Help - Search - Members - Calendar
Full Version: To Yστατο Αντιο
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
kobe8god
Ο Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος εκοιμηθη τη Δευτερα 28 Ιανουαριου 2008. Ο μακαριστος Αρχιεπισκοπος νικηθηκε απο την πιο υπουλη αρρωστεια , τον καρκινο. Τα ξημερωματα της Δευτερας και πιο συγκεκριμενα στις 5:15 , η Ελλαδα εχασε τον Θρησκευτικο της αρχηγο
Το σκηνωμα του παρεμεινε για 3 μερες στα "χερια" τον πιστων για να τον προσκηνυσουν. Σημερα, Πεμπτη 31 Ιανουαριου 2008 , ο Αρχιεπισκοπος μετεφερεται με τιμες αρχηγου κρατους στην τελευταια του κατοικια. Το πληθος που τον ακολουθει για να του πει το "Υστατο Αντιο" τεραστιο. Η μεταφορα του εγινε μεσα σ'ενα κλιμα πενθους και συγκινησης. Ολοι τον χειροκροτουσαν και του εριχναν λουλουδια. Τον Αρχιεπισκοπο τον ακολουθουσε μια λαοθαλασσα , που ομοια της δεν εχει ξαναγινει. Ο Στρατος , η Αστυνομια , Το Ναυτικο , δηλωσαν παροντες και διασφαλιζαν την ταξη και την ασφαλη μεταφορα του Αρχιεπισκοπου στο Α' Νεκροταφειο Αθηνων. Με αυτον τον τροπο ο Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος θα μεινει αθανατος μεσα στις ψυχες μας , οχι μονο για το εκκλησιαστικο του εργο , αλλα και για την προσωπικοτητα του και την ανθρωπια του

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πασης Ελλαδος Χριστόδουλος ηταν ια αμφιλεγόμενη για πολλούς προσωπικότητα που έφερε διχασμό με τις ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ και τις πολιτικές του τοποθετήσεις, που ωστόσο κατάφερε να μειώσει την απόσταση νέων με την εκκλησία αλλά έφερε την εκκλησία στον 21 αιώνα με διαδικτυακή παρουσία και μιντιακή προβολή. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, γεννήθηκε το 1939 στην Ξάνθη και σπούδασε Νομικά και Θεολογία. Χαρισματικός απο τα νεανικά του χρόνια, διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχιούχος γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης ιταλικής και γερμανικής, χειροτονήθηκε διάκονος το 1961 και πρεσβύτερος το 1965.

Οπως συνηθιζε να λεει ο Αρχιεπισκοπος "Σας παω". Και εμεις το ιδιο μακαριοτατε. Καλο ταξιδι και να μας θυμασε.
captain charisma
να αναφερω οτι εχει και ενα εξογαμο...
jois21
Εγω δεν τον παω (πηγαινα) παντως. tongue.gif
kobe8god
Γιατι τι σου εκανε? blink.gif Μια χαρα ανθρωπος ητανε peace.gif
Gravedigger
QUOTE(jois21 @ Jan 31 2008, 18:07 ) *
Εγω δεν τον παω (πηγαινα) παντως. tongue.gif

Καλά ούτε εγώ τον πήγαινα αλλά φυσικά και δεν χάρηκα για τον θάνατο του.(όχι ότι είπες κάτι τέτοιο απλά το αναφέρω.)Δεν έκανε κάτι κακό αλλά πιστεύω πως ήταν πολύ 'δήθεν'.
kobe8god
QUOTE(Gravedigger @ Jan 31 2008, 20:57 ) *
Καλά ούτε εγώ τον πήγαινα αλλά φυσικά και δεν χάρηκα για τον θάνατο του.(όχι ότι είπες κάτι τέτοιο απλά το αναφέρω.)Δεν έκανε κάτι κακό αλλά πιστεύω πως ήταν πολύ 'δήθεν'.

Καλα ο καθενας με τα γουστα του .Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες. Αλλα απο περιεργεια πως μπορει καποιος να αντιπαθησει εναν ανθρωπο που ειναι μεν Αρχιεπισκοπος αλλα μιλαει σαν τη νεολαια

"ΣΑΣ ΠΑΩ" Δεν ακους συχνα ιερεις να μιλανε ετσι και ουτε οι περισσοτεροι καταλαβαινουν τα προβληματα της κοινωνιας οπως τα καταλαβαινε ο Χριστοδουλος peace.gif
kobe8god
QUOTE(big dirk @ Jan 31 2008, 18:02 ) *
να αναφερω οτι εχει και ενα εξογαμο...

Τωρα με το θανατο του τα βγαζετε ολα στη φορα. Οσο ζουσε τσιμουδια. peace.gif
Gravedigger
QUOTE(kobe8god @ Jan 31 2008, 21:04 ) *
ειναι μεν Αρχιεπισκοπος αλλα μιλαει σαν τη νεολαια

Για αυτό ακριβώς δεν τον χώνευα και τον θεωρούσα δήθεν.Γιατί μίλαγε έτσι μόνο και μόνο για να προσεγγίσει την νεολαία αν και αμφιβάλλω αν ένιωσε κανένας πιο κοντά στην εκκλησία λόγω της γλώσσας του Χριστόδουλου...Anyway,ο καθένας με τις απόψεις του!
kobe8god
QUOTE(Gravedigger @ Jan 31 2008, 21:09 ) *
Για αυτό ακριβώς δεν τον χώνευα και τον θεωρούσα δήθεν.Γιατί μίλαγε έτσι μόνο και μόνο για να προσεγγίσει την νεολαία αν και αμφιβάλλω αν ένιωσε κανένας πιο κοντά στην εκκλησία λόγω της γλώσσας του Χριστόδουλου...Anyway,ο καθένας με τις απόψεις του!

Σεβαστη η αποψη σου. Να σου πω και την αληθεια ουτε εγω παω στην εκκλησια επειδη με συγκινησε ο Χριστοδουλος . Απλως ολοι τον θαυμαζουνε (εσυ και ο/η jois21 ειστε εξαιρεσεις tongue.gif ) για το εργο του και γι'αυτο θα μεινει ζωντανος στις καρδιες μας , οχι επειδη μιλαγε σαν teenager. peace.gif
jois21
Πιο εργο; Το πολιτικο; tongue.gif
captain charisma
και κατι πραγματα που ελεγε για τα 7 χρονια της χουντας...
IlyaZ
Α να προσθέσω πως μάλλον κι εγώ ανήκω στις εξαιρέσεις.
Κι ας τη βρίσκω με το διάβασμα.
captain charisma
QUOTE(IlyaZ @ Feb 1 2008, 01:31 ) *
Α να προσθέσω πως μάλλον κι εγώ ανήκω στις εξαιρέσεις.

με αντιγραφεις μου φαινεται? unsure.gif
#9#
Εγω παντως θα τον θυμαμαι για τα ανεκδοτα του..
apkat
Κι εγω στις εξαιρεσεις..

Ιδιαιτερος ανθρωπος σιγουρα.Φοβερα αμφιλεγομενος βεβαια.Για μενα εκπροσωπος της βαθιας συντηρησης.Οπως και να χει ηταν ιδιατερος και με την καλη και με την κακη εννοια..
IlyaZ
QUOTE(big dirk @ Jan 31 2008, 23:33 ) *
με αντιγραφεις μου φαινεται? unsure.gif

ΟΜG! blush.gif blush.gif blush.gif blush.gif Το κατάλαβες;;;; tongue.gif 41.gif tongue.gif 41.gif
captain charisma
ας πω οτι ειναι τηλεπαθεια 19.gif 19.gif
#9#
QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 01:42 ) *
ας πω οτι ειναι τηλεπαθεια 19.gif 19.gif

Λιακαδα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IlyaZ
Γι' αυτό λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχω μια ακατανίκητη παρόρμηση να βουτήξω τη μπάλα του μπάσκετ από το εννιάχρονο στην αυλή του σχολείου απέναντι και να μπω να καρφώσω κι ας μην είμαι ούτε 1.70; Εσύ μου προκαλείς τις εφιλατικές αυτές σκέψεις Ντιρκ; Γι' αυτό πετάω λέξεις στα γερμανικά που δε θυμάμαι να έμαθα ποτέ στα 3 χρόνια που έκανα φροντιστήριο;

ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ! smiley.gif

Πειράζει που το "Λιακάδα μου" δεν τό'πιασα; Τι θέλει να πει ο ποιητής;
captain charisma
δαιμονα σε διαταζω να βγεις αμεσως απ το σωμα τηε κυριας και μη την τυραννας!!!τι σου κανε το αμοιρο κοριτσι?? icon_drunk.gif icon_drunk.gif
#9#
QUOTE(IlyaZ @ Feb 1 2008, 01:45 ) *
Γι' αυτό λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχω μια ακατανίκητη παρόρμηση να βουτήξω τη μπάλα του μπάσκετ από το εννιάχρονο στην αυλή του σχολείου απέναντι και να μπω να καρφώσω κι ας μην είμαι ούτε 1.70; Εσύ μου προκαλείς τις εφιλατικές αυτές σκέψεις Ντιρκ; Γι' αυτό πετάω λέξεις στα γερμανικά που δε θυμάμαι να έμαθα ποτέ στα 3 χρόνια που έκανα φροντιστήριο;

ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ! smiley.gif

Πειράζει που το "Λιακάδα μου" δεν τό'πιασα; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Δε βλεπεις ΄΄Αν υπηρχες θα σε χωριζα΄΄??
Gravedigger
QUOTE(#9# @ Feb 1 2008, 01:44 ) *
Λιακαδα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 01:47 ) *
δαιμονα σε διαταζω να βγεις αμεσως απ το σωμα τηε κυριας και μη την τυραννας!!!τι σου κανε το αμοιρο κοριτσι?? icon_drunk.gif icon_drunk.gif

QUOTE(#9# @ Feb 1 2008, 01:49 ) *

Ehmmmm...Off topic στο off topic i guess! tongue.gif
IlyaZ
QUOTE(#9# @ Jan 31 2008, 23:49 ) *

Τσου. Ελληνική σειρά είναι; Γιατί αν ναι, δε βλέπω ελληνικές σειρές. Είμαι ρατσίστρια με το συγκεκριμένο είδος.
dizzy_fingers
Είστε off topic ρε παιδιά...ήμαρτον. Συνεχίστε με πμ.

QUOTE(apkat)
Για μενα εκπροσωπος της βαθιας συντηρησης.

Σαν να λέμε ο Σακ είναι χοντρός δηλαδή biggrin.gif?
Τί να περίμενες από έναν εκπρόσωπο της ορθόδοξης εκκλησίας?

Δεν το λέω ως αρνητικό, αυτή είναι και το ξέρουμε, απλώς οι προσπάθειες του συγχωρεμένου να έρθει πιο κοντά στη νεολαία είχαν να κάνουν με τον τρόπο προσέγγισης, αλλά όχι κάποια ουσιαστική αλλαγή στο δόγμα της επιχείρισής εκλλησίας του.

Αν θέλετε, λοιπόν, βάλτε κι εμένα στις εξαιρέσεις...ή όχι. Αδιάφορο με αφήνει το γεγονός, ένας ακόμη διάσημος άνθρωπος πέθανε, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ας αφήσουμε τη μνήμη του σε ησυχία.

Ποιός είμαι εγώ που θα τον κρίνω αν είναι άγιος ή όχι...
jois21
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!! laugh.gif

Οι αλλοι ειναι!
morfi
jois21 καλά κάνεις που δεν το πας. Αλλά καλό είναι να σέβεσαι κάποιον που έχει πεθάνει και σε τέτοιες περιπτώσεις να κρατάς τη γνώμη σου για τον εαυτό σου.
jois21
Σε τι εθιξα τη μνημη του για να χουμε καλλο ερωτημα;
morfi
QUOTE(jois21 @ Feb 1 2008, 19:57 ) *
Σε τι εθιξα τη μνημη του για να χουμε καλλο ερωτημα;

Tι εννοείται ότι κάνεις όταν όλοι γράφουν "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει" και εσύ λες "Εγώ δεν τον πήγαινα" ;
jois21
Ακολουθω το ρευμα του φορουμ οπως φαινεται...

Μονο εμενα βλεπεις;
Οταν λεμε "δε τον πηγαινα" δεν εννοουμε προσωπικα αλλα τα πιστευω και τις ιδεολογιες του.
Εδω βγαιναν τα κορακια και αυτοπροτεινονταν για τη θεση και ελεγαν οτι ξερουμε οτι δεν εχει ελπιδα κτλ., αν προσβλαει καποιος δεν ειμαστε εμεις.
Flash
Στο βασικό θέμα του τόπικ δε θέλω να σταθώ ιδιαίτερα. Ήταν ένας άνθρωπος που εξαιτίας της θέσης του, της προσωπικότητας του και των άθλιων ΜΜΕ δεν μπορεί να κριθεί εύκολα. Χειρότερη στιγμή με διαφορά η δήλωση σχετικά με τον αντιδικτατορικό αγώνα που οδήγησε πολλούς στο να τον κατατάξουν πολιτικά σε συγκεκριμένα χώρο. Βέβαια δηλώσεις όπως αυτές που έκανε σχετικά με τους μετανάστες στα πλαίσια της οργάνωσης "Αλληλεγκύη" και θα μπορούσαν κάλλιστα να έρχονταν από το στόμα του Αλαβάνου για κάποιο λόγο σπανίως "έπαιζαν" στα μέσα... Τέλος πάντων, κανένα δεν μπορούμε να κρίνουμε με ασφάλεια αλλά ειδικά ο συκεκριμένος άνθρωπος ήταν αίνιγμα για μένα. Ελαφρύ το χώμα...

Εκεί που θα μείνω είναι το ποστ του dizzy:

Σαν να λέμε ο Σακ είναι χοντρός δηλαδή ?
Τί να περίμενες από έναν εκπρόσωπο της ορθόδοξης εκκλησίας?

Δηλαδή αυτονόητο ότι κάθε εκπρόσωπος της ορθόδοξης εκκλησίας είναι συντηρητικός; Γιατί;
Το ίδιο ο Άνθιμος με τον Αναστάσιο; Το ίδιο ο αμόρφωτος παππάς του χωριού του πατέρα μου με τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής που έχει τελειώσει Χάρβαρντ και ΜΙΤ και όταν τον ακούω γλυκαίνει η καρδιά μου; Το ίδιο επίσης κάθε μη κληρικός που πιστέύει εκκλησιάζεται οπότε σύμφωνα με τη θεολογική έννοια της "μαρτυρίας" είναι και αυτός εκπρόσωπος της εκκλησίας; Συγγνώμη Ντίζυ αλλά δεν το βρίσκεις υπερβολικά γενικευτικό έως και μηδενιστικό θα έλεγα;

αλλά όχι κάποια ουσιαστική αλλαγή στο δόγμα της επιχείρισής εκλλησίας του.

Εδώ σου αναγνωρίζω σημαντικό δίκαιο αλλά και πάλι είναι πολύ γενικευτικό το σχόλιο. Και σε παρακαλώ μη μου πεις για τα τυχερά των παππάδων, τη δημοσιουπαλληλική λογική κάποιων και...και...και
Η Εκκλησία με την ορθή και ευρεία θεολογική και πραγματιστική έννοια της αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι κάτι τόσο πολύμορφο που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις γιατί θα ήταν αντίστοιχες με το να λέγαμε θέλοντας να κρίνουμε την κοινωνία πως "είναι σάπια" ή πως" κυριαρχεί παντού ο αριβισμός". Ναι συμβαίνουν ΚΑΙ αυτα, αλλά είναι εξαιρετικά απλοικό το να πούμε ότι αυτά είναι τα δομικά της στοιχεία.

Ξέρω ότι αυτά που σχολιάζω δεν είναι τα βασικά points του ποστ σου και ότι δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα του τόπικ. Για μένα όμως είναι πιο σημαντικά και για αυτό επιλέγω να ασχοληθώ με αυτά.
suspect
Ο Χριστοδουλος μου ηταν συμπαθης.

Ανθρωπο που τον πολεμανε πολιτικοι και δημοσιογραφοι, δεν μπορει, μια χαρα ειναι. Οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι ειναι μια ομαδα ανθρωπων που οτι και αν κανεις, αν θελουν να σου προσαψουν κατι, θα το κανουν. Ακομα και αν εισαι ακινητος, αμιλητος και αδρανης.

Οταν ειχαμε τον Σεραφειμ, η μονιμη κατηγορια ηταν πως η Εκκλησια ειναι αποστασιοποιημενη απο την κοινωνια και τα προβληματα της, ειναι ανυπαρκτη και δεν εχει λογο.

Ο Χριστοδουλος που ειχε λογο, αποψη και την εξεφραζε, ξαφνικα εγινε ο μισητος ιεραρχης, το κρατος εν κρατει, ο αιμοβορος εξουσιαστης.

Θα τον θυμαμαι για το «σας παω», για το «ελατε με το σκουλαρικι».

Για εναν οργανισμο οπως η εκκλησια με 2000 χρονια ζωης, θεωρω οτι ειναι μεγαλο βημα αυτη η δηλωση και αυτη η διαθεση, της προσεγγισης των νεων.

Θα τον θυμαμαι για την προσπαθεια του με τον Παπα και την επισκεψη του Ποντιφικα στην Αθηνα και την πρωτοφανη «συγγνωμη».

Κατηγορηθηκε για τα κυρηγματα με τις καμερες. Πιθανως να ηταν λαθος αλλα το βελτιωσε. Κατηγορηθηκε για τον αγωνα του με τις ταυτοτητες.

Η υπεμεγεθυνση της πραγματικης διαστασης των πραγματων στη χωρα μας ειναι ενα αθλημα το οποιο διαρκως διογκωνεται. Δεν ημουν υπερ της αναγραφης του θρησκευματος στην ταυτοτητα οχι γιατι με ενοχλουσε ή γιατι υπηρχε ρατσιστικος φοβος – αυτα ειναι ιστοριες για να χουμε να λεμε – αλλα γιατι πιστευω οτι τετοια ζητηματα ειναι βαθια προσωπικα για να ευτελιζονται σε μια πλαστικοποιημενη πινακιδα.

Συμφωνησα ομως με τις εκκλησιαστικες αντιδρασεις γιατι το σχετικο διαταγμα πηγε να περασει νυχτα, χωρις να το παρει κανενας χαμπαρι. Καλο ειναι που και που να ακουγεται και ενα «οχι». Δεν ειμαστε φυτα, δεν πρεπει να γινουμε.

Μου αρεσε που ακουστηκε αυτο το οχι. Η καταληξη;

Σημερα αν παει κανεις να βγαλει ταυτοτητα, το θρησκευμα ΔΕΝ αναγραφεται.

Που ηταν λοιπον το «κρατος», η επιδειξη εξουσιας, και η ολη φασαρια;

Ακομα και σε θεματα εξωτερικης πολιτικης, δεν καταλαβα, γιατι δηλαδη θα πρεπει να υποχωρουμε μονιμως και να μην ακουγεται ουτε ενα «κιχ»; Μας χαλαγε την ηρεμια ε;

Ο Χριστοδουλος ηταν ο πρωτος ιεραρχης που εβαλε την εκκλησια εντος της κοινωνιας δυναμικα. Με αποψη, με δυνατη φωνη, με θεση που ο καθενας ηταν ελευθερος να κρινει αν συμφωνουσε ή οχι.

Εντονος στη ζωη, μεγαλος στο θανατο του.

Αντι επιλογου, κλεινω με κατι που ειπε καποτε:

«τα Χριστούγεννα είναι η προϋπόθεση όλων των άλλων εορτών. Χωρίς την ενανθρώπηση του Χριστού, μένουν χωρίς περιεχόμενο και η Βάπτιση, και η Μεταμόρφωση και το Πάθος Του. Και η Ταφή και η Ανάσταση και η Ανάληψή Του. Ο κόσμος γύρω μας σπαράζεται. Και πολλοί θα επιθυμούσαν να γίνει και ο λαός μας "το ζαλισμένο κοπάδι". Να μην αντιδρά στην ισοπέδωση. Να αποδεχθεί το ρόλο του ως καταναλωτικής μονάδας χωρίς πνευματικότητα, χωρίς ορθόδοξη προοπτική, χωρίς ιστορική συνέπεια, χωρίς τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού. Και οι γιορτές να εκφυλισθούν σε εποχιακές ευκαιρίες για ανταλλαγή κοινωνικών ευχών και δώρων»,

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος

Αντιο….
jois21
QUOTE(suspect @ Feb 2 2008, 18:43 ) *
Συμφωνησα ομως με τις εκκλησιαστικες αντιδρασεις γιατι το σχετικο διαταγμα πηγε να περασει νυχτα, χωρις να το παρει κανενας χαμπαρι. Καλο ειναι που και που να ακουγεται και ενα «οχι». Δεν ειμαστε φυτα, δεν πρεπει να γινουμε.

Μου αρεσε που ακουστηκε αυτο το οχι. Η καταληξη;

Σημερα αν παει κανεις να βγαλει ταυτοτητα, το θρησκευμα ΔΕΝ αναγραφεται.

Που ηταν λοιπον το «κρατος», η επιδειξη εξουσιας, και η ολη φασαρια;

Καλο θα ηταν δλδ να ειμαστε αντιδραστικοι εστω και αν αυτο που θελουμε να εκπροσωπισουμε το θεωρουμε λαθος; Ετσι για να υπαρχει ρε παιδι μου ενα "οχι";

Καλα για το αλλο, δε μπορει, πλακα θα κανεις!
Ρωτας που ηταν η επιδειξη εξουσιας και η φασαρια επειδη δεν περασαν οι "ταυτοτητες"; Τι εβλεπες εκεινο τον καιρο;
Φανταζομαι οτι περσι πχ. εσυ δε διεκρινες καμια καταληψη και αντιδραση αφου ολα ειναι μια χαρα τωρα; rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.