Είδα, που λέτε παιδιά, τον Holic στο δρόμο χθες - είχε κατέβει με τις παντόφλες, τη ρόμπα και το πούρο, να αγοράσει το slam του Αυγούστου.
Αφού λοιπόν με χαιρέτισε και μου έδωσε τα εύσημα για τις πολύ καλές αλλαγές που έγιναν ( )- ειδικά για τα βίντεο, όπου αναμένεται να σαρώσει στα uploads δεδομένης της τρομερά ταχύτατης γραμμής του - μου ζήτησε να ποστάρω ένα poll γιατί όπως μου εξήγησε, δε μπορεί ακόμα να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του "post poll" με του....exit poll .
Οπότε προσφέρθηκα να τον βοηθήσω.
Παρακάτω είναι αυτά που μου είπε....κατά λέξη :
"Ποιον θεωρείτε κορυφαίο All-Around παίχτη όλων των εποχών;
Βασικά, να αναφέρω ότι, αν και στις περισσότερες ανάλογες ψηφοφορίες αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μόνο σουίνγκμεν, υπήρξαν και αρκετοί ψηλοί που μπορούσαν να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.
Εγώ ξεχώρισα αυτό που θεωρώ τοπ-10. Ψηφίστε κάποιον από αυτούς ή κάποιον άλλο στην 11η επιλογή.
Επιγραμματικά, μια μικρή καθοδήγηση στο δικό μου τοπ-10:
Ο Μάτζικ μπορούσε να παίξει και στις 5 θέσεις, κάτι που αποτελεί σπανιότατο φαινόμενο. Με ύψος 2,06 δημιουργούσε πάμπολλα προβλήματα στα ματς απ, καθώς ήταν πολύ δυνατός για γκαρντ και πολύ ευκίνητος για big man. Δεύτερος όλων των εποχών σε τριπλ νταμπλ, παρότι δεν τα «κυνηγούσε» μανιωδώς και πρώτος στα πλέι οφ.
Ο Ρόμπερτσον κατέχει την πρώτη θέση όλων των εποχών στα τριπλ νταμπλ (με ένα απίστευτο 181) και μάλιστα στα 6 πρώτα του χρόνια είχε ήδη πιάσει τον αριθμό του Μάτζικ. Την εποχή του, βέβαια, υπήρχαν περισσότερα ριμπάουντ διαθέσιμα, αλλά από την άλλη, οι ασίστ χρεώνονταν πιο φειδωλά απ’ότι σήμερα. Κάποιοι, πάντως, λένε ότι κρατούσε την μπάλα πολλή ώρα στα χέρια του.
Ο Τζόρνταν δεν ήταν μηχανή τριπλ νταμπλ, αλλά αποτελεί ολ αράουντ παίχτη, καθώς διέθετε ένα σπάνιο συνδυασμό επιθετικών+αμυντικών ικανοτήτων, τις οποίες εκμεταλλευόταν με το έξυπνο παιχνίδι του και τη σχεδόν ανεξάντλητη ενέργειά του. Το 1988 και το 1989 υπήρξαν οι κορυφαίες ολ αράουντ χρονιές του.
Ο Μπερντ μπορούσε επίσης να κάνει σχεδόν τα πάντα, παρότι δεν υπήρξε υπεραθλητής. Άριστος επιθετικός, ενώ στην άμυνα, παρότι όχι σε κορυφαίο επίπεδο στο 1-με-1, υπήρξε πολύ καλός στην ομαδική, και πάντα επικίνδυνος στις τελευταίες στιγμές.
Ο Πίπεν ήταν κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός. Έκλεβε πάσες, κέρδιζε επιθετικά φάουλ, ενώ στην επίθεση ήταν καλός σκόρερ, ριμπάουντερ και ακόμη καλύτερος ομαδικός πασέρ (ομαδικός πασέρ=αυτός που δε χρειάζεται να πέσουν δύο πάνω του για να πασάρει, βλ. Άιβερσον, Κόμπι…).
Ο Μπάρκλεϊ ήταν 1,94 και έπαιζε από 3 ως 5. Πολύ δυνατός για τους ισοϋψείς του, πολύ ευκίνητος για τους ομοθεσίτες του…Είχε καλό σουτ, ριμπάουντ, ενώ κοντά στα καλάθια ήταν δυναμίτης, καταρρίπτοντας αντιπάλους μισό κεφάλι ψηλότερους.
Ο Γκαρνέτ μπορεί να είναι νεαρός σε σχέση με τους άλλους και με λίγες ομαδικές διακρίσεις, αλλά και ποιος δε θα τον ήθελε στην ομάδα του; Άλλος ένας ιδανικός συνδυασμός άμυνας-επίθεσης, με σχεδόν αυτόματο το 20 π+10 ρ+5 ασ. κάθε χρονιά.
Ο Τσάμπερλεν δεν ήταν μόνο ένας τρομερός σκόρερ και ριμπάουντερ, όπως δείχνουν και τα νούμερα. Μπορούσε να πασάρει εξαιρετικά (μέσος όρος καριέρας 4,4 ασίστ) και να καλύψει τα καλάθια όσο ελάχιστοι ever. Μακράν πρώτος σε τριπλ νταμπλ μεταξύ των σέντερ και 3ος όλων των εποχών.
Ο Ολάζουον ήταν ο σέντερ-λάστιχο. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι κλασικό 5άρι, αλλά έχει κλέψει τόσες μπαλιές, έχει τελειώσει τόσους αιφνιδιασμούς και έχει τόσες κινήσεις, ώστε ακόμη και μια θέση να έπαιξε, αξίζει να μπει στους κορυφαίους Ολ Αράουντ παίχτες.
Ο Ράσελ δεν ήταν άριστος αμυντικός μόνο επειδή μπλόκαρε τόσο πολλά σουτ, αλλά κι επειδή ήξερε να επαναφέρει τις μπάλες σε συμπαίχτες του (όχι απλά να την πετά εκτός παρκέ), αλλά και να μαρκάρει σχεδόν σε κάθε θέση. Και πέραν της άμυνας μπορούσε να κάνει πολλά ακόμη. Δεν ήταν σούπερ σκόρερ, αλλά ήταν τέλειος πασέρ και ηγέτης: Υπήρξαν περιπτώσεις όπου κατέβαζε αυτός την μπάλα σε αιφνιδιασμούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και μέτριος σουτέρ, σπανίως αστοχούσε σε κρίσιμες στιγμές, αντιθέτως αύξαινε την αποτελεσματικότητά του."