Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναικός - Ζαλγκίρις Κάουνας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
rchos
VS




3η αγωνιστική του Β ομίλου

Παρασκευή 4/11, ώρα 21:45


Σχόλια για τον αγώνα...
Nuntius
Χρειάζονται και σχόλια? tongue.gif
SG3ptshooter
Απ' τη μία ο ΠΑΟ έχει παίξει ένα παιχνίδι μόνο απ' το οποίο μπορούν να βγουν ουσιώδη συμπεράσματα, και ήταν καλύτερος του αναμενόμενου απέναντι στη Μάλαγα. Απ' την άλλη η Ζαλγκίρις έρχεται με αλλαγή στον πάγκο, κακό ξεκίνημα και το Lawson να έχει στατιστικά δεινοσαύρου center. (46,2% 2pt, 0% 3pt, 33,3% ft, 6 reb και 0 ass tongue.gif ).

Και αμυντικές αδυναμίες έχουν οι Λιθουανοί και πολλά miss-match προκύπτουν που είναι ειδικότητά μας να εκμεταλλευόμαστε. Μόνο αν βρουν πολυπρόσωπο και σταθερό σκοράρισμα μπορούν να μας κλέψουν το παιχνίδι οι Ζαλγκίρηδες αλλά δεν παίζει και πολύ άγχος, θα παίξουμε a la Ιvanovic στο τελευταίο τετράλεπτο hack-a-Javtokas. smiley.gif

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα χρησιμοποιηθεί ο Smith, κατά πόσο θα πάρει μπάλες απέναντι στους Λιθουανούς ψηλούς, σε ποιο σημείο του παιχνιδιού και πόσες ευκαιρίες. Επίσης ελπίζω να δώσει μια λύση παραπάνω ο Ίαν, καλό να τον κράζω (δίκιο έχω άλλωστε) αλλά μακάρι να αποτελέσει έστω μία μικρού μεγέθους απειλή, παρά να παίζει με το ζόρι 10 λεπτά κατά βάση για ξεκούραση των άλλων που καθαρίζουν το ματς ψηλά. Χαίρομαι που στο πρώτο ματς πήραμε καλό βαθμό στην αντιμετώπιση ψηλού της κλάσης του Τζόελ, μπορεί σήμερα να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλά ελπίζω να μη βρεθεί δεύτερη σερί αγωνιστική αντίπαλος ψηλός να δείξει κάτι αντίστοιχο με το May στην Κροατία. Αν και εκείνο το παιχνίδι πραγματικά δεν επιδέχεται κριτικής, και που το κατέβασα στο ημίχρονο το έκλεισα και έμεινα με την εικόνα που είχα σχηματίσει από το περισσότερο-στατικές-εικόνες-παρά-video stream.

Νέα πρόσωπα, πολύ νωρίς ακόμα, μια νίκη στον περίεργο φετινό όμιλο αρκεί. Από τον Τσαρτσαρή επίσης δεν έχω μεγάλες προσδοκίες παρά την καλή εμφανίση (έστω με βάση την ευστοχία του και μόνο πρακτικά) στη Δράμα, ελπίζω όμως να δείξει κάτι παραπάνω ο Logan αυτή τη φορά. 15.gif

mentoras28
Το δειχνει καπου το ματς?
j-kidd13
ET-3....
Αν και στο προγραμμα ελεγε ΝΕΤ...Μας εφαγε η τροικα....
lakersdynasty
Μας στοιχισε λιγακι ο Μπατιστ στην αμυνα.

Επιθετικα απτην αλλη μαζι με τον Σαρας απολαυση.

Γενικα η αμυνα μας εχει κανει αρκετα λαθη, ευτυχως επιθετικα ειμαστε οκ και στο +4
keraynopoylos
Βλεπω απο την τριτη περιοδο και μετα, αλλα... ωραιο παιχνιδι..!


[Edit]

Εδειχνε πλανο απο κερκιδα μετα απο το τριποντο του Σατο και στο timeout, και εβλεπα κοσμο να πανηγυριζει και να χαιρεται(δεν το βλεπεις συχνα τελευταια) και ξαφνικα... πετιεται ενας και κανει κ*λοδαχτυλα... Δεν προλαβε να αλλαξει πλανο ο σκηνοθετης. Πολυ ασχημη εντυπωση...
Καλα, στους Λιθουανους βρηκε αυτος να το κανει; Που ειναι απο τους πιο συμπαθητικους και μπασκετικους λαους; Και ενω ειμαστε μπροστα με 15..;
vastravoud
Ψάχνεις να βρεις άκρη..... sad.gif
Zoys
Δυστυχώς όσο μεγάλο και σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ κι αν είναι ο Παναθηναϊκός μέρος των οπαδών του συνεχίζουν να είναι οι γνωστοί καφρογηπεδικοί... Τα ίδια ισχύουν και για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη κτλ.
lakersdynasty
Ευτυχως συγκεντρωθηκαμε. smile.gif

Θυμαστε μια κουβεντα στο τοπικ του ΟΣΦΠ για τα 3 γκαρντ και το catch and shoot του Διαμαντιδη που του επιτρεπει να παιξει και 2 και 3?

Ε και σημερα 3 τριποντακια ειτε με αμυνα ειτε χωρις χλααατς tongue.gif

Επιτελους βγηκαν και μερικες φασεις στον Μπατιστ σημερα και φανηκε να τις χρειαζεται πολυ. Και ο Ζοτς σε καθε φαση χειροκροτουσε.

Σημερα Σμιθ Λογκαν και Σατο ειχαν την τιμητικη τους διοτι καπως επρεπε να τα βγαλουμε περα με τον Λοουσον αλλα κυριως με τον Ουιμς!

Πολυ αθλητικη ομαδα η Ζαλγκιρις. Τωρα εχουμε να αντιμετοπισουμε μια πανω απόλα ψηλη ομαδα την ΤΣΣΚΑ.

Τα ριμπαουντ και τα ματια μας. (Οσοι εχουν μυωπια εξαιρουνται tongue.gif )
Nuntius
Ένα απλό στοιχείο για το ματς αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με 4 πόντους είχε 2/9 τρίποντα. Στο 3ο δεκάλεπτο ο Διαμαντίδης είχε 3/3 και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 9. Εννοείται πως δεν ήταν ο μόνος παράγοντας αλλά ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας μιας και άνοιξε η άμυνα και απέκτησε αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟ (από εκεί και πέρα άρχισε να ευστοχεί και ο Σάτο και Καϊμακόγλου οπότε η διαφορά ανέβηκε).

Με άλλα λόγια όντως επιβεβαιώθηκε ο lakersdynasty smiley.gif
SG3ptshooter
Παρότι άργησαν σχετικά να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά το νικητή, νομίζω φαινόταν ότι είχαμε συνεχώς το πάνω χέρι σήμερα. Ο Maric πάρκαρε από νωρίς στον πάγκο με φάουλ και ο Batiste φόρτσαρε μόνο προς το τέλος, κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρώτη καλή εμφάνιση του Ίαν στην Ευρώπη φέτος. Παρότι βρίσκω αρκούντως αντιαισθητικές τις αλλαγές handball που είδαμε για λίγο, μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Αγγλόφατσας. Επίσης ο Logan έλαβε το μήνυμα - παρότρυνση και έκανε πολύ καλό match. Για 3D και Καλάθη τα γνωστά, πολλά ρισπέκτ για τη φάση στο τέλος κυρίως που θύμισε κάτι από το pick του αλλά και για όλες τις μάχες σήμερα στο μέγιστο
(είχα καιρό να τη βάλω γιατί είχα καιρό να χαρώ από κίνηση Τσαρ.)

Είναι τέτοια η ευκολία του Παναθηναϊκού να βγάζει ελεύθερα σουτ σε τέτοιου είδους παιχνίδια που το σημαντικότερο είναι να συνεχίζεται η υπομονή και η συγκέντρωση μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν τα μακρινά σουτ, ιδίως σε παιχνίδια που μπαίνουμε μέτρια σε αυτό το θέμα, όπως σήμερα. Άλλωστε ο 3D όπως λέει κι ο Lakers όπως και να χει τα δικά του θα τα δώσει, ανεξαρτήτως συνθηκών, συστήματος και αντιπάλου, κι έτσι λύσεις και στα νεκρά διαστήματα σκορ θα βρεθούν.

Sato παντού, είναι πολύ σημαντικός γιατί προσπαθεί και κάνει σχεδόν τα πάντα κι άλλο τόσο σημαντικός γιατί πήρε αυτό το ρόλο από το Διαμαντίδη από πέρυσι κι έτσι δεν αναλώνει τζάμπα ενέργεια ο Μήτσος, που μεγαλώνει σιγά σιγά παρότι δεν το δείχνει στο παρκέ. Κι ο Smith μου άφησε καλή εντύπωση το γεγονός ότι παρά το κακό ξεκίνημα μπήκε ξανά με αυτοπεποίθηση και έδωσε κάποιες λύσεις, παρότι συνολικά δεν έκανε τίποτα τρομερό απόψε. Κάποιοι δεν ίδρωσαν ιδιαίτερα σήμερα, δεν ξέρω αν είχε μόνο να κάνει με ατομικές αδυναμίες ή κι αν έμειναν λίγο παραπάνω εκτός για να μπαίνουν περισσότερο στα συστήματα οι νέοι.

Όσο για τους Λιθουανούς, τρία πράγματα. 1. Ο Lawson μάλλον κατάλαβε ότι υπάρχουν και παιχνίδια που είναι πιο σοβαρά από το να παίζει 2K, τον είδα σοβαρό και εμφανώς καλύτερο απ' ότι έχουμε δει ως τώρα. 2. Τον Κουζμίνσκας δεν τον ξεχνάμε στον πάγκο, μεσιέ. 3. Τη Δ ΕΣΚΑ Λιθουανών κορασίδων κατέβασαν απόψε οι Ζαλγκιραίοι, ντροπή.

Η δεύτερη θέση χάνεται πάρα πολύ δύσκολα, μια νίκη επί της CSKA στο δύσκολο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας απ' τη μία σχεδόν μας την εξασφαλίζει πρακτικά τη δεύτερη θέση, ενώ ανοίγει και ενθαρρυντικά τις αναμετρήσεις που θα κρίνουν πιθανότατα την πρωτιά του ομίλου.
lakersdynasty
QUOTE(SG3ptshooter @ Nov 5 2011, 00:37 ) *
Τη Δ ΕΣΚΑ Λιθουανών κορασίδων κατέβασαν απόψε οι Ζαλγκιραίοι, ντροπή.

Η δεύτερη θέση χάνεται πάρα πολύ δύσκολα, μια νίκη επί της CSKA στο δύσκολο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας απ' τη μία σχεδόν μας την εξασφαλίζει πρακτικά τη δεύτερη θέση, ενώ ανοίγει και ενθαρρυντικά τις αναμετρήσεις που θα κρίνουν πιθανότατα την πρωτιά του ομίλου.


Συμπαθητικες ητανε. smiley.gif

Αλλα οντως απο Λιθουανεζες περιμενεις αλλο επιπεδο tongue.gif

Αν καταφερουμε να παρουμε νικη με ΤΣΣΚΑ εντος εγω θα ειμαι ενθουσιασμενος με την ομαδα. Δεν το θεωρω αδυνατο ουτε θαυμα. Απλα θεωρω οτι εχουν μεγαλο βαθος και το παιχνιδι μπορει ευκολα σε 1-2 νεκρα δικα μας σημεια να ξεφυγει.

Οποτε θελει μεγαλη προσοχη.

QUOTE
Στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με 4 πόντους είχε 2/9 τρίποντα. Στο 3ο δεκάλεπτο ο Διαμαντίδης είχε 3/3 και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 9.


Το σημαντικο ειναι οτι μπορει να παιξει ως πλαγιος. Μπορει σε ολοκληρη την επιθεση να μην αγγιξει την μπαλα αλλα να παρει το σουτ αν δεν βγει το σχεδιο στο πινακακι του προπονητη.

Αυτο που λεγαμε οι δεν μπορει να κανει ο Παπαλουκας και που μπορει αλλα δεν νοιωθει τοσο ανετα να κανει ο Τεοντοσιτς.

smile.gif
Nuntius
QUOTE (lakersdynasty @ Nov 5 2011, 00:57 ) *
Μπορει σε ολοκληρη την επιθεση να μην αγκιξει την μπαλα αλλα να παρει το σουτ αν δεν βγει το σχεδιο στο πινακακι του προπονητη.

smile.gif


Χαρακτηριστική η φάση που δεν βγαίνει το ποστάρισμα στον Μπατίστ και του την γυρνάει για ελεύθερο τρίποντο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.