Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εθνική Ελλάδος η επόμενη μέρα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
matse7
Ο χατζηβρέτας δεν θα είναι τελικά ο μόνος παίκτης που τελειώνει για την εθνική ελλάδος την ίδια πορεία για διαφορετικούς λόγους φαίνεται ότι παίρνει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος απολύτως δικαιολογημένα αν ισχύουν τα όσα ακολουθούν:

QUOTE
Τελειώνει ο Παπαδόπουλος από την Εθνική

Η κριτική είχε ξεκινήσει από τα πρώτα ματς του Ευρωμπάσκετ, όπου ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια, αφού αν μη τι άλλο ήταν αδιάφορος. Συνέχισε κάνοντας επίθεση στην ομοσπονδία για την περίπτωση του Αντώνη Φώτση, ενώ το ποτήρι ξεχείλισε στο δεύτερο ημίχρονο του μικρού τελικού με την Λιθουανία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όλες αυτές τις μέρες που η κριτική ήταν καθημερινό φαινόμενο για τον Λάζαρο, τον στήριζε και τον αποκαλούσε κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη. Φάνηκε να τον δικαιώνει όταν στο παιχνίδι με την Κροατία, ο «Λάζος» έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, μάλλον έτυχε επειδή ο Μάριο Κασούν είναι λίγο χειρότερος αμυντικός από εκείνον.

Από τους Κροάτες και έπειτα, ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, επέστρεψε στην αδιαφορία του και στις κακές αγωνιστικές εμφανίσεις. Ο «δράκος» όπως και όλα τα παιδιά του συνέχιζε να τον στηρίζει και να προτάσσει τα δικά του στήθη! Στο ματς με τους Λιθουανούς, ωστόσο, το ποτήρι ξεχείλισε και η υπομονή του ομοσπονδιακού τεχνικού που φημίζεται για το πόσο μεγάλη είναι, εξαντλήθηκε.

Ο διαιτητής κάτι λέει στον Έλληνα σέντερ και εκείνος επιδεικτικά τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Όλη η ομάδα πέφτει πάνω του και του φωνάζει για να μην φάει τεχνική ποινή, σε ένα τόσο οριακά χρονικό σημείο του ματς. Το ίδιο κάνει και ο πάγκος. Ο Λάζαρος αγνοεί τους πάντες χαρακτηριστικά, αποδεικνύει ότι δεν υπολογίζει καμία ομάδα και κανέναν προπονητή, κάνει το κέφι του και φυσικά τρώει τεχνική ποινή, που έδωσε την ευκαιρία στην Λιθουανία να μεγαλώσει την διαφορά στο σκορ και τελικά να φτάσει στη νίκη.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον απέσυρε στον πάγκο και δεν τον χρησιμοποίησε άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα ακούστηκε ότι κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο ο Παπαδόπουλος, δέχθηκε παρατήρηση από τον «δράκο» και του απάντησε με θρασύτατο τρόπο χωρίς ίχνος σεβασμού.

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις θεωρούν ήδη τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ξένο σώμα για την Εθνική. Από μία ομάδα που ουσιαστικά ο Γιαννάκης τον καθιέρωσε και ο Γιαννάκης τον ανέδειξε σε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους ψηλούς.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ότι δηλαδή: «Δεν τίθεται κανένα θέμα Γιαννάκη θα συνεχίσει να είναι στο πάγκο και ούτε καν συζητάμε το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του», τότε ο Λάζος έχει τελειώσει οριστικά από την Εθνική ομάδα.

Η επόμενη μέρα...

Λογικό είναι να ρωτήσει κάποιος, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση κάτω από την ρακέτα της ελληνικής ομάδας. Η απάντηση είναι απλή και αναμένεται άμεσα. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης έχει επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού και οι περισσότεροι περιμένουν να κάνει καλό πρωτάθλημα, αφού τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Από την άλλη ο Κώστας Κουφός που εντυπωσίασε με την Εθνική Εφήβων, είναι ήδη στα πλάνα του Παναγιώτη Γιαννάκη, την ίδια στιγμή που δεν αποκλείεται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να είναι απολύτως καλά και σε νορμάλ κιλά ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Με λίγα λόγια ψηλοί να αντικαταστήσουν τον Λάζαρο υπάρχουν και όχι μόνο υπάρχουν αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι και κλάσεις καλύτεροι από εκείνον. Τα νούμερά του, το πόσο βοήθησε την ομάδα και εν τέλει η συμπεριφορά του, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

(17/9 23:29)

6436 ... Νικήτας Αυγουλής


http://www.supersport.gr/default.asp?aid=%20132501

Επίσης στο προολυμπιακό τουρνουά δεν θα συμμετάσχουν Ντικούδης-Παπαλουκάς

QUOTE
Εκτός προολυμπιακού Παπαλουκάς και Ντικούδης

Aπό το 2001 και έπειτα αυτοί που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα, δεν έχουν σταματήσει ούτε μια στιγμή. Μόλις ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους ενσωματώνονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ουσιαστικά δεν ξεκουράζονται ποτέ. Το προσεχές καλοκαίρι ανεξάρτητα με το που θα γίνει το προολυμπιακό τουρνουά Παπαλουκάς και Ντικούδης δεν θα είναι παρόντες.

Οι δύο παίκτες και ειδικά ο "Τεό" είχε ξεκαθαρίσει στην ομοσπονδία πολύ πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, ότι του χρόνου θα είναι οκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αν χρειαστεί προολυμπιακό τουρνουά τον Ιούλιο δεν πρόκειται να παίξει. Το ίδιο πάνω κάτω έχει ζητήσει και ο Δήμος Ντικούδης, ο οποίος επίσης νοιώθει κουρασμένος από τις συνεχείς υποχρεώσεις.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι ο Νίκος Χατζηβρέττας αποχώρησε επισήμως από την ομάδα, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν πρόκειται να ξανακληθεί και οι δύο προαναφερθέντες χρειάζονται ξεκούραση, το ρόστερ για το προολυμπιακό θα είναι σε μεγάλο βαθμό αλλαγμένο.

Βέβαια υπάρχει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα οι αγώνες για την πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες να γίνουν στην Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην προκύψουν κι άλλες διαρροές από τον βασικό κορμό της Εθνικής λόγω κούρασης.
(18/9 15:43)

1383 ... Νικήτας Αυγουλής


http://www.supersport.gr/default.asp?aid=%20132524
Pierce
δεν ειναι καπως αδικο ομως για αυτους που θα κοπιασουν να στειλουν την εθνικη στο Πεκινο και μετα θα γυρισουν στην αθηνα αντι να πανε στους ολυμπιακους;
matse7
QUOTE(pierce21 @ Sep 18 2007, 16:16 ) *
δεν ειναι καπως αδικο ομως για αυτους που θα κοπιασουν να στειλουν την εθνικη στο Πεκινο και μετα θα γυρισουν στην αθηνα αντι να πανε στους ολυμπιακους;


Ε τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά και οι παπαλουκάς,ντικούδης κόπιασαν για να περάσουμε στο προολυμπιακό! smiley.gif
enypnio
γιατί οι διαμαντίδης τσαρτσαρής κόπιασαν λιγότερο από τους παπαλουκά κα ντικούδη? άμα γίνει αυτό θα γίνει κόλος η ομάδα

όποιος πάει προολυμπιακό πρέπει να πάει και πεκίνο αλλίως εχεί να γίνει της πόπης
matse7
QUOTE(enypnio @ Sep 18 2007, 16:34 ) *
γιατί οι διαμαντίδης τσαρτσαρής κόπιασαν λιγότερο από τους παπαλουκά κα ντικούδη? άμα γίνει αυτό θα γίνει κόλος η ομάδα

όποιος πάει προολυμπιακό πρέπει να πάει και πεκίνο αλλίως εχεί να γίνει της πόπης


Και αυτοί δεν λέω όποιος νοιώθει κουρασμένος ας το πει και να μην συμμετάσχει. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκουραστούν και οι παίκτες. Να σου πω και κάτι; Μια χρονιά ας μην κατεβάσουμε πρωτοκλασάτη ομάδα δεν τρέχει και τίποτα ας κατέβουμε με τους νέους κι ας αποκλειστούμε. Τις επόμενες όμως που θα είναι ξεκούραστοι θα δούμε διαφορετική ομάδα και όχι αυτή που είδαμε φέτος!
enypnio
ναι με αυτό συμφωνώ γενικώς αν και πάλι θα γίνει της πόπης γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε μέτρο

θα ακούσουν τα αυτιά μας πολλά ... εδώ τώρα κοντεύουν να τους βγάλουν εθνικούς προδότες που βγήκαν 4οι σκέψου να μην πάνε
Hakeem
Ειμαι αρκετά ασφαλής να πω οτι πιθανότατα και ο Κακιούζης θα ανακοινώσει σύντομα την αποχώρησή του, ειναι και εγκυος η γυναίκα του και αγωνιστικά μάλλον δεν ειναι πλέον και τοσο στα σχέδια του Γιαννάκη.

Απο τα υπολοιπα παιδιά, κανείς δεν θέλει να παίξει στο προολυμπιακό και πολύ λογικά. Μεχρι να αποφασιστεί αυτό, δεν προκειται να εχουμε δραματικες εξελίξεις. Απο εκει και περα θα δούμε...
sarounas
αν ισχύουν αυτά που γράφονται για τον Παπαδόπουλο στο πρώτο ποστ, δεν πρέπει ποτέ να ξανακληθεί στην εθνική
γενικότερα παίκτες με τέτοια νοοτροπία είναι πολύ επικίνδυνοι και για τους συλλόγους τους
αλλά εκεί ίσως το σκεφτεί δύο φορές πριν το κάνει γιατί είναι και τα χρήματα στην μέση
enypnio
QUOTE
www.papaloukas.net

Γεια χαρά σε όλους και σε όλες,
επιστρέψαμε χτες στην Αθήνα με ανάμεικτα συναισθήματα από την Ισπανία. Θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ για λίγες μέρες και από την Κυριακή θα επιστρέψω στη Ρωσία, καθώς πρέπει να μπω στην προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ για τη νέα σεζόν. Τουλάχιστον, θα δω και τους φίλους μου που είναι οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτούς.

Προσωπικά νιώθω στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να βοηθήσω παραπάνω την ομάδα, ειδικά στον ημιτελικό με την Ισπανία, ότι και αν έγινε εκεί που δεν ήταν στον δικό μας έλεγχο. Θέλαμε το χρυσό μετάλλιο, αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος. Ωστόσο ο αθλητισμός έτσι είναι και πρέπει να κοιτάξουμε πως αυτή η Εθνική ομάδα θα παραμείνει στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση δύναμη μου έδιναν τα μηνύματα που μου στέλνατε καθ'ολη τη διάρκεια των αγώνων. Τοσο μετά από τα καλά παιχνίδια, όσο και μετά από τις ήττες. Το σημαντικότερο κίνητρο για μένα να συνεχίζω να προσπαθώ, είστε εσείς, η πίστη σας και ο τρόπος που συνδέεστε με τις δικές μου προσπάθειες. Το μόνο που με νοιάζει είναι να χαλαρώσω, γιατί νιώθω πολύ κουρασμένος και να γεμίσω τις μπαταρίες μου, γιατί με περιμένει μια ακόμα δύσκολη σεζόν με την ΤΣΣΚΑ.
Με αγάπη,
Θοδωρής
Υ.Γ1 Ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνετε, να ξέρετε πως είναι αμοιβαία.

ΥΓ2 Το καλύτερο παυσίπονο για τη στεναχώρια μου ήταν η δικαίωση των προσπαθειών για πολλά παιδιά που αποτελούν την οικογένειά μου τους χειμώνες και ειδικά για τον καλό μου φίλο τον J.R. Μπράβο παιδιά!


o TEO τοποθετήθηκε
Hakeem
μαλλον, δεν τοποθετήθηκε. Περιμενει να δει και αυτός, θέλει να συνεχίσει, αλλα αν έχει προολυμπιακό...
NBAer
QUOTE(enypnio @ Sep 18 2007, 21:09 ) *
o TEO τοποθετήθηκε


Who cares? Η Ελλαδα θα περασει χωρις προολυμπιακο..... icon_drunk.gif
NBAer
From: http://sport24.gr/html/ent/080/ent.197080.asp

-Ο ρόλος του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ρόλος πυροσβέστη; Με τη δήλωση στήριξης προς τον ΠΣΑΚ πήρε το μέρος σας και γενικότερα φάνηκε ότι προσπάθησε να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Παπαδοπουλος: "Ο ρόλος του Γιαννάκη ήταν ουδέτερος"...


Ωχ! Παει και ο Παπαδοπουλος. sad.gif
Μα τι παθανε ολοι τους????
Βαζουν τα κομματικα μεσα στο μπασκετ! shot.gif shot.gif
Van_prentzi
Επιτέλους οι προσευχές μου έπιασαν τόπο!!!!
Μακάρι να ησυχάσουμε μια και καλή από τον Παπαδόπουλο.
Πολύ υπερτιμημένος παίκτης και με μετρημένες στα δάχτυλα οι καλές του εμφανίσεις με την εθνική.
Δε θα μου λείψει καθόλου.
Ένα ευχαριστώ στον Χατζηβρέττα για όσα πρόσφερε τόσα χρόνια στην ομάδα.
Ελπίζω και ο αρχηγός να πάρει ανάλογη απόφαση.Η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα.
Για τον Παπαλουκά δε με νοιάζει ιδιαίτερα τι θα αποφασίσει.Παικταράς είναι συνολικά,αλλά με
χτυπητά δυνατά σημεία όσο και αδύνατα.'Εχω κουραστεί να τον βλέπω να παίζει ταυτόχρονα με τον
Διαμαντίδη.Ποιο λογικό θα ήταν να βγαίνει ο ένας και να μπαίνει ο άλλος.
Ο βασικός πυρήνας κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι Διαμαντίδης,Ζήσης,Σπανούλης,Φώτσης,Τσαρτσα
ρής,
Σχορτσιανίτης,Βασιλόπουλος.
Ο Γιαννάκης πρέπει να δει τι θα γίνει επιτέλους με αυτή την καταραμένη θέση "3".
Η βοήθεια που πέρνει η εθνική σε κάθε αγώνα από τα 3αρια είναι ανύπαρκτη.
Ο Βασιλόπουλος δε μπορεί να παίξει συστηματικά καλά στη θέση 3.Έχει το πρόβλημα του Παπανικολάου!
Είναι πολύ καλυτερος όταν χρησιμοποιείται σαν 4αρι, με τη δύναμη και τις αθλητικές του ικανότητες.
Αλλά χωρίς ντρίμπλα σε αυτή τη θέση δε στέκεσαι.
Εύχομαι ο Περπέλογλου να έχει την ίδια εξέλιξη που είχε ο Σπανούλης στην πρώτη χρονιά στον Παναθηναικό
μήπως βρεθεί κάποια λύση....
matse7
QUOTE
Τελικά έγινε ή δεν έγινε επεισόδιο ανάμεσα στον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στον αγώνα με τη Λιθουανία την Κυριακή; Οι φήμες λένε πως ο «δράκος» έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στον Έλληνα σέντερ και εκείνος του αντιμίλησε. Ο «Λάζος» διέψευσε κατηγορηματικά το όλο περιστατικό, μιλώντας σε Έλληνας δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Η πειθαρχία, που έχω ως αθλητής και ως άνθρωπος, δε θα μου επέτρεπε ποτέ να αντιμιλήσω στον εκάστοτε προπονητή μου», ήταν οι αρχικές τοποθετήσεις του άσου της Ρεάλ, που στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «υπήρξαν φορές που διαφωνούσα με τον τρόπο που με διαχειριζόταν ένας προπονητής μου και μιλάω για τον κύριο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, αλλά ποτέ δε σκέφτηκα να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Είναι έξω από τον τρόπο λειτουργίας μου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης


http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=101943
geosider
QUOTE(matse7 @ Sep 19 2007, 07:01 ) *

καλά θα μας τρελάνουν; γιατί δεν διασταυρώνουν πρώτα τις πληροφορίες πριν μας τις δώσουν, τί να υποθέσουμε τώρα
dolly12
εγω θα ελεγα να μην υποθεσουμε τιποτα γιατι ακουγονται πολλα και πολλα δεν ειναι αληθεια...

μη ξεχνατε οτι την πικρια πολλων για την 4η θεση θα προσπαθησουν να την βγαλουν με τη μορφη αποχωρησεων οι τσακωμων στην εθνικη ελλαδος....

για το παπαλουκα και το καθε παπαλουκα αυτης της εθνικης πιστευω πως υπαρχει το δικαιωμα να ζητησει ξεκουραση. Και μη ξεχναμε και κατι ο συγκεκριμενος κυριος ειναι 30 χρονων δεν ειναι ουτε 23 οπως ο βασιλοπουλος ουτε 27 οπως ο διαμαντιδης και ο τσαρτσαρης κτλ κτλ. Κ ο χρονος καλως η κακως ανεξαρτητως θεσης και παραγωγικοτητας βαραινει το σωμα.... οποτε ενα διαλειμμα δεν ειναι και εγλημα ανα κι στο τελος νομιζω οτι θα δωσει το παρων με μικρη συμμετοχη απλα....

παντως πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ειναι παικτες που εδω και 4 χρονια δεν εχουνε κανει διαλειμμα μεγαλυτερο του 1 μηνος μαξ... καποια στιγμη αυτα επρεπε να τα περιμενουμε....
Hakeem
QUOTE(Van_prentzi @ Sep 18 2007, 22:49 ) *
Για τον Παπαλουκά δε με νοιάζει ιδιαίτερα τι θα αποφασίσει.Παικταράς είναι συνολικά,αλλά με
χτυπητά δυνατά σημεία όσο και αδύνατα.'Εχω κουραστεί να τον βλέπω να παίζει ταυτόχρονα με τον
Διαμαντίδη.Ποιο λογικό θα ήταν να βγαίνει ο ένας και να μπαίνει ο άλλος.


blink.gif
enypnio
QUOTE
Μαγειρέψτε γιατί χανόμαστε (SportDay / Νίκος Παπαδογιάννης)
Διαβάστηκε 1021 φορές
Τελ. ενημ/ση: 19.09.2007 11:29

Πριν από τριάμισι χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης εγκατέλειψε την Εθνική ομάδα για να πολιτευτεί, με απώτερο στόχο να γίνει «πάπας» του ελληνικού αθλητισμού. Οχι μόνο του μπάσκετ. Αν ήθελε να περιοριστεί στην προεδρία του μπάσκετ, θα είχε κυνηγήσει άλλους θώκους. Δεν του έφτανε να γίνει κομισάριος της Α1 ή πρόεδρος της ΕΟΚ. Ο ορίζοντάς του φτάνει πιο μακριά.

Τριάμισι χρόνια μετά την πολυσυζητημένη εμπλοκή του στον πολιτικό στίβο, έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Η Εθνική ομάδα βρήκε άξιο αντικαταστάτη, ικανό όπως αποδείχθηκε να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου και να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων. Ο Ιωαννίδης κέρδισε τις καρδιές των Θεσσαλονικιών ψηφοφόρων και του Μακεδόνα πρωθυπουργού. Επιβραβεύτηκε με το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αθλητισμού. Θα παίξει άραγε φουλ επίθεση ή σκληρή άμυνα; Ο,τι και αν κάνει, όπως και αν πορευτεί, αποκλείεται να μην αφήσει το στίγμα του. Επίσης (όπως και ο Παναγιώτης Γιαννάκης) αποκλείεται να φέρει χειρότερο αποτέλεσμα από τον προκάτοχό του...

Αλλη ώρα θα τα πούμε για τον Ιωαννίδη. Ο πολιτικός κρίνεται καθημερινά από το έργο του, όπως άλλωστε και ένας προπονητής. Προς το παρόν με καίει περισσότερο το αύριο της Εθνικής ομάδας. Φοβάμαι ότι αυτό κρίνεται εν μέρει από την πολιτική βούληση, όχι της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά του κονγκλάβιου του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Εθνική προκρίθηκε για το προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα γίνει γύρω στις 10 Ιουλίου. Τα εθνικά πρωταθλήματα ολοκληρώνονται αρχές ή μέσα ή τέλη Ιουνίου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου αρχίζουν στις 8 Αυγούστου. Συνεπώς οι διεθνείς μας θα πρέπει να περάσουν όλο το καλοκαίρι στα γήπεδα. Μπάνια θα κάνουν στον ιδρώτα και όχι στη θάλασσα.

Πόσοι θα πουν «ναι» σε τέτοιο μαρτύριο; Ο Νίκος Χατζηβρέττας ήδη αποχώρησε από την ομάδα. Από τους υπόλοιπους 30άρηδες, θα είναι -εικάζω- έκπληξη αν παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά έστω και ένας. Ο Παπαλουκάς αισθάνεται εξοντωμένος από την κούραση. Ο Κακιούζης περιμένει παιδί. Αλλοι (Παπαδόπουλος) έχουν οικογένεια και φυσικά δυσανασχετούν στην προοπτική να την εγκαταλείψουν όλο το καλοκαίρι. Ολοι ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν μπροστά τους μια δύσκολη σεζόν. Οταν μαζεύτηκε η Εθνική για το Ευρωμπάσκετ 2007, το εργομετρικό έδειξε συσσωρευμένη κόπωση, στοιχείο που ενδεχομένως οδήγησε και στη μεταβολή της αγωνιστικής φυσιογνωμίας της ομάδας. Με ποια λογική θα πρέπει να εξοντωθούν σωματικά και ψυχολογικά; Μήπως πρόκειται να χρυσωθούν για τον κόπο τους;
Εάν δεν υπάρξουν μαγειρέματα στα ενδότερα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος διάλυσης της ομάδας είναι τεράστιος. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το ξέρει και ψάχνει λύση. Αλλά δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της FIBA Εurope η απόφαση. Δυστυχώς είναι αργά για μαγειρέματα σαν αυτά του περσινού Μουντομπάσκετ (όταν Σέρβοι και άλλοι δέχθηκαν ειδική πρόσκληση). Πώς να αφήσεις εκτός νυμφώνος ομάδες που έχουν κερδίσει στο γήπεδο το δικαίωμα να παίξουν στο προολυμπιακό;

Χρειάζεται όχι αρετή, ούτε τόλμη, αλλά νταηλίκι. Οι Ελληνες διεθνείς, πρώτοι επιλαχόντες στην ουσία, πρόθυμα θα έβαζαν ένα χεράκι στις εχθροπραξίες...

και μια σοβαρή άποψη γιατί από @@ άλλο τίποτα
qspock
Εγω παιδια καταλαβα οτι μεχρι στιγμης το μονο βεβαιο ειναι η αποχωρηση του Χατζηβρετα. Στη θεση του παει ο Πελεκανος (και με Φωτση κανονικα). Αν αποχωρησει και ο Παπαδοπουλος, στη θεση του θα παει ο Κουφος. Αλλα αυτος ουτως η αλλως απο του χρονου πρεπει να μπαινει στο κλιμα ο μικρος. Αρα σε πιανου θεση θα μπει? Του Μπουρουση? Μα και αυτου η θεση ειναι ηδη κατειλημενη...

Το μεγαλο ερωτηματικο λοιπον και αυτος που πραγματικα κανει τη διαφορα ακουει στο ονομα Σχορτσιανιτης. Αυτος μαλιστα, ειναι αναντικαταστατος, με μολις μια χρονια ουσιαστικης συμμετοχης.

Αρα, με την ελπιδα της επαναφορας του Σοφο, η ομαδα δεν θα πληγει καθολου απο την απουσια Χατζηβρεττα και ενδεχομενως και του Παπαδοπουλου. Ισα ισα, πιστευω πως ειναι επιβεβλημενες αυτες οι αλλαγες και θα δουμε μια εθνικη πολυ καλυτερη ακομα κι απο αυτην της Ιαπωνιας.
NBAer
QUOTE(geosider @ Sep 19 2007, 11:08 ) *
καλά θα μας τρελάνουν; γιατί δεν διασταυρώνουν πρώτα τις πληροφορίες πριν μας τις δώσουν, τί να υποθέσουμε τώρα


Τιποτα. Μα ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι οι τελευταιοι ανθρωποι που πρεπει να εχεις εμπιστοσυνη και να πιστευεις ειναι οι δημοσιογραφοι? Πρεπει να το καταλαβεις.... tongue.gif
dolly12
το μοναδικο που πρεπει να πιστεψουμε η να σκεφτουμε ειναι το αρθρο που μετεφερε η enypnio και καλο θα ητανε οταν ερθουνε οι απαντησεις των παιδιων αρνητικες η μη να μην τους κραξουμε κατευθειαν. Δοξα το θεω εχουμε πληθωρα παικτων που ακολουθει... Μπορει οχι τη 1η χρονια αλλα σιγουρα εχουμε εθνικη για μια 4ετια τουλαχιστον ακομη....


Ας μην τους καψουμε λοιπον ολους... ειδικα τωρα που αρχιζει το πρωταθλημα να γινεται παλι λιγο πιο ανταγωνιστικο....
reignman
αλλαγες πρεπει να γινουν και ειναι λογικο...

στην αρχη οταν ακουσα και εγω οτι μερικοι παιχτες δε θελουν να πανε στο προ-ολυμπιακο τουρνουα και να πανε μετα στους ολυμπιακους.. σκεφτηκα : κατσε ρε φουστη μου.. ειναι δυνατον? οι αλλοι θα βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια και οι πονηριδηδες θα παιξουν τους "καλους" αγωνες?

τελικα ομως σκεφτηκα πως ειναι πολυ καλο να γινει αυτο.. γιατι καποιοι παιχτες και εμπειριες θα παρουνε απο το προ-ολυμπιακο και χρονο και θα συμβιβαστουν με αυτα που ζηταει η εθνικη.


τωρα σχετικα με τις αλλαγες..
Παπαδοπουλος - Κουφος (με κλειστα ματια)
Μπουρουσης - Σοφοκλης
Κακιουζης - Περπερογλου
Χατζηβρεττας - Βασιλειαδης (δεν ειναι καιρος να υπαρχει ενας σκορερ-σουτερ στην ομαδα ?)

παντως εγω προσωπικα θα εδεινα μια ευκαιρια στους : Διαμαντοπουλο , Ταπουτο. εστω στα δοκιμαστικα. Ο Διαμαντοπουλος πλεον ειναι 27 χρονων , λογικα οριμοτερος απο ποτε και θα ειναι διαφορετικος προς το καλυτερο.. περυσι με τη Σαμαρα ακουσα οτι μεχρι και αμυνα προσπαθουσε να παιξει!!!

ο Ταπουτος ειναι ενας παιχτης που εχει ολα τα προσωντα και αυτος να γινει κατι εξαιρετικο.. δε τον εχουν παρει και τα χρονια ποσο ειναι? 24? 25? εχει μπροστα του 5-7 χρονια καλου μπασκετ.. αν βρει και εναν σοβαρο προπονητη θα του ξεκλειδωσει πολλες αρετες ακομα.
Gravedigger
Συμφωνώ με τον Reignman για τον Ταπούτο.Το παιδί ξέρει μπάσκετ και δείχνει να σοβάρεψε.Του αξίζει μια ευκαιρία.Επίσης Παπαδόπουλος-Κουφός είναι μια καλή αλλαγή αλλά στις άλλες διαφωνώ.Ο Χατζηβρέττας πιστεύω ότι πρέπει να αντικατασταθεί από τον Πελεκάνο και ο Μπουρούσης δεν πρέπει να μείνει εκτός.Ο Σόφο να μπει αντί του Κακιούζη.Ξέρω δεν παίζουν ίδια θέση αλλά ο Κακιούζης συνήθως αγωνιζόταν σαν 4άρι.Εκεί μπορεί να παίξει και ο Κουφός αλλά και ο Μπουρούσης με βαρύ center τον Σόφο που όμως δεν μπορεί να παίζει ολόκληρο αγώνα και για αυτό δεν μπορεί και να μείνει έξω ο Μπουρούσης!Βέβαια υπάρχει και ο Περπέρογλου....Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση αντικαταστάτη για τους παίχτες που αποχωρούν.
reignman
αν σκεφτεις οτι απο τις μικρες εθνικες ομαδες (84αριδες μεχρι σημερα) το μονο γκαρντ που ξεχωρισε ειναι ο Βασιλειαδης.... θα εχουμε προβλημα στα γκαρντ σε μερικα χρονακια..
Dortmundtzis
QUOTE(reignman @ Sep 19 2007, 11:12 ) *
αν σκεφτεις οτι απο τις μικρες εθνικες ομαδες (84αριδες μεχρι σημερα) το μονο γκαρντ που ξεχωρισε ειναι ο Βασιλειαδης.... θα εχουμε προβλημα στα γκαρντ σε μερικα χρονακια..


Pisteuw oti an apoxorisei o Papapoukas to 2008, tha erthei i seira tou Vergini. To 2009 tha einai 22, tha exei beltiothei kai tha labei ton rolo tou Spanouli tou 2005.
reignman
o βεργινης δεν μου φαινεται καθολου ταλαντουχος..


αλλα βασικα μιλαω για 2αρια :Ρ

ασσος υπαρχει... ο Μιλοσεβιτς smile.gif
enypnio
το πρόβλημα είναι κάποια από αυτά τα παιδιά να καθιερωθούνε στις ομάδες τους

πέρσι έτυχε να παιξουν στον Ολυμπιακό ο Μπουρούσης με τον Βασιλόπουλο ... και πήραν εμπειρίες, πράγμα που το έδειξαν και στην εθνική φέτος που πρόσφεραν περισσότερα από όσες ευκαιρίες τους δώθηκαν ... θα δούμε αν φέτος λάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης του Πίνεως

ο πελεκάνος είναι σε μεταβατικό στάδιο άμα καταφέρει και καθιερωθεί στην Ρεάλ θα είναι σίγουρα αντικαταστάτης του Χάτζη

τώρα ο βασιλειάδης και ο μαυροκεφαλίδης πιθανών να θαφτούνε στον ολυμπιακό του πίνι πιθανών να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οπώς οι βασιλόπουλος και μπουρούσης πέρσι

ο Σόφο είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη

ο περπέρογλου επίσης πιθανόν να θαφτεί (εώς και πολύ πιθανόν) άρα μιλάμε για 5 παίχτες που είναι γρίφος το αν θα παίξουν μπάσκετ φέτος

ο ταπούτος και ο διαμαντόπουλος (που μέχρι τώρα δεν έχει ομάδα) ας παίξουν πρώτα μπάσκετ στις ομάδες τους και μετά βλέπουμε
B for Basketball
ξεχναμε και τον νικ καλαθες...
οπως και ο κουφος...εχει κανει κινησεις για να εχει δικαιωμα να παιζει στις δικες μας εθνικες...
και απο τις προγνωσεις μπορει να εξελιχθει σε ενα καλο γραναζι της εθνικης!
οι εμφανισεις του στο αμερικανικο γυμνασιακο μπασκετ ηταν παραπανω απο ικανοποιτικες
κ μαζι με τον κουφο ειχε επειλεχτει στο jordan classic οπου εκει επιλεγονται τα καλυτερα γυμνασιοπαιδα στην αμερικη..

Ιδωμεν!
matse7
QUOTE
Μία μέρα μετά το Λάζαρο Παπαδόπουλο, ήρθε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης να πει κατηγορηματικά ότι… «δεν έγινε τίποτε», σχετικά με τις φήμες ύπαρξης φραστικού επεισοδίου στη διάρκεια του αγώνα με τη Λιθουανία. Ο «δράκος» ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε πολλά και δεν έμεινε μόνο στο «Λάζο», ο οποίος με τη σειρά του προέβη σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα δήλωση…





Ο Παναγιώτης Γιαννάκης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ο κόσμος των ΣΠΟΡ» και απαντώντας σχετική ερώτηση για τις φήμες περί επεισοδίου με τον Παπαδόπουλο στη διάρκεια του αγώνα με τη Λιθουανία, απάντησε: «Δεν έγινε τίποτε. Μάλλον είναι ένας τρόπος που ο κάθε ένας που το μεταφέρει αυτό σκέφτεται για τον εαυτό του. Δεν έχουμε αυτή τη λογική, είμαστε συνεργάτες, μπορεί να διαφωνούμε, και είναι λογικό να διαφωνούμε, αλλά όπως είπα και στα παιδιά, αν διαφωνείς με κάποιον δεν χρειάζεται να μαλώνεις. Ακολουθείς τον τρόπο που σκέφτεσαι αρκεί να μην ενοχλείς το σύνολο. Ο Παπαδόπουλος είναι από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη και όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας».



Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που βρέθηκε στο επίκεντρο, όχι μόνο τώρα, αλλά ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε έναν αγώνα για τον ΠΣΑΚ και τους Ελληνες καλαθοσφαιριστές και με δηλώσεις που ο ίδιος έκανε στην ΕΡΤ3, απάντησε στο σενάριο αποχώρησής του από την Εθνική ομάδα… «Δεν έχω πει ποτέ ότι θα αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Αγωνίζομαι στις μικρές Εθνικής ομάδες από 16 ετών, υπήρξαν καλοκαίρια που έπαιζα και σε 2 Εθνικές ομάδες παράλληλα, με αποτέλεσμα να μην κάνω καθόλου διακοπές, γιατί μου άρεζε αυτό που έκανα. Η ιδέα της αποχώρησης δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, ίσως να είναι κι αυτό ένα οργανωμένο σχέδιο από κάποιους που με κατηγορούν για διάφορα πράγματα, ωστόσο δεν θα καταφέρουν να με θέσουν εκτός Εθνικής ομάδας».





Διαφωνείς δεν μαλώνεις…



Στη διάρκεια της συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι πάντως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε σε πολλά και μίλησε για το δύσκολο καλοκαίρι της Εθνικής και τα όσα συνέβησαν που δημιούργησαν νευρικότητα… «Μία ομάδα που έχει φτάσει στην κορυφή και είναι 2η και πάει να παίξει στην έδρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που πιστεύει στην ποιότητά της, έχει άγχος και πρέπει να είναι εποικοδομητικό. Πολλές φορές όμως δεν είναι κι αυτό είναι ανθρώπινο. και βέβαια κάποιος που θέλει να ξεχωρίζει, δημιουργεί την πίεση για τον εαυτό του. Το πιο σημαντικό είναι πόσο αποτελεσματικός είσαι όταν δεν παίζεις καλά και αυτή η ομάδα ήταν αποτελεσματική, στο μέτρο του δυνατού σε παιχνίδια που δεν ήταν καλή. Σίγουρα πολλά πράγματα που δημιουργούνται γύρω από την ομάδα φέρνουν νευρικότητα. Ολοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, όλοι να ενδιαφέρονται για ελληνικό μπάσκετ και να βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση, αρκεί εάν διαφωνούν, να μη μαλώνουν. Δε χρειάζεται να μαλώνουμε…»





Το καλύτερο παιχνίδι και ο Χατζηβρέττας

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας για το παιχνίδι με την Ισπανία είπε… «Το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν ίσως το καλύτερο του Ευρωμπάσκετ και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ θεωρώ ότι λένε πολλά τα συγχαρητήρια που έδωσαν από τις υπόλοιπες αποστολές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε αυτό το παιχνίδι. Είναι η καλύτερη υποθήκη για το μέλλον της ομάδας. Υπάρχουν και παιδιά που και χαρακτήρα έχουν και απλά χρειάζεται υπομονή γιατί σε κάθε τουρνουά δεν μπορείς να πετύχεις το απόλυτο», ενώ διαφώνησε με το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά… «Δεν υπήρχαν ίσοι όροι. Δεν γίνεται να παίζει η δική μας ομάδα στις 9.30, να τελειώνει το παιχνίδι στις 12, και να κοιμόμαστε 3-4 και την άλλη μέρα να παίζουμε στις 7, με μία ομάδα που έπαιζε γηπεδούχος και συνέχεια στις 9.30 και μόνο σε εκείνο να παίξει νωρίς, ενώ είχε και ρεπό την προηγούμενη. Νομίζω ότι το είπε και ο Γιασικεβίτσιους για την ομάδα του, που τελείωσε πρώτη στον όμιλο και βρέθηκε να έχει ντεζαβαντάζ απέναντι και των Ρώσων, αλλά και με όποια ομάδα έπαιξε εκτός από μας. Δεν μας απασχολούν όμως αυτά. Είχαμε και έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες,. Τα παιδιά απέδειξαν ότι όποια δυσκολία βρέθηκε μπροστά μας, (και είχαμε πολλές) μπόρεσαν την ξεπέρασαν και βρέθηκαν σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού».



Αναφερόμενος στο Νίκο Χατζηβρέττα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε… «Είναι ένα εκπληκτικό παιδί, παράδειγμα για όλους τους Ελληνες παίκτες. Εχει βοηθήσει την ομάδα τον αγαπάμε και πάντα θα είναι παράδειγμα για την Εθνική», απέφυγε να σχολιάσει τη διαιτησία στο παιχνίδι με την Ισπανία και δήλωσε αισιόδοξος για την Εθνική ομάδα… «Το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να παραμένει στα μεγάλα τουρνουά, να έχει πολλούς αγώνες, να έχει πλάνο, να έχει διάθεση, θέληση και πίστη για τα παιδιά και από τη στιγμή που τα έχει όλα αυτά, και το ταλέντο, η επιτυχία θα έρθει και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επιτευχθεί… Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά. Να έχουμε υπομονή,. Συνεχίζει η ομάδα, έχει ένα μεγάλο τουρνουά μπροστά της και με αυτά τα παιχνίδια γίνονται καλύτεροι οι παίκτες. Μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και πάντα είναι κοντά να δημιουργήσει μία μεγάλη επιτυχία για να βγάλει τον κόσμο έξω. Τα παιδιά με τον τρόπο που αγωνίζονται και κατάφεραν να ανατρέψουν καταστάσεις που φαινόταν ακατόρθωτο να ανατραπούν, με Σλοβενία, ή ακόμη και με Κροατία. Δείχνει ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, πίστη και υπομονή, άσχετα εάν δεν παίζουμε έτσι όπως θέλουμε και ονειρευόμαστε».


Μας δικαίωσε ο τρόπος που παίζουμε

Σε άλλη στιγμή των δηλώσεών του, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε δικαιωμένος για τον τρόπο με τον οποίο παίζει η Εθνική ομάδα… «Η ομάδα μας είναι ικανή να παίξει με κάθε αντίπαλο, αρκεί να έχει καθαρό μυαλό και υπομονή. Και το ματς με τη Σλοβενία ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και έδειξε ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ. Ο τρόπος που αποφασίσαμε να παίζουμε εδώ και 3 χρόνια δεν μας έχει διαψεύσει γιατί η ομάδα και επιτυχίες έφερε και παρέμεινε υψηλό επίπεδο, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου δημιουργήθηκαν διάφορα γεγονότα που έφεραν νευρικότητα».


http://www.superbasket.gr/?c=339&a=6964
dolly12
Καλημερα!!!

Καποιος ειπε για τον Κουφο. ΤΟ παιδι ειναι πολυ μεγαλο ταλεντο και αν συνεχισει αν δουλευει ετσι 8α ειναι φυσικα στο μελλον αναντικαταστατο κομματι. Αλλα μη βιαζεστε να τον ανεβασετε στην ανδρων... ειναι ακομα πολυ μικρος και απειρος για τοσο μεγαλα παιχνιδια. Ας παρει το χρονο του στην εθνικη νεων που ειναι η σειρα του να λαμψει και να παρει παιχνιδια ευρωπαικου μπασκετ στα ποδια του και μετα με πολυ μεγαλη χαρα να ειναι στην ανδρων.... Το ταλεντο του ειναι αναμφισβητο, οι κινησεις του καταπληκτικες για 5αρι και εχει πολυ μελλον... αλλα βιαζεστε να τον μεγαλωσετε και μετα αν δεν μπορεσει να ανταποκριθει θα τον φατε ζωντανο... για σκεφτειτε τη μονομαχια Γκασολ - Κουφου... Μη ξεχνατε πως ο Κουφος εχει αδυναμιες μεγαλες στην αμυνα και φανηκε. Επομενως ισως δεν ειναι τοσο καλο να ειναι ο επομενος.

Εξαλλου, υπαρχει ο Μπουρουσης που καποιος βιαστηκε να τον βγαλει εκτος ομαδος, (Ο οποιος τωρα ξεκιναει στην εθνικη στην ουσια), ο Σχορτσιανιτης που αν παραμεινει στα 167 κιλα που υποτιθεται οτι εινια τωρα θα ειναι αναντικαταστατος, ο Γλυνιαδακης και ο Μυροκεφαλιδης αναλογα με το πρωταθλημα που θα κανουνε κτλ... Και ο Βιουγουκας στον ΑΓΟΡ


Οσο για το Βεργινη, καποιος ειπε οτι δεν ειναι καλος νομιζω. Εχει απο τα καλυτερα σουτ που εχω δει για παιδι 21 ετων. Αν ψηθει λιγο ακομα θα ειναι ο σουτερ που μας λειπει απο την εθνικη.

Εγω επισης θα προσκαλουσα και Καλαμποκη αντι Διαμαντοπουλου καθως ο τελευταιος με το ζορι βρηκε ομαδα και ειναι εδω και χρονια στα χειροτερα του... Η Σαμαρα δεν ειναι ομαδα για να καταληγει ενα τετοιο ταλεντο.... αποδειξη του οτι ειχε τα μυαλα του πανω απο το κεφαλι του...

Οσον αφορα το Βασιλειαδη και το Πεπρπερογλου δεν νομιζω οτι 8α κρυφτουν φετος... αντιθετως μπορεις να δεις πιο ενεργο ρολο. Τουλαχιστον ο Ομπραντοβιτς ποτε δεν ηταν αδικος σε τετοια θεματα.... Τωρα ο Πινι.... Ελπιζω να μην φαει παγκο για 2η χρονια ενω δεν του αξιζει ο Βασιλειαδης...

Και τελος αναφορικα με το παπαδοπουλο, μπορει να μην εκανε καθολου καλο πρωταθλημα ευρωπαικο περαν ενος αγωνα με την Κροατια συμφωνω, αλλα κανεις δε μπορει να πει οτι δεν ειναι καλος παικτης ή οτι δεν ανηκει στην κατηγορια των καλυτερων 5αριων, τα οποια στο συγχρονο μπασκετ σπανιζουν. Μαλλον φαινεται οτι ο Παπαδοπουλος εχει πατησει καλους μερικων απο τοτε που μπηκε στο ΠΣΑΚ επειδη προσπαθει και ζηταει περισσοτερα λεφτα για τους καλαθοσφαιριστες σε θεματα ασφαλισης κτλ κτλ και εκει εγκειται ολη η προπαγανδα εναντιον του. Για αυτο καλο θα ητανε να μην τον διαγραφετε.
dolly12
απλα επειδη ειπα κατι για τον παπαδοπουλο μολις διαβασα και το παρακατω αρ8ρο απο το basketblog.gr

"Σκοτώστε" το υγιές...
Του Δημήτρη Κοντού
19/07/2007 (19:53)

Το να σε πνίγει το δίκιο είναι κάτι σύνηθες στις μέρες μας. Το να σε πολεμούν βρώμικα και να φτιάχνουν ένα σωρό θεωρίες συνομωσίας είναι, όμως, κάτι το διαφορετικό. Με αυτόν τον τρόπο σπιλώνεις ένα όνομα και την υπόληψη του. Είναι γεγονός πως ο συνδικαλισμός των παικτών δεν αρέσει σε όλους. Είναι παράλληλα γεγονός πως οι ίδιοι άνθρωποι που βάλλουν κατά της συγκεκριμένης κίνησης των παικτών, συνδικαλίζονται στον τομέα ευθύνης και εργασίας τους.

Άραγε, όσοι τα βάζουν με τους καλαθοσφαιριστές που αποφάσισαν μετά από πολλά χρόνια να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, θα δούλευαν ανασφάλιστοι; Θα ήθελαν να μην έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε έντυπο της αρεσκείας τους και να παραμένουν δέσμιοι του αφεντικού που δεν τους πληρώνει; Θα ήθελαν να εμφανίζεται ένας ξένος αρθρογράφος με περισσότερα δικαιώματα από αυτούς; Θα επιθυμούσαν ο κύριος που δεν τους πληρώνει να βρίσκεται στον αφρό πουλώντας "αέρα"; Προφανώς όχι. Αν, ωστόσο, θα τα δέχονταν όλα αυτά τότε πάμε "πάσο" μαζί τους. Τελικά είναι ποιο σημαντικό να φέρεις ένα μετάλλιο ή να διαμορφώνεις μια άποψη; Εν τέλει είναι καλύτερο να τυλίγεις σε μια κόλλα χαρτί έναν αθλητή που μέχρι πρότινος αποθέωνες, λόγω της δύναμης που έχεις στο να αποτυπώνεις τη γνώμη σου; Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν έπαιξε καλά στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, όπως δεν έπαιξαν καλά και άλλα μεγάλα ονόματα της Εθνικής ομάδας. Δεν ήταν, όμως, αδιάφοροι, απλά δεν βρέθηκαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Γιατί δεν έχουν δικαίωμα να μην ακουμπούν τα maximum της απόδοσης τους κάθε χρόνο; Μια ομάδα που επί τρία χρόνια διεκδικεί μετάλλιο στις κορυφαίες διοργανώσεις (και τις δύο πήρε) δεν έχει το δικαίωμα για ορισμένους να κουραστεί; Επειδή, λοιπόν, ακούγονται και λέγονται πάρα πολλά από αυτόν τον διαδικτιακό χώρο θα σας πούμε την αλήθεια και μόνο αυτή, όπως θεωρούμε πως θα γίνει και από τις συντροφικές ιστοσελίδες που υπηρετούμε το μπάσκετ. Ο "Λάζος" που βρίσκεται στο επίκεντρο των χτυπημάτων δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον, δεν τον έχει βάλει κανείς, να το πούμε ωμά, να παίξει κανένα παιχνίδι πολιτικής. Γιατί αν ήταν καθοδηγούμενος να είστε βέβαιοι πως θα ήταν πιο προσεκτικός και δεν θα ήταν τόσο παρορμητικός. Απλά, είναι άνθρωπος που πείσμωσε και θέλησε να βάλει το δικό του λιθαράκι να αλλάξει μια άσχημη κατάσταση που διέπει τη ζωή πολλών αθλητών. Και για αυτούς που γνωρίζουν καλά δεν είναι κρυφό πως η περίπτωση του Γιάννη Μητρόπουλου τον έκανε ορκισμένο "διεκδικητή" Αν όλα αυτά, λοιπόν, συνάδουν με το να τρώει μούντζες από συμπατριώτες του, αν όλα αυτά θεωρείται πως είναι κατάπτυστα χρεώστε τον κάθε αποτυχία για τα επόμενα 100 χρόνια. Επειδή κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί ρωτάμε όλο τον κόσμο του μπάσκετ. Είναι απίστευτο τα παιδιά που μας δόξασαν και μας έβγαλαν στους δρόμους να διαπομπέυονται με αυτόν τον τρόπο. Αν τους βρίζει κάποιος μέσα στο σπίτι του δεν φέρνει και την καταστροφή του κόσμου, το να το κάνει όμως σε δημόσιους χώρους, γήπεδα και ξενοδοχεία είναι γροθιά στο στομάχι όσων αγαπούν το μπάσκετ, μικρών και μεγάλων. Τελικά το να κάνεις κάτι υγιές στην Ελλάδα, δεν χωρά σε καμία λογική…
panos75
Τελικά ο Συρίγος μας διέψευσε! Πρώτος εγώ είχα εκφράσει την αμφιβολία μου για το κατά πόσο θα υποστηρίξει με στοιχεία τις κατηγορίες του εναντίον των παικτών. Στη σημερινή ''Sportday'' όμως αναφέρει γεγονότα που αν ισχύουν τότε σίγουρα δεν περιποιούν τιμή για κανένα εμπλεκόμενο.

Το σημερινό άρθρο
dizzy_fingers
Μήπως εννοείς αυτό?

Ρωτάω γιατί το λινκ σου οδηγεί σε ένα άρθρο του Παπαδογιάννη με στατιστικές αναλύσεις.
Green Warrior
Δεν θα έλεγα ότι είμαι από αυτούς που συμπαθούν τον Παπαδογιάννη (αν και είναι από τους λίγους που ξέρουν μπάσκετ) αλλά στην παραπάνω ανάλυσή του συμφωνώ σχεδόν σε όλα...
chinaski
«Ο Γιαννάκης δεν ήταν μαζί μας, αλλά ουδέτερος

Ειπε τετιοι πραμα ο Παπ?


ΟΦ ΤΟΠΙΚ

- Μη βιάζεστε να κρίνετε ένα συμφορουμίτη.
Η πρώτη εντύπωση που μπορεί να αποκομίσετε για ένα συμφορουμίτη δεν είναι απαραίτητα και η ορθότερη. Μέχρι να διαβάσετε μερικά posts του καθενός μην αγνοείτε και μην στήνετε προσωπικά βάθρα για κανέναν μας.
Αναλυτικές οδηγίες για ένα καλό ποστ.
[X]Add Quote

- Μην κρινετε απο εξωτερικη εμφανιση, το οτι καποιος μπορει να ειναι αξυριστος με μακρια μαλλια δεν σημενει οτι ειναι συνδικαλιστης.
- Οποιος απο το κοντινο επριβαλλον εργασιακο και μη αντιτιθετε στις αποψεις σας και σας κρινει, τον απομακρυνουμε με ελαφρα πηδηματακια. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν παιζει ρολο αν ειναι η κριτικη ειναι καλοπροαιρετη ή καοκοπροαιρετη, ΕΣΕΙΣ θα τον απομακρυνετε οπως και να εχει.
- Σε καθε ευκαιρεια θα βγαζεις τον προισταμενο/συμφορουμιτη σου στη "σεντρα". Πρεπει να θυμασε οτι μονο η δικη σου γνωμη μετραει και ειναι ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ να σε στηριξουν.
- Η αλλυλεγυει και η ταπεινοφροσυνη ειναι για τους παπαδες, εσεις σε καθε ευκαιρεια θα προβαλετε το εγω σας και θα αντιτιθεστε στην εξουσια (must crash capitalism). Τι και αν ο οπερατορ σας κανει παρατηρηση, εσεις θα συνεχισετε και "θα σας δειξω εγω θα δειτε τη θα παθαιτε". Δεν θα σταματησετε μεχρι να δεχτητε τεχνικη ποινη...ε συγνωμη ban.

Με θερμους χαιρετισμους
Ο Ακατανομαστος.
enypnio
ρε παιδιά είπαμε να λέμε καμια μαλακία για να περνάει η ώρα αλλά το θέμα έχει φτάσει στην μανία καταδίωξης

Οφειλόμενη απάντηση στους παίκτες της Εθνικής (SportDay / Φίλιππος Συρίγος)
Διαβάστηκε 5827 φορές
Τελ. ενημ/ση: 21.09.2007 12:38

Και τώρα, μετά την απώλεια του μεταλλίου και του απευθείας εισιτηρίου για το Πεκίνο, τι να πω σε σχέση με τη συμμετοχή της Εθνικής μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας; Οτι δικαιώθηκα για όσα πολύ έγκαιρα είχα επισημάνει από αυτές τις στήλες; Και πόσο άδικο είχαν οι παίκτες της Εθνικής, που πρωτοστατούντος του Λάζαρου Παπαδόπουλου μου επιτέθηκαν δημόσια επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της «επίσημης αγαπημένης» τάχα δεν είχα δικαίωμα να τους κρίνω;
Είναι μια πολύ πικρή δικαίωση, την οποία ειλικρινά θα ήθελα να μην είχα γευθεί. Αλλωστε, εκείνες οι προφητικές επισημάνσεις μου μετά το τουρνουά του Στρασβούργου είχαν κύριο στόχο να κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου και όχι, όπως κακώς κατάλαβαν οι παίκτες της Εθνικής, να τους προσβάλουν και να τους μειώσουν.

Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Ισως διότι έχουν κακοσυνηθίσει σε κανακέματα και χάδια, που δεν τους επιτρέπουν να κατανοήσουν την αξία και τη χρησιμότητα της κριτικής. Ή ίσως διότι εκείνοι που τους συμβούλευαν εκ του μακρόθεν θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τελειώσουν με έναν ενοχλητικό...

Απαίτησαν την απομάκρυνσή μου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας και τους την προσέφερα εντός 24 ωρών. Πρώτον, διότι δεν είχα πια καμία διάθεση να εκπροσωπώ παίκτες με τέτοια μυαλά και, δεύτερον, διότι δεν ήμουν ούτε στο ελάχιστο διατεθειμένος να γίνω μέρος ενός προβλήματος το οποίο ήταν φανερό πού θα οδηγούσε.
Μετά τη δική μου παραίτηση απαίτησαν δήλωση... νομιμοφροσύνης και από τον προπονητή τους, τον οποίο είχαν κατηγορήσει εντελώς αυθαίρετα ότι μαζί με την ομοσπονδία ετοίμαζε προγραφές παικτών. Ο ίδιος ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο παίκτης που έχει ευεργετηθεί από τον Γιαννάκη όσο κανένας άλλος, είχε το θράσος να ζητήσει από τον προπονητή του τη δήλωση αυτή. Και (οποία θλίψη...) ο Γιαννάκης του την προσέφερε. «Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου», είπε, λες και θα μπορούσε ποτέ να ισχύει το αντίθετο. Και από εκείνη τη στιγμή ήταν πια αιχμάλωτος του Λάζαρου. Και των όποιων διαθέσεών του...

Η αποθέωση της αγνωμοσύνης και της παλιανθρωπιάς ήρθε αμέσως μετά το Ευρωμπάσκετ, όταν ο Λάζαρος, που με την αγωνιστική ανυπαρξία του και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του είχε καταδικάσει την ομάδα, έβγαλε (κατά τη γνώμη του...) τον προπονητή του στη σέντρα. «Ο Γιαννάκης δεν ήταν μαζί μας, αλλά ουδέτερος», είπε. Δηλαδή Πόντιος Πιλάτος ο άνθρωπος που (κακώς, πολύ κακώς...) στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος στα συνδικαλιστικά τους αιτήματα, αλλά αυτοί δεν δίστασαν να του πετάξουν λάσπη όταν φοβήθηκαν ότι υπήρχε κίνδυνος να βάλει τον νεαρό Κουφό στην ομάδα!

Ας επανέλθουμε, όμως, στα όσα είχα γράψει μετά το Στρασβούργο, τα οποία προκάλεσαν την έκρηξη των παικτών. Θεώρησαν, λοιπόν, με πρώτο πρώτο τον Παπαδόπουλο, ότι στράφηκα κατά των συνδικαλιστικών αιτημάτων τους. Λάθος. Με τα περισσότερα απ' όσα ζητούν είμαι σύμφωνος και αλληλέγγυος. Απλώς θεωρώ ότι τα θέματα μπήκαν σε λάθος στιγμή (προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ), από λάθος πρόσωπα (παίκτες της Εθνικής) και με λάθος τρόπο (υπό τη σκέπη της Εθνικής ομάδας, την οποία κάποιοι θέλησαν να μετατρέψουν σε άτυπο συνδικαλιστικό φορέα).

Θα μιλήσω ανοιχτά: δεν γίνεται να προπονείται η ομάδα στο Καρπενήσι και το κυρίαρχο θέμα να είναι ο συνδικαλισμός. Δεν μπορούν οι παίκτες να καλούν τον υφυπουργό Αθλητισμού να τους επισκεφθεί στον τόπο προετοιμασίας για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και επί μέρες να κάνουν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για το τι ακριβώς θα του πουν. Και, το χειρότερο, δεν μπορεί ο υφυπουργός να πηγαίνει ισχυριζόμενος ότι ήθελε απλώς να τους εμψυχώσει, αλλά τελικά να συζητάει το θέμα και να τους κλείνει ραντεβού στο γραφείο του... Τέλος, δεν γίνεται η ομάδα να παίζει ματς προετοιμασίας στο Στρασβούργο και οι συνδικαλιστές μέλη της να αναλώνονται στο πόσες διαφημιστικές πινακίδες θα παραχωρούσε η ΕΟΚ στον ΠΣΑΚ προς εκμετάλλευση στο τουρνουά «Ακρόπολις»!

Ολα αυτά θα μπορούσαν να τα χειριστούν οι σύμβουλοι του ΠΣΑΚ που δεν ήταν μέλη της Εθνικής. Ομως χρησιμοποιήθηκε συνειδητά η Εθνική ομάδα, αφενός μεν διότι οι συνδικαλιστές αντλούσαν δύναμη από αυτή, αφετέρου δε διότι τα «κοράκια» που επί της ουσίας έκαναν παιχνίδι απ' έξω δεν είχαν άλλο στόχο από τη σύγκρουση των παικτών με την ομοσπονδία και την αποτυχία της Εθνικής. Με την ελπίδα ότι έτσι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ρόλο στον χώρο του μπάσκετ, που, κατά τα λεγόμενά τους, έχει και μεγάλη προβολή και πολλά λεφτά.

Στην περίφημη ανακοίνωση-επαναστατικό μανιφέστο των παικτών, που συνέταξε και ανάρτησε σε διαδικτυακό τόπο δημοσιογράφος ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια πλέει με «σημαία ευκαιρίας» στον χώρο του μπάσκετ, οι παίκτες της Εθνικής υποστήριζαν μεταξύ άλλων ότι ως εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας δεν είχα δικαίωμα να τους κρίνω δημοσίως.
Οποία υποκρισία, όμως! Διότι εκπρόσωπος Τύπου ήμουν και το 2005 και το 2006, όταν και πάλι έκρινα τις αγωνιστικές επιδόσεις τους, τη συνέπεια και τη συμπεριφορά τους, χωρίς όμως να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Γιατί, λοιπόν, τώρα και όχι τότε; Μα, πολύ απλά, διότι τότε τα όσα έγραφα δεν τους ενοχλούσαν, ενώ τώρα τους φάνηκαν βαριά κι ασήκωτα...

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι μία: δεν τους άρεσαν αυτά που έγραφα και επειδή δεν μπορούσαν να με φιμώσουν θέλησαν να με... τιμωρήσουν! «Μεγάλε (ήταν το πνεύμα τους), δεν μπορείς να είσαι ανάμεσά μας και να έχεις δικές σου απόψεις. Πόσω μάλλον όταν αυτές δεν μας βολεύουν...».

Απολύτως κατανοητή η θέση τους. Μόνο που από το πόστο του εκπροσώπου Τύπου τους προσέφερα (και μάλιστα ανιδιοτελώς), δεν μου προσέφεραν, οπότε θα έπρεπε να χειριστούν τουλάχιστον με μεγαλύτερη ευγένεια το όλο θέμα. Αντ' αυτού αμφισβήτησαν ακόμα και την εθελοντική προσφορά μου. Δεν πειράζει, τα παιδιά (και οι τρελοί) έχουν πάντα δίκιο!
Ως επίλογο όλης αυτής της ιστορίας έχω να πω τα εξής:

1. Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) παίκτες της Εθνικής έπεσαν θύματα του Παπαδόπουλου, αλλά αυτό δεν μειώνει τις ευθύνες τους. Υποτάχθηκαν στις διανθισμένες με βρισιές και απειλές απαιτήσεις του, χάριν μιας ενότητας που τελικά μόνο κατ' όνομα παρέμεινε ζωντανή ανάμεσά τους. Διότι (για παράδειγμα) όταν όλοι οι άλλοι αγωνίζονταν για το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Λιθουανίας αυτός σαμποτάρισε με πολλούς τρόπους την προσπάθειά τους. Οταν, όμως, επιτέλους, κατάλαβαν τι ακριβώς παιζόταν από τον «επαναστατημένο Λάζαρο» ήταν πολύ αργά...
2. Ο Γιαννάκης είχε ιερή υποχρέωση να προστατεύσει την ένδοξη ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε. Απέτυχε διότι αυτή τη φορά λειτούργησε κάτω από την ομάδα, πιστεύοντας ότι έτσι θα διέσωζε ό,τι ήταν δυνατόν να διασωθεί. Εκανε λάθος. Διότι, εκτός των άλλων, από την ομοσπονδία και την κοινή γνώμη είχε λευκή επιταγή για ό,τι ήθελε να αποφασίσει.
3. Η ομοσπονδία μπάσκετ στο όλο ζήτημα είχε αντανακλαστικά μηδέν. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι είτε ζούσαν στον κόσμο τους είτε προσπαθούσαν να εξισορροπήσουν καταστάσεις που εκ του ασφαλούς οδηγούσαν στην καταστροφή.
Flash
Καλά το άτομο έχει ξεφύγει τελείως...
Ακόμα και αν περιέχουν ψίγματα αλήθειας κάποια από αυτά που λέει, αυτό το παππικό και αυτοεγκωμιαστικό ύφος του δεν αντέχεται άλλο πια. Ουσιαστικά παρουσίασε τον εαυτό του σαν κάτι ανάμεσα σε Χριστό και Γκάντι που θυσιάσθηκε για το καλό της ομάδας. Επιπλέον θεωρεί τον εαυτό του μέγα προφήτη της αποτυχίας (όπως ο ίδιος την κρίνει) της Εθνικής- φυσικά αγνοεί πράγματα που δεν μπορούσε να έχει προβλέψει μετά το Στρασβούργο όπως η απώλεια Φώτση, το πρόγραμμα όπως τελικά έγινε, η διατησία κλπ. Τι λες ρε Ζαρατούστρα;

Κακόμοιρε ταπεινούλη Φιλιππάκο... 68.gif
panos75
QUOTE
Μήπως εννοείς αυτό?

Ρωτάω γιατί το λινκ σου οδηγεί σε ένα άρθρο του Παπαδογιάννη με στατιστικές αναλύσεις.


Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Ευτυχώς που έφτασε το Σ/Κ γιατί δεν την παλεύω. tongue.gif
matse7
QUOTE(chinaski @ Sep 21 2007, 12:37 ) *
«Ο Γιαννάκης δεν ήταν μαζί μας, αλλά ουδέτερος

Ειπε τετιοι πραμα ο Παπ?


Το συγκεκριμένο όντως το είπε :

-Ο ρόλος του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ρόλος πυροσβέστη; Με τη δήλωση στήριξης προς τον ΠΣΑΚ πήρε το μέρος σας και γενικότερα φάνηκε ότι προσπάθησε να διατηρήσει τις ισορροπίες.

"Ο ρόλος του Γιαννάκη ήταν ουδέτερος"...

http://sport24.gr/html/ent/080/ent.197080.asp
Ginobili
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο Συρίγος!!! 100% μαζί του!!
Και η εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ...τον δικαιώνει.Ήταν φως φανάρι ότι τα παιδιά δεν ήταν συγκεντρωμένα εκεί που έπρεπε.Όταν βέβαια ξύπνησαν....ήταν πολύ αργά...
Ο Παπαδόπουλος μετέτρεψε την Εθνική σε συνδικαλιστικό φορέα...ενώ στα δύσκολα ήταν απών...΄
Και από την άλλη..."την έλεγε" και στον προπονητή του... w00t.gif
Δεν πειράζει,έχουμε Κουφό και Σόφο....
geosider
εγώ πέρα από το συνηθισμένο παπικό ύφος δεν βλέπω να έχει και πολύ άδικω σε αυτά που γράφει ο συρίγος
αν τα διαβάσετε και εσείς βγάζοντας την εμπάθεια που έχετε απέναντι του (ειδικά εσύ ρε πάνο δεν βαρέθηκες; όλο δεν τον γουστάρεις λες και συνέχεια μαζί του ασχολήσε) μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου
panos75
QUOTE
εγώ πέρα από το συνηθισμένο παπικό ύφος δεν βλέπω να έχει και πολύ άδικω σε αυτά που γράφει ο συρίγος
αν τα διαβάσετε και εσείς βγάζοντας την εμπάθεια που έχετε απέναντι του (ειδικά εσύ ρε πάνο δεν βαρέθηκες; όλο δεν τον γουστάρεις λες και συνέχεια μαζί του ασχολήσε) μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου


Καλώς ή κακώς, ο Συρίγος γνωρίζει καλύτερα απ'όλους πρόσωπα και πράγματα στην ΕΟΚ και δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί. Υποχρεωτικά λοιπόν θα ασχοληθούμε με αυτά που λέει.

Εγώ πάντως δεν είμαι εμπαθής. Όποτε έχει δίκιο δεν έχω πρόβλημα να το αναγνωρίσω, ανεξαρτήτως του απαράδεκτου ύφους του.
tsitum
Η αποψη του Συριγου με βρισκει συμφωνο σε γενικες γραμμες οχι ομως στο σημειο οτι ηταν σιγουρος με την αποτυχια της ομαδας απο την κακη εικονα αυτης στα φιλικα.Πηρε μεγαλη αφορμη απο αυτα αλλα φαινεται οτι το κινητρο του ηταν οι προσωπικες του αντιπαραθεσεις.Δε νομιζω να εδειξε κακο προσωπο η εθνικη στο Ακροπολις,αλλα δυστυχως γι αυτον τα ειχε πει νωριτερα τα κακα λογια για την ομαδα.Οποτε αν παιρναμε το χαλκινο θα εκτειθονταν, αφου θα ειχαμε χασει μονο απο το μεγαθηριο στα ημιτελικα?Πηρε κ αυτος το ρισκο του να εκτεθει κ παραλιγο αυτο να γινει.Στο αρθρο του μιλαει μεν με εμπαθεια αλλα στα σημεια που παραθετει εχει δικαιο.

Τον Παπαδοπουλο τον αντιπαθησα οταν ειπε αυτα τα γενικα αφοριστικα για το ελληνικο μπασκετ στα καλα καθουμενα κ ειχα γραψει απο τοτε την εκπληξη μου.Τον αντιπαθησα σαν συνισταμενη του χαρακτηρα που ηξερα,των δηλωσεων του κ των παρασκηνιων που διαβαζω για τη συμπεριφορα του.

Καλως ή κακως αν ασχολιοντουσαν οι διεθνεις με οτιδηποτε κ στο τελος εβγαιναν πρωτοι δε θα με ενοιαζε καθολου.Αλλα οταν ζητανε πραγματα με την πλατη της εθνικης,θετουν βετο,διαπραγματευονται κ ασκουν πιεσεις ενω απο την αλλη στο τελος χανουν,δινουν λαβη για δυσαρεσκεια.Σαν τη Μανιανι στο στιβο που εβγαινε στις lifestyle εκπομπες κ ξεχνουσε οτι αυτο που της ανοιξε αυτη τη προοπτικη δεν ειναι οτι εχει κατι το ξεχωριστο,το γκλαμουρατο αλλα απλα οτι βγαινει πρωτη στο ακοντιο κ οταν σταματησει να το κανει αυτο θα σταματησουν κ τα ΜΜΕ να ασχολουνται.

Επισης το σημερινο αρθρο του Παπαδογιαννη ειναι κατατοπιστικοτατο με τη στατιστικη αναλυση της εθνικης στο ευρωπαικο.Με τη στατιστικη βγαινουν παρα πολλα συμπερασματα.
Germany96
QUOTE(enypnio @ Sep 21 2007, 16:49 ) *
τα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Ισως διότι έχουν κακοσυνηθίσει σε κανακέματα και χάδια, που δεν τους επιτρέπουν να κατανοήσουν την αξία και τη χρησιμότητα της κριτικής.

Εδώ συμφωνούμε, είχα βαρεθεί τρία χρόνια τώρα να ακούω τι καλή παρέα και τι χαρισματικοί άνθρωποι είναι οι παίκτες της Εθνικής. Συγνώμη αλλά εμένα με ενδιαφέρει να είναι καλοί μπασκετμπολίστες, οι υπόλοιπες υπερβολές που λέγονταν δεν βλέπω σε τι εξυπηρετούσαν και γιατί χρειαζόταν να συσταθεί γραφείο προπαγάνδας με υπεύθυνο τον Συρίγο που αφού μας έπρηξε τόσο καιρό ότι είναι άγια παιδιά κατέληξε φέτος ότι είναι παλιάνθρωποι.

QUOTE(enypnio @ Sep 21 2007, 16:49 ) *
«Ο Γιαννάκης δεν ήταν μαζί μας, αλλά ουδέτερος», είπε. Δηλαδή Πόντιος Πιλάτος ο άνθρωπος που (κακώς, πολύ κακώς...) στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος στα συνδικαλιστικά τους αιτήματα, αλλά αυτοί δεν δίστασαν να του πετάξουν λάσπη όταν φοβήθηκαν ότι υπήρχε κίνδυνος να βάλει τον νεαρό Κουφό στην ομάδα!

Ναι φοβήθηκε ο Παπαδόπουλος ότι θα χάσει την θέση του από τον Κουφό και γι' αυτό ξεκίνησε πόλεμο στον Γιαννάκη. Τα χαρακτηριστικά του υπερταλαντούχου πιτσιρικά δεν έχουν καμία σχέση με του Λάζαρου όμως, αν κάποιου η θέση κινδυνεύει για του χρόνου είναι του Μπουρούση (μήπως ο Γιάννης έκανε το "πραξικόπημα"; ).


QUOTE(enypnio @ Sep 21 2007, 16:49 ) *
Θα μιλήσω ανοιχτά: δεν γίνεται να προπονείται η ομάδα στο Καρπενήσι και το κυρίαρχο θέμα να είναι ο συνδικαλισμός. Δεν μπορούν οι παίκτες να καλούν τον υφυπουργό Αθλητισμού να τους επισκεφθεί στον τόπο προετοιμασίας για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους

Τα αιτήματά τους είναι λογικότατο να τα θέσουν όταν η προσοχή των μέσων είναι στραμμένη πάνω τους κι όταν οι υπουργοί θέλουν να βγάλουν προεκλογικές φωτογραφίες μαζί τους και όχι σε κάποια άσχετη χρονική στιγμή.

QUOTE(enypnio @ Sep 21 2007, 16:49 ) *
από το πόστο του εκπροσώπου Τύπου τους προσέφερα (και μάλιστα ανιδιοτελώς), δεν μου προσέφεραν, οπότε θα έπρεπε να χειριστούν τουλάχιστον με μεγαλύτερη ευγένεια το όλο θέμα. Αντ' αυτού αμφισβήτησαν ακόμα και την εθελοντική προσφορά μου. Δεν πειράζει, τα παιδιά (και οι τρελοί) έχουν πάντα δίκιο!

Ανιδιοτελώς πλάσαρε τον εαυτό του στα πανηγύρια για τις νίκες άλλων (των παλιανθρώπων). Ανιδιοτελώς μας υπενθυμίζει στις μεταδόσεις του ότι το άθλημα στην Ελλάδα του χρωστάει. Καλά ότι αυτός έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει τους πάντες και θα πρέπει να τους αρέσει κιόλας, το έχουμε εμπεδώσει όλοι πλέον.

QUOTE(enypnio @ Sep 21 2007, 16:49 ) *
όταν όλοι οι άλλοι αγωνίζονταν για το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Λιθουανίας αυτός σαμποτάρισε με πολλούς τρόπους την προσπάθειά τους. Οταν, όμως, επιτέλους, κατάλαβαν τι ακριβώς παιζόταν από τον «επαναστατημένο Λάζαρο» ήταν πολύ αργά...

Μπορεί να εξηγήσει σε εμένα που είμαι βλάκας, τι ακριβώς παιζόταν από τον «επαναστατημένο Λάζαρο» και να αφήσει τις γενικόλογες και ανέξοδες αοριστολογίες;

QUOTE(Ginobili @ Sep 21 2007, 20:25 ) *
Ο Παπαδόπουλος μετέτρεψε την Εθνική σε συνδικαλιστικό φορέα...ενώ στα δύσκολα ήταν απών...΄
Και από την άλλη..."την έλεγε" και στον προπονητή του... w00t.gif
Δεν πειράζει,έχουμε Κουφό και Σόφο....

Ο Παπαδόπουλος έκανε ένα κακό τουρνουά αδιαμφησβήτητα αλλά ήταν και αυτός που με τους Κροάτες μας κράτησε ζωντανούς. Ο Παπαλουκάς που και παίκτης μεγαλύτερης κλάσης είναι κι έκανε ακόμα χειρότερο τουρνουά με μόνο ένα δίλεπτο σε όλη την διοργάνωση να αποδίδει όπως μπορεί, μήπως είναι μεγαλύτερος "προδότης" με το σκεπτικό του Συρίγου;

Το επεισόδιο που αναφέρεις το έχουν διαψεύσει και οι δύο φερόμενοι ως πρωταγωνιστές του.

Ο Κουφός του χρόνου θα είναι μόλις στα 20 του, με αντιπάλους της ηλικίας του έδειχνε ασυναγώνιστος αλλά να περιμένουμε να κάνει τα ίδια με αντιπάλους επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου δεν είναι δίκαιο πρώτα απ' όλα για το ίδιο το παιδί. Ο Σχορτσιανίτης όταν γίνει επαγγελματίας αθλητής ας μας ενημερώσει να το μάθουμε. Ότι όταν είναι σε καλή κατάσταση είναι ακατάβλητος δεν το αμφισβητεί κανείς, ότι θα καταφέρει να είναι σε καλή κατάσταση για πάνω από ένα εξάμηνο είναι κάτι που πολλοί το αμφισβητούν όμως, δεν το έχει καταφέρει και ποτέ άλλωστε στην καριέρα του. Μακάρι να το κάνει φέτος αλλά μέχρι να το κάνει απλά δεν μπορεί κάποιος να τον υπολογίζει στα σοβαρά.
Ginobili
Και ποιός σου είπε ότι βγάζω τον Παπαλουκά απ'έξω...??? Ο Παπαδόπουλος είναι αναμφισβήτητα ο ηθικός αυτουργός...αλλά όπως λέει και ο Συρίγος...οι υπόλοιποι δεν είπαν όχι στα συνδικαλιστικά...
Δεν με νοιάζει πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να προβάλλουν τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα...αλλά κατά την προετοιμασία..και παραμονές Ευρωμπάσκετ,το μόνο που θα μπορούσαν να πετύχουν θα ήταν να τους επηρεάσει αρνητικά(όπως και διαπιστώσαμε από τις εμφανίσεις τους...).Με αυτό που έκαναν,αδίκησαν τους εαυτούς τους.
"Σοβαρούς" συνδικαλιστές...με 2.000.000 ευρώ..μισθό,πρώτη φορά βλέπω...

Ο Κουφός του χρόνου θα είναι 19,και όχι 20 ετών.Φυσικά και δεν αναμένω να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει με τους νέους,αυτό έλειπε.....(αν το κάνει,θα είναι υπέρπαγκόσμιο φενόμενο..).Αλλά θα παίζει,χωρίς να έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του τα συνδικαλιστικά....
Ο Σχορτσανίτης μπορεί να μην είναι υπόδειγμα επαγγελματία,αλλά αναμφίβολα έχει δίξει ότι με σωστή προσέγγιση(αλλά Καζλάουσκας),έχει φιλότιμο και δουλεύει.Με μεταχείρηση αλλά Γκέρσον(χοντροί χορευτές...allstar game...)..επιτυγχάνεται το αντίθετο.
Το ότι δεν ήταν στην Εθνική...οφείλεται στα "ψυχολογικά" που αποκόμισε την τελευταία χρονιά.
Αν είναι να εκμεταλεύονται την Εθνική..για να εκπληρώσουν τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα...καλύτερα να μην παίζουν καν.Καλύτερα να απέχουν(όπως οι Σέρβοι..οι Κροάτες..και..και..).

Το επισόδειο που ανέφερα,δεν το διέψευσαν οι φερόμενοι πρωταγωνιστές του.Δεν ήταν "ράδιο αρβίλα".Το είπε πράγματι ο Παπαδόπουλος(αυτό για τον προπονητή του),μαζί με όλα τα άλλα.(εκτός και αν είναι ΟΛΑ ψέματα που διαβάζαμε...)
Να το "κουκουλώσουν" και να το "δικαιολόγησουν" προσπάθησαν....εκ των υστέρων...
enypnio
Παίδες αν έγιναν όλα αυτά που αναφέρει ο Συρίγος δεν φταίνε οι παίχτες που τα κάνανε φταίει ο Γιαννάκης και η Ομοσπονδία ποιυ δεν τους έστειλε σπίτια τους, ή τουλάχιστον στον Περισσό με την Παπαρήγα …

όσο υπεύθυνοι είναι οι παίχτες που τα κάνανε (αν τα κάνανε άλλο τόσο υπέυθυνοι είναι και όσοι τα ανεχτήκανε και δεν παρετηθήκανε.)

Επίσης αν δεν έγιναν οι παίχτες πρέπει να κάνουν μυνήσεις για την σπίλωση των προσωπικοτήτων του. Γιατί ο Συρίγος έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη για το αν ο Λάζος η ο Παπαλουκάς ή ο Διαμαντίδης η ο Σπανούλης είναι άχρηστοι άμπαλοι ατάλαντοι αλλά δεν έχει κανέναν δικαίωμα να μειώνει της προσωπικότητες τους.
thrylos7
Αυτό πάλι με τους μισθούς τους πού κολλάει;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Υπάρχουν ένα σωρό αγωνιστικοί λόγοι για την κακή παρουσία της Εθνικής στην Ισπανία και φταίει η ...συνδικαλιστική δράση των παικτών, λόγω της οποίας έχασαν τη συγκέντρωσή τους;

Δεν έχω καταλάβει (ή μάλλον, δεν έχει αναφερθεί - ακόμη) με ποιον τρόπο οι παίκτες έπεσαν θύματα της δράσης αυτής του Παπαδόπουλου... Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια, η αντίδρασή του θα ερχόταν μετά το πέρας της διοργάνωσης κι όχι στη διάρκειά της, για ευνόητους λόγους. Προς το παρόν πάντως, αυτή δεν υπάρχει..

Ασφαλώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν ιδανικό. Υπάρχουν απ' την άλλη και δηλώσεις παικτών για το αντίθετο (πχ Διαμαντίδης). Αλλά και στην περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα, αυτό δε φάνηκε στο παρκέ. Η ομάδα ήταν μια παρέα.

Προφανώς ο Συρίγος γνωρίζει κάποια πράγματα.. Αλλά μ' αυτό το ύφος, για το οποίο υπάρχουν εύστοχοι χαρακτηρισμοί στα παραπάνω ποστ, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι δε θα ..μείνει σε επιλεγμένα γεγονότα;
enypnio
επίσης τόσο δύσκολο είναι στο μυαλό του συρίγου να παραδεχτεί ότι η ομάδα που εκθείαζε τόσα χρόνια, και μας
όλα τα άλλα είναι ******

ειναι χειρότερη από την Λιθουανία του Σίσκα και του Σάρας

και από την Ρωσσία του Μπλάτ

για την ισπανία δεν το συζητώ καν

και πασίετζες να παίζανε στην προετοιμασία ή να ήτανε καλόγριες στην παναγιά της τήνου, η στρατιωτάκια ακούνητα αμίλιτα αγέλαστα, οι 12 παίχτες της εθνικής που κατέβηκαν στην ισπανία ήταν χειρότεροι από τις 3 ομάδες που έχασαν αντικειμενικά και αμετακλείτως

όλα τα άλλα είναι σχιζοφρένεια, παιχνίδι εντυπώσεων, και παπισμός του Συρίγου


Eπ! Αν και δεν έβγαινε ιδιαίτερο νόημα.. tongue.gif
Germany96
QUOTE(Ginobili @ Sep 22 2007, 00:58 ) *
"Σοβαρούς" συνδικαλιστές...με 2.000.000 ευρώ..μισθό,πρώτη φορά βλέπω...

Μα ακριβώς το γεγονός ότι προβάλλουν διεκδικήσεις που δεν αφορούν τους ίδιους αλλά τους λιγότερο προνομιούχους συναδέλφους τους, τους περιποιεί τιμή. Το ότι ο Συρίγος προσπάθησε να τους ψέξει για αυτό δεν προκαλεί και τόση εντύπωση, είναι γνωστό ότι ο ίδιος προτιμά να φέρεται στους νεαρότερους και λιγότερο προβεβλημένους συναδέλφους του σαν παραδουλεύτρες του. Τέλος πάντων από την στιγμή που κάποια από τα αιτήματα τους έθιγαν τον Βασιλακόπουλο ήταν θέμα χρόνου να τραβήξει τα πιστόλια ο Φίλιππας.

QUOTE(Ginobili @ Sep 22 2007, 00:58 ) *
Ο Σχορτσανίτης μπορεί να μην είναι υπόδειγμα επαγγελματία,αλλά αναμφίβολα έχει δίξει ότι με σωστή προσέγγιση(αλλά Καζλάουσκας),έχει φιλότιμο και δουλεύει.Με μεταχείρηση αλλά Γκέρσον(χοντροί χορευτές...allstar game...)..επιτυγχάνεται το αντίθετο.
Το ότι δεν ήταν στην Εθνική...οφείλεται στα "ψυχολογικά" που αποκόμισε την τελευταία χρονιά.

Για τον Σχορτσιανίτη είναι τεράστια κουβέντα και υπάρχει topic ειδικά γι' αυτό το θέμα. Το ότι δεν ήταν στην Εθνική πάντως οφείλεται στα κιλά που αποκόμισε την τελευταία χρονιά κι όχι στα ψυχολογικά. Δηλαδή είχε ψυχολογία για R&B party και δεν είχε για προπόνηση; Α και τα διάσημα ρεκόρ στις πίτσες του τα είχε σημειώσει με άλλους προπονητές κι όχι με τον "κακό Εβραίο" (δεν λέω ότι τον χαρακτήρισες εσύ έτσι αλλά βαρέθηκα να το ακούω όλη την χρονιά από οπαδούς του Ολυμπιακού).

QUOTE(Ginobili @ Sep 22 2007, 00:58 ) *
Το επισόδειο που ανέφερα,δεν το διέψευσαν οι φερόμενοι πρωταγωνιστές του.Δεν ήταν "ράδιο αρβίλα".Το είπε πράγματι ο Παπαδόπουλος(αυτό για τον προπονητή του)

Αν δεν κατάλαβα καλά, κι αναφερόσουν στο ότι ο Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την στάση του Γιαννάκη ουδέτερη, εντάξει σιγά την επίθεση (άσε που ήταν και αλήθεια).
Ginobili
Εγώ δεν συμφωνώ.Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που δείξαμε.Και το πιστεύω,γιατί το έχω δει!!!!
Δηλαδή πέρσι που κερδίζαμε τους Αμερικάνους είμασταν χειρότεροι από τις ομάδες των Ρώσων και των Λιθουανών που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ..???
Είχε καμία σχέση ο Παπαλουκάς του Μουντομπάσκετ..με τον Παπαλουκά του Ευρωμπάσκετ..? Τα ίδια θα μπορούσα να πω και για άλλους.Νομίζω ότι τα παιδιά αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Υ.Γ Προφανώς τα κιλά του Σχορτσανίτη,είναι αλληλένδετα με τα ψυχολογικά....

Για το επισόδειο...είναι δεν είναι αλήθεια...ο Παπαδόπουλος "την είπε" στον Γιαννάκη,επειδή δεν τους υποστήριξε ανοικτά...!! Δεν κατάλαβα...γιατί να τους υποστηρίξει??? Γιατί να συμφωνεί υποχρεωτικά?? Δεν άκουσα ποτέ τον Γιαννάκη να ασχολείται με συνδικαλιστικά...
Και στην τελική....αυτό το λες πρόσωπο με πρόσωπο με τον προπονητή σου.Βρίστον,να τσακωθείς και μαζί του! Αλλά όχι να τον "αδειάσεις" δημόσια με ανακοίνωση......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.