QUOTE(morfi @ Nov 24 2011, 19:43 )
Ατυχής η σύγκριση γιατί ο Ντρέξλερ, αν πιάσουμε για παράδειγμα τους Μπλέιζερς του '92 που πήγαν στους τελικούς, είχε γύρω του παίκτες που έπαιζαν σε all-star επίπεσο όπως ο Ντάνι Έιντζ (αν και όχι εκείνη τη περίοδο αλλά κυρίως τα προηγούμενα χρόνια) και ο Τέρι Πόρτερ ο οποίος το επιβεβαίωσε όντας ο καλύτερος των Μπλέιζερς σε εκείνη τη σειρά των τελικών. Αντίθετα ο Λεμπρόν (δεν βάζω μέσα τους περσινούς Χιτ), οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχε ήταν ο Άντουαν Τζέιμισον το 2010 στα 33 του και ο Ιλγκάουσκας επίσης στη δύση της καριέρας του και ταλαιπωρημένος από τους τραυματισμούς. Αν μιλούσαμε σε ιδανικές συνθήκες, θα μιλάγαμε για all-star επιπέδου παίκτες, αλλά στη τότε φάση υστερούσαν πολύ απέναντι σε αυτούς του Ντρέξλερ. Και δεν βάζω (που θα έπρεπε) καν σε σύγκριση την ομάδα του Κλίβελαντ το 2007 (αντίστοιχη δηλαδή με αυτή του Πόρτλαντ το 1992 που σύγκρινα πριν λίγο) που ήταν ποιοτικά πολύ κατώτερη από αυτή των 2009 και 2010. Επίσης ο Ντρέξλερ είχε γύρω του παίκτες καταξιωμένους (Μπακ Γουίλλιαμς, Ζερόμ Κέρσει) με σταθερά καλή απόδοση και όχι ασταθείς και συνήθως λίγοι όπως πχ ο Ντάνιελ Γκίμπσον.
Ένας τελευταίος παράγοντας, φανταστικός βέβαια μέσα στο μυαλό μου αλλά γιατί όχι με πολλες δυνατότητες πραγματοποίησης, είναι πως οι ομάδες του Κλίβελαντ χωρίς το Λεμπρόν δεν θα έκαναν πάνω από (το πολύ) 40 (στη καλύτερη σεζόν τους) νίκες ενώ αυτή του Ντρέξλερ θα μπορούσε και χωρίς αυτόν να ξεπεράσει αυτό το φράγμα λόγω της ποιότητας των παίκτων που διέθετε.
Νταξ, είπα να κάνω μια παράλληλη σύγκριση σε υποθετικό επίπεδο, μην το παίρνεις της μετρητής! Μεσολαβούν και κάπου 20 χρόνια και το μπάσκετ αλλάζει ακόμα και για το ΝΒΑ.
Πάντως η ουσία δεν αλλάζει και πολύ. Ο Λεμπρόν ήταν σε μια ομάδα που με την παρουσία του την έκανε top σε επίπεδο East Conference. Είχε μια ομάδα που δούλευε γύρω από αυτόν, λογικοί επομένως οι μ.ο. που έπιασε κατά την θητεία του στο Κλίβελαντ. Αντίστοιχα οι Πόρτλαντ του Ντρέξλερ, μπορεί να ήταν ομαδάρα αλλά με την καμία δεν θα χτυπούσαν πρωτάθλημα με ηγέτη μόνο τον Πόρτερ.
Βέβαια, άλλο αντίκτυπο είχε η μεταγραφή του Ντρέξλερ στους Ρόκετς και άλλο η μετακίνηση του Λεμπρόν στους Χιτ στο θέμα των εντυπώσεων. Ο ένας ήταν προς στην Δύση της καριέρας του και ο άλλος στο prime του. Ίσως κ γι΄αυτό κατακρίθηκε τόσο ο Λεμπρόν, γιατί αν και στα καλύτερα του, προτίμησε την εύκολη λύση (η οποία προς το παρόν δεν απέδωσε καρπούς) παρά να φτιάξει την δική του "αυτοκρατορία" και να διεκδικήσει τον τίτλο του "βασιλιά", ένα τίτλο που του τον έδωσαν πριν γίνει άξιος να τον κατακτήσει. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Χιτ είναι ομάδα του Γουέιντ, όχι του Λεμπρόν...