Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νεοι παικτες για την Εθνικη
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3
Arkadios
.
dizzy_fingers
Με τρόμαξες με αυτό το τελευταίο... 17.gif...μέχρι να δω ότι αστειεύεσαι 18.gif.
laugh.gif

Υπάρχουν υποψήφιοι, ευτυχώς.
Κυρίτσης και Ηλιάδης αρχίζουν σιγά σιγά (ο Κυρίτσης εδώ και καιρό ασφαλώς) και δείχνουν τα δόντια τους (σαν τον καιρό ένα πράγμα).

Να πω κάτι να γελάσουμε? Μήπως...Καλαμπόκης στην εθνική? laugh.gif
(ή όχι τόσο αστείο? 39.gif )

Για την προετοιμασία θα μπορούσαν όλοι αυτοί να βοηθήσουν.
Pierce
αν συνεχισουν ετσι ο κομματος με τον ταπουτο τουλαχιστον στην προετοιμασια δεν θα ηταν χρησιμοι?
Alexmei
Σηνύθως οι παίχτες στην Εθνική παίζουν και στην Ευρώπη σωστά; Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Σόφο, Ζήσης, Κακιούζης κτλ κτλ... όλοι δλδ! τώρα ας πούμε τον Κυρίτση.. έπαιξε πέρισυ με το Μαρούσι στην Ευρώπη αλλά εκεί που έπαιξε δν συγκρίνεται με την Ευρωλίγκα.... wink.gif Δεν λέω ότι ο Κυρίτσης δν είναι καλός παίχτης απλός δν έχει εμπηρία στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια επίπεδα... Τώρα ο Βασιλιάδης πιστεύω ότι αξίζει για Εθνική...

Για Μαρμαρινό τι λέτε; λίγο μεγάλος είναι ε;
liolias
Οπου ολους οσους αναφερθηκαν πιστευω οτι πιο πολυ αξιζει ο Βασιλειαδης που ειναι παιχταρας και εχει ευρωπαικη εμπειρια.
liolias
Προτιμω Βασιλειαδη απο Βασιλοπουλο.
rchos
QUOTE
Προτιμω Βασιλειαδη απο Βασιλοπουλο.


ειναι νομιζω λαθος αυτη η αλλαγη!ειδικα με το ξεκινημα που εχει κανει ο βασιλο εφετος!και οι δυο θα ελεγα εγω!

παντως γενικα το να λεμε τωρα για καινουριους για δωδεκαδα ειναι λαθος.μαλλον για παιχτες που μπορουν να κληθουν στην προετοιμασια μπορουμε να λεμε!
ενταξει η αληθεια ειναι οτι ο πρωτος που ερχεται στο μυαλο των περισσοτερων ειναι ο βασιλειαδης!εχει ξεκινησει και καλα στην μαλαγα!
βεβαια αν δειτε τους 12 της ιαπωνιας εχουν κανει ολοι πολυ καλο ξεκινημα χρονιας!
οι διαμαντιδης,ζησης,παπαλουκας(θεε μου τριαδα w00t.gif ) ειναι το αλφα και το ωμεγα των ομαδων τους!στον ολυμπιακο το ιδιο δειχνει να εχει προοπτικη να γινει ο βασιλοπουλος.ενω φωτσης,παπαδοπουλος ειναι βασικοι αναντικαταστατοι στην ντιναμο!ο σοφο ανεβαινει και οι ελληνες διεθνεις παιχτες του παο εχουν τα γνωστα υψιλα στανταρ αποδοσης!μονο ο αρχηγος μας τα χαλασε στη αρχη αλλα θα βρει και αυτος τον δρομο του!για τον σπανουλη δεν λεω τιποτα!μεχρι την ανοιξη θα τον εχουν αγαπησει ολοι εκει στην αμερικη!το πιστευω πολυ!
θεωρω δηλαδη οτι δυσκολα θα μπει και φετος καποιος καινουριος μεσα!
παντως παιχτες οπως ο κυριτσης,πελεκανος,βασιλειαδης,μαυροκεφαλ
δης(δεν το ανεφερε κανεις σας περιεργο),βουγιουκας,παπαμακαριος,γλυνιαδα
κης και ταπουτος που ειναι ηδη μεσα στους 18-20 αλλα και κανα δυο αλλοι αν συνεχισουν να δουλευουν μπορουν να δουν εθνικη γιατι ειναι και μικροτεροι απο καποιους που τωρα παιζουν εκει!η εθνικη εκτος απο τεραστιο βαθος στην αρχικη δωδεκαδα εχει τεραστιο βαθος και απο πισω πιστευω!αυτο ειναι πολυ καλο!
treathitch
Αν βγει κάποιος από την ομάδα (και το αν είναι μάλλον δύσκολο), αυτός θα είναι ο Χατζηβρέττας, εκτός βέβαια από περιπτώσεις τραυματισμού.
Η Ελλάδα χρειάζεται σουτ και περιφερειακή άμυνα. Ο Χατζηβρέττας δίνει το δεύτερο και ...ολίγο από το πρώτο. Ο Βασιλειάδης και ο Κυρίτσης δείχνουν για την ώρα να έχουν κάποιες μικρές πιθανότητες για κατάληψη της δωδέκατης θέσης, η οποία πάντως δεν έχει χηρέψει ακόμα. Ο Βασιλειάδης τα πηγαίνει καλά στην Ουνικάχα, αλλά θα χρειαστεί καιρός ακόμα για να αποκτήσει σταθερότητα σε ένα ρόλο αντίστοιχο με αυτόν που θα έχει (όταν και αν παίξει ποτέ) στην Εθνική. Ο Κυρίτσης είναι σαφώς πιο έτοιμος τώρα, είναι πιο ψημένος, είναι go-to στην ομάδα του, αλλά δεν είναι ούτε εξαιρετικός σουτέρ - όπως ο Βασιλειάδης - ούτε εξπέρ στην άμυνα. Εγώ πάντως τον Κυρίτση θα έπαιρνα αν έδιωχνα το Χατζηβρέττα.
Όσον αφορά τον Ταπούτο, για φέτος μάλλον αδύνατο. Το 2009 δεν αποκλείεται πάντως, αφού ο Κακιούζης προσφέρει όλο και λιγότερες λύσεις και, αν δουλέψει ο Χρηστάκης στην άμυνα, μπορεί να βοηθήσει με πολλά παραγωγικά λεπτά. Δε νομίζω να το πετύχει, αλλά ως γνήσιος φαν του παίκτη, συνεχίζω να ελπίζω...
Όσο για τα περί Κόμματου, Ηλιάδη και Καλαμπόκη, δε βλέπω κάποια ελπίδα, όχι μόνο λόγω ηλικίας ή έλλειψης αθλητικότητας, αλλά και λόγω περιορισμένου παιχνιδιού.
Ο Τσακαλίδης είναι πολύ κακός παίκτης και απορώ πως τον αναφέρουν κάποιοι. Δεν είναι περιορισμένος. Είναι κακός παίκτης. Ο Γλυνιαδάκης είναι μάλλον καλύτερος, αλλά και εκείνος δεν έχει ελπίδα με τους υπόλοιπους της φροντλάιν. Ο Βουγιούκας; Σχεδόν αδύνατο, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το κολεγιακό. Πέρσι πάντως, παρ' όλη τη βελτίωσή του, είχε τα χάλια του. Ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνεται με τους ψηλούς της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Θα επέλεγα ίσως το Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος όμως έχει ανάγκη από σταθερότητα (κάτι σαν τον Βασιλειάδη) και επί πλέον εμπειρία, ώστε να ανταγωνιστεί παίκτες σαν το Ντικούδη και τον Τσαρτσαρή, αφού οι Παπαδόπουλος-Σχορτσανίτης δεν κινούνται από την Εθνική.

Και κάτι ακόμα. Επειδή διαβάζω πολλά από τα ονόματα των παικτών που παίζουν εκτός Ελλάδας, μου κάνει εντύπωση κάτι σαν κόμπλεξ που βγάζουν μερικοί νεαροί users. Οι παίκτες που παίζουν στο NBA, στην Ιταλία, στη Ρωσία ή στην Ισπανία δεν είναι απαραίτητα καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Ο Τσακαλίδης μπορεί να είναι βασικός στο Μέμφις, αλλά κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά εκεί και σαφέστατα δεν ταιριάζει στην Εθνική. Ούτε στην κουτσουρεμένη Ιταλία, ούτε ακόμα και στην Κίνα δε θα ήταν στη 12άδα. Ο Μαρμαρινός (δεν ξέρω γιατί τον αναφέρετε, ο τύπος έχει να παίξει μπάσκετ από το '97), ο Βουγιούκας (για σκεφτείτε λίγο σε ποιο κολέγιο παίζει και τι ανταγωνισμό έχει ο φίλος. Δεν έγινε και Γιοακίμ Νοά ή Τζος ΜακΡόμπερτς επειδή παίζει στο Σεν Λούις, κόντρα σε άλλους νεαρούς) και διάφοροι άλλοι δεν είναι δυνατόν να μπουν στη σύνθεση μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, μόνο και μόνο επειδή παίζουν σε πρωταθλήματα εκτός Ελλάδας.
Anaz
Συμφωνω στα περισσοτερα.
Μια παρατηρηση μονο..ο Κυριτσης εχει παστα μεγαλου σκορερ αλλα στην Εθνικη δεν γινεται να εχει την μπαλα στα χερια του κ να κανει αυτα τα ηρωικα που κανει στο Μαρουσι!Ως ρολιστας λοιπόν ο Χατζηβρεττας ειναι σαφως καλυτερος,πιο ετοιμος κ πιο εμπειρος.Μην ξεχναμε οτι ειναι κ το βασικο οπλο στην αμυνα για αποστολες εξουδετερωσης..!
Βασιλειαδης,Μαυροκεφαλιδης του χρονου θα'ναι λογικα πιο ετοιμοι κ θα διεκδικουν με περισσοτερες αξιωσεις μια θεση στην δωδεκαδα.Ο Γλυνιαδακης λογικα θα κληθει στην προετοιμασια,το αν ειναι καλυτερος απ'τους ηδη υπαρχοντες θα φανει..Παντως Σοφο,Παπαδοπουλος δεν αλλαζουν!
Ο Βασιλοπουλος,αν κ απορω που εξακολουθουν καποιοι να αμφισβητουν την παρουσια του στην Εθνικη,δεν κουνιεται..Ο Γιαννακης τον πιστευει παρα πολυ!!
anti-stress
QUOTE
Παντως γουσταρω να δω Εθνικη στην Ισπανια το 2007 με Αλβερτη, Οικονομου, Σιγαλα, Μπουντουρη κ Ρεντζια για ενα τελευταιο χορο Αστειευομαι.

Ποιο χορό; Το χορό του Ζαλόγγου;;;; blink.gif

Σοβαρά τώρα, δεν κουνιέται κανείς από αυτή την Εθνική, εκτός αν τραυματιστεί σοβαρά ή... την ψωνίσει... wink.gif

Ο δε Χατζηβρέττας είναι από αυτούς που κάνουν τις βρώμικες δουλειές, μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά είναι πολύ χρήσιμος, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Ο Γιαννάκης κάνει επιλογές με βάθος χρόνου, οπότε μπορεί σε 1-2 χρόνια να δούμε το Βασιλόπουλο σε πολύ βασικό ρόλο, όπως έγινε και με το Σπανούλη.

Και ο αρχηγός, μπορεί να μη συμβάλλει τα μέγιστα, προσφέρει, όμως. Άσε που κάνει και τις αστρολογικές προβλέψεις... laugh.gif
panos75
QUOTE
Ο δε Χατζηβρέττας είναι από αυτούς που κάνουν τις βρώμικες δουλειές, μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά είναι πολύ χρήσιμος, οπότε δεν τίθεται θέμα.


Συγγνώμη ρε παιδιά, πλάκα κάνουμε με τον Χατζηβρέτα; blink.gif Ο άνθρωπος ξεκίναγε βασικός, χάναμε με δέκα πόντους και μόλις έμπαινε στη θέση του ο Παπαλουκάς παίρναμε μπρος και κερδίζαμε. Αυτή είναι η χρησιμότητα του. Ειλικρινά πιστεύω πως μόνο στην Ελλάδα, όπου θεοποιούμε το αποτέλεσμα, θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον Χατζηβρέτα απαραίτητο στην εθνική χωρίς να τον πάρουν στο ψιλό.

Δε νομίζω άλλωστε ότι περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους εκάστοτε ομοσπονδιακούς, και στο ελληνικό μπάσκετ συνολικά, ότι δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια να ενσωματωθούν στην εθνική παίκτες όπως οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος. Δηλαδή ο Ρεκαλκάτι που τα κατάφερε στην Ιταλία με τον τρελό-Ποτζέκο και έφτασε σε τελικό Ολυμπιάδας ήταν μάγος; Ή μήπως οι Ισπανοί που στηρίζονται στον Ναβάρο, παρά τις αμυντικές του αδυναμίες, είναι κορόιδα;

Όσον αφορά τους νέους παίκτες για την εθνική, ελπίζω να δούμε του χρόνου στη δωδεκάδα τους Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη στη θέση των Χατζηβρέτα, Τσαρτσαρή. Σίγουρα υπερτερούν τόσο σε ικανότητες όσο και σε προσωπικότητα, και θα κάνουν ακόμη πιο νεανική την ομάδα.
rchos
QUOTE
Δε νομίζω άλλωστε ότι περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους εκάστοτε ομοσπονδιακούς, και στο ελληνικό μπάσκετ συνολικά, ότι δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια να ενσωματωθούν στην εθνική παίκτες όπως οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος.


καλα δεν ισχυει αυτο που λες!εχουν συμετασχει και οι τρεις αυτοι σε προετοιμασιες!προφανως για καποιους λογους οι προπονητες επελεξαν να μην τους συμπεριλαβουν στις 12αδες!
Anaz
QUOTE
Δε νομίζω άλλωστε ότι περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους εκάστοτε ομοσπονδιακούς, και στο ελληνικό μπάσκετ συνολικά, ότι δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια να ενσωματωθούν στην εθνική παίκτες όπως οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος. Δηλαδή ο Ρεκαλκάτι που τα κατάφερε στην Ιταλία με τον τρελό-Ποτζέκο και έφτασε σε τελικό Ολυμπιάδας ήταν μάγος; Ή μήπως οι Ισπανοί που στηρίζονται στον Ναβάρο, παρά τις αμυντικές του αδυναμίες, είναι κορόιδα;
Οχι τα κοροιδα ειμαστε εμεις που αφηνουμε εξω αυτους,κ με την δωδεκαδα που κατεβαζουμε το μονο που'χουμε καταφερει ειναι ενα ευρωπαικο κ ενα ασημενιο στο Μουντο, σε 2 χρονια..
panos75
QUOTE
Οχι τα κοροιδα ειμαστε εμεις που αφηνουμε εξω αυτους,κ με την δωδεκαδα που κατεβαζουμε το μονο που'χουμε καταφερει ειναι ενα ευρωπαικο κ ενα ασημενιο στο Μουντο, σε 2 χρονια..


Με αυτή σου την απάντηση επιβεβαιώνεις αυτό που ανέφερα στην αρχή του μυνήματος μου: ότι εδώ στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα. Ας κερδίσουμε με 50-49 και τον Φούφουτο στην πεντάδα, αρκεί να κερδίσουμε. Εκτός κι'αν μου πεις ότι σε ενθουσίασε η εθνική όπως έπαιξε πέρσι στο Ευρωμπάσκετ, οπότε πάω πάσο. Ή μήπως ξεχάσαμε τι έγινε στη Σουηδία και στους Ολυμπιακούς όπου χάσαμε τα μετάλια γιατί δεν υπήρχε στην ομάδα ένας άνθρωπος ικανός να βάλει τη μπάλα στο καλάθι; Που ήταν ο (βασικός σούτινγκ γκαρντ) Χατζηβρέτας στα παιχνίδια με Ιταλία και Αργεντινή;

QUOTE
panos75, σοβαρευτου. Με Διαμαντοπουλο κ Κομματο (οι οποιοι ειναι τελειωμενοι ως αθλητες) δεν παμε πουθενα. Ποιος θα τρεχει? ποιος θα παιζει αμυνα? ποιος θα εχει ενεργεια? Αυτοι οι 2 θελουν μια μπαλα ο καθενας, ασε που απο μυαλο... Μηπως θα ηθελες κ τον Χατζη πισω? Ελεος.


Ο ''τελειωμένος'' Κόμματος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης πέρσι, όταν κόπηκε από την αποστολή για λόγους που κανείς δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει (δεν λαμβάνω υπόψη τα όσα διέρεαν τα ''παπαγαλάκια'' του Βασιλακόπουλου). Όσο για τον Χατζή, όλοι γνωρίζουμε ότι κόπηκε από την εθνική λόγω των δηλώσεων του για τον Γιαννάκη. Ο Διαμαντόπουλος όντως έκανε κακές επιλογές στην καριέρα του, όμως δεν είναι Ρεντζιάς. Άλλωστε και για τον Σχορτσιανίτη λέγαμε τα ίδια πριν ένα χρόνο και μεταμορφώθηκε. Εφόσον υπάρχει το ταλέντο το ζητούμενο είναι να βρεθεί κάποιος να το αξιοποιήσει.
Anaz
QUOTE
Με αυτή σου την απάντηση επιβεβαιώνεις αυτό που ανέφερα στην αρχή του μυνήματος μου: ότι εδώ στην Ελλάδα μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα.
Μπα,ΚΑΙ αυτο προνομιο των Ελληνων ειναι??? w00t.gif Πωπω κι εκει πρωτοπόροι ειμαστε...! 77.gif icon_drunk.gif tongue.gif
QUOTE
Δηλαδή ο Ρεκαλκάτι που τα κατάφερε στην Ιταλία με τον τρελό-Ποτζέκο και έφτασε σε τελικό Ολυμπιάδας ήταν μάγος;
Αν δεν τα'χε καταφερει όμως το ποστ σου θα ηταν σε τελειως διαφορετικη βαση!Ολοι κρινόμαστε (και) εκ του αποτελεσματος!

To θεαματικο μπάσκετ ειναι θεμα προπονητη περισσοτερο κ λιγότερο των παιχτών.Αν εσυ πιστευεις οτι ο Χατζης ειναι πιο θεαματικος απ'τον Ζηση,τον Διαμαντιδη,τον Σπανουλη κ τον Χατζηβρέττα ε τί να πώ..Παρεπιμπτόντως παρακολουθεις καθολου σε τί κατασταση ειναι ο Χατζης τα τελευταια 2-3 χρονια..?Τα ίδια ακριβως κ για τον Κομματο..
Παντως εχουμε παίξει κ θεαματικα παιχνίδια!(Αμερικη!!!)Αλλα παραδεχομαι οτι δεν παίζουμε το μπάσκετ που παίζει ας πούμε η Ισπανία..Θα'θελα κι εγω να παιζουμε ακομη πιο ελκυστικο μπάσκετ γιατι εχουμε τις δυνατότητες αλλα αυτο που μένει όμως ειναι τα μετάλλια!Μην τα ισοπεδώνουμε όμως..Δεν είμαστε κ Εθνικη Ελλαδος στο ποδόσφαιρο! 19.gif
QUOTE
Ή μήπως ξεχάσαμε τι έγινε στη Σουηδία και στους Ολυμπιακούς όπου χάσαμε τα μετάλια γιατί δεν υπήρχε στην ομάδα ένας άνθρωπος ικανός να βάλει τη μπάλα στο καλάθι; Που ήταν ο (βασικός σούτινγκ γκαρντ) Χατζηβρέτας στα παιχνίδια με Ιταλία και Αργεντινή;
Αλλα χρόνια,άλλο ροστερ,άλλος προπονητης,άλλη ομαδα..Αυτης της ομάδας δεν της λείπει κανεις Διαμαντοπουλος..Αντιθέτως.
Και μιας κ το'φερε η κουβεντα αυτος που παίζει φετος?
panos75
QUOTE
Μπα,ΚΑΙ αυτο προνομιο των Ελληνων ειναι??? Πωπω κι εκει πρωτοπόροι ειμαστε...!


Αν αμφιβάλεις για τ' ότι οι Έλληνες έχουν θεοποιήσει το αποτέλεσμα πέρα από κάθε όριο τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στις αθλητικές εφημερίδες. Πόσοι προπονητές ήταν θεοί όσο νικούσαν και έγιναν άσχετοι μόλις έχασαν κάποια ματς; Θα χάσουμε το μέτρημα. Εδώ ο Κακιούσης τον οποίο υμνούσαν όλοι σε αυτό το φόρουμ έγινε ξαφνικά ''μυρωδιάς''.

Για να μη μιλήσω για τη νοοτροπία των φανατικών: νίκη κι' ας είναι με μηδενισμό επειδή δεν εμφανίστηκε η άλλη ομάδα (βλέπε Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ).

Ο Ρεκαλκάτι κρίνεται θετικά γιατί ρίσκαρε και παρουσίασε κάλό μπάσκετ. Το υλικό που είχε στα χέρια του ήταν σαφώς φτωχότερο από το δικό μας, όμως δεν το γύρισε στον ανταρτοπόλεμο. πήρε το καλύτερο από τους παίκτες του και νίκησε τη Λιθουανία με 100αρα.

QUOTE
Παντως εχουμε παίξει κ θεαματικα παιχνίδια!(Αμερικη!!!)Αλλα παραδεχομαι οτι δεν παίζουμε το μπάσκετ που παίζει ας πούμε η Ισπανία..Θα'θελα κι εγω να παιζουμε ακομη πιο ελκυστικο μπάσκετ γιατι εχουμε τις δυνατότητες αλλα αυτο που μένει όμως ειναι τα μετάλλια!Μην τα ισοπεδώνουμε όμως..Δεν είμαστε κ Εθνικη Ελλαδος στο ποδόσφαιρο!


Τα μετάλια μένουν, μένει όμως και η φήμη. Και εμένα με δυσαρεστεί το γεγονός ότι για να πάρουμε ένα ευεωπαϊκό γίναμε η Λιμόζ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Όταν έχεις μεγαλώσει με Γκάλη και Γιαννάκη έχεις κάποιες στοιχειώδεις απαιτήσεις από την ομάδα. Όχι να βάζει 90 και εκατό πόντους σε κάθε ματς, αλλά όχι και να παρουσιάσει την χειρότερη επίθεση του τουρνουά.

QUOTE
Αλλα χρόνια,άλλο ροστερ,άλλος προπονητης,άλλη ομαδα..Αυτης της ομάδας δεν της λείπει κανεις Διαμαντοπουλος..Αντιθέτως.


Το θέμα δεν είναι τι λείπει από την ομάδα, αλλά το γεγονός ότι ο Χατζηβρέτας δεν έχει καμία θέση σε αυτήν. Τελεία.
treathitch
Πανο αγόρι μου, δε θα έγραφα τίποτα, αλλά είσαι για γέλια. Προσπαθούν οι άλλοι να σου βάλουν μυαλό, αλλά εσύ συνεχίζεις. Μόλις διάβασα την τελευταία σου απάντηση και μου φαίνεται ότι δεν έχεις παρατηρήσει τι μπάσκετ παίζει η Εθνική Ελλάδας. Η Εθνική - για την οποία προφανώς κόπτεσαι όσο κι εγώ, αλλά αντίθετα από μένα δεν φαίνεται να την πολυεμπιστεύεσαι - είναι ήδη μία από τις κορυφαίες international ομάδες της τελευταίας 20ετίας. Το να σου αρέσει το μπάσκετ που παιζόταν στα 80s είναι ασφαλώς δικαίωμά σου, αλλά δείχνει κακό γούστο και έλλειψη σεβασμού προς το σύγχρονο μπάσκετ και τη δευτεραθλήτρια κόσμου, διότι η ομάδα του '87 είναι κυριολεκτικά κατώτερη όχι μόνο από την Εθνική της τελευταίας διετίας (κυρίως του 2006) αλλά ακόμα και από την Εθνική του '89.
Ο Γιαννάκης, για τον οποίο και εγώ αμφέβαλλα, να σαι σίγουρος γι' αυτό, δημιούργησε ένα παρακλάδι, μια σχολή αν θέλεις, που όμοιά της δεν εμφανίστηκε ποτέ στο international basketball και παρουσίασε μαγικό μπάσκετ. Οι αγαπημένοι σου Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης και Κόμματος όχι μόνο δεν καλούνται σε αυτή την ομάδα λόγω ελλείψεων στην άμυνα αλλά και λόγω ανεπάρκειας στο χαρακτήρα τους. Ούτε φαντεζί είναι, ούτε εντυπωσιακός ένας παίκτης που ξέρει μόνο να σουτάρει. Απλά ταλέντο έχει. Και αν θες και κάτι άλλο, οι μόνοι παίκτες τους οποίους δεν εκμεταλλεύτηκε το ελληνικό μπάσκετ όσο έπρεπε ήταν οι 3 φόργουορντ (Ντικούδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής) και ο Χατζηβρέττας, τον οποίο τον είχανε στη μπούκα για να παίζει ο Σιγάλας. Ήταν καλύτερος από τους παίκτες που προανέφερες και πέτυχε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, γιατί αλλιώς δε θα κέρδιζε η ομάδα, το καταλαβαίνεις αυτό; Αυτοί δεν προσαρμόστηκαν και έχασαν.
Όσο για το μπάσκετ αλά Λιμόζ... Ναι, συμφωνώ. Που την πήγε την Εθνική αυτό το μπάσκετ; Της έδωσε την αυτοπεποίθηση, κέρδισε τους Ρώσους (έκλαιγα φίλε μου από τη χαρά μου, το πιστεύεις; Ξέρεις πόσα έπιπλα και πόρτες είχα σπάσει σε παλιότερους ημιτελικούςwink.gif και τους Γάλλους με την άμυνα και έπαιξε μια χαρά με τους Γερμανούς. Κέρδισε στην ψυχολογία, πίστεψαν όλοι στον εαυτό τους και έγιναν μεγάλη ομάδα και μεγάλοι παίκτες.
Τώρα εσύ κάτσε και ψάχνε. Σου προτείνω και μια ομάδα μάλιστα για τα βράδια...
PG- Καλαϊτζής, Βετούλας
SG- Σιγάλας, Χατζής, Διαμαντόπουλος
SF- Αλβέρτης, Παπανικολάου, Κόμματος
PF- Οικονόμου, Ρεντζιάς
C- Τσακαλίδης, Γλυνιαδάκης
dizzy_fingers
Σχολιάζουμε τις απόψεις και όχι αυτούς που τις γράφουν.

Διαφωνώ κι εγώ με τις απόψεις του Πάνου, αλλά προφανώς κανείς δεν είναι για γέλια, από τη στιγμή που δεν τον έχουμε καν γνωρίσει από κοντά.

Και γενικά, οι ειρωνείες, όπως μερικές σε προηγούμενα ποστ καλό είναι να περιορίζονται στο μίνιμουμ δυνατό.
treathitch
Έχεις δίκιο Dizzy. Με συγχωρείς για το χαρακτηρισμό Panos..
Έπρεπε να γράψω ότι αυτά που λες είναι για γέλια, αλλά ίσως και αυτό να ήταν απρεπές.
Anaz
QUOTE
Για να μη μιλήσω για τη νοοτροπία των φανατικών: νίκη κι' ας είναι με μηδενισμό επειδή δεν εμφανίστηκε η άλλη ομάδα
Eνταξει αλλα εδω θελω να πιστευω οτι γινεται μια κουβεντα μεταξυ υγιως σκεπτομενων φιλαθλων(πολυ κλισε..sic.),κ οχι βαμμενων οπαδων.Καμμια ομαδα δεν ειναι υπερανω κριτικης,αλλα με εμμονές κ υπερβολες δεν καταληγουμε καπου.Κι εγω λεω οτι δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απ'το μπασκετ που παιζουμε κ οτι δεν μετρανε ΜΟΝΟ τα μεταλλια, αλλα μη λεμε τωρα οτι θελουμε τον Διαμαντοπουλο,τον Λιαδελη κ τον Κομματο κι ας αποκλειομαστε απ'τον πρωτο γυρο!Ασε που δεν πιστευω σε καμμια περιπτωση οτι με αυτους θα βλεπαμε καλυτερο θεαμα!Δεν ειναι τιποτα τυχαιοι οι παιχτες που διαθετουμε!Ολοι τους πρωταγωνιστουν στις καλυτερες ομαδες της Ευρωπης!!Δηλαδη ούτε αυτες ξέρουν?? Το να ισχυριζομαστε ν'αλλαξουμε τους παιχτες των καλυτερων συλλογων της Ευρωπης για τον Χατζη του Πανιωνιου,τον Κοματο της Αεκ κ τον Διαμαντοπουλο της Α2 Ιταλιας(τωρα που παιζει??) ε ειναι παραλογισμος..
Ν'ασκουμε κριτικη,αλλα δημιουργική κ όχι αντιδραστικη.. wink.gif
QUOTE
Τα μετάλια μένουν, μένει όμως και η φήμη.
Ε όχι δα!Δεν νομιζω οτι η Εθνικη εχει αφησει κακη φημη... ohmy.gif 33.gif Μονο μερικοι κακοπροαιρετοι να τα λενε αυτα,όχι κ να τα οικειοποιηθουμε τωρα!! Ασε που να σου πω κ κατι..;Ακομα κ στο ποδοσφαιρο η Εθνικη μας δεχτηκε σκληρη κριτικη για το "defensive football" που ειναι "καταστροφικο" αλλα στο περασμενο Μουντιαλ ειδαμε πολλες ομαδες να ακολουθουν την πετυχημενη συνταγη της Εθνικης μας,κ μαλιστα απο παραδοσιακες μεγαλες δυναμεις με μεγαλες δυνατοτητες!!Αλλα οταν επαιρναν οι Ιταλοι τα μεταλλια ήταν "καλοι αμυντικοι",εμεις ειμαστε "καταστροφικοι"!!Ειναι δυσκολο να χωνεψει κανεις οτι μια τοσο μικρη δυναμη πηγε στην κορυφη! ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Σε καμμια περιπτωση δεν συγκρινω την Εθνικη Μπασκετ με του ποδοσφαιρου όσων αφορα το θεαμα κ το υλικο που διαθετουν!!
Pierce
QUOTE(treathitch @ Nov 7 2006, 05:37 PM) *
Το να σου αρέσει το μπάσκετ που παιζόταν στα 80s είναι ασφαλώς δικαίωμά σου, αλλά δείχνει κακό γούστο

ελεος! ε οχι και κακο γουστο το μπασκετ ειναι θεαμ. . και τοτε ανθιζε το show time ton lakers 77.gif οποπυ εβλεπες τρελα πραγματα μεσα στο γηπεδο. τωρα δυστυχως δεν βλεπεις τετοια πραγματα .το να παιζεις αμυνα και μονο και να τελειωνεις τον αγωνα στους 60 δεν σου προσφερει καμια μα καμια ευχαριστηση.
Alexmei
τρέχει πολύ ταλέντο φέτος και θα είναι δύσκολη η επιλογή των παιχτών... πιστεύω πως ο Σόφο αν δν χάσει κιλά (και ανεβάσει την τιμή του στο fantasy game angry_red.gif tongue.gif ) δν τον βλέπω να ξαναπηγαίνει... αλλά το ερώτημα αν φύγει ο Σόφο (χτύπα ξύλο): ποιος θα τον αντικαταστήσει;;;
panos75
QUOTE
Το να σου αρέσει το μπάσκετ που παιζόταν στα 80s είναι ασφαλώς δικαίωμά σου, αλλά δείχνει κακό γούστο και έλλειψη σεβασμού προς το σύγχρονο μπάσκετ και τη δευτεραθλήτρια κόσμου, διότι η ομάδα του '87 είναι κυριολεκτικά κατώτερη όχι μόνο από την Εθνική της τελευταίας διετίας (κυρίως του 2006) αλλά ακόμα και από την Εθνική του '89.


Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ''περί ορέξεως κολοκυθόπιτα''. Όταν μεγάλωνα την δεκαετία που αναφέρεις έμαθα ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι απλώς κάποια παιχνίδια τα οποία παρακολουθούμε για να διασκεδάσουμε. Εσύ πάλι, και πολλοί άλλοι, βλέπετε τα μπάσκετ σαν πόλεμο όπου πρέπει να σκοτώσουμε τον ''οχτρό'' με κάθε δυνατό μέσο. Εγώ όταν έχανε η εθνική σε διαβεβαιώ πως δεν είχα καμία διάθεση να σπάω καρέκλες. Στεναχωριόμουν φυσικά, αλλά αναγνώριζα ότι χάσαμε δίκαια και συνέχιζα.

Ξέρω ότι θα ακούσω την κλισέ απάντηση ''αν θες θέαμα πήγαινε στο θέατρο''. Βρίσκω όμως τρομερά υποκριτικό να έχει δαιμονοποιηθεί από τον Τύπο και τους φίλαθλους στην Ελλάδα ο Μάλκοβιτς λόγω Λιμόζ και από την άλλη όταν η Ελλάδα χρησιμοποιεί το ίδιο στιλ για να ανέβει στην κορυφή να γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως.

Όπως επίσης βρίσκω παράδοξο πολλοί προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ να εκφράζουν από τη μία την ανηυσυχία τους γιατί τα μικρά παιδιά μπαίνουν από τα μίνι κιόλας στο λούκι των συστημάτων και της βαθμοθηρίας, και από την άλλη να σχολιάζουν αρνητικά όποιον παίκτη τολμά να βγει εκτός συστήματος και να αυτοσχεδιάσει, όπως αυτοί που ανέφερα.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω που κολάνε οι Σιγάλας, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Καλαϊτζής σε σχέση με αυτά που έγραψα.
rchos
pano ενταξει διαφωνω με την αποψη σου οπως και πολλοι απο οτι φαινεται!πρεπει βεβαια ολοι να μαθουμε να συζηταμε και να μην την πεφτουμε σε καποιον που εχει διαφορετικη αποψη με χαρακτηρισμους και ειρωνιες!οσο παραξενες και αν μας φαινονται οι αποψεις του αλλου οταν αυτος δεν εχει προσβαλει κανεναν!
QUOTE
Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ''περί ορέξεως κολοκυθόπιτα''. Όταν μεγάλωνα την δεκαετία που αναφέρεις έμαθα ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι απλώς κάποια παιχνίδια τα οποία παρακολουθούμε για να διασκεδάσουμε. Εσύ πάλι, και πολλοί άλλοι, βλέπετε τα μπάσκετ σαν πόλεμο όπου πρέπει να σκοτώσουμε τον ''οχτρό'' με κάθε δυνατό μέσο. Εγώ όταν έχανε η εθνική σε διαβεβαιώ πως δεν είχα καμία διάθεση να σπάω καρέκλες. Στεναχωριόμουν φυσικά, αλλά αναγνώριζα ότι χάσαμε δίκαια και συνέχιζα.


τοπ ως αντιδρα ο καθενας μετα απο μια ηττα δεν λεει τιποτα!αρκει οι πορτες και οι καρεκλες που σπαει να ειναι δικες του και να μην τις σπαει στο κεφαλι του αλλου!επισης αν απο τα νευρα σου αντιδρασεις εκεινη την στιγμη υπερβολικα δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζεις οτι εχασε η ομαδα σου δικαια!αυτα τα λεει ενας ανθρωπος βεβαια που ποτε στη ζωη του μετα απο ηττα δεν εχει νευριασει ουτε εχει σπασει τιποτα!(ναι για μενα μιλαω tongue.gif )

οσο για το θεμα λιμοζ δεν θεωρω οτι το μπασκετ της εθνικης ηταν τοσο ασχημο οσο της λιμοζ του μαλκοβιτς!

Υ.Γ.ξεχασα να πω οτι οι αποψη μου περι του θεματος οσο και να φανει περιεργο σε μερικους ειναι ιδια με του αναζ! biggrin.gif
panos75
Φίλε rchos7 δεν είχα αυταπάτες ότι θα συμφωνούσε η πλειοψηφία μαζί μου. Από τη στιγμή που κάποιος, όπως ο Γιαννάκης, φέρνει αποτελέσματα είναι φυσιολογικό να βρίσκεται στο απυρόβλητο και όποιος τολμά να τον αμφισβητήσει να γίνεται στόχος.

Μη ξεχνάμε πως πολλές φορές τα πάντα είναι θέμα τύχης. Αν ο Διαμαντίδης δεν έβαζε το τρίποντο με τη Γαλλία τότε είμαι βέβαιος πως αυτοί που υμνούν σήμερα τον Γιαννάκη και τους μπασκετμπολίστες μας, οι ίδιοι θα τους έριχναν στην πυρά. Όπως συνέβη άλλωστε μετά τα ματς με Ιταλία το 2003 και Αργεντινή το 2004. Ακόμη άλλωστε θυμάμαι μεγάλο όνομα της μπασκετικής δημοσιογραφίας να μου λέει εκείνη την εποχή (φθινόπωρο 2004) πως ο Χατζηβρέτας δεν πρέπει να ξαναπαίξει στην εθνική γιατί είναι ''χέστης'' (ο Airkef ξέρει ποιόν εννοώ wink.gif .
thrylos7
Είναι λίγο αστείο να συγκρίνουμε αυτή την Εθνική Ομάδα με τη Λιμόζ του Μάλκοβιτς... Τ' ότι παίζουμε καλή άμυνα σε σημαίνει ότι ακολουθούμε το ίδιο στυλ...

QUOTE
Ακόμη άλλωστε θυμάμαι μεγάλο όνομα της μπασκετικής δημοσιογραφίας να μου λέει εκείνη την εποχή (φθινόπωρο 2004) πως ο Χατζηβρέτας δεν πρέπει να ξαναπαίξει στην εθνική γιατί είναι ''χέστης''

Γι' αυτό μάλλον δεν έχει τόσο επιθετικές αρμοδιότητες... Νομίζω δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο Χατζηβρέττας έχει πάψει από καιρό να θεωρείται ο σκόρερ της Εθνικής.

QUOTE
Μη ξεχνάμε πως πολλές φορές τα πάντα είναι θέμα τύχης. Αν ο Διαμαντίδης δεν έβαζε το τρίποντο με τη Γαλλία τότε είμαι βέβαιος πως αυτοί που υμνούν σήμερα τον Γιαννάκη και τους μπασκετμπολίστες μας, οι ίδιοι θα τους έριχναν στην πυρά. Όπως συνέβη άλλωστε μετά τα ματς με Ιταλία το 2003 και Αργεντινή το 2004.

Μιλάς κυρίως για τους... όχι και τόσο ειδικούς... Δεν έχεις καθόλου άδικο πάντως.

QUOTE
ελεος! ε οχι και κακο γουστο το μπασκετ ειναι θεαμ. . και τοτε ανθιζε το show time ton lakers οποπυ εβλεπες τρελα πραγματα μεσα στο γηπεδο. τωρα δυστυχως δεν βλεπεις τετοια πραγματα .το να παιζεις αμυνα και μονο και να τελειωνεις τον αγωνα στους 60 δεν σου προσφερει καμια μα καμια ευχαριστηση.

Σωστό όλο αυτό.. Αλλά δεν ξέρω που κολλάει με την Εθνική... λογικά δεν αναφερόμαστε στο ΝΒΑ...

Για τον Χατζηβρέττα δεν ξέρω, αλλά ίσως κάποιος από τους Ντικούδη (κυρίως) - Τσαρτσαρή να βγει, αν ο Μαυροκεφαλίδης κάνει καλή χρονιά στη Ρόμα.
Όχι ότι είναι φαβορί να βγουν, απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους που δε βγαίνουν με τίποτα.
Anaz
QUOTE
Από τη στιγμή που κάποιος, όπως ο Γιαννάκης, φέρνει αποτελέσματα είναι φυσιολογικό να βρίσκεται στο απυρόβλητο και όποιος τολμά να τον αμφισβητήσει να γίνεται στόχος.
Πολυ σημαντικο σχολιο που μου δινει κ την ευκαιρια να διαχωρίσω ξανα την θέση μου.Η αποψη μου συνοψιζεται στο εξης που ειπα κ πιο πάνω: Ν'ασκουμε κριτικη,αλλα δημιουργική κ όχι αντιδραστικη..
Γενικα όμως δεν νομιζω οτι καποιος απο εδω εδειξε οτι θεωρει τον Γιαννακη υπεράνω πασας κριτικης!Οπως ειπα..Θελω να πιστευω οτι εχουμε να κανουμε με "υγιως σκεπτομενους φιλαθλους"!Ακομη κι ετσι όμως να μην ειναι,εφοσον δεν εχει δωθει αφορμη,τετοια σχολια υποτιμουν την νοημοσυνη μας,ή τουλαχιστον τη δικη μου!.. wink.gif peace.gif
Κατα τ'αλλα πολυ σεβαστη η αποψη σου,(αν δεν ελεγες κ τα "τρελα" περι Κομματου κ Χατζη θα ηταν ακομη περισσοτερο.. tongue.gif ), απο αυτα που γραφεις να υποθεσω οτι εισαι fan του ΝΒΑ? smile.gif Δεν διαφωνω κ τοσο με την ουσια αυτου που θες να πεις,αλλα σε βρισκω βεβαιως πολυ υπερβολικο εως καταστροφικο,όπως το διατυπώνεις..
Επισης μια παρατηρηση..θεαματικο μπασκετ δεν σημαινει δεν παιζω αμυνα,ούτε το παιζω δυνατη αμυνα σημαινει παίζω καταστροφικα κ χωρις θεαμα! wink.gif
anti-stress
Αυτή η Εθνική έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να παίζει καλό μπάσκετ και του χρόνου θα παίζει ακόμα καλύτερα! Και αυτό το στηρίζω στο πόσο καλύτερα έπαιξε η ομάδα φέτος σε σχέση με πέρσι. 41.gif

Γι'αυτό και δε θα γίνουν αλλαγές, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητες. wink.gif

Σκεφτείτε ακόμα ότι εκτός από τις ισορροπίες μέσα στα παιχνίδια πρέπει να τηρούνται και κάποιες ισορροπίες στις προπονήσεις, στο ξενοδοχείο, στις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους, ώστε να είναι όλοι καλά, να μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα, την ώρα του αγώνα να πηγαίνουν όλα ρολόι και η ομάδα να φτάνει ψηλά...
panos75
QUOTE
Είναι λίγο αστείο να συγκρίνουμε αυτή την Εθνική Ομάδα με τη Λιμόζ του Μάλκοβιτς... Τ' ότι παίζουμε καλή άμυνα σε σημαίνει ότι ακολουθούμε το ίδιο στυλ...


Νομίζω ότι τον καλύτερο χαρακτηρισμό για το μπάσκετ που παίζει (ή τουλάχιστον έπαιξε στο Βελιγράδι) η εθνική τον έχει δώσει ο Διονύσης Ελευθεράτος: ανέραστο. Κερδίζει το σεβασμό των ειδικών, δεν δημιουργεί όμως ιδιαίτερες συμπάθειες (για να το θέσω κομψά) μεταξύ των φιλάθλων.

QUOTE
Κατα τ'αλλα πολυ σεβαστη η αποψη σου,(αν δεν ελεγες κ τα "τρελα" περι Κομματου κ Χατζη θα ηταν ακομη περισσοτερο.. ), απο αυτα που γραφεις να υποθεσω οτι εισαι fan του ΝΒΑ?


Με τον Νέστορα έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία τόσο λόγω της πορείας του, όσο και της συνολικής (εχθρικής) στάσης του Τύπου απέναντι του. Μιλάμε για έναν παίκτη που μέχρι τα 24 του δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο. Τότε τον βρήκε στον ΠΑΟΚ ο Αλεξανδρής, πίστεψε και δούλεψε μαζί του και ξεπετάχτηκε για να γίνει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Και τα δύο καλοκαίρια που κλήθηκε στην εθνική (2003 και πέρσι) διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Θεσαλλονίκη όπου έκανε καθημερινά ατομικές προπονήσεις. Αλήθεια, πόσοι Έλληνες σταρ θα έκαναν κάτι τέτοιο;

Επιπλέον δεν ξεχνώ το τραγελαφικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο F-4 της Μόσχας: τον Κόμματο να είναι με το κύπελλο της Ευρωλίγκα αγκαλία και την ίδια στιγμή τους Έλληνες δημοσιογράφους να τον βρίζουν χυδαία (ανεγκέφαλος, ηλίθιος, άχρηστος, ανάξιος για την Εθνική, κλπ.). Κι' όλα αυτά γιατί το παιδί δεν είναι ρουφιάνος, ούτε γλείφει τη ''μασονία''.

Αλλά και στην περίπτωση Χατζή μου έκανε άσχημη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του ο Γιαννάκης. Ειδικά μετά την περίπτωση Κορωνιού στο Μαρούσι θα έπρεπε να κρατάει τουλάχιστον τα προσχήματα.

Είμαι φαν του ΝΒΑ, αλλά όχι βέβαια του σημερινού. Το σημερινό μπορεί να χαρακτηριστεί με την εξής ατάκα (για να παραφράσουμε τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ):''So many muscles, so little brains''.
thrylos7
Πολλοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί... Να προσέχουμε τι λέμε και κυρίως πως το λέμε...

QUOTE
Νομίζω ότι τον καλύτερο χαρακτηρισμό για το μπάσκετ που παίζει (ή τουλάχιστον έπαιξε στο Βελιγράδι) η εθνική τον έχει δώσει ο Διονύσης Ελευθεράτος: ανέραστο. Κερδίζει το σεβασμό των ειδικών, δεν δημιουργεί όμως ιδιαίτερες συμπάθειες (για να το θέσω κομψά) μεταξύ των φιλάθλων.

Βλέποντας την πρώτη παρένθεση.. μάλλον δεν έπαιξε και τόσο άσχημα στην Ιαπωνία ε;

Όντως, δεν έπαιξε θεαματικά στο Ευρωμπάσκετ, αλλά προσωπικά αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε εκείνη την περίοδο... (Στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίξαμε πιο ..θεαματικά, αλλά το αποτέλεσμα, έτυχε ίσως, να μην έρθει...)
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε βλεπόμασταν ή τίποτα σχετικό...
Pierce
QUOTE(Arkadios @ Nov 8 2006, 03:20 AM) *
Αφου ειναι τοσο καλος ο Κομματος πως βρεθηκε απο το Μακαμπι στην ΑΕΚ? Πρεπει να τον ευχαριστησουμε κιολας που διεκοψε τις διακοπες του για την Εθνικη?
Ε βεβαια, μονο καποιος θαυμαστης των Κομματου, Χατζη, Διαμαντοπουλου κ Λιαδελη θα μπορουσε να θαυμαζει κ τον Αλεξανδρη, τον πιο ρατσιστη, ξενοφοβικο, απαρχαιωμενο κ με χαμηλοτατο IQ προπονητη.
Μηπως φιλε panos75 θα ηθελες εκτος απ τους Κομματο, Χατζη, Διαμαντοπουλο κ Λιαδελη κ τον Ιωαννιδη σαν προπονητη στην Εθνικη? Τον καρκινο του ελληνικου μπασκετ? Ελεος και παλι.

το οτι ο κομματος εχει φθινουσα πορεια ειναι καθαρα λογω ξεροκεφαλιας του. δεν μπορεις να αμφισβητεις ομως το μεγαλο ταλεντο του και οτι ειναι αδικο να μην του δωθει αλλη μια ευκαιρια. και μηπως τα παναθηναικα σου αισθηματα σου εχουν δημιουργησει μια εμπαθεια για τον ξανθο? ε οχι και καρκινο . εκανε τον ολυμπιακο και τον αρη υπερομαδες (ασχετα αν ειχε καποιο κομπλεξ με τους τελικους) και την αεκ την ξαναεμφανισε στο μπασκετ. και με την εθνικη ειχε μια καλη σταδιοδρομια. και που στηριζεις ολες αυτες τις αποψεις για τον αλεξανδρη?
rchos
ενας νεος παιχτης που σε βαθος χρονου και οχι αμεσα μπορει να απασχολησει την εθνικη ειναι ο περπερογλου του πανιωνιου!ολοκληρωμενος παιχτης με πολλες δουλειες μεσα στο γηπεδο!
Anaz
QUOTE
ενας νεος παιχτης που σε βαθος χρονου και οχι αμεσα μπορει να απασχολησει την εθνικη ειναι ο περπερογλου του πανιωνιου!
Πολυ σωστος!!
suspect
Ομαδα που κερδιζει ( εχει επιτυχιες ) δεν αλλαζει γιατι δεν υπαρχει λογος να αλλαξει
Περαν της αξιας υπαρχουν και αλλα πραγματα. Όπως το κλιμα, η χημεια, η λειτουργικοτητα, η οικονομια των αγωνων και Η ΟΜΑΔΑ.
Πχ ο Κυριτσης είναι καλυτερος του Χ’’βρεττα.
Ο Νικος όμως βοηθαει τη δεδομενη ομαδα περισσοτερο.
Δεν είναι τυχαιο ότι στον ΠΑΟ είναι δευτερος σε λεπτα συμμετοχης μετα τον βαλτο αγορι μου.
Ο Χ’’βρεττας είναι ο μονος που θα μαρκαρει ψηλο 2αρι, εχει την ικανοτητα να βγαινει στον αιφνιδιασμο και δινει μεγαλυτερη δυναμη στην ομαδα.


Εχουμε πλακα παντως ως λαος.
Αυτή την περιοδο εχουμε την πληρεστερη εθνικη ομαδα ολων των εποχων και λεμε για αλλους παικτες. Ναι, υπαρχουν αλλοι 4-5 που καλουνται στην προετοιμασια. Από κει και περα δεν νομιζω ότι αδικειται κανεις άλλος.

Σε ότι αφορα το θεαματικον της εθνικης, εχω το dvd με την Αμερικη.
Οστις θελει του το γραφω.

Με 20 ευρω για την αυθαδεια….
treathitch
Kαι με 0 από το ίντερνετ wink.gif
thrylos7
Μάλλον αναφερόμαστε σε παίκτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στη εθνική μετά το 2008... ; rolleyes.gif
dimitrisp
QUOTE(thrylos7 @ Nov 15 2006, 01:05 PM) *
Μάλλον αναφερόμαστε σε παίκτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στη εθνική μετά το 2008... ; rolleyes.gif
Ναι να υποθεσω και εγω οτι αυτο ισχυει καθως μεχρι τους Ολυμπιακους Αγωνες στο Πεκινο το 2008 η 12αδα σχεδον αν οχι σιγουρα (εκτος απροοπτου δηλαδη) εχει ""κλειδωσει"" wink.gif
Alexmei
δν νομίζω.... ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΟΦΟ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ! έχει βάλει πολλά κιλά ρε παιδί μου.... βέβαια δν φοβάμαι ότι θα του στερήσει αυτός ο λόγος θέση στην Εθνική γιατί που να βρεις τέτοιο θηρίο ξανά, αλλά μπορεί να τραυματιστεί (χτύπα ξύλο) γιατί αν είσαι πολύ βαρύς υπάρχει τεράστια πιθανότητα να τραυματιστείς...
liolias
Σκεψου και το θετικο.Μπορει να τραυματησει και τους αντιπαλους αν πεσει πανω τους!!
qspock
QUOTE(panos75 @ Nov 8 2006, 03:24 AM) *
Νομίζω ότι τον καλύτερο χαρακτηρισμό για το μπάσκετ που παίζει (ή τουλάχιστον έπαιξε στο Βελιγράδι) η εθνική τον έχει δώσει ο Διονύσης Ελευθεράτος: ανέραστο.


Ο ποιος? Ειλικρινα, ποιος?
Δε τον ξερω, δεν ενδιαφερομαι να τον μαθω. Ακου ανεραστο το μπασκετ της εθνικης... Ειναι απο αυτους τους ποδοσφαιροπληκτους κομπλεξικους με το μπασκετ ο εν λογω δημοσιογραοφυς?

Ειναι πολλα τα παραπανω αυτα στα οποια ηθελα να αναφερθω, δυστυχως τωρα πηρα χαμπαρι το καπως ακαιρο αυτο τοπικ για την εθνικη μας.

Η εννοια θεαματικο μπασκετ, εχει να κανει και με το ποιοτικο μπασκετ. Οταν η εθνικη μας δεν ικανοποιει ειναι γιατι δεν εχει πιασει καλη αποδοση. Οχι γιατι δεν εχει καλο στυλ. Να μην μπερδευουμε τα πραγματα. Τι παει να πει αμυντικογενες παιχνιδι? Δεν εμπαιναν τα τριποντα, μεχρι που μπηκαν και ειδαμε τι εγινε. Η κατοσταρα με τους Αμερικανους κλεινει στοματα...

Να πω και λιγα για την μεγαλη Λιμοζ του 93. Αυτη η Λιμοζ δεν ηταν η Λιμοζ του Μαλκοβιτς. Ηταν η Λιμοζ του Ντακουρι, του Ζντοβτς, του Οστροφσκι, του πολυβολου Μαικλ Γιανκ και του Μαλκοβιτς.
Ξυλοκοποι ηταν ο Μπιλμπα και ο Εμπαγια. Οι πρωτοι 4 ομως, ηταν ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ και πολυ καλοι επιθετικοι παιχτες. Με κορυφαιο τον εγχρωμο Αμερικανο Μ. Γιανκ, εναν απιστευτο σκορερ τον οποιο δεν χορταινα να βλεπω να σκοραρει! Ο Ντομερκατ τον πλησιαζει σε στυλ, αλλα ειναι πιο ασταθης και ποιο αργος.
Χωρις αυτους τους παιχτες, ο Μαλκοβιτς δεν θα επαιρνε τιποτα.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα. Η Λιμοζ επαιζε και ωραιο μπασκετ, δεν ηταν μονον η αμυνα αυτη που επαιρνε τα ματς. Οι αντιπαλοι της δεν μπορουσαν να σταματησουν συγκεκριμενες μοναδες που ηταν κυνδινος-θανατος, κυριως οταν η μπαλα εκαιγε. Ηταν αξια πρωταθλητρια Ευρωπης.

Για το ποιοι παιχτες θα μπορουσαν να βοηθησουν την εθνικη, νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις να πει κανεις οτιδηποτε. Αυτη τη στιγμη, σχεδον ολοι φαινονται αμετακινητοι. Η μονη φανερη αδυναμια της εθνικης, ειναι η ελλειψη ενος ικανοτατου σουτερ-σκορερ. Γι'αυτο και αναφερεται ο Χατζηβρετας, γιατι ειναι προφανης η αδυναμια του (οσο καλος κι αν ειναι στα αλλα του καθηκοντα) στον επιθετικο τομεα και κυριως στον τομεα του ηγετη επιθετικα. Ή αν θελετε, στην ασταθεια του σουτ του.

Ναι, εχει προσφερει ο συγκεκριμενος παιχτης, και οσο δεν υπαρχει αντικαταστατης να προσφερει περισσοτερα δεν αλλαζει. Αλλα απο την αλλη, κατανταει βαρετο να τον υπερασπιζονται τοσοι και τοσοι, υπερεκτιμωντας τις περισοτερες φορες την προσφορα του, και μειωνοντας ετσι τους υπολοιπους. Λες και μονον ο Χατζηβρετας δουλευει, μονον αυτος παιζει την καλυτερη αμυνα, μονον αυτος ειναι εργαλειο. Οχι. Απλα αυτον τον συμπαθουμε λιγο παραπανω γιατι υπερβαλλει εαυτον.

Κανεις ομως δεν χρειαζεται υπερασπιση. Η εθνικη μας ειναι πλεον ανωτατου επιπεδου, και αναποφεκτα εκει θα παιζει η αφροκρεμα μας. Δεν κανουμε σε κανεναν χαρη επειδη προσπαθει, ποσο μαλλον οταν προσπαθουν ολοι. Ο καλυτερος θα παιξει. Τελεια και παυλα. Την προσφορα του καθενος και το δεσιμο με το συνολο θα την κρινει την καταλληλη στιγμη ο προπονητης. Υπαρχουν τοσα δυαρια που εχουν μεγαλυτερο ταλεντο απο τον Χατζηβρεττα. Οταν θα ερθει η ωρα, θα τους δωθει η ευκαιρια, ας την αρπαξουν και θα παρουν την θεση τους. Αν οχι, τοτε ας ειναι ο Χατζηβρετας αυτος που θα επωμιζεται το ρολο του βασικου δυαριου.

ΥΓ: Γινεται να παρουμε τον Ντομερκατ στην εθνικη? Ταιριαζει γαντι μιλαμε. Τι ειναι αλλο ενα διαβατηριο μωρε. Τοσα και τοσα εχει... tongue.gif
Εκει στον Ολυμπιακο ξυπνατε! Να πως θα ανοιξει η θεση για τον Ματσε: Θα γινει ελληνας ο Ντομερκατ! Γυναικα Ελληνιδα εχει, ολα γινονται.
rchos
QUOTE
Κατα τα αλλα ο ΟΣΦΠ εχει θεσεις και για Ματσε και για Ντομερκαντ, μονο ο Μακναμαρα μενει εξω στην Α1.

ειναι off topic το ξερω αλλα ο ολυμπιακος δεν εχει θεση αδεια αυτην την στιγμη για την ελλαδα για να γυρισει ο ματσε.οταν γυρισει θα πρεπει καποιος απο τους υπαρχοντες ξενους να κοπει για το πρωταθλημα.
kolossos
QUOTE(panos75 @ Nov 7 2006, 04:47 AM) *
Συγγνώμη ρε παιδιά, πλάκα κάνουμε με τον Χατζηβρέτα; blink.gif Ο άνθρωπος ξεκίναγε βασικός, χάναμε με δέκα πόντους και μόλις έμπαινε στη θέση του ο Παπαλουκάς παίρναμε μπρος και κερδίζαμε. Αυτή είναι η χρησιμότητα του. Ειλικρινά πιστεύω πως μόνο στην Ελλάδα, όπου θεοποιούμε το αποτέλεσμα, θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον Χατζηβρέτα απαραίτητο στην εθνική χωρίς να τον πάρουν στο ψιλό.

Δε νομίζω άλλωστε ότι περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στους εκάστοτε ομοσπονδιακούς, και στο ελληνικό μπάσκετ συνολικά, ότι δεν έγινε ούτε καν προσπάθεια να ενσωματωθούν στην εθνική παίκτες όπως οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος. Δηλαδή ο Ρεκαλκάτι που τα κατάφερε στην Ιταλία με τον τρελό-Ποτζέκο και έφτασε σε τελικό Ολυμπιάδας ήταν μάγος; Ή μήπως οι Ισπανοί που στηρίζονται στον Ναβάρο, παρά τις αμυντικές του αδυναμίες, είναι κορόιδα;

Όσον αφορά τους νέους παίκτες για την εθνική, ελπίζω να δούμε του χρόνου στη δωδεκάδα τους Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη στη θέση των Χατζηβρέτα, Τσαρτσαρή. Σίγουρα υπερτερούν τόσο σε ικανότητες όσο και σε προσωπικότητα, και θα κάνουν ακόμη πιο νεανική την ομάδα.


Ο Χατζηβρέτας ειδικά στο Βελιγράδι είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η εθνική είναι πολύτιμο κομματι της ομάδας.
Όσο για Λιαδέλη και λοιπούς που αναφέρεις αν όντως άξιζαν να παίξουν εθνική δεν θα βρισκόντουσαν εκεί που βρίσκονται τώρα.
Όσο για τον Τσαρτσαρή εντάξει τι να πω. ΚΑι να ήταν και κανένας παικταράς αυτός που πρότεινες για αντικαταστάτη...
Γενικά τώρα για τα επόμενα 2 χρόνια θεωρώ πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι. Οι πρώοι που λογικά θα δουν την πόρτα της εξόδου είναι οι Χατζηβρέτας, Ντικούδης και Κακιούζης κυρίως λόγω ηλικίας. Μετά από αυτούς ερωτηματικό παραμένει και ο Σομοκλής (προσωπικά πάντως θεωρώ αρκετά δύσκολο να κινηθεί και αυτός εκτός και αν παρουσιάσουν φοβερή εξέλιξη Μαυροκεφαλίδης και Γλυνιαδάκης). Όσο για τον Τσακαλίδη που γράφτηκε κάπου, αυτόν πραγματικά ουτε που θα έπρεπε να τον αναφέρουμε. Πολύ χειρότερος ακόμα και από τον Μπουρούση θα έλεγα.

QUOTE
Μη ξεχνάμε πως πολλές φορές τα πάντα είναι θέμα τύχης. Αν ο Διαμαντίδης δεν έβαζε το τρίποντο με τη Γαλλία τότε είμαι βέβαιος πως αυτοί που υμνούν σήμερα τον Γιαννάκη και τους μπασκετμπολίστες μας, οι ίδιοι θα τους έριχναν στην πυρά. Όπως συνέβη άλλωστε μετά τα ματς με Ιταλία το 2003 και Αργεντινή το 2004. Ακόμη άλλωστε θυμάμαι μεγάλο όνομα της μπασκετικής δημοσιογραφίας να μου λέει εκείνη την εποχή (φθινόπωρο 2004) πως ο Χατζηβρέτας δεν πρέπει να ξαναπαίξει στην εθνική γιατί είναι ''χέστης'' (ο Airkef ξέρει ποιόν εννοώ


Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν καταλήγουμε κάπου. Ο Γιαννακης έχει κάνει δουλειά όχι μόνο στο παιχνίδι της εθνικής αλλά και στην φιλοσοφία με την οποία παίζει. Το ότι σαφώς χρειάστηκε τύχη για να αρχίσει η ομάδα να γίνεται "μεγάλη" δεν αμφισβητείται. Επίσης το ότι η εθνική παίζει "Σωστό" (με ότι αυτό περιέχει) μπάσκετ δεν κάνει τον Γιαννάκη Θεό που δεν τον αγγίζει κανένα σχόλιο και καμία κριτική.
enypnio
KANTE ONEIRA ME TIS EMFANISEIS POU KANEI STON PANATHINAIKO FETOS O XATZIVRETTAS OXI DEN TO KOYNAEI APO TIN ETHNIKI DEN PAEI POYTHENA

21 PONTOUS EBALE ME TIN MALAGA POY EXEI TOYS PERISSOTEROYS MI NBAERS ISPANOUS DIETHNIS

PARAKATW KAI EGW YPER EIMAI GIA LOUKA KAI VASILEADI ALLA AMA DEITE RE PAIDIA TA STATISTIKA TOYS STIN EUROLEAGUE VASILEIADI XATZIVRETA EINAI MERA ME TIN NYXTA TI NA LEME TWRA

TWRA O LOUKAS MPOREI NA PAREI TIN THESI TOY NTIKOUDI I TOU SOFO AMA SYNEXISEI NA TO KSYNEI

PANTWS THA ITAN KALO NA XWRESEI O VASILEIADIS STIN ETHNIKI EXEI KALO XERI EXEI DIATHESI STIN AMYNA PAIZEI KAI STIN EUROLEAGUE FETOS PERNEI EMPIRIES

EPISIS ERWTIMATIKO KATA WRAS EINAI KAI O LAZOS SE TI KATASTASI THA NAI GIATI I PELMATIAIA EINAI GMT

OPOTE SE PERIPTWSI POU O LAZOS DEN... POU APEYXOMAI GIATI EINAI KALOS KAI EMPEIROS PAIXTIS O LOUKAS PAIRNEI TIN THESI TOU

SE PERIPTWSI POU EINAI KALA O LAZOS PAIRNEI TIN THESI TOU NTIKOUDI

O TSARTSARIS ANAIVENEI POLY STON PANATHINAIKO XEKINISE KRYA ALLA OSO PAEI STRWNEI

KALA STIN 18ada tha tous kalesei olous kai apo ekei kai pera tha dei

oi NBAERS allo megalo drama ... ti tha kanei me aytous ... ? pou paizoun apo dilepto ws 10 lepto


Aksiologisi Ellinws stis eurolegue

Panathinaikos
Tsartsaris 33
Xatzivrettas 78
Ntikoudis 24
Diamantidis 104

Olympiakos
Vasilopoulos 28
Shortsianitis 45
Papamakarios 24
Mpourousis 17

Xenes Omades
Papaloukas 87
Fotsis 97
Zisis 85
Papadopoulos 30
Vasileadis 22
Mayrokefalidis 41
Kakiouzis 41

ara o pio adynamos krikos einai o Mpourousis o Vasileiadis o Ntikoudis kai o Papamakarios
thrylos7
Αν και λάτρης αυτών των αριθμών, μπορώ να πω ότι δε μου λένε τίποτα...

Ούτε ο Χατζηβρέττας είχε ποτέ καλά στατιστικά (μιλάμε πάντα για τα τελευταία χρόνια που έχουν σημασία)...

Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε παίκτες μέσα σ' ένα μήνα, ειδικά αυτούς που έχουν μετακινηθεί πρόσφατα(Λουκάς, Δήμος... )
enypnio
Εκτός πλάνων

Tην ίδια χρονική περίοδο όμως που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτριο πρωτάθλημα το οποίο κάνει φέτος ο νεαρός ίσως του κλείσει την "πόρτα" της Εθνικής ομάδας εν όψει του καλοκαιριού!
Ο Κυρίτσης, που ήταν πέρυσι μέσα στις προεπιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενδέχεται να έχει πρόβλημα ακόμη και σε ότι αφορά στην κλήση του στην προετοιμασία. Ο "δράκος" δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που παίκτες όπως ο Μιχάλης Πελεκάνος του Πανελληνίου, αλλά και ο Στράτος Περπέρογλου του Πανιώνιου, βγάζουν… μάτια!
Ειδικά ο πρώτος βάζει υποψηφιότητα ακόμη και για μια θέση στην τελική 12άδα που θα ταξιδέψει στην Ισπανία για το Ευρωμπάσκετ, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στην περιφερειακή γραμμή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θεωρούνται "κλειδωμένες" από τους Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Ζήση, Σπανούλη και Χατζηβρέττα.

Kata ta alla me ton Vasileiadi ... mystirio den ton empisteyontai stin malaga olo traymatias einai
O Sofo an anevei.... an kai o Drakos to Kovw na min to kalesei gia Timoria epeidi kavalise kalami ta exei kati tetoia
O Mayrokefalidis kala paizei... alla den protagonistei
O Mpourousis vgazei matia ki ayto
O Vasilopoulos ... mystirio ki aytos

kanan allon?
dimitrisp
Εγω νομιζω πως θα τον καλεσει μην ξεχναμε οτι απο τον Δρακο ανναγεννηθηκε ο Σοφοκλης και με τις οδηγιες του βελτιωσε την εικονα του στην Ιαπωνια. Ασε βεβαια τι εγινε μετα που τον πηρε η κατω βολτα ομως απο οτι διαβασα ξαναμπαινει στα παιχνιδια αμεσα.

Ο Περπερογλου και ο Πελεκανος ειναι οντως αποκαλυψεις της Α1. Εμενα μ αρεσει πολυ το στυλ του Περπερογλου θελει βεβαια καποιες βελτιωσεις ομως μπορει να εξελιχθει σε μεγαλο ταλεντο. Πιστευω 1-2 αλλαγες θα κανει ο γιαννακης για το Ευρωμπασκετ καλως η κακως θα κανει μια μινι-ανανεωση.
Aristofanis
Ο Πελεκάνος πρέπει να έχει μια θέση στην Εθνική ομάδα. Το θέμα είναι ποιος να βγει...
dimitrisp
Μεγαλο το διλημμα παντως εκτιμω οπως ειπα και χτες οτι 1 με 2 αλλαγες το πολυ θα εχουμε απο τον ""Δράκο"" με κοινο παρανομαστη την ανανεωση.

Βεβαια ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις καποιον αλλα παντοτε μια αλλαγη εχει και τα ρισκα της να βγει αμεσα ή να βγει μακροπροθεσμα και να ""δεσει"" με το συνολικο παιχνιδι & την φιλοσοφια των υπολοιπων παικτων.
enypnio
ελπίζουμε να στρώσει τώρα και ο Μαυροκεφαλίδης που τον πήρε ο Κατσικάρης στην Βαλένθια να δουλέψει και με έναν σοβαρό προπονητή το παλικάρι. smiley.gif

γιατι στην ρόμα δεν ήταν σταθερός μια του ύψους μια του βάθους, μόνο που χάνει την ευρολίγκα αλλά δεν πηράζει και τόσο που έπαιξε καλό ήταν
thrylos7
Ο Περπέρογλου δε μπορεί να παίξει ακόμα στην Εθνική. Θέλει να συνεχίσει κι άλλο την αξιόλογη πρόοδό του.
Πιστεύω ο Γιαννάκης θα τον καλέσει στην προετοιμασία.

Ο Πελεκάνος απ' την άλλη ταιριάζει πιο πολύ, καθώς μιλάμε και για πολύ καλό αμυντικό. Φοβερό πρωτάθλημα μέχρι τώρα πάντως δεν έκανε (αναφέρομαι στον πρώτο γύρο), αλλά αν συνεχίσει έτσι, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τον Βασιλόπουλο. Ο τελευταίος, στην Εθνική πολύ δύσκολα να παίξει στο 4, άρα θα περιορίζεται στο 3, θέση στην οποία κάλλιστα μπορεί ν' αγωνιστεί ο Πελεκάνος. Γίνεται ακόμα πιο ισορροπημένη έτσι η ομάδα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.