Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λαμποραλ Κουτσα-Ολυμπιακος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4
T.W.Is.M.
QUOTE(manj13 @ Jan 25 2014, 17:00 ) *
Ο Λοτζεσκι το βλεπει βαρελι ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, οταν τα βαζει εως ΚΑΙ ο... Κατσιβελης ή τον μαρκαρουν tongue.gif οπως ΧΘΕΣ...


Θυμαμαι παντως να ειναι πρωτος σκορερ με 100% ευστοχια στο ντερμπι του πρωτου γυρου και τα στατιστικα λενε οτι βαζει 15 με 5/9 στην Τουρκια με τη Γαλατασαραι, το τελευταιο κρισιμο καλαθι στο ΣΕΦ με τη Σιενα(απο το +1 στο +3), 3/4 τριποντα με τη Μαλαγα σε ματς των 130 ποντων...
Ειχε βεβαια και ασχημες στιγμες, οπως το 0 στο ΟΑΚΑ για το κυπελλο, το 1/7 στο Μιλανο, 5 ποντους με την Μπαρτσελονα και στο Μοναχο που επεφταν τα τριποντα απο τους αλλους.
Ειναι παιχτης που επηρεαζεται απο το ρυθμο ολης της ομαδας και δεν την παιρνει στις πλατες του οπως ο Σπανουλης, αλλα το να λεμε οτι μονο σε χαλαρες αμυνες σκοραρει ειναι τουλαχιστον ανακριβεια.
redleg7
QUOTE (D-Wade @ Jan 25 2014, 17:06 ) *
Τον Λαβάλ μάλλον τον είδες πρώτη φορά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αν νομίζεις ότι είναι αμυντικός . . . wink.gif

Τρυπας στην αμυνα με αθλια ποσοστα,με περιορισμενη γκαμα κινησεων στην επιθεση και μοναδικο καλο ματς αυτο μαζι μας οπου καναμε το χειροτερο παιχνιδι της χρονιας.Συμφωνω απολυτως.Ευτυχως δεν προτιμησαμε αυτον απο τον Ντανστον.
manj13
QUOTE(D-Wade @ Jan 25 2014, 17:06 ) *
Τον Λαβάλ μάλλον τον είδες πρώτη φορά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αν νομίζεις ότι είναι αμυντικός . . . wink.gif


ΟΥΤΕ ο Γκιστ ηταν...Το πως ενας προπονητης ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΙΟΛΟ θα παρει αυτο που θελει απο εναν παικτη ΑΥΤΟ ειναι η ουσια...Ο Μπανκι παιζοντας τον Λαβαλ κατω απο την ρακετα ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ το Σπανουλη, δεν τον εξεθεσε αμυντικα αλλα τον ανεδειξε χρησιμοποιοντας τα αθλητικα του προσοντα σε μια θεση που τον ΔΙΚΑΙΩΣΕ αμυντικα...
Θ αλλαζε τον Γκιστ του Αρτζι ο Ρεπεσα? tongue.gif
D-Wade
QUOTE(redleg7 @ Jan 25 2014, 17:09 ) *
Τρυπας στην αμυνα με αθλια ποσοστα,με περιορισμενες γκαμα κινησεων στην επιθεση και μοναδικο καλο ματς αυτο μαζι μας.Συμφωνω απολυτως.Ευτυχως δεν προτιμησαμε αυτον απο τον Ντανστον.

Kαλά ο Ντάνστον είναι πολύ καλύτερος και από Λαβάλ και από τον Ταιους που ήταν τα 3 μαυράκια από την Ιταλία που αναζητούσαν συμβόλαιο σε καλύτερες ομάδες.
louie
παντως για το θεμα του σκαριολο, πιστευω οτι ειναι πολυ κακος στο κοουτσαρισμα, δλδ στις αποφασεις του την ωρα του αγωνα. εχθες οποτε πηγε να κανει κανα τρικ για να αλλαξει τον αγωνα τα εκανε μανταρα. βλεπει τους παιχτες του ολυμπιακου να ζεσταινονται και το γυριζει σε ζωνη. εεε εγω ο ερασιτεχνης καταλαβα ποσο μεγαλο λαθος θα ηταν αυτο. αποτελεσμα; να φαει συνεχομενα 3ποντα απο σπανουλη, λοτζεσκι μεχρι και πετγουει που βγαιναν αμαρκαριστοι και να εκτοξευθει η διαφορα. το μονο τρικ που επιασε ηταν αυτο το σκριν στον ερτελ που εκτελουσε σαν γιασικεβιτσιους απο τα 5 μετρα αλλα και παλι στην αμυνα τα ετρωγε με τη σεσουλα
manj13
QUOTE(redleg7 @ Jan 25 2014, 17:09 ) *
Τρυπας στην αμυνα με αθλια ποσοστα,με περιορισμενη γκαμα κινησεων στην επιθεση και μοναδικο καλο ματς αυτο μαζι μας οπου καναμε το χειροτερο παιχνιδι της χρονιας.Συμφωνω απολυτως.Ευτυχως δεν προτιμησαμε αυτον απο τον Ντανστον.


Στο συγκεκριμενο ματς με Ολυμπιακο παντως καλυτερα... tongue.gif να λειπε....Προς θεου δεν ειπε κανεις οτι ειναι κακος παικτης ο Λοτζεσκι ohmy.gif Αλλα εγω για να τον χρισω ΕΝΤΙ ΤΖΟΝΣΟΝ 77.gif 77.gif θα περιμενω κι αλλο... peace.gif
redleg7
QUOTE (D-Wade @ Jan 25 2014, 17:16 ) *
Kαλά ο Ντάνστον είναι πολύ καλύτερος και από Λαβάλ και από τον Ταιους που ήταν τα 3 μαυράκια από την Ιταλία που αναζητούσαν συμβόλαιο σε καλύτερες ομάδες.

Σωστος.Μιλαμε για τους 3 παιχτες που παρακολουθησαν πολλες ομαδες στην Ευρωπη με την ληξη των συμβολαιων τους απο την lega a.Ειναι ανωτερος και αμυντικα και επιθετικα και νομιζω την προσπαθεια του μια χαρα την αναγνωρισε η Ευρωλιγκα με την τελευταια ψηφοφορια της.

QUOTE (manj13 @ Jan 25 2014, 17:19 ) *
Στο συγκεκριμενο ματς με Ολυμπιακο παντως καλυτερα... tongue.gif να λειπε....Προς θεου δεν ειπε κανεις οτι ειναι κακος παικτης ο Λοτζεσκι ohmy.gif Αλλα εγω για να τον χρισω ΕΝΤΙ ΤΖΟΝΣΟΝ 77.gif 77.gif θα περιμενω κι αλλο... peace.gif

Εγω τον θελω παρων στο Σεφ,θα περασει ευχαριστες στιγμες smiley.gif Ενταξει δεν νομιζω οτι τον ειπε καποιος Εντι ή εγινε καποια προσπαθεια συγκρισης με καποιον αλλο.Ομως το παιδι σε μια φαση μεταβατικη στην καριερα του απο το Γιουροκαπ και το Βελγιο στον Πρωταθλητη Ευρωπης και την Ευρωλιγκα απλα παει παρα πολυ καλα και ανταποκρινεται αψογα.
anton2
Θέλω να κάνω μια παρατήρηση, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει κάποια διαστήματα έξαρσης μέσα στα καλά του διαστήματα, που η μπάλα κυριολεκτικά χάνεται από το γήπεδο. Αυτό το θυμάμαι μόνο σε κάποια καλά παιχνίδια της γιουγκοπλάστικα. Δεν μιλάω για τα καλά διαστήματα του ολυμπιακού, μιλάω (δεν ξέρω αν βλέπει κανείς αυτό για το οποίο μιλάω) κάτι μοναδικό στα χρονικά εντός αυτών των καλών διαστημάτων. Κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο και αμαρτία να χαθεί επειδή δεν μπορούμε να παίξουμε τις σκληρές άμυνες 2-3 ομάδων.

Τονίζω όσο περισσότερο μπορώ για ακόμη μια φορά τον στρατηγικό ρόλο που έχει στην ομάδα ο Λοτζέσκο καθώς και την άποψή μου ότι η ομάδα με αυτόν τον παίκτη κέρδισε πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται.

Για να δείξει όμως αυτή ομάδα αυτά τα ατού της σε μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει πρώτα να περάσει σκληρές άμυνες στους επόμενους αγώνες ελπίζω εκεί να υπάρξει καλύτερος στρατηγικός σχεδιασμός και λιγότερο ευάλωτη ψυχολογία.
bbplayer
QUOTE (D-Wade @ Jan 24 2014, 22:31 ) *
Αυτό ακριβώς εννοώ bbplayer.Τέλεια άμυνα/ξύλο στυλ ΠΑΟ δε θα παίξουμε ποτέ.Δεν μπορούμε.Δεν έχουμε τα κορμιά.Αλλά μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί . . .


όχι δεν εννοούσα "ξύλο" και τέτοια. απλώς σκέφτομαι ότι για να κάνεις ένα-δυο διπλά σε δύσκολες έδρες που πιθανό να τα έχεις ανάγκη (μπορεί και όχι θα δείξει πώς θα πάει) πρέπει να είσαι πιο συνεπής εκεί.
Germany96
QUOTE(Anaz @ Jan 25 2014, 16:42 ) *
...Παντως μιας και βλεπεις αυτα τα στατς, εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον αντι να κοιτας τους ποντους, να δεις το επιθετικο Ranking του αντιπαλου matchup. Δηλαδη να συνυπολογισεις και τις ασσιστ, τα λαθη, και τα FGA-FGM.

Εχω φτιαξει εναν τετοιο πινακα στο excel μαζι με αλλα ενδιαφεροντα στατιστικα που μετρανε το efficiency, χρησιμοποιώντας την database του in the game.Ισως οταν τελειωσει ο πρωτος γυρος του τοπ16 και βρω χρονο να τα ανανεωσω, να τα ανεβασω..

Παντως for the record, ο Μαντζαρης επιτρεπει 6.5 Matchup_ΟfRkg ανα 28', ενω ο ΔΔ 6,9.

Να πεταχτώ κι εγώ στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχετε εσύ κι ο louie. Μου αρέσει η ιδέα του υπολογισμού του Off. Ranking προσωπικού αντιπάλου, σίγουρα είναι περισσότερο περιεκτικό από το απλό άθροισμα πόντων ανά μονάδα χρόνου. Όντως είναι ενδιαφέρον να δεις, πέρα από τους πόντους ανά 28λεπτο, stats όπως PPP, eFG%, Ass/TO (εννοείται ότι και τα επιμέρους Ass/28min και TO/28min είναι χρήσιμα), 2Patt/3Patt, FTatt/FGatt αν μιλάμε για guards ενώ αν συζητάμε για ψηλούς χρειάζονται και τα ποσοστά διεκδικούμενων rebounds.

Όλα αυτά είναι ένα ωραίο πρώτο βήμα αλλά πάλι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για τον λόγο που ανέφερε ο Quincy. Το σωστό θα ήταν να γίνουν διπλοί πίνακες για όλους τους προσωπικούς αντιπάλους. Αφού έχουμε πάρει ως παράδειγμα τον Μάντζαρη ας συνεχίσουμε με αυτόν, αυτό που θα χρειαζόμασταν λοιπόν θα ήταν αντιπαραβολή της advanced statline του κάθε αντιπάλου του όταν ματσάρει με τον Βαγγέλη σε σύγκριση με την αντίστοιχη statline που έχει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Εκεί όντως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο χειροπιαστή σύγκριση λέγοντας π.χ. ότι ο Μάντζαρης μειώνει το eFG% των αντιπάλων του 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δυστυχώς όμως όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η ιδέα, τα νούμερα του in-the-game για αυτά τα στατιστικά δεν είναι ακριβή και το λένε κι οι ίδιοι οι άνθρωποι ότι πρόκειται για "stats of lineup-calculated matchups". Δεν βγάζουν αυτά τα matchups μέσα από την παρακολούθηση των αγώνων αλλά αναθέτουν αντιπάλους ανά θέση. Στο ΟΣΦΠ-Barcelona για παράδειγμα όταν συνυπάρχουν στο παρκέ οι Μαντζαρης, Σπανούλης – Sada, Navarro δίνουν ως matchups πάντα τα Μάντζαρης- Sada και Σπανούλης- Navvaro με την λογική PG vs PG, SG vs SG κι ας είναι ξεκάθαρο ότι στην πραγματικότητα τα αντίστροφα ματσαρίσματα θα ήταν ο κανόνας.

Πέρα απ’ όλα αυτά τα στατιστικά άμυνας, όσο ωραία ιδέα κι αν είναι κι όσο πληρέστερα και να υλοποιηθούν, ποτέ δεν θα είναι ιδιαίτερα ακριβή αφού (ειδικά στην Ευρώπη) η άμυνα είναι συλλογική δουλειά. Η λάθος πάσα ενός αντιπάλου μπορεί να προέρχεται όντως από δικό σου καλό κλείσιμό του αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να προέρχεται από καλό διάβασμα της φάσης και κλείσιμο της passing lane από ένα συμπαίκτη σου, αν είχες συμπαίκτη τον Διαμαντίδη στα 26 του τα νούμερα των αντιπάλων σου θα υπέφεραν μόνο και μόνο επειδή θα είχες έναν help-defender φαινόμενο να δίνει βοήθειες παντού, με έναν Vrankovic να καραδοκεί στην ρακέτα σου τα αντίπαλα guards θα στρέφονται ευκολότερα στο εξωτερικό σουτ χωρίς να τους αναγκάζεις εσύ για αυτό αλλά το σκιάχτρο στο βάθος. Αν βάλουμε στην εξίσωση τα switches και την άμυνα ζώνης, το πράγμα μπλέκει ακόμα περισσότερο και το κάνει ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ένας δίκαιος τρόπος να αποδοθούν τα δέοντα εύσημα στην προσωπική άμυνα ενός παίκτη.
yorgos
QUOTE
πρόκειται για "stats of lineup-calculated matchups

Πολύ σωστός φίλε. Φαντάσου δηλαδή ότι ο Γκιστ μαρκάρει το Σπανούλη και στη συγκεκριμένη στατιστική αποτυπώνεται η αμυντική του επίδοση με βάση τα στατιστικά... του Πρίντεζη, επειδή στα χαρτιά είναι PF και οι δύο, άρα θα "έπρεπε" και να μαρκάρονται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.