Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (29/11/2009)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Gravedigger
QUOTE (koutsou10 @ Nov 30 2009, 01:21 ) *
εμενα παντως μου αρεσει να κερδιζω κ οι καλυτεροι μου να ειναι
1)δημοσιος υπαλληλος θοδωρης παπαλουκας με 20 ποντους κ με κακο σουτ,4 τριποντα!!!
2)airballακιας τζος τσιλντρες με 19 ποντους 10 ρημπαουντ κ καρφωματακια σε μαπες!!!
3)τεοντοσιτς που δεν ξερει ουτε να ντριμπλαρει!!!
4)σχορτσιανιτης που ειναι κατωτερος απο πεκοβιτς???????
icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Ο Παπαλουκάς δημόσιος υπάλληλος δεν είναι αλλά κακός σουτέρ είναι.Το ότι έβαλε σε 1 αγώνα 4 τρίποντα δεν σημαίνει κάτι.Το σουτ δεν το έχει.Ο Σχορτσανίτης αφήνοντας στην άκρη τι θα μπορούσε να κάνει αν είχε μυαλό,αν αν αν,είναι κατώτερος του Pekovic.Βάλε 10 coach να επιλέξουν ανάμεσα στους 2 ποιον θα ήθελαν στην ομάδα τους.Ζήτημα να ήταν πάνω από 2 αυτοί που θα διάλεγαν τον Σόφο.

QUOTE (lightday @ Nov 30 2009, 02:45 ) *
5.Καλάθης θέλει ακόμα να αποκτήσει κρύο αίμα.2 νομίζω προσπάθειες για τρίποντο μόνος του, άστοχες

Δεν νομίζω ότι για αυτό φταίει η έλλειψη κρύου αίματος.Απλά το παιδί δεν έχει σουτ! (Σαν τον Παπαλουκά 1 πράγμα tongue.gif )

QUOTE (apkat @ Nov 30 2009, 03:27 ) *
Περιμενω τα σχολια των συμφορουμιτων(αναζ rchos loukoumas και οποιον αλλον με θαυμασε) για την συγκλονιστικη μου εμφανιση στην αναπαυλα του αγωνα..Ναι ημουν αυτος που κερδισε τον διαγωνισμο τριποντων στο ημιχρονο και την φανελα του Κλειζα με αυτην μου την νικη..Εδωσα ρεστα με το εκπληκτικο μου σουτ..

tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Νάτος ο επόμενος μεγάλος σουτέρ!


ΥΓ.Πολλά μπράβο στον Childress.Εκτός του ότι φέτος είναι γενικά πολύ καλός, χθες έπαιξε και για τον πατέρα του και του άξιζε μια καλή εμφάνιση.
morrison
Δεν θα σχολιασω κατι ιδιατερο απ'το παιχνιδι,με καλυψαν σε μεγαλο βαθμο οι προλαλησαντες...
Το μονα στοιχεια που εχω να παρατηρηρσω ειναι:
-Οτι δεν θυμαμαι αλλο ντερμπι(με επιφυλαξη)που ο Παναθηναικος δεν περναει μπροστα στο σκορ ουτε μια φορα...Δειγμα οτι ο Ολυμπιακος ηλεγχε ,ειχε το ματς σε ολη του την διαρκεια.
-Οτι τοσο καιρο ειχα βαρεθει να βλεπω την ομαδα μου να μπαινει φοβισμενη στο παιχνιδι,να τρωει σερι με το καλημερα και να πελαγοδρομει τα πρωτα λεπτα...Χτες συνεβη το ακριβως αντιθετο...Το ποια ομαδα καιγοταν για το παιχνιδι,ηταν σωματικα-ψυχικα μεσα σε αυτο,εγινε κατανοητο απο τα πρωτα δευτερολεπτα...
zoze
QUOTE(paras7 @ Nov 30 2009, 11:06 ) *
Φάνηκε πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Παπαλουκάς.
Ο Ομπράντοβιτς είχε δει ότι στα προηγούμενα ματς του ολυμπιακού, όλο το παιχνίδι το έκανε ο Τεό με την οργάνωση του παιχνιδιού. Αποφάσισε λοιπόν να μην του επιτρέψει να οργανώσει, και τα κατάφερε (έκανε μόλις μια ασσίστ).
Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ δεν είχε που να δώσει την μπάλα και έτσι άρχισε να εκτελεί. 20 πόντοι σε 18 λεπτά. 41.gif 77.gif




Εγώ πάντως αν φοβάμαι για κάτι είναι το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου... Εκεί δεν είμαστε ικανοί να το πάρουμε γι αυτό αν γίνεται οι φίλοι Ολυμπιακοί ας κάνουν καμιά γκέλα παραπάνω να μας το δώσουν γιατί αν περιμένουν από μας.... smiley.gif

Στο μπασκετάκι όμως πραγματικά δεν φοβάμαι καθόλου...
Αμφιβάλλω κατά πολύ αν ένας πλήρης ΠΑΟ σ ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου θα χάσει απ' τον ΟΣΦΠ...
Εχώ μεγάλες αμφιβολίες αν ο Παπαλουκάς θα παίξει σ' αυτό το επίπεδο ξανά, (προηγούμενη φορά ήταν στο Βελιγράδι στον τελικό όπου ότι σούταρε πήγαινε μέσα), είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα χει αυτή την ευστοχία σ΄ένα κρίσιμο παιχνίδι....
Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν... Αν αφήσουμε το κίνητρο στην άκρη, στο καθαρά μπασκετικό κομμάτι, οι περισσότεροι πόντοι του ΟΣΦΠ ήταν ατομικές ενέργειες.... Αρκέτα μέτρια η οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς μεγάλη βελτίωση από πέρυσι...
Η απουσία του Τέπιτς άνοιξε το πεδίο στον Κλέιζα.... Και το πικ & ρολ του ΠΑΟ δεν μπορεί να κριθεί ασφαλώς χωρίς Σάρας....

Ο ΠΑΟ ήταν νωθρός και χωρίς ισχυρό κίνητρο (πλην Διαμαντίδη που ήθελε πολύ), χωρίς προσύλωση και γενικά ψιλοχαλαρός....
Αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της τακτικής του Ζέλικο που δεν επιτρέπει τα μυαλά των παικτών να παίρνουν αέρα κι επιδιώκει 2-3 τέτοιες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν...
Η διαφορά των 11 πόντων είναι σχετικά μικρή (πέρσι σ' όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ κερδίσαμε με μεγαλύτερες), άρα ούτε αυτό συνιστά πρόβλημα...
Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση του ΠΑΟ ήταν χαλαρή για ντέρμπι, μάλλον θύμιζε εμφάνιση κόντρα σε Πανελλήνιο - Μαρούσι...
Ο ΟΣΦΠ σ ένα παιχνίδι που ήταν ζωής και θανάτου στο πάθος πήρε 10 αλλά στο μπάσκετ πήρε 5 με 6.....


Υ.Γ. 1: Respect στον Τσίλι, καταπληκτικός τύπος, τρομερά συμπαθής και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος.... Μακάρι μια μέρα να τον επιλέξει ο Ζέλικο και να τον δούμε στα πράσινα.... Να ναι καλά να θυμάται τον πατέρα του...

Υ.Γ. 2: Αυτοί που βρίζανε το Γιαννάκη και χθες από ένα παιχνίδι αλλάξανε γνώμη ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουνε... Διαβάζω στο φόρουμ απόψεις από άτομα που του ασκούσαν έντονη κριτική τώρα να τον θεοποιούν... Γιατί αν ξαναχάσει ο Γιαννάκης μην αλλάξουνε πάλι γνώμη... Ή κάνει και δεν έχουμε παράπονο, ή δεν κάνει και πρέπει να φύγει... Πάντως εγώ σαν ΠΑΟ είμαι σταθερός... Με Γιαννάκη έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
colonel gomelsky
Λίγα λόγια κι από μένα για το ματς:

1. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Είχε περισσότερο πάθος και συγκέντρωση.
2. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη. Αρκετά υπό πίεση (πιστώνεται στον ΟΣΦΠ) αλλά και αρκετά αβίαστα που δεν δικαιολογούνται.
3. Τα ριμπάουντ δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας, αλλά και διάθεσης. Ο ΟΣΦΠ μπορεί να υπερέχει, αλλά όχι στον βαθμό που φάνηκε χθες.
4. Λάθος του Ζοτς η μεγάλη συμμετοχή του Καλάθη, ειδικά σε κρίσιμα σημεία.
5. Ο ΟΣΦΠ δεν κέρδισε τόσο άνετα όσο δείχνουν οι 11 πόντοι. Μέχρι το 38 το ματς ήταν διεκδικήσιμο. Βεβαίως ήταν συνέχεια μπροστά και το άξιζε περισσότερο.
6. Ο ΠΑΟ έπαιξε χθες σαν Ολυμπιακός. Δε βγήκαν οι αυτοματισμοί, στηρίχτηκε σε ατομικές ενέργειες. Δε θα ήταν ντροπή να παραδεχτούμε ότι ο χθεσινός Νίκολας θύμισε τον περσινό Γκριρ στα καλά του.
7. Ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ καλά πάνω στον Παπαλουκά. 4/4 τρίποντα δεν θα ξαναβάλει ποτέ στη ζωή του. Καλά έκανε και του τα έδωσε ο Ζοτς. Νομίζω είχε μόλις μία ασίστ.
8. Όσο η άμυνα του ΠΑΟ ήταν συγκεντρωμένη ο Κλέιζα ήταν σβησμένος. Θετικό αυτό για τη συνέχεια.
9. Ο ΠΑΟ μπορεί και ξέρει να αντιμετωπίζει το Σόφο.
10. Άριστο κοουτσάρισμα από τον Γιαννάκη, χωρίς αγκυλώσεις.
11. Συγχαρητήρια στον Τσίλντρες.


Γενικό συμπέρασμα: Ο ΟΣΦΠ δεν είναι (τουλάχιστον ακόμα) καλύτερη ομάδα. Έδειξε όμως ότι είναι μεγάλη ομάδα που έχει τσαγανό και ξέρει να ξεπερνάει τις δυσκολίες. Ο ΠΑΟ έδειξε ότι δεν είναι ανίκητος. Έχει σαφείς αδυναμίες, αλλά τις ξέρει και ευελπιστώ ότι θα τις διορθώσει. Η χρονιά είναι μεγάλη και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.
AirNick
“Μικρός έπαιρνα και εγώ μέρος σε τέτοια camp και χαιρόμουνα πολύ όταν ερχόντουσαν επαγγελματίες παίκτες να μας μιλήσουνε. Όταν ξεκίνησα να παίζω με φώναζαν airball Τσίλντρες, κάτι που με πείσμωσε και με έκανε να δουλέψω πολύ για να τους διαψεύσω”.

- Τζος Τσίλντρες στο Papaloukamp 2009.

* Και πώς ακριβώς τους διέψευσες;

Μήπως ... χθες ;
colonel gomelsky
QUOTE(AirNick @ Nov 30 2009, 12:27 ) *
“Μικρός έπαιρνα και εγώ μέρος σε τέτοια camp και χαιρόμουνα πολύ όταν ερχόντουσαν επαγγελματίες παίκτες να μας μιλήσουνε. Όταν ξεκίνησα να παίζω με φώναζαν airball Τσίλντρες, κάτι που με πείσμωσε και με έκανε να δουλέψω πολύ για να τους διαψεύσω”.

- Τζος Τσίλντρες στο Papaloukamp 2009.

* Και πώς ακριβώς τους διέψευσες;

Μήπως ... χθες ;


Όχι ο Τσίλντρες δεν τους διέψευσε χθες ούτε πρόκειται να τους διαψεύσει ποτέ. Δεν θα μάθει να σουτάρει στα 25 του. Αν θυμάσαι είχε και ένα αιρμπολ χθες σε ελεύθερο σουτ. Χθες ήταν πολύ καλός. Από την υπογραφή μου βγήκε το συγκεκριμένο σχόλιο από σεβασμό στο θάνατο του πατέρα του.
lightday
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 10:01 ) *
1 .Μου αρέσει που αρχίζετε να ψάχνετε ήρωες και "από μηχανής θεούς"!



2. και πότε ακριβώς "πήγε" που "δεν πήγε" χθες;;
Ο Περπέρογλου είναι κλασική περίπτωση παίχτη που ανεβαίνει στον αφρό από τους συμπαίκτες του όταν εκείνοι παίζουν καλά, και βυθίζεται στα τάρταρα όταν η ομάδα μπλοκάρει..




3. Ε βέβαια!Είναι ξεκάθαρο! ήταν κόλπο!!!

Πρώτα από όλα χασαμε και αυτό είναι σαφές .

1. Δεν υποστήριξα οτι θα κερδίζαμε , μπορεί και να χάναμε με μεγαλύτερη διαφορά. Αλλά λέω τότε χρειάζεται ένας τρελός που δεν καταλαβαίνει από περιβάλλον (ΣΕΦ κτλ). Άλλωστε για από μηχανής θεούς/ήρωες δεν νομίζω να περίμενες τον
Παπαλουκά να κολλάει 3 τρίποντα συνεχόμενα ?

2. Τελικός με Τσσκα ,νομίζω αυτός μας τράβηξε όταν όλοι είχαν νεκρώσει.Σαφώς δεν είναι το σούπερ ντουπερ τριαρι

3.Δεν ήταν κόλπο ,δίκαια ο Γιαννάκης με πολύ καλό στήσιμο το πήρε.Λέω οτι δεν έριξε και όλα τα χαρτια από τόσο νωρίς
(όπως και στην Μαδρίτη).Βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι αυτό που έκανε. Εχει ψωμί ακόμα.
rchos
παιδακια οι ορολογιες βαζελοι και γαυροι σε αυτο το φορουμ απαγορευονται.παρακαλω μην συνεχιστουν.



ο παπαλουκας φοβερος σουτερ δεν ειναι μα ειναι επαγγελματιας μπασκετμπολιστας.δεν ειναι απιθανο σε ενα βραδυ που ειναι καλα γενικα να βαλει τα σουτ οταν ειναι εντελως ξεμαρκαριστος.το εχει ξανακανει και με εθνικη και με τσσκα.δεν ειναι κατι παραλογο δλδ.μονο το πρωτο ηταν τρελο τριποντο που ειναι στο τελος της πρωτης δεκαλεπτου.στα υπολοιπα οχι απλα ηταν μονος μα ειχε και μπολικο χρονο να το σκεφτει και να σουταρει οποτε ηθελε.
οσο για τον μικρο τον καλαθη οντως στο σουτ ειναι απλα πολυ κακος.ισως χειροτερος και του θοδωρη.η διαφορα του αυτη την στιγμη ειναι οτι πρωτη φορα στη ζωη του επαιζε σε τετοια ατμοσφαιρα οποτε φυσικο επακολουθω ηταν τα χαμενα τριποντα ενω ηταν μονος του.


αναλυτικοτερα σχολια για τον αγωνα αφου φυγω απο την δουλεια και δω το παιχνιδι ηρεμα σπιτι μου που με περιμενει.
nickomcbr
QUOTE(zoze @ Nov 30 2009, 12:15 ) *
Εγώ πάντως αν φοβάμαι για κάτι είναι το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου... Εκεί δεν είμαστε ικανοί να το πάρουμε γι αυτό αν γίνεται οι φίλοι Ολυμπιακοί ας κάνουν καμιά γκέλα παραπάνω να μας το δώσουν γιατί αν περιμένουν από μας.... smiley.gif

Στο μπασκετάκι όμως πραγματικά δεν φοβάμαι καθόλου...
Αμφιβάλλω κατά πολύ αν ένας πλήρης ΠΑΟ σ ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου θα χάσει απ' τον ΟΣΦΠ...
Εχώ μεγάλες αμφιβολίες αν ο Παπαλουκάς θα παίξει σ' αυτό το επίπεδο ξανά, (προηγούμενη φορά ήταν στο Βελιγράδι στον τελικό όπου ότι σούταρε πήγαινε μέσα), είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα χει αυτή την ευστοχία σ΄ένα κρίσιμο παιχνίδι....
Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν... Αν αφήσουμε το κίνητρο στην άκρη, στο καθαρά μπασκετικό κομμάτι, οι περισσότεροι πόντοι του ΟΣΦΠ ήταν ατομικές ενέργειες.... Αρκέτα μέτρια η οργάνωση του παιχνιδιού, χωρίς μεγάλη βελτίωση από πέρυσι...
Η απουσία του Τέπιτς άνοιξε το πεδίο στον Κλέιζα.... Και το πικ & ρολ του ΠΑΟ δεν μπορεί να κριθεί ασφαλώς χωρίς Σάρας....

Ο ΠΑΟ ήταν νωθρός και χωρίς ισχυρό κίνητρο (πλην Διαμαντίδη που ήθελε πολύ), χωρίς προσύλωση και γενικά ψιλοχαλαρός....
Αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της τακτικής του Ζέλικο που δεν επιτρέπει τα μυαλά των παικτών να παίρνουν αέρα κι επιδιώκει 2-3 τέτοιες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν...
Η διαφορά των 11 πόντων είναι σχετικά μικρή (πέρσι σ' όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ κερδίσαμε με μεγαλύτερες), άρα ούτε αυτό συνιστά πρόβλημα...
Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση του ΠΑΟ ήταν χαλαρή για ντέρμπι, μάλλον θύμιζε εμφάνιση κόντρα σε Πανελλήνιο - Μαρούσι...
Ο ΟΣΦΠ σ ένα παιχνίδι που ήταν ζωής και θανάτου στο πάθος πήρε 10 αλλά στο μπάσκετ πήρε 5 με 6.....


Υ.Γ. 1: Respect στον Τσίλι, καταπληκτικός τύπος, τρομερά συμπαθής και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος.... Μακάρι μια μέρα να τον επιλέξει ο Ζέλικο και να τον δούμε στα πράσινα.... Να ναι καλά να θυμάται τον πατέρα του...

Υ.Γ. 2: Αυτοί που βρίζανε το Γιαννάκη και χθες από ένα παιχνίδι αλλάξανε γνώμη ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουνε... Διαβάζω στο φόρουμ απόψεις από άτομα που του ασκούσαν έντονη κριτική τώρα να τον θεοποιούν... Γιατί αν ξαναχάσει ο Μπαναώτης μην αλλάξουνε πάλι γνώμη... Ή κάνει και δεν έχουμε παράπονο, ή δεν κάνει και πρέπει να φύγει... Πάντως εγώ σαν ΠΑΟ είμαι σταθερός... Με Γιαννάκη έχω το κεφάλι μου ήσυχο...


Η μεγαλύτερη μου ελπίδα για το πρωτάθλημα είναι η αλαζονία των παναθηναϊκών Έρχεται η τίσις.
rankin
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 30 2009, 12:17 ) *
Λίγα λόγια κι από μένα για το ματς:

5. Ο ΟΣΦΠ δεν κέρδισε τόσο άνετα όσο δείχνουν οι 11 πόντοι. Μέχρι το 38 το ματς ήταν διεκδικήσιμο. Βεβαίως ήταν συνέχεια μπροστά και το άξιζε περισσότερο.
7. Ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ καλά πάνω στον Παπαλουκά. 4/4 τρίποντα δεν θα ξαναβάλει ποτέ στη ζωή του. Καλά έκανε και του τα έδωσε ο Ζοτς. Νομίζω είχε μόλις μία ασίστ.
9. Ο ΠΑΟ μπορεί και ξέρει να αντιμετωπίζει το Σόφο.

αρχηγέ, σχολιάζω τα παραπάνω 3 σημεία

5. εγώ πάλι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός κέρδισε ευκολότερα απο όσο δείχνουν οι 11 πόντοι.. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν έδειξε να λυγίζει ψυχολογικά, όπως στο παρελθόν, και αν δεν υπήρχε η παιδική ασθένεια των βολών και η χαλάρωση των τελευταίων 2 λεπτών, θα μπορούσε να είχε φτάσει στους 20 η διαφορά..
Για να το πώ αλλιώς, ο Παναθηναϊκός στην θέση μας, με 20 θα το είχε πάρει..

7. Θυμίσου τη συζήτηση που είχαμε πριν από ελάχιστες μέρες, σχετικά με το "τρισμέγιστο" τέχνασμα του Ομπράντοβιτς, να βάλει μέσα τον Παπανικολάου στον τελευταίο τελικό του 2007, ο οποίος μας σκότωσε με τα τρίποντα του.. Σε εκείνη τη συζήτηση μιλούσαμε για εξυπνάδα του Ομπράντοβιτς, για χαζομάρα του Γκέρσον να του δίνει το σουτ, και για τον μεγάλο σουτέρ (!!!!!!) Παπανικολάου!

9. Ο Σόφο χθες έκανε πολλά παραπάνω από όσα δείχνει η στατιστική του! Φόρτωσε με φάουλ τους Πέκοβιτς και Μπατιστ. Μπάλωσε τρύπες στην άμυνα. Έδωσε με την καλή του απόδοση την δυνατότητα να μην χρησιμοποιηθεί ο Βούισιτς!
Γενικά, ήταν πάρα πολύ καλός.. Ίσως να ήταν και απο τους παίχτες-κλειδιά με την απόδοση του..

QUOTE(zoze @ Nov 30 2009, 12:15 ) *
Η απουσία του Τέπιτς άνοιξε το πεδίο στον Κλέιζα....

Ξεχνάς τον Μπόγρη!!
colonel gomelsky
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 13:07 ) *
αρχηγέ, σχολιάζω τα παραπάνω 3 σημεία

5. εγώ πάλι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός κέρδισε ευκολότερα απο όσο δείχνουν οι 11 πόντοι.. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν έδειξε να λυγίζει ψυχολογικά, όπως στο παρελθόν, και αν δεν υπήρχε η παιδική ασθένεια των βολών και η χαλάρωση των τελευταίων 2 λεπτών, θα μπορούσε να είχε φτάσει στους 20 η διαφορά..
Για να το πώ αλλιώς, ο Παναθηναϊκός στην θέση μας, με 20 θα το είχε πάρει..

7. Θυμίσου τη συζήτηση που είχαμε πριν από ελάχιστες μέρες, σχετικά με το "τρισμέγιστο" τέχνασμα του Ομπράντοβιτς, να βάλει μέσα τον Παπανικολάου στον τελευταίο τελικό του 2007, ο οποίος μας σκότωσε με τα τρίποντα του.. Σε εκείνη τη συζήτηση μιλούσαμε για εξυπνάδα του Ομπράντοβιτς, για χαζομάρα του Γκέρσον να του δίνει το σουτ, και για τον μεγάλο σουτέρ (!!!!!!) Παπανικολάου!

9. Ο Σόφο χθες έκανε πολλά παραπάνω από όσα δείχνει η στατιστική του! Φόρτωσε με φάουλ τους Πέκοβιτς και Μπατιστ. Μπάλωσε τρύπες στην άμυνα. Έδωσε με την καλή του απόδοση την δυνατότητα να μην χρησιμοποιηθεί ο Βούισιτς!
Γενικά, ήταν πάρα πολύ καλός.. Ίσως να ήταν και απο τους παίχτες-κλειδιά με την απόδοση του..


5. Είπα σε ένα άλλο σημείο του ποστ μου ότι ο ΟΣΦΠ ήταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά και άξιζε να πάρει τη νίκη. Δεν ξέρω που θα ήταν η διαφορά αν έμπαιναν οι βολές. Με τα αν δε γίνεται δουλειά. Γιατί θα γράψω και γω ότι ο ΠΑΟ είχε 25% στα τρίποντα και θα ξεκινήσει φαύλος κύκλος.

7. Δεν είχα συμμετάσχει σε εκείνη τη συζήτηση. Διάβασα όμως όλα τα ποστ. Ο Παπανικολάου πάντως είναι αποδεδειγμένα καλύτερος σουτέρ από τον Παπαλουκά. Ρίσκα παίρνουν όλοι οι προπονητές. Το θέμα είναι να πάρεις το (εξαρχής) πιο ανώδυνο. Και αυτό ήταν να αφήσεις τα σουτ στον Παπαλουκά. Χθες μπήκαν, μην είσαι σίγουρος ότι θα ξαναμπουν.

9. Δεν είπα ότι ήταν κακός ο Σόφο, ίσα-ίσα. Απλά τα νταμπλ τιμ του ΠΑΟ δούλεψαν καλά και ο Σόφο δυσκολεύονταν στο να βγάλει την μπάλα έξω. Σε σχέση με άλλες ομάδες ο ΠΑΟ φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Σοφο. Ίσως αυτή να είναι πιο σωστή διατύπωση.
rankin
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 30 2009, 13:14 ) *
5. Είπα σε ένα άλλο σημείο του ποστ μου ότι ο ΟΣΦΠ ήταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά και άξιζε να πάρει τη νίκη. Δεν ξέρω που θα ήταν η διαφορά αν έμπαιναν οι βολές. Με τα αν δε γίνεται δουλειά. Γιατί θα γράψω και γω ότι ο ΠΑΟ είχε 25% στα τρίποντα και θα ξεκινήσει φαύλος κύκλος.

7. Δεν είχα συμμετάσχει σε εκείνη τη συζήτηση. Διάβασα όμως όλα τα ποστ. Ο Παπανικολάου πάντως είναι αποδεδειγμένα καλύτερος σουτέρ από τον Παπαλουκά. Ρίσκα παίρνουν όλοι οι προπονητές. Το θέμα είναι να πάρεις το (εξαρχής) πιο ανώδυνο. Και αυτό ήταν να αφήσεις τα σουτ στον Παπαλουκά. Χθες μπήκαν, μην είσαι σίγουρος ότι θα ξαναμπουν.

9. Δεν είπα ότι ήταν κακός ο Σόφο, ίσα-ίσα. Απλά τα νταμπλ τιμ του ΠΑΟ δούλεψαν καλά και ο Σόφο δυσκολεύονταν στο να βγάλει την μπάλα έξω. Σε σχέση με άλλες ομάδες ο ΠΑΟ φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Σοφο. Ίσως αυτή να είναι πιο σωστή διατύπωση.

5. ok.. άποψη σου - άποψη μου.. θεωρώ ότι άλλο βολές (= ελεύθερο σουτ), άλλο τρίποντο/δίποντο, αλλά οκ...

7. Ο Παπαλουκάς, είναι μεγάλος παίχτης, και αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Δεν λέω ότι θα τα βάζει συνέχεια. Αλίμονο. Λέω όμως ότι δεν μπορείς να υποτιμάς ποτέ έναν παίχτη που πριν απο 2 χρόνια σε έπαιζε μόνος του σε τελικό της ευρωλίγκα στην Αθήνα! Ξέρεις ότι έχει την καρδιά και το μυαλό για να σε κοντράρει γερά, έστω και ερχόμενος απο Η1Ν1

9. Και πάλι θα επιμείνω ότι η δουλειά που έκανε ο Σόφο, δεν αποτυπώθηκε σε καμία στατιστική. Ήταν απλά πολύτιμος

papaki_PAO
Ερώτηση: Πότε θα ευστοχήσει ο Φώτσης στη φετινή σεζόν έστω και σε ένα τρίποντο? icon_drunk.gif
colonel gomelsky
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 13:20 ) *
5. ok.. άποψη σου - άποψη μου.. θεωρώ ότι άλλο βολές (= ελεύθερο σουτ), άλλο τρίποντο/δίποντο, αλλά οκ...

7. Ο Παπαλουκάς, είναι μεγάλος παίχτης, και αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Δεν λέω ότι θα τα βάζει συνέχεια. Αλίμονο. Λέω όμως ότι δεν μπορείς να υποτιμάς ποτέ έναν παίχτη που πριν απο 2 χρόνια σε έπαιζε μόνος του σε τελικό της ευρωλίγκα στην Αθήνα! Ξέρεις ότι έχει την καρδιά και το μυαλό για να σε κοντράρει γερά, έστω και ερχόμενος απο Η1Ν1

9. Και πάλι θα επιμείνω ότι η δουλειά που έκανε ο Σόφο, δεν αποτυπώθηκε σε καμία στατιστική. Ήταν απλά πολύτιμος


5. Όντως δεν είναι το ίδιο. Καταλαβαίνεις όμως που το πάω. Απλά δεν μου αρέσουν τα αν. Αν δε χαλάρωνε ο ΟΣΦΠ, αν έμπαιναν τα τρίποντα του ΠΑΟ, αν έπαιζε ο Σάρας κτλ κτλ. Απλά για μένα τα αν πολλές φορές αποτυπώνουν οπαδική αντίληψη (συγκαλυμένη) παρά ανάλυση. Δεν το λέω για σένα, καταλαβαίνεις νομίζω τι θέλω να πω.

7. Συμφωνώ. Απλά ο ΠΑΟ έκανε για μένα τη δουλειά σωστά εφόσον ο Παπαλουκάς δεν δημιούργησε. Δεν τον υποτίμησε ο Ζοτς, απλά ρίσκαρε και έχασε. Πήρε όμως το σωστό ρίσκο.

9. Δε διαφώνησα. Απλά επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟ τον αντιμετωπίζει καλύτερα από άλλες ομάδες. Δεν τον αφήνει να βγάλει όλο το impact του στο παρκέ.

QUOTE(papaki_PAO @ Nov 30 2009, 13:26 ) *
Ερώτηση: Πότε θα ευστοχήσει ο Φώτσης στη φετινή σεζόν έστω και σε ένα τρίποντο? icon_drunk.gif


Όταν θα αρχίσει διαρροή φημών για μεταγραφή του Κλέιζα στον ΠΑΟ και φοβηθεί μήπως χάσει τη θέση του. tongue.gif
Green Warrior
QUOTE(nickomcbr @ Nov 30 2009, 10:37 ) *
Η μεγαλύτερη μου ελπίδα για το πρωτάθλημα είναι η αλαζονία των παναθηναϊκών Έρχεται η τίσις.



Το ποιός έχει αλαζονιά φάνηκε από τις φανφάρες και τους πανηγυρισμούς σε αγώνα κανονικής περιόδου όπως και πέρσυ στο β' γύρο. Εδώ η διαφορά πήγε στο τέλος στους 11 και ο άλλος λέει ότι έπρεπε να νικήσουν με 20.

Και μιας και άνοιξες αυτή την κουβέντα για πες μου πότε η ομάδα του Παναθηναϊκού (όχο οπαδοί φυλλάδες κλπ.) έδειξε αλαζονιά ή υπεροψία όλα αυτά τα χρόνια γιατί εγώ αντίθετα πιστεύω ότι η συγκέντωση και η σοβαρότητά της ήταν που έχουν οδηγήσει σε όλες αυτές τις επιτυχίες
colonel gomelsky
QUOTE(koutsou10 @ Nov 30 2009, 01:21 ) *
εμενα παντως μου αρεσει να κερδιζω κ οι καλυτεροι μου να ειναι
1)δημοσιος υπαλληλος θοδωρης παπαλουκας με 20 ποντους κ με κακο σουτ,4 τριποντα!!!
2)airballακιας τζος τσιλντρες με 19 ποντους 10 ρημπαουντ κ καρφωματακια σε μαπες!!!
3)τεοντοσιτς που δεν ξερει ουτε να ντριμπλαρει!!!
4)σχορτσιανιτης που ειναι κατωτερος απο πεκοβιτς???????
icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif


1) Ο Παπαλουκάς χθες έπαιξε σαν ηγέτης. Συνεχίζει να έχει κακό σουτ. Ρώτα και τον ίδιο να δεις τι θα σου πει. Αυτοσαρκάστηκε μάλιστα δηλώνοντας πως η γρίπη τον βοήθησε να ...βελτιώσει το σουτ του.
2) Και χθες έκανε αιρμπολ. Ήταν πολύ καλός. Όσο για τα καρφώματα, αυτή είναι η δουλειά του.
3) Ποιός και πότε το ισχυρίστηκε αυτό;
4) Προφανώς είναι χειρότερος του Πέκοβιτς. Από το χθεσινό ματς έβγαλες συμπεράσμα; Χθες ξεκίνησαν την καριέρα τους;
rchos
QUOTE(Green Warrior @ Nov 30 2009, 13:33 ) *
Το ποιός έχει αλαζονιά φάνηκε από τις φανφάρες και τους πανηγυρισμούς σε αγώνα κανονικής περιόδου όπως και πέρσυ στο β' γύρο. Εδώ η διαφορά πήγε στο τέλος στους 11 και ο άλλος λέει ότι έπρεπε να νικήσουν με 13.


βρε συ σοβαρα τα πιστευεις αυτα τωρα?
ο τροπος που πανηγυριστηκε η νικη δειχνει τα ακριβως αντιθετα πραγματα απο αυτα που λες.ο αλαζονας δεν θα πανηγυριζε σαν μικρο παιδι μια τετοια νικη.αντιθετα οι παιχτες και ο κοσμος του ολυμπιακου πανηγυρισε εντονα ακριβως επειδη με τετοιες νικες προσπαθει να αποβαλει ενα συνδρομο φοβου που εχει απεναντι στον παο.ο βασικος λογος που η χθεσινη νικη ειναι σημαντικη ειναι οτι ειναι μια νικη εντελως καθαρη οπου ο ολυμπιακος κυριαρχησε απο την αρχη ως το τελος.δινει ψυχολογια που εδειχνε να λειπει απο την ομαδα.κανενα συνδρομο αλαζονειας δηλαδη.να ξεπερασουν τις ατελειωτες σφαλιαρες βοηθαει αυτη η νικη τους παιχτες.θεωρω οτι εισαι εντελως λαθος δηλαδη.

οσο για την διαφορα χωρις αν και αλλα τετοια να θυμισω οτι ο ολυμπιακος υπηρξαν και 2 σημεια που προηγηθηκε και με 13 ποντους και η πρωτη δεν ηταν στο τεταρτο δεκαλεπτο αλλα στο τριτο.στο τεταρτο ξαναεφτασε τη διαφορα στους 13 και μαλιστα αν θυμαμαι καλα και τις δυο φορες ειχε ευκαιρια να την μεγαλωσει πριν τελικα μειωσει παλι ο παναθηναικος.θεωρω κι εγω οτι η διαφορα σε αντιστοιχο ματς παο-οσφπ στο οακα θα ηταν 20 υπερ του παναθηναικου.ηταν η πιο καθαρη νικη του γιαννακη εναντι του παο οσο ειναι προπονητης στον ολυμπιακο.υπο αυτο το πρισμα θεωρω πως και μεγαλυτερη θα μπορουσε να ειναι η διαφορα φυσικα βεβαια και μικροτερη.η νικη παντως ηταν για μενα σχετικα 'ευκολη' σε σχεση με τις προηγουμενες.
colonel gomelsky
QUOTE(rchos @ Nov 30 2009, 14:01 ) *
βρε συ σοβαρα τα πιστευεις αυτα τωρα?
ο τροπος που πανηγυριστηκε η νικη δειχνει τα ακριβως αντιθετα πραγματα απο αυτα που λες.ο αλαζονας δεν θα πανηγυριζε σαν μικρο παιδι μια τετοια νικη.αντιθετα οι παιχτες και ο κοσμος του ολυμπιακου πανηγυρισε εντονα ακριβως επειδη με τετοιες νικες προσπαθει να αποβαλει ενα συνδρομο φοβου που εχει απεναντι στον παο.ο βασικος λογος που η χθεσινη νικη ειναι σημαντικη ειναι οτι ειναι μια νικη εντελως καθαρη οπου ο ολυμπιακος κυριαρχησε απο την αρχη ως το τελος.δινει ψυχολογια που εδειχνε να λειπει απο την ομαδα.κανενα συνδρομο αλαζονειας δηλαδη.να ξεπερασουν τις ατελειωτες σφαλιαρες βοηθαει αυτη η νικη τους παιχτες.θεωρω οτι εισαι εντελως λαθος δηλαδη.

οσο για την διαφορα χωρις αν και αλλα τετοια να θυμισω οτι ο ολυμπιακος υπηρξαν και 2 σημεια που προηγηθηκε και με 13 ποντους και η πρωτη δεν ηταν στο τεταρτο δεκαλεπτο αλλα στο τριτο.στο τεταρτο ξαναεφτασε τη διαφορα στους 13 και μαλιστα αν θυμαμαι καλα και τις δυο φορες ειχε ευκαιρια να την μεγαλωσει πριν τελικα μειωσει παλι ο παναθηναικος.θεωρω κι εγω οτι η διαφορα σε αντιστοιχο ματς παο-οσφπ στο οακα θα ηταν 20 υπερ του παναθηναικου.ηταν η πιο καθαρη νικη του γιαννακη εναντι του παο οσο ειναι προπονητης στον ολυμπιακο.υπο αυτο το πρισμα θεωρω πως και μεγαλυτερη θα μπορουσε να ειναι η διαφορα φυσικα βεβαια και μικροτερη.η νικη παντως ηταν για μενα σχετικα 'ευκολη' σε σχεση με τις προηγουμενες.


Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλαζονεία επιδεικνύουν κατά καιρούς οι οπαδοί (κυρίως του ΠΑΟ). Οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν μεγάλο αλληλοσεβασμό και εκτίμηση.
lightday
QUOTE(rchos @ Nov 30 2009, 12:36 ) *
οσο για τον μικρο τον καλαθη οντως στο σουτ ειναι απλα πολυ κακος.ισως χειροτερος και του θοδωρη.η διαφορα του αυτη την στιγμη ειναι οτι πρωτη φορα στη ζωη του επαιζε σε τετοια ατμοσφαιρα οποτε φυσικο επακολουθω ηταν τα χαμενα τριποντα ενω ηταν μονος του.

Ακριβώς αυτό .Μου έδινε την εντύπωση χαμένου σε κάποιες στιγμές. (εν αντιθέση με tepic που έχει εικόνες από πραγματικές μάχες)

Γενικά βλέπω μια διάθεση οι μεν να λένε το έδωσαν οι πράσινοι ,οι δε κόκκινοι οτι νικήσαμε τους "λίγους ,ανύπαρκτους κτλ".
Ημαρτον ,και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα ,(και οι συντριβές επίσης και το γεγονός οτι κάθε χρόνο δεν μπορεί να είσαι ο καλύτερος) ,πολλές φορές σε κάνουν και καλύτερο οι ήττες .Ισως φέτος δεν μπορείς ,θα φανεί σε βάθος χρόνου .
Και επιτέλους για τους κοκκινους δεν παίζεις με την Ανω Πετροραχούλα ,έχεις απεναντί σου μια (ίσως την μεγαλύτερη ) δυναστεία του ευρωπαικού μπάσκετ (και θέλει πολύ δουλεια και χρόνο να πας εκει, δεν φτάσαν τυχαία εκει άλλωστε).
rankin
QUOTE(lightday @ Nov 30 2009, 14:05 ) *
Γενικά βλέπω μια διάθεση οι μεν να λένε το έδωσαν οι πράσινοι ,οι δε κόκκινοι οτι νικήσαμε τους "λίγους ,ανύπαρκτους κτλ".

"Λίγοι και ανύπαρκτοι"; Όποιος τα λέει αυτά δεν ξέρει ούτε τι χρώμα έχει η μπάλα του μπάσκετ.
Ο Ολυμπιακός έχει απέναντι του μια ομάδα πανίσχυρη, με τίτλους, με εμπειρία, με τα πάντα, και αυτό ακριβώς είναι που δίνει πραγματική αξία σε κάθε νίκη μας απέναντι στον Παναθηναϊκό
colonel gomelsky
Ρε παιδιά, αυτό το τροπάρι "Ο ΠΑΟ έδωσε το ματς" είναι πραγματικά αστείο. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Παίζουν και άλλες ομάδες μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Τα ίδια ακούσαμε και με τη Ρεάλ. Είναι δυνατόν να θέλει να χάσει ο Ζοτς; Πότε το έκανε; Ας πει κάποιος. Ο ΠΑΟ κατέβηκε για να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό δεν του βγήκε λόγω της καλής άμυνας του ΟΣΦΠ, αλλά και των αβίαστων λαθών ως απόρροια της έλλειψης συγκέντρωσης. Έτσι, δικαιολογημένα έχασε. Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι οι οπαδοί του ΠΑΟ ότι όταν παίζουμε με ομάδες της ίδιας κλάσης και δεν παίζουμε καλά θα χάνουμε. Φυσιολογικό είναι.

ΥΓ. Ακόμα πιστεύω ότι ο ΠΑΟ είναι καλύτερος. Αλλά ο ΟΣΦΠ είναι στην ίδια κλάση. Άλλωστε μέσα στην ίδια κατηγορία ποιότητας μπορούν να υπάρχουν διαβαθμίσεις.
tsouras o.a.c
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 13:07 ) *
αρχηγέ, σχολιάζω τα παραπάνω 3 σημεία

5. εγώ πάλι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός κέρδισε ευκολότερα απο όσο δείχνουν οι 11 πόντοι.. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν έδειξε να λυγίζει ψυχολογικά, όπως στο παρελθόν, και αν δεν υπήρχε η παιδική ασθένεια των βολών και η χαλάρωση των τελευταίων 2 λεπτών, θα μπορούσε να είχε φτάσει στους 20 η διαφορά..
Για να το πώ αλλιώς, ο Παναθηναϊκός στην θέση μας, με 20 θα το είχε πάρει..

7. Θυμίσου τη συζήτηση που είχαμε πριν από ελάχιστες μέρες, σχετικά με το "τρισμέγιστο" τέχνασμα του Ομπράντοβιτς, να βάλει μέσα τον Παπανικολάου στον τελευταίο τελικό του 2007, ο οποίος μας σκότωσε με τα τρίποντα του.. Σε εκείνη τη συζήτηση μιλούσαμε για εξυπνάδα του Ομπράντοβιτς, για χαζομάρα του Γκέρσον να του δίνει το σουτ, και για τον μεγάλο σουτέρ (!!!!!!) Παπανικολάου!

9. Ο Σόφο χθες έκανε πολλά παραπάνω από όσα δείχνει η στατιστική του! Φόρτωσε με φάουλ τους Πέκοβιτς και Μπατιστ. Μπάλωσε τρύπες στην άμυνα. Έδωσε με την καλή του απόδοση την δυνατότητα να μην χρησιμοποιηθεί ο Βούισιτς!
Γενικά, ήταν πάρα πολύ καλός.. Ίσως να ήταν και απο τους παίχτες-κλειδιά με την απόδοση του..


Ξεχνάς τον Μπόγρη!!



+10000000000000 Mε καλυψες!Να μην κουραζομαι να γραφω κιολας!
giannis_
το να λες οτι οι παιχτες σου δεν ειχαν ισχυρο κινητρο,και οτι δεν επαιξαν καλα,χωρις συγκεντρωση και καθαρο μυαλο δεν σημαινει απαραιτητα οτι δινεις το ματς...σημαινει οτι καποια πραγματα πηγαν λαθος,και οτι εκανες κακο ματς.
οπως επισης οταν εχεις εμπιστοσυνη στην ομαδα σου οτι θα αντιστρεψει την κατασταση δεν μειωνεις την αξια και την νικη του ολυμπιακου.
μη ψηρισουμε παλι την μαιμου.
mrproedros
Α1 Ανδρών : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76 (29-11-09) οι καλύτερες φάσεις - highlights

&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />
pain of salvation
Για το ματς δεν χρειαζεται να πω κατι και εγω,τα εχετε πει ολα...
θεωρω ισως δευτερευον αν θα κερδιζαμε ή όχι...
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ,ΕΙΝΑΙ Η "ΚΑΤΑΘΕΣΗ" ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ...
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ,Η ΖΩΗ...ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΔΕΝ...
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ...
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...

υ.γ....συγγνωμη που φωναζω
Paris87
Ο Οσφπ επαιξε οντως καλυτερα, μας ελειψε ο Τεπιτς, μονο αυτο κραταω...
rankin
QUOTE(giannis_ @ Nov 30 2009, 14:32 ) *
το να λες οτι οι παιχτες σου δεν ειχαν ισχυρο κινητρο,και οτι δεν επαιξαν καλα,χωρις συγκεντρωση και καθαρο μυαλο δεν σημαινει απαραιτητα οτι δινεις το ματς...σημαινει οτι καποια πραγματα πηγαν λαθος,και οτι εκανες κακο ματς.

Σημαντικότερο κίνητρο απο τους υπολοίπους παίχτες των 2 ομάδων είχε μόνο ένας, ο Τσίντλρες..

Απο εκεί και πέρα, όποιος παίχτης μεγάλης ομάδας δεν έχει υψηλό κίνητρο όταν παίζει ντέρμπι-φωτιά, δεν καταλαβαίνω τι σόι παίχτης είναι! Να μιλήσουμε για πάθος, το καταλαβαίνω, γιατί υπάρχει και η έδρα που δίνει έξτρα πάθος, αλλά "κίνητρο";
Αν δεν είναι κίνητρο απο μόνο του να κερδίσεις τον Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό, τότε τί ακριβώς σου δίνει κίνητρο; Να κλείσεις τραπέζι στα μπουζούκια;;;
tsouras o.a.c
www.ageofbasketball.blogspot.com
Για να μην αφθσηουμε τις καλες προσπαθειες να πανε χαμενες

Στο ματς, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε σε καμία στιγμή του αγώνα, ότι το παιχνίδι είχε κριθεί 2-3 λεπτά πριν το τέλος του, αλλά και ότι σε όλες τις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάθος, θέληση και διάθεση μεγαλύτερα από των αντιπάλων τους, ξεκάθαρο πλάνο στο παρκέ κι έναν Γιαννάκη στον πάγκο που έδωσε ρεσιτάλ και κέρδισε κατά κράτος τον Ομπράντοβιτς αυτή τη φορά.

Ο Γιαννάκης εξουδετέρωσε τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Πέκοβιτς, αλλά ουσιαστικά και τον Μπατίστ, μάρκαρε ιδανικά το pick ‘n’ roll και πρόσφερε στον Παναθηναϊκό μόνο λύσεις απελπισίας. Το 5/19 τρίποντα δεν έγινε επειδή οι «πράσινοι» ξέχασαν ξαφνικά να σουτάρουν, αλλά επειδή όλες οι προσπάθειες σχεδόν ήταν λύσεις ανάγκης και τραβηγμένα σουτ. Ο Ολυμπιακός ήλεγξε και τα ριμπάουντ απόλυτα, το ρυθμό του ματς, έπαιξε σχεδόν τέλεια άμυνα, κράτησε την ως τώρα επιθετική του παραγωγικότητα, που τον έχει από την αρχή στην 1η θέση στην Α1 με 88.2 πόντους (88.5 ήταν πριν τον αγώνα η παραγωγικότητά του κι έβαλε 87).

Όλα τα παραπάνω μάλλον έδειξαν μια ομάδα σε κρίση, διαλυμένη, χωρίς λύσεις, χωρίς παίκτες, με υπερτιμημένους αστέρες, με κακό προπονητή που είναι «λίγος», που δεν πάει πουθενά, που πρέπει να «σταυρώνεται» από τους οπαδούς της και που δεν έχει αγωνιστικό πλάνο. Προφανώς δεν επιβεβαίωσαν τα όσα λέγαμε για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, τη λογική αστάθεια στην αρχή της χρονιάς αφού η ομάδα παίζει τελείως διαφορετικό μπάσκετ, το γρήγορο μπάσκετ που θέλει ο Γιαννάκης πάση θυσία να μάθει να παίζει η ομάδα του (οι φωστήρες του έθνους πιπιλάνε ακόμη την καραμέλα για κακό και μη θεαματικό μπάσκετ για την ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα), τη σημασία του Παπαλουκά στο ρόστερ, το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στους δύο Έλληνες «γίγαντες».

ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στον Τζος Τσίλντρες που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ενώ το γεγονός ότι έμεινε στην Ελλάδα για να παίξει στο ματς παρότι πριν δυο μέρες πέθανε ο πατέρας του, αποδεικνύει τα όσα λένε όλοι για τον χαρακτήρα του Τσίλντρες. Και ο Αμερικανός δεν έμεινε απλώς για να μείνει, έμεινε και ήταν ο βασικότερος λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι. Κοντά του ο Παπαλουκάς, που επιθετικά είχε παιχνίδι ανάλογο με τον τελικό της Ευρωλίγκας του 2007, αλλά οργανωτικά ήταν κακός, αλλά και ο Κλέιζα, που άργησε να ξυπνήσει, πρόλαβε να εισπράξει την γκρίνια πολλών οπαδών της ομάδας που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε στα αυτονόητα και μετά απέδειξε απλώς γιατί ο Γιαννάκης έβαζε και ξαναέβαζε τον καλύτερό του σκόρερ συνέχεια: μήπως γιατί πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στην αξία του; Ο Τεόντοσιτς, αν και «κολλούσε» την επίθεση του Ολυμπιακού αρκετές φορές, ήταν καλός, ο Χαλπερίν πολύ καλός όσο έπαιξε, ο Σχορτσανίτης βοήθησε με Πέκοβιτς αλλά και στην αντιμετώπιση του pick ‘n’ roll όπου οι οδηγίες που είχε έβγαζαν μάτι, ο Μπουρούσης ήταν απλά καλός και ο Βασιλόπουλος έβγαλε για πρώτη φορά φέτος τη γνωστή του ενέργεια στην άμυνα. Βασικό, επίσης, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πειθάρχησαν απόλυτα στις εντολές του πάγκου.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να στερηθεί τις υπηρεσίες του Τέπιτς, που άφησε τον Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να λύσει το γρίφο με τη συμμετοχή του ανεπαρκούς Περπέρογλου. Το σχήμα με τους τρεις κοντούς αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα όσο ο Ολυμπιακός είχε Βασιλόπουλο, Τσίλντρες, Κλέιζα στο 2-3-4 και ουσιαστικά έχανε το προβάδισμα που έχει συνήθως στον οργανωτικό τομέα. Ο Ομπράντοβιτς έχασε τη μάχη των πάγκων από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο, αλλά (για να συνεχίσω στο αρχικό κλίμα) αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός προπονητής τώρα, ούτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε κρίση. Οι "πράσινοι", πάντως, στα δύο κρισιμότερα ματς του πρώτου τριμήνου (Ρεάλ και Ολυμπιακό) έχασαν και μάλιστα (τηρουμένων των αναλογιών) εύκολα. Βέβαια και τα δύο ήταν εκτός έδρας, αλλά είναι μια κατάσταση που πρέπει να παρατηρήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει λύση για να ανατρέψει την κατάσταση, εγκλωβίστηκε απόλυτα στην άμυνα του Ολυμπιακού κάνοντας πάρα πολλές βεβιασμένες ενέργειες που δεν έχουν στατιστικές πιθανότητες επιτυχίας. Ο Νίκολας ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά κλείστηκε (τον έπαιζαν overplay σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος), Διαμαντίδης και Σπανούλης κουράζονταν πάρα πολύ για να βρουν λύση, καθώς ήταν καλά κλεισμένοι και ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπους αντίδρασης. Ο Τσαρτσαρής δεν δικαιολογεί το χρόνο του ως τώρα, ο Ομπράντοβιτς δεν τόλμησε να δοκιμάσει τον Σερμαντίνι, ενώ ο Γκόλεματς είναι ξεκάθαρο ότι περιμένει… τον Γιασικεβίτσιους για να φύγει.

Και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, ολόκληρος ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Γιασικεβίτσιους να επιστρέψει, για να καταλάβουν όλοι ποιος έπαιρνε τα ματς αυτά εδώ και δύο χρόνια (κάτι που επίσης δεν το έχουν «δει» οι φωστήρες του ελληνικού έθνους).

Το ντέρμπι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παραμένει αλώβητος, οπότε οι «επικήδειοι» για τους «ανεπαρκείς άχρηστους» πρέπει να περιμένουν την επόμενη αφορμή (δεν έχει καμία σχέση, βέβαια, το γεγονός ότι μια ομάδα που κερδίσει… τον Νοέμβριο δεν θα έπρεπε να υπάγεται στον τομέα της «παράτασης ζωής»). Η διαφορά των 11 πόντων είναι πιθανό να παίξει ρόλο στον παράγοντα πλεονέκτημα έδρας, αλλά είναι νωρίς ακόμη, καθώς θα πρέπει να δούμε αν οι δύο «αιώνιοι» θα έχουν απώλειες με τις άλλες ομάδες
giannis_
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 14:47 ) *
Σημαντικότερο κίνητρο απο τους υπολοίπους παίχτες των 2 ομάδων είχε μόνο ένας, ο Τσίντλρες..

Απο εκεί και πέρα, όποιος παίχτης μεγάλης ομάδας δεν έχει υψηλό κίνητρο όταν παίζει ντέρμπι-φωτιά, δεν καταλαβαίνω τι σόι παίχτης είναι! Να μιλήσουμε για πάθος, το καταλαβαίνω, γιατί υπάρχει και η έδρα που δίνει έξτρα πάθος, αλλά "κίνητρο";
Αν δεν είναι κίνητρο απο μόνο του να κερδίσεις τον Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό, τότε τί ακριβώς σου δίνει κίνητρο; Να κλείσεις τραπέζι στα μπουζούκια;;;

Καποιος το εχει ξαναπει λιγο πιο πανω νομιζω.Ισως τελικα να μην παραμενουν τοσο διψασμενοι και ακορεστοι οπως λενε συνεχεια.Αυτο εννοω κ τπτ παραπανω.Ξερω πως ειναι να γυαλιζει το ματι του σπανουλη για την νικη και χθες δεν γυαλιζε.Οπως και στα μεχρι στιγμης παιχνιδια δεν βλεπω να ειναι τοσο ορεξατοι οσο προηγουμενα χρονια.Ξερω ακουγεται ηλιθιο να λες οτι καποιος μπορει να κορεστει απο τις επιτυχιες.Αλλα οταν βλεπω κινησεις που κανονικα γινονται με κλειστα ματια μονο αυτο μπορω να σκεφτω και οτι το μυαλο τους δεν ηταν συγκεντρωμενο.
Απλα νομιζω οτι η ομαδα μ μπορει και καλυτερα απο την χθεσινη εμφανιση και εξακολουθω να την πιστευω.
Δν υποννοω οτι χασαμε το ματς ηθελημενα ή κατι τετοιο.Ημασταν κατωτεροι χθες και χασαμε.
Απο ποτε ειναι κακο να εχεις εμπιστοσυνη στον προπονητη σου και την ομαδα σου χωρις απαραιτητα να υπονοεις οτι κατι περισσοτερο απο αυτο?


οσο για τον τσιλι το εχω πει και εγω οτι η εμφανιση του ηταν φοβερη κ αξιζει πολλα respect.
zoze
Για να εξηγούμαι:

1.) Ο ΠΑΟ δεν έδωσε κανένα ματς... Ο ΟΣΦΠ κέρδισε απολύτως δίκαια....
Εγώ λέω όμως ότι ο ΠΑΟ δεν ξεσκίστηκε και να κερδίσει... Δεν έκανε τα αδύνατα δυνατά....

2.) Η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟ είναι ότι έχασε σ΄ένα ντέρμπι και οι φίλαθλοι του λένε δεν πειράζει... Ζέλικο knows better... Αντίθετα οι φίλοι του Ολυμπιακού εκστασιάζονται με μία νίκη που ουσιαστικά δεν έχει αντίκρισμα...
Όλα παίζονται στα πλέι οφς....

3.) Τα παιχνίδια στο 1ο εξάμηνο της σεζόν είναι προετοιμασία... Από το top - 16 ξεκινάει η κρίση... Εξαίρεση αποτελεί το κύπελλο... Αν κι ο τελικός είναι το Μάρτη, πάνω που φορμάρονται οι ομάδες και φαίνεται ο πραγματικά καλύτερος... Οποιαδήποτε κρίση τώρα δε λέει απολύτως τίποτα... Όλα τώρα διορθώνονται....

4.) Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είναι τελικά ο προπονητής Γιαννάκης.... Μετά την Παρτιζάν ήταν Μπαναής... Τώρα είναι δράκος... Την άλλη βδομάδα δεν θα ξέρει συστήματα για να εκμεταλλευτεί τους παίκτες... Μετά θα είναι μετρ της ψυχολογίας.... Εγώ παίρνω θέση ξεκάθαρα... Με Γιαννάκη προπονητή ο ΟΣΦΠ δεν παίρνει τίτλο από τον ΠΑΟ (υπό normal συνθήκες.... Όχι πχ αν αρρωστήσουν όλοι οι δικοί μας...). Δεν το λέω αλαζονικά, το πιστεύω καθαρά μπασκετικά....
Στον ΟΣΦΠ ένας προπονητής αξίζε και μάλιστα του ταίριαζε κι όλας... ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ... Αλλά αυτός είχε σαφώς χειρότερο ρόστερ από ότι τώρα ο Γιαννάκης... Με Κλέιζα - Τσίλι - Παπ - Μπουρού θα παρουσίαζε σίγουρα κάτι καλύτερο... Εδώ πήγε παρά λίγο να πάρει πρωτάθλημα με τον Πεν και τον Άκερ που εξαφανήστηκαν μετά από την Euroleague....

5.) Αυτοί που ρίχνουν βίδες σε παίκτες μάλλον τις βγάζουν απ' το κεφάλι τους.... Γι αυτό μετα τους λείπουν....
Η πραγματική πρόκληση για τον ΠΑΟ θα ήταν στο ΟΑΚΑ να μην κάνουμε οι Παναθηναϊκοί τίποτα.... Μόνο φωνή...
colonel gomelsky
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 24 2009, 12:54 ) *
Ανοίγω αυτό το τόπικ, ώστε να συζητήσουμε αποκλειστικά για το ντέρμπυ.

Κλειδιά του αγώνα πιστεύω ότι θα είναι:

Από μεριάς ΟΣΦΠ ο Σόφο και ο Τεόντοσιτς
Από μεριάς ΠΑΟ ο Πέκοβιτς και ο Φώτσης.


Αυτό θα πει να πέφτεις εντελώς έξω! icon_drunk.gif

Αν και ο Φώτσης ήταν όντως κλειδί. Απλά ήταν κλειδί για τον ΟΣΦΠ με την αρνητική του απόδοση evilmonkey.gif
AZ1980
QUOTE(nickomcbr @ Nov 30 2009, 10:37 ) *
Η μεγαλύτερη μου ελπίδα για το πρωτάθλημα είναι η αλαζονία των παναθηναϊκών Έρχεται η τίσις.


Έρχεται, 12 χρόνια τώρα! Απλά είναι με τα πόδια, δε βρήκε ταξί και καθυστερεί χαρακτηριστικά.



bball.gif



QUOTE(Green Warrior @ Nov 30 2009, 11:33 ) *
Εδώ η διαφορά πήγε στο τέλος στους 11 και ο άλλος λέει ότι έπρεπε να νικήσουν με 20.


Πραγματικά, αυτό ήταν από τα πιο κουφά που έχω διαβάσει!!!



bball.gif
vastravoud
Αλλαζονεία και έπαρση να ψάξει κανείς στις κερκίδες και ΟΧΙ στους πάγκους.

Πέραν των όσων εμείς μπορεί να λέμε θεωρώ πως υπάρχει τρομερός αλληλοσεβασμός
lamar
QUOTE(AZ1980 @ Nov 30 2009, 15:58 ) *
Έρχεται, 12 χρόνια τώρα! Απλά είναι με τα πόδια, δε βρήκε ταξί και καθυστερεί χαρακτηριστικά.



bball.gif





Πραγματικά, αυτό ήταν από τα πιο κουφά που έχω διαβάσει!!!



bball.gif

Καλα ενταξει, εσυ χαρακτηρισες γραφικο τον Μπεβερλι μονο και μονο επειδη ειπε οτι θα μαρκαρει τον Σπανουλη, αυτο δεν θα σε κουφαινε?

Επισης εχεις ποσταρει και εγω δεν ξερω ποσες φορες και συγκρινεις ροστερ, παικτες μεταξυ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, ξαφνικα σημερα σε κουρασε ολη αυτη η κουβεντα και εχασε την πλακα της?

Ποιος ειναι ο αλλαζονας αραγε?
thrylos7
Εκτός από τους "βαζελόγαυρους", αφήστε επιτέλους στην άκρη και τους "Μπαναήδες" και δε συμμαζεύεται... Δε θα υπάρξει άλλη ανοχή.
kolokotronis
Δεν έχω διαβάσει καθόλου, τι έχει ειπωθεί για το ματς.
Συγχαρητήρια στον οσφπ για τη δίκαιη νίκη.
Η ομάδα μου σε κανένα σημείο δεν χτύπησε πραγματικά το παιχνίδι. Συνέχεια πίσω με μικρή ή πιο μεγάλη διαφορά.
Βασικό λόγο έπαιξε το γεγονός ότι ο Πέκοβιτς δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση.
Επίσης σε κάποια σημεία που πήγαινε να φανεί φως, ο ολυμπιακός έβαζε κάτι απίθανα σουτ, που ψυχολογικά κυρίως, μας πήγαιναν πολύ πίσω.
Ο αντίπαλος ήθελε ολοφάνερα πιο πολύ τη νίκη και ας ακούγεται κλισέ.
Αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές η διαφορά θα ήταν εύκολα στο +20.
Σίγουρα δεν ήρθε η καταστροφή, η διαφορά ανατρέπεται σε περίπτωση ισοβαθμίας και τα λουριά θα σφίξουν.
lightday
QUOTE(AZ1980 @ Nov 30 2009, 15:58 ) *
Έρχεται, 12 χρόνια τώρα! Απλά είναι με τα πόδια, δε βρήκε ταξί και καθυστερεί χαρακτηριστικά.

εχει πέσει και σε ώρα αιχμής και δεν προχωράει με τίποτα / rolleyes.gif

Πέρα από την πλάκα δεν βλέπω αλλαζονεία στον ΟΣΦΠ ,άντε λίγο στον λιθουανό αλλα και αυτός ήταν λίγο μαζεμένος χτες.
Στην άλλη πλευρά όταν πήγε να κάνει την εμφάνισή της στην ομάδα 2007 περίοδο (εφημερίδες κυρίως ) έφερε την αποτυχία και το έσωσαν στο πολλύυυυυ τέλος .
Όσο για τους 20 ,30, 11 και δεν ξέρω και εγώ διαβάζεται και ανάποδα , αν έβαζε και ο Καλάθης κανένα αμαρκάριστο και ο Τσαρτσαρής άλλο ένα τότε μπορεί να το στέλναμε στην παράταση.Δεν βγάζει όμως πουθενά η κουβέντα .Και οι χαμένες βολές και το κρύο ή μη αίμα είναι μέσα στο παιχνίδι.
colonel gomelsky
QUOTE(lightday @ Nov 30 2009, 17:40 ) *
εχει πέσει και σε ώρα αιχμής και δεν προχωράει με τίποτα / rolleyes.gif

Πέρα από την πλάκα δεν βλέπω αλλαζονεία στον ΟΣΦΠ ,άντε λίγο στον λιθουανό αλλα και αυτός ήταν λίγο μαζεμένος χτες.
Στην άλλη πλευρά όταν πήγε να κάνει την εμφάνισή της στην ομάδα 2007 περίοδο (εφημερίδες κυρίως ) έφερε την αποτυχία και το έσωσαν στο πολλύυυυυ τέλος .
Όσο για τους 20 ,30, 11 και δεν ξέρω και εγώ διαβάζεται και ανάποδα , αν έβαζε και ο Καλάθης κανένα αμαρκάριστο και ο Τσαρτσαρής άλλο ένα τότε μπορεί να το στέλναμε στην παράταση.Δεν βγάζει όμως πουθενά η κουβέντα .Και οι χαμένες βολές και το κρύο ή μη αίμα είναι μέσα στο παιχνίδι.


Αυτή η συζήτηση περί αλαζονείας δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκει έρεισμα. Νομίζω ότι πολλοί επηρεαζόμαστε από τα σχόλια που διαβάζουμε σε οπαδικά μπλογκς του στυλ "σας απαυτώσαμε" "ναι, αλλά εμείς το κάναμε πέρυσι" κτλ. Το θέμα είναι τι λένε οι παίκτες και οι προπονητές. Και αυτοί φαίνεται ότι έχουν αλληλοσεβασμό. Δεν θα μπορούσε να γίνεται και κάτι άλλο. Οι παίκτες των δύο ομάδων είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη και οι προπονητές μεγάλες φυσιογνωμίες του μπασκετ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση η απουσία αρκετών μπασκετικών (ή wannabe όπως η δικιά μου) αναλύσεων για το ματς. Περισσότερο αναλωνόμαστε σε δευτερεύουσες πτυχές. Άποψή μου βέβαια.

ΥΓ. Δεν πρόσεξα τον Γουέιφερ στον πάγκο. Ήταν στη 12αδα;
leonkalf
QUOTE (apkat @ Nov 30 2009, 02:27 ) *
Περιμενω τα σχολια των συμφορουμιτων(αναζ rchos loukoumas και οποιον αλλον με θαυμασε) για την συγκλονιστικη μου εμφανιση στην αναπαυλα του αγωνα..Ναι ημουν αυτος που κερδισε τον διαγωνισμο τριποντων στο ημιχρονο και την φανελα του Κλειζα με αυτην μου την νικη..Εδωσα ρεστα με το εκπληκτικο μου σουτ..

tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Συγχαρητήρια!!!
Αλλά κρίμα δε σε είδα καλέ συνφορουμίτη!!!
Και να φανταστείς μου λέει ο φίλος μου που πάμε μαζί ΣΕΦ με τα διαρκείας μας, "αυτό με τα τρίποντα είναι το πιο ωραίο event".
Aλλά εγώ κατέβηκα στις μπουτικ να πάω να πάρω καπελάκι που μοίραζε ένας χορηγός, με το σήμα της ομάδας.
Θα σε είδε ο φίλος μου, οπότε θα τον ρωτήσω εκείνος να μου πει εκείνος εντυπώσεις!!

Πως σε διάλεξαν? Θέλω κι εγώ.... (όταν γίνει καλά το μάτι..)
Marciulionis
QUOTE(rankin @ Nov 30 2009, 13:07 ) *
αρχηγέ, σχολιάζω τα παραπάνω 3 σημεία

5. εγώ πάλι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός κέρδισε ευκολότερα απο όσο δείχνουν οι 11 πόντοι.. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν έδειξε να λυγίζει ψυχολογικά, όπως στο παρελθόν, και αν δεν υπήρχε η παιδική ασθένεια των βολών και η χαλάρωση των τελευταίων 2 λεπτών, θα μπορούσε να είχε φτάσει στους 20 η διαφορά..
Για να το πώ αλλιώς, ο Παναθηναϊκός στην θέση μας, με 20 θα το είχε πάρει..

7. Θυμίσου τη συζήτηση που είχαμε πριν από ελάχιστες μέρες, σχετικά με το "τρισμέγιστο" τέχνασμα του Ομπράντοβιτς, να βάλει μέσα τον Παπανικολάου στον τελευταίο τελικό του 2007, ο οποίος μας σκότωσε με τα τρίποντα του.. Σε εκείνη τη συζήτηση μιλούσαμε για εξυπνάδα του Ομπράντοβιτς, για χαζομάρα του Γκέρσον να του δίνει το σουτ, και για τον μεγάλο σουτέρ (!!!!!!) Παπανικολάου!

9. Ο Σόφο χθες έκανε πολλά παραπάνω από όσα δείχνει η στατιστική του! Φόρτωσε με φάουλ τους Πέκοβιτς και Μπατιστ. Μπάλωσε τρύπες στην άμυνα. Έδωσε με την καλή του απόδοση την δυνατότητα να μην χρησιμοποιηθεί ο Βούισιτς!
Γενικά, ήταν πάρα πολύ καλός.. Ίσως να ήταν και απο τους παίχτες-κλειδιά με την απόδοση του..


5. Σχετικά εύκολα κέρδισε. Όχι ευκολότερα από όσο δείχνουν οι 11 πόντοι, άλλα ακριβώς όσο δείχνουν.

7. Μαζί σου. Αντικειμενικά νομίζω σε βάθος χρόνου ο Παπαλουκάς έχει καλύτερο σουτ από όσο ο Παπανικολάου στη καριέρα του.

9. Οι διαιτητές το κάναν αυτό όχι ο Σόφο rolleyes.gif Στο 2ο ημίχρονο βοήθησε, στο 1ο ήταν μακράν ο χειρότερος του ΟΣΦΠ.
T.W.Is.M.
QUOTE(kolokotronis @ Nov 30 2009, 19:05 ) *
Σίγουρα δεν ήρθε η καταστροφή, η διαφορά ανατρέπεται σε περίπτωση ισοβαθμίας και τα λουριά θα σφίξουν.


Η διαφορα σιγουρα ανατρεπεται, αλλα ειναι πιο δυσκολο να κανεις το +12 οταν κυνηγας τη νικη απ οτι οταν κυνηγας και τη διαφορα.
Χτες παντως ο Ολυμπιακος ηταν αλλη ομαδα σε σχεση με τα υπολοιπα παιχνιδια της σεζον. Αντε να εξαιρεσω αυτο με τη Λιετουβος Ριτας, αλλα εδω μιλαμε και για αλλου επιπεδου αντιπαλο. Τα τριποντα του Παπαλουκα μου θυμισαν τα περσινα του Διαμαντιδη στον τελικο κυπελλου. Με μια διαφορα: ηταν κι αυτα σημαντικα, αλλα δεν καθορισαν το αποτελεσμα. Αυτο που ηταν διαφορετικο χτες ηταν η αντιμετωπιση του Σπανουλη απο την αμυνα του Ολυμπιακου και η μετατροπη του Πεκοβιτς σε non-factor. Ηταν οι δυο παιχτες που ειχαν κανει τη μεγαλυτερη ζημια στα τελευταια ντερμπι και αυτο εδειξε οτι ο Ολυμπιακος ηταν διαβασμενος χτες.
Βεβαια ο Ολυμπιακος ηταν αυτος που επαιζε με την πλατη στον τοιχο και ηταν λογικο να θελει περισσοτερο τη νικη. Εδειξε ομως κι αλλο ενα στοιχειο που δεν ειχε περσι. Οτι πλεον εχει τον παιχτη που μπορει ανα πασα στιγμη να παρει την ομαδα πανω του στην επιθεση και να αλλαξει τη ροη του αγωνα. Ο Κλειζα ηταν αορατος επι 3 περιοδους και στην 4η ηταν σαν να εμφανιστηκε αλλος παιχτης. Μου θυμισε μια παλια διαφημισηαθλητικης εταιριας με το Ρομπινσον που ελεγε "The large player gets larger in the 4th quarter". Ο Λιθουανος εχει βρει ρολο στον Ολυμπιακο, του ταιριαζει απ οτι φαινεται και γι αυτο μπορει να γινει επικινδυνος σε οποιοδηποτε σημειο του αγωνα.
Απο κει και περα για μενα ΜVP ηταν ο Τσιλντρες. Οχι λογω του προσωπικου του προβληματος που δεν τον επηρεασε, αλλα γιατι τον εβλεπα παντου στο γηπεδο. Στην αμυνα, στις βοηθειες, στα ριμπαουντ που επαιρνε μεσα απ τα χερια των αντιπαλων σεντερ, στα συνηθισμενα του κοψιματα στη baseline, ακομα και για τριποντο δε διστασε καθολου να δοκιμασει. Νομιζω οτι εκαναν δουλεια και ο Σχορτσανιτης και ο Τεοντοσιτς. Οχι στο επιπεδο του Τσιλντρες, του Παπαλουκα ή του Κλειζα του 4ου 10λεπτου φυσικα, αλλα πιο αθορυβα. Ο ενας βοηθησε πολυ στην αμυνα στο pick n'roll και στα ντραιβ του Σπανουλη, πηρε 1-2 σημαντικα φαουλ απο τον Πεκοβιτς, ενω ο αλλος μοιρασε τις ασιστ που δεν εδωσε ο Παπαλουκας και ηταν πιο ηρεμος στο παιχνιδι του απο αλλες φορες. Απεφυγε τα λαθη και μπορει να μην ηταν οργανωτικα στο επιπεδο του Παπαλουκα, αλλα κρατουσε μια ηρεμια στο παιχνιδι και απεφυγε την τρικυμια που επιβαλλει μερικες φορες.
a bullet for your head
Καταρχην να πω και γω συγχαρητηρια για τη δικαιη επικρατηση του ΟΣΦΠ.
Πιστευα αρκετα οτι ο ΠΑΟ θα κερδιζε..και το στηριζα αυτο σε ενα σκεπτικο.
Ο ΟΣΦΠ διαχειριστηκε προς οφελος του,τη πιεση των τελευταιων ημερων.Προσωπικα δεν πιστευα οτι θα μπορουσε να ανταπεξελθει..ωστοσο καταφερε και συνδυασε τη ισχυρη θεληση για τη κατακτηση της νικης,με την υψηλη συγκεντρωση, που ειναι πολυ απαραιτητη σε τετοιου ειδους ματς.
Ισως τελικα να επικρατησε και το ''ενστικτο της επιβιωσης''..διοτι σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση,η ''τρικυμια'' θα μεγαλωνε.
Επισης δεν περιμενα αυτο το βαθμο ετοιμοτητας και τη πολλη καλη αποδοση του Παπαλουκα.Κατ'εμε αποτελεσε βαρομετρο.
Θα τονισω και εγω την ελλειψη του Τεπιτς..(και οχι του Μπογρη..)..μιας και στα τελευταια ματς του ΠΑΟ,ειχε οχι μονο μια σταθερα καλη αποδοση,αλλα καλουνταν και εφερνε εις περας,πολλες δουλειες μεσ'στο παρκε..και σε αμυνα & σε επιθεση.
Για τον Σαρας,(οχι..δεν ψαχνω για απο μηχανης θεους..),ξερουμε ολοι την χρησιμοτητα του στα πολυ μεγαλα παιχνιδια & το ποσο εξοικειωμενος ειναι με τις εκαστοτε ιδιαιτεροτητες αυτων.

Τις προαλλες εδωσα τα συλληπητηρια μου στον Τσιλντρες...σημερα θα του δωσω και τα συγχαρητηρια μου.

Αυτη η ηττα του ΠΑΟ παντως,μπορει να χαρακτηριστει και ως ''εντος προγραμματος''..βεβαια,καλο θα ηταν η διαφορα να ειναι σε μονοψηφιο ποντων..
Οπως και να χει,η σεζον εχει πολυ δρομο ακομα.
apkat
QUOTE(leonkalf @ Nov 30 2009, 18:02 ) *
Συγχαρητήρια!!!
Αλλά κρίμα δε σε είδα καλέ συνφορουμίτη!!!
Και να φανταστείς μου λέει ο φίλος μου που πάμε μαζί ΣΕΦ με τα διαρκείας μας, "αυτό με τα τρίποντα είναι το πιο ωραίο event".
Aλλά εγώ κατέβηκα στις μπουτικ να πάω να πάρω καπελάκι που μοίραζε ένας χορηγός, με το σήμα της ομάδας.
Θα σε είδε ο φίλος μου, οπότε θα τον ρωτήσω εκείνος να μου πει εκείνος εντυπώσεις!!

Πως σε διάλεξαν? Θέλω κι εγώ.... (όταν γίνει καλά το μάτι..)


Oταν μπαινεις στο γηπεδο και ερχονται αυτα τα συμπαθη κοριτσακια της wind να τους δινεις σημασια..Αυτο ειναι ολη η ιστορια..Εγω ειχα παει 1,5 ωρα πριν και επειδη βαριομουν και δεν ειχε ανθρωπο ακομα ειχαν ερθει 2 απο αυτα και μου εξηγουσαν για τον διαγωνισμο..Ε εστειλα ενα μηνυμα με παρα πολυ μικρη χρεωση και επιλεχθηκα απο κληρωση.
#9#
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 30 2009, 18:01 ) *
ΥΓ. Δεν πρόσεξα τον Γουέιφερ στον πάγκο. Ήταν στη 12αδα;

.
Έγινε αλλαγή με τον Χαλπερίν και πλέον θα παίζει(???) μόνο Ευρωλίγκα.
Air Kef
QUOTE
9. Οι διαιτητές το κάναν αυτό όχι ο Σόφο Στο 2ο ημίχρονο βοήθησε, στο 1ο ήταν μακράν ο χειρότερος του ΟΣΦΠ.


Επειδή ξαναναφέρθηκε, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Πεκο ως παίκτη αυτήν την στιγμή, είναι ότι δεν στέκεται στην κατακόρυφό του.

Ο Ζοτς σχεδόν εχει καταφέρει να του το κόψει, μου κάνει εντύπωση που δεν το εχει καταφέρει ακόμα.

Ο Πέκο κάθεται κατακόρυφος σχεδόν σε όλη την προσπάθεια του αντίπαλου επιθετικού, αλλά 2 δέκατα πριν αυτός ολοκληρώσει την προσπάθειά του ή κάνει κάποιο λάθος, ο Πέκο τα καταβάζει πάνω στην μπάλα, και τα κατεβάζει δυνατά και άσχημα κάνοντας φάουλ, το 3ο και το 4ο του φάουλ είναι καθαρά αυτή η ενέργεια.

Θα το μάθει κι αυτό δεν μπορεί, αλλά μέχρι τότε κάνει φάουλ, όχι μουλωχτά ή στα όρια του φάουλ όπως ο ΔΔ, αλλά καθαρά και ξάστερα. smile.gif

kotzito
Εστω και λιγο καθυστερημενα,ας δωσω κι εγω την αποψη μου για το παιχνιδι:


1)Ο Ολυμπιακος κερδισε ευκολα το ματς.Σιγουρα οχι τοσο ευκολα οσο μαρτυρουν οι 11 ποντοι,αλλα σε ολη την διαρκεια του αγωνα η ομαδα ηταν μπροστα και οταν πλησιαζε ο ΠΑΟ,ο Ολυμπιακος μετα απο λιγο ξαναχτιζε διαφορα.Δεν ημασταν για νικη 20 ποντων,αλλα ειχαμε τον ελεγχο του παιχνιδιου σε ολη την διαρκεια.

2)Ο Παναθηναικος εδειξε σαν να μην κυνηγαει τρελα το παιχνιδι.Δεν εννοω οτι εκατσε να χασει επιτηδες,αλλα δεν παρουσιασε το παθος και την διψα για νικη που εχει δειξει σε αλλα ντερμπι με τον Ολυμπιακο.

3)Ο Γιαννακης για πρωτη φορα ισως ηταν διαβασμενος απεναντι στον Ομπραντοβιτς.Ειδικα στον τομεα της αμυνας παρουσιαστηκαμε διαβασμενοι.Ο ΠΑΟ εβγαλε λιγοτερα απο αλλες φορες επιτυχημενα pick n roll(επαιξε ρολο και η απουσια του Σαρας,αλλα και παρων να ηταν δεν νομιζω οτι θα ηταν παρα πολυ βελτιωμενος εκει ο ΠΑΟ).Με εξαιρεση καποια split out κυριως στο 1ο ημιχρονο που εβγαλαν ελευθερα σουτ,η εν γενει αμυντικη παρουσια ηταν καλη.

4)Ο Τσιλντρες επιβεβαιωσε για αλλη μια φορα ποσο βελτιωμενος και ωριμος ειναι.Ξερει ποτε θα σουταρει,ποτε θα πασσαρει,διαβαζει τις αντιπαλες αμυνες κτλ.Αμυντικα ειναι ο γνωστος,καλος Τζος.Δεν ειναι ο σουτερ,αλλα ειναι ο πιο αποτελεσματικος παικτης του Ολυμπιακου στις διεισδυσεις.Ενα τεραστιο respect επισης στον Τζος που με χαλια ψυχολογια οχι μονο επαιξε,αλλα ηταν και ο κορυφαιος ισως.

5)O Σοφοκλης πιστευω συνεχιζει να ειναι αλλοπροσαλλος.Ναι μεν καταφερε να φορτωσει με φαουλ τους ψηλους του ΠΑΟ και να βοηθησει αρκετα στην αμυνα στα pick n roll,αλλα υπηρχαν στιγμες που προσπαθουσε να τα βαλει με 2-3 αντιπαλους στην επιθεση ή κατεστρεφε αρκετες απο αυτες.

6)O ΠΑΟ οπως ειπε και καποιος αλλος,πηρε αρκετα ρισκα που δεν του βγηκαν.Προσπαθησε να βγαλει ολο το παιχνιδι ουσιαστικα με 7-8 παικτες,εδωσε βαση στο να περιορισει τους ψηλους του Ολυμπιακου και να αφησει καποια μακρινα σουτ και στην επιθεση στηριχτηκε κυριως σε ατομικες ενεργειες.

7)Ο ΠΑΟ εδειξε οτι αν θελει μπορει να αντιμετωπισει αμυντικα τον Ολυμπιακο.Περιορισε τον Σοφοκλη και αν δεν εβγαινε ο Πεκοβιτς με 5 φαουλ,εκ των οποιων 1-2 εκανε μονο στον Σχορτσανιτη,θα μπορουσε και καλυτερα.Στις πρωτες τρεις περιοδους που επαιζε ασφυχτικη αμυνα πανω στον Κλειζα τον κρατησε σε ρηχα νερα.Στο 4ο δεκαλεπτο που αναγκαστηκε να τον αντιμετωπισει λιγο πιο χαλαρα,ο Λιθουανος βρηκε την ευκαιρια να βαλει καποια καλαθια.Επισης,στα pick n roll του Σχορτσανιτη με τον Τεοντοσιτς,παντα υπηρχε καποιος παικτης να βγει πανω στον Σερβο ή να μπει μπροστα απο τον Σχορτσανιτη.
il postino
πολλα μπραβο στον ολυμπιακο για την πειστικοτατη εμφανιση του , η οποια δεν επετρεψε σε κανενα σημειο του ματς στον παο να πιστευει οτι θα εχει αξιωσεις να παρει το παιχνιδι.

τεχνικα εχουν λεχθει πολλα αλλα για μενα αυτο που μετρησε πιο πολυ απο ολα χθες ηταν η φθορα των ψηλων του παο. για πρωτη φορα τα τελευταια χρονια , η front line υπεστει ζημιες και αυτο θα ειναι , απο δω και στο εξης , ο πρωταρχικος στοχος του γιαννακη απο τη στιγμη που εχει εναν καλο σοφο στα χερια του. βεβαια με τον ανετοιμο μπατιστ κατι τετοιο ηταν πιο ευκολο απο οτι πραγματικα ειναι , παρολαυτα ειναι γεγονος οτι για πρωτη φορα μετα απο πολλα παιχνιδια η παρουσια των ψηλων του παο περασε απαρατηρητη!

το θεμα ειναι αν μπορουν να εξαχθουν ασφαλη συμπερασματα απο το χθεσινο ματς! γνωμη μου, οχι, πλην του γεγονοτος οτι ο οσφπ απεδειξε για πρωτη φορα φετος τη δυναμικη του ως ομαδα επιπεδου final4!

απο κει και περα δεν πρεπει να παραγνωρισουμε οτι στον ολυμπιακο χθες τα παντα λειτουργησαν ρολοι , στοιχειο και καλο και κακο! το καλο ειναι το αυτονοητο και το κακο ειναι οτι δεν το ειδαμε να εχει να αντιμετωπισει μια δυσκολη κατασταση ,π.χ να βρεθει πισω στο σκορ , να εχει καποιον βασικο του παικτη σε κακη βραδυα , να εχει προβλημα καποιος αλλος με τα φαουλ , καταστασεις στις οποιες πρεπει αν γαλουχηθει η ομαδα απαραιτητα εν οψει της δυσκολης συνεχειας.

ως φιλαθλος του παο δε μου αρεσε η εικονα που ειδα. το να χασει μεσα στο σεφ δε λεει κατι! δε στεκομαι στο αποτελεσμα αλλα στη νωθροτητα που ειδα και που δεν καταλαβα στην τελικη! ο μπατιστ , οπως ειχα πει και τις προαλλες, ειναι εντελως ανετοιμος. η περιφερεια δεν ηταν ασχημη αλλα δε μου αρεσε το γεγονος οτι ο περπερογλου ουσιαστικα ηταν σαν να μην υπολογιζεται και σε αυτο περισσοτερο φταιει ο ιδιος!!!!!!

υ.γ συγχαρητηρια σε τεο και τσιλι γαι την εμφανιση τους λαμβανομενου υποψιν των συνθηκων!
tsouras o.a.c
http://run-n-gun.blogspot.com/

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 87-76

Η αναφορά στο χθεσινό derby πρέπει να ξεκινήσει με μία μεγάλη παραδοχή, που μπορεί να "ενοχλεί" πολλούς: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης νίκησε κατά κράτος τον Zeljko Obradovic. Δε με ενδιαφέρει κατά πόσο δεν "καιγόταν" ο Ζοτς να πάρει το ματς, εφόσον δεν μπορώ να το ξέρω. Σημασία έχει το τι έδειξαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, και εκεί ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ πιο καλά στημένος, οργανωμένος, διαβασμένος και παθιασμένος. Με άλλα λόγια, η δουλειά του Γιαννάκη στις μέρες πριν από το παιχνίδι τον δικαίωσε και επέτρεψε στην ομάδα να κάνει στροφή σχεδόν 180 μοιρών σε σχέση με την τραγική εικόνα που είχαμε δει εναντίον της Partizan την Πέμπτη. Και τότε η μεγαλύτερη ευθύνη ήταν δική του και δε διστάσαμε να το πούμε, όπως και σήμερα δε διστάζουμε να τον συγχαρούμε για την εξαιρετική "απόδοσή" του εντός και εκτός παρκέ, στον καθαρά coaching αλλά και στον ψυχολογικό τομέα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος χαλαρός, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να ελέγξει το παιχνίδι και μοιραία έχασε. Ο Obradovic δε βρέθηκε κι αυτός σε καλή βραδιά, κάνοντας ορισμένες ακατανόητες επιλογές (π.χ. σχήμα για πολλή ώρα με τρεις κοντούς ενώ ξεκάθαρα δεν απέδιδε, πολλά λεπτά σε Καλάθη που ήταν εκτός κλίματος αγώνα).

Πέντε ήταν τα καθαρά αγωνιστικά σημεία-κλειδιά που έγειραν το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων:

1) Οι σωστότατες οδηγίες από τον πάγκο για την αντιμετώπιση του δολοφονικού pick-n-roll του Παναθηναϊκού. Τα είχαμε πει και την Πέμπτη για την τεράστια σημασία αυτού του τομέα και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σχεδόν σε καμία στιγμή να εφαρμόσει το αγαπημένο του play στην εντέλεια και ως εκ τούτου δεν κατάφερνε να δημιουργεί τις συνηθισμένες πολυάριθμες επιλογές για καλά σουτ μετά από kickout. Λίγα "πράσινα" τρίποντα μπήκαν, επειδή λίγα "πράσινα" τρίποντα ήταν καλών προϋποθέσεων, με αρκετά να είναι λύσεις ανάγκης από Nicholas και Διαμαντίδη. Μας εξέπληξε ο διαβασμένος και οξυδερκής Σχορτσιανίτης στην άμυνα. Επίσης ο Γιαννάκης, ορθότατα σκεπτόμενος, χρησιμοποίησε μόλις 3 λεπτά το Vujcic, ενθυμούμενος ότι στους περσινούς τελικούς ο Obradovic τον "σημάδευε" συνεχώς ως στόχο των PnR's του, λόγω των αργών ποδιών του Κροάτη.

2) Την πλήρη αδυναμία της frontline του Παναθηναϊκού να νικήσει στο αμυντικό rebound την αθλητικότερη και ποιοτικότερη του Ολυμπιακού. Είχαμε επισημάνει την ανικανότητα των ψηλών των "πρασίνων", στην κατάσταση που είναι τώρα (Batiste ανέτοιμος για μεγάλα ματς, Pekovic πολύ μόνος του, Φώτσης πολύ ασταθής, Τσαρτσαρής κακός, Golemac υπάρχει για να υπάρχει), να επιβληθούν καθαρά στα rebounds, από το παιχνίδι με την Oldenburg. Χθες, Childress και Sofo έκαναν ό,τι ήθελαν, παίρνοντας μαζί 7 επιθετικά rebounds και ως εκ τούτου ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις και φορτώνοντας με extra fouls τους αντίπαλους ψηλούς. Ίσως ο Obradovic θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει για λίγο το Shermandini, εφόσον ήταν ξεκάθαρο ότι η ζημιά που έκανε ο Sofo δεν μπορούσε να περιοριστεί, καθώς οι Pekovic και Batiste δεν μπορούσαν στο τέλος να παίξουν όσο physical θα ήθελαν, λόγω των πολλών fouls.

3) Τα ανεπίτρεπτα πολλά λάθη (16) για τέτοιας σημασίας αγώνα από τους παίκτες του Obradovic. Μπορεί και ο Ολυμπιακός να είχε αρκετά (12), αλλά ειδικά από τον Παναθηναϊκό περιμέναμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ηρεμία, βάσει των δειγμάτων που μας έχει δώσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν. Τα πολλά λάθη του αποδεικνύουν ότι ουδέποτε μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό που αυτός ήθελε στο ματς, και ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε με το γρήγορο παιχνίδι του να παρασύρει τους "πράσινους" σε ένα tempo που σε καμία περίπτωση δε τους ευνοούσε, αντίθετα τους έκανε επιπόλαιους. Όταν βλέπεις τον Διαμαντίδη, επηρεασμένο από το ρυθμό του αγώνα, να επιχειρεί pull-up τρίποντο στα 18 δευτερόλεπτα του shot clock, ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξωθηθεί από το αποτελεσματικό παιχνίδι του.

4) Η προσωπικότητα των παικτών του Ολυμπιακού μίλησε τις κατάλληλες στιγμές. Χωρίς ιδιαίτερα περίπλοκα plays, όπως μας είχε συνηθίσει δηλαδή, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε παραγωγικός στην επίθεση, φτάνοντας τους 87 πόντους. Ο Γιαννάκης έκανε αυτό ακριβώς που θέλαμε όλοι να δούμε από αυτόν να κάνει. Ενεργώντας ως προπονητής NBA θα λέγαμε, δημιουργούσε σε όλο το παιχνίδι καταστάσεις για να εκμεταλλευτεί ιδανικά τις προσωπικές αρετές κάθε παίκτη του. Ο Childress κινούμενος στη baseline έκανε θραύση με καρφώματα και rebounds και ο Kleiza με καίρια isolations και τοποθετήσεις στα "sweet spots" του έδειξε όταν η μπάλα "έκαιγε" το τεράστιο επιθετικό ταλέντο του, "τελειώνοντας" με τρία τρίποντα τον Παναθηναϊκό. Ο Παπαλουκάς, που χθες σε μία σπάνια περίσταση λειτούργησε πολύ περισσότερο εκτελεστικά από οργανωτικά, βρέθηκε τις σωστές στιγμές στην κορυφή για να εκτελέσει ως άλλος Jason Kidd κρισιμότατα catch 'n shoot τρίποντα, ενώ και ο Μπουρούσης έδωσε κάποια δείγματα βελτιωμένου post game που μας εξέπληξαν ευχάριστα.

5) Η μεγαλύτερη αφανής (στον επιφανειακό παρατηρητή) διαφορά του φετινού Ολυμπιακού από τον περσινό είναι η τεράστια αμυντική ευελιξία που αποκτά η ομάδα όταν στην πεντάδα του βρίσκονται ταυτόχρονα οι Childress, Βασιλόπουλος και Kleiza. Αυτό φάνηκε περίτρανα χθες, καθώς σε κάθε αμυντικό switch που γινόταν κατά τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, καθένας από αυτούς τους τρεις μπορούσε να ακολουθήσει τις περισσότερες φορές επιτυχώς τον παίκτη του Παναθηναϊκού τον οποίο κατέληγε να μαρκάρει. Χάρη στα γρήγορα πόδια, τα μακριά χέρια και το υψομετρικό πλεονέκτημά του, καθένας από τους τρεις μπορούσε στην ιδανική περίπτωση να παίξει αξιοπρεπέστατη on-ball defense π.χ. στον Σπανούλη, ενώ αν ο τελευταίος κατάφερνε να τους υπερκεράσει στο quickness, είχαν την απαιτούμενη ευελιξία για να επανακάμψουν και να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια σε μία πιθανή πάσα από kickout, κλείνοντας τις passing lanes και βραχυκυκλώνοντας έτσι ουσιαστικά ολόκληρο το παιχνίδι του ΠαναθηναΪκού. Η διαφορά στο συγκεκριμένο αμυντικό τομέα είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, όταν και η ανάγκη να αγωνίζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο Greer (λόγω του επιθετικού του ταλέντου) δημιουργούσε πολλά προβλήματα από mis-matches στην περιφέρεια, τα οποία οι πράσινοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, οι Teodosic και Μπουρούσης ήταν θετικοί, χωρίς να είναι εξαιρετικοί. Ο Σέρβος κατευθυνόταν με συνέπεια προς τη γραμμή των βολών (6/8) και προσέφερε και οργανωτικά, ενώ ο Μπουρούσης τελείωσε με 6 αμυντικά rebounds. Ο Βασιλόπουλος επικεντρώθηκε κυρίως στην γνωστή και καλή team defense του, επιχειρώντας ένα μόλις (εύστοχο) δίποντο. Οι Beverley και Παπανικολάου έπαιξαν πολύ λίγο και δεν μπορούν να κριθούν, ενώ ο Halperin έκανε το καθήκον του όταν κλήθηκε, με 2/2 τρίποντα.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Drew Nicholas πρωτοστάτησε στο σκοράρισμα με 18 πόντους αλλά πολλά κακών προϋποθέσεων τρίποντα. Οι Σπανούλης και Διαμαντίδης τον συνεπικούρησαν επιθετικά, κερδίζοντας αρκετά fouls (συνολικά 12), αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ταλαιπώρησαν την μπάλα οδηγούμενοι σε κακές επιλογές (7 λάθη συνολικά), όντας καλά κλεισμένοι από τη διαβασμένη άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Batiste ήταν μακριά από τις παραδοσιακά εξαιρετικές εμφανίσεις του απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας 10 πόντους αλλά με 6 λάθη. Ο Περπέρογλου έκανε 2 γρήγορα fouls και εν συνεχεία εξαφανίστηκε, ενώ ο Φώτσης ήταν αναιμικός, έχοντας μεν 3/3 δίποντα αλλά χάνοντας κρίσιμα τρίποντα, που αποδείχθηκαν καταδικαστικά. Τέλος, ο Pekovic πάλεψε στην άμυνα με Sofo και Μπουρούση, έκανε πολλά fouls και κατά συνέπεια δεν μπόρεσε να μείνει πολλή ώρα στο παρκέ (μόλις 15 λεπτά). Στον Παναθηναϊκό έλειψαν ξεκάθαρα, και λόγω της μετριότητας του Batiste, τα συνηθισμένα around the rim καλάθια που ο Μαυροβούνιος πετυχαίνει χάρη στη δύναμή του. Άλλο ένα συν, λοιπόν, στο report card του Γιαννάκη για χθες, αφού σημαδεύοντας τον Pekovic μέσω της συνεχούς τροφοδότησης του Sofo στην αρχή, τον φόρτωσε με γρήγορα fouls και τον αχρήστεψε ουσιαστικά στο επιθετικό κομμάτι για τον υπόλοιπο αγώνα.

Ως συνέχεια της ανάλυσής μας στο derby, θα εξετάσουμε με τη βοήθεια video σε ξεχωριστό άρθρο μεθαύριο το πώς ακριβώς αιχμαλώτισε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό σε άμυνα και επίθεση.

MVP: Josh Childress
panagiotisTheDream
Δε θα πω κάτι για το παίγνιο... τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες άλλωστε....
θα σταθώ όμως στον Childress....
Ήμανε μες στο ΣΕΦ χθες και ειλικρινά έβλεπα τον τύπο και προσπαθούσα να κατανοήσω τι έκανε σ' αυτό το ματς. Από χθες αυτός ο παίχτης είναι κάτι ξεχωριστό για μένα... ΤΕΡΑΣΤΙΑ δόση σεβασμού στον μπασκετμπολίστα και άνθρωπο Τζος Τσίλντρες. Το παλικάρι αύριο μεθαύριο κηδεύει τον πατέρα του και χθες έκανε την εμφάνιση που έκανε... Τα λόγια περιττά όσο και δυσεύρετα....

QUOTE(apkat @ Nov 30 2009, 02:27 ) *
Περιμενω τα σχολια των συμφορουμιτων(αναζ rchos loukoumas και οποιον αλλον με θαυμασε) για την συγκλονιστικη μου εμφανιση στην αναπαυλα του αγωνα..Ναι ημουν αυτος που κερδισε τον διαγωνισμο τριποντων στο ημιχρονο και την φανελα του Κλειζα με αυτην μου την νικη..Εδωσα ρεστα με το εκπληκτικο μου σουτ..

tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

΄
Ε όχι ρε γαμώτο..!!! κι όσο σ' έβλεπα, έλεγα στον διπλανό/φίλο μου "αυτός κάτι με θυμίζει..κάπου τον ξέρω..." (προφανώς απ' τις φωτο των bf meetings) χαχαχαα έπαθα κοκομπλόκο τώρα!! biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif και ναι, ήμαν απ' τους πρώτους που γιούχαραν όταν σου 'κλεψε ένα τρίποντο ο καράφλας... cool.gif tongue.gif
Air Kef
Το κριτήριο που χτίζεται ο φετινος Ολυμπιακός είναι καθαρά μια ομάδα που θα μπορεί να νικάει τον ΠΑΟ και να εκμεταλεύεται τις αδυναμίες του ΠΑΟ αλλά και να περιορίζει τα δυνατά όπλα του ΠΑΟ.

Δηλαδή:

Θελω εναν παίκτη πολύ γρήγορο να μαρκάρει τον Σπανούλη στην τρίπλα -> Μπέβερλι
Θέλω έναν παίκτη ψηλό περιφεριακό, με μακρυά χέρια και αθλητικό να περιορίζει ΔΔ -> Τσίλι
Θέλω εναν παίκτη να μπορεί να δει στα μάτια τον Πεκο μονος του -> Σοφο και πηρα και Γλυνιαδακη για παν ενδεχόμενο.
Θέλω έναν παίκτη καλύτερο του Φώτση με σουτ στην επίθεση -> Κλέιζα
Θέλω έναν παίκτη να μπορεί να σταματήσει τον Μπατίστ -> Μπουρου
Εχω τον Βούισιτς που τον σημαδεύουν, αλλα θα τον βάζω να παιζει μονο οσο ειναι και ο Τσαρτσαρής μεσα.

Μπορεί αυτό να έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να μπλοκάρει απέναντι σε άλλες ομάδες, αλλά αυτό το γρήγορο και ψιλοάναρχο μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός χθες, και γενικώς προσπαθεί να παίξει φέτος, μαζί με τους ψηλούς που έχει, που είναι ακριβώς τα αντίπαλα δέη σε αυτούς του ΠΑΟ, με κάνει να πιστεύω ότι την Α1, αν δεν έχουμε τραυματισμούς, μπορούμε να την χτυπήσουμε με καλύτερες αξιώσεις από κάθε άλλη σεζόν.

Αντιθέτως, με ομάδες ίδιου επιπέδου με μας, αλλά με τελειώς διαφορετικούς παίκτες και στυλ παιχνιδιού απο μας, ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολο να τις κερδίσουμε, πολύ απλά γιατι ψαχνόμαστε με τόσο συγκεκριμένο τρόπο, όχι άδικα.

Δεν ξέρω ποσο τυχαίο είναι που ο Γκέρσον με το ιδιο στυλ παιχνιδιού, δλδ τρέξιμο συνέχεια, ψιλοαναρχία και ατομικη πρωτοβουλία στην επίθεση, έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο το 2007, με ίδια μειονεκτήματα όμως, δλδ αρκετά άσχημα ματς με άλλες ομάδες και ειδικά εκτός έδρας!

Εγώ φέτος με A1 και Κύπελλο είμαι ευχαριστημένος. tongue.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.