Λοιπόν, αφού διάβασα όλα όσα γράψανε τα υπόλοιπα παιδιά από χθες το βράδυ ήρθε η ώρα να γράψω όσα έζησα εγώ χθες το βράδυ όταν παρακολούθησα το παιχνίδι από μέσα... και μάλιστα πολύ μέσα.
Είχα θέση ακριβώς πίσω από τη γραμματεία.Όπως καταλαβαίνετε,
τα έβλεπα και άκουγα σχεδόν όλα όσα διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Πραγματικά, όσα χρόνια έχω παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ, τέτοια "ζούγκλα" δεν έχω ξαναζήσει!!! Είμαι φοβερά εκνευρισμένος και θυμωμένος με την συμπεριφορά των ανθρώπων που δουλεύουν για τον Παναθηναϊκό, τους οπαδούς του (όχι φυσικά όλους) και την αστυνομία (αυτούς που την εκπροσώπησαν χθες στο γήπεδο).
Το μπασκετικό-αγωνιστικό μέρος (τακτικές, παίκτες, λάθη κλπ) δε θα τα σχολιάσω, αφού μπροστά σε αυτά που έβλεπα είναι ανέξια σχολιασμού. Όσο και να ήθελα να συγκεντρωθώ στο ματς και στο πως προσπαθούσε ο ένας να κερδίσει τον άλλο, δε μπορούσα. Όλοι οι προαναφερόμενοι μου χάλασαν την διασκέδαση και το μπάσκετ που εγώ θέλω και μου αρέσει να παρακολουθώ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Από την αρχή ως το τέλος, στα διπλανά καθίσματα από εμένα υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι δεν έβλεπαν καθόλου το παιχνίδι, παρά η μόνη τους ασχολία ήταν να βρίζουν χυδιαότατα, να φτύνουν και να πετούν αντικείμενα (νερά, μπουκαλάκια, αναψυκτικά κ.α) τον πάγκο του Ολυμπιακού (κυρίως τον Π.Γιαννάκη).
Στις αρχές του παιχνιδιού άλλαξαν στόχο, και τα έβαλαν με τους διαιτητές και κυρίως τον Πιτσίλκα. Τον έφτυναν, πέταγαν νερό (πήραν τα σκάγια και τις κοπέλες στη γραμματεία) και
κάπου εκεί έρχονται κάποιοι υπάλληλοι του Παο (τριγυρνούσαν πίσω από τους πάγκους) και
λένε σ'αυτούς που τα έκαναν. "Παιδιά όχι από τώρα... Αργότερα αυτά και η πίεση στους διαιτητές"!!!!Το ακούω αυτό και φρικάρω...!! Άτομα που υποτίθεται είναι εκεί για να ελέγχουν την κατάσταση και να αποτρέπουν αυτά, ενθαρρύνουν ώστε να γίνουν και μάλιστα δίνουν οδηγίες για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή!!!!
Συνέχισαν μετά το έργο τους με το Γιαννάκη και τους παίκτες.
Μάλιστα, όταν πετύχαιναν κάποιον ή όταν τον έβριζαν και τον έβλεπαν ότι τους άκουγε γυρνούσαν με χαρά να το ανακοινώσουν στους πιο πίσω!!! Και όλοι μαζί γελούσαν... Ωραία πράγματα...
Η παρουσία της αστυνομίας σε εκείνο το χώρο ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!! Ο πάγκος του Ολυμπιακού απροστάτευτος!!!
Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκε εκεί μπροστά μας ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Και μάλιστα κάποιοι του ζήτησαν νερό (επειδή στέγνωσαν τα λαρύγγια από την έλλειψη του σάλιου...). Το νερό το χρησιμοποίησαν για να οπλίσουν και να φτύνουν πάλι...
Ήρθε λοιπόν ο αστυνομικός (ίσως και επικεφαλής της εκεί δύναμης)
και τον βλέπω να γελάει βλέποντας όλα αυτά (δεν τους σταμάτησε η παρουσία του) και μάλιστα τον είδα
να έχει και χειραψίες με κάποιους από αυτούς!! Ε, δεν άντεξα και του μίλησα. Του λέω "καλά, δε τους βλέπει τι κάνουν? Δεν τους λες τίποτα?" Και μου απαντάει γελώντας "τι να κάνω", βάζοντας το δάχτυλό του στον κρόταφό του (ότι και καλά είναι "χαζοί").
ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ?????
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΞ. ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ????
Κάπου εκεί και βλέποντας ο Παπαμακάριος τι γινόταν με τον αστυνομικό και τους οπαδούς, του φώναξε και του είπε "Δε βλέπεις τι κάνουν?". Τότε εξαγριώθηκαν εναντίον του οι οπαδοί αφού νόμισαν ότι τα έβαλε μαζί τους.
Εκείνος με τον αστυνομικό τα είχε ο οποίος δεν του έδινε κάποια απάντηση.
Και από τον θυμό του ο Παπαμακάριος τον έβρισε... και δεν είχε και άδικο!!
Όλα αυτά και πολλές άλλες προκλήσεις, με την ανοχή της διοίκησης (δε νομίζω να τους αρέσει να βάζουν το ηχητικό του Καραγκιόζη!!! εεεε? Αν είναι να το καθιερώσουν σε όλα τα παιχνίδια και να χορεύουν οι μαζορέτες!!) φέρνουν το άθλημα πίσω.... ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ!!!! ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!! ΜΑΚΡΙΑ...
Θέλουμε να πηγαίνουμε να απολαμβάνουμε μπάσκετ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ.
Πότε θα το καταλάβετε????
Στη φάση του τσακωμού Τομάσεβιτς-Woods έπεσαν βροχή αντικείμενα και αναψυκτικά.
Άκουγες ένα θόρυβο παντού από τις προσγειώσεις...
Και εκεί είπα θα γίνει αρένα... Ο Θεός να μας φυλάει.. Είμασταν και πρώτες σειρές έλεγα μη μας πάρει η μπάλα..
Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ στον πάγκο του Ολυμπιακού κάποιες φορές κρυβόταν κάτω από το πλαστικό προστατευτικό του πάγκου ώστε να αποφύγει τις ροχάλες και τα υπόλοιπα.
Δεν ξέρω αν τα είπε όλα αυτά στη μετάδοση, αλλά τα έβλεπε (πολλές φορές γυρνούσε απορημένος και κοιτούσε πίσω).
Αν δε τα είπε, περιμένω κάποτε όλοι όσοι μπορούν να τα βγάλουν στη φόρα...
Όπως επίσης θα περίμενα από τον Ομπράντοβιτς (εγώ πάντως έτσι θα έκανα αν ήμουν Ομπραντοβιτς ή Γιαννάκης) με την προσωπικότητα που έχει να πάει σε αυτούς που έκαναν όλα αυτά και να τους ... διώξει ή τελος πάντων να τους επιπλήξει με πολύ άσχημο ύφος (σαν αυτό που παίρνει όταν φωνάζει στον βοηθό του και στους παίκτες του) και όχι στις δηλώσεις του να λεει "ευχαριστούμε τον κόσμο μας για την άψογη (ποια??
) συμπεριφορά του!!
Αν αυτή είναι άψογη συμπεριφορά, τότε.... ΚΑΙ τα έβλεπε όλα αυτά ο Ομπράντοβιτς. Λίγα μέτρα δεξιά του γίνονταν...
Επίσης,
δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν δείχνουν μια ποιο δυναμική στάση. Και ο Γιαννάκης που προσπαθούν να τον ξεφτιλίσουν και να τον διασύρουν (
πάρε coach ή όποιος από τη διοίκηση τα πλάνα από το Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης και δείτε ποιοι σας προσβάλλουν και
ποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και μηνύστε τους!!! Έλεος δηλαδή, πως μπορείτε να θίγουν έτσι την αξιοπρέπειά σας??)
Αρκετοί κύριοι και κυρίες πίσω μου δυσανασχετούσαν με όλα όσα γίνονταν. Δεν θέλουν να συμβαίνουν αυτά!!
Πρέπει όλοι όσοι δεν μας αρέσουν αυτά να κάνουμε κάτι. Ο καθένας με όσα μέσα έχει...
Τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι θλιμμένος με αυτή την εικόνα.
Αν κάποιοι κύριοι βλέπουν το μπάσκετ σαν πόλεμο συμφερόντων, δεν έχουν θέση στο μπάσκετ.
Κι ας μην έχουμε ομάδες δισεκατομμυρίων!!!
Η αξιοπρέπει και ο σεβασμός είναι πολύ μεγαλύτερα αγαθά!!Όπου και να γίνονται αυτά, τα καταδικάζω. Δεν είναι θέμα ΟΑΚΑ ή ΣΕΦ.
Στο ΣΕΦ δεν έχω δει να γίνονται τέτοια πράγματα και να ακούω αυτά που άκουσα... Ίσως επειδή δεν είναι τόσο κοντά οι κερκίδες ώστε να είχα τόσο κοντινή επαφή..
Αλλά και εκεί να γίνονταν πάλι θα τα έλεγα (δείτε το post μου από το παιχνίδι στο ΣΕΦ που είπα για τα όσα άσχημα έγιναν).
Υ.Γ Α ρε να μην έχω την ψηφιακή φωτ. μηχανή μου μαζί, να τους κάνω όλους ρεζίλι...