Λοιπόν,ας πω δυο λόγια και εγώ, για τους ημιτελικούς αγώνες που είδαμε, στο κλειστό της Νίκης Αμαρουσίου την Πέμπτη.
Τον πρώτο ημιτελικό(και την ημέρα γενικώς) έκλεψε η επιστροφή του Κόνιαρη στα παρκέ.
Ο Αντώνης ήταν καλός μεν,έπαιζε φανερά για την πάρτη του,δε.Σόλο.
Έγραψε ο φίλος xxx-4711 ότι πήρε μυικό όγκο,εγώ τον είδα βαρύ και ασήκωτο πάντως,καμιά σχέση με το αέρινο παίκτη που θυμόμουνα.
Πιστεύω με τα παιγχνίδια θα βρει τον ρυθμό του και του εύχομαι να παραμείνει μακριά από τραυματισμούς και να καταφέρει να δείξει την αξία του και να δικαιώσει όλους όσοι πιστέψαμε σε αυτόν(ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι γράφω. . .)
Στα του αγώνα λοιπόν,ο Παναθηναικός κατέβηκε χωρίς Λούντζη και Ιορδάνου(δεν έχω ιδέα γιατί-λογικά απλά ξεκουράστηκαν) με την θέση τους στην 12άδα(σε σύγκριση με την Καστοριά) να παίρνουν Κόνιαρης και Κασιούμης.
Έναν ωραίο αγώνα είδαμε,με υψηλή ευστοχία από τα 6,75 και με το σκορ να ανεβαίνει ψηλά,με συνεχείς εναλλαγές προβαδίσματος και με τον Παναθηναικό να είναι πιο ψύχραιμος στο τέλος και να παίρνει την νίκη( στο 78-78 ένα τρίποντο του -άστοχου γενικώς- Παπαδάκη και στο 80-81 ένα ακόμα του Κόνιαρη γείρανε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟ).
Οι πράσινοι πραγματοποίησαν πολύ εκτεταμένο ροτέισον με πολλά παιδιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να ξεχωρίζουν (εκτός του Κόνιαρη),οι Κουφόπουλος,Γεωργιάδης,Ρουμελιώτης.
Από του ηττημένους πολύ καλό αγώνα οι Σταύρος,Θωμόπουλος και Καράμπελας,ενώ εξαιρετικός ο Σταθόπουλος.
Περιέργως σφυρίχτηκαν πολλά τα φάουλ (κάποια στιγμή προς το τέλος τα μέτρησα 23-25!! ).
Στον δεύτερο ημιτελικό ,το "στοίχημα" ήταν, πόσο θα άντεχε ο Ιωνικός ,που αγωνίζεται με μια 5άδα ουσιαστικά ,εκ των οποίων οι 4 είναι και στελέχη του αντρικού ,και είχαν αγώνα την Τετάρτη στην Κρήτη με τον Εργοτέλη,ενώ (όπως έμαθα) πήγαν κατευθείαν μετά από προπόνηση (με το αντρικό) να παίξουν με ΑΕΚ.
Ε. . .δεν άντεξαν !!
Στο τσακ βέβαια,αλλά δεν!
Όπως είπαμε και πιο πάνω,η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική και κατά τύχη προκρίθηκε στο τελικό.
Βέβαια έχει και αυτή την δικαιολογία της,αφού είχε να παίξει δυνατό επίσημο αγώνα κανά δίμηνο τώρα(ουσιαστικά από όταν ανέβηκε στην Α εφήβων)!
Στα του αγώνα ,μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που καμιά ομάδα δεν ξέφυγε πολύ,ο Ιωνικός ξεκίνησε δυνατά το β μέρος και πήρε μια διαφορά .
Κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα ,ένα δίλεπτο κάπου στο 25' όπου με το σκορ 42-34,ο Ιωνικός δεν κατάφερε να σκοράρει σε 4 σερι αιφνιδιασμούς(κατόρθωμα-στους 3 έκανε βήματα)!!!
Η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της και σιγά σιγά η ΑΕΚ πλησίαζε,χωρίς όμως να μπορεί να προσπεράσει,παρότι στο 4το 10λεπτο οι του Ιωνικού δεν μπορούσαν "να πάρουν τα πόδια τους". . .
Μην τα πολυλογώ ,με το σκορ 62-60 υπέρ του Ιωνικού,και με 20" να απομένουν,η ΑΕΚ αστόχησε,ο Ρεκουνιώτης(νομίζω)έφυγε στον αιφνιδιασμό(δεν πρόλαβαν να του κάνουν φάουλ),αλλά αστόχησε στα 10κατι δευτερόλεπτα,με τον Καμαριανό στο τρανζίσιον να κάνει το 62-62 στα 4,7" !
Ο προπονητής του Ιωνικού πήρε ταιμ άουτ ,επαναφορά από το κέντρο ,ο Καμαριανός έκλεψε και ολοκλήρωσε την ανατροπή(και ευτυχώς γλυτώσαμε την παράταση),σε ένα πολύ άδικο αποτέλεσμα για όσα είδαμε στο παρκέ,αλλά "καλό" για το κύρος του θεσμού,αφού αν νικούσε ο Ιωνικός ,θα ήταν με μπουκάλες οξυγόνου τα παιδιά την Παρασκευή,ενώ η ΑΕΚ ως όνομα ,θα δημιουργούσε σίγουρα ένα ενδιαφέρον...
Για την ΑΕΚ τι να πω. . .Τσαλμπούρη τα είπε ο φίλος xxx-4711.
Επιθετικά έχει ταλέντο,έβαλε και σουτ(ένα τριποντο κρίσιμο),αλλά στην άμυνα,αόρατος.
Το χειρότερο δεν είναι που του έκανε πλάκα ο Ρεκουνιώτης,είναι που δεν μπορούσε να πάρει ριμπάουντ.
Παίρνανε τα επιθετικά ριμπάουντ οι (δυο κεφάλια κοντύτεροι) του Ιωνικού.
Και ο Μήτσος πολύ κακός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε μόλις ένα κλέψιμο(στατιστικο που ειναι το φόρτε του) απέναντι σε Μπολάτογλου και Γιαννίκο(που κανένας δεν είναι πλει μεικερ),και μετά έκανε λάθος στην πάσα αιφνιδιασμού.
Μόνος διασωθείς ο Καμαριανός ,για τα 2 τελευταία καλάθια.
Απο Ιωνικό πιο καλά ξεκίνησε Γκιουζέλης ,και συνέχισαν ο Ρεκουνιώτης και Γιαννίκος.
*Πολλά προβλήματα με τον φωτεινό πίνακα,είχαμε θέματα και στους δυο αγώνες ,ειδικά στον β ημιτελικό είχαμε 15λεπτη διακοπή στο τελευταίο λεπτό.
*Μικρό το γήπεδο της Νίκης,όπου ήταν κατάμεστο στον πρώτο ημιτελικό, με ορθίους μάλιστα!
*Έχω παρευρεθεί σε πολλά γήπεδα,αλλά (κάποιοι) φίλαθλοι/οπαδοί/γονεις της Νίκης,είναι από τους πλέον τραγικούς που έχω συναντήσει.
Ήμουνα και στο αντίστοιχο ματς,των ομίλων.
Πειράζει που με ενοχλεί να ακούω παιδάκια ούτε 10 ετών ,να λένε συνθήματα με "γαλλικά" ;
Βέβαια με παράδειγμα τους γονείς ,λογικό.
*Πολλά παράπονα για την διαιτησία από το διαιτητικό δίδυμο των Γρίβα-Ραχιώτη οι κιτρινόμαυροι στον β ημιτελικό.
Όντως γίνανε λάθη,αλλά το έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά το @@@@τουρνουά εκεί στην ΑΕΚ.
Στα της Παρασκευής (που δεν παραυρέθηκα-υπενθυμίζω) ,νομίζω ότι τα είπε ο wike side μια χαρα,με ποιητικό (όπως πάντα) τρόπο,ο Παναθηναικος δεν ηταν καλος ,νομιζω επαιξε ρολο και που ο Ιορδάνου τραυματίστηκε νωρίς (δυστυχώς... χιαστός
) ,ο Παπαδάκης πολύ μέτριος,Κόνιαρης περπατούσε,και έπαιζε μόνος του ο Λούντζης !
(Να ανοιξω μια παρένθεση εδώ,απο περυσι εχει φανει οτι Λουντζης και Κονιαρης δεν χωρανε/ταιριαζουν στην ιδια 5αδα ,δεν χρειαζεται να το αναλυσω περαιτερω,οσοι βλεπανε ξερουν.
Λογικό ο Κονιαρης να μην αποδωσει οπως την Πεμπτη που ειχε το πρωτο κουμάντο).
Απίστευτα άτυχος ο Χρήστος,στον τελευταίο του αγώνα ως εφηβος με τον Παναθηναικό,κατέστρεψε τον χιαστό του ,και χάνει και την συμμετοχή του στην εθνική εφήβων.
Απίστευτα κρίμα ,δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του. . .
Λόγος για κατάθλιψη είναι αυτός ,λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις κιόλας.
Και τι ειρωνία της τύχης ,μια μέρα πριν έχει επιστρέψει ο Κόνιαρης μετά από ατελείωτη απουσία για παρόμοιο λόγο, και την επομένη ο Ιορδάνου. . .
Να του ευχηθούμε περαστικά,και να γυρίσει πιο δυνατός.
Αυταααά. . .
Και του χρόνου,με υγεία(και αλλαγές)!
QUOTE (polykos @ May 14 2016, 14:30 )
Εγώ είδα, κάτι κουρασμένα παλικάρια, χωρίς κίνητρο, αρκετή απειθαρχία, που προτιμούσαν να βλέπουν τους τελικούς της ευρωλίγκας ή να διαβάζουν. Απο μπάσκετ νάδα, ατομικότητες χωρίς καλό αποτέλεσμα.
Ο Παναθηναικός πόσο να ενδιαφέρεται,όταν πήρε πανελλήνιο εφήβων μερικές μέρες πριν;
Λογικό δεν είναι να νιώθει άδειος;
Πιο πολύ ευκαιρία ήταν,να παίξουν παιδιά που δεν παίζανε τόσο φέτος.
Η ΑΕΚ στον αντίποδα,ήθελε πάρα πάρα πάρα πολύ τον τίτλο,στα πλαίσια του "επιστρέψαμε" (είδατε πόσο -εκνευριστικά- πολύ διαφημιστηκε η άνοδος του εφηβικού στην Α κατηγορία)με τον Αγγελόπουλο μάλιστα να ενημερώνεται τηλεφωνικά για την εξέλιξη του αγώνα της Πέμπτης,από τον εκπρόσωπο τύπου της ΚΑΕ που ήταν παρόντας στο γήπεδο (μην γελάτε-σοβαρολογώ!)
QUOTE (polykos @ May 14 2016, 14:30 )
Που ήταν οι παράγοντες του ΠΑΟ BC που απο αύριο αναλαμβάνουν τις αγωνιστικές ομάδες???
Μου ζητηθηκε να σου μεταφερω το εξης "Οι άνθρωποι του paobc που από αύριο αναλαμβανουν τις αγωνιστικές ομάδες, εκεί ήταν... τώρα εσυ αν δεν τους είδες...
"
Αυτο.
Για τους της ΕΣΚΑ σου απαντησε ο φιλος παραπανω!
Και Πεμπτη που ημουνα γηπεδο,εγω τους ειδα!
Τον Κ@@@@@@@ο και τον Π@@@@υ λεω