Αφού είδα Holic, τότε είπα να ποστάρω κι εγώ μετά από κάτι χρόνια...
- Μάρτιν Μιούρσεπ, ντραφτ νούμερο 25 από Τζαζ το 1996.. Εκανε μια καλή σεζόν με τους Μάβερικς (1997-1998) με 5,6 πόντους ανά παιχνίδι...αλλά στις ΗΠΑ δεν θα τον θυμούνται.
- Μάρκο Μίλιτς, ντραφτ νούμερο 34 από Σίξερς το 1997.. Επαιξε δυο σεζόν στους Σανς, 44 ματς συνολικά. Τίποτα ιδιαίτερο.
- Μιρσάντ Τουρκσάν, ντραφτ νούμερο 18 από Ρόκετς το 1998.. 17 ματς σε Νικς-Μπακς τη σεζόν 1999-2000 και 1,9 π.
- Αντώνης Φώτσης... 28 ματς στους Γκρίζλις τη σεζόν 2001-2002, 3,9 πόντοι μέσο όρο, αλλά και 21 πόντοι απέναντι στους Μάτζικ.
Τέσσερις καλοί Ευρωπαίοι που είτε δεν ταίριαξαν στο ΝΒΑ, είτε πήγαν αρκετά νέοι...
Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών ήταν ο Ρώσος Πάβελ Ποντκόλτζιν που οι Μάβερικς είχαν ερωτευτεί τρελά... Ο πιο άμπαλος παίκτης όλων των εποχών... Ο Λιθουανός σέντερ Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους, ο Νικολόζ Σκιτισβίλι, ο Ιαν Μαχινμί, ο Γιόχαν Πετρό, ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ... Αυτοί μου έρχονται στο μυαλό με μια πρώτη σκέψη.
Α! Κάκιστο πέρασμα έκανε και ο Αντουάν Ριγκοντό, που στα 31 του έπαιξε στους Μάβερικς 11 ματς με 1,5 π. μέσο όρο.
Ο Ζελαμπάλ, πάντως, δεν ήταν τόσο κακός στους Σόνικς.. Είχε γύρω στους πέντε πόντους μέσο όρο σε λιγότερο από 20 λεπτά... Τελευταία έπαιξε στο NBDL και γενικά οι μετοχές του έχουν πέσει κατακόρυφα.
Υ.Γ. Holic αφιερωμένο σε σένα φίλε μου...