Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ 2005-06
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
harris
Τους καρπούς των προσπαθειών τους δρέπουν πλέον οι Εσπερίδες, που νίκησαν την Πτολεμαίδα στην τελευταία αγωνιστική και κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Μετά από δυο σεζόν που έχασαν τον τίτλο στην έδρα τους από Σπόρτιγκ και Παναθηναικό, οι Εσπερίδες άντεξαν φέτος την πίεση και ολοκλήρωσαν την χρονιά με το νταμπλ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ GOALNET.GR

«Στόχος μας, φέτος, είναι να… θερίσουμε όσα… σπείραμε πέρσι»! Με την φράση ο Μάριος Δεσποτάκης είχε οριοθετήσει, στην αρχή της σεζόν, τους φετινούς στόχους των Εσπερίδων… Η ομάδα της Καλλιθέας έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ, καθώς μετά το Κύπελλο, σήμερα πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και το πρωτάθλημα, επικρατώντας του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας στο κλειστό του Εσπέρου. Ο άνθρωπος που άφησε την σφραγίδα του στην ομάδα, μίλησε για την… συλλογή τροπαίων!

Κύριε Δεσποτάκη, τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή σεζόν και οι Εσπερίδες έφτασαν στην κατάκτηση του νταμπλ;

«Η βασική διαφορά είναι ότι αλλάξαμε νοοτροπία… Παρουσιάσαμε εκπληκτική σταθερότητα καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Σπόρτιγκ. Η ομάδα διαθέτει πλέον προσωπικότητα και χαρακτήρα νικητή, ενώ το φετινό νταμπλ αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση για τις προσπάθειές μας».

Με ποια ψυχολογία οι παίκτριές σας κατέβηκαν σήμερα στο παρκέ; Όπως είναι γνωστό οι Εσπερίδες έχασαν το περσινό πρωτάθλημα μέσα στο «σπίτι» τους και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική… Υπήρχε άγχος;

«Σε καμία περίπτωση… Μπήκαμε αποφασισμένοι στο γήπεδο, ενώ η λέξη «ήττα» ήταν απαγορευμένη… Αποκτήσαμε τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού ενώ δείξαμε από νωρίς τις… προθέσεις μας όταν αποκτήσαμε προβάδισμα 16 πόντων με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα ήθελε να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι και τα κατάφερε».

Λένε ότι η «αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή». Τελικά οι Εσπερίδες κατάφεραν να αντέξουν την… ασφυχτική πίεση της Ακαδημίας και να πάρουν το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία…

«Δεν θέλω να υποτιμήσω την Ακαδημία, αλλά η ομάδα μου είναι πολύ καλύτερη. Παρ’ όλα αυτά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ηλιούπολης που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος, κατέκτησε δίκαια την δεύτερη θέση».

Πως κρίνετε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
«Έγιναν πολύ καλά παιχνίδια φέτος, ενώ παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ξένων παικτριών μειώθηκε, το επίπεδο διατηρήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο. Επιπλέον, οι Ελληνίδες παίκτριες είχαν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής».

Θα θέλατε να αφιερώσετε κάπου το νταμπλ;

«Δύο είναι τα πρόσωπα που έχουν στηρίξει τις επιλογές μου και μου στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές. Πρόκειται για την σύζυγό μου, Ελένη (σ.σ. η Ελένη Καλαϊτζάκη του Άρη Θήβας) και την μητέρα μου Αγγελική. Σε αυτές, λοιπόν, αφιερώνω τις κούπες. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τις παίκτριες μου όσο και την διοίκηση των Εσπερίδων για την πολύ καλή συνεργασία».
Tafos toy indoy
pire double o kontos....!!!an einai dynaton
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.