Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Oklahoma city Thunder vs Memphis Grizzlies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
T.W.Is.M.
(2) Oklahoma City Thunder [59-23] vs (7) Memphis Grizzlies [50-32]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
Game 1 - Sat. April 19, Memphis @ OKC, 9:30 p.m., ESPN
Game 2 - Mon. April 21, Memphis @ OKC, 8:00 p.m., TNT
Game 3 - Thu. April 24, OKC @ Memphis, 8:00 p.m., TNT
Game 4 - Sat. April 26, OKC @ Memphis, 9:30 p.m., ESPN
Game 5 * Tue. April 29, Memphis @ OKC, TBD, TBD
Game 6 * Fri. May 2, OKC @ Memphis, TBD, TBD
Game 7 * Sun. May 4, Memphis @ OKC, TBD, TNT


Season Splits
(4 παιχνίδια) Thunder 3 νίκες - Grizzlies 1 νίκη

11.12.2013 νίκη Thunder 116-100
14.01.2014 νίκη Grizzlies 90-87
03.02.2014 νίκη Thunder 86-77
28.02.2014 νίκη Thunder 113-107

Δεν έτυχε να δω κάποιο από τα παιχνίδια τους, παρόλα αυτά από τα στατιστικά δεν μπορούσα να μην προσέξω την καλή απόδοση των δύο σταρ της Οκλαχόμα απέναντι σε μια δυνατή άμυνα: 30,8 ppg με 52% ευστοχία (και τουλάχιστον 50% σε καθένα απ’ αυτά!) για τον Durant, 24 ppg, 7.5 apg για τον Westbrook. Από την άλλη πλευρά κάνουν εντύπωση οι μόλις 77 πόντοι των Grizzlies χωρίς Conley σε σχέση με τους 99 με αυτόν και οι 15 ppg του Lee στα τρία παιχνίδια που έπαιξε.

Briefing
Η κανονική περίοδος ήταν για την Οκλαχόμα μια τυπική regular season των τελευταίων ετών. Πολλές νίκες, πολλοί πόντοι από τον Durant και η ομάδα στο κυνήγι της πρώτης θέσης στη Δύση, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν η απουσία από 36 αγώνες του Westbrook. Η Thunder όμως ανταποκρίθηκε άριστα σε αυτό το πρόβλημα και τελείωσε τη σεζόν με 59 νίκες στη 2η θέση. Για το Μέμφις τα πράγματα ήταν πολύ πιο αγχωτικά. Μετριότατο ξεκίνημα (κάποια στιγμή είχαν φτάσει στο 15-19), απουσίες από Gasol και Conley κατά διαστήματα και όλη η κανονική περίοδος εξελίχθηκε σε ένα κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ για τους περσινούς φιναλίστ της Δύσης. Στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς βρίσκονταν εκτός 8άδας, αλλά οι δύο νίκες επί Φοίνιξ και Ντάλας την τελευταία εβδομάδα τους έφεραν στην 7η θέση.

Point of view: Oklahoma City Thunder
Η Thunder είναι πλέον γνώριμη των πλέι οφ. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μέσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Durant έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έκανε 41 σερί αγώνες με 25+ πόντους (σπάζοντας το ρεκόρ των 40 αγώνων του Jordan) και θεωρείται πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP, ενώ ο Westbrook συνεχίζει να είναι ο δεύτερος πόλος δημιουργίας και εκτέλεσης (ενίοτε όχι με αυτή τη σειρά). Τα νούμερά του ήταν λίγο πεσμένα σε σχέση με πέρσι, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό με τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. Το καλό για την Οκλαχόμα είναι ότι είναι πια υγιής. Μαζί τους ο Serge Ibaka στην καλύτερη από πλευράς αριθμών σεζόν της καριέρας του. Μπορεί να μη βγήκε και φέτος πρώτος μπλοκέρ, αλλά με 15.1 ppg, 8.8 rpg, 2.7 bpg έκανε στατιστικά τουλάχιστον το step up που ζητούσε η ομάδα του για να καλυφθεί το κενό του Martin που έφυγε το καλοκαίρι και του Westbrook για όσο καιρό έλειπε.

Στην πραγματικότητα όμως αυτός που έκανε το βήμα παραπάνω και κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απουσία του Russell ήταν ο Reggie Jackson. Ξεκίνησε στα 36 ματς που δεν έπαιξε ο Westbrook, σκόραρε 13,1 πόντους και έδινε περίπου 4 ασίστ ανά αγώνα δίνοντας την επιθετική ώθηση που χρειάζεται η ομάδα του από τον πάγκο στα υπόλοιπα ματς. Σημαντικός όμως για την OKC αναμένεται να είναι η τελευταία προσθήκη της σεζόν, ο Caron Butler. Υπέγραψε στην ομάδα την 1η Μαρτίου, έπαιξε στα τελευταία 22 ματς της σεζόν και έδωσε την εμπειρία του από τον πάγκο καλύπτοντας τις θέσεις 2 και 3 σκοράροντας στα όρια του διψήφιου (9.7 ppg με 44,1% στα τρίποντα). Ο Butler δεν έπαιξε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τους Grizzlies και η παρουσία του θα επηρεάσει τα δεδομένα της σειράς.

Key factor
Για τη Thunder το κλειδί όλων των πλέι οφ είναι ποιος θα καταφέρει να υποκαταστήσει το ρόλο που είχε παίξει με τόση επιτυχία ο Harden και που προσπάθησε πέρσι να αναλάβει ο Kevin Martin. Η παραγωγικότητα του Durant θεωρείται δεδομένη, ο Westbrook θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει τα δικά του (είτε υπέρ της ομάδας του είτε εναντίον της), η ομάδα όμως είναι συνηθισμένη να ζει με αυτά, επομένως κάποιος από τους Jackson, Ibaka, Butler (με αυτή τη σειρά) ή όλοι μαζί χρειάζεται να δώσει το κάτι παραπάνω.

Από αμυντικής πλευράς το ζευγάρι-κλειδί είναι αυτό στους PG μεταξύ Westbrook-Conley. Ο Conley είναι ο μοναδικός αξιόπιστος περιφερειακός των Grizzlies επιθετικά και δημιουργικά και η περιφέρεια της Thunder θα πρέπει να τον αποκόψει από την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να δυσκολέψει τη λειτουργία μιας έτσι κι αλλιώς χαμηλής παραγωγικότητας επίθεσης.
Και ο Durant; Θα αναρωτηθεί κανείς. Τι θα γίνει αν η ομάδα με το χαμηλότερο ρυθμό στο πρωτάθλημα τον κρατήσει μακριά από τον καλό του εαυτό; Ο Durant έχει δείξει πολλές φορές μέσα στη χρονιά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και στις κακές του μέρες. Πότε παίρνοντας τα τελευταία κρίσιμα σουτ και ευστοχώντας, πότε κάνοντας ένα ξέσπασμα μερικών λεπτών και ξεκολλώντας την ομάδα του σκοράροντας πολλούς πόντους σε λίγα λεπτά και πότε βγάζοντας την μπάλα από τα χέρια του Westbrook λίγο πριν αυτός παρασυρθεί και βγει εκτός ελέγχου. Το σημαντικό όμως για την OKC θα είναι να μη ρίξει όλο το βάρος της σειράς πάνω του περιμένοντας απ’ αυτόν να τα κάνει όλα μόνος του. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο τοπικού δημοσιογράφου της Oklahoman:
QUOTE
I think [the Thunder] still need more designed sets to get easier offense. A game like last night [against the Detroit Pistons], for as entertaining as it was down the stretch, it was bad basketball. Durant had to take over and bail out the team. This team should be well beyond that at this point. It's great to have that as an option to go to. But to rely on it so much is not a good sign.


Point of view: Memphis Grizzlies
Οι περσινοί φιναλίστ της Δύσης δεν εμφανίστηκαν φέτος το ίδιο δυνατοί. Δεν είχαν βέβαια και την τύχη με το μέρος τους, καθώς έχασαν νωρίς για 23 παιχνίδια τον Gasol και για 27 τον Tony Allen. Ο Randolph εμφανίστηκε πεσμένος σε σχέση με τις καλές του χρονιές στο Memphis, ενώ ο Prince πέρασε μάλλον απαρατήρητος. Με όλα αυτά ο τελικός απολογισμός του 50-32 μοιάζει μάλλον κολακευτικός. Ο Mike Conley έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 17,2 ppg, 6 apg, 1.5 spg, η άμυνα παρέμεινε δυνατή και αποτελεσματική όπως πέρσι, ενώ ο Mike Miller που επέστρεψε από το Miami φέρνοντας μαζί του την εμπειρία 2 πρωταθλημάτων βοήθησε σημαντικά από τον πάγκο στο αδύνατο σημείο των περσινών Grizzlies, το μακρινό σουτ, σουτάροντας με 46% από τα 7.25. Οι Grizzlies έχουν ήδη δείξει χαρακτήρα φέτος μόνο με την πρόκριση στα πλέι οφ μετά το κακό τους ξεκίνημα, ενώ η εμπειρία που διαθέτουν από πλέι οφ τους καθιστά την πιο επικίνδυνη ομάδα από όσες παίζουν με μειονέκτημα έδρας.
Πρόβλημα προέκυψε την τελευταία στιγμή στο Μέμφις, καθώς ο Νικ Καλάθης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 20 αγώνων για χρήση απαγορευμένης ουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά χάνει τα πλέι οφ. Μια δυσκολία παραπάνω λοιπόν για την ομάδα του κόουτς Joerger.

Key factor


Η γραμμή ψηλών των Grizzlies είναι μια από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αντιμετωπίζει μια αμυντικογενή frontline, που δε διακρίνεται για τις επιθετικές της ικανότητες (πλην μεμονωμένων αγώνων του Ibaka). Για να έχουν ελπίδες στο Μέμφις για πρόκριση, θα πρέπει οι ψηλοί τους να κυριαρχήσουν στη ρακέτα. Θετικά σημάδια υπάρχουν, καθώς ο μεν Randolph στα 2 τελευταία και πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν έβαλε στα καλάθια τους αντιπάλους του σκοράροντας 32 στο Φοίνιξ και 27 στο Ντάλας, ο δε Gasol μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό είναι καλύτερος κάθε μήνα.
Για του λόγου το αληθές(από το twitter του Ross Wooden του τμήματος επικοινωνίας των Grizzlies):
QUOTE
Marc Gasol, 4 months avgs since return (PPG/RPG/FG%):
Jan - 10.3/5.7/.439
Feb - 12.8/6.4/.473
Mar - 15.4/7.6/.461
Apr - 17.9/9.3/.520

Στο διάστημα αυτό οι Grizzlies είχαν ρεκόρ 33-13 και η άμυνά τους θύμισε ξανά το περσινό τείχος που στα πλέι οφ σταμάτησε τους Clippers και τη Thunder. Μιλώντας για τα περσινά πλέι οφ, αυτό που έλειψε στους Grizzlies ήταν η ικανότητα να ανοίγουν τις αντίπαλες άμυνες με το σουτ τους. Η προσθήκη του Miller λοιπόν είναι σημαντική γιατί βοηθάει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, ενώ και στις θέσεις των γκαρντ ο Conley παραμένει ένας επικίνδυνος(έστω και ασταθής) σουτέρ και ο Allen του 23% έχει αντικατασταθεί στην αρχική πεντάδα από τον Courtney Lee του 35%.

The Match-up
Russell Westbrook vs Mike Conley

Όσο κι αν οι σταρ και ηγέτες των ομάδων είναι απ΄ τη μια ο Durant κι απ’ την άλλη το δίδυμο GaZBo, η μονομαχία των PG μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ο Westbrook είναι βαρόμετρο για την Οκλαχόμα, καθώς με τις ενέργειές του είναι ικανός να γείρει την πλάστιγγα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ ο Conley, εκτός από δεύτερος σκόρερ και πρώτος πασέρ της ομάδας του, είναι ο μόνος αξιόπιστος δημιουργός από την περιφέρεια(ακόμα περισσότερο μετά την ανταλλαγή του Bayless). O Conley είναι ικανός στην πίεση πάνω στη μπάλα και μπορεί να παίξει αποτελεσματική άμυνα πάνω στο Westbrook. Το ίδιο αποτελεσματικός όμως μπορεί να γίνει και ο Westbrook πάνω στον αντίπαλό του δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας και τα περάσματα στους ψηλούς. Συμπτωματικά ή μη, στο μοναδικό παιχνίδι από τα αυτά της regular season (τέσσερα) που ο Conley έχασε λόγω τραυματισμού, το Μέμφις σκόραρε μόνο 77 πόντους εναντίον της Οκλαχόμα.

Overview
Θεωρώ πως θα είναι το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι του πρώτου γύρου στη Δύση, αλλά και σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Η πίεση είναι στην πλευρά της Thunder, αλλά το ίδιο και ο υποψήφιος MVP. Πιθανόν μάλιστα ο Durant να ανακηρυχτεί MVP κατά τη διάρκεια της σειράς, γεγονός που θα του δώσει επιπλέον ώθηση στην απόδοσή του. Φέτος μάλιστα ο Westbrook είναι υγιής, οπότε θα προβλέψω πρόκριση της OKC με 4-2.
aegeansheed
Φοβερή 3η περίοδος για το Μέμφις με 31-13. TA9 βρήκε κίνητρο να παίξει με τη γνωστή ενέργεια στην άμυνα πάνω στον Dunat. Ο Gasol ξύπνησε.
yorgos
Το πρώτο ημίχρονο ήταν απίστευτο: δεν έμπαινε τίποτε μέσα για τους Γκριζλς, το πρώτο σουτ εκτός ρακέτας το έβαλαν 6 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ημίχρονο, έχαναν βολές, σουτάρανε από κάτω κι έμπαινε κι έβγαινε, δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ήταν σειρά των Θάντερκατς να πάθουν κοκομπλόκο, νομίζω η διαφορά μειώθηκε και στος 2 από 25 που είχε πάει στο 2ο δεκάλεπτο, αλλά εν τέλει η Οκλαχόμα τόσο πήρε τόσο εύκολα όσο αναμενόταν μόλις ξύπνησε ο Νουράντ που στο 4ο ήταν σταμάτητος. Τα ταπίδια από την Οκλαχόμα πήγαν σύννεφο. Δε βλέπω το Μέμφις να παίρνει πάνω από 2 ματς, μάλλον το πολύ ένα, παρότι πολύ αξιόμαχοι, στο τρανζίσιον είναι τραγικά αργοί και ο Κόνλι λίγος απέναντι στο Ουέστμπρουκ που δεν υπάρχει παίκτης να τον μαρκάρει, ενώ οι ρολίστες της Οκλαχόμα φαίνεται να τα βγάζουν πέρα με τα γομάρια του Μέμφις.
spysta
QUOTE(aegeansheed @ Apr 20 2014, 03:27 ) *
Ο Gasol ξύπνησε.

τωωωωρα ... τι να το κανω ??

biggrin.gif biggrin.gif
T.W.Is.M.
Το πρωτο ημιχρονο ηταν εντυπωσιακο για την Οκλαχομα. Εως τρομακτικο μπορω να πω. Εκτος απο την ταχυτητα στο transition ηταν πολυ καλοι και στην αμυνα. Πολλη δουλεια απο Ibaka και Collison και βοηθειες και απο τον Adams. Ο Westbrook ηταν ασυγκρατητος και η διαφορα ολο και μεγαλωνε.
Στο τριτο 12λεπτο οι Γκριζλις ηταν εντυπωσιακοι. Εβγαλαν τη γνωστη τους δυνατη αμυνα, εκλεισαν τον Durant και καταφεραν μεχρι και να τρεξουν στον αιφνιδιασμο. Ομως κατα τη γνωμη μου η αιτια ηταν αλλου. Ο Westbrook ηταν παλι ασυγκρατητος, μονο που τωρα δεν μπορουσαν να τον συγκρατησουν οι συμπαιχτες του. Εκανε τις γνωστες κατσικιες, εβγαλε εκτος ρυθμου και την υπολοιπη ομαδα και δεν μπορεσε να κρατησει στην αμυνα τον Conley που σκοραρε και περασε τη μπαλα στον Gasol που πηρε μπρος κι αυτος.
Τοτε εγινε η κινηση που επρεπε απο τον Brooks. Στον παγκο ο Westbrook, στο PG ο Jackson και η επιθεση στον Durant. Αυτος εβαλε τα σουτ που πηρε, οι αμυνες βγηκαν(η διαφορα Conley-Udrih ηταν εμφανης, να που και η απουσια του Καλαθη εγινε αισθητη), ο Randolph ηταν μαλλον εκνευρισμενος απο την αστοχια του και οταν μπηκε ξανα ο Westbrook ηταν πιο ελεγχομενος και πιο ουσιαστικος.
Λογικα στο δευτερο παιχνιδι η Οκλαχομα δε θα παρει τετοια διαφορα στην αρχη. Αν λοιπον οι Γκριζλις καταφερουν να περιορισουν τους 2 σταρ της Θαντερας νωρις και οχι στην τριτη περιοδο οπως χτες, εχουν τυχη για μπρεικ. Απ την αλλη και η Οκλαχομα μπορει να κανει νικη μεσα στο Μεμφις. Οσο κι αν ο ρυθμος κατεβει, 2 ενεργειες του Durant ή του Westbrook μπορουν να κρινουν ενα κλειστο ματς και τετοιες προσωπικες φασεις βγαζουν πιο δυσκολα οι Γκριζλις.
klow13
απιστευτο 4-point play απο ντουραντ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
99-99 τελικα με τον περκινς να στελνει το ματς στην παραταση και αφου ο κονλει ειχε 1 στις 2 βολες πριν..κριμα αμα χαθει αυτο το ματς για τους γκριζλις.
spursforthe5
καλυτερο το μεμφις αξιζε τη νικη και τελικα την πηρε στη παραταση. ο αλλεν εκανε τρομερες αμυνες στο τελος με κλεψιματα και οχι μονο ,πολυ σημαντικη βοηθεια στο 4 δωδεκαλεπτο απο ουντριχ, ο περκινς εσωσε τη κατασταση και εστειλε το παιχνιδι στη παραταση μετα απο χαμενο τριποντο του ρασελ και γελαγαν και τα τσιμεντα με το πως σωσανε το ματς.δεν ειδα το πρωτο παιχνιδι αλλα μου φανηκαν πολυ σοβαροι οι μεμφις και δεν αποκλειω να στειλουν για ψαρεμα απο νωρις τους θαντερ ,ειδικα αν παρουν κανα παιχνιδι απο το πουθενα ετσι οπως πηγαν να κανουν χθες οι θαντερ .πολυ ενδιαφερουσα σειρα παντως και με αμεσο ενδιαφερον και για τους σπερς καθως αν φυγουν οι θαντερ απο τη μεση ειμαστε ακομα πιο κοντα στο πρωταθλημα
T.W.Is.M.
QUOTE(spursforthe5 @ Apr 22 2014, 14:18 ) *
καλυτερο το μεμφις αξιζε τη νικη και τελικα την πηρε στη παραταση. ο αλλεν εκανε τρομερες αμυνες στο τελος με κλεψιματα και οχι μονο ,πολυ σημαντικη βοηθεια στο 4 δωδεκαλεπτο απο ουντριχ, ο περκινς εσωσε τη κατασταση και εστειλε το παιχνιδι στη παραταση μετα απο χαμενο τριποντο του ρασελ και γελαγαν και τα τσιμεντα με το πως σωσανε το ματς.δεν ειδα το πρωτο παιχνιδι αλλα μου φανηκαν πολυ σοβαροι οι μεμφις και δεν αποκλειω να στειλουν για ψαρεμα απο νωρις τους θαντερ ,ειδικα αν παρουν κανα παιχνιδι απο το πουθενα ετσι οπως πηγαν να κανουν χθες οι θαντερ .πολυ ενδιαφερουσα σειρα παντως και με αμεσο ενδιαφερον και για τους σπερς καθως αν φυγουν οι θαντερ απο τη μεση ειμαστε ακομα πιο κοντα στο πρωταθλημα


Χτες το αξιζε το Μεμφις το παιχνιδι. Ηταν καλυτεροι σε ολη τη διαρκεια του ματς και στο τελος πηγε η Οκλαχομα να κλεψει το παιχνιδι με τα ηρωικα του Durant, που πιο πριν δεν ηταν καλος.
Νομιζω ομως οτι η Οκλαχομα θα παρει ενα παιχνιδι στο Μεμφις, γιατι οι Γκριζλις κινδυνευουν να κολλησουν επιθετικα ανα πασα στιγμη. Χτες τους εσωσε ο Udrih που εκανε μεγαλο παιχνιδι. Εχουν ομως προβλημα στο 3 γιατι ο Prince δεν ειναι υγιης και περναει απαρατηρητος, ενω ο Miller βαζει 1-2 σουτακια, αλλα μεχρι εκει. Ο Allen κανει καλη δουλεια στο μαρκαρισμα του Durant και παρολα αυτα τρωνε 30φευγα ποντους σε καθε ματς! Η ελπιδα για τους Γκριζλις ειναι να βγει εκτος ελεγχου ο Westbrook και να αρχισει τις κατσικιες ή να παθουν κοκομπλοκο ολοι οι υπολοιποι πλην των 2 σταρ, πραγμα οχι απιθανο με την αμυνα των Γκριζλις.
Ειναι ωραια σειρα και χαιρομαι που σημερα διαλεξα να δω αυτο το ματς και οχι τον περιπατο των Κλιπερς.
sarounas
Οι γκρίζλις είναι πολύ σοβαρή ομάδα με συμπαγής άμυνα και μου δίνουν την εντύπωση ότι ελέγχουν πλήρως την σειρά. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής νομίζω ότι για να αποκλειστούν πρέπει να κάνουν πολλαπλά θαύματα οι Ντουράντ και Ουέστμπρουκ
T.W.Is.M.
QUOTE(sarounas @ Apr 23 2014, 15:13 ) *
Οι γκρίζλις είναι πολύ σοβαρή ομάδα με συμπαγής άμυνα και μου δίνουν την εντύπωση ότι ελέγχουν πλήρως την σειρά. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής νομίζω ότι για να αποκλειστούν πρέπει να κάνουν πολλαπλά θαύματα οι Ντουράντ και Ουέστμπρουκ


Δεν εχεις αδικο για το Μεμφις, ειναι δυνατη και σκληρη ομαδα. Αν δεις τι εγραψα πριν ξεκινησει η σειρα, τους θεωρουσα την πιο επικινδυνη ομαδα απ οσες εχουν μειονεκτημα εδρας. Απλα αν υπαρχει μια ομαδα στη Δυση που μπορει να κανει ατομικα θαυματα, ειναι η Οκλαχομα. Αν η Θαντερ κερδιζε το προχτεσινο παιχνιδι ετσι οπως αυτο εξελιχθηκε, τους ειχα ικανους ακομα και για sweep! Τωρα βεβαια δε λεω με καμια βεβαιοτητα οτι θα περασουν απο αυτο το Μεμφις.
sarounas
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 23 2014, 15:50 ) *
Δεν εχεις αδικο για το Μεμφις, ειναι δυνατη και σκληρη ομαδα. Αν δεις τι εγραψα πριν ξεκινησει η σειρα, τους θεωρουσα την πιο επικινδυνη ομαδα απ οσες εχουν μειονεκτημα εδρας. Απλα αν υπαρχει μια ομαδα στη Δυση που μπορει να κανει ατομικα θαυματα, ειναι η Οκλαχομα. Αν η Θαντερ κερδιζε το προχτεσινο παιχνιδι ετσι οπως αυτο εξελιχθηκε, τους ειχα ικανους ακομα και για sweep! Τωρα βεβαια δε λεω με καμια βεβαιοτητα οτι θα περασουν απο αυτο το Μεμφις.


καλά για μένα κανονικά το σκορ θα έπρεπε να είναι ήδη 0-2 καθώς μου φάνηκε και στον πρώτο αγώνα με το που γύρισαν οι αρκούδες στο ματς συντελέστηκε κανονική σφαγή. Αλλά τέλος πάντων αν και είναι καθοριστικός παράγοντας δεν αντέχω την διαιτητολογία. Απλά το δεχόμαστε ως ένα σπρωξιματάκι στην πιο δημοφιλή ομάδα με τους αστέρες μιας και δεν είναι δυνατόν να περάσει μια ομάδα από σειρά τουλάχιστον 4 αγώνων μόνο με την διαιτησία. Αν το αγωνιστικό κομμάτι παραμείνει ως έχει νομίζω δεν έχει πολλές ελπίδες ο Ντουράντ και η παρέα του.

SG3ptshooter
#tiekaneremlkotonyallen hammer.gif
Air Kef
QUOTE(SG3ptshooter @ Apr 25 2014, 09:35 ) *
#tiekaneremlkotonyallen hammer.gif


Εγώ εδώ και χρόνια αναρωτιέμαι πως ο Τονυ Άλεν παίζει βασικός στο ΝΒΑ και ακόμα δεν εχω καταλάβει. Με ένα κανονικό μπασκετμπολίστα στο 2, οι Γκρίζλις θα ήταν άλλο επίπεδο σαν ομάδα αλλά ντάξει, πρέπει να την κάνουν δύσκολη την πορεία για τα ημιτελικά Δύσης κάθε χρόνο.
spursforthe5
επιτυχια ειναι για τους θαντερ που το φτασαν στη παραταση το ματς .φαινοταν απο την αρχη ποιος θα το παρει.θα το ξαναπω αλλη μια φορα .οι μεμφις ειναι το φαβορι στη σειρα απο τοτε που σπασανε την εδρα και δε θα μου κανει εντυπωση αν ξαναπανε τελικους περιφερειας.ο ουντριχ και ο μιλερ ειναι αυτο που δεν ειχαν περσυ δλδ τριποντο και ευκολο σκοραρισμα.ο κονλευ ειναι πολυ καλυτερος.4-2 μεμφις προβλεπω δε μπορει σε καθε αγωνα να βαζουν 4ποντα στο τελος και μπαζερ ο περκινς...
T.W.Is.M.
QUOTE(spursforthe5 @ Apr 25 2014, 20:27 ) *
επιτυχια ειναι για τους θαντερ που το φτασαν στη παραταση το ματς .φαινοταν απο την αρχη ποιος θα το παρει.θα το ξαναπω αλλη μια φορα .οι μεμφις ειναι το φαβορι στη σειρα απο τοτε που σπασανε την εδρα και δε θα μου κανει εντυπωση αν ξαναπανε τελικους περιφερειας.ο ουντριχ και ο μιλερ ειναι αυτο που δεν ειχαν περσυ δλδ τριποντο και ευκολο σκοραρισμα.ο κονλευ ειναι πολυ καλυτερος.4-2 μεμφις προβλεπω δε μπορει σε καθε αγωνα να βαζουν 4ποντα στο τελος και μπαζερ ο περκινς...


Εξαρταται ποιος θα περασει στο αλλο ζευγαρι. Αν ειναι το Γκολντεν Στειτ, θα περασουν οι Γκριζλιδες. Αν ειναι οι Κλιπερς, δεν τους βλεπω. Αλλα ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει εδω.
spursforthe5
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 25 2014, 20:39 ) *
Εξαρταται ποιος θα περασει στο αλλο ζευγαρι. Αν ειναι το Γκολντεν Στειτ, θα περασουν οι Γκριζλιδες. Αν ειναι οι Κλιπερς, δεν τους βλεπω. Αλλα ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει εδω.

δε λεω οτι ειναι σιγουρακι η προκριση απλα σου εμπνεουν μια σιγουρια οταν τους βλεπεις και ξερεις και το ιστορικο τους περσυ με οκλαχομα και το 11 με εμας και γινεσαι πιο σιγουρος
Das Kapital
Αν και πήραν το προβάδισμα οι Grizzlies δεν νομίζω να αποκλείσουν τη Thunder, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά η OKC έχει το κάτι παραπάνω, δυσκολεύομαι να δεχτώ πως ο Durant θα συνεχίσει να είναι μέτριος και να σουτάρει με κάτι σαν 0/8 στο τρίποντο.
captain charisma
οι μεμφις εδω και μια 3ετια αποτελουν τον κακο δαιμονα για την οκλαχομα το 2011 κερδισαν οι θαντερ με το ζορι 4-3 περσι που ελειπε ο γουεστμπρουκ κερδισαν ευκολα 4-1 και φετος απ οτι φαινεται πανε για ακομη μια κηδεια...

οσο για το ματς ο ντουραντ μπορουσε να παει για ντραιβ στη τελευταια φαση πριν τη παραταση με 2.5 δευτερα να απομενουν απ το να πεταξει ενα τουβλο απ το τριποντο...

αν αποκλειστουν οι θαντερ ο ντουραντ εχει να φαει κραξιμο και δικαιολογημενα διοτι φετος εχει διπλα του τον γουεστμπρουκ ενω περσι ειχε τη δικαιολογια οτι ελειπε ο ρασελ...
D-Wade
QUOTE(captain charisma @ Apr 25 2014, 23:45 ) *
οι μεμφις εδω και μια 3ετια αποτελουν τον κακο δαιμονα για την οκλαχομα το 2011 κερδισαν οι θαντερ με το ζορι 4-3 περσι που ελειπε ο γουεστμπρουκ κερδισαν ευκολα 4-1 και φετος απ οτι φαινεται πανε για ακομη μια κηδεια...

οσο για το ματς ο ντουραντ μπορουσε να παει για ντραιβ στη τελευταια φαση πριν τη παραταση με 2.5 δευτερα να απομενουν απ το να πεταξει ενα τουβλο απ το τριποντο...

αν αποκλειστουν οι θαντερ ο ντουραντ εχει να φαει κραξιμο και δικαιολογημενα διοτι φετος εχει διπλα του τον γουεστμπρουκ ενω περσι ειχε τη δικαιολογια οτι ελειπε ο ρασελ...

Αυτό πιστεύω και εγώ. Φέτος έγινε καλύτερος παίχτης,πιο πλήρης και μάλλον θα βγει mvp.Πρέπει να την πάρει τη σειρά(όχι μόνο για την ομάδα του αλλά και για τον εαυτό του).Βέβαια το Μέμφις είναι πολύ καλή ομάδα. Στα play off για μένα είναι η 4η καλύτερη στη δύση
T.W.Is.M.
Τριτη συνεχομενη παραταση και σε αγωνα που εμοιαζε με το τριτο ματς απ την αναποδη, αλλα αυτη τη φορα η Οκλαχομα ηταν αυτη που κερδισε. Για μενα το ματς εδειξε τη μεγαλη διαφορα ποιοτητας των ομαδων, την οποια εκμηδενιζει ο τροπος παιχνιδιου των Γκριζλις. Αν μου ελεγαν οτι Durant και Westbrook θα εχουν μαζι 30 ποντους με 25% ευστοχια και 11 λαθη, θα περιμενα μια ευκολη νικη των Γκριζλις. Τελικα το Μεμφις πηγε να γυρισει ενα χαμενο παιχνιδι, το εφτασε στο +5 με λιγοτερο απο 1:30, αλλα το εχασε απο το Reggie Jackson.
Κανονικα θα επρεπε η ψυχολογια της σειρας να γυρισει τελειως υπερ της OKC τωρα και η σειρα να τελειωσει με 4-2 υπερ της. Αλλα με αυτους τους Γκριζλις δεν μπορω να πω τετοιο πραγμα. Παιζουν ενα περιεργο μπασκετ, στην επιθεση θα το ελεγα τυχοδιωκτικο, κερδιζοντας πολλες φασεις με το παθος τους και αυτο δεν μπορει να υποτιμηθει. Φαβορι θεωρω την Οκλαχομα και πιο κρισιμο ματς απο δω και περα το επομενο. Οποιος κερδισει πιστευω οτι δε θα χασει την προκριση, αν και σε περιπτωση νικης της Θαντερ περιμενω και 7ο ματς.
aegeansheed
Οι φετινοί Grizzlies έχω την εντύπωση ότι παίζουν "με τον χώρο". Καλό spacing στην επίθεση, ατέρμονο pick n roll και συνεχής κίνηση μέχρι να βρεθεί ο χώρος για ένα σουτ με above average πιθανότητες ευστοχίας. Hedge και κλείσιμο των ελεύθερων χώρων στην άμυνα με βοήθειες και μπλοκάρισμα των passing lanes και μπούκωμα του αντιπάλου. Παίζουν με τον χώρο, το μυαλό και τα νεύρα των αντιπάλων τους.

Παιχνίδι εναντίον των Grizzlies φέτος είναι ένα mindjob για τον οπόνεντ.
captain charisma
για 3ο σερι ματς ειχαμε παραταση...αρκετα μονοδιαστατη η οκλαχομα...ολες οι επιθεσεις περνουσαν απ τα χερια των ντουραντ ρασελ οι οποιοι για ακομα ενα ματς ηταν εκτος τοπου και χρονου εχοντας 11 στα 48 σουτ....στα 2 ματς στο μεμφις ο πρωτος εχει 1 στα 15 τριποντα και ο δευτερος 5 στα 19..παλι καλα που βρεθηκε ο τζακσον να κρατησει ζωντανη την θαντερ..προς το τελος προηγουταν με 12π και αντι και καπου εκει αρχισαν τα τρελα τους οι ντουραντ-ρασελ κ κατεβηκε η διαφορα...με τετοιες εμφανησεις δεν πειθουν με τιποτα οτι μπορουν να διεκδικησουν πρωταθλημα
yorgos
QUOTE(Air Kef @ Apr 25 2014, 12:48 ) *
Εγώ εδώ και χρόνια αναρωτιέμαι πως ο Τονυ Άλεν παίζει βασικός στο ΝΒΑ και ακόμα δεν εχω καταλάβει. Με ένα κανονικό μπασκετμπολίστα στο 2, οι Γκρίζλις θα ήταν άλλο επίπεδο σαν ομάδα αλλά ντάξει, πρέπει να την κάνουν δύσκολη την πορεία για τα ημιτελικά Δύσης κάθε χρόνο.


Είναι εκπληκτικός αμυντικός. Απέναντι στον κορυφαίο Ντουράντ βγάζει άμυνες που δε βγάζει κανείς, τον δυσκολεύει όσο κανείς και είναι ο βασικός λόγος που η Οκλαχόμα τα βρίσκει μπαστούνια απέναντι στο Μέμφις όποτε το βρίσκει μπροστά της.
SteveNashidis

Press Conference , OKC , Westbrook

Μήπως να ανοίγαμε ένα τόπικ με τις καλύτερες-χειρότερες εμφανίσεις όχι στους αγώνες αλλά στυλιστικά ; :Ρ
captain charisma
4 παραταση σε 5 παιχνιδια της σειρας...τρομερα πραγματα γινονται...
για ακομα ενα παιχνιδι ντουραντ-γουεστμπρουκ εσπασαν τα στεφανια με τα τουβλα που σουταραν..ο ρασελ καπως το εσωσε στο τελος οταν εκανε το κλεψιμο και το καρφωμα για να ισοφαρισει το ματς..στη παραταση ο ντουραντ με 2.6 δευτερα απομενουν προτιμησε να σουταρει παλι τριποντο οπως εκανε στο 3 παιχνιδι αντι να παει για ντραιβ...και το καλαθι του ιμπακα ηταν εκπροθεσμο...
ο τονι αλεν απ οτι φαινεται κανει πολυ καλη δουλεια πανω στον ντουραντ..
ετσι και αποκλειστουν οι θαντερ απο τωρα ο ντουραντ θα γινει ο πρωτος μβπ απο το 2007 που αποκλειεται απ το πρωτο γυρο...
SG3ptshooter
To timing του αποχρεμπτικού μου είναι μαγικό λέμε, πετάγομαι 6+ το πρωί, τελειώνει ο κατακλυσμός, ανοίγω το pc, βλέπω το score, την ώρα ακριβώς που συνδέθηκα στο ματς εμφανίστηκε το γνωστό "start of OT" πλάνο με το πανοραμικό του γηπέδου.

Όσο για την παράταση καθεαυτή, Mike Μιλά το πήρε μόνος του με τα 2 τρίποντα στις 2 πρώτες επιθέσεις. Το Westbrook ( help.gif ) + Reggie ταυτόχρονα επιμένω πως δε μου κάθεται καλά, το ίδιο και η μη προσαρμοστικότητα του Brooks. Conley αέρινος, όσο και να τον βοηθάει η στελέχωση της περιφέρειάς τους από κει και πέρα να φαίνεται Superman tongue.gif , συνεχίζει να είναι απ' τους υποτιμημένους στα μάτια μου παίκτες της λίγκας. Oι Τhunder όντας το δεύτερο seed της κανονικής περιόδου, όχι δεν αξίζουν να περάσουν απ' τους τζαμπατζήδες επειδή έβαλε εκεί πέρα το tip το εκπρόθεσμο ο ηλιοκαμένος απ' τους 2 Καταλανούς, όταν έχουν μάλιστα φτάσει σε 4/5 παρατάσεις..
T.W.Is.M.
Αφου ο Silver πηρε φορα και παιρνει πρωτοποριακες αποφασεις, μπορει να μας κανει τη χαρη να βαλει αυτη τη σειρα να κριθει στις 14 νικες? Πρεπει να ειναι μακραν η καλυτερη του πρωτου γυρου. Δεν προλαβα να δω ολοκληρο το ματς, οπως ηθελα, αρκεστηκα στα στιγμιοτυπα του league pass, αλλα μονο με αυτα μου φανηκε οτι εβλεπα μεγαλο παιχνιδι. Δεν πρεπει να χασω με τιποτα το 6ο ματς. Αυτοι οι Γκριζλις τελικα ειναι πολυ σκληρη ομαδα. Δεν πεφτουν κατω με τιποτα και πλεον νομιζω οτι θα περασουν. Απ την Οκλαχομα εκτος απο Durant και Westbrook πιο πολυ με απογοητευει ο Brooks. Μοιαζει να βαζει την ομαδα στον αυτοματο πιλοτο για να αυτοσχεδιαζουν οι 2 σταρ του.
phoenix_93
Έχει και άλλες ωραίες σειρές. Ατλάντα - Ιντιάνα με τον Mike Scott να γίνεται Γουίνστον, Χιούστον - Πόρτλαντ με πολύ παράταση και Τορόντο - Μπρούκλυν με τα βρισίδια του Νιγηριανού και τον DeRojan να τζορντανίζει επικίνδυνα.
T.W.Is.M.
QUOTE(phoenix_93 @ Apr 30 2014, 16:57 ) *
Έχει και άλλες ωραίες σειρές. Ατλάντα - Ιντιάνα με τον Mike Scott να γίνεται Γουίνστον, Χιούστον - Πόρτλαντ με πολύ παράταση και Τορόντο - Μπρούκλυν με τα βρισίδια του Νιγηριανού και τον DeRojan να τζορντανίζει επικίνδυνα.


Δεν ξερω, ισως επειδη στα πλει οφ υποστηριζω την Οκλαχομα, γι αυτο μπορει να βρισκω αυτη τη σειρα πολυ πιο ενδιαφερουσα. Εχουν πολυ ενδιαφερον τα πλει οφ φετος για πρωτο γυρο, ελπιζω να μη γινουν σουπα στη συνεχεια. Στο off-topic των πλει οφ θα γραψω την εως τωρα αποψη μου για καθε σειρα.
redleg7
Εχω παρακολουθησει ολη την σειρα και ηταν η πρωτη φορα που επιδιωξα να χτυπησω στοιχηματικα ενα σημειο.Θεωρω οτι ολη αυτη η αμφισβητηση ηταν το καταλληλο κινητρο για να σηκωσει κεφαλι η Okc.Το να αποκλειστει ακομα και τωρα που η σειρα ειναι ισοπαλη θα μου κανει τεραστια εντυπωση.Νομιζω μετα το χτεσινο αν χασουν ξανα στην Οκλαχομα θα μιλαμε για αυτοκτονια.
Χτες εκανε περιπατο παντως με τους Γκριζλις να εχουν τραγικα ποσοστα σε 2ποντα και 3 ποντα με 37% και 21%!!Και στις βολες κατω απο 68%.Πηραν και 11 παραπανω ριμπαουντ οι φιλοξενουμενοι...Ο Ντουραντ παλι ηταν απο το τριποντο αστοχος αλλα σε γενικες γραμμες ηταν πολυ καλυτερος απο τις προηγουμενες εμφανισεις του ενω βοηθησε αρκετα και ο Τζακσον απο τον παγκο με εξαιρετικα ποσοστα(Ο Durant έπαιξε κάτι λιγότερο από 43 λεπτά για να πετύχει 36 πόντους με 11/17 δίποντα (είχε 0/6 τρίποντα) και 14/15 βολές, να μαζέψει 10 ριμπάουντ, να δώσει 2 ασίστ και να κάνει ένα κόψιμο. Ο Russell Westbrook έμεινε στο παρκέ για 39:21, πρόσθεσε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Reggie Jackson ήρθε από τον πάγκο για να δώσει 16 πόντους με 4/5 τρίποντα! Εντύπωση προκάλεσε η αντικατάσταση του Thabo Sefolosha στη βασική πεντάδα από τον Caron Butler (7 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), με τον Ελβετό να μην παίρνει τελικά χρόνο συμμετοχής.)

Ο Κονλευ επαθε τραβηγμα και ειναι αμφιβολος για το τελευταιο παιχνιδι.
aegeansheed
O Brooks κάτι έπρεπε να κάνει για να δημιουργήσει περισσότερους πόλους απειλής για το καλάθι των Grizzlies. Η ιδέα με τον Butler μέσα φαίνεται να λειτούργησε, ειδικά στο πρώτο δωδεκάλεπτο, που ήταν φρέσκος, απείλησε απ' έξω με αποτέλεσμα να πιεστεί περισσότερο η περιφερειακή άμυνα των Grizzlies. Έκανε μάλιστα δυο back2back φάσεις που ήταν must needed για την ομάδα του, η μια με ένα τρίποντο που έπρεπε να γίνει και στη συνέχεια ένα καλό feed στον Perkins. Κάτι τέτοια χρειάζεται η OKC για να ξεμπουκώσει, που δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρει με τον Thabo.

Για τον Durant έχω να πω ότι τον είδα πολύ επιθετικό από το ξεκίνημα και ακόμα περισσότερο όταν μπήκε μέσα ο TA9. Έδειξε ότι δεν επηρεάζεται ψυχολογικά από distractions, επομένως μετά από αυτό το παιχνίδι συνεχίζω να βλέπω την ομάδα του βασικό υποψήφιο για τους Τελικούς. Θα θεωρούσα Άθλο οι Grizzlies να καταφέρουν να γυρίσουν και πάλι τη σειρά μετά από αυτό.
captain charisma
μακραν η καλυτερη σειρα απο αποψη ανατροπων και θεαματος ειναι αυτη...
η οκλαχομα απ την αρχη μπηκε δυνατα στο παιχνιδι, δεν αφησε το μεμφις να την απειλησει και επαιξε κατα διαστηματα πολυ καλη αμυνα...ο ντουραντ κ ο γουεστμπρουκ ηταν ευστοχοι απ το ξεκινημα και ο τζακσον βοηθησε απ το παγκο..εξυπνη η κινηση να παιξει ο μπατλερ στη 5αδα αντι του σεφολοσα ο οποιος δεν εχει κανει τπτ σ ολη τη σειρα...αν ο κονλευ δεν παιξει στο 7 παιχνιδι τοτε πολυ δυσκολα το μεμφις να διεκδικησει τη νικη...αλλα αξιζει πολλα μπραβο γιατι καταφερε για αλλη μια φορα να βαλει δυσκολα στους θαντερ και να τους φερει στα ορια τους...
klow13
παντως το μεμφις εχει δειξει τρομερο χαρακτηρα μεχρι στιγμης στη σειρα.τους εχουμε ξεγραψει τοσες φορες και αλλες τοσες εχουν δωσει απαντησεις,δεν δειχνουν να καταλαβαινουν απο μομεντουμ,κακη ψυχολογια κλπ.
αμα παιξει ο κονλευ δινω ενα πολυ μικρο προβαδισμα στην οκλαχομα και αυτο λογω εδρας και μονο
captain charisma
ο ζαχαριας τιμωρηθηκε για το χτυπημα στον στηβεν ανταμς κ χανει το 7 παιχνιδι...απ οτι φαινεται πανε για περιπατο οι θαντερ αν δ παιξει κ ο κονλει..
T.W.Is.M.
QUOTE(captain charisma @ May 3 2014, 00:47 ) *
ο ζαχαριας τιμωρηθηκε για το χτυπημα στον στηβεν ανταμς κ χανει το 7 παιχνιδι...απ οτι φαινεται πανε για περιπατο οι θαντερ αν δ παιξει κ ο κονλει..


Θεωρω αδικο να τιμωρειται παιχτης(και μαλιστα τοσο σημαντικος) για 7ο παιχνιδι οταν αυτο που εκανε δεν ηταν κατι τοσο φοβερο, οπως πχ να ξεκινησει ή να συμμετασχει σε καβγα. Αν τελικα δεν παιξει και ο Conley, μιλαμε για μια σχεδον βεβαιη νικη της OKC και για το χειροτερο φιναλε στην καλυτερη σειρα. Οχι βεβαια για το αποτελεσμα(αλλωστε εγω Οκλαχομα υποστηριζω στα πλει οφ), αλλα για τον τροπο που αυτο ερχεται.
Αφου επρεπε να τιμωρηθει, ας γινοταν ειτε στον επομενο γυρο ειτε σε περισσοτερα παιχνιδια στην επομενη σεζον, αν τελικα αποκλειοταν το Μεμφις.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.