Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συνεντευξη τυπου ΚΑΕ Αρης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Warrior
Λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Αρης σε έξαλλη κατάσταση προανήγγειλαν συνέντευξη Τύπου για το μεσημέρι της Κυριακής (20/2) στο Αλεξάνδρειο. Αιτία; Τα όσα συνέβησαν πριν το μεγάλο παιχνίδι αλλά και κατά την διάρκεια του. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Αρης έκανε δριμύτατη επίθεση κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου αφήνοντας αιχμές ακόμη και για ...σημαδεμένες τράπουλες.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της "Γένεσις", εταιρίας που ουσιαστικά δημιούργησε την ΚΑΕ Αρης, Αλέξης Αντωνιάδης. Χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις κατά του προέδρου της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA υποστηρίζοντας ουσιαστικά, ότι η απώλεια του Κυπέλλου ήταν κάτι σαν εκδίκηση από τη στιγμή που ο Αρης επέλεξε φέτος να αγωνιστεί στο ULEB Cup και όχι σε κάποια διοργάνωση της FIBA. "Πέρυσι πήραμε την απόφαση να φύγουμε από το FEL και να αγωνιστούμε στην ULEB θεωρώντας ότι είναι καλύτερη διοργάνωση απ` όλες τις απόψεις. Αν και μας υποβιβάζουν ως προσωπικότητες αυτά που θα πούμε, από την ώρα που πήγαμε στην ULEB με τον τρόπο της η ΕΟΚ μας έστειλε το μήνυμα ότι θα υποφέρουμε ποικιλοτρόπως και πως δεν έπρεπε να το κάνουμε. Εκεί ενισχύθηκε η αρνητική στάση που έχει η ΕΟΚ απέναντι στον Αρη. Μετά μάθαμε ότι ο τελικός θα γίνει στην Κρήτή επειδή έτσι θέλει ο κ. Βασιλακόπουλος και αυτό αναφέρει μια εφημερίδα. Καταρχήν είναι παρανομία να διοργανώνεις μια εκδήλωση, ένα δημόσιο θέαμα και να μην έχεις εισιτήριο. Δεν το λέω εγώ, αλλά η νομοθεσία. Εχουμε καταθέσει ένσταση και θα την στηρίξουμε σε ότι αφορά ακόμη και τις μπασκέτες που συνεχώς κουνιόνταν", είπε αρχικά και έκρινε ότι πλέον πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος η Πολιτεία. "Πως μπορούμε εμείς να διασφαλίσουμε την επένδυσή μας; Ποιος είναι το αρμόδιο όργανο ή Υπουργείο; Αν δεν κάτω λάθος το Υπουργείο Πολιτισμού, κατ` επέκταση ο κ. Πρωθυπουργός. Πρέπει λοιπόν επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα φθάσουμε μέχρι τα άκρα. Πρέπει επιτέλους αυτό το κατεστημένο να σπάσει. Γιατί αν παραμείνει θα πάει το μπάσκετ στον Μεσαίωνα". Εν συνεχεία ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στη διαιτησία ζητώντας: "Με εξαίρεση τον κ. Ταβουλαρέα, ζητώ από τους Βορεάδη-Κορομηλά να ζητήσουν οι ίδιοι την εξαίρεσή τους από τους αγώνες του Αρη. Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά τους αν αγωνιστούν σε παιχνίδι του Αρη. Ας κάνουν όμως και την προσευχή τους για να σώσουν την ψυχή τους γι` αυτό που έκαναν". Και σε ερώτηση αν στο παρελθόν η ομοσπονδία βοήθησε τον Αρη (σ. σ. η διοργάνωση του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ στο Αλεξάνδρειο την άνοιξη του 2003), απάντησε: "Δεν αρνήθηκα ότι ο κ. Βασιλακόπουλος έχει και θετικά πράγματα. Πόσο κέρδισε όμως η FIBA και ο κ. Βασιλακόπουλος από εκείνη τη γιορτή του Αρη; Εγινε εδώ γιατί ήταν βέβαιο ότι θα πετύχαινε".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, αφού είπε ότι "πληγώθηκε η περηφάνια μας", αναφέρθηκε στην ομοσπονδία καταγγέλλοντας ότι: "Διαπιστώνουμε την ανεπάρκεια που υπάρχει στο οργανωτικό κομμάτι, ότι ο θεσμός βρίσκεται σε μια κατρακύλα, τις διαφωνίες μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, την άγνοια περί των θεσμικών θεμάτων, την καταστρατήγηση της προκήρυξης, την παραβίαση των νόμων. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνονται οι ορισμοί των διαιτητών. Και πραγματικά είναι εκπληκτική η εμπλοκή στην διαιτησία σε βαθμό που πλέον η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να ταλανίζετε επικίνδυνα". Στη συνέχεια αναρωτήθηκε για το γήπεδο που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τον τελικό και αφού διάβασε μερίδα του Τύπου που αναφέρει ότι "σφαγιάστηκε από την διαιτησία ο Αρης στον τελικό", διάβασε ένα άλλο δημοσίευμα όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Ανδρέα Μιαούλη. Σύμφωνα με αυτό - και τα όσα είπε ο Γιάννης Δαμιανίδης - ο κ. Μιαούλης είπε: "Λέει ο κ. Μιαούλης στο δημοσίευμα. Ολοι λέγαμε στον πρόεδρο να αλλάξει την έδρα του τελικού όμως τον ξέρετε. Αν βάλει κάτι στο μυαλό του, δεν αλλάζει με τίποτα, Κι εγώ δεν συμφώνησα με τον ψηλό", είπε και συνέχισε ο Γιάννης Δαμιανίδης: "Οπως καταλαβαίνεται, ο ψηλός προφανώς είναι ο κ. Βασιλακόπουλος που με την συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν σέβεται τον Αρη. Θέλετε να θυμηθούμε τι έγινε με το μπαράζ της Κέρκυρας; Θέλετε πάλι να θυμηθούμε τι έγινε επί εποχής της αυτοκρατορίας του Αρη όπου σ` έναν εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλων Πατρών αρνήθηκε να αλλάξει την ημέρα του αγώνα, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να χρησιμοποιήσει ο Αρης τους
έφηβους επειδή οι βασικοί δεν είχαν επιστρέψει; Είναι πάλι τυχαίο το ότι παρανόμησε η Ομοσπονδία; Εν κατακλείδι, υπάρχει το αποφασίζομε και διατάζομε. Είναι συνέχεια τα ίδια πρόσωπα τα οποία ανήκουν σε άλλες γενεές. Υπάρχουν κάποιοι στο μπάσκετ που φασιστικά αρνούνται την εξέλιξη του αθλήματος".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης ήταν χείμαρρος. "Ακόμη και το μέλος της ΚΕΔ. Στέλιος Συμεωνίδης, με δηλώσεις του καταδίκασε την διαιτησία χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη. Θα μου πείτε; Τι θα γίνει με τους διαιτητές; Θα σας απαντήσω. Θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής. Είναι καλά δομημένο το κομμάτι της διαιτησίας γιατί δρα όμως ανεξέλεγκτα; Πρέπει όμως η Πολιτεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ανωνύμων εταιριών. Σε τελική ανάλυση, στην ληστεία μπορείς να πεις κάτι, στην κλοπή όμως δεν μπορείς να πεις το παραμικρό. Η διαιτησία ελέγχεται από την ομοσπονδία. Γιατί εκεί ανήκει. Δεν είναι προσωπική μου άποψη αλλά όλες οι εφημερίδες, εκτός αυτών που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό, ότι η διαιτησία έκανε το παν για να μην πάρει το κύπελλο ο Αρης. Γι` αυτό πρέπει οι Βορεάδης-Κορομηλάς να ζητήσουν την εξαίρεσή τους. Θα τους κρίνει ο Θεός, αλλά η κλοπή θα τους ακολουθεί για όλη τους τη ζωή. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τι έκανε στον Αρη ο κ. Βορεάδης στο φάιναλ φορ της Λάρισας, όπου και πάλι σφύριξε στον τελικό με τον Παναθηναϊκό με τα γνωστά αποτελέσματα. Ολα αυτά είναι συμπτωματικά;", είπε και ανέφερε ένα γεγονός σχετικό με την μη ύπαρξη εισιτηρίων στον τελικό: "Την εποχή που η ομάδα ήταν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, θέλαμε να κάνουμε τους αγώνες με ανοιχτές τις πόρτες και δεν μας το επέτρεψαν επικαλούμενοι τους νόμους γιατί ήθελαν να πάρουν χρήματα από την πώληση των εισιτηρίων. Ρωτάω λοιπόν εγώ σήμερα, μήπως η τράπουλα ήταν σημαδεμένη;".

Ο Γιάννης Δαμιανίδης αναφέρθηκε και στα όσα διαδραματίστηκαν με την αλλαγή της έδρας, από το κλειστό στα ΤΕΙ Ηρακλείου στο Λίντο, λέγοντας ότι "έχω έγγραφο στα χέρια μου που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το φοιτητικό άσυλο. Και αν δεν κάναμε τις κινήσεις που γνωρίζεται το Λίντο θα ήταν καταπράσινο. Αυτή τη στιγμή δεν δείχνουμε αδυναμία λέγοντας αυτά, απλά είναι η αλήθεια. Η θέση του κ. Βασιλακόπουλου απέναντι στον Αρη εκφράζεται σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Να μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλό μας. Υπάρχει ανοιχτή κόντρα μεταξύ του κ. Βασιλακόπουλου με τον Αρη επειδή αποχώρησε η ομάδα από την FIBA. Αυτό έχει συμβεί και με άλλες ομάδες. Πρέπει το αποφασίζομε και διατάζομε να σταματήσει. Ξέρει κανείς αν ο κ. Βασιλακόπουλος είναι μέλος του ΠΑΟ;". Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκαν τα μέλη του δ. σ. της ΚΑΕ ήταν αν η κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ομοσπονδία αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα για τον σύλλογο για να απαντήσουν: "Τι χειρότερο μπορεί να μας κάνει; Μας στέρησε ήδη ένα Κύπελλο".

Aπο:www.sportline.gr


Μαλιστα.
Πλεον ειμαστε σε ανοικτο πολεμο με την ΕΟΚ..
Warrior
Οπως ηταν το λογικο,μετα ολες τις δηλωσεις αυτων των ημερων και την επιθεση του
Δαμιανιδη στην ΕΟΚ..εχουμε συνεχεια των δηλωσεων.

Σημερα στο ραδιοφωνικο σταθμο Μetropolis ειχαμε δηλωσεις και συνομιλιες μεταξυ
των Δαμιανιδη,Μιαουλη(προεδρο ΕΟΚ) και Σταυρο Δουβη(προεδρος ΚΕΔ)...

Ο Σταύρος Δουβής τόνισε ότι "Έγιναν λάθη, η διαιτησία δεν πήγε καλά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρμόδιοι κι ένα όργανο, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα επιληφθεί. Όπως κάνουμε για όλα τα παιχνίδια. Περισσότερα λάθη έγιναν εις βάρος αυτού που έχασε. Η τοποθέτησή μου είναι ξεκάθαρη και ευθεία, έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Κάθε μέρα θέλω να ξυπνάω καλά με ήσυχη συνείδηση. Θεωρώ ότι ο κ. Δαμιανίδης μπήκε σε κάποιες υπερβολές».

«Βεβαίως να προστατεύει την ομάδα του και καλά κάνει, αλλά όχι να κατηγορεί θεσμούς. Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές μαζί του. Δεν είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσε να μιλήσει έτσι, ιδιαίτερα σε έναν άνθρωπο όπως ο κ. Μιαούλης. Από τη στιγμή όμως που ο ίδιος διευκρινίζει, και ακούω από το στόμα του ότι δεν είπε αυτά τα πράγματα, εμένα με ικανοποιεί. Όλοι πρέπει να μην περνάμε τα όρισα, άσχετα αν υπάρχουν πικρίες».

«Πρέπει να στηρίξουμε το άθλημα και μέσα από τους θεσμούς, με αξιοπρέπεια, να προχωρήσουμε. Τα μέλη της ΚΕΔ δεν ξέρω αν αποχώρησαν τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Πάντως, δεν κάθονταν όλα μαζί. Εγώ έφυγα μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Αυτό δε λέει τίποτα. Η απογοήτευση υπάρχει πάντοτε όταν κάτι δεν πάει καλά, είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Δεν θέλω να πιστέψω, ούτε καν να σκεφτώ, ότι υπήρχε δόλος. Μπορεί να επηρεαστούν από κάποια πράγματα, που δεν επιτρέπεται, όπως η διαφορά στο σκορ. Μπορεί να ήταν σε άσχημη μέρα».

Ο Ανδρέας Μιαούλης δήλωσε πως "Μένω στους προπηλακισμούς που δέχτηκα από τον πρόεδρο του Αρη, Τι φταίει η ομοσπονδία για την ήττα. Στο πρώτο διέσυρε τον Παναθηναϊκό, και μετά τι έγινε. Μπορεί να έφταιξε η διαιτησία, που ορίζεται από την κεντρική επιτροπή, αλλά εγώ τι να κάνω. Ο κ. Συμεωνίδης τοποθετήθηκε δημόσια, αλλά θα έπρεπε να καλέσει κατ' ιδίαν τους διαιτητές. Αγωνιστικά δεν είχαμε πρόβλημα».

«Όσο για το θέμα της διαιτησίας, δεν μπορώ να κρίνω, δεν είμαι προπονητής. Δεν έχω τη δυνατότητα να κρίνω ή να σχολιάζω τη διαιτησία, δεν μπορώ να πάρω επίσημη θέση. Ήταν ακατάλληλο το γήπεδο, το παραδεχτήκαμε. Αλλά αν κέρδιζε ο Αρης θα ήταν όλα καλά; Δεν ξέρω τι συνέβη με το δελτίο του Στσεπάνοβιτς, ειλικρινά δεν ξέρω, με αιφνιδιάζετε. Κρατήθηκε σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται μετά στο κύπελλο. Είναι θέμα αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Σαν πρόεδρος της ΕΟΚ προέβλεπα ότι ο Αρης θα πάρει το κύπελλο, είδα ότι ήταν καλύτερος στο προηγούμενο ματς. Τον διέσυρε στο πρώτο μέρος, μετά έκατσε, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με ένα σερί 9-0».

Τέλος ο Γιάννης Δαμιανίδης αρνήθηκε ότι έβρισε τον πρόεδρο της ΕΟΚ λέγοντας ότι «Δηλώνω με κάθε ανδρισμό, με κάθε ειλικρίνεια, σεβόμενος και τα χρόνια σας, δεν σας αποκάλεσα κωλόγερο. "Υιοθετείτε αυτήν την αλητεία και αυτούς τους αλήτες", αυτό σας το είπα. Έχω ευθύνη του λόγου μου και τόσα χρόνια που κινούμαι, ποτέ δεν έχω μιλήσει έτσι σε κάποιον άνθρωπο και δη μεγαλύτερό μου. Τα είπα σε σένα γιατί είσαι πρόεδρος, δεν θα τα έλεγα στον κλητήρα. Δεν ήταν η απονομή, είχαν τελειώσει αυτά».

«Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως πάει και έρχεται το ράδιο-αρβύλα, ένας αν πει κάτι είναι γεγονός. Δεν τα είπα εγώ. Για να έχω καθαρή τη συνείδησή μου, να απολογηθώ για την λέξη αλητεία ναι, αλλά για άλλα που δεν έχω πει... Επί προσωπικού δεν έχω τίποτα με τον κ. Μιαούλη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ. Ο κ. Δουβής είναι 40 χρόνια στο χώρο, εμείς σαν νέοι άνθρωποι θέλουμε την εμπειρία τους, τους έχουμε ανάγκη για να μας οδηγήσουν. Η δήλωσή του για τη διαιτησία με καλύπτει, όπως βεβαίως και του κ. Συμεωνίδη».

«Όταν αδικείσαι με αυτόν τον τρόπο, τόσο εμφανής η αδικία, υπάρχει ένα αίσθημα που σε πνίγει. Το ότι θα τιμωρηθούν οι διαιτητές, αφορά το θεσμό. Το κοινό αίσθημα πως θα καλυφτεί όμως; Οι παίκτες δεν είναι σούπερμαν, και φυσικά δεν μπορεί ο Αρης να διασύρει τον Παναθηναϊκό με 35 πόντους. Τι ευθύνη να υπάρχει στους παίκτες, που μετά το ματς κλαίγανε;».

«Οι καλύτεροι διαιτητές κάνανε επί 40 λεπτά ότι ήταν να γίνει για να μην πάρει ο Αρης το κύπελλο. Ο κ. Βορεάδης είναι ο καλύτερος διαιτητής. Πραγματικά η ομάδα δικαιούνταν το κύπελλο, ήταν καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το δεύτερο κύπελλο, αφού και στον τελικό της Λάρισας η διαιτησία δεν ήταν καλή, απλά τότε δεν ήταν τόσο εμφανής. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια αλλοίωση αποτελέσματος, ποτέ τέτοια σφαγή, ακόμα και οι αθηναϊκές εφημερίδες έγραφαν για σφαγή».



Mαλλον ο δικος μας κοιτα να εκμεταλλευτει τα του τελικου,για μελλοντικα οφελη..
Και μαλλον θα τα καταφερει..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.