Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - Άρης - Playoffs 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2016

2η Φάση (Ημιτελικοί) - 2ος Αγώνας

Παρασκευή, 6/5/2016, 18:00
(novasports2 & 2HD)

Παναθηναϊκός - Άρης

Το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού έγινε χθες. Αύριο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 2ος αγώνας της σειράς, με τον Παναθηναϊκό, περισσότερο ψιλιασμένο, να θέλει να κάνει το 2-0 και να μετατρέψει την σειρά σε αποκλειστική του υπόθεση.

Εχθές είδαμε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης προσπαθούσε, αλλά όντας μονοδιάστατος και προβλέψιμος, δεν ήταν σε θέση να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο του. Άσχετα αν λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αναμέτρησης η διαφορά των 17 πόντων μειώθηκε στους 5, δεν αλλάζει το δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις που ο Άρης δεν διανοείται καν.

Για να έχει ελπίδες ο Άρης στην αυριανή αναμέτρηση θα πρέπει να βρει και άλλες επιθετικές λύσεις πέραν του μακρινού του σουτ, ενώ επιβάλλεται να περιορίσει αισθητά την επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού (εφόσον δεχθείς 85 πόντους στο Ο.Α.Κ.Α., μοιάζει απίθανο να καταφέρεις να πετύχεις περισσότερους). Δεν ξέρω αν ο Καλάθης μπορεί να επαναλάβει την χθεσινή του εμφάνιση (δεν το θεωρώ απίθανο), αλλά σίγουρα υπάρχουν παίχτες να πραγματοποιήσουν αντίστοιχα εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Νικ. Άλλωστε αυτό ακριβώς είναι μια ομάδα. Σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος, αλλά πάντοτε όλοι μαζί για το σύνολο!

QUOTE(www.pressaris.gr - 5/5/2016)
Βελτίωση στην άμυνα και προσαρμογές στον Ραντούλιτσα οι δύο στόχοι του Άρη στον δεύτερο ημιτελικό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να μπορέσει να έχει τύχη ο Άρης στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα την επίθεσή του και να βελτιώσει αισθητά την αμυντική λειτουργία του.


Ήταν εξαρχής δεδομένο ότι η περιφέρεια του Παναθηναϊκού θα προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα, όμως αυτό που έκανε χθες την διαφορά ήταν η παρουσία του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα σε ρόλο “οργανωτή” από την ρακέτα. Ο Σέρβος με τις 5 ασίστ και άλλες τόσες δημιουργίες ήταν αυτός που προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα του Άρη και τις δικές του επινοήσεις εκμεταλλεύτηκαν κυρίως οι Καλάθης, Γουίλιαμς και Παππάς.

Εκεί θα κάνει προσαρμογές ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του στην σημερινή προπόνηση της ομάδας. Είναι αναγκαίο ο Άρης να ρίξει άμεσα την παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού, αν θέλει να διεκδικήσει το μπρέικ στον δεύτερο ημιτελικό, διαφορετικά θα έχει και πάλι πολλά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό ότι οι κίτρινοι δεν έπαιξαν την άμυνα που ξέρουν και μπορούν είναι το ότι έκαναν μόλις ένα κλέψιμο σε όλο το 40λεπτο, κάνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς είχαν τρία κλεψίματα με την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό στους εντός έδρας αγώνες της κανονικής διάρκειας.


Αυτή ακριβώς πρέπει να είναι η προσέγγιση του Άρη. Βέβαια, άλλο το να εντοπίσεις το πρόβλημα και άλλο το να μπορέσεις και να το διαχειριστείς.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 6/5/2016)
Παναθηναϊκός – Άρης, πράξη δεύτερη με περισσότερη εξυπνάδα και μεγαλύτερη διάρκεια (LIVE, 18:00)

Σε λιγότερο από 48 ώρες ο Άρης αντιμετωπίζει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στις 6 το απόγευμα οι κίτρινοι αγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος, θέλοντας να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερη εικόνα, να πιέσουν περισσότερο τον αντίπαλό τους και να μπορέσουν να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις το μπρέικ.


Σαφώς και πρόκειται για άλλη μία δύσκολη αποστολή. Ο Άρης είναι αουτσάιντερ, είναι ομάδα που – ειδικά αυτή τη περίοδο – έχει λιγότερες λύσεις και ποιότητα, ωστόσο έχει δύο στοιχεία που τον καθιστούν επικίνδυνο κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ: Ομοιογένεια και μαχητικό πνεύμα.

Σε μεγάλη διάρκεια εμφανίστηκαν αυτά τα στοιχεία και στον πρώτο ημιτελικό, έστω κι αν οι κίτρινοι πλήρωσαν ουσιαστικά ένα δίλεπτο αδράνειας (τέλη τρίτης, αρχή τέταρτης περιόδου) και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρει ρυθμό και με 5/6 τρίποντα να ξεφύγει.

Το ότι επέστρεψαν και δεν δέχθηκαν καλάθι από τους πράσινους στο τελευταίο πεντάλεπτο (από το 82-65 στο 35’ και μετά οι γηπεδούχοι είχαν μόνο 3/4 βολές με τον Γουίλιαμς) είναι κάτι στο οποίο θα προσπαθήσει να “χτίσει” ο Άρης για να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, σαφώς και θα παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος μετά από αυτό που “έπαθε” στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά και ο Άρης δούλεψε χθες σε συγκεκριμένες προσαρμογές του παιχνιδιού του. Το ενδεχόμενο όμως να μην έχει – εκτός του Τζαμέλ Χάγκινς – και δύο παίκτες που συνήθως αλλάζουν τον ρυθμό ερχόμενοι από τον πάγκο (Ξανθόπουλος, Ζάρας) θα είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για τον Δημήτρη Πρίφτη.

Μετά το σημερινό παιχνίδι η σειρά μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό το απόγευμα (19:00) της Δευτέρας στον τρίτο ημιτελικό. Ο νικητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες.


QUOTE(www.pressaris.gr - 6/5/2016)
Αγωνία για Ξανθόπουλο – Ζάρα, η συμμετοχή τους κρίνεται πριν το τζάμπολ

Ο Άρης μπαίνει στην μάχη του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό έχοντας δύο επιπρόσθετα προβλήματα πέρα από την δεδομένη απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς. Λίγο πριν το τζάμπολ θα φανεί αν μπορούν να παίξουν οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Θόδωρος Ζάρας.


Οι δύο παίκτες έμειναν χθες εκτός προπόνησης. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ίωση, όπως και ο Νίκος Δίπλαρος δύο ημέρες πριν. Ο δεύτερος έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και είναι δύσκολο μέσα σε ένα 24ωρο να έχει γίνει απολύτως καλά.

Αμφότεροι θα προσπαθήσουν να είναι στην 12αδα και να βοηθήσουν όσο χρειαστεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπουν αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν εν τέλει απουσιάσουν και αυτοί οι δύο παίκτες, το ροτέισον του Άρη μειώνεται δραματικά, ειδικά όταν απέναντι είναι ο Παναθηναϊκός.


Η τελευταία φράση τα λέει όλα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 6/5/2016)
PRESSARIS Ανάλυση: Τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» του Άρη στον δεύτερο ημιτελικό

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνει ο Άρης σήμερα αν θέλει να μείνει μέσα στον δεύτερο ημιτελικό ως το τέλος και να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.


Οι κίτρινοι οφείλουν να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό, πρωτίστως αμυντικά και να παίξουν – όπως είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης – πιο έξυπνα σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού.

– Ο Παναθηναϊκός έβαλε 85 πόντους στον Άρη χωρίς να πετύχει καλάθι στο τελευταίο πεντάλεπτο. Συνεπάγεται, λοιπόν, ότι με ίδια αμυντική συμπεριφορά δεν έχει καμία τύχη η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μέσα στο ΟΑΚΑ.

– Οι κίτρινοι πρέπει να δυσκολέψουν πολύ περισσότερο την εκτέλεση του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι είχαν 23/38 δίποντα, ποσοστό 60%, το οποίο ήταν πολύ πιο υψηλό ως το 35’.

– Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 46 από τους 85 πόντους του μέσα από τη ρακέτα, κυρίως λόγω των εμπνεύσεων του Ραντούλιτσα. Πρέπει να περιοριστεί η δράση του Σέρβου και εκεί κυρίως έγκειται το “πιο έξυπνα” που ανέφερε ο Πρίφτης.

– Χρειάζεται να ανεβάσει στροφές ο Ντομινίκ Γουότερς, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Σαφώς και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του απέναντι σε Διαμαντίδη, Καλάθη, όμως κυρίως επιθετικά πρέπει να έχει πιο ξεκάθαρες επιλογές και στην πάσα και στο σουτ (4/12 σουτ, 4 λάθη), πάντοτε σε σχέση με ότι έγινε στον πρώτο ημιτελικό.

– Ο Οκάρο Γουάιτ πρέπει να μπει ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι, να πάρει περισσότερες επιθέσεις (3/8 σουτ εκ των οποίων τα μισά στο πρώτο δεκάλεπτο…) και να γίνει πρωταγωνιστής του Άρη σε άμυνα και επίθεση.

– Το μακρινό σουτ τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι (13/31τρ.), αλλά οι κίτρινοι οφείλουν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και αποφασιστικοί μέσα στο καλάθι. Είχαν μόλις 14/37 δίποντα και πήραν μόλις 22 πόντους μέσα από το “ζωγραφιστό”.


Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν υπάρχει ενημέρωση για τους δύο παίχτες του Άρη (Ξανθόπουλο και Ζάρα) που έχουν αμφίβολη συμμετοχή. Είναι και η απεργία στη μέση, οπότε δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε λεπτομέρειες παρά μόνο να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 24-13

Όπως το φοβόμουν. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με έξυπνο τρόπο, ψάχνοντας είτε την "τρύπα" στην άμυνα του Άρη, είτε το ελεύθερο σουτ, έχει καταφέρει με εύκολο τρόπο να πετύχει 24 πόντους στα πρώτα 10 λεπτά, την στιγμή που ο Άρης πάει κυρίως σε ατομικές ενέργειες με όχι καλές προϋποθέσεις για την επίτευξη καλαθιού. Η διαφορά για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 10 πόντους στο τελευταίο σουτ της περιόδου (τρίποντο του Διαμαντίδη). Αν συνεχίσουμε έτσι, τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ότι στο προχθεσινό παιχνίδι.

Υ.Γ. Με Δήμα και Φλιώνη να κάνουν την εμφάνιση τους τόσο νωρίς (ο πρώτος στο τέλος του δεκαλέπτου και ο δεύτερος στην αρχή του 2ου), εικάζω πως δεν θα δούμε τον Βασίλη Ξανθόπουλο στο ματς. Άγνωστο το τι θα συμβεί με τον Θοδωρή Ζάρα (μάλλον ούτε εκείνος θα αγωνιστεί).
Dred11
O Γκιστ έχει πάθει Πάσπαλιε στις βολές.
air_23
QUOTE (SteelGandalf @ May 6 2016, 18:25 ) *
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 24-13

Όπως το φοβόμουν. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με έξυπνο τρόπο, ψάχνοντας είτε την "τρύπα" στην άμυνα του Άρη, είτε το ελεύθερο σουτ, έχει καταφέρει με εύκολο τρόπο να πετύχει 24 πόντους στα πρώτα 10 λεπτά, την στιγμή που ο Άρης πάει κυρίως σε ατομικές ενέργειες με όχι καλές προϋποθέσεις για την επίτευξη καλαθιού. Η διαφορά για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 10 πόντους στο τελευταίο σουτ της περιόδου (τρίποντο του Διαμαντίδη). Αν συνεχίσουμε έτσι, τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ότι στο προχθεσινό παιχνίδι.

Υ.Γ. Με Δήμα και Φλιώνη να κάνουν την εμφάνιση τους τόσο νωρίς (ο πρώτος στο τέλος του δεκαλέπτου και ο δεύτερος στην αρχή του 2ου), εικάζω πως δεν θα δούμε τον Βασίλη Ξανθόπουλο στο ματς. Άγνωστο το τι θα συμβεί με τον Θοδωρή Ζάρα (μάλλον ούτε εκείνος θα αγωνιστεί).

ο ξανθοπουλος δεν ειναι καν στο γηπεο..ο ζαρας θα αποφασιζοταν στο ζεσταμα οποτε για να μην μπηκε πριν απο τον δημα αποφασιστηκε οτι δεν θα παιξει..οποτε οταν πας -3 απο τους 9 που εχεις τελειωνουν και οι οποιες απαιτησεις...

υγ.Αυτο παντως με τον σχοινα να σφυριζει ΠΑΟ ειναι τραγελαφικο...δεν κραταει ουτε τα προσχηματα
SteelGandalf
QUOTE(Dred11 @ May 6 2016, 17:41 ) *
O Γκιστ έχει πάθει Πάσπαλιε στις βολές.


Είναι όμως εντυπωσιακός στην άμυνα (4 κλεψίματα μέχρι στιγμής) και στο ανοιχτό γήπεδο ασταμάτητος!

Το σκορ είναι 35-21 και απομένει περίπου 1 λεπτό για να φτάσουμε στο ημίχρονο.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 37-23

Επιμέρους 13-10 στη 2η περίοδο, με χαμηλή παραγωγικότητα για τις δύο ομάδες και τον James Gist να έχει 0/6 βολές!!! Δεν ξέρω αν έχει πάθει Paspalj, εμένα πάντως εκτέλεση Μούρτου από το τρίποντο μου θυμίζει το στυλ του!!!

Με 12 λάθη από το ημίχρονο και με τέτοια επιθετική συμπεριφορά, ο Άρης δεν μπορεί να έχει δυνατότητα ούτε να φανεί στοιχειωδώς ανταγωνιστικός σήμερα. Θεωρώ πως το υπόλοιπο παιχνίδι θα διεξαχθεί τυπικά.

Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ May 6 2016, 17:53 ) *
Είναι όμως εντυπωσιακός στην άμυνα (4 κλεψίματα μέχρι στιγμής) και στο ανοιχτό γήπεδο ασταμάτητος!

Το σκορ είναι 35-21 και απομένει περίπου 1 λεπτό για να φτάσουμε στο ημίχρονο.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 37-23

Επιμέρους 13-10 στη 2η περίοδο, με χαμηλή παραγωγικότητα για τις δύο ομάδες και τον James Gist να έχει 0/6 βολές!!! Δεν ξέρω αν έχει πάθει Paspalj, εμένα πάντως εκτέλεση Μούρτου από το τρίποντο μου θυμίζει το στυλ του!!!

Με 12 λάθη από το ημίχρονο και με τέτοια επιθετική συμπεριφορά, ο Άρης δεν μπορεί να έχει δυνατότητα ούτε να φανεί στοιχειωδώς ανταγωνιστικός σήμερα. Θεωρώ πως το υπόλοιπο παιχνίδι θα διεξαχθεί τυπικά.



Μπα... Ειναι κολπο για να νανουρισουμε ολους κ ναξεσπασουμε στο τελος.

Το απιστευτο ειναι πως καναμε την πρωτη ασιστ στο τελος του ημιχρονου.
tuareg
Πονοματος το ματς

εχουμε βγαλει 3-4 αμυνες κι αντι να παει κατω απο τους 10 πανε κατα σειρα κοεν,οκαρο φλιωνης πελεκανος,και κουτουλανε στην αμυνα.
ο πελεκανος ελευθερο τριποντο και για να γλυτωσει τα βηματα κανει αιρμπολ?
μας τη κλεβουν αβιαστα στο κεντρο.
Ο οκαρο εχει μασησει στο χαραλαμπο.
Ο γουοτερς για καποιο λογο παλι εχει τσακωθει με ολο το κοσμο και το μυαλλο του ειναι πως να κανει τσαμπουκα.
εχουμε 1 ασσιστ και 12 λαθη.
Παλι καλα που εχει ο γκιστ 0/6 βολες και ειναι μονο στους 14.
pan24
Ο χαραλαμποπουλος εχει δουλεψει παρα πολυ το σωμα του
Και χτες και σημερα καταφερε να σταθει καλα στην αμυνα ως 4αρι.Ομως η θεση του παιδιου ειναι 3
Για τα πλει οφ σαν μπαλωμα ειναι καλη λυση αλλα απο τη νεα σεζον πρεπει να επιστρεψει ως 2ο 3αρι
Σημερα εχουμε σκληρυνει την αμυνα
Κραταω τα μονο 2 λεπτα του ραντουλιτσα
tuareg
QUOTE (pan24 @ May 6 2016, 19:00 ) *
Κραταω τα μονο 2 λεπτα του ραντουλιτσα

αφου ηταν τρυπα,εβαλε 3 μπροστα κι εφαγε 3 πισω,δυο φορες το περασε ο κοεν σα σταματημενο.
Αν ηταν μεσα θα μειωναμε κι αλλο biggrin.gif
btw λογικη η εικονα γιατι λειπουν 3 παικτες-ειμαστε ελλειπης,κοντυνε και το ροτεισιον- και το γουοτερς και τον οκαρο το πιεζει ο ΠΑΟ μεχρι αηδειας.
Ο δε Φλιωνης αν δεν αποκτησει νευρο ας μεινει στην Ιατρικη
pan24
QUOTE (tuareg @ May 6 2016, 19:03 ) *
Ο δε Φλιωνης αν δεν αποκτησει νευρο ας μεινει στην Ιατρικη

Καλα ρε συ και τον χαραλαμποπουλο απο τα 15 τον εχουμε να κανει προπονησεις με την αντρικη ομαδα και φετος ξεκινησε να παιζει με λιγο τσαμπουκα(που και που)
SteelGandalf
3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 58-43
ashton
QUOTE (SteelGandalf @ May 6 2016, 18:25 ) *
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 24-13

Υ.Γ. Με Δήμα και Φλιώνη να κάνουν την εμφάνιση τους τόσο νωρίς (ο πρώτος στο τέλος του δεκαλέπτου και ο δεύτερος στην αρχή του 2ου), εικάζω πως δεν θα δούμε τον Βασίλη Ξανθόπουλο στο ματς. Άγνωστο το τι θα συμβεί με τον Θοδωρή Ζάρα (μάλλον ούτε εκείνος θα αγωνιστεί).


εκτος 12άδας είναι ο Ξανθόπουλος
http://www.fibalivestats.com/u/ESAKE/293347/index.html
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 74-60

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και το εναλλακτικό "σκορ" που είναι και το πιο ενδεικτικό της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός 14 κλεψίματα - Άρης 22 λάθη

Πραγματικά έχασα το μέτρημα σε ό,τι αφορά τα αβίαστα και παιδαριώδη λάθη της ομάδας μου.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 6/5/2016)
Έλλειψη ενέργειας, πλήρωσε ακριβά τα 22 λάθη του και νέα ήττα (74-60) στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης ήταν χειρότερος σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό και γνώρισε δίκαια την ήττα από τον Παναθηναϊκό με σκορ 74-60, πληρώνοντας ακριβά τα 22 λάθη που έκανε, τα οποία έδωσαν στους πράσινους ούτε λίγο, ούτε πολύ 32 πόντους! Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 στη σειρά που μεταφέρεται τη Δευτέρα (19:00) στο Παλέ.


Οι κίτρινοι δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια για να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό για δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες. Οι απουσίες δεν ήταν η πρωταρχική αιτία για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Άρης είχε μόλις 6/24 σουτ (4/17δπ., 2/7τρ.) και 12 λάθη, δίνοντας εύκολα καλάθια στον Παναθηναϊκό που αν δεν ήταν άστοχος στις βολές (0/6 από τον Γκιστ) θα είχε πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το +14 (37-23) με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια.

Ο Πρίφτης είδε τους Γουότερς και Γουάιτ να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν των απαιτήσεων του αγώνα. Ο πρώτος είχε 1/5 σουτ, ο δεύτερος 0/6 στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός κάνοντας απολύτως απαραίτητα έχτισε μια διαφορά ασφαλείας από τα τέλη της πρώτης περιόδου (24-13) και δεν απειλήθηκε ξανά από τους κίτρινους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διέφερε πολύ σε σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και όποτε ένιωθε πίεση από τον Άρη ανέβαζε στροφές και αποκτούσε μεγαλύτερη διαφορά. Οι κίτρινοι μείωσαν σε 38-28 στο 22’ και 42-32 στο 23’ αλλά ακολούθησε ένα 9-0 των πράσινων που ξέφυγαν με 51-32 (25’) και λίγο αργότερα έφτασαν στο +20 όταν προηγήθηκαν με 63-43 (31’). Ο Άρης αντέδρασε σε εκείνο το σημείο με τον Γουότερς, μείωσε μέχρι και τους 10 πόντους (68-58, 3.05 πριν το τέλος), αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω…

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 37-23, 58-43, 74-60.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 11 (3/4τρ.), Καλάθης 12 (7ασ.), Γουίλιαμς 12 (3κλ.), Χάντερ 2, Μποχωρίδης, Ραντούλιτσα 10, Παππάς 1, Φελντέιν 3 (1), Διαμαντίδης 11 (5ρ.), Γκιστ 10 (5/6δπ.), Χέινς.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 12 (11ρ., 2ασ., 2κλ., 1κοψ.), Γουότερς 15 (3/4β., 3/8δπ., 2/5τρ., 3ασ., 3λ.), Μούρτος 5 (7ρ., 3λ.), Σίμτσακ 2 (7ρ., 2κοψ.), Μακ Νιλ 11 (2/2β., 3/8δπ., 1/2τρ., 4ρ., 2ασ., 3κλ.), Δήμας 1, Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Κοέν 7 (3λ.).
ashton
στο πρώτο ποστ γράφει λανθασμένα πως ειναι ο 1ος ημιτελικός ενώ είναι ο 2ος :-)
SteelGandalf
QUOTE(ashton @ May 6 2016, 18:53 ) *
στο πρώτο ποστ γράφει λανθασμένα πως ειναι ο 1ος ημιτελικός ενώ είναι ο 2ος :-)


Μου ξέφυγε στα copy-paste. Διορθώθηκε! Ευχαριστώ. wink.gif
pan24
Ο πεδουλας εχει καταλαβει οτι αμυντικα το σχημα με ραντουλιτσα στο 5 και φωτση(που ειναι λιγο πριν την αποσυρση) και τον χαραλαμποπουλο (που ειναι αγουρος,απειρος και δεν ειναι 4αρι) στο 4 δεν δουλευει αμυντικα και αφου χρησιμοποιει τον γκιστ ως 5αρι δεν μπορουν να παιζουν πολυ ταυτοχρονα.Ετσι ο ραντουλιτσα θα περιοριζεται σε 10-15' να μπαινει να παιρνει φαουλ και να δινει καποιους ευκολους ποντους
SteelGandalf
Έχω όμως μια απορία. Ο Μποχωρίδης δεν αξίζει ούτε 5 αγωνιστικά λεπτά;
pan24
QUOTE (SteelGandalf @ May 6 2016, 20:00 ) *
Έχω όμως μια απορία. Ο Μποχωρίδης δεν αξίζει ούτε 5 αγωνιστικά λεπτά;

Αξιζει και θα τα ειχε αν δεν υπηρχε ο περιττος για εμενα χεινς ή αν δεν ειχε επιστρεψει(ο αστοχος αλλα με παθος και σημερα) παππας
Με ΔΔ,καλαθη,ουιλιαμς,φελντειν,χεινζ,παππα ειναι δυσκολο να παρει χρονο ο μποχωριδης
sinkazama82
Ουσιαστικά ο Άρης δεν είχε καμιά ελπίδα σε αυτό το παιχνίδι, μετά και τις επιπλέον απουσίες των Ζάρα, Ξανθόπουλο. Κατά τ'άλλα, όπως και όλη την χρονιά, αποδείχτηκε πως ο Παναθηναϊκός είναι δομημένος με έναν τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Άρης, μιας και ο Γκιστ ματσάρει καλά με τον Ουάιτ (μιλάμε άλλωστε για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στη θέση), ο Καλάθης το ίδιο με τον Ουότερς και από κει και πέρα μένει ένας Μακνίλ να παλεύει με όλη την ομάδα των πρασίνων, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Γενικότερα σήμερα η ομάδα του Πρίφτη έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της σεζόν, έχοντας 11/35 δίποντα και 22 λάθη, πολλά εκ των οποίων παντελώς παιδαριώδη. Τα προβλήματα στην οργάνωση ήταν και αυτά που δεν του επέτρεψαν να εκμεταλλευτεί τα 6/22 τρίποντα και τις 14/25 βολές του Παναθηναϊκού, που για μία ακόμη φορά επέδειξε αδυναμία στο μακρινό σουτ.

Προσωπική μου άποψη, πως για να ανέβει την επόμενη χρονιά επίπεδο ο Άρης, θα πρέπει να ξεκινήσει από την αναζήτηση ενός πραγματικά καλού παίκτη στον «άσο».
SteelGandalf
Χωρίς πραγματικό play-maker με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και με μισή ομάδα, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, πάλι καλά που η διαφορά πόντων συνολικά στις δύο αναμετρήσεις έφτασε μόλις τους 20!!!
Timemaster
Όταν ο Παναθηναικός έπαιζε στο τέλος με την βασική του πεντάδα
και εμείς με τον Δήμα και τον Φλιώνη είναι σαν να κερδίσαμε.

Βλέποντας το παιχνίδι θεωρώ λογικό ότι κάναμε τόσα λάθη.
Μια νορμάλ επίθεση του Άρη που ξεκινάει από ανισορροπία στην άμυνα και δύσκολο ριμπάουντ με 2-3 διεκδικίσεις.
Εν συνεχεία πρώτο μαρκάρισμα από τον ψηλό του ΠΑΟ στον ριμπάουντερ , δεύτερο μαρκάρισμα από έναν γκαρντ και αμέσως νταμπλ τιμ στον ριμπάουντερ και εν συνεχεία στον γκαρντ μας. Εξετίας των ψηλών γκαρντ του Παναθηναικού και του τρίτου παίχτη που έβαζε στο κέντρο ήταν δύσκολο το τρανζίστορ με πάσα και έτσι έπρεπε ο γκανρτ μας να κατεβάσει την μπάλα ξεφεύγοντας από δύο παίχτες. Αν τα κατάφερνε είχε μόλις 16 δεύτερα να οργανώσει την επίθεση. Σε αυτό τον χρόνο οι παίχτες του Παναθηναικού έμπαιναν σκληρά στα σκριν βγάζοντας εκτός θέσης τους παίχτες μας στις περιστροφές και χαλώντας όλη την κίνηση. Αν παρόλα ταύτα ο Ουάιτ κατάφερνε να βρει πάσα σε κάποιον αυτός ήταν σκασμένος από τα διαδοχικά χτυπήματα στα σκριν και έπαιρνε την μπάλα εκτός θέσης σε μηδενικό χρόνο. Αν τώρα σε αυτό προσθέσουμε ότι βρεθήκαμε να παίζουμε με Πελεκάνο, Μούρτο και Σίμτσακ στην ίδια πεντάδα ή με Φλιώνη , Δήμα τότε είναι λογικό και τα πολλά λάθη αλλά και οι κακές επιλογές στην επίθεση.

Από αυτή την ομάδα κατά την γνώμη μου δε λείπει τόσο ο άσσος (φυσικά ο Ουότερς είναι μέτριος) αλλά και ένα τριάρι που να απειλεί , ένα διάρι που να μπορεί να κατεβάζει την μπάλα και φυσικά ένας ψηλός να μπορεί να σκρινάρει. Όταν Κοέν , Τσούπ και Ουάιτ σκρινάρουν ο αμυντικός πάντα το σπάει εύκολα ή μένοντας μπροστά από το σκριν ή ακόμα και στήνοντας παγίδα με τον ψηλό.

Θυμάμαι μια φάση που πάει ο Μακνιλ μέσα από τα σκριν να πάρει την μπάλα περνάει από τέσσερα σκριν και ακόμα έχει τον παίχτη κολλημένο πάνω του. Εν τέλη παίρνει την μπάλα χέρι με χέρι εκτός θέσης , χωρίς ανάσες πάει να μπει προς τα μέσα και στο πέμπτο σκριν γίνεται παγίδα.

Τέλος πάντων ραντεβού στο Παλέ τώρα και πιστεύω πως με Ξανθόπουλο να δίνει ανάσες την μία νίκη θα την πάρουμε.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Η απουσία του Χάγκινς σήμερα μου φάνηκε μικρότερη από αυτή των Ξανθόπουλου-Ζάρα και ανησυχώ για τα εγκεφαλικά μου κύτταρα.
Perseus
σαφεστατα πολλα λαθη καναμε αλλα θα μπορουσαν να σφυριζουν και κανενα φαουλακι οι διατητες αλλα προτιμησαν να ακολουθησουν τον κανονα 1-3 3-1.
Putnam

Πολυ θετικες οι εμφανισεις του Χαραλαμποπουλου αμυντικα και μαχητικος στα ριμπαουντ, αποτελεσμα δουλειας προφανως αλλα και αυτοπεποιθησης θα πω εγω μιας και ο νεος κοουτς του δινει παρα πολυ χρονο συμμετοχης και ο παικτης σιγουρα το μεταφραζει αυτο σε εμπιστοσυνη. Επιθετικα δεν παιρνει προσπαθειες αλλα ειναι και λογικο, θα μπορουσε ομως να παρει εντολη απο τον παγκο να δοκιμασει μιας και ειδικα το δευτερο αυτο παιχνιδι ηταν ελεγχομενο σχεδον απο το ξεκινημα. Ελπιζω να τον δουλεψουν και καθιερωσουν με καποιον τροπο στο 4 γιατι για 3 εξακολουθει να μη μου γεμιζει το ματι.

Ο Παππας μαλλον πηρε αναλογικα λιγο χρονο, οκ δεν του πολυπηγε το παιχνιδι αλλα πρεπει να βρει και ρυθμο.
yorgos
Ραντούλιτσα σε ρόλο Σόφο από τον Πεδουλάκη. Αν μείνει ο Πεδουλάκης, φαίνεται πως ο Ραντού θα χαιρετίσει, δεν πληρώνεις 1,2 εκ για παίκτη που ο προπονητής σου υπολογίζει για 15' max, εκτός κι αν τον καλύψει με 1-2 Γκιστ στο 3-4. Δύσκολο, διότι και το Γκιστ θέλει να κρατήσει και στο Χαραλαμπό να επενδύσει και στον Παπαγιάννη να δώσει χρόνο. Φοβάμαι ότι ο Ραντούλιτσα έχει συμφωνηεθεί μεταξύ ΔΓ και Πέδουλα ότι αν μείνει ο δεύτερος, θα μας χαιρετίσει. Όλος ο σχεδιασμός της ομάδας καθορίζεται από το πλάνο αξιοποίησης των Ελλήνων που έχουμε. Άρα και τον Γουίλλιαμς δεν τον βλέπω να μένω, τριάρι με τον Πέδουλα προπονητή δεν πρόκειται να παίξει γιατί αδυνατεί να είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας και στο "2" παίρνει πολύ χρόνο από τον Παππά.

Όλα αυτά αν μείνει ο Πέδουλας, το οποίο σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος το βλέπω απίθανο, τον ξέρουμε το ΔΓ.

Κοινώς η σειρά με τον Άρη μας χρησιμεύει βασικά για να εικάσουμε τα της επόμενης χρονιάς και το συμπέρασμα είναι ότι δεν ξέρουμε την τύφλα μας.
G-arenas
QUOTE (Putnam @ May 7 2016, 20:19 ) *
Πολυ θετικες οι εμφανισεις του Χαραλαμποπουλου αμυντικα και μαχητικος στα ριμπαουντ, αποτελεσμα δουλειας προφανως αλλα και αυτοπεποιθησης θα πω εγω μιας και ο νεος κοουτς του δινει παρα πολυ χρονο συμμετοχης και ο παικτης σιγουρα το μεταφραζει αυτο σε εμπιστοσυνη. Επιθετικα δεν παιρνει προσπαθειες αλλα ειναι και λογικο, θα μπορουσε ομως να παρει εντολη απο τον παγκο να δοκιμασει μιας και ειδικα το δευτερο αυτο παιχνιδι ηταν ελεγχομενο σχεδον απο το ξεκινημα. Ελπιζω να τον δουλεψουν και καθιερωσουν με καποιον τροπο στο 4 γιατι για 3 εξακολουθει να μη μου γεμιζει το ματι.

Ο Παππας μαλλον πηρε αναλογικα λιγο χρονο, οκ δεν του πολυπηγε το παιχνιδι αλλα πρεπει να βρει και ρυθμο.

η θεση του χαραλαμπο ειναι το 3!! ειναι κοντος για το 4 και ουτε πολυ δυνατος για να παιξει εκει! ξερει μπασκετ και δεν θα ειναι χαζο να τον γεμισουμε βαρη για να τον παμε στο 4! πρεπει να δουλεψει και αλλο στα ποδια γιατι στον κορμο εχει δουλεψει πολυ και φαινετε και μετα παρα πολυ στο σουτ του(το οποιο για μενα εχει τεραστιο potential) και την ντριμπλα του (οχι τρελα πραματα αλλα μπορει να γινει πολυ καλος και εκει)!! αυτο που του λειπει και ελπιζω πως απο εδω και περα θα το εχει, ειναι τα λεπτα συμμετοχης! απο την στιγμη που δεν τον δωσαμε δανεικο φετος τοτε απο του χρονου θα πρεπει να ειναι το 2ο μας τριαρι! μια χαρα εχει αποδειξει οτι μπορει να παιζει 10 λεπτα τουλαχιστον για αρχη...

αλλωστε στην αμυνα αν προσεξες τον οκαρο που τον πηγε φανταστικα ειναι ενα 4αρι οχι δυνατο αλλα σε σωμα φερνει σε 3αρι... με πιο δυνατα 4αρια οπως ο πριντεζης που θα παιξουμε τελικους θα δεις οτι θα εχει προβλημα στο ποστ... αρα μονο στο 3 ο χαραλαμπο!!
tuareg
Κι εγω ειμαι της αποψης πως ο χαραλαμπο πρεπει να δουλεψει για 3 ....
bodiroga10
QUOTE (yorgos @ May 7 2016, 20:22 ) *
Ραντούλιτσα σε ρόλο Σόφο από τον Πεδουλάκη. Αν μείνει ο Πεδουλάκης, φαίνεται πως ο Ραντού θα χαιρετίσει, δεν πληρώνεις 1,2 εκ για παίκτη που ο προπονητής σου υπολογίζει για 15' max, εκτός κι αν τον καλύψει με 1-2 Γκιστ στο 3-4. Δύσκολο, διότι και το Γκιστ θέλει να κρατήσει και στο Χαραλαμπό να επενδύσει και στον Παπαγιάννη να δώσει χρόνο. Φοβάμαι ότι ο Ραντούλιτσα έχει συμφωνηεθεί μεταξύ ΔΓ και Πέδουλα ότι αν μείνει ο δεύτερος, θα μας χαιρετίσει. Όλος ο σχεδιασμός της ομάδας καθορίζεται από το πλάνο αξιοποίησης των Ελλήνων που έχουμε. Άρα και τον Γουίλλιαμς δεν τον βλέπω να μένω, τριάρι με τον Πέδουλα προπονητή δεν πρόκειται να παίξει γιατί αδυνατεί να είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας και στο "2" παίρνει πολύ χρόνο από τον Παππά.

Όλα αυτά αν μείνει ο Πέδουλας, το οποίο σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος το βλέπω απίθανο, τον ξέρουμε το ΔΓ.

Κοινώς η σειρά με τον Άρη μας χρησιμεύει βασικά για να εικάσουμε τα της επόμενης χρονιάς και το συμπέρασμα είναι ότι δεν ξέρουμε την τύφλα μας.

ειναι πολυ προωρο να βγαλουμε συμπερασματα απο 4 ματς με κολοσσο και αρη.

πχ σ αυτα τα ματς ο παικτης που εμπιστευεται παρα πολυ ο πεδουλακης ειναι ο φωτσης που παιζει περισσοτερο και απ τον γκιστ παρολου που ο αμερικανος χρησιμοποιειται σε δυο θεσεις...

εγω πιστευω ο ραντουλιτσα στους τελικους θα παιξει σε χρονο πανω απ το φετινο μ.ο των 20 λεπτων που επαιζε στην ευρωλιγκα με τον τζορτζεβιτς
tuareg
δεν υπαρχει κι ο χαγκινς...αν υπηρχε ο κοεν δε θα παιζε 5 και πιστευω θα βαζε και το ραντου περισσοτερο
yorgos
QUOTE(tuareg @ May 7 2016, 19:50 ) *
δεν υπαρχει κι ο χαγκινς...αν υπηρχε ο κοεν δε θα παιζε 5 και πιστευω θα βαζε και το ραντου περισσοτερο

Θα δείξει, αλλά δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι θα βλέπουμε Ραντούλιτσα για 12-15' αλλά όσο παίζει όλες οι επιθέσεις θα περνάνε από τα χέρια του. Ο μόνος που μπορεί να ανοίξει το spacing κάπως είναι ο Φωτσένκο, αλλά είναι ΤΟΣΟ χώμα που δε μας βλέπω καλά. Με το Χάντερ δεν ξέρω τι γίνεται.
G-arenas
QUOTE (yorgos @ May 7 2016, 21:01 ) *
Θα δείξει, αλλά δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι θα βλέπουμε Ραντούλιτσα για 12-15' αλλά όσο παίζει όλες οι επιθέσεις θα περνάνε από τα χέρια του. Ο μόνος που μπορεί να ανοίξει το spaxing κάπως είναι ο Φωτσένκο, αλλά είναι ΤΟΣΟ χώμα που δε μας βλέπω καλά. Με το Χάντερ δεν ξέρω τι γίνεται.

δεν νομιζω να παιζει τοσο λιγο ο ραντου γιατι δεν εχουμε και αλλους ετσι και αλλιως!! αυτος, γκιστ και φωτσης εχουν μεινει!! ο χαντερ θα παιζει 2 λεπτα γιατι δεν ειναι καθολου καλος πουθενα και λιγο χαραλαμπο στο 4...

μια χαρα του κανει του αρτζει ο πεδουλας απλως με ραντου μεσα ξερει πως θα παιζει η ομαδα(η μπαλα σε αυτον μπροστα και στην αμυνα μενει πισω στα πικ) και ετσι δοκιμαζει και αλλα πραματα χωρις αυτον μεσα... ετσι και αλλιως ο ραντου ποτε δεν επαιζε πανω απο 18 - 20 λεπτα και με σαλε αρα και τωρα εκει θα παιζει!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.