Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η καλυτερη Ομαδα στο ΝΒΑ???
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Elio
καλησπερα σε ολους.

Διαβαζοντας το ESPN βρηκα ενα ενδιαφερον αρθρο του Hollinger για τις σημαντικοτερες ομαδες στην ιστορια του ΝΒΑ.

Παραθετοντας τα στοιχεια του,( http://sports.espn.go.com/nba/playoffs/200...Rankings-Intro), o Hollinger βαθμολογει και βγαζει καλυτερη ομαδα ολων των εποχων τους Λεικερς. Και βλεπετε την υπολοιπη δεκαδα.


* No. 1: Los Angeles Lakers
* No. 2: Boston Celtics
* No. 3: San Antonio Spurs
* No. 4: Chicago Bulls
* No. 5: Phoenix Suns
* No. 6: Philadelphia 76ers
* No. 7: Utah Jazz
* No. 8: Portland Trail Blazers
* No. 9: Indiana Pacers
* No. 10: Houston Rockets


Διαφωνω φυσικα για την πρωτη θεση που πιστευω οτι ανηκει δικαιωματικα στους Σελτικς. Οι Λεικερς ναι μεν εχουν ολα αυτα τα + που αναφερει ο Hollinger αλλα λογω ΝΒΑ και Holywood η λιγκα δεν τους εχει αφησει να διασυρθουν οπως οι Σελτικς.

Συγκεκριμενα----overall, the Celtics have had seasons with 15, 19, 20, 22, 22, 24, 25 and 29 wins. Contrast that with the Lakers, who have won fewer than 30 games only twice.
Επισης πιστευω (Για τους λεικερς) οτι ειναι η ομαδα στο ΝΒΑ που ειναι μακραν ιστορικα η πιο ευνοημενη απο την Διαιτησια.
Κοιταξτε και φετος για να δειτε και την σειρα με τους Ναγκετς, και τους τελικους.

Μετα βαζει στο 3 τους Σπερς, και στο 4 τους Μπουλς που θα επρεπε να ειναι αναποδα. Οι Σανς τι δουλεια εχουν στο 5 και η Γιουτα στο 7? Με τιποτα!!!! Γιατι οι Πιστονς στο 13? Ελεος! Οι πιστονς στο 13?


Τεσπα, περιμενω τις δικες σας αποψεις, And let the wos_sport5.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif fight begin.


elio
Ray Allen...!

Από τη στιγμή που ξεκινάει στραβά...Με τους Λέικερς στο 1, δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε την εντελώς λανθασμένη συνέχεια...!Συμφωνώ φίλε elio με σένα και στα υπόλοιπα που λες...
Air and King
Ο Χολινγκερ κρινει σχεδον παντα βαση συντελεστη οποτε ειδικα σε μια τετοια συζητηση για μενα τουλαχιστον δεν μετραει η γνωμη του!
Κορυφαια ομαδα ολων των εποχων ειναι σαφως οι Μποστον Σελτικς και δευτερη κορυφαια σαφως οι Λεικερς.
Αυτες οι δυο ομαδες εχουν τα πιο πολλα πρωταθληματα 17 οι Σελτικς και 14(15?) οι Λεικερς.
Επισης εχει περασει και απο τις 2 ομαδες μεγαλος μερος της αφροκρεμας των μεγαλων παιχτων της Ιστοριας.Πολλοι απο τους Θρυλους του αθληματος.
Των Σελτικς ειναι η πιο βαρια φανελα και των Λεικερς ακολουθει κατα ποδας!
red pyramid88
Lakers. 14 (και πάνε για 15) τίτλοι στο διαχρονικά κορυφαίο πρωτάθλημα του αθλήματος (με λίγα λόγια πάντα μα πάντα αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο), 30 τελικοί, δε γνωρίζω πόσοι τελικοί Δύσης, απειροελάχιστες φορές εκτός playoff, ο σύλλογος με τους περισσότερους Hall of Famers και μια τεράστια πλειάδα αξιόλογων παικτών να τους συμπληρώνουν), αντιπροσωπεύουν μία τεράστια παράδοση και τρόπο ζωής. Προσωπικός να τα βράσω τα 2 παραπάνω πρωταθλήματα των Celtics, αλίμονο αν έτσι μετράγαμε τη προσφορά της κάθε ομάδας. Άλλωστε, 2-3 τίτλοι δεν είναι τόσο αφθαστός αριθμός για μία ομάδα με τόσο δυνατό παρόν και ελπίζουμε μέλλον όσο οι Lakers.
Pierce
QUOTE (red pyramid88 @ Jun 11 2009, 18:39 ) *
ο σύλλογος με τους περισσότερους Hall of Famers

oι celtics εχουν 33 ατομα απο αυτους οι 15 ειναι παιχτες
οι lakers εχουν 18 ατομα με 14 παιχτες

Επισης θα ηθελα πολυ να ακουσω τον τροπο ζωης που αντιπροσωπευουν οι lakers(για ονομα του θεου για αθλητικες επιχειρησεις μιλαμε)

Θα τοποθετηθω πληρως, καποια αλλη στιγμη
red pyramid88
Χμ, τότε δικό μου το λάθος.

Στο δεύτερο κομμάτι εγώ το έθεσα λάθος. Εννοούσα το προφίλ που πλασάρουν ως σύλλογος, η μεγαλοπρέπια και ο πλούτος του Los Angeles, της διαχρονικότητας, κτλ. Σαφώς δεν το εννοώ με δογματικό τρόπο, ούτε είμαι κάποιος που ταυτίζει τον εαυτό του με την ομάδα. Ξέχασα επίσης να πώ ότι δεν αρνούμαι το γεγονός ότι και οι Celtics είναι σίγουρα ένας τεράστιος σύλλογος, αλλά δε θα τους έβαζα πάνω απο τους Lakers (ένας απο τους λόγους που τους υποστηρίζω είναι όσα προανέφερα άλλωστε).
Flash
Πρόσθεσα και ένα poll.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η γνώμη του Hollinger η οποία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μια μαθηματική φόρμουλα που ο ίδιος κατασκευάζει και η οποία βασίζεται σε αρκετές μεταβλητές. Ανάμεσα τους όμως υπάρχουν και κάποια καθαρά υποκειμενικά στοιχεία όπως τα intangibles τα οποία αποδίδει σε κάθε ομάδα. Και σε αυτό το σημείο κάνει ένα μεγάλο σφάλμα/φάουλ. Δίνει +150 (το μέγιστο) στα intangibles των Lakers και μόλις +50 στα intangibles των Celtics. Πραγματικά παράδοξη θα έλεγα αυτή η κατανομή στην οποία οφείλεται μέρος της διαφοράς της βαθμολογίας των δύο ομάδων.

Από εμένα Celtics για τους εξής λόγους:

-17 πρωταθλήματα, περισσότερα από κάθε ομάδα, 3 περισσότερα από το L.A. Ναι αρκετά εξ αυτών ήταν σε μια εποχή όπου η λίγκα είχε λιγότερες ομάδες αλλά ακόμα και τότε το αντίπαλο δέος ήταν εκεί (Lakers) οπότε μικρή σημασία θα έπρεπε να έχει.

-Στις σειρές τελικών απέναντι στους Lakers το επιμέρους σκορ είναι 9-2 υπέρ των Κελτών. Τρομακτικά εμφατικό στατιστικό στοιχείο για να αγνοηθεί.

-128 all stars, επίσης περισσότερους από κάθε ομάδα.

-Το μεγαλύτερο σερί πρωταθλημάτων στην ιστορία του ΝΒΑ.

-Κατά γενική ομολογία η ομάδα με την μεγαλύτερη παράδοση στο ΝΒΑ (παρότι τους δίνει τη δεύτερη θέση το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Hollinger).

Αυτό που οφείλω να αναγνωρίσω είναι ότι διαχρονικά, οι Lakers υπήρξαν μια πιο σταθερή ομάδα.

Όμως, παρότι είναι ένα υποθετικό σενάριο, να αναφέρω ότι αν δεν είχε τερματιστεί τόσο άδοξα, πρόωρα και κάπως περίεργα ο βίος του Len Bias, θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση πιθανόν να μην είχε καν νόημα.

Σε μια καταληκτική,εντελώς υποκειμενική σημείωση, θεωρώ ότι η κουλτούρα, η ιστορία, η παράδοση και οι πρωταγωνιστές των Κελτών ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου σαφώς περισσότερο από τα αντίστοιχα των Lakers.

ΥΓ: red pyramid, επέτρεψε μου μια διόρθωση απλά και μόνο επειδή πρόκειται για ένα λάθος το οποίο κάνεις συνεχώς. Το κακόμοιρο το επίρημμα είναι "προσωπικώς" ή "προσωπικά" wink.gif
Pierce
Ισως θα επρεπε να μπει και μια επιλογη , Ο,τι και οι δυο ειναι στο ιδιο επιπεδο 39.gif

QUOTE
Εννοούσα το προφίλ που πλασάρουν ως σύλλογος, η μεγαλοπρέπια και ο πλούτος του Los Angeles, της διαχρονικότητας, κτλ.

γκλαμουρια δηλαδη. Aντιστοιχα θα μπορουσα να σου προβαλλω την ανωτεροτητα της Βοστωνης σε πνευματικο επιπεδο (χαρακτηριστικο ειναι το ''the spirit of America'' που εχουν στις πινακιδες αυτοκινητων tongue.gif) , παραγοντες που δεν παιζουν μπασκετ και δεν πρεπει να προσμετρονται αναντιρρητα...


εντιτ: ισως τελικα δεν χρειαστει να τοποθετηθω αφου πανω κατω θα εγραφα τα ιδια με τον Φλας smile.gif tongue.gif
red pyramid88
@pierce21: δε το ανέφερα ως αντικειμενικό κριτήριο, παρόλα αυτά όμως, πιστεύω ότι για τον κάθε ένα απο εμάς τέτοιου είδους πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε προσωπικό επίπεδο για το ποια ομάδα θα υποστηρίξουμε και πιθανώς ποια θα βάλουμε ψηλότερα απο την άλλη. Πιστεύω ότι άξιζε να αναφερθεί, αφού μιλάμε για κάτι που ειδικά στο NBA υπάρχει με το καλύτερο δυνατό τρόπο. smile.gif

Για τρίτη ομάδα πάντως δε νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρα κάποια. Λογικά ένας εκ των Spurs/Pistons/Bulls. Προσωπικά, μάλλον Pistons θα διάλεγα γιατί αν δε κάνω λάθος διαχρονικά είναι η πιο σταθερή απο τις 3 ομάδες, άσχετα αν έχει λιγότερους τίτλους.

υ.γ. όσο αφορά τα ορθογραφικά, έχει δίκιο όποιος ενοχλείται μιάς και το γνωρίζω ότι κάνω αρκετά, προσπαθώ όμως να τα μειώσω όσο γίνεται.
Elio
red pyramid διαφωνω μαζι σου για το οτι οι λεικερς ειναι καλυτεροι απο τους σελτικς, αλλα ο καθεις εχει την δικη του αποψη. Σεβαστη! Οταν μιλαμε για αυτες τις δυο ομαδες μιλαμε για το 1-2 η 2-1 οπως και να το κανουμε.

Τωρα για τον τροπο ζωης και την κιτσατη αυτη γκλαμουρια των λεικερς, πιστευω 1) οτι μονον ο θεος Τζακ Νικολσον αξιζει να ειναι εκει μεσα, ολοι οι αλλοι ειναι απλα σκουπιδια του συστηματος της σοου μπιζ και πανε οχι για να δουν αλλα για να τους δουν 2) οτι αυτη η διαφημιση εχει αφαιρεσει πρωταθληματα (Δυσης η ΝΒΑ) απο ομαδες οπως το Σακραμεντο το 2002, Μπλειζερς 2000 κατι που ειναι μεγαλη αδικια. Εγραψα και το πιστευω ακραδαντα οτι οι Λεικερς ειναι η ομαδα με την μεγαλυτερη βοηθεια διαχρονικα απο την διαιτησια. Ολες οι ομαδες με φανελα εχουν ευνοια, αλλα με τους λεικερς το ζητημα καταντα σκανδαλωδες!

Συμφωνω μαζι σου σε οτι αφορα τους Πιστονς αφου ναι μεν ο Hollinger τους τοποθετει στην 13 θεση ομως για πολλους απο εμας ειναι μεσα στην πρωτη πενταδα! Δεν μπορω να καταλαβω οπως εγραψα και στο εναρκτηριο ποστ τι θεση εχουν οι Σανς και η Γιουτα στην πρωτη δεκαδα.

Παντα φιλικα.
captain charisma
εγω παλι δν καταλαβαινω η ιντιανα γιατι ειναι στη πρωτη 10αδα?τι εχει κανει?μια φορα πηγε τελικους...
οσο για τη κορυφαια ομαδα πιστευω οτι ειναι οι μπουλς. ναι μεν οι σελτικς και οι λεικερς εχουν τα περισσοτερα πρωταθληματα αλλα απο αποψη αποτελεσματικοτητας οι μπουλς ηταν σε αλλο επιπεδο..οσες φορες πηγαν τελικους το πηραν το πρωταθλημα.
Magnus92
Εγω θα προσθεσω την μεγαλη μου αγαπη : Σακραμεντο Κινγκς τις περιοδους με Μπιμπι,Κριστι,Πετζα,Γουεμπερ,Ντιβατς .... Τρομερα αδικημενη ομαδαρα . . .
Elio
οι Kings οντως τρομερα ταλαντουχα ομαδα. Πολυ ωραιο μπασκετ!
virgin13
QUOTE(Magnus92 @ Jun 11 2009, 22:22 ) *
Εγω θα προσθεσω την μεγαλη μου αγαπη : Σακραμεντο Κινγκς τις περιοδους με Μπιμπι,Κριστι,Πετζα,Γουεμπερ,Ντιβατς .... Τρομερα αδικημενη ομαδαρα . . .


τη θυμαμαι.πραγματικα εκεινη η ομαδα αξιζε ενα πρωταθλημα.πρεπει να ηταν η καλυτερη ομαδα που ειχε το σακραμεντο.
red pyramid88
QUOTE(Elio @ Jun 11 2009, 21:57 ) *
red pyramid διαφωνω μαζι σου για το οτι οι λεικερς ειναι καλυτεροι απο τους σελτικς, αλλα ο καθεις εχει την δικη του αποψη. Σεβαστη! Οταν μιλαμε για αυτες τις δυο ομαδες μιλαμε για το 1-2 η 2-1 οπως και να το κανουμε.

Τωρα για τον τροπο ζωης και την κιτσατη αυτη γκλαμουρια των λεικερς, πιστευω 1) οτι μονον ο θεος Τζακ Νικολσον αξιζει να ειναι εκει μεσα, ολοι οι αλλοι ειναι απλα σκουπιδια του συστηματος της σοου μπιζ και πανε οχι για να δουν αλλα για να τους δουν 2) οτι αυτη η διαφημιση εχει αφαιρεσει πρωταθληματα (Δυσης η ΝΒΑ) απο ομαδες οπως το Σακραμεντο το 2002, Μπλειζερς 2000 κατι που ειναι μεγαλη αδικια. Εγραψα και το πιστευω ακραδαντα οτι οι Λεικερς ειναι η ομαδα με την μεγαλυτερη βοηθεια διαχρονικα απο την διαιτησια. Ολες οι ομαδες με φανελα εχουν ευνοια, αλλα με τους λεικερς το ζητημα καταντα σκανδαλωδες!

Συμφωνω μαζι σου σε οτι αφορα τους Πιστονς αφου ναι μεν ο Hollinger τους τοποθετει στην 13 θεση ομως για πολλους απο εμας ειναι μεσα στην πρωτη πενταδα! Δεν μπορω να καταλαβω οπως εγραψα και στο εναρκτηριο ποστ τι θεση εχουν οι Σανς και η Γιουτα στην πρωτη δεκαδα.

Παντα φιλικα.


Οπότε στο πρώτο μέρος ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε smile.gif

Για τη δεύτερη παράγραφο:

1) θα ήθελα να απαντήσω αλλά όταν λές όλοι αυτοί μπορεί να εννοείς απο το Ντάνζιελ Ουάσινγκτον και τον Σπάικ Λι μέχρι τον Μπέκαμ (απο παλιότερους σταρ δε μπορώ να θυμηθώ ονόματα), διαφορετικούς ανθρώπους δηλαδή με διαφορετικό σκοπό και προφίλ, οπότε μου δένονται τα χέρια.

2) νομίζω ότι η διαιτησία είναι υποκειμενικό θέμα μέχρι ενός σημείου, απο την άποψη ότι δε μπορούν να μετρηθούν όλες οι φορές που έχει αδικηθεί ή ευνοηθεί μία ομάδα. Άλλωστε, αν κρίνω απο τα λίγα χρόνια που προσπαθώ να παρακουλουθώ περισσότερο μπάσκετ και να παίζω λίγο, συνήθως δεν υπάρχει και κοινή γνώμη για το αν πράγματι αδικήθηκε μία ομάδα (πάρε παράδειγμα το τι γράφεται ύστερα απο κάθε σειρά τελικών Ολυμπιακού - Παναθηναικού). Λίγο δύσκολο λοιπόν να το έχω ως κριτήριο. Άλλωστε έχω μία αίσθηση ότι όταν πιθανώς αδικούνται οι Lakers ή οι Celtics ο κόσμος το προσπερνάει και το ξεχνά πιο εύκολα, ίσως επειδή οι σύλλογοι αυτοί είναι οι ιστορικότεροι.

Δεν ξέρω για τη Γιούτα, αλλά οι Suns είναι παλιός σύλλογος, έχουν φτάσει σε τελικούς, παίζουν συνήθως γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ (οπότε είναι αγαπητοί και στο κοινό), γιατί λοιπόν να μην είναι στη δεκάδα? Οι μόνοι που μπορώ να φανταστώ απο πάνω τους είναι οι εξής:

Lakers, Celtics, Spurs, Bulls, Pistons, Knicks, 76exrs, Rockets. Μία θέση στις 2 τελευταίες της δεκάδας γιατί να μην μπορούν να τη πιάσουν?

υ.γ. ναι, εννοείται φιλικά, δεν ειπώθηκε το αντίθετο άλλωστε πιστεύω.
T.W.Is.M.
Θεωρω πρωτους στη λιστα τους Λεικερς για εναν κυριο λογο. Τη διαρκεια. ξεκινωντας απο την εποχη που ηταν στη Μινεαπολις, εχουν 5 πρωταθληματα την εποχη του Μαικαν(τελος '40s, αρχες 50s) κι αλλη μια παρουσια σε τελικους το 1959, 7 τελικους(εστω και ολους χαμενους) τη δεκαετια του '60 με την ομαδα του Τζερι Ουεστ, αλλο 1 πρωταθλημα και 1 συμμετοχη στους τελικους στα 70s με τον Τσαμπερλεν επιπλεον σ αυτη την ομαδα, απο το 1979 που ηρθε ο Ματζικ εχουν αλλα 5 πρωταθληματα και 4 τελικους μεχρι την(πρωτη) αποσυρση του το 1991 και αλλα 3 πρωταθληματα κι ενα χαμενο τελικο με την ομαδα του Σακ συν 2 τελικους τα 2 τελευταια χρονια με Κομπι-Γκασολ. Δηλαδη βλεπουμε μια συνεχεια σε διακρισεις και τιτλους σε ολη τη διαρκεια του πρωταθληματος. Ειναι ομαδα που προσελκυε αστερες συνεχως: Μαικαν στα 50s, Ουεστ στα 60s, Τσαμπερλεν(εστω και στο τελος της καριερας του) και Καριμ στα 70s, Ματζικ στα 80s, Ο'Νιλ στα 90s και στην αρχη αυτης της δεκαετιας και Μπραιαντ τωρα.
Απ την αλλη οι Σελτικς που ειναι το μονο τοσο μεγαλο μεγεθος διαχρονικα, εχουν μεν τους περισσοτερους τιτλους, αλλα οι 11 απ τους 17 κατακτηθηκαν μεσα σε 13 χρονια(1956-69). Για σχεδον 1,5 δεκαετια οι Σελτικς βρισκονταν σε μετρια κατασταση, με καποιες εξαιρεσεις, οπως το 2002 και εχουν συνολικα μεγαλυτερα σκαμπανεβασματα στην πορεια τους. Βεβαια αυτα ειναι υποκειμενικα και τα κριτηρια διαφερουν. Το μονο που δε χωραει πολλη αμφισβητηση ειναι οτι αυτες οι 2 ομαδες ειναι οι μεγαλυτερες στην ως τωρα ιστορια του ΝΒΑ.
koutsou10
εγω θα εβαζα την σειρα καπωσ ετσι...
1)φυσικα lakers
2)celtics
3)bulls
4)pistons
5)spurs
6)rockets
7)knicks
8)suns
9)jazz
10)magic

αν κ για εμενα μια απο τισ πολυ αγαπημενεσ ομαδεσ ηταν οι σιατλ σουπερσονικσ,οι οποιοι δεν υπαρχουν... angry_red.gif
colonel gomelsky
QUOTE(Elio @ Jun 11 2009, 19:38 ) *
καλησπερα σε ολους.

Διαβαζοντας το ESPN βρηκα ενα ενδιαφερον αρθρο του Hollinger για τις σημαντικοτερες ομαδες στην ιστορια του ΝΒΑ.

Παραθετοντας τα στοιχεια του,( http://sports.espn.go.com/nba/playoffs/200...Rankings-Intro), o Hollinger βαθμολογει και βγαζει καλυτερη ομαδα ολων των εποχων τους Λεικερς. Και βλεπετε την υπολοιπη δεκαδα.


* No. 1: Los Angeles Lakers
* No. 2: Boston Celtics
* No. 3: San Antonio Spurs
* No. 4: Chicago Bulls
* No. 5: Phoenix Suns
* No. 6: Philadelphia 76ers
* No. 7: Utah Jazz
* No. 8: Portland Trail Blazers
* No. 9: Indiana Pacers
* No. 10: Houston Rockets


Διαφωνω φυσικα για την πρωτη θεση που πιστευω οτι ανηκει δικαιωματικα στους Σελτικς. Οι Λεικερς ναι μεν εχουν ολα αυτα τα + που αναφερει ο Hollinger αλλα λογω ΝΒΑ και Holywood η λιγκα δεν τους εχει αφησει να διασυρθουν οπως οι Σελτικς.

Συγκεκριμενα----overall, the Celtics have had seasons with 15, 19, 20, 22, 22, 24, 25 and 29 wins. Contrast that with the Lakers, who have won fewer than 30 games only twice.
Επισης πιστευω (Για τους λεικερς) οτι ειναι η ομαδα στο ΝΒΑ που ειναι μακραν ιστορικα η πιο ευνοημενη απο την Διαιτησια.
Κοιταξτε και φετος για να δειτε και την σειρα με τους Ναγκετς, και τους τελικους.

Μετα βαζει στο 3 τους Σπερς, και στο 4 τους Μπουλς που θα επρεπε να ειναι αναποδα. Οι Σανς τι δουλεια εχουν στο 5 και η Γιουτα στο 7? Με τιποτα!!!! Γιατι οι Πιστονς στο 13? Ελεος! Οι πιστονς στο 13?


Τεσπα, περιμενω τις δικες σας αποψεις, And let the wos_sport5.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif fight begin.


elio



Συμφωνώ απόλυτα φίλε ελιο (κι ας μη σ αρέσει ο Γκασόλ smiley.gif ) Μεγάλη εύνοια οι Λέικερς. Celtics, my pride!
Air and King
Eπειδη ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια και πενευει "το σπιτι του" ουσιαστηκα δεν θα βγει ξεκαθαρα ποια ομαδα ειναι η κορυφαια.
Εγω γενικα δεν δεθηκα με ομαδες αλλα με παιχτες.
Οι οπαδοι των Λεικερς ισχυριζονται οτι η ομαδα τους ειναι πιο ανταγωνιστηκη στο περασμα των χρονων και δεν ειχε τοσα χρονια ξηρασιας που ειχαν οι Σελτικς.
Ομως:Για μενα οι Σελτικς ειναι η κορυφαια ομαδα της Ιστοριας και οχι οι Λεικερς πρωτον γιατι ειναι η μεγαλυτερη δυναστεια που ειναι 99% σιγουρο οτι δεν θα ξαναυπαρξει παιρνοντας 8 συνεχομενα πρωταθληματα και μαλιστα επιδεικνυοντας το ομαδικο πνευμα σε μια εποχη που μεσουρανουσε ο Γουιλτ Τσαμπερλαιν και ο Οσκαρ Ρομπερτσον τα απολυτα One Man Show δευτερον στις μεταξυ τους μονομαχιες σε Τελικους οι Κελτες ειναι καθαρα τα αφεντικα εκτος απο το 1985(που ειχαμε για πρωτη φορα το 2-3-2) και το 1987.Σημαντικο κρητιριο αφου μιλαμε για τις μαχες μεταξυ τους!Και τριτον οτι οι Σελτικς εχουν 17 εναντι 15(?) των Λεικερς.
Για μενα αυτα τα κριτηρια ειναι πιο σημαντικα απο περιοδους ξηρασιας των 2 ομαδων κ.τ.λ που και στην τελικη ειναι και θεμα συγκηριων.Αν δεν πεθαινε ο Μπαιας οπως σωστα αναφερθηκε μπορει οι Σελτικς να ειχαν 22-23 πρωταθληματα τωρα και οι Μπουλς 3-4 αντι για 6!Ειναι και θεμα τυχης.
Τριτη καλυτερη ομαδα για μενα ειναι οι Σικαγο Μπουλς οχι γιατι κερδισαν και στους 6 Τελικους που επαιξαν(δεν με απασχολει αυτο γιατι εχασαν και Τελικους και Ημιτελικους Ανατολης.Ας πηγαιναν σε Τελικους και ας τους εχαναν) αλλα γιατι εχουν 6 τιτλους και ηταν μεσα στις 5 ομαδες φοβητρα της Ιστοριας.

Elio
Air and King ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη γωνια οπως λες, ομως ολοι παραδεχονται σχεδον στο 95% οτι οι Λεικερς και οι Σελτικς ειναι δυο κορυφαιες. Για εμενα οι Λεικερς ειναι μακραν δευτερη λογω αντιπαθειας, holywood, διαιτησιας (και το πιστευω ακραδαντα αυτο!) και αλλων πραγματων. Δεν αρνουμαι ομως οτι ειναι δευτεροι διοτι εχουν περασει παικταραδες, για εμενα το καλυτερο ποιντ στην Ιστορια οπως και αλλοι πολλοι τεραστιοι. Εχουν παιξει απιστευτο μπασκετ....απιστευτο!

Το θεμα ειναι τι γινεται απο εκει και μετα. Στις αλλες θεσεις. Εσυ θεωρεις τους Μπουλς, εγω βαζω τους Πιστονς στο 3. Σταθεροτητα φιλε Air and King.

Οι μπουλς ναι ειναι εκει οπως και οι Σπερς, οι 76ερς.

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι ειναι η Γιουτα στο 7, οι αγαπημενοι μου Μπλειζερς στο 8 και το φοινιξ στο 5??????????

Ολα ειναι ως ενα σημειο υποκειμενικα αλλα καποια πραγματα δεν κολλανε σε αυτο που υποστηριζει ο Hollinger.

ελιο
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Οι Λεικερς ειναι η μεγαλυτερη ομαδα με διαφορα στην ιστορια του ΝΒΑ.

Σε καθε δεκαετια βρισκουν τον τροπο να παρουν 1-2 πρωταθληματα,
σε αντιθεση με τους Σελτικς που θυμιζουν την Λιβερπουλ.
Μεγαλο ονομα, μεγαλη φανελα, αλλα ειχαν να παρουν πρωταθλημα........

Οι Λεικερς βεβαια εχουν και ενα μεγαλο πλεονεκτημα, την πολη τους.
Αλλο πραγμα να παιζεις στο χωριο (Βοστωνη) και αλλο στην πιο γκλαμουρ πολη.
Emanuel David Ginobili
Spurs, γιατι ετσι! Γιατι ειμαστε το alamo και εχουμε κανει (υπερ)μεγαλουπολεις να υποκλιθουν.

QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jun 12 2009, 13:28 ) *
Οι Λεικερς βεβαια εχουν και ενα μεγαλο πλεονεκτημα, την πολη τους.
Αλλο πραγμα να παιζεις στο χωριο (Βοστωνη) και αλλο στην πιο γκλαμουρ πολη.

Να 'μου το 'λεγες σε αλλη περιπτωση για διαφορα πληθυσμου, να το δεχομουν!
Τωρα το glamour, εκτος απο τα παρτυ της Paris Hilton που πανε μετα οι παικτες, στο παρκε τι πλεονεκτημα δινει στην ομαδα??? Βλεπει ο Kobe τον Jack Nickolson και τον Snoop Dog και δεν χανει βολη;;;
Και καλο το L.A. αλλα η Βοστωνη εχει Boston Legal!
Pierce
rolleyes.gif
Elio
ναι βεβαιως το ξεχασα η νομικη φιρμα στην σειρα Boston Legal, δινει αλλον αερα στον glen Davis. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif tongue.gif
red pyramid88
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jun 12 2009, 13:40 ) *
Βλεπει ο Kobe τον Jack Nickolson και τον Snoop Dog και δεν χανει βολη;;;


[spam mode on[γιατί ρε, αν εσύ έβλεπες μια τέτοια μορφή θα άντεχες να χάσεις βολή και να τον στεναχωρήσεις? tongue.gif [spam mode off]
T.W.Is.M.
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jun 12 2009, 13:40 ) *
Να 'μου το 'λεγες σε αλλη περιπτωση για διαφορα πληθυσμου, να το δεχομουν!
Τωρα το glamour, εκτος απο τα παρτυ της Paris Hilton που πανε μετα οι παικτες, στο παρκε τι πλεονεκτημα δινει στην ομαδα??? Βλεπει ο Kobe τον Jack Nickolson και τον Snoop Dog και δεν χανει βολη;;;
Και καλο το L.A. αλλα η Βοστωνη εχει Boston Legal!


Ας εβλεπες κι εσυ το Snoop Dogg με το κουμπουρι ετοιμο να ριξει αν χασεις το ματς και θα σου λεγα αν θα εχανες βολη! tongue.gif
Boom Dizzle
Η σειρα κατα τη γνωμη μου ειναι ετσι:

1)LA Lakers(παντα ειχαν πρωταγωνιστικο ρολο στη λιγκα με εξαιρεση καποια νεκρα διαστηματα που ομως δν διασυρθηκαν)
2)Boston Celtics(μεχρι τη δεκαετια του 80's ηταν η καλυτερη ομαδα αλλα μετα ξεπεσαν πολυ σε σημειο να εχουν να πανηγυρισουν τιτλο 22 χρονια!Κανεις ομως δν ξερει τι θα γινοταν αν δεν πεθαινε ο Μπαιας αλλα με το αν δεν κανεις τπτ!)
3)Chicago Bulls(λογω της δυναστειας της ομαδας των 90's με MJ κ' Pippen)
4)Detroit Pistons(παντα στις μεγαλες δυναμεις της λιγκας και ειδικα η ομαδα των κακων παιδιων)
5)San Antonio Spurs(αν και αντιπαθητικη καπως σε μενα ομαδα πρεπει να παραδεχτουμε την κυριαρχια τους τα τελευταια χρονια)
6)Houston Rockets(ειχαν ΟΜΑΔΑΡΑ ολη τη διαρκεια των 90's και σε καποιες περιπτωσεις αδικουνται..96-97 με τη γνωστη 2αδα Hakeem-Clyde συν τον Sir Charles)
7)Philadelphia 76ers(τη δεκαετια του 80' με Dr.J,Moses Malone κ' Sir Charles)
8)Knicks(δεκαετια 70' και 90')
9)Orlando Magic(φοβερη ομαδα με Σακ κ Πενι!)
10)Portland Trail Blazers(λογω αδυναμιας!!)

Παντως μπορουν σε αυτη τη κατηγορια να μπουν και ομαδες οπως οι Suns των 90's κ'00's,οι αδικημενοι Jazz των 90's αλλα και οι Kings στις αρχες της τρεχουσας δεκαετιας(δεν παιζοταν αυτη η ομαδαρα κριμα που δεν πηραν δαχτυλιδι...ας οψετε ο Ντοχερτι το 2002!!).
Gravedigger
QUOTE (BakariosG13 @ Jun 13 2009, 17:49 ) *
Η σειρα κατα τη γνωμη μου ειναι ετσι:

1)LA Lakers(παντα ειχαν πρωταγωνιστικο ρολο στη λιγκα με εξαιρεση καποια νεκρα διαστηματα που ομως δν διασυρθηκαν)
2)Boston Celtics(μεχρι τη δεκαετια του 80's ηταν η καλυτερη ομαδα αλλα μετα ξεπεσαν πολυ σε σημειο να εχουν να πανηγυρισουν τιτλο 22 χρονια!Κανεις ομως δν ξερει τι θα γινοταν αν δεν πεθαινε ο Μπαιας αλλα με το αν δεν κανεις τπτ!)
3)Chicago Bulls(λογω της δυναστειας της ομαδας των 90's με MJ κ' Pippen)
4)Detroit Pistons(παντα στις μεγαλες δυναμεις της λιγκας και ειδικα η ομαδα των κακων παιδιων)
5)San Antonio Spurs(αν και αντιπαθητικη καπως σε μενα ομαδα πρεπει να παραδεχτουμε την κυριαρχια τους τα τελευταια χρονια)
6)Houston Rockets(ειχαν ΟΜΑΔΑΡΑ ολη τη διαρκεια των 90's και σε καποιες περιπτωσεις αδικουνται..96-97 με τη γνωστη 2αδα Hakeem-Clyde συν τον Sir Charles)
7)Philadelphia 76ers(τη δεκαετια του 80' με Dr.J,Moses Malone κ' Sir Charles)
8)Knicks(δεκαετια 70' και 90')
9)Orlando Magic(φοβερη ομαδα με Σακ κ Πενι!)
10)Portland Trail Blazers(λογω αδυναμιας!!)

Παντως μπορουν σε αυτη τη κατηγορια να μπουν και ομαδες οπως οι Suns των 90's κ'00's,οι αδικημενοι Jazz των 90's αλλα και οι Kings στις αρχες της τρεχουσας δεκαετιας(δεν παιζοταν αυτη η ομαδαρα κριμα που δεν πηραν δαχτυλιδι...ας οψετε ο Ντοχερτι το 2002!!).

Ωραία όλα αυτά αλλά η αληθινή άποψη σου ποια είναι?Γιατί εγώ σε αυτό το πόστ βλέπω μία σύνοψη των παραπάνω με κάποιες, έστω προσωπικές, ανακατατάξεις, πράγμα που συνηθίζεις για αυτό και σε ρωτάω.
Boom Dizzle
QUOTE(Gravedigger @ Jun 13 2009, 18:14 ) *
Ωραία όλα αυτά αλλά η αληθινή άποψη σου ποια είναι?Γιατί εγώ σε αυτό το πόστ βλέπω μία σύνοψη των παραπάνω με κάποιες, έστω προσωπικές, ανακατατάξεις, πράγμα που συνηθίζεις για αυτό και σε ρωτάω.

H αληθινη μου αποψη φιλε μου ειναι οτι οι Λεικερς ειναι πραγματι η κορυφαια ομαδα ολων των εποχων στο ΝΒΑ και
κατ'εμε δικαιως.Παντα ηταν μεσα στις κορυφαιες ομαδες που διεκδικουσαν τιτλο και ηταν και απο τις αγαπημενες μου ομαδες(ισως να μετρησε και αυτο στην ψηφο μου!)Απλως παραθετω και ενα δικο μου τοπ10 με τις ομαδες που πρωταγωνιστησαν ολα αυτα τα χρονια.Τωρα αν εκανα μια ανακαταταξη το εκανα με στοχο να ανακεφαλεωσω καποιες
αποψεις.Παντως απο αποψης κορυφαιας ομαδας ειναι οι Λεικερς γι αυτο τους ψηφισα αλλωστε!
Elio
Μεχρι τωρα αυτο που εχει διαμορφωθει απο ολους τους φιλους, η την μεγαλυτερη πλειοψηφια ειναι οτι στις δυο πρωτες θεσεις εχουμε Σελτικς/Λεικερς η Λεικερς/ Σελτικς.

Φυσικο αυτο λογω της τεραστιας φημης τους, των επιτυχιων τους, της φανελας, των παικταραδων τους, κτλ.

3 θεση Μπουλς με καποιους να λενε Πιστονς
4 Θεση Πιστονς με καποιυς Σπερς
5 Θεση Σπερς

και μετα ομαδες οπως 76ερς, Ροκετς, Νικς

για τις τελευταιες θεσεις 8-9 εχουμε Σανς, Γιουτα, Μπλειζερς, ακομα και Κινγκς


Ομαδες οπως οι Μπακς, Μαβερικς, Νετς, χωκς, Γουοριορς, λαμπουν δια της απουσιας τους. Κανεις δεν τους εχει αναφερει. ιστορικες ομαδες ολες. Αυτο οφειλεται στο οτι δεν εχουν φανς στο φορουμ? Δεν εχουν παιξει μεγαλο μπασκετ στο παρελθον?

κατι επισης που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ολοι (και εγω μεσα) αναλωθηκαμε στο ποιος ειναι το νο1. Λεικερς η σελτικς και αναποδα.... Σε ολες τις αλλες θεσεις υπηρξε αναιμακτη διαφωνια που κατεληξε σε αποδοχη σε γενικες γραμμες για τις θεσεις 3-10.


be well, have fun.


Elio

Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Boston Celtics para siempre...

Δ.
C.P.3
Εγω πιστευω πωσ η καλυτερη ομαδα στο ΝΒΑ ηταν ειναι και 8α ειναι οι Λακερς.....Οι λιμνανθρωποι κουβαλανε μεγαλη ιστορια στισ πλατες τουσ....

Αν και καποια στιγμη θα ηθελα να δω τη Νεα Ορλεανη να κατακτα πρωτα8λημα.....Και ο Κρις Πολ να βγει MPV..... rolleyes.gif rolleyes.gif
NBAholic
Για τον τίτλο του #1 υπάρχουν 2 και μόνο υποψήφιοι. Αν ήταν να φτιάξω ένα τοπ-10:

10. Γιούτα Τζαζ: Για εμένα, η κορυφαία ομάδα που δεν κατέκτησε ποτέ πρωτάθλημα. Τρομερή σταθερότητα στις δεκαετίες 80-90 (κι αυτό χάρη στο αιώνιο τρίδυμο Μαλόουν-Στόκτον-Σλόαν), λίγες μόνο σεζόν ως "σάκος του μποξ", πολλές πετυχημένες επιλογές στα ντραφτ. Αφήνει οριακά εκτός τους Σόνικς/Θάντερ και τους Μπακς, αν και αύριο μπορεί να τους έχω αντεστραμμένους.

9. Χιούστον Ρόκετς: Εκτός από τους 2 τίτλους στα mid-80's, έχουν επίσης να επιδείξουν άλλες 2 συμμετοχές σε τελικούς. Εκτός του Χακίμ και του Κλάιντ, έχουν να επιδείξουν Μόουζες Μαλόουν, Χέιζ, Σάμπσον, Μέρφι, Ρικ Μπάρι (στη δύση της καριέρας του), ΜακΓκρέιντι, Γιάο.

8. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Πολλοί ξεχνούν ότι μιλάμε για μια ομάδα που υπήρχε από την παρθενική σεζόν του ΝΒΑ και κατέκτησε 3 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου επισήμου. Επίσης, στα 60'ς, με τη φανέλα των Γουόριορς, ο Τσάμπερλεϊν έσπαζε όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος και ριμπάουντ. Με ηγέτη το Γουιλτ, οι Γουόριορς έφτασαν στους τελικούς του '64 και οι Μπάρι-Θέρμοντ κατόρθωσαν το ίδιο το '67. Η τελευταία 30ετία όμως δεν μπορεί να τους ανεβάσει ψηλότερα.

7. Ντιτρόιτ Πίστονς: Όπως και οι Γουόριορς, οι Πίστονς είχαν μια πολύ μακρά περίοδο μετριότητας, μέχρι να φτάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δε θα βρίσκονταν στο #7 χωρίς τη δεκαετία του 2000. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες, αλλά ομοίως με ορισμένες άλλες ομάδες της ανατολής, οι Πίστονς δε χαρακτηρίζονταν ποτέ από υψηλότατες ατομικές επιδόσεις.

6. Νιου Γιορκ Νικς: Και οι Νικς είχαν μακρές περιόδους μετριότητας (καλή ώρα τώρα), αλλά, πέραν των 2 τίτλων τους, έχουν φτάσει και σε 6 ακόμη τελικούς, στις δεκαετίες των 50, 70, 90. Η ομάδα του '73 ήταν φορτωμένη με HOFers όσο λίγες. Πολύ οff κατά τη γνώμη μου η κατάταξη του Χόλινγκερ εδώ.

5. Σαν Αντόνιο Σπερς: Περιττό να αναφερθεί ότι η δεκαετία του 2000 αποτελεί το βασικότατο λόγο του γιατί οι Σπερς βρίσκονται εδώ. Έχουν το απόλυτο 4/4 στους τελικούς, ενώ το διαχρονικό ποσοτό επιτυχίας τους είναι 59.9%.

4. Σικάγο Μπουλς: Ισχύει το ίδιο με τους Σπερς, αλλά για τη δεκαετία του '90. Οι πρώτες ομάδες των Μπουλς υπήρξαν επίσης ανταγωνιστικές. 6/6 στους τελικούς συν μερικά εντυπωσιακά ρεκόρ, με προεξέχον το 72-10 του '96. Η παρουσία του Τζόρνταν αποτελεί από μόνη της ένα ατού.

3. Φιλαντέλφια 76ερς: Πολύ υποτιμημένοι. 3 πρωταθλήματα, 6 ακόμη συμμετοχές σε τελικούς, 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών ('67, '83) και μια διαχρονική πλειάδα αστέρων: Σέιζ, Γκριρ, Τσάμπερλεϊν, Κάνινχαμ, Έρβινγκ, Μπάρκλεϊ, Μόουζες Μαλόουν, Άιβερσον.

2. Μπόστον Σέλτικς: 17 τίτλοι σε 21 συμετοχές σε τελικούς, 8 σερί και 11 σε 13 χρόνια. Οποιαδήποτε θέση κατώτερη της 2ης αποτελεί ύβρη (και πολλοί θα πουν ότι τους αξίζει μόνο η πρωτιά). Η ομάδα με τις περισσότερες αποσυρμένες φανέλες (μακράν), το μυθικότερο ίσως γήπεδο, το μυθικότερο προπονητή, τη μεγαλύτερη δυναστεία, η αποθέωση του ομαδικού παιχνιδιού και του πνεύματος του νικητή.

1. Λος Άντζελες Λέικερς: Η σταθερότερη ομάδα όλων: Σε 61 χρόνια στο ΝΒΑ έχουν φτάσει σε 30 τελικούς ΝΒΑ (με 15 τίτλους), είχαν μόλις 2 σεζόν με λιγότερες από 30 νίκες (και τη μία από αυτές έφτασαν στους τελικούς της Δύσης!) και μόλις 5 σεζόν εκτός πλέι οφ. Πιθανότατα ο κορυφαίος συνδυασμός επιτυχίας-ρεκόρ-θεάματος-μεγάλων ονομάτων στην ιστορία.
taraboura
Σικάγο Μπουλς wav.gif
chch
εγω πιστευω οτι celtics και lakers ειναι οι 2 κορυφαιες ομαδες του nba χωρις να μπορω να πω σειρα.3η ομαδα νομιζω το σικαγο...απο κει και περα,το ορλαντο δεν αξιζει μια θεση στη δεκαδα;
Gravedigger
QUOTE (chch @ Feb 21 2010, 23:56 ) *
απο κει και περα,το ορλαντο δεν αξιζει μια θεση στη δεκαδα;

Όχι.Τι έχει κάνει το Orlando??
Alekkos
Miami Heats, μετά απ' αυτές τις μεταγραφές... Dwayne Wade, LeBron James και Chris Bosh (νταξ αυτός με χάλασε λιγάκι αλλά δεν είναι και άχρηστος) σε μία ομάδα, τι άλλο θες...
Johnaros
Σε πρώτη φάση να παίξουν.
Σε δεύτερη να πάρουν κανα 2-3 πρωταθλήματα ακόμα.
Μετά, βλέπουμε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.