Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αγόρι μου γιατί περνάς τον Ατλαντικό???
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
aegeansheed
Με αφορμή τη φήμη ότι οι Lakers (!!!) ενδιαφέρονται για τον κύριο Gelabale σκέφτηκα ότι σαν κι αυτόν λίγοι Ευρωπαίοι έχουν κάνει χειρότερο πέρασμα. Παραπάνω συγκέντρωσα κατά την γνώμη μου τους euros με τα χειρότερα στατιστικά, αλλά έβαλα και bonus παίκτες από τους οποίους απλά περιμέναμε πολλά περισσότερα...

Stefano Rusconi στις ΗΠΑ για τα μακαρόνια = Ό,τι ένιωθε ο Γεωργάτος για τον φραπέ στο Μιλάνο

Τον ψηφίζω γιατί μας τα είχαν ζαλίσει για ένα διάστημα για τον δήθεν κορυφαίο ευρωπαίο ψηλό κάποτε...
panos75
Ρεντζιάς, Μπάγκαριτς, Ρουσκόνι, Εσπόζιτο, Τσικιζβίλι, κλπ.

Όρεξη να'χουμε να αναφέρουμε ονόματα όλη νύχτα.
Razorblade Fish
Ο Πιετρους δεν ηταν πολυ καλυτερος οταν τον περασε...και ομως εξελιχθηκε...Ο Ζελαμπαλ εχει αθλητικα προσοντα,μια χαρα ρολιστας θα γινει
lakersdynasty
Μπα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο χαλια ο Gelabale. Καλος αθλητης συμπαθητικο σουτ καλος ριμπαουντερ καλο υψος για την θεση 3 και γενικα κανει λιγο απο ολα.

Ασε που ακουστικε και η αποψη οτι τωρα που εφυγε ο Τουριαφ χρειαζομαστε επειγοντως ενα Γαλλο με ωραιο χτενισμα στην ομαδα.

biggrin.gif
NBAholic
Βάσει καριέρας στην Ευρώπη, τη χειρότερη πορεία μεταξύ αυτών την έκαναν οι Μπαζάρεβιτς και Ρουσκόνι, ενώ εδώ θα προσθέσω και τους Πάσπαλι, Φερνάντο Μαρτίν, καθώς και τα δύο αυστραλέζικα πολυβόλα, Γκέιζ και Χιλ, που πραγματικά απογοήτευσαν (κι ενώ είχαν περισσότερες από μία ευκαιρίες ο καθένας).

Βάσει συνολικής αξίας, ανεπιφύλακτα Ποντκόλτσιν. Μόλις 28 λεπτά συμμετοχής και 4 πόντοι χωρίζουν την ουσιαστική μπασκετική καριέρα του από αυτήν του Ρίτσαρντ Κιλ.
aegeansheed
QUOTE(NBAholic @ Sep 18 2009, 21:15 ) *
Μόλις 28 λεπτά συμμετοχής και 4 πόντοι χωρίζουν την ουσιαστική μπασκετική καριέρα του από αυτήν του Ρίτσαρντ Κιλ.


24.gif 24.gif 24.gif

Ομολογώ δεν ήξερα πως λεγόταν! με το απαραίτητο search το σχόλιο απέκτησε το νόημα των emoticons !!!
morrison
QUOTE(NBAholic @ Sep 19 2009, 00:15 ) *
Βάσει καριέρας στην Ευρώπη, τη χειρότερη πορεία μεταξύ αυτών την έκαναν οι Μπαζάρεβιτς και Ρουσκόνι, ενώ εδώ θα προσθέσω και τους Πάσπαλι, Φερνάντο Μαρτίν, καθώς και τα δύο αυστραλέζικα πολυβόλα, Γκέιζ και Χιλ, που πραγματικά απογοήτευσαν (κι ενώ είχαν περισσότερες από μία ευκαιρίες ο καθένας).

Θα συμφωνησω και θα προσθεσω στη λιστα των παιχτων που αναφερεις το τραγικο περασμα του Σασα Τζορτζεβιτς απο το Πορτλαντ...8 μολις ματς και 3.1 ποντοι μεσο ορο για τον καλυτερο ποιντ που κυκλοφορουσε στην Ευρωπη για χρονια ειναι πολυ ασχημη συγκομιδη.
Air and King
Επισης δεν εκανε αισθητη την παρουσια του και ο πρωτος Ευρωπαιος που επαιξε ποτε στο ΝΒΑ ο Βουλγαρος ο Γκεοργκι Γκλουτσκοφ.Γυρω στους 4 ποντους μεσο ορο με τους Φοινιξ Σανς το 1985 για να παρει τον δρομο της επιστροφης το 1986.
Βεβαια ειναι σημειο αναφορας για τον παραπανω λογο.............
harris
Αφού είδα Holic, τότε είπα να ποστάρω κι εγώ μετά από κάτι χρόνια... rolleyes.gif

- Μάρτιν Μιούρσεπ, ντραφτ νούμερο 25 από Τζαζ το 1996.. Εκανε μια καλή σεζόν με τους Μάβερικς (1997-1998) με 5,6 πόντους ανά παιχνίδι...αλλά στις ΗΠΑ δεν θα τον θυμούνται.

- Μάρκο Μίλιτς, ντραφτ νούμερο 34 από Σίξερς το 1997.. Επαιξε δυο σεζόν στους Σανς, 44 ματς συνολικά. Τίποτα ιδιαίτερο.

- Μιρσάντ Τουρκσάν, ντραφτ νούμερο 18 από Ρόκετς το 1998.. 17 ματς σε Νικς-Μπακς τη σεζόν 1999-2000 και 1,9 π.

- Αντώνης Φώτσης... 28 ματς στους Γκρίζλις τη σεζόν 2001-2002, 3,9 πόντοι μέσο όρο, αλλά και 21 πόντοι απέναντι στους Μάτζικ.

Τέσσερις καλοί Ευρωπαίοι που είτε δεν ταίριαξαν στο ΝΒΑ, είτε πήγαν αρκετά νέοι...

Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών ήταν ο Ρώσος Πάβελ Ποντκόλτζιν που οι Μάβερικς είχαν ερωτευτεί τρελά... Ο πιο άμπαλος παίκτης όλων των εποχών... Ο Λιθουανός σέντερ Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους, ο Νικολόζ Σκιτισβίλι, ο Ιαν Μαχινμί, ο Γιόχαν Πετρό, ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ... Αυτοί μου έρχονται στο μυαλό με μια πρώτη σκέψη.

Α! Κάκιστο πέρασμα έκανε και ο Αντουάν Ριγκοντό, που στα 31 του έπαιξε στους Μάβερικς 11 ματς με 1,5 π. μέσο όρο.

Ο Ζελαμπάλ, πάντως, δεν ήταν τόσο κακός στους Σόνικς.. Είχε γύρω στους πέντε πόντους μέσο όρο σε λιγότερο από 20 λεπτά... Τελευταία έπαιξε στο NBDL και γενικά οι μετοχές του έχουν πέσει κατακόρυφα.

Υ.Γ. Holic αφιερωμένο σε σένα φίλε μου... icon_wave.gif
a bullet for your head
Θα αναφερω και εγω με τη σειρα μου καποια ονοματα που δεν εκαναν και τιποτα ιδιατερο..

-Οι Κροατες Μπρουνο Σουντοβ,Μαριο Κασουν
-Ο Γιρι Ζιντεκ
-Οι Σερβοι Ντραγκαν Ταρλατς,Ζαρκο Ζαρμπακαμπα,Κοστα Περοβιτς
-Ο Κριστιαν Βελπ
-Ο Τζερομ Μουαζο
-Ο Βασιλης Σπανουλης
-Ντιντιε Μπεντζα των Λεικερς
-Ο Σεργκει Μονια

Τους Φεσενκο,Πετσερωβ,Αζιντζα κ.α. νεαροτερους,θα τους αξιολογησουμε καλυτερα μελλοντικα..
morrison
Eπισης οι:


-Εντσο Εσποζιτο 3.9π στο Τοροντο το 94-95..

-Βιτορ Κριαπα σε Πορτλαντ και Σικαγο..

-Γιαν Ταμπακ που επαιξε για 7 ολοκληρα χρονια στο NBA..

-Ταρικ Αμπντουλ Ουαχαντ που στο ξεκινημα αφησε υποσχεσεις για εξελιξη αλλα ξεφουσκωσε συντομα..

-Ζοραν Πλανινιτς στο Ν.Τζερσευ..
benchwarmer
Παρα παρα πολλοι, μην το συζηταμε καν...

Μεγαλυτερο ενδιαφερον θα ειχε μια κουβεντα της (μη) αποδοσης, σε σχεση με το προσδοκωμενο, γιατι ΟΚ, καποιοι απο αυτους που αναφερθηκαν πηγαν απλως για να πανε..
aegeansheed
5-6 ονόματα μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό για να φτιάξω αυτή τη λίστα. Αυτοί που ανέβηκαν στο poll, με εξαίρεση Gelabale-Petro-Milicic (τους έβαλα για να υπάρξει μια πιο ευρεία διάσταση), είχαν το πολύ 2 πόντους κατά μέσο όρο.

Επειδή δε μπορούσα να τους θυμηθώ όλους, έψαξα και βρήκα αυτή τη λιστα [ http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_foreign_NBA_players ] και από εκεί σε συνδυασμό με το ψάξιμο se BbRef κατέληξα στους λιγότερο παραγωγικούς σε σχέση με το χρόνο που πήραν. Σίγουρα άφησα αρκετούς χωρίς ψάξιμο. Από την άλλη βρήκα και παίκτες που ούτε καν ήξερα την υπαρξή τους, όπως ο Νορβηγός Bryn που έπαιξε γύρω στο '89 και ο Ισλανδός Gudmundsson που είχε 4 χρονιές με ανεκτά-για μέτριο δευτεροπαγκίτη-στατιστικά.

Απέφυγα να μπω στον πειρασμό να βάλω περισσότερους ευρωπαίους για τους οποίους υπήρχαν μεγάλες φιλοδοξίες στην Ευρώπη, αλλά δε στέριωσαν στο ΝΒΑ. Άλλοι επίσης επιλέγχθηκαν στο draft (βλ. Γκάλης) και δεν έπαιξαν ποτέ. Ενδιαφέρον θα είχε οποιοδήποτε άλλο poll με Ευρωπαίους-προοπτικών ΝΒΑ, απαιτεί βέβαια αρκετή οργάνωση και χρόνο για να βρεθούν τα κατάλληλα κριτήρια επιλογής

υ.γ. Στο poll άνετα και ο Korolev (+1 Harris). Μάλιστα πήρε 2 χρονιές στους Αμερικάνους για να καταλάβουν την ποιότητα του ...παλτού.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.