Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γ.Σ. Κύμης 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γ.Σ Κύμης
benchwarmer
Εδώ τα νέα για τους έτερους νεοφώτιστους της Α1.
gspara
Η Κυμη θα πορευτεί και στην Α1 με προπονητη τον Βασιλη Μπρατσιακο.

Μεχρι στιγμης εχει ανακοινωσει τους παρακατω αθλητες.......

bball.gif Martin Pahlmbland (30-1.93-2) από τον Απολλωνα Πατρας
bball.gif Σταυρος Σχιζας(27-1.96-2,3) από το Ρεθυμνο
bball.gif Slaven Cupkovic(28-2.05-4) από τον Αρη
bball.gif Musa Abdul-Aleem(28-1.96-2) από τους Trotamundos(Bενεζουελα)
bball.gif Βαγγελης Τζολος(25-1.92-1) από τον Εθνικο.

Επισης παραμενουν στην ομαδα οι Τουτζιαράκης-Σιγκουνας-Κατρανας.
gspara
QUOTE
Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικάνο αθλητή Juan'ya Green, ο οποίος αποφοίτησε φέτος από το πανεπιστήμιο Hofstra.
Ο Green είναι 24 χρονών, γεννημένος στις 8/2/1992, έχει ύψος 1.88μ. και αγωνίζεται κυρίως ως point guard. Πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ, που όμως είναι και εξαιρετικός οργανωτής. Απόδειξη η φετινή εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε, έχοντας 17,8 πόντους, 7,1 ασίστ, 4.4 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα. Τα στατιστικά αυτά οδήγησαν στην ανάδειξη του ως παίκτης της χρονιάς στην περιφέρεια του(Colonial Athletic Association Player of the Year), συγκεντρώνοντας τις 35 από τις 40 ψήφους!


Βέβαια η σεζόν αυτή σίγουρα δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα», καθώς αυτό που χαρακτηρίζει τον Green στην μέχρι τώρα πορεία του είναι η σταθερότητα. Άρχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα το 2011/12 στο Πανεπιστήμιο Niagara, ολοκληρώνοντας την πρώτη χρονιά με 17.7 πόντους και 4,5 ασίστ, ενώ την 2η σεζόν είχε 16,5 πόντους και 4,9 ασίστ. Ακολούθως αποφάσισε να αλλάξει Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με τους κανονισμούς έπρεπε να μείνει εκτός για έναν χρόνο. Επέστρεψε την σεζόν 2014/15 φορώντας την φανέλα του Hofstra, με την αποχή να μην τον έχει επηρεάσει, αφού είχε μ.ο. 17,1π. και 6,5 ασίστ! Συνολικά ο Green ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του καριέρα με 2.317 πόντους και 773 ασίστ, ενώ είναι ένας από τους μόλις 4 παίκτες στην ιστορία της 1ης κατηγορίας του NCAA που έχει πετύχει πάνω από 1000 πόντους με δύο διαφορετικά πανεπιστήμια!

Μπορεί λοιπόν τα στατιστικά να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά η αξιοπρόσεκτη σταθερότητα που έχει δείξει ο Green αποτελεί
εχέγγυο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα της Κύμης. Είναι ένας παίκτης που αναμφίβολα έχει την στόφα του ηγέτη και
δείχνει έτοιμος να πάρει στα χέρια του την αγωνιστική «μπαγκέτα» του ΓΣ Κύμης και να αρχίσει τις παραστάσεις!


benchwarmer
Με την απόκτηση και του Jordan Morgan (τίμιος παίχτης) το ρόστερ δείχνει να κλείνει ως εξής:

1. Green - Τζόλος - Σταμάτης
2. El Amin - Pahlmbland
3. Abdul Aleem - Σχίζας
4. Cupkovic - Σιγκούνας - Κατράνας
5. Morgan - Τουντζιαράκης

Οι ξένοι μοιάζουν καλοί, νομίζω υπάρχουν καλές πιθανότητες να γλιτώσουν τον υποβιβασμό οι νεοφώτιστοι.

benchwarmer
Μετά και την σημερινή νίκη επί του ΠΑΟΚ, η Κύμη φαίνεται να ξεφεύγει από τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Στα δύο μεθεπόμενα ματς (γιατί το αμέσως επόμενο στο Αλεξάνδρειο είναι το δίχως άλλο δύσκολο) με Προμηθέα μέσα και Απόλλωνα έξω θα δώσουν την ευκαιρία να το αποδείξει αυτό. Ελ-Αμίν και Μόργκαν είναι τα σημεία αναφοράς, η έλευση του Κοστόβ έδωσε έναν πιο γνώστη του πρωταθλήματος σε σχέση με τις αρχικές επιλογές, ενώ βέβαια μεγάλη θετική έκπληξη είναι ο Τσούπκοβιτς. Επίσης, και οι Έλληνες που διαθέτει είναι μεν συμπληρωματικοί (Σταμάτης, Σιγκούνας, Τουντζιαράκης), αλλά σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από αυτούς των ομάδων που βρίσκονται πιο χαμηλά στην κατάταξη..
Zoys
Ο Jordan Morgan φύλαγε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

benchwarmer
Μετά το επεισόδιο και τραυματισμό του Μόργκαν, αυτός αποτέλεσε παρελθόν.
Στην θέση του ανακοινώθηκε σήμερα ο Daniel Orton, #29 στο draft του 2010 και με μικρό πέρασμα από την ΑΕΚ.
benchwarmer
Πολύ σπουδαία νίκη της Κύμης επί του Κολοσσού, και πλέον αποκτάει διαφορά 2 νικών από τον προτελευταίο Απόλλωνα. Βέβαια στις τελευταίες 5 αγωνιστικές που απομένουν, έχει να παίξει με Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ, επομένως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πολύ πιθανό η παραμονή να παιχτεί την προτελευταία αγωνιστική στο Κύμη-Απόλλωνας.

Μετά τις απώλειες των Μόργκαν και Ελ Αμίν τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν, όμως τόσο ο Όρτον όσο (κυρίως) ο Καντί δείχνουν να μπορούν να καλύψουν το κενό.
SteelGandalf
Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά στην Αρειανάρα μας που σήμερα "κλείνει" τα 103 χρόνια ζωής!

23η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 25/3/2017, 17:00
(novasports1HD "λεπτό προς λεπτό")

Κύμη - Άρης

QUOTE(www.pressaris.gr - 25/3/2017)
«Διπλό» με την Κύμη για την τέταρτη θέση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Αν ο Άρης θέλει να κατακτήσει την τέταρτη θέση, οφείλει σήμερα (17:00), ανήμερα των 103ων γενεθλίων του συλλόγου, να περάσει νικηφόρα από το κλειστό της Κανήθου στην Χαλκίδα απέναντι στην Κύμη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Η Κύμη καίγεται για τη νίκη, γιατί μπορεί να δώσει τέλος στην υπόθεση παραμονή και ο προπονητής της, Βασίλης Μπρατσιάκος, τόνισε ότι ίσως το σημερινό παιχνίδι είναι το… ματς της χρονιάς για τους νεοφώτιστους.

Για τον Άρη αυτά μικρή σημασία έχουν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη οφείλει να παρουσιάσει το πρόσωπο που είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στην Ρόδο και να πάρει τη νίκη που τόσο χρειάζεται για την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης, που αφενός δίνει πλεονέκτημα στην β’ φάση των πλέι οφ, αφετέρου δεν βάζει την ομάδα σε διαδικασία να παίξει στην α’ φάση των πλέι οφ (θέσεις 5-8 και οι νικητές με τον τρίτο και τον τέταρτο).

Οι κίτρινοι κωλυσιεργούν και δεν ενισχύονται. Θα παρουσιαστούν και σήμερα με μόλις τρεις ξένους απέναντι στην Κύμη, αλλά ακόμα και έτσι, έχουν την ποιότητα και το βάθος στον πάγκο για να μπορέσουν να φύγουν νικητές και να κάνουν το πρώτο από τα (τουλάχιστον) τρία βήματα που απαιτούνται για να πάρουν την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ευχής έργον είναι να διατηρήσει το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε στη Ρόδο ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, αλλά είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να ανεβάσουν αισθητά την απόδοσή τους οι Έλληνες παίκτες του Άρη.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κύμη - Άρης : 20-13

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κύμη - Άρης : 25-35

3η Περίοδος

Κύμη - Άρης : 50-57

4η Περίοδος

Κύμη - Άρης : 71-71

Παράταση (Τελικό Σκορ)

Κύμη - Άρης : 77-80

Δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να περάσει νικηφόρα ο Άρης, που παραλίγο να χάσει ένα παιχνίδι δικό του, από την στιγμή που το ήλεγχε για τη μεγαλύτερη διάρκεια του, ακόμη και με διψήφιες διαφορές πόντων.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 25/3/2017)
Δώρο γενεθλίων με… τάσεις αυτοκτονίας και «διπλό» επί της Κύμης (77-80)!

Με άγχος, με τάσεις αυτοκτονίας, με παράταση, αλλά… νίκη. Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα του στη Χαλκίδα. Κέρδισε την Κύμη με σκορ 80-77 και έκανε ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης ανήμερα των 103ων γενεθλίων του συλλόγου.


Οι κίτρινοι πλήρωσαν την αστοχία τους στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στη Χαλκίδα και αυτό εκμεταλλεύτηκε η Κύμη για να έχει το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 9-4 (4’) και 18-13, ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +7 (20-13), διάστημα στο οποίο ο Άρης είχε μόλις 4/10 σουτ εκ των οποίων 0/8 τρίποντα.

Τα πάντα άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο, κυρίως γιατί οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Υποχρέωσαν την Κύμη να πετύχει μόλις ένα σουτ εντός παιδιάς (1/11) και 3/6 βολές σε ολο το δεύτερο δεκάλεπτο. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, πλήρη κυριαρχία στο ριμπάουντ (30-15, εκ των οποίων τα 13 ήταν επιθετικά) και βελτίωση των ποσοστών ευστοχίας (5/12δπ., 3/7τρ.) οι κίτρινοι γύρισαν το ματς. Προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 20-21 (13’) και με συνεχόμενα τρίποντα από Ζάρα και Φλιώνη ξέφυγαν με 24-29 (17’) και 24-33 (19’).

Στο τελευταίο λεπτό είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, αλλά ο Ντραγκίσεβιτς έκανε επιθετικό φάουλ και Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς αστόχησαν σε τρεις βολές πριν ο Κάμινγκς διαμορφώσει το 25-35 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ο Γιάνκοβιτς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 25-38 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά ο Τσούπκοβιτς με 3/3 τρίποντα ηγήθηκε ενός σερί 11-0 της Κύμης που επέστρεψε πολύ γρήγορα στο ματς, μειώνοντας σε 36-38 στο 13’ και αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ.

Η αντίδραση του Άρη ήρθε με τον Κάμινγκς, που καταρχήν δημιούργησε δύο φάσεις για τους Γιάνκοβιτς και Καββαδά και με δικό του λέι απ έδωσε και πάλι διαφορά ασφαλείας στους κίτρινους (38-46 στο 26’). Ο Ζάρας με τρίποντο έγραψε το 42-52 στο 28’, αλλά η Κύμη με τους Σταμάτη και Τουτζιαράκη μείωσε σε 50-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Άρης με τους Κάμινγκς και Ξανθόπουλο να οδηγούν την επίθεση στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έφτασε στο +12 (52-64 στο 32’), αλλά το αντιαθλητικό φάουλ του Σίμτσακ στον Τουτζιαράκη έφερε πέντε πόντους για την Κύμη που μείωσε γρήγορα σε 57-64 (33’).

Με συνεχόμενους πόντους του Σταμάτη η Κύμη έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους (62-67 στο 35’) και το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι… Με καλάθια του Όρτον το σκορ έγινε 66-67 στο 36’, αλλά ο Αμερικανός έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Ξανθόπουλο, ο οποίος με 2/2 βολές έγραψε το 66-69 (2:22). Ο Πάλμπλαντ με τρίποντο ισοφάρισε σε 69-69 (1:46) και το ματς άρχισε από το μηδέν… Ο Ξανθόπουλος έκανε δύο λάθος πάσες και ο Τουτζιαράκης με 1/2 βολές έβαλε την Κύμη μπροστά με 70-69. Ο Ζάρας αστόχησε σε τρίποντο στα 51’’ πριν το φινάλε, ο Ξανθόπουλος έκανε φάουλ στον Σταμάτη (24’’) και τον έστειλε στις βολές. Έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη για το 71-69. Ο Κάμινγκς με 2/2 βολές στα 16’’ ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους για το τάιμ άουτ που ζήτησε ο Μπρατσιάκος. Ο Ξανθόπουλος έκλεψε τη μπάλα από τον Κάντι και στα 4’’ ο Πρίφτης ζήτησε τάιμ άουτ, αλλά το τρίποντο του Ντραγκίσεβιτς δεν βρήκε στόχο και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Ως τα μέσα του έξτρα πενταλέπτου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν (74-74), αλλά τότε οι κίτρινοι με τον Κάμινγκς και τον Καββαδά ξέφυγαν με 74-78 (43’) και με βολές του Ζάρα (1:31) το σκορ έγινε 74-80. Ο Σχίζας με 1/2 βολές μείωσε σε 75-80 (1:15), ο Καββαδάς είχε 0/2 στα 1:04 πριν το τέλος και ο Σχίζας με 2/2 βολές αυτή τη φορά μείωσε σε 77-80 (50’’). Ο Τσαϊρέλης έχασε και αυτός τις βολές που κέρδισε (34’’), ο Σταμάτης αστόχησε σε τρίποντο, αλλά η Κύμη είχε άλλη μια ευκαιρία που δόθηκε από την λάθος πάσα του Ξανθόπουλου. Ο Κάμινγκς έκανε φάουλ στον Τουτζιαράκη στα 4’’, αυτός δεν έβαλε καμία βολή και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αγχωτική νίκη των κίτρινων.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 25-35, 50-57, 71-71 (κ.α.), 77-80.

ΚΥΜΗ: Κάντι 7, Τσούπκοβιτς 14 (3/8τρ., 4ρ., 3ασ.), Κοστόφ 10 (2), Πάλμπλαντ 3 (1), Όρτον 8, Τουτζιαράκης 13 (9/17β., 4ρ., 2κλ.), Σχίζας 7, Σιγκούνας, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 12 (6ρ., 3ασ., 2κλ.), Ντίξον 3 (1).

ΑΡΗΣ: Φλιώνης 3 (1), Τσαϊρέλης 5 (3ρ.), Κάμινγκς 17 (5/6β., 6/8δπ., 0/2τρ., 5ρ., 3ασ.), Γιάνκοβιτς 14 (3/4β., 4/7δπ., 1/7τρ., 10ρ., 3ασ.), Τζάκσον, Ξανθόπουλος 12 (5ρ., 5ασ., 2κλ.), Ζάρας 13 (4/4β., 0/5δπ., 3/6τρ., 3ρ.), Μούρτος 2 (4ρ.), Σίμτσακ 2, Καββαδάς 9 (3/5β., 3/3δπ., 10ρ.), Ντραγκίσεβιτς 3.
benchwarmer
Συγχαρητήρια στην Κύμη για την δίκαιη παραμονή. Νομίζω βασικό στοιχείο της επιτυχίας είναι ότι εμπιστεύτηκε τον ίδιο προπονητή που την ανέβασε ως την Α1, αντί να τον αλλάξει με κάποιον από τους γνωστούς γυρολόγους που θεωρητικά ήταν πιο "έμπειροι" στα μεγάλα σαλόνια. Και extra credits ότι δεν πλήρωσαν την (σωστή, αλλά με ρίσκο) αποπομπή για πειθαρχικούς λόγους των Μόργκαν και Ελ Αμίν.
gratipa1929
'Ηταν λίγο περιπετειώδης η φετινή χρονιά για την Κύμη. Τελικά αποτέλεσε παρελθόν ο προπονητής. Για να δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσουν για τη νέα σεζόν
pan24
QUOTE (gratipa1929 @ Apr 26 2017, 01:56 ) *
'Ηταν λίγο περιπετειώδης η φετινή χρονιά για την Κύμη. Τελικά αποτέλεσε παρελθόν ο προπονητής. Για να δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσουν για τη νέα σεζόν

Ο μπρατσιακος προσωπικα δεν μου γεμιζε το ματι ως προπονητης ομως δεν του αξιζε να φυγει.Αν ο μοργκαν και ο ελ αμιν δεν πλακωνονταν στο ξυλο σε νυχτεριτζιδικο η κυμη δεν θα ειχε κινδυνευσει καθολου
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.