Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Dj_Zygor
Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη επί του ρη
"Ριφιφί" στο Αλεξάνδρειο

Σπουδαίο "διπλό" του Ολυμπιακού
Τρία λεπτά ήταν αρκετά για να κάνει άνω κάτω το Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" με αντεπίθεση διαρκείας, από το -9 (68-59), έφτασαν στο 71-71 και η νίκη "απαίτησε" χαρακτήρα από όποιον ήθελε να την αποκτήσει. Εκείνος που τον έδειξε ήταν ο Ολυμπιακός και ο Γκούλιας που με δικό του καλάθι στα 4'', τελείωσε με τον ιδανικότερο τρόπο (76-78) το come back της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε όλο τον αγώνα πίσω στο σκορ, βλέποντας τον Στακ να κάνει... πάρτι στη ρακέτα, με συνοδό τον Μεσεριάκου. Η είσοδος του γγελου Κορωνιού έδωσε άλλο ρυθμό στην ομάδα, ενώ το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς, αν και παράδοξο δούλεψε με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο. Ο ρης είχε μέσα στα χέρια του τη νίκη, αλλά ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε ότι την ήθελε πιο πολύ και κατάφερε να την "κλέψει".

Ο ρης ξεκίνησε με σαφείς προσανατολισμούς και με στόχο να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Οι Μεσεριάκου και Στακ έκαναν τη... ζημιά για τον Ολυμπιακό και έδωσαν από νωρίς προβάδισμα στον ρη με 10-3 και 16-9. Ο Γκούλιας φαινόταν να μην «πατάει» καλά στο γήππεδο και ο Γιόνας Καζλάουσκας τον άλλαξε γρήγορα με τον Αγαδάκο.

Εκείνος που αντέδρασε για την ομάδα του Πειραιά, ήταν ο Ρότζερ Μέισον που με απόλυτη ευστοχία, έφερε τον Ολυμπιακό στους δύο πόντους (16-14). Ο Αμερικανός ήταν πραγματικά εκπληκτικός και δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που βρέθηκε στην Πολωνία εναντίον της Πρόκομ. Ανάλογα εκπληκτικός ήταν όμως και ο Μεσεριάκου, ο όποιος δεν αστοχούσε σε καμία προσπάθεια και με δικούς του ποντους, αύξησε και πάλι τη διαφορά για τον ρη σε 28-20 (σκορ πρώτου δεκαλέπτου), αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μειώσει σε 21-20.

Τα άστοχα τρίποντα του Καραποστόλου και οι βεβισαμένες προσπάθειες των παικτών του ρη, έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μειώσει σε 28-24 με τους Γκόρενς και Μέισον. Ο Φάρμερ όμως με τρίποντο ανέβασε και πάλι τη διαφορά για την ομάδα του (31-24). Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Στακ που σε αρκετές περιπτώσεις «νίκησε» τον Γκούλιας και βοήθησε τον ρη να πάρει μια διαφορά εννέα πόντων (35-26).

Ο Ολυμπιακός όμως μείωσε εκ νέου στους τέσσερεις (35-31), με ένα τρίποντο του Μαρκί Πέρι και ένα καλάθι σε αιφνιδιασμό από τον Βαγγέλη Σκλάβο. Ο Στακ και ο Καστλ με πέντε πόντους συνολικά, ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (40-31) και με δεδομένη την χαμηλή παραγωγικότητα των πιακτών του Ολυμπιακού, πλην βεβαίως του Μέισον που σκόραρε για όλους, ο ρης πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ να είναι υπέρ του, 42-33.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στη ρακέτα και την αμυντική λειτουργία πάνω στους Στακ και Μεσεριάκου, εξακολούθησε να υπάρχει και στην αρχή της τρίτης περιόδου. Οι δύο παίκτες του ρη εκμεταλλευόντουσαν άψογα τα κενά στην άμυνα ζώνης του Γιόνας Καζλάουσκας και πετύχαιναν εύκολα καλάθια. Από την άλλη πλευρά, στην επίθεση του Ολυμπιακού, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ψυχραιμίας ήταν εμφανής και οι πόντοι ερχόντουσαν δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Απότελεσμα ήταν, ο ρης να πάρει προβάδισμα 14 πόντων (51-37) και να έχει υπό τον έλεγχό του την υπόθεση-νίκη. Χαρκτηριστική στιγμή πάντως του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν η είσοδος του γγελου Κορωνιού στον αγώνα, μετά την πρώτη του και τελυταία συμμετοχή στον αγώνα με την Εφές Πίλσεν. Ο Κορωνιός μάλιστα πέτυχε και τρίποντο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 57-50, για να λήξεο το τρίτο δεκάλεπτο με τον ρη να προηγείται με 60-50.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά, πότε με τον Γκόρενς και πότε με τον Κορωνιό (66-59), αλλά η αντίσταση του ρη ήταν κάτι παραπάνω από σθεναρή. Με τον Ράιαν Στακ να μην σταματιέται και να κάνει ότι θέλει μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, ο Αρης διατηρούσε τη διαφορά ασφαλείας (68-59) και πήγαινε ολοταχώς για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ένα παράδοξο σχήμα που είχε επιλέξει ο Καζλάουσκας (Πέρι, Κορωνιός, Μέισον, Γκόρενς και Γκούλιας), o Ολυμπιακός πάτησε "γκάζι" και άρχισε να μειώνει τη διαφορά (71-66). Ένα τρίποντο του Κορωνιού έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση δύο πόντων και στη συνέχεια ο Γκόρενς ισοφάρισε σε 71-71.

Ο Καραποστόλου προσπάθησε να κόψει τη φόρα του Ολυμπιακού με ένα τρίποντο (74-71), ο Γκούλιας μείωσε σε 74-73, ενώ ο Στακ έκανε το 76-73. Ο Μέισον όμως "μίλησε" και με καλάθι και φαόυλ ισοφάρισε για τους "ερυθρόλευκους" σε 76-76. Ο ρης δεν μπόρεσε πετύχει καλάθι στην επόμενη επίθεση και ο Ολυμπιακός στην τελευταία του επίθεση είχε την τύχη στα χέρια του. Ο Γκούλιας στα 4'' στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με δικό του καλάθί έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 76-78.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 42-33, 60-50, 76-78

ρης (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς, Καστλ 6 (2), Κυρίτσης, Φάρμερ 3 (1), Ασημακόπουλος 7 (1), Μεσεριάκου 22 (2), Καραποστόλου 11 (3), Στακ 27 (1).

Ολυμπιακός (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέριν 15 (2), Μέισον 21 (4), Γκόρενς 11 (1), Ζορόσκι, Κορωνιός 8 (1), Σκλάβος 2, Γιούρκοβιτς 5, Αγαδάκος 2, Γκούλιας 14.

μπραβο στην ομαδα 77.gif
!!ΜΕΙΣΟΝ!!! shot.gif
απο sportime.gr
Dj_Zygor
Ο Γιόνας Καζλάουσκας δήλωσε πως «όταν πετυχαίνεις μια τόσο μεγάλη νίκη είναι πολύ σημαντικό, ενώ η εξέλιξη της αναμέτρησης δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Ο ρης ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και μας κτύπησε στις αδυναμίες μας». Ο Λιθουανός ανφέρθηκε ξεχωριστά στον Κορωνιό λέγοντας πως «ο Κορωνιός έπαιξε παρά πολύ καλά και ήταν καταλυτικός παράγοντας για τη νίκη μας. Κοντρόλαρε άψογα το ρυθμό όταν χρειάστηκε. Ήταν δικιά μου επιλογή η συμμετοχή του» ενώ ολοκλήρωσε τονίζοντας «η ψυχολογία μας είναι σε καλό επίπεδο και με τη νίκη αυτή θα ανέβει ακόμη περισσότερο».

apo sportime.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.