι και την ολυμπια) αλλα αλλο το να μην παιζεις καλα (και να το επισημαινεις) και αλλο σχολια του στυλ δεν παμε πουθενα με αυτον , χλευασμοι κλπ ...Αυτο δεν ειναι κριτικη...

QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 20:43 ) *
Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το 1.98...εδώ και 1 χρόνο.Οκ...το έχουμε εμπεδώσει..είναι 1.98.Το θέμα είναι τι κάνει με το 1.98 ο Καλάθης??? Το άνοιγμα χεριών ξέρεις τι σημαίνει στο μπάσκετ??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα?? Ο Καλάθης ή Ρούμπιο??? Ποιος είναι καλύτερος στα κλεψίματα??? Ο Καλάθης ή ο Διαμαντίδης??? Τυχαίο...???
Που την είδες την δύναμη του Καλάθη??? Τον έχεις δει ποτέ να επιδιώκει τις επαφές..ή μάλλον να τις αποφεύγει? Τον έχεις δει ποτέ να ποστάρει έναν αντίπαλο κοντό play maker??? Μπορεί???


Απο ολο το κατεβατο που εγραψα εγω , εσυ παλι συγκρατησες οτι το μονο πρωτερημα του καλαθη ειναι οτι ειναι 1,98?
Ο καλαθης εχει συγκεκριμενα πλεονεκτηματα. Και ναι πολλα απο αυτα σχετιζονται ΚΑΙ με το υψος του, το οποιο ειναι εξωπραγματικο για πλευ.
Το να αποφευγεις τις επαφες και να ποσταρεις δεν εχει σχεση με τη δυναμη. Εχει σχεση με τη νοοτροποια σου και την τεχνικη σου (κλασσικη περιπτωση κατι σεντερ 2,10-2,15-λεγε με μπουρουση-που ουτε ποσταρουν ,ουτε τις επαφες ψαχνουν, ολο στο τριποντο καθονται, παρ οτι πολυ δυνατοι). Ο καλαθης δεν ξερει να ποσταρει μιας και δεν εχει χουκ και σουτ οφ μπαλανς. Ισως να μην ξερει να χρησιμοποιει και το σωμα του. Ωστοσο αυτο δεν αλλαζει οτι ειναι πολυ πιο δυνατος απο τον ρουμπιο. Εκτος και αν θεωρεις οτι ο ΔΔ θα μπορουσε να ποσταρει ολη νυχτα τον καλαθη , οπως ποσταρε τον ρικι...

Ο καλαθης πρεπει να δυναμωσει και αλλο οντως, αλλα σε δυναμη ειναι ηδη αρκετα καλος, με την εννοια οτι ειναι βαρυτερος απο τους περισσοτερους πλευ (λογικο οταν εισαι 7-8 ποντους ψηλοτερος απο τους περισσοτερους ).

Στα κλεψιματα ειναι παρα πολυ καλος και ο καλαθης. Δεν ξερω αν ειναι καλυτερος ο ρικι, ισως και αν ειναι , ωστοσο απο το δειγμα που εχω (και στην εθνικη), ο καλαθης ειναι εξαιρετικος κλεφτης (αλλωστε και στη σειρα ειχε ενα κλεψιμο μεσο ορο, ο δε ρικι ειχε 1,3 ).

QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 20:43 ) *
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά,φυσικά και έχει πολύ καλή ντρίπλα...αλλά δυστηχώς το 1vs1 δεν το έχει.Έχει μεγάλη διαφορά από τον Ρούμπιο ο οποίος μπορεί να κάνει μπούκα και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο με crossover.Ο Καλάθης δεν μπορεί...αυτό που μπορεί είναι να εκμεταλλεύεται μια ολιγωρία της άμυνας και μπουκάρει κερδίζοντας στην ταχύτητα.


Καταρχας μια χαρα ντραιβ εχει ο καλαθης. Το οτι εσυ προφανως δεν τον εχεις δει περαν των 5λεπτων που παιζει με τον ΠΑΟ, δεν σημαινει οτι δεν εχει ντραιβ. Το εχω δει το παλικαρι , και πιστεψε με μια χαρα ντραιβ εχει. Σιφουρα δεν εχει την κροςοβερ του σπανουλη, αλλα λογικο ειναι οταν εισαι και σχεδον 2 μετρα.
Τωρα για τον ρουμπιο, δεν θα σχολιασω. Το παλικαρι δεν μπορουσε να κανει τιποτα σε αυτη τη σειρα. Ουτε να σουταρει ελευθερος. Σιγα μην περναγε και τον προσωπικο του αντιπαλο με κροσοβερ και να τελειωσει το ντραιβ. Παλι καλα που του μπηκαν και τα σουτ σε ενα παιχνιδι αλλιως θα τελειωνε με 2 ποντους μεσο ορο την σειρα. Παντελως ανυπαρκτος επιθετικα.
Ο καλαθης τον περασε και σε ποντους και σε ασσιστ και σε ρανκινγκ και μαλιστα παιζοντας με λιγοτερες αρμοδιοτητες.

Πιστεψε με ο καλαθης μπορει να κανει και αλλα πραγματα. Αλλα το ειπε ο ανθρωπος. Ο κοουτς το ειχε πει να παιζει σκυλισια αμυνα, και στην επιθεση να παιρνει μονο τις προσπαθειες που ειναι ελευθερος.

QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 20:43 ) *
Φυσικά στον τομέα τσαμπουκά και εξυπνάδα...έχει χαώδη διαφορά από τον Ρούμπιο.Δες τι έχει κάνει ο Ρούμπιο στο 1ο ημίχρονο στο 2ο ματς στον Διαμαντίδη.Τον έχει εξαφανίσει,τον έχει εκνευρίσει,τον έχει θέσει εκτός εαυτού.Όπως φυσικά και στον τομέα της οργάνωσης στο 5vs5 ο Ρούμπιο ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα.Δεν λέω ότι έχει καλύτερη πάσα απαραίτητα ο Ρούμπιο.Όχι.Βλέπει καλύτερα το γήπεδο και είναι πιο ψύχραιμος.
Στο σουτ βέβαια...κι εκεί υπολείπεται σημαντικά ο Καλάθης.Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα υπέρ του Ρούμπιο,δεν είναι μόνο η αυτοπεποίθηση στο σουτ,είναι και ο τρόπος που σουτάρουν.Ο Καλάθης ακόμα δεν έχει μάθει να σπάει καρπό.


Καπου εδω αρχιζω να αναρωτιεμαι αν βλεπουμε διαφορετικο παιχνιδι...Και εδω καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σε πεισω και να συννενοηθουμε. Βεβαια ποτε δεν κανω συζητηση για να πεισω τον συνομιλητη μου. Γνωριζω οτι οι ανθρωποι δυσκολα αλλαζουν αποψη. Αλλβωστε και τα ντιμπειτ , γινονται για να πεισεις και να κερδισεις το κοινο, και οχι για να αλλαξει αποψη ο συνομιλητης.

Ο ΔΔ εκανε οργια σε αυτη τη σειρα. Ο ανθρωπος τελειωσε με 18/4/5 τη σειρα και 19 στο ρανκινγ. Το να προσπαθουμε να απομονωσουμε ενα καλο δεκαλεπτο το ρικι ειναι εντελως ακυρο. Οκ, τον επαιξε ενα δεκαλεπτο καλη αμυνα (αφου βεβαια τον ειχε εκθεσει ενα 40λεπτο πριν οπου ειχε κυριολεκτικα ασελγησει στο νεκρο σωμα του αγαπητου ριχαρδου), μπραβο του.
Ασε που δεν καταλαβαινω γιατι το φερνεις αυτο τα παραδειγμα ακομα και να τον ειχε σβυσει τον ΔΔ? Ο καλαθης δεν εσβησε τον ναβαρο? Ο αμυνες του καλαθη ηταν συγκλονιστικες και μονο ελλειψη τσαμπουκα δεν εδειχναν.

Τωρα για το 5*5. Ο ρικι ειναι πολυ χειροτερος σε αυτο τον τομεα γιατι το σουτ του ειναι ανυπαρκτο. Κυριολεκτικα ομως . Σουταρε με 35 τις εκατο στα σουτ, ενω τον αφηνανε 3 μετρα ελευθερο. Προφανως λοιπον στο 5*5 ειναι κακος , πολυ απλα γιατι κολλαει η ομαδα του. Δεν ειναι επιθετικη απειλη, αρα ο αντιπαλος απλα κλεινεται και δεινει συνεχως βοηθειες με αποτελεσμα ολη η ομαδα να κολλαει.

Στο οτι ειναι πιο ψυχραιμος βεβαια θα συμφωνησω. Οντως ο καλαθης ωρες ωρες δειχνει να χανει την ψυχραιμια του μεσα στον ενθουσιασμο του. Βεβαια αυτο ειναι δειγμα απειριας μιας και εχει μολις 1,5 χρονια εμπειριας. Η φαση στο δευτερο ματς που κραταει τον αιφνιδιασμο για να μην ρισκαρει να χασει τη μπαλα και να φαει χρονο δειχνει οτι μπορει και θελει να σκεφτει ωριμα. Απλα θελει δουλεια.

Ο καλαθης δεν εχει μαθει να σπαει καρπο, αλλα τουλαχιστον τα ελευθερα τα βαζει. Σουταρε με 50 τις εκατο στη σειρα, και μαλίστα εβαλε και αλλα δυο τριποντα που μετρησαν για 2 επειδη πατουσε γραμμη. Καλα για το σουτ του ρουμπιο τα εχουμε πει. 17 τις εκατο στην ευρωλιγκα πριν τη σειρα. Απο τοτε που πηγε στα 6,75 ο τυπος ειναι τραγικος. Πραγματικα ο ανθρωπος δεν θα πετυχαινε ελεφαντα μεσα σε διαδρομο.

QUOTE(Ginobili @ Apr 5 2011, 20:43 ) *
Είναι περιττό να αναφέρω πιστεύω τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο,και τον τελικό απέναντι σε Κρις Πολ,Κόμπι,Ουέιντ,Λεμπρόν...Άν άλλο 17χρονο παιδί είχε κάνει αυτήν την εμφάνιση,ξεφτιλίζοντας τους Αμερικανούς...θα του είχε στρίψει τώρα,δεν είναι εύκολο να αντέξεις τέτοιο βάρος.


Το τι εχει κανει ο ρικι το ξερω και ουδεποτε το αμφισβητησα. Ο ανθρωπος ειναι πολυ καλος παιχτης. Τι σχεση εχει αυτο με τον καλαθη ομως ? Μαλλον το θεωρεις προσβολη το οτι συγκρινω τους δυο. Μαλλον τοτε θα εκπλαγεις ο ιδιος με το γεγονος οτι οι ΙΔΙΟΙ οι ισπανοι εχουν ανοιξει τοπικ απο το 2008 , ΚΑΛΑΘΗΣ vS Ρουμπιο. Πηγαινε στο φορουμ της ACB και θα το βρεις.
Οπως βλεπεις λοιπον ο ρικι ειναι παιχταρας, αλλα και το ιδιο και ο καλαθης. Το οτι εσυ δεν ηξερες τι ειχε κανει πριν ερθει στον ΠΑΟ, δεν σημαινει οτι δεν τα ειχε κανει και οτι δεν υπηρχαν ανθρωποι που δεν ειχαν διαβλεψει για τι ταλεντο μιλαμε.

Στην τελικη , και να μην τα ηξερες, δεν πειραζει. Τωρα τα εμαθες, γιατι πραγματικα οι συγκρισεις μετα απο αυτη τη σειρα δινουν και περνουν στα φορουμ της ευρωπης... Μεχρι και οι τυφλοι ειδαν μετα απο αυτη τη σειρα.

Επαναλαμβανω οτι σκοπος μου δεν ειναι να αποδειξω οτι ο καλαθης ειναι ματζικ. Το παιδι εχει ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ μπροστα του για να γινει ο παιχτης που πρεπει (τα ιδια ισχυουν και με τον ρικι, που μερικοι μου θελανε να τον βγαλουν τον καλυτερο πλευ της ευρωπης απο περσυ). Η ενσταση μου εγκειτω στο οτι ΑΞΙΖΕΙ να ειναι στο ροστερ του ΠΑΟ, και ηταν πολυ λογικη η αποφαση του ζοτς να τον στηριξει με τον να μην παρει αλλο πλευ. Ειχε λογικη και μαλιστα μεγαλη. Σιγουρα ηταν ρισκο, αλλα οποιος ειχε δει τον καλαθη, ηξερε οτι το ρισκο ειχε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ επιτυχιες απ οσες πιστευαν οι περισσοτεροι.
Και προφανως εχεις δικιο κολοκοτρονις, τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Μπορει ο καλαθης να μην πετυχει τιποτα το τρομερο (ενταξει παιχτης ευρωλιγκας για καμια ομαδα τοπ 16 εστω αναπληρωματικος ειναι πιστευω οσο και να ξεπεσει) και αν δεν το κανει , δεν εχω κανενα προβλημα να το παραδεχτω.

Βεβαια μεχρι και ετσι , παλι δεν βλεπω που θα εχω κανει λαθος. Το μονο που υποστηριξα ειναι οτι ο καλαθης και ο ρουμπιο ειναι ταλεντα απο τα λιγα αξιζε να στηριχθει . Και μπραβο στην μπαρτσα και στον ΠΑΟ που πηραν το ρισκο. Πολυ λογικη αποφαση και ας μην βλεπανε τη λογικη πολλοι φιλοι του ΠΑΟ μιας και ο δικος μας ειχε διαφημιστει λιγοτερο (δεν επαιζε ευρωπη βλεπεις απο τα 15...)

Υ.Γ.Κολονελ δεν ειμαι πλεον ΠΑΡΙΣΙ. Τωρα ειμαι ΝΙΚΑΙΑ. Απλα μου εμεινε το νικ . Βεβαια αν ερθεις, οι μπυρες ισχυουν...Δεν εχουμε βεβαια πυργο του αιφελ, αλλα δεν μπορει να σε χαλαει η γαλλικη ριβιερα...
Ginobili
QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Δεν ειπε κανεις οτι δεχοταν αδικα κριτικη. Ωστοσο αυτο που γινοταν με καλαθη-τεπιτς-σατο δεν ηταν κριτικη. Ηταν χλευασμος σε ολο του το μεγαλειο. Και πραγματικα ΜΗΝ με κανεις να παω να ψαξω τι γραφοτον , γιατι πραγματικα δεν το εχω σε τιποτα.

Καλά..μην μας απειλείς κιόλας...ξέρουμε όλοι τι έχουμε-έχεις-έχω γράψει.Για τον Καλάθη κι εγώ είχα γράψει ότι τον πιστεύω πολύ περισσότερο από τον Τέπιτς.

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Το να παραδεχτεις οτι εκανες λαθος δεν ειναι κακο ειδικα οταν το λαθος ηταν τεραστιο. Ισα ισα ειναι δειγμα ανωτεροτητας.

Πάντως το να φτιάξεις τόπικ για να ευλογήσεις τα γένια σου,μόνο δείγμα ανωτερότητας δεν είναι.

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Απο ολο το κατεβατο που εγραψα εγω , εσυ παλι συγκρατησες οτι το μονο πρωτερημα του καλαθη ειναι οτι ειναι 1,98?

Πλάκα μας κάνεις? Αυτό μόνο συγκράτησα? Και αυτά τα περί ντρίπλας,crossover,άμυνα,κλεψίματα,5vs5,τσαμπουκά
ς,δύναμη τι ήταν?

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Και ναι πολλα απο αυτα σχετιζονται ΚΑΙ με το υψος του, το οποιο ειναι εξωπραγματικο για πλευ.

Άντε πάλι...

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Το να αποφευγεις τις επαφες και να ποσταρεις δεν εχει σχεση με τη δυναμη. Εχει σχεση με τη νοοτροποια σου και την τεχνικη σου (κλασσικη περιπτωση κατι σεντερ 2,10-2,15-λεγε με μπουρουση-που ουτε ποσταρουν ,ουτε τις επαφες ψαχνουν, ολο στο τριποντο καθονται, παρ οτι πολυ δυνατοι). Ο καλαθης δεν ξερει να ποσταρει μιας και δεν εχει χουκ και σουτ οφ μπαλανς. Ισως να μην ξερει να χρησιμοποιει και το σωμα του. Ωστοσο αυτο δεν αλλαζει οτι ειναι πολυ πιο δυνατος απο τον ρουμπιο. Εκτος και αν θεωρεις οτι ο ΔΔ θα μπορουσε να ποσταρει ολη νυχτα τον καλαθη , οπως ποσταρε τον ρικι...

Ο καλαθης πρεπει να δυναμωσει και αλλο οντως, αλλα σε δυναμη ειναι ηδη αρκετα καλος, με την εννοια οτι ειναι βαρυτερος απο τους περισσοτερους πλευ (λογικο οταν εισαι 7-8 ποντους ψηλοτερος απο τους περισσοτερους ).

Ωραία,όταν και αν αποκτήσει τεχνική,χουκ,σουτ οφ μπάλανς,και μάθει να βάζει το κορμί του...θα δούμε στο μέλλον αν θα μπορεί να ποστάρει επιτυχώς όχι τον Ρούμπιο(που είναι 5 cm κοντύτερος)...αλλά κανέναν Ελαμιν ή Μακάλεμπ...
Πάντως αυτά που γράφεις δεν είναι επιχειρήματα για το ότι είναι δυνατότερος από τον Ρούμπιο.

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Στα κλεψιματα ειναι παρα πολυ καλος και ο καλαθης. Δεν ξερω αν ειναι καλυτερος ο ρικι, ισως και αν ειναι , ωστοσο απο το δειγμα που εχω (και στην εθνικη), ο καλαθης ειναι εξαιρετικος κλεφτης (αλλωστε και στη σειρα ειχε ενα κλεψιμο μεσο ορο, ο δε ρικι ειχε 1,3 ).

Ναι καλός είναι και ο Καλάθης,απλά ο Ρούμπιο είναι σαφέστατα καλύτερος.Αυτό είναι το θέμα..δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ότι ο Καλάθης είναι καλός στα κλεψίματα.

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Καταρχας μια χαρα ντραιβ εχει ο καλαθης. Το οτι εσυ προφανως δεν τον εχεις δει περαν των 5λεπτων που παιζει με τον ΠΑΟ, δεν σημαινει οτι δεν εχει ντραιβ. Το εχω δει το παλικαρι , και πιστεψε με μια χαρα ντραιβ εχει. Σιφουρα δεν εχει την κροςοβερ του σπανουλη, αλλα λογικο ειναι οταν εισαι και σχεδον 2 μετρα.

Όχι δεν κατάλαβες...άσε την crossover του Σπανούλη.Δεν έχει την crossover του Ρούμπιο.Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.Έκανα κάτι πολύ συγκεκριμένο,σύγκρινα το ντραιβ του Ρούμπιο με αυτό του Καλάθη,και την ικανότητα τους στο 1vs1.Ναι,ο Καλάθης υπολείπεται.
(BTW....όντως,ό,τι και να λέμε..δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο Καλάθης είναι 1.98)

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Καπου εδω αρχιζω να αναρωτιεμαι αν βλεπουμε διαφορετικο παιχνιδι...Και εδω καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σε πεισω και να συννενοηθουμε. Βεβαια ποτε δεν κανω συζητηση για να πεισω τον συνομιλητη μου. Γνωριζω οτι οι ανθρωποι δυσκολα αλλαζουν αποψη. Αλλβωστε και τα ντιμπειτ , γινονται για να πεισεις και να κερδισεις το κοινο, και οχι για να αλλαξει αποψη ο συνομιλητης.


Τωρα για το 5*5. Ο ρικι ειναι πολυ χειροτερος σε αυτο τον τομεα γιατι το σουτ του ειναι ανυπαρκτο
. Κυριολεκτικα ομως . Σουταρε με 35 τις εκατο στα σουτ, ενω τον αφηνανε 3 μετρα ελευθερο. Προφανως λοιπον στο 5*5 ειναι κακος , πολυ απλα γιατι κολλαει η ομαδα του. Δεν ειναι επιθετικη απειλη, αρα ο αντιπαλος απλα κλεινεται και δεινει συνεχως βοηθειες με αποτελεσμα ολη η ομαδα να κολλαει.

Σε αυτό καταλήγω κι εγώ...όταν μου λες ότι στο 5vs5 είναι πολύ χειρότερος ο Ρούμπιο επειδή το σουτ του είναι ανύπαρκτο...τι κάθομαι και συζητάω.Έχεις δίκιο...το σουτ του Καλάθη είναι υπαρκτό.

QUOTE(PARISINOS @ Apr 6 2011, 22:07 ) *
Το τι εχει κανει ο ρικι το ξερω και ουδεποτε το αμφισβητησα. Ο ανθρωπος ειναι πολυ καλος παιχτης. Τι σχεση εχει αυτο με τον καλαθη ομως ?

Ρε συ Παρισινέ...Με-μας κοροιδεύεις???? Εσύ είπες ότι "αλλάζω γνώμη" για την σύγκριση Καλάθη-Ρούμπιο (Πριν λίγες μέρες είχες παραδεχτεί ότι ο Ρούμπιο είναι καλύτερος παίκτης)...και μας λες ότι θα προτιμούσες τον Καλάθη από τον Ρούμπιο για χ,ψ λόγους.Τώρα μας έχεις μπερδέψει...έλεγες ότι ο Ρούμπιο είναι καλύτερος παίκτης αλλά ο Καλάθης καλύτερο prospect.Τώρα που άλλαξες γνώμη...τι εννοείς???

Άν και εδώ που τα λέμε...αυτό το prospect....κάπως μου χτυπάει όταν ο Καλάθης είναι σχεδόν 2 χρόνια μεγαλύτερος του Ρούμπιο.
Phil Laak
QUOTE(PARISINOS @ Apr 7 2011, 01:07 ) *
Το τι εχει κανει ο ρικι το ξερω και ουδεποτε το αμφισβητησα. Ο ανθρωπος ειναι πολυ καλος παιχτης. Τι σχεση εχει αυτο με τον καλαθη ομως ? Μαλλον το θεωρεις προσβολη το οτι συγκρινω τους δυο. Μαλλον τοτε θα εκπλαγεις ο ιδιος με το γεγονος οτι οι ΙΔΙΟΙ οι ισπανοι εχουν ανοιξει τοπικ απο το 2008 , ΚΑΛΑΘΗΣ vS Ρουμπιο. Πηγαινε στο φορουμ της ACB και θα το βρεις.


Αυτό τώρα τι πάει να πει;Και γω τώρα πάτησα στο google τη φράση "Ricky Rubio vs" κααι στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων μου βγήκαν "Ricky Rubio vs. Brandon Jennings" και "Ricky Rubio vs. Derrick Rose". Από το 2008 επίσης,από τους ίδιους τους Αμερικάνους.
Vagrant
FYR . . . υπαρχουν (οπως ειπαμε) και site που εχουν τον Καλαθη στο 1.99!!!
PARISINOS
QUOTE(Vagrant @ Apr 7 2011, 23:01 ) *
FYR . . . υπαρχουν (οπως ειπαμε) και site που εχουν τον Καλαθη στο 1.99!!!


Αγαπητε φιλε vagrant οι παρακατω δηλωσεις εγιναν προσφατα απο τον σαρουνας γιασικεβιτσιους.

QUOTE
Τον Καλάθη τον περίμενες έτσι;

«Ο Νικ είναι ένα παιδί με γερό και ψηλό κορμί για τη θέση του point guard, που πάντα είχε αθλητικά προσόντα... Ήταν λογικό να χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο σύστημα του Παναθηναϊκού κι έψαχνε καιρό μια τέτοια ευκαιρία. Ήταν πάντα πολύ καλός αμυντικός κι επειδή είναι γρήγορος, δυνατός και ψηλός, είναι προφανές ότι έχει κάνει τη ζωή του Ναβάρο πολύ δύσκολη


3 γραμμες δηλωσεις εκανε ο ανθρωπος και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝΙΖΕΙ οτι ο καλαθης ειναι ΨΗΛΟΣ και αλλες δυο οτι ειναι δυνατος για πλευ μεικερ.

Αρεσει δεν αρεσει λοιπον σε μερικους, αυτα ειναι τα δυο βασικα πρωταρηματα του καλαθη. Αυτα χτυπανε αμεσως στο ματι, και αυτα τονιζει με τη μια και ειδικος, τα οποια θεωρει πολυ σημαντικα, αλλιως δεν θα τα τονιζε 2 φορες σε τρεις γραμμες.

Εσυ λοιπον μπορει να με θεωρεις γραφικο που τονισα τοσες φορες οτι ειναι ψηλος και να ειρωνευεσαι οσο θελεις. Δεν με πειραζει καθολου η ειρωνεια παρ οτι την εκανες και δευτερη φορα και κατανταει μονοτονο. Δεν με πειραζει καθολου μιας και η ειρωνεια αποτελει την μεγαλυτερη ενδειξη ανικανοτητας να βρεις οποιοδηποτε αλλο επιχειρημα. Οταν εισαι παντελως ανικανος να συνησφερεις οτιδηποτε αλλο στην σηζητηση, καταφευγεις σε ειρωνειες , πραγμα απολυτως λογικο.

Συνεχισε λοιπον οσο θελεις τα σχολια περι υψους, απλα να ξερεις οτι απο εδω και περα δεν ειρωνευεσαι μονο τη δικη μου την αποψη , αλλα και τη γνωμη του 4 φορες πρωταθλητη ευρωπης σαρουνας γιασικεβιτσιους.

Κανε λοιπον quote και τις δηλωσεις τους σαρας που μιλαει τοσες φορες για το υψος του καλαθη, και μην ξεχασεις να γραψεις απο κατω οτι υπαρχουν σαιτ που τον καλαθη τον εχουν 1,99. Να δουμε ποσσ εξυπνος θα αισθανθεις τοτε, μιας και θα κοροηδευεις τον πρωταθλητη ευρωπης.

Αφου λοιπον αναφερθηκα στην πολυ παραγωγικη παρατηρηση του vagrant ας συνεχισω και με τον τζινομπιλι τωρα μιας και αυτος ξερει τουλαχιστον να συζηταει.

QUOTE
Πάντως το να φτιάξεις τόπικ για να ευλογήσεις τα γένια σου,μόνο δείγμα ανωτερότητας δεν είναι.


Το τοπικ αφιερωμα στον καλαθη το ειχα προαναγγειλει απο απο πριν τη σειρα ( ψαξτο αμα θελεις, scripta manent βλεπεις), τοτε που ειχαμε τη διαφωνια και ειχα δεχθει τα πυρα απο 5-6 συγκεκκριμενους , η στη χειροτερη στο τελος του πρωτου παιχνιδιου, οταν ακομα η σειρα ειχε πολυ δρομο και κανεις δεν μπορουσε να προβλεψει ποσο καλος θα ειναι ο καλαθης.
Το εφτιαξα το τοπικ γιατι οι περισσοτεροι οσα γραφω στο αφιερωμα απλα δεν τα ηξεραν και θελανε να στειλουν το καλαθη δανεικο λες και μιλαμε για κανα ταλεντο της σειρας.
Αν ηθελα να ευλογησω τα γενια μου λοιπον, θα ανοιγα τοπικ με τις γραφικοτητες που γραφοντουσαν ολη τη χρονια σε αντιδιαστολη με τις δικες μου προβλεψεις . Δεν το εκανα ομως ...Ενα απλο αφιερωμα εκανα στον νικ καλαθη, που ηταν μετα τον μητσο το κλειδι της σειρας. Αν μερικοι θιχτηκαν, τοτε το μονο που εχω να πω ειναι οτι οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται. Αλλωστε οτι εγραψα στο παρων τοπικ, το εγραψα μονο για τον καλαθη και πουθενα δεν εκανα συγκριση με τον ρικι (δυο φορες τον ανεφερα σε ολο το κατεβατο , τη μια για πλακα, την δευτερη στο τελος που εβαλα την προσωπικη πινελια με την αποψη μου). Τα υπολοιπα που εγραψα ειναι απλα facts. Στατιστικα, πορεια , ομαδες κλπ. Δεν επιδεχονται ουτε αμφισβητησης ουτε κουβεντας.

QUOTE
Ωραία,όταν και αν αποκτήσει τεχνική,χουκ,σουτ οφ μπάλανς,και μάθει να βάζει το κορμί του...θα δούμε στο μέλλον αν θα μπορεί να ποστάρει επιτυχώς όχι τον Ρούμπιο(που είναι 5 cm κοντύτερος)...αλλά κανέναν Ελαμιν ή Μακάλεμπ...
Πάντως αυτά που γράφεις δεν είναι επιχειρήματα για το ότι είναι δυνατότερος από τον Ρούμπιο.


Ποτε δεν προκειται να την αποκτησει την τεχνικη. Το ποσταρισμα η το εχεις η δεν το εχεις. Και ειναι εξαιρετικα λιγοι οι περιφερειακοι που τον εχουν. Ο καλαθης δεν προκειται να ποσταρει ποτε , ουτε και ο ρικι.
Η διαφορα τους ειναι οτι τον καλαθη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ να τον ποσταρουν, ενω ο ρικι ειναι ευαλωτος λογω πολυ μικροτερης σωματοδομης. Απλα πραγματα. Δεν ειπα οτι ποσταρει ο καλαθης. Απλα οτι ειναι πολυ πιο δυνατος μιας και η δυναμη οπως μας τονισε και ο σαρας δυο φορες σε τρεις γραμμες ειναι απο τα μεγαλα του πρωτερηματα.

QUOTE
Ναι καλός είναι και ο Καλάθης,απλά ο Ρούμπιο είναι σαφέστατα καλύτερος.Αυτό είναι το θέμα..δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ότι ο Καλάθης είναι καλός στα κλεψίματα.


Σε αυτο μπορω να συμφωνησω.

QUOTE
Όχι δεν κατάλαβες...άσε την crossover του Σπανούλη.Δεν έχει την crossover του Ρούμπιο.Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.Έκανα κάτι πολύ συγκεκριμένο,σύγκρινα το ντραιβ του Ρούμπιο με αυτό του Καλάθη,και την ικανότητα τους στο 1vs1.Ναι,ο Καλάθης υπολείπεται.
(BTW....όντως,ό,τι και να λέμε..δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο Καλάθης είναι 1.98)


Η κροσοβερ του ρικι δεν χρησιμευει σε τιποτα μιας και ολοι τον μαρκαρουν στα δυο μετρα αποσταση. Σε ποιον θα κανει κροςοβερ, στον εαυτο του? Αφου ο αντιπαλος μενει σε αποσταση. Και τουμπες να κανει , τον αντιπαλο του δεν τον περναει μιας και τον προκαλει να σουταρει.
Και οταν μιλαω για αντιπαλο, εννοω σοβαρο αντιπαλο. Εννοειται οτι οταν βρηκε απεναντι του το εφηβικο της τσιμπονα, τοτε ναι οντως χρησιμοποιουσε την κροσοβερ και πηγε και μου εκανε 25 ρανκινγκ δυο φορες , μπας και γεμισει τα (ανυπαρκτα μεχρι τοτε )στατιστικα του.
Οταν βρηκε απεναντι του σοβαρη αμυνα , απλα μπλοκαρε ολη την ομαδα του. Λες και εβλεπα τον τσιλι του ΟΣΦΠ.

QUOTE
Έχεις δίκιο...το σουτ του Καλάθη είναι υπαρκτό.


Το σουτ του καλαθη ειναι κακο για γκαρντ. Το σουτ του ρικι ανυπαρκτο. Το οτι ο καλαθης εχει κακο σουτ , δεν σημαινει οτι δεν εχει καλυτερο απο τον ρικι και απεδειχθει και σε αυτη τη σειρα αλλα και γενικα οσο εχω δει τον καλαθη στο NCAA παλιοτερα. Ο καλαθης δεν ειναι τοσο ασχετος στο σουτ οσο νομιζαν μερικοι. Εχει κακο σουτ μεν , αλλα κυριως η μηχανικη του ειναι που χτυπαει ασχημα.

QUOTE
Ρε συ Παρισινέ...Με-μας κοροιδεύεις???? Εσύ είπες ότι "αλλάζω γνώμη" για την σύγκριση Καλάθη-Ρούμπιο (Πριν λίγες μέρες είχες παραδεχτεί ότι ο Ρούμπιο είναι καλύτερος παίκτης)...και μας λες ότι θα προτιμούσες τον Καλάθη από τον Ρούμπιο για χ,ψ λόγους.Τώρα μας έχεις μπερδέψει...έλεγες ότι ο Ρούμπιο είναι καλύτερος παίκτης αλλά ο Καλάθης καλύτερο prospect.Τώρα που άλλαξες γνώμη...τι εννοείς???


Εννοω οτι ο ρικι ειναι πολυ καλος παιχτης, ο καλαθης και αυτος ειναι πολυ καλος, αλλα στον ΠΑΟ αλλαζω γνωμη , θα προτιμουσα τον καλαθη καταρχας γιατι ειναι ελληνας, κατα δευτερων γιατι εχει για μενα πιο ψηλο ποτενσιαλ, κατα τριτων επειδη εχουμε ΔΔ και αρα δεν χρειαζομαστε παιχτη των 25 λεπτων στον ασσο, και κατα τεταρτων οπως ειχα γραψει αστειευομενος στο πρωτο ποστ γιατι μ αρεσει περισσοτερο η μουρη του στην τελικη.

QUOTE
Άν και εδώ που τα λέμε...αυτό το prospect....κάπως μου χτυπάει όταν ο Καλάθης είναι σχεδόν 2 χρόνια μεγαλύτερος του Ρούμπιο.


Ο καλαθης εχει μολις εναμιση χρονο επαγγελματικης εμπειριας, μιας και ξεκινησε απο την αμερικη και εκει δεν σε αφηνουν να γινεις επαγγελματιας πριν τα 19 (υποχρεωτικα πας 1 χρονο κολλεγιο τουλαχιστον). Πως θα χαρακτηριζες εναν παιχτη με 1,5 χρονο επαγγελματικης εμπειρας αν οχι προσπεκτ?

Και τελος φιλε phil laak
QUOTE
Αυτό τώρα τι πάει να πει;Και γω τώρα πάτησα στο google τη φράση "Ricky Rubio vs" κααι στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων μου βγήκαν "Ricky Rubio vs. Brandon Jennings" και "Ricky Rubio vs. Derrick Rose". Από το 2008 επίσης,από τους ίδιους τους Αμερικάνους.


ΠΑει να πει οτι ο καλαθης ηταν εκπληκτικο ταλεντο και το ξερανε πολλοι , δεν ημουν εγω ο τρελλος του χωριου.
Το οτι τον συνεκριναν με τον ρικι απο το 2007 δεν σημαινει πολλα. Σημαινει ομως οτι δεν ειναι ενα ταλεντο σαν τα αλλα. Εκτος και αν εσυ πατας google verginis vs, η σλουκας vs, η καραμαλεγκος vs και βλεπεις συγκρισεις με τον ρουμπιο , με τον jennings και τον jason kidd.
lakersdynasty
Εγω παλι δεν νοιωθω την αναγκη να διαφωνησω με κατι απο οολα αυτα που ειπωθηκαν πιο πριν, ξερω ομως οτι η ομαδα τους επομενους 2 μηνες εχει τοσους πολλους σημαντικους αγωνες μαζεμενους που ο Καλαθης οπως και καθε παικτης που εχει αμφισβητηθει εχει μια μοναδικη ευκαιρια για να καθιερωθει στην συνειδηση μας.

Διοτι για να καθιερωθεις στην συνειδηση του κοσμου σαν αθλητης ενος Α ή Β επιπεδου πρεπει να εχεις διαρκεια στην αποδοση σου και να εισαι παρον οταν κρινονται τιτλοι.

και ο Καλαθης εχει μια μοναδικη ευκαιρια γιατι απο την αρχη της χρονιας ολοι λιγο πολυ ξεραμε οτι για να κανει αυτη η ομαδα κατι καλο φετος, προυποθεση ηταν να ειναι υγιης και να παρει οσο δυνατον περισοτερα απο τις μοναδες της οι οποιες για διαφορους λογους χριζουν αμφισβητησης

Αρα αναμενουμε την συνεχεια που ελπιζω να ειναι αναλογη της σειρας με Μπαρτσελονα.

Anaz
Παρισινος νομιζω οτι υπερβαλλεις λιγο.
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζαν τι σημαινει το ταλεντο Καλαθης. Οι ενστασεις ειχαν να κανουν με το αν μπορει κι αν ειναι ετοιμος να κανει το βημα παραπανω.
Επισης θυμαμαι οτι οι περισσοτερες ενστασεις ειχαν να κανουν με την στηριξη στον Τεπιτς περισσοτερο, οχι τοσο στον Καλαθη.
Και ακομα κι οσοι ισχυριζονταν να παει δανεικος, δεν σημαινει απραιτητα οτι αγνοουσαν τη δυναμικη του. Δεν θυμαμαι να ειπε κανεις να τον διωξουν!
Και στη τελικη μεχρι πριν τη σειρα με την Μπαρτσα, ο ιδιος ο Ζοτς δεν φαινοταν να τον εμπιστευεται και τον ειχε παρκαρει στον παγκο. Απλα ειχε την τρομερη ιδεα να του αναθεσει το μαρκαρισμα του Ναβαρρο και του βγηκε!
PARISINOS
QUOTE(Anaz @ Apr 8 2011, 16:59 ) *
Παρισινος νομιζω οτι υπερβαλλεις λιγο.
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζαν τι σημαινει το ταλεντο Καλαθης. Οι ενστασεις ειχαν να κανουν με το αν μπορει κι αν ειναι ετοιμος να κανει το βημα παραπανω.
Επισης θυμαμαι οτι οι περισσοτερες ενστασεις ειχαν να κανουν με την στηριξη στον Τεπιτς περισσοτερο, οχι τοσο στον Καλαθη.
Και ακομα κι οσοι ισχυριζονταν να παει δανεικος, δεν σημαινει απραιτητα οτι αγνοουσαν τη δυναμικη του. Δεν θυμαμαι να ειπε κανεις να τον διωξουν!
Και στη τελικη μεχρι πριν τη σειρα με την Μπαρτσα, ο ιδιος ο Ζοτς δεν φαινοταν να τον εμπιστευεται και τον ειχε παρκαρει στον παγκο. Απλα ειχε την τρομερη ιδεα να του αναθεσει το μαρκαρισμα του Ναβαρρο και του βγηκε!


Αν γνωριζαν τοτε mea culpa, γενικα αμφιβαλλω αν γνωριζαν πραγματικα παντως αλλιως θα βλεπανε οι περισσοτεροι τη λογικη του να στηριχθει ο καλαθης. Εγω εβλεπα τους περισσοτερους να αναρωτιουνται που παμε με εναν πλευ και αλλα τετοια λες και ο καλαθης δεν υπηρχε....Οι περισσοτεροι ητανε θετικοι στο να παρουμε επιπλεον πλευ σαν τον μπακνευ, κλπ...

Γενικα εμενα μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση οτι ναι μεν οι περισσοτεροι ξερανε οτι ο καλαθης ειναι ταλεντο, αλλα οι περισσοτεροι νομιζαν οτι προκειται για παιχτη σαν τον βεργινη κλπ...Αν τωρα ηξεραν οτι αυτος ο ανθρωπος επαιζε με τον ροουζ, τον λοβ, τον γκριφιν, κλπ σε ολ σταρ , και του συμπεριφερονταν σαν να μην υπαρχει, τοτε τι να πω...

By the way ο καλαθης με την μπαρτσα δεν μαρκαρε απλα τον ναβαρο. Ειχε και 7.8 ποντους μεσο ορο και 2,3 ασσιστ . Ηταν δηλαδη ο πρωτος σκορερ του ΠΑΟ μετα τους 4 μοχλους της ομαδας (ΔΔ, μαικ, νικολας , σατο).

Για να μην παρεξηγηθω βεβαια, οπως λεει και ο λεικερς, ο καλαθης δεν καταφερε τιποτα με αυτη τη σειρα. Η μαλλον καταφερε να κερδισει χρονο, τον οποιον δεν θα ειχε αν δεν τα ειχε κανει, μιας και θα τον επαιρνε η μπαλα του αποκλεισμου και του χρονου θα επικρατουσε η λογικη του να παρουμε εναν μισθοφορο για να βγει η χρονια.

Δεν εχει κερδισει τιποτα ο καλαθης και προφανως μπορει στην τελικη να μην κανει και τιποτα. Απλα σε αυτη τη σειρα εδειξε γιατι ΑΞΙΖΕΙ να τον πιστεψεις και γιατι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παρεις εναν μισθοφορο στη θεση του. Το παιδι αξιζει το ρισκο...
A.CAB
QUOTE(Anaz @ Apr 8 2011, 18:59 ) *
Παρισινος νομιζω οτι υπερβαλλεις λιγο.
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα γνωριζαν τι σημαινει το ταλεντο Καλαθης. Οι ενστασεις ειχαν να κανουν με το αν μπορει κι αν ειναι ετοιμος να κανει το βημα παραπανω.
Επισης θυμαμαι οτι οι περισσοτερες ενστασεις ειχαν να κανουν με την στηριξη στον Τεπιτς περισσοτερο, οχι τοσο στον Καλαθη.
Και ακομα κι οσοι ισχυριζονταν να παει δανεικος, δεν σημαινει απραιτητα οτι αγνοουσαν τη δυναμικη του. Δεν θυμαμαι να ειπε κανεις να τον διωξουν!
Και στη τελικη μεχρι πριν τη σειρα με την Μπαρτσα, ο ιδιος ο Ζοτς δεν φαινοταν να τον εμπιστευεται και τον ειχε παρκαρει στον παγκο. Απλα ειχε την τρομερη ιδεα να του αναθεσει το μαρκαρισμα του Ναβαρρο και του βγηκε!


Καλά εδώ είχε ανοίξει κουβέντα για το τί καψόνια πρέπει να του κάνουμε το καλοκαίρι για να φύγει μόνος του και να μην του πληρώσουμε το συμβόλαιο. Και δεν είναι της φαντασίας μου. Ειπώθηκαν πολλά και χοντρά.
Γενικά αρκετοί φοβούνται ότι αν παραδεχτούν ότι είχαν λάθος ή οτι έλεγαν υπερβολές, θα πάψουν να τους παίρνουν στα σοβαρά. Ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τι να πεις σε κάποιον που δεν θέλει με τίποτα να παραδεχτεί ότι έλεγε υπερβολικά, μίζερα και αποτυχημένα πράγματα όλη τη χρονιά και του χρόνου θα λέει για τον Καλάθη και τον κάθε Καλάθη πόσο παιχταράς είναι και θέλει στήριξη και με αυτόν θα συνεχίσουμε και αγκαλιές και φιλιά.
Ως γνωστόν γενικά σε αυτη την ομάδα στη χαρά είμαστε μια γροθιά και στα δύσκολα γινόμαστε μπίλιες.
Περίμενε να χάσουμε κανά Φ4 ή κανά πρωτάθλημα να δεις πόσους πόντους προπονητικής θα χάσει ο Ομπράντοβιτς.
zorba
Δεν είναι ούτε πταίσμα ούτε αμαρτία να παραδεχτεί κανείς πως έκανε λάθος προβλέψεις σε ότι αφορά τη δυναμική ενός παίκτη...
Φυσικά εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς, καθώς ανέκαθεν πίστευα και δήλωνα στο φόρουμ πως ο Νικ είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και μάλιστα κάποτε κατηγόρησα και τον Ομπράντοβιτς (με όλον το σεβασμό φυσικά) ότι τον τρέχει με τραβηγμένο χειρόφρενο και πως χρησιμοποιεί στο ρόστερ του μια Φεράρι σαν να ήταν Φιατάκι... και στην τελική, πως ακόμα δεν έχουμε δει ούτε το 50% του ποτένσιαλ αυτού του παίκτη... και δεν υπερβάλλω!


ΥΓ: Και είμαι έτοιμος να εκτεθώ και για τον Κουφό!!!
Vagrant
Φιλε PARISINE, να σου πω την αληθεια ουτε καν προσεξα οτι ο Ginobili συνομιλουσε μαζι σου για τον Καλαθη, η αναφορα μου στο ποσο ψηλος ειναι, εχει να κανει καθαρα με τον Ginobili και το σχολιο που εκανε οτι τον κουρασε πολυ να επαναλαμβανουμε οτι ο Καλαθης ειναι 1,98 . . . απλα για να τον πειραξω (με την καλη εννοια παντα) και χωρις καμια διαθεση να τον ειρωνευτω, ποσο δε μαλλον εσενα που καλως ή κακος περασες απαρατηρητος !!! (Οσο για τον Σαρας . . . απλα δεν το σχολιαζω)
Πρεπει να παραδεχτουμε οτι χρειαζεται ικανοτητα τοσο για να κανεις, οσο και για να καταλαβεις το ΧΙΟΥΜΟΡ . . . Ευτυχως αρκετοι απο εδω την εχουν αυτη την ικανοτητα.
Την αποψη μου για τον Καλαθη την εχω πει, απαντωντας μαλιστα σε διθυραμβικα σχολια του τυπου "θα ξεπερασει τον ΝΙΚ" (ενας ειναι ο ΝΙΚ αν δεν το καταλαβες) και σε γενικες γραμμες, ξαναλεω οτι εχει ολο το μελλον μπροστα του, με οτι αυτο συνεπαγεται . . .
Αφηνω τη συνεχεια στους μπασκετικα και διανοητικα "ΙΚΑΝΟΥΣ" να "προσφερουν" στο συνολο.

Αν παρολα αυτα εξακολουθεις να αισθανεσαι οτι σε "κοροϊδεψα", πραγματικα λυπαμαι.
PARISINOS
QUOTE(Vagrant @ Apr 9 2011, 22:13 ) *
Φιλε PARISINE, να σου πω την αληθεια ουτε καν προσεξα οτι ο Ginobili συνομιλουσε μαζι σου για τον Καλαθη, η αναφορα μου στο ποσο ψηλος ειναι, εχει να κανει καθαρα με τον Ginobili και το σχολιο που εκανε οτι τον κουρασε πολυ να επαναλαμβανουμε οτι ο Καλαθης ειναι 1,98 . . . απλα για να τον πειραξω (με την καλη εννοια παντα) και χωρις καμια διαθεση να τον ειρωνευτω, ποσο δε μαλλον εσενα που καλως ή κακος περασες απαρατηρητος !!!


Αληθεια, η αναφορα σου πηγαινε με χιουμορ προς τον τζινομπιλι και δεν αφορουσε καθολου εμενα? Τι ωραια...

Εγω εγραψα αυτο....
QUOTE
Ο νικ καλαθης ειναι ενας πλευ μεικερ αυτη τη στιγμη 21 ετων, με υψος 1,99 (η 1,98 αναλογα με τα σαιτ)


Εσυ μετα την πρωτη "πλακα " (την οποια αφησα ασχολιαστη ακριβως γιατι συμπερανα οτι επροκειτω για χιουμορ) , φροντισες να προσθεσεις και το παρακατω...

QUOTE
FYR . . . υπαρχουν (οπως ειπαμε) και site που εχουν τον Καλαθη στο 1.99!!!


Οχι μονο συνεχισες την "πλακα" λοιπον (δευτερη φορα σε λιγες ωρες, επαναλαμβανομενη πλακα ειναι λογικο να κατανταει παρεξηγισημη, ειδικα οταν ειναι η ουσια της διαφωνιας στην συζητηση) αλλα αυτη τη φορα ηταν και ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ εναντια σε αυτο που ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ και καμια σχεση δεν ειχε με τον τζινομπιλι.

Το πως περασαν εντελως απαρατηρητα απο σενα τα γραπτα μου αλλα κατεληξαν quote σε ποστ σου , ενας θεος ξερει.

QUOTE(Vagrant @ Apr 9 2011, 22:13 ) *
(Οσο για τον Σαρας . . . απλα δεν το σχολιαζω)


Γιατι να μην το σχολιασεις? Στα λεγομενα του 4φορες πρωταθλητη ευρωπης δεν χωραει η "πλακα"? Αφου τα ιδια με μενα λεει. Γιατι στο δικο μου ποστ εκρινες οτι θα ηταν αστειο να γραψεις οτι εγραψες, ενω στου σαρας δεν σχολιαζεις. Τι διαφορα υπαρχει? Μονο οτι ειναι 4 φορες πρωταθλητης, διαφορα στα λεγομενα δεν υπαρχει. Και οι δυο τονιζουμε τοσες φορες οτι ο καλαθης ειναι ψηλος.
Οταν το ειπα εγω ομως , σου φανηκε αστειο, οταν το λεει ο σαρας, ξαφνικα ειναι λιγοτερο? Περιεργα πραγματα...

QUOTE(Vagrant @ Apr 9 2011, 22:13 ) *
Πρεπει να παραδεχτουμε οτι χρειαζεται ικανοτητα τοσο για να κανεις, οσο και για να καταλαβεις το ΧΙΟΥΜΟΡ . . . Ευτυχως αρκετοι απο εδω την εχουν αυτη την ικανοτητα.
Την αποψη μου για τον Καλαθη την εχω πει, απαντωντας μαλιστα σε διθυραμβικα σχολια του τυπου "θα ξεπερασει τον ΝΙΚ" (ενας ειναι ο ΝΙΚ αν δεν το καταλαβες) και σε γενικες γραμμες, ξαναλεω οτι εχει ολο το μελλον μπροστα του, με οτι αυτο συνεπαγεται . . .


Οταν εννοεις την αποψη σου για τον καλαθη, εννοεις αυτο?


QUOTE(Vagrant @ Apr 9 2011, 22:13 ) *
ΥΓ3
Ρε Στογιαν, ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, δεν ξερω αν οι Νικ & Νικ (οπως λεμε Ντυπον & Ντιπον) εχουν τα ιδια ματια, αυτο που ξερω στα σιγουρα ειναι οτι ο νεος δε θα φτασει ποτε τον παλιο. Δεν ξερω καν, εαν καποτε θα τον φτασει κανεις. Απλα να σου θυμισω οτι οταν Ο Γκαλης εμενε κατω απο τους 35 ποντους ηταν επιτυχια για τον αμυντικο!!!!
(οπως αντιστοιχα θεωρησαμε επιτυχια του Σατο προχθες το οτι ο Ναβαρο εμεινε στους 19!!!)


Γιατι εδω εγω ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βλεπω αποψη για τον καλαθη (ουτε και στα υπολοιπα 57 ποστ σου που διαβασα λεπτομερως, πουθενα δεν αναφερεις γνωμη για καλαθη). Το μονο που βλεπω ειναι να γραφεις οτι ο καλαθης δεν θα φτασει ποτε τον γκαλη (σε αυτο συμφωνουμε), τιποτα παραπανω.
Για το μελλον το καλαθη συμφωνουμε, οποτε δεν υπαρχει λογος να διαφωνησουμε.

QUOTE(Vagrant @ Apr 9 2011, 22:13 ) *
Αν παρολα αυτα εξακολουθεις να αισθανεσαι οτι σε "κοροϊδεψα", πραγματικα λυπαμαι.


Εξακολουθω να πιστευω οτι με ειρωνευτηκες (κατι το οποιο επιβεβαιωθυηκε απο την αναγνωση ολων των ποστ σου , μιας και μια ταση στην ειρωνεια την εχεις γενικα), αλλα δεν πειραζει. Διαβαζοντας ολα τα ποστ σου , διαπιστωσα οτι συμφωνουμε σε πολλα αλλα θεματα (στηριξη που παρειχες στον ζοτς, αισιοδοξια για την ομαδα κλπ) οποτε δεν υπαρχει λογος να χαλαμε τις καρδιες μας για τον καλαθη. (εσυ δεν τον πιστευες και τοσο, εγω το αντιθετο, big deal , θα δουμε στο μελλον ποιος θα δικαιωθει, μιας και οπως εγραψες και συμφωνω, εχει ολο το μελλον μπροστα του, και ακομα δεν εχει καταφερει τιποτα , θα προσθεσω εγω...)
Vagrant
Τι να πω βρε PARISINE, δε σε πιανω πουθενα, οσο και αν προσπαθησα να διαβασω κι εγω ολα σου τα ποστ (σταματησα στα 42 απο τα 1637).

Πραγματικα σχεδον με επεισες οτι αποφευγω να παραδεχτω οτι τα εχω βαλει μαζι σου!!! Την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη με σενα.

Σαν τελευταια προσπαθεια θα πω οτι αναφορα στα 1.98 . . . , 1.99 . . . και τα λοιπα site, κανει στα ποστ του και ο Μανου ο Τζινομπιλι . . . (εχεις απο οτι καταλαβα αρκετο χρονο να το τσεκαρεις)

Οσο για τη γνωμη μου για τον Καλαθη, ναι αυτη ειναι και μη κοροϊδευεις σε παρακαλω, τοσο μπορω . . .

peace.gif Ναι?

Χιουμορ!!!
colonel gomelsky
QUOTE(Vagrant @ Apr 10 2011, 22:18 ) *
Τι να πω βρε PARISINE, δε σε πιανω πουθενα, οσο και αν προσπαθησα να διαβασω κι εγω ολα σου τα ποστ (σταματησα στα 42 απο τα 1637).

Πραγματικα σχεδον με επεισες οτι αποφευγω να παραδεχτω οτι τα εχω βαλει μαζι σου!!! Την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη με σενα.

Χιουμορ!!!


Την επόμενη φορά, δήλωσε το φύλο σου στο προφίλ σου και κανένας δεν θα παρεξηγηθεί μαζί σου. Είμαστε και gentlemen άλλωστε. smiley.gif
Vagrant
Ωωωωχ!!! Μου ξεφυγε rolleyes.gif
PARISINOS
QUOTE(Vagrant @ Apr 10 2011, 20:18 ) *
peace.gif Ναι?


Οπως εγραψα πιο πανω, συμφωνουμε αλλου, δεν μπορουμε να συμφωνουμε παντου. Ποτε δεν παιρνω προσωπικα διαφωνιες, αλλωστε ειμαστε εδω για να συζηταμε.

Μεχρι και με τον τζινομπιλι που διαφωνουμε σχεδον συνεχεια (πως τα καταφερνουμε οντως και οι δυο παναθηναικοι , δεν εχω καταλαβει), μπαινω στις συζητησεις μαζι του συνεχεια ακριβως επειδη ξερω οτι ξερει να συζηταει (ασε που δεν παραταει τη συζητηση ποτε, ξερω οτι μπορει σαν εμενα να καθησει 5 μερες για να προσπαθησει να φερει τα καλυτερα επιχειρηματα).




kolokotronis
Πάντως παρισινέ, με την συζήτηση που είχε προηγηθεί για τον Καλάθη, πριν τα πλέυ οφ, πρέπει να έφτασες στα όρια του οργασμού με τις εμφανήσεις του.

Λες και έπαιζε για να δικαιώσει εσένα και όχι τους οπαδούς-προπονητές -συμπαίκτες...
PARISINOS
QUOTE(kolokotronis @ Apr 10 2011, 20:48 ) *
Πάντως παρισινέ, με την συζήτηση που είχε προηγηθεί για τον Καλάθη, πριν τα πλέυ οφ, πρέπει να έφτασες στα όρια του οργασμού με τις εμφανήσεις του.

Λες και έπαιζε για να δικαιώσει εσένα και όχι τους οπαδούς-προπονητές -συμπαίκτες...


Λες να με διαβαζε και ειπε να παιξει για μενα? smiley.gif

Μπα πραγματικα ο μονος λογος που χαρηκα ηταν επειδη αν δεν τις εκανε , ισως να τον επαιρνε η μπαλα το καλοκαιρι και οπως εχω πει, θεωρω οτι θα ηταν εγκλημα να χαθει αυτος ο παιχτης. Το να δικαιωθω εγω δεν μου λεει κατι, αλλωστε αλλες φορες θα κανω προβλεψη που θα βγει, αλλες θα πω βλακεια...Δεν λεει κατι...

Τωρα οπως ειπα και το ξανατονιζω, δεν πετυχε τιποτα απολυτως ο καλαθης. Απλα κερδισε χρονο . Πολυτιμο μεν, αλλα τιποτα παραπανω. Δεν εγινε ξαφνικα ο υπερπαιχτης των 5 ηπειρων...

Το να παρουμε πχ το ευρωπαικο και να εχει κανει στο φαιναλ 4 τετοιες εμφανισεις , τοτε πραγματικα θα εχει ανεβει απιστευτα στα ματια του κοσμου και δυσκολα θα ξαναπεσει. Ενω τωρα, επειδη ξερω πως λειτουργει ο κοσμος, αν πχ δεν παρουμε κανενα τιτλο στον τελος της χρονιας, κανενας-η τουλαχιστον πολυ λιγοι-θα θυμουνται τις εμφανισεις εναντια στην μπαρτσα.
Γενικα το να παρουμε ευρωπαικο ,θα δωσει πιστωση χρονου σε ολη την ομαδα , πραγμα απιστευτα σημαντικο για μια νεα-πολλα υποσχομενη για μενα- προσπαθεια οπως ειναι η φετινη.

Ειναι αδικο μεν, αλλα ετσι λειτουργει ο κοσμος. Στις επιτυχιες σε ανεβαζει , και στις αποτυχιες ψαχνει εξιλαστηριο θυμα . Και ο καλαθης παραμενει μετα τον τεπιτς ο νουμερο δυο υποψηφιος για αποδιοπομπαιος τραγος.
baskethood
Συνεντευξη του Νικ στο hoopshype
comrade
To NBA βλεπει Καλαθη..

Αρθρο του Chris Sheridan στο gazzeta.gr
captain charisma
καλυτερα να μεινει στο παο...δεν κανει για νβα γιατι πρωτα απ ολα δεν εχει σουτ.και οι μαβς εχουν μπαρεα που ειναι πολυ καλυτερος....
Anaz
Καλα, το οτι δεν εχει σουτ βεβαια ειναι περισσοτερο μειονέκτημα για τα Ευρωπαικα γήπεδα, παρα για το ΝΒΑ.
Κι εγω νομιζω παντως οτι ειναι τουλαχιστον νωρις για να φυγει. Την μεθεπομενη χρονια που και ο ιδιος λογικα θα το σκεφτει πολυ σοβαρα, το ξανασυζητάμε..
sporty78
42 λεπτά
16 πόντους
11 ασίστ και 5 ριμπάουντ ουτε στα πιο τρελλά όνειρα απένταντι στον Ολυμπιακό.

Μπράβο ρε Νικ μας τάπωσες όλους.

Καλοκαίρι προπόνηση στο σουτ και του χρόνου μπορείς να είσαι σούπερ.

Μπράβο ρε Ζέλικο ελπίζω και του χρόνου να μην ακούσεις τους προπονηταράδες.
Air and King
To μεγαλυτερο κερδος του φετινου Παναθηναικου.Μεσα απο τα παιχνιδια με Μπαρτσελονα και Ολυμπιακο απεκτησε παραστασεις που τον κανουν δυνατο και πιο "τρομαχτικο' για το μελλον.Ειναι ακομα 22 ετων...
Εξαιρετικος πασερ,πολυ καλο ντραιβ,καλος στην αμυνα.Θα γινεις καλυτερος και μπορει να βελτιωσει και το σουτ στο περασμα των χρονων...Αλλα και να μην εχει αυτα που χρειαζεται ενας πλειμεικερ και αυτα ειναι τα playmaking-passing skills...
Απο παλια με ειχε κερδισει που τον ειχα δει σε καποια ματς με τους Γκειτορς....

Υ.Γ.Η φαση που εκανε με τις 3 συνεχομενες ραχιαιες vτριπλες και τελειωσε την φαση στον Τελικο με τον Ολυμπιακο ηταν μια ομορφη ενεργεια που δεν βλεπουμε καθε μερα στην Ευρωπη...

Με δουλεια μπορει να φτασει πολυ ψηλα ο Καλαθης...Κυριως να μεινει προσγειωμενος οπως φαινεται οτι ειναι.
MiDi_MiLiZ
Γρηγορος και αψογος χειριστης. Επισης ταχυτατος και στη σκεψη.

Μειονεκτημα του το σουτ αλλα αυτο φτιαχνεται καθως ειναι επικτητο χαρακτηριστικο για καθε παικτη και οχι θεμα ταλεντου.
Αν δουλεψει και εαν ειναι υγιης θα κανει μεγαλα πραγματα. Πρεπει επισης να συνεχισει να πιστευει στον εαυτο του, γιατι αυτο ηταν που τον περιοριζε κατα κυριο λογο μεχρι τα πλειοφφ με τη Μπαρτσελονα.

ΥΓ. Αλλος ενας παικτης που αποδεικνυει οτι στον ΠΑΟ εκτος απο προπονηση και εκμαθηση συστηματων, δουλευουν παρα πολυ πανω στην βελτιωση του καθε παιχτη ξεχωριστα, αντι να επαναπαυονται απλα στο ταλεντο του. Μεγαλος Ζοτς.
baskethood
Υπαρχει περιπτωση συμμετοχης του Νικ απ τον επομενο χρονο στο ΝΒΑ,αν και το buyout του ειναι ενα προβλημα.
http://espn.go.com/blog/dallas/mavericks/p..._medium=twitter
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.