Μάλλον του έχει βρει το "κουμπί" και ας γνώρισε την ήττα αυτή τη φορά. Η Ολύμπια Λάρισας λίγο έλειψε να του τη "φέρει" του Ολυμπιακού και να φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 91-89, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους, αλλά η αστάθειά του, λίγο έλειψε να του στοιχίσει ανεπανόρθωτα. Εκπληκτικός ο Μέισον με 30 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε της Ολύμπιας με 16-7. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους «πορτοκαλί στο πρώτο ημίχρονο και διατηρούσαν μια διαφορά πάνω από δέκα πόντους. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 27-14, ενώ και στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός με τον Μέισον να είναι σε εξαιρετική ημέρα, εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Η Ολύμπια Λάρισας έκανε μια προσπάθεια να μειώσει και κατάφερε, κάνοντας το σκορ από 36-25, 41-34. Ο Ολυμπιακός όμως, στις τελευταίες επιθέσεις του ημιχρόνου ήταν εύστοχος και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 14 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ασταθής στην απόδοσή του και έδωσε το δικαίωμα στην Ολύμπια Λάρισας να μειώσει ακόμα και στον έναν πόντο. Ο Μέισον μπορεί να ήταν εκπληκτικός και ασταμάτητος, αλλά ουσιαστικά ήταν μόνος του. Ο Ολυμπιακός να και προηγήθηκε με 60-49, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή με ένα σερί 10-0 μείωσε σε 60-59 και στη συνέχεια σε 63-62, παγώνοντας τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ρόμπερτ Γκούλιας πέτυχε σημαντικούς πόντους και «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε στη συνέχεια να προηγηθεί με επτά πόντους (74-67) και να κινεί εκείνος τα νήματα, παρά την σθεναρή αντίσταση της Ολύμπιας. Οι «πορτοκαλί» σε αυτή τους την προσπάθεια, είχαν κορυφαίους τους Γκραντ, Νάκιτς και Μπένερμαν που προκαλούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας.

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει. Η Ολύμπια Λάρισας έκανε την αντεπίθεσή της και πάλι και ισοφάρισε 79-79 και 82-82 με τους Νάκιτς και Γκραντ πρωταγωνιστές. Η κατάσταση ήταν πολύ αμφίρροπη και για τις δύο ομάδες και ενώ το σκορ ήταν 85-85, ο Μέισον ευστόχησε σε δύο βολές, 44’’ πριν το τέλος. Στη συνέχεια ο Λάππας ήταν εύστοχος μόνο στη μία από τις δύο βολές που είχε να εκτελέσει και ο Ολυμπιακός στην επόμενη επίθεση κέρδισε φάουλ (ο Πέρι) και έκανε το σκορ 89-86, μόλις 9,7 δευτερόλεπτα. Η Ολύμπια είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά έγινε φάουλ πάνω στον Λιάκο, ο οποίος ήταν απολύτως άστοχος και στη συνέχεια έκανε και φάουλ πάνω στον Μέισον. Με τις βολές του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη νίκη και ο Λάππας με σουτ από το κέντρο και διαμόρφωσε το τελικό 91-89.

(Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 13, Μέισον 30, Γκόρενς 6, Ζορόφσκι 2, Κορωνιός 5, Μισιάκος 2, Σκλάβος 4, Γιούρκοβιτς 10, Αγαδάκος 6, Γκιούλιας 13.

Ολύμπια Λάρισας (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Πεϊτσίνοβιτς 4, Λάππας 14, Γκραντ 24, Κακλαμάνος 7, Μπένερμαν 12, Νάκιτς 21, Γιόνζεν 7.

Οι Γιόνας Καζλάουσκας και Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν εξίσου ικανοποιημένοι και προβληματισμένοι. Φυσικά ο Λιθουανός ήταν σε καλύτερη μοίρα, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε την Ολύμπια Λάρισας, αλλά και οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Ο Καζλάουσκας δήλωσε ότι «στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά και δείξαμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλό μπάσκετ. Στο δεύτερο όμως, η απόδοσή μας έπεσε και δυστυχώς πολλές φορές φαίνεται να πιστεύουμε ότι ο αγώνας τελειώνει από νωρίς. Οι διακοπές, κάποια σφυρίγματα των διαιτητών και τα άστοχα σουτ μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Ο Κορωνιός είχε 0/5 και στην προπόνηση δεν είχε χάσει σουτ».

Ο Αλεξανδρής τόνισε ότι «στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκαν τα εσωτερικά προβλήματα, που είχαμε όλη την εβδομάδα. Δεν καταθέσαμε όμως τα όπλα., παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ελέγξαμε το ρυθμό, τα ριμπάουντ και παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Οι τραυματισμοί όμως των Γιόνσεν (διάσειση, συγκρούστηκε με τον Σκλάβο) και Πεϊτσίνοβιτς (τράβηγμα) μας έκαναν δύσκολη την κατάσταση, ειδικά στο μαρκάρισμα του Γκούλιας».
apo sportime.gr