Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Fights
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
aegeansheed
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει και poll για το καλύτερο brawl/fight of all time.

Ο καθένας μπορεί να παρουσιάζει και να εξηγεί γιατί θεωρεί ότι το brawl που σκέφτεται πρέπει ή δικαιούται να μείνει στην Ιστορία, αυτομάτως κερδίζει και μία θέση στο προσεχές poll!

Ξεκινάω με ένα χθεσινό, καθώς έχω σκοπό να μην αφήνω τίποτα. Θα μπουν κάποια στιγμή και τα fight mix του Yinka Dare, που είναι η αποθέωση του ξύλου των '90s-00s. Θα μπαίνουν και ιστορικά ξυλίκια φυσικά.

Ας προσπαθήσουμε laugh.gif , να βάζουμε massive brawls, αν όχι τουλάχιστον ανταπόδοση πρόκλησης, δηλαδή συμμετοχή σε επεισόδιο τουλάχιστο δύο ατόμων.

Bogut vs Aldridge vs Mo Williams (Blazers - Warriors 2013)

Rated: (en)joy
Δεν πίστευα οτι θα γινόταν thread με αποκλειστικό θέμα τους καβγάδες -και μάλιστα με σήμα μια καρδιά laugh.gif - αλλά αφού έγινε ας αναφέρω ένα fight γνωστό και ως Malice at the Palace. Massive brawl με πρωταγωνιστές παίκτες αλλά και οπαδούς. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ εξήγηση το συγκεκριμένο...πιο massive brawl δεν γίνεται. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι οι παίκτες που ενεπλάκησαν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση μισθού για 146 (!) ματς. Επίσης απ'ότι θυμάμαι απ'τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί τότε αρκετοί απ'αυτούς υποχρεώθηκαν και σε κοινωνική εργασία.

ΥΓ. Βρήκα αναφορά για τον καβγά και στο wiki εδώ
Gravedigger
QUOTE (Rated: (en)joy @ Nov 26 2013, 00:09 ) *
αλλά αφού έγινε ας αναφέρω ένα fight γνωστό και ως Malice at the Palace. Massive brawl με πρωταγωνιστές παίκτες αλλά και οπαδούς.

Επικό brawl.. Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν άφηναν τον Wallace να αρπάξει τον Artest και να του αστράψει μερικές να στρώσει. Το χρειάζεται χρόνια τώρα ο Παγκόσμια Ειρήνη.
aegeansheed
Δύο από τα αγαπημένα μου, είναι δύο στα οποία εμπλέκεται ο πολυπράγμων Jeff Van Gundy, τότε head coach των ΝΥΚ.

Στο ένα, στο κλασικό eastern conf rivalry της εποχής, Heat vs Knicks και οι παλιοί συμπαίκτες- αλλά όχι φίλοι- Grandma Larry Johnson και Alonzo Mourning, μετά από ψευτοσπρωξίματα παίζουν γροθιές στον αέρα. Massive Brawl με τη γραφική στιγμή που ο JVG βρίσκεται αγκαλιασμένος στο ένα πόδι του Zo, να τον πηγαίνει βόλτα λες και σφουγγαρίζει το παρκέ.

Alonzo Mourning VS LJ



Στο άλλο, νομίζω στους Τελικούς της ίδιας χρονιάς (not sure, βαριέμαι και να το ψάξω τώρα, αλλά κάπου στο '99), ο Camby τα παίρνει στην Κράνα (ο ορισμός της έκφρασης) μετά ένα ύπουλο χτύπημα του νυν GM των Hawks, Danny Ferry και λοκάρει για τον κοπανήσει! Στη μέση μπλέκεται πάλι ο JVG, ευτυχώς!!!! που ως ninja καταφέρνει να καθυστερήσει την ιπτάμενη γροθιά του Camby, που ταξίδευε με 150χλμ την ώρα και πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια προς το μέρος του Ferry. Ο Van Gundy τη γλίτωσε με ένα σκίσιμο στο πρόσωπο και ο Ferry τη ζωή του!

Marcus Camby VS Danny Ferry

sarounas
σχετικά με τους επικούς καβγάδες λόγω ονομάτων και κυβικών
όλα σταματούν και τελειώνουν εδώ http://www.youtube.com/watch?v=ehx5dKF4dyw

για την Ευρώπη το βραβείο παίρνει τιμής ένεκεν ο Καμπάλα
aegeansheed
1977 NBA Finals (Game 2) - Darryl Dawkins vs Maurice Lucas

Ο Lionell Hollins των πρωταθλητών εκείνη τη χρονιά Blazers, αστοχεί σε lay up και στη διεκδίκηση ο Darryl Dawkins των Sixers αρπάζει το αμυντικό ριμπάουντ και μαζί τον αντίπαλο διεκδικητή Bob Gross, που με μια λαβή παλαιστή καταφέρνει να προσγειώσει και τους δύο τους στο παρκέ.

Εκνευρισμένος για κάποιο λόγο, ο Chocolate Thunder όπως κινείται στο χώρο αλανάτος γεμάτος ένταση, ρίχνει μια ύπουλη γροθιά προς παίκτη των Blazers που βρίσκεται σχεδόν αγκαλιασμένος με τον Doug Collins των Sixers. Ο Collins τελικώς "την τρώει", ο Dawkins πάει να φύγει στα μουλωχτά, αλλά εκεί τον περιμένει ο Maurice Lucas, που ανταποδίδει το ύπουλο χτύπημα προς παραδειγματισμό, και προκαλεί τον Dawkins, αν θέλει να τα βάλει με έναν αντίπαλο στα μέτρα του (μαζί του).

Ακολουθεί γενικός χαμός. Η φάση ήταν ενδεικτική της ευκολίας με την οποία επιτρέπονταν τα flagrants και οι τσαμπουκάδες γενικότερα και έμεναν ατιμώρητα. Η όλη φάση θα ολοκληρωθεί άσχημα την επόμενη χρονιά με το Kermit Washington incident, (που έχει παρουσιάσει ο NBAHolic σε κάποιο άλλο thread) και ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος της Εποχής με τα σκληρά φάουλ και τους τραυματισμούς από αυτά.

geo82
Κι άλλο New York vs Miami, από το ξύλο ανάμεσα στους PJ Brown και Charlie Ward. Θεωρώ πως αυτό το περιστατικό έκρινε και τη σειρά , γιατί με τις αποβολές αποδυναμώθηκαν οι Νικς και οι Χιτ ανέτρεψαν το 3-1. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, πιθανότατα οι Νικς θα τους καθάριζαν στο 6ο παιχνίδι.

JR_Swish
Από μεριάς ονομάτων πιο βαρύς θεωρώ πως είναι ο καβγάς Bird με Dr. J.



Σε ένα επεισόδιο του open court πάντως o Barkley αρνήθηκε ότι κράταγε τον Bird με σκοπό να μην μπορεί να ανταποδώσει τις μπουνιές του Julius Erving.Η λίγκα τιμώρησε κι αυτόν πάντως.

aegeansheed
Η μέρα φεύγει...
QUOTE(kseplenhs @ Jan 2 2014, 12:33 ) *
Ο κόλινς έρχεται...


Και πόσο καλύτερη υποδοχή για τον νέο άσσο των ερυθρόλευκων, από το ίδιο το γεγονός που τον έκανε διάσημο (επειδή ως γνωστόν: Mardy Collins = Knicks - Nuggets brawl)



Η συνέχεια γνωστή, τα επεισόδια λειτούργησαν ως εμπόδιο για τον Μάρντυ ώστε να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ tongue.gif , αλλά του έδωσαν το προνόμιο να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να κοουτσαριστεί από τον Μπην.

http://en.wikipedia.org/wiki/Knicks%E2%80%93Nuggets_brawl
QUOTE
The Knicks–Nuggets brawl was an on-court altercation at a National Basketball Association (NBA) game between the New York Knicks and Denver Nuggets at Madison Square Garden in New York, New York, U.S., on December 16, 2006. This altercation was the most penalized on-court fight in the NBA since the Pacers–Pistons brawl two years before.
The fight began with a flagrant foul by Knicks guard Mardy Collins on Nuggets guard J. R. Smith in the closing seconds of the game. Several players joined in the confrontation, and began to make physical contact. The fight briefly spilled into the stands, and also stretched to the other end of the court. All ten players on the floor at the time were ejected after the altercation was finished. When suspensions were announced, seven players were suspended without pay for a combined total of 47 games.

Όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν στις 5άδες των δυο ομάδων την ώρα που ξέσπασε το brawl αποβλήθηκαν. Ο Carmelo, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 1ος σκόρερ στο ΝΒΑ με 31.6 πόντους, τιμωρήθηκε για 15 αγώνες και λίγο κάτω από 700 γραντς, ο Nate Robinson και ο J.R.Smith για 10, ο Mardy για 6, o Jeffries για 4 και οι J.James και Nene' για 1.

Η πειθαρχική επιτροπή του ΝΒΑ, διερεύνησε τον ρόλο των προπονητών των δύο ομάδων (Thomas, Karl) στα επεισόδια, έπειτα από ενδείξεις ότι συμπεριφορές τους ενδεχομένως να καλλιέργησαν τις συνθήκες για να δημιουργηθεί το brawl.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Collins είχε μπει στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα "on a mission", ερχόμενος μάλιστα από προηγούμενο ματς, που είχε κάνει επίσης flagrant εναντίον των Pacers ("directed to do so", some said...).
Rated: (en)joy
On Nov. 19, 2004, during a Pacers-Pistons game at the Palace of Auburn Hills, the two teams participated in an infamous brawl, which started on the court but soon extended to fans in the stands. In the aftermath of the incident, the NBA suspended nine players, including Pacers players Ron Artest, Stephen Jackson and Jermaine O'Neal. Here's a look back at the "Malice at the Palace."
SI Remembering the Malice at the Palace - View Gallery

Grantland Flashback: 10 Years Later, the Malice at the Palace Revisited
aegeansheed
QUOTE(Rated: (en)joy @ Nov 20 2014, 23:33 ) *
...On Nov. 19, 2004...


Λίγος Στερν-που δε μας λείπει- από τα παλιά


Ακόμα δεν έχουμε τίποτα καλό φέτος, οπότε ας φρεσκάρουμε λίγο το thread με κανένα all-time classic!

Bulls vs Knicks 1994 (The Sternwatched brawl)

aegeansheed
LMA vs Serge Ibaka



To καλύτερο συμβαίνει όταν οι δυο τους πλησιάζουν τους καμεραμάν και ένας από αυτούς τους προσφέρει free καλώδιο ως "battle item", για να σφαχτούν ακόμα πιο θεαματικά. O Lamar σχεδόν το πήρε.


geo82
KG vs Dwight Howard

https://www.youtube.com/watch?v=8HncDRwf1mM
aegeansheed

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.