Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sacramento Kings
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Sacramento Kings






Sacramento Grizzlies


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-17): 32-50

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-17):
Πόντοι: Cousins 27.8
Ριμπάουντ: Cousins 10.6
Ασίστ: Cousins/Lawson 4.8
Κλεψίματα: Gay 1.5
Κοψίματα: Cousins 1.3
Ευστοχία %: Κουφός 55.1%
Χρόνος συμμετοχής: Cousins 34.4

Πιθανή 5άδα:
Hill Hield Jackson
Labissiere Cauley-Stein


Πάγκος:
PG: De'Aaron Fox, Frank Mason, Marcus Williams
SG: Garrett Temple, Malachi Richardson
SF: Bogdan Bogdanovic, Vince Carter
PF: Zach Randolph, Harry Giles
C: Κώστας Κουφός, Γιώργος Παπαγιάννης, Jack Cooley

Μεταγραφικές κινήσεις
Draft Picks: De'Aaron Fox (#5), Zach Collins (#10), Frank Mason (#34)
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Justin Jackson & Harry Giles (ανταλλαγή με Blazers), Vince Carter, Zach Randolph, George Hill, Bogdan Bogdanovic, Marcus Williams
Έφυγαν: Zach Collins (ανταλλαγή με Blazers), Arron Afflalo, Darren Collison, Tyreke Evans, Rudy Gay, Ben McLemore

Παρουσίαση ομάδας:
Μου άρεσε το draft των Kings πολύ. Μετά μου άρεσαν οι υπογραφές των free agents και η γενικότερη προσέγγιση του Front Office. Είχα πειστεί από το καλοκαίρι ότι θα είναι από τις ομάδες που θα παρακολουθώ φέτος. Το "έτος μηδέν" ήρθε πέρυσι στις 20 Φλεβάρη, μεσούσης της περιόδου. Μια σχέση που δε μπορούσε να συνεχιστεί άλλο έληξε οριστικά με την ανταλλαγή του Cousins στην Νέα Ορλεάνη. Οι Kings εξάντλησαν κάθε πιθανότητα να κρατήσουν τον DMC στην πόλη, ωστόσο η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του ήταν και θα συνέχιζε να παραμένει, ένα τεράστιο ρίσκο στις επιλογές χτισίματος ομάδας, είτε με αυτόν ως βάση, είτε συμπληρωματικά. Η πρόταση ήρθε και παρ' όλο που οι Kings δεν έλαβαν άμεσα κάτι χειροπιαστά ανταποδοτικό ως αξία (βλ. Hield-Evans-Galloway) πήραν δύο picks για το draft που θα ακολουθούσε μερικούς μήνες αργότερα. Ένα αρκετά καλό draft από άποψη ταλέντου φαινομενικά. Το πρώτο πείραμα ήταν η αξιοποίηση του Hield. Στους αγώνες που έμεναν μέχρι τον Απρίλιο οι Kings θα έπρεπε να καταλήξουν αν υπάρχει η δυνατότητα και ο ρόλος για το κύριο asset από το trade να βοηθήσει την ομάδα. Ο Hield σε 10 λεπτά παραπάνω χρόνο από αυτόν που έβρισκε στους Pelis έδωσε σχεδόν το διπλάσιο σκορ (15.1 αντί 8.6) και την απάντηση αν χρειαζόταν άλλο ο Afflac ή ο McLemore στην ομάδα. Ο Bogdanovic με μια τρομερή χρονιά στην Ευρώπη, πέρα από τις ατομικές του διακρίσεις, είχε την φήμη ως ο "καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη" την χρονιά που πέρασε ή με την παραλλαγή "ευρωπαίος παίκτης" έστω, για τους αμφισβητίες των επιδόσεών του. Κατέκτησε ό,τι είχε θέσει ως στόχο, ωρίμασε στο παιχνίδι του, επομένως η φυσική συνέχεια ήταν να συζητήσει το θέμα του συμβολαίου του με την ομάδα που είχε τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ.

Το draft δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο βασικός φόβος των Kings ήταν να επιλεχθεί ο Fox νωρίτερα. Ο λόγος ήταν ότι ο Fox είναι ένας παίκτης που έχει potential να γίνει all-star κάποτε και να βρει ευκαιρίες στους Kings, που δεν είχαν κάτι σταθερό στο point. Τελικώς όλα πηγαίνουν καλά και κλειδώνει. Στη συνέχεια ο Divac σπάει το #10 σε δύο picks ερχόμενης σειράς (το #15 και το #20) αντί να πάρει το ρίσκο της επιλογής ενός μόνο "ψηλού" hedgάροντας με έναν "nba ready" σε ορισμένα skills -και ταυτόχρονα ανάγκες των Kings (βλ. περιφερειακή άμυνα και σουτ)-παίκτη, τον Justin Jackson και με ένα ρίσκο, λίγο μεγαλύτερο ωστόσο εδώ, τον Harry Giles, έναν παίκτη που μπορεί να ήταν άνετα στην 10άδα του draft αν δεν είχε τραυματισμούς. Στη συνέχεια μάθαμε ο Giles θα παραμείνει προληπτικά έξω μέχρι τον Γενάρη του 2018 περίπου. Αν όλα πάνε καλά στο επόμενο assessment των ψηλών, στο τέλος της χρονιάς ο Joerger θα αποφασίσει τί θα κάνει με τον WCS και τον Παπαγιάννη κυρίως, σχετικά με τον ρόλο τους στην ομάδα. Ο Scal φαίνεται ότι έχει ακόμα έναν χρόνο σίγουρα να δουλέψει και να δείξει πράγματα.

Οι κινήσεις προσθήκης των βετεράνων φαίνονται να είναι όλες στην κατεύθυνση να μην διαταραχθεί το πλάνο για ευκαιρίες στους νέους, κάτι για παράδειγμα που θα συνέβαινε με την παρουσία παικτών όπως ο Gay, που χρειάζονται οπωσδήποτε την μπάλα για να παίξουν και για να νιώθουν ότι έχουν ρόλο και συμμετοχή. Τόσο ο ZBo, όσο και ο Hill (ο Carter ενδεχομένως να είναι πιο πίσω και από τον Malachi στο depth chart φέτος, αλλά είναι μάχιμος ό,τι και αν του ζητηθεί) θεωρούνται unselfish team players και θα ταιριάξουν στον συμπληρωματικό παικτικό ρόλο, όσο και στον ενισχυτικό στο κομάτι του mentoring/ αποδυτηρίων. Όπως και ο Κουφός και ο Temple επίσης, είναι παίκτες που ηγούνται δίνοντας το παράδειγμα με τον τρόπο που δουλεύουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Οι κινήσεις συνάδουν με το πλάνο που φαίνεται να επιχειρεί να εφαρμόσει ο Divac, ο Joerger είναι ένας προπονητής με ιδέες που πετυχαίνει συνήθως τους στόχους του και η συγκυρία του φρέσκου restart είναι μια ωραία στιγμή για τους Kings του 2018.

Προπονητής
Dave Joerger: Γνωστός και ως ο "πρώην προπονητής των Grizzlies", μιας και με την ομάδα του Μέμφις έχει παίξει και σε playoffs ως head coach, ο Γιέργκερ στην δεύτερη σαιζόν στην ομάδα, έφερε ό,τι μπορούσε από την παλιά του ομάδα με στόχο την μετονομασία της σταδιακά σε Sacramento Grizzlies: ερχόμενος πέρυσι είχε παραλάβει ήδη Κουφό και Gay, φέτος μπορεί να έφυγε ο Gay, αλλά έφερε την "καρδιά" των Grizzlies, τον Randoph, όπως επίσης και τον 40άρη πλέον Vince Carter. Από το φετινό Grizzly Party στο Sacramento δυστυχώς δε θα δίνει το "παρών" ο Tony Allen, παρά μόνο όταν οι Pelicans θα ανεβαίνουν στην Καλιφόρνια. Μέχρι και την χρονιά που ο Karl ήταν στην ομάδα οι Kings είχαν από τις χειρότερες περιφερειακές άμυνες στο ΝΒΑ. Ο Joerger είναι από τους προπονητές που εστιάζει στην αμυντική βελτίωση και είχε καθιερωθεί ως "defensive minded" από την θητεία του στους Grizzlies. Φέτος το ρόστερ έχει ορισμένες μονάδες που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον τομέα (Temple, Jackson, Bogdan).

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Οι στόχοι είναι να δημιουργηθεί ένας νέος κορμός με άξονες τους Fox, Hield και Bogdanovic κι ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο από Cauley-Stein και Labissiere. Αυτό που θα ήθελα να δω, είναι σε κάποιο σημείο της χρονιάς οι παραπάνω να παίζουν τουλάχιστον 30λεπτα και να είναι μέσα στα τελευταία λεπτά των αγώνων τους διεκδικώντας την νίκη. Αυτό είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, ενός πλάνου που έχει ως βάση την ανάπτυξη των νέων παικτών της ομάδας.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Σε αυτήν την ομάδα δεν υπάρχει κάποιος σταρ, όσο και να πιεστεί κάποιος editor που το αφεντικό του μπορεί "σώνει και καλά" να του ζητήσει να βρει έναν για τις ανάγκες της παραγράφου... το πιο πιθανό είναι να κάψει το μυαλό του τσάμπα. Αν η ερώτηση ήταν ποιός είναι αυτός που θεωρώ τον x-factor που θα μπορούσε να ξεχωρίσει σε αυτήν την ομάδα και-θα συμπληρώσω-θα ήθελα να τον δω να παίρνει έναν μεγαλύτερο ρόλο, αυτός είναι ο Buddy Hield.
Ο Hield έχει το σουτ του, ένα αυθεντικό ταλέντο, αλλά πρέπει να δουλέψει και στο υπόλοιπο επιθετικό του παιχνίδι ή και στην άμυνά του αν θέλει να μη βρεθεί ξανά στη θέση να είναι υποψήφιος για ανταλλαγή (έγινε ήδη από την ομάδα που τον draftαρε), αλλά να κάνει κάτι καλύτερο για την καριέρα του. Στα 25 παιχνίδια που έπαιξε ως King και σε 29 λεπτά μέσο όρο σκόραρε 15.1 πόντους με 43% στα τρίποντα και 48% στα σουτ γενικότερα. Ωραία νουμεράκια για μια promising δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα, στο ίδιο πλάνο ανάπτυξης και με τις ευκαιρίες να τον περιμένουν. Ο ανταγωνισμός με τον Bogdanovic, ο οποίος παίζει και άμυνα, πιστεύω θα τον βοηθήσει να ζητάει το καλύτερο από τον εαυτό του κάθε μέρα κι έτσι θα δούμε έναν ακόμα καλύτερο Hield, πιο ολοκληρωμένο παίκτη (όπως ο Μάηκ Μπράμος).



Θέλω να ρωτήσω τον... Vlade Divac αν μέσα του νιώθει τους Kings, όπως ο Ντέμης την ΑΕΚ icon_drunk.gif . Κάνει απλώς τη δουλειά του ή έχει όραμα να τους φτάσει ξανά σε Conference Finals;

Πρόβλεψη: 35-47
Conference rank: 11

Teaser: Απλά κι ωραία πραγματάκια με φόντο το... επικείμενο Φιλικό
SG3ptshooter


Οne drive, one ball, one outcome
SG3ptshooter


Aκούστε προσεκτικά στο 1.42 41.gif laugh.gif
pan24
Καλα ο μπογκντανοβιτς δεν εχει παιξει ακομα λογω τραυματισμου
Ο PapaG,κατα κοσμον Big Papa smiley.gif γιατι δεν εχει πατησει παρκε σε 3 παιχνιδια σε μια ομαδα που τανκαρει?
aegeansheed
QUOTE(pan24 @ Oct 22 2017, 11:23 ) *
Καλα ο μπογκντανοβιτς δεν εχει παιξει ακομα λογω τραυματισμου
Ο PapaG,κατα κοσμον Big Papa smiley.gif γιατι δεν εχει πατησει παρκε σε 3 παιχνιδια σε μια ομαδα που τανκαρει?


Στιγμιαίο αίσθημα ότι γράφεις άδικα ή δεν σε διαβάζουν sad.gif
benchwarmer
Δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν υπήρξε ποτέ ομάδα που μετά από 8 ματς ο πρώτος της σκόρερ θα είχε... 12 πόντους μέσο όρο 39.gif
Andre Miller

Απαράδεκτη ομάδα! Σε λίγο θα βλέπουμε και τον Παπαγιάννη να παίρνει χρόνο μιας και οι άλλοι σέντερ τους δεν είναι και καλύτεροι του.
Andre Miller

laugh.gif
pan24
Clutch Bogdan και στο NBA πηρε την τελευταια επιθεση με GSW
Ακομα πιο δυσκολο οτι το κανει απεναντι στον Green


SG3ptshooter

Υπάρχει ελπίδα για το Fox φέτος; Σε αμφότερα τα παιχνίδια του Γενάρη σκόραρε περισσότερους πόντους από κάθε παιχνίδι του το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, η χρονιά των Kings είναι κι επίσημα πια καμένη, αν μας αφήσει ο Γιώργης, ίσως, έστω για αξιοπρεπή νούμερα...
pan24
Δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η πολιτικη τους με τον παπαγιαννη και γενικοτερα στους ψηλους
Αφου κρατησες κουφο το καλοκαιρι γιατι να παρεις και ραντολφ ενω θες να δωσεις χρονο σε μικρους
Η απουσια giles για μαλλον ολη την σεζον δεν ειναι δικαιολογια

Εκτος αν πια ο παπαγιαννης ειναι τοσο κακος γιατι μεχρι τωρα παιζει λιγοτερο κι απο περσι
RipCity
QUOTE (SG3ptshooter @ Jan 7 2018, 12:45 ) *
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/McjehCe15dk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/McjehCe15dk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Υπάρχει ελπίδα για το Fox φέτος; Σε αμφότερα τα παιχνίδια του Γενάρη σκόραρε περισσότερους πόντους από κάθε παιχνίδι του το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, η χρονιά των Kings είναι κι επίσημα πια καμένη, αν μας αφήσει ο Γιώργης, ίσως, έστω για αξιοπρεπή νούμερα...


Το είδα ολόκληρο το παιχνίδι σήμερα το πρωί σε επανάληψη. Οι μικροί ήταν πολύ καλοί κι ειδικά Fox, WCS και Skal, αλλά επειδή κάνουν πρωταθλητισμό οι Kings ο Skal δεν ξαναμπήκε γιατί έπαιζε καλά ο Carter. Κωμικοτραγικές καταστάσεις από τον Joerger φέτος. Πολύ καλύτερη η εικόνα χωρίς τον Randolph κυρίως αφού ο Fox βρήκε πολλούς χώρους. Πραγματικά είναι mindfuck αυτό που κάνουν φέτος οι Kings και δε δίνουν το ελεύθερο στους μικρούς να κάνουν ότι θέλουν και να μάθουν μέσα από τα λάθη.
gerorge
QUOTE (pan24 @ Jan 7 2018, 14:04 ) *
Δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η πολιτικη τους με τον παπαγιαννη και γενικοτερα στους ψηλους
Αφου κρατησες κουφο το καλοκαιρι γιατι να παρεις και ραντολφ ενω θες να δωσεις χρονο σε μικρους
Η απουσια giles για μαλλον ολη την σεζον δεν ειναι δικαιολογια

Εκτος αν πια ο παπαγιαννης ειναι τοσο κακος γιατι μεχρι τωρα παιζει λιγοτερο κι απο περσι




O Randolph ειναι ο βετερανος που καθε ομαδα με μικρους θα ηθελε.Τον Παπαγιαννη δε νομιζω να τον παρατησουν προς το παρον,ακομα και οταν μπει ο Giles.Αλλα για να προτιμανε να παιζει ο Κουφος ο οποιος ειναι μεν αξιοπιστη λυση,αλλα σε αυτην την ηλικια δεν μπορεις να ελπιζεις κατι παραπανω,τοτε μαλλον κανει κατι λαθος ο Παπαγιαννης,
Ο Joerger στο Memphis δεν πολυεπαιζε με μικρους,αλλα αυτο μπορεις να το δεις ως αποτελεσμα του οτι δεν ειχαν και ποτε καλους μικρους.Με τα μεχρι τωρα δεδομενα στους Kings παντως δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα με τους μικρους οποτε μαλλον κλινω προς το οτι το προβλημα ειναι του Παπαγιαννη.Βεβαια εχει ακομα πολλα χρονια μπροστα του και ως ψηλος ισς εχει και ακομα μεγαλυτερη πιστωση χρονου
gate1010
Δυστυχώς ο Παπαγιάννης είναι πάρα πολύ κακός. Δεν νομιζω να επαιζε βασικος σε ομαδα Α2. Ειναι σαν να εβαλες εναν τυχαιο σεβεν φουτερ να παιξει nba.Με δυσκολία μπορει να πιασει την μπαλα.
Τον κουφο θα παρακαλαμε μεχρι τα 40 του στην εθνικη καθως φαίνεται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.