Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λιθουανία - Ιταλία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2013
sacarame
VS


Πέμπτη 19.09.2013 ώρα 22.00

Σχόλια για τον προημιτελικό του τουρνουά...
benchwarmer
Σαφής η υπεροχή των Λιθουανών κοντά στο καλάθι, αλλά δεν κερδίζεται εύκολα ματς έτσι. Πιστεύω ότι τα φτωχά στο πλήθος γκαρντ των Λιέτουβων θα σκάσουν από τα αντίστοιχα των Ιταλών. Λίγο στη μέρα τους να βρεθούν, μπορούμε εύκολα να δούμε ένα παιχνίδι αντίστοιχο με το δικό μας μαζί τους. Εϊναι "άγουρη" ως ομάδα βέβαια για να τους δώσω πλεονέκτημα, αλλά νομίζω πως τουλάχιστον ένα 50-50 το έχουν.
Nuntius
Οι Λιθουανοί έχουν παίξει καλή άμυνα μέχρι στιγμής στο τουρνουά οπότε τους πιστεύω. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις με τους Ιταλούς. Θα έχουν τον κόσμο με το μέρος τους και όταν αυτό συμβαίνει τότε είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσεις (δεν είναι τυχαίο που οι δύο ήττες που είχαν ήταν απέναντι σε ομάδες που είχαν αυτές την έδρα με το μέρος τους).
ssoulliss
Θα ξυπνήσουν μνήμες του 2004. Μόνο που δεν υπάρχει...Μπαζίλε. Υπάρχουν άλλοι φονιάδες εκεί γύρω(Ντατόμε,Μπελινέλι,Αραντόρι). Θέλω Ιταλία αλλά φαβορί οι Λιθουανοί. Αν δεν περάσουν οι Λιθουανοί θα είναι τρίτη συνεχόμενη φορά εκτός τετράδας ευρωμπάσκετ.

55%-45% Λιθουανία.


koostas
αν καποιος ελεγε πριν αρχισει το τουρνουα οτι μια εκ των λιθουανια ή ιταλια θα ηταν στην τελικη τετραδα και η αλλη στην τελικη οκταδα, θα τον εκλειναν στο ψυχιατρειο αμεσως..

ακομα θυμαμαι το γελοιο τουρνουα ακροπολις που ολοι μας σπαζαμε πλακα μαζι τους... αλλα.. πισω εχει η αχλαδα την ουρα
doctorjekil
Η Ιταλια νομιζω ειναι η πιο υπερεκτιμημενη ομαδα της 8αδας,αν ειναι σχετικα καλη η λιθουανια δεν θα εχει προβλημα
SG3ptshooter
Θεωρώ κι εγώ την Ιταλία υπερτιμημένη με βάση το που έχει φτάσει ως τώρα. Όχι ότι έχω καμιά τρελή ικανοποίηση για τις εμφανίσεις της δικιάς μου αρμάδας ως τώρα, αλλά θεωρώ έχουμε το προβάδισμα, ακριβώς επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη φετινή Ιταλία, πλην Τζίτζι βεβαίως. Κι εδώ, και με την Κροατία η σωστή αξιοποίηση της frontline θα μας έδειχνε το δρόμο, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το τι έχω δει ως τώρα.
captain charisma
εδω δεν εχουμε ενα στανταρ φαβορι...κ οι 2 ομαδες εχουν 50-50 πιθανοτητες..οι ιταλοι εξαρτωνται σ μεγαλο βαθμο απ το περιφερειακο σουτ τους...αν τους μπουν τοτε εχουν ελπιδες αν οχι κλαφτα...
bbplayer
Δεν τους χωνεύω τους Λιθουανούς δεν τους αντέχω με τίποτα (όχι για μπασκετικούς λόγους tongue.gif ). Forza Italia
kamtha5
QUOTE (bbplayer @ Sep 18 2013, 10:34 ) *
Δεν τους χωνεύω τους Λιθουανούς δεν τους αντέχω με τίποτα (όχι για μπασκετικούς λόγους tongue.gif ). Forza Italia


Forzaa δεν λες τίποτα!

Αναμέτρηση ανάμεσα σε μια ομάδα που έχει φάει με το «κουτάλι» τέτοιους αγώνες, παίζοντας τον 5ο προημιτελικό στα 6 τελευταία Ευρωμπάσκετ και 8/10 από την πρώτη παρουσία της το 1995, με μία άλλοτε «κραταιά» δύναμη που πέρασε χρόνια στην «άγονη γραμμή».

Η Λιθουανία ξεκίνησε στραβά, με ήττα από τη Σερβία και παραλίγο να μείνει εκτός συνέχεια από τον πρώτο γύρο, όταν έχασε από τη Βοσνία. Όμως στη δεύτερη φάση ανασυντάχθηκε και πέτυχε 3/3 νίκες, μια πειστική επικράτηση επί της Γαλλίας και δύο «επαγγελματικές» με Βέλγιο, Ουκρανία.

Οι Ιταλοί από την άλλοι ξεπέρασαν τραυματισμούς και ένα πολύ δύσκολο (φαινομενικά) πρώτο γκρουπ για να φτάσουν μέχρι εδώ. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν η τελευταία που γνώρισε το ..πικρό ποτήρι της ήττας, ενώ η νίκη στην παράταση επί της Ισπανίας τους επανέφερε στο δρόμο των επιτυχιών. Είναι μόλις η δεύτερη φορά μετά τον τίτλο τους το 1999 που οι «Ατζούρι» φτάνουν στα προημιτελικά και το καταφέρνουν εν πολλοίς χάρη στις φοβερές εμφανίσεις των Ντατόμε και Μπελινέλι. Οι δύο Ιταλοί σταρ «εκτελούν» τις αντίπαλες άμυνες, αλλά σήμερα το έργο τους είναι δύσκολο απέναντι στη δεύτερη καλύτερη άμυνα του τουρνουά.

Συνέχεια: Η επιστροφή δύο μεγάλων σχολών
bbplayer
δυστυχώς εάν το πάει έτσι η Ιταλία μέχρι το τέλος, θα έχουμε καινούρια 30άρα. Εις βάρος της. 1vs1 και όπου το πει.
@ εδιτ :"απών" ο Μπελινέλι μέχρι τώρα και θολωμένος
bbplayer
Στον πόντο οι Ιταλοί (ημίχρονο) . Εάν αντέξουν θα πέσουν κορμιά στο 2ο. Εχει πρόβλημα ο Ντατόμε όμως. Μπανοβγαίνει
sacarame
Δεν το πάμε καλά το ματς. Ξεκινήσαμε δυνατά,πήραμε ένα προβάδισμα, όμως το γυρίσαμε σε πολύ λανθασμένες επιθέσεις ενώ στην άμυνα έχουμε θέμα με το πικ εν ρολ των Ιταλών, καθώς συνήθως το εκτελούν με το 5άρι τους, εμείς κάνουμε αλλαγή και μένει ο σέντερ μας με τον αντίστοιχο χειριστή που θα παίξει το 1vs1. Θυμήθηκε και ο Ντίενερ να παιξει σήμερα...

Καλνιέτις ο καλυτερος απο την πλευρά μας, μαζί με τον Πότσιους που είχε ένα καλό 3-4λεπτο
captain charisma
μονο εμενα μου θυμιζει ο ντατομε τον σερφερ που ειχε ο ολυμπιακος καποτε?
ViC
καλύτερη του αναμενομένου η Ιταλία. Αρκετοί παίκτες της σε καλή μέρα.
Αντίθετα, κακές επιλογές από τους Λιθουανούς, που ενώ φαίνεται ότι είναι καλύτερη ομάδα, δεν μπορούν να το βγάλουν...
Zoys
Δεν πατάει καλά ο Τζίτζι, αλλά ήδη οι Ιταλοί τα πάνε περίφημα αν σκεφτεί κανείς πόσο κακοί ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο.
bbplayer
Eχουν χαθεί από το γήπεδο οι Ιταλοί στην 4η περίοδο. Η Λιθουανία δεν παίζει τίποτα τρομερό μπάσκετ αλλά εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία των Ιταλών. Από τότε που έβαλε τον Αραντόρι στον άσο , ήταν που ήταν, εξαφανίστηκαν εντελώς. Πρέπει να έχει κάνει γύρω στο 15-0 η Λιθυανία
manj13
QUOTE(bbplayer @ Sep 19 2013, 23:22 ) *
Eχουν χαθεί από το γήπεδο οι Ιταλοί στην 4η περίοδο. Η Λιθουανία δεν παίζει τίποτα τρομερό μπάσκετ αλλά εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία των Ιταλών. Από τότε που έβαλε τον Αραντόρι στον άσο , ήταν που ήταν, εξαφανίστηκαν εντελώς. Πρέπει να έχει κάνει γύρω στο 15-0 η Λιθυανία


16-6 για την ακριβεια...Viva Lietuva smile.gif
Zoys
2 φορές ο Αραντόρι μοιραίος παίκτης για την Ιταλία...
bbplayer
Καλά αυτός ο Αραντόρι σήμερα την παλεύει?? ohmy.gif 2ο χαμένο λεϊ απ και 2-3 κρίσιμα πουλήματα ... sad.gif


@εδιτ :άιντε σουτέρ τελείωνε, θέλω να πάω βόλτα tongue.gif
SG3ptshooter
19 λάθη και κάποιοι ΜΟΝΙΜΑ στον κόσμο τους. Το να τρέξει νορμάλ ένα play η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Το rotation κατεψυγμένο και με τιμωρητική διάθεση των λαθών μόνο των αναπληρωματικών.

Λίγο καλύτερα βέβαια να παίξουμε και να γυρίσουμε τη μπάλα, περνάμε και τους Κροάτες. Είναι κρίμα όμως κάτι ώρες να κολλάμε στα αυτονόητα.

Οι παλίκαροι στις βολές ήταν για μόνιμο gif υπογραφή.
sacarame
Πολύ πολύ κακό ματς σήμερα. Δυστυχώς κάναμε ανάλογη εμφάνιση της πρεμιέρας του τουρνουά απέναντι στη Σερβία. Μόνο που σήμερα παίξαμε ένα 7λεπτο στην 4η περίοδο και πήραμε τελικά την πρόκριση.

-Καμία κινητικότητα και κάκιστες επιλογές. Οι Ιταλοί είχαν στηθεί σωστά για να αντιμετωπίσουν το πικ εν ρολλ μας, και μετα το σκριν ο Καλνιέτις βρισκόταν να κοιτιέται με 4 Ιταλούς μην έχοντας πού να δώσει την μπάλα.
- Μακριά από τον καλό μας εαυτό στην άμυνα. Ανέφερα και πιο πάνω την πολύ λάθος αντιμετώπιση τον 1vs1 των Ιταλών.
-Γιόνας του πάγκου τραγικότατος. Είχε εκεί ένα πλάνο και δεν ξέφυγε από αυτό δευτερόλεπτο, παρά το γεγονός ότι το ματς στράβωνε. Επίσης, εμφάνισε το ίδιο θέμα με το ροτέισιον που είχε και με τους Σέρβους. Στην ουσία άλλαζε τα 3 γκαρντ στις 2 θέσεις ανάλογα με τον ποιος έκανε το λάθος, και Λίνας με Ντι-Μο στο 4.
-Κλέιζα Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο Σ. Ανύπαρκτος σε όλο το παιχνίδι. Αν είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, τώρα είναι που πρέπει να παίξει.
-Μασιούλις δεν γίνεται να βγάζει 35λεπτο απέναντι σε κινητικούς αντιπάλους. Δεν του πάνε τέτοια ματς, αλλά ο Κάζλα εκεί.


Και είναι και κάποια ακόμα που τα ανέφερε και ο πρόεδρος του λόμπι. Θετική η εμφάνιση Μοτεγιούνας , και ο Καλνιέτις που μας ξεκολλησε στα δυσκολα...

πάμε παρακάτω..
BULLET_GR-
Η ιταλια ειναι μια ομαδα που παιζει μπασκετ σχολικου πρωταθληματος, μπασκετ χωρις κανενα αυτοματισμο και καμια κομπινα, παιζει τουρλουμπουκι οπως παιζαμε στις αλλανες, στις μισες και παραπανω επιθεσεις της ζηταμα ειναι αν αλλαζει πανω απο 3 πασσες στην επιθεση, παιρνει ο καθενας την μπαλα και κανει ντου μεσα παιζοντας street hoop, λες και παιζουν το λεγομενο μονό 2 με 2.Στηριζονται στο μεγαλο ταλεντο τους μια και εχουν ταλεντο, άλλα σημερα δεν νικας με αυτο μόνο, θελει συστηματα οργανωση και πολλα πολλα αλλα για να νικησεις.Η ιταλια βρισκεται στο ξεκινημα της ανοδου της μετα απο απουσια πολλων χρονων, καλα τα παει και θα βελτιωθει και αλλο, μακαρι να ανεβει και να μας φτάσει για να εχουμε και αλλες ομαδες σαν αντιπαλο δέος, να μην παιζουν στο προσκηνιο μόνο ισπανοι εμειε ρωσοι ισως τουρκοι σερβοι κροατες και γαλλοι
PanosIlio
Τιμή και δόξα στους σκηνοθέτες αυτού του Eurobasket, από replay μπορεί να μην σκαμπάζουν αλλά δίνουν ρέστα με τα πλάνα από τις κερκίδες.

Χθες έδωσαν ρέστα η παρέα από 6-7 Λιθουανές, η μία καλύτερη από την άλλη, δλδ έλεος tongue.gif και το αποκορύφωμα οι 2 Λιθουανοί τύποι που έπαιζαν το παιχνιδάκι με τα χέρια!!!!!!!

Το παιχνίδι κακό, αλλά έντονο και με εναλλαγές, μέχρι το 30 γιατί μετά οι Λιθουανοί πάτησαν γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω, καθίζηση για Ιταλία στο 4ο.
zorba
Συγχαρητήρια στην Ιταλία που έκανε υπέρβαση χωρίς τους πρωτοκλασάτους παίκτες (Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, Χάκετ και Μαντσινέλι) με την προσθήκη των οποίων πιστεύω θα κάνει σπουδαίες εμφανίσεις του χρόνου στο παγκόσμιο...
Αν και για την ώρα στο πρώτο ημίχρονο τα έχει βρει σκούρα με την Ουκρανία...

ΥΓ: τα 'χουμε δει όλα σ' αυτό το ευρωπαϊκό... ακόμα και τον Πουστόζνοβοβ να "τρυπάει" την ιταλική άμυνα...
zorba
Τελικά ξεφουσκωσε η Ιταλία... Οταν τα πόδια δεν πατάνε γερά, τα σουτ δεν μπαίνουν...
Κι η Ουκρανία στο Παγκόσμιο...
επαθα λαστιχο
δηλαδη τωρα ελλαδα,ρωσια,και μια εκ των ιταλιας και σερβιας για 2 θεσεις wild card?μμμμ....
D-Wade
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Sep 20 2013, 17:23 ) *
δηλαδη τωρα ελλαδα,ρωσια,και μια εκ των ιταλιας και σερβιας για 2 θεσεις wild card?μμμμ....

Και Τουρκία
zorba
QUOTE(D-Wade @ Sep 20 2013, 15:01 ) *
Και Τουρκία


Αν κοιτάξουν την κατάταξη της FIBA έχουμε προτεραιότητα, διαφορετικά...
tuareg
απο αλλο φορουμ που βρηκαν το τι λεει η φιμπα για τις wild card

The four wild cards were determined by FIBA through criteria. For example, a team must have played in the Zone's qualification tournament to receive recommendation.[10] Also, in order for every team to have an opportunity for a wild card, a maximum of three teams from any Zone can be allotted a wild card entry. Once these requirements are satisfied, FIBA then looks at other important factors. Those include popularity of basketball within the country, success of the team, and government support for the team's National Federation. As of 2009, FIBA now requires that wild card candidates pay a late registration fee to be considered.[11]


χλωμους μας βλεπω
yorgos
Έως καραχλωμούς, αν σκεφτείς ότι το fee είναι άνω του μυσίου μυρίου...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.