Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (2) Houston Rockets vs (3) L.A. Clippers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
(2) Houston Rockets [56-26] vs (3) L.A. Clippers [56-26]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
Game 1 - Monday, May 4: Clippers at Rockets - 8:30 PM (TNT)
Game 2 - Wednesday, May 6: Clippers at Rockets - 8:30 p.m. (TNT)
Game 3 - Friday, May 8: Rockets at Clippers - 9:30 p.m. (ESPN)
Game 4 - Sunday, May 10: Rockets at Clippers - 7:30 p.m. (TNT)
Game 5* - Tuesday, May 12: Clippers at Rockets - Time TBD (TNT)
Game 6* - Thursday, May 14: Rockets at Clippers - Time TBD (ESPN)
Game 7* - Sunday, May 17: Clippers at Rockets - Time TBD (TV TBD)


Σχόλια για τη σειρά εδώ.
SupG18
Ψήφισα houston στα 7 παιχνίδια , μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση του paul μιας και οι ροκετς δεν έχουν κάποιον στον άσο να τον περιορίσει. Ο χάρντεν πρέπει να κάνει καλύτερη σειρά από τον πρώτο γύρο ώστε να έχουμε ελπίδες. Λογικά θα γίνουν ματσάρες με μεγάλα σκορ
lakersdynasty
Πιστεύω ότι ο συγχρονισμός της ανακοίνωσης του MVP με την αρχή της σειράς θα καταλήξει να κάνει τη ζωή των Clippers ακόμη χειρότερη.

Ο Harden έδειξε πολλές φορές ότι θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς και αυτόν που έκανε τα περισσότερα για την ομάδα του και περιμένω ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί σε θέση να αγωνιστεί απέναντι στον Curry στους τελικούς της περιφέρειας.

Και η ενδεχόμενη αυτή σειρά, θα είναι όσο ενδιαφέρουσα ήταν και η Τελική σειρά της Δύσης το 1995 με τον Robinson να κερδίζει μεν επάξια το MVP κανονικής περιόδου, αλλά τον Olajuwon να του δείχνει έμπρακτα ότι πιστεύει ότι ο ίδιος άξιζε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διάκριση αυτή.

Οι Clippers δεν μπορούν να σταματήσουν τον Harden μπορούν όμως να σταματήσουν τους υπόλοιπους και να κάνουν τη σειρά One beard show.

Το πως θα πάει η σειρά σε σχέση με αυτή της κανονικής περιόδου θα κριθεί απο το +/- του Howard για τους Rockets. Δεν έπαιξε σε κανένα απο τα 4 παιχνίδια εναντίον των Clippers στη κανονική διάρκεια και αυτό σημαίνει ότι οι δυο ομάδες θα ξοδέψουν ένα παιχνίδι προσπαθώντας να δουν τι αλλάζει και τι όχι στο παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Και αυτό ίσως να μην καθιστά καταστροφικό το ενδεχόμενο μιας βαριάς ήττας των Clippers στο πρώτο παιχνίδι. Έχουν ήδη δείξει στη προηγούμενη σειρά ότι μια βαριά ήττα μπορούν να την αξιοποιήσουν στα επόμενα παιχνίδια.
klow13
Δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος για τη σειρα,αλλα ψηφισα houston στα 7 tongue.gif
Παραδοσιακα πολυ κακο ματσαρισμα οι κλιπερς καθως μεχρι τις 2 νικες μας φετος ειχαν 9 νικες στα 10 τελευταια και 6 σερι.Το οτι οι σταρ τους ειναι στις 2 θεσεις που εχουν θεμα οι ροκετς ειναι προβλημα και η απουσια του μπεβερλι το κανει χειροτερο.Μας ματσαρουν και σε φυσικα-αθλητικα προσοντα.

Τον υγιη χαουαρντ των πλει οφς δεν τον φοβαμαι απεναντι στον τζορνταν και πρεπει να κανει πολυ μεγαλη σειρα για να εχουμε ελπιδες(επαιξε στις 2 ηττες φετος αλλα ηταν προφανες οτι ειχε θεμα στο γονατο)

Ο χαρντεν αντιθετα εχει θεμα απεναντι τους,αφου φετος στα 4 ματς ειχε 20 ποντους μεσο ορο με 35%.Τον επαιζε αμυνα και ο πολ κατα διαστηματα πολυ πετυχημενα,με τον dj να καραδοκει στη ρακετα.Το πως θα ειναι απο τον τραυματισμο του ο πολ θα μετρησει,τον περιμενω ομως τρομερο ως συνηθως.Τουλαχιστον σε μια απο τις 2 νικες μας εκανε τρομερο ματς ο χαρντεν,οποτε περιμενουμε τα καλυτερα.Συμφωνω με το παραδειγμα του dynasty,μακαρι να περασουμε και να επαναληφθει η ιστορια

Χ-Factor στη σειρα ο brewer για μενα.Μιας και ο κροφορντ εχει μετατραπει σε νεο τερι οταν παιζει απενατι στους ροκετς(εχει δηλωσει και ο ιδιος οτι λατρευει να παιζει στο toyota center),ειναι σημαντικο να τον περιορισει η εστω να πλησιασει την παραγωγικοτητα του.Στα 2 ματς του φετος ηταν πολυ καλος και κομβικος στο τελος.

Βλεπω αριζα μονιμα πανω σε πολ και χαρντεν πανω σε ρεντικ(εδω ανησυχω πολυ,να τρεχει ασταματητα ο ρεντικ,να παιρνει τα σκριν,πρεπει να ειναι απολυτα συγκεντρωμενος ο χαρντεν και παραλληλα φρεσκος στην επιθεση).

https://www.youtube.com/watch?v=SFmNC8OCGe0


Τελος για το βαθος,ενω γενικα συμφωνω και πραγματι οι προσθηκες μπρουερ και σμιθ εχουν αλλαξει τις ισορροπιες και κανουν τη διαφορα(και δεν ηθελα ουτε να ακουω για αποκτηση μπρουερ,ωραιος) δεν νομιζω οτι εχουμε και το τοσο σημαντικο βαθος,μιας και ποιος πιστευε οτι ο τερι και ο πριχιονι θα επαιρναν τοσα σημαντικα λεπτα σε πλειοφς το 2015.Απλα καμουφλαρονται οσο το δυνατον καλυτερα οι αδυναμιες τους στο συστημα των ροκετς(ειδικα ο τερι κανει τα απολυτως απαραιτητα,ο πριχιονι τρεχει σχετικα καλα τη 2nd unit αν και ακομα περιμενω τα ποσοστα του στα τριποντα απο τους νικς).Τελος στα λιγα λεπτα που θα παιζει ο 4ος ψηλος ισως ειναι καλυτερα να βγει πυρηνικο οπλο ντορσει.Eνω ο καπελα προσεφερε ενα rim protection και τελειωνε φασεις πανω απο τη στεφανη που δεν μπορει ο ντορσει,στην αμυνα τον εβαζε μεσα για πλακα ο αμαρε,και φοβαμαι μην γινει το ιδιο και με ντειβις.
jasonick
QUOTE(klow13 @ May 4 2015, 15:39 ) *
Βλεπω αριζα μονιμα πανω σε πολ και χαρντεν πανω σε ρεντικ(εδω ανησυχω πολυ,να τρεχει ασταματητα ο ρεντικ,να παιρνει τα σκριν,πρεπει να ειναι απολυτα συγκεντρωμενος ο χαρντεν και παραλληλα φρεσκος στην επιθεση).


Το καλό είναι ότι μιας και δεν βλέπω ούτε τον Terry ούτε τον Prigioni να παίζουν στο τέλος των παιχνιδιών ο μουσιάς λογικά θα μαρκάρει τον Barnes και κανάς Brewer θα πάει πάνω στον Redick οπότε βγαινουν οκ τα ματσαπς στην περιφέρεια.

Νομίζω αν μάθαμε κάτι από τη σειρά εναντίων του Dallas ήταν ότι όταν οι Mavs άνοιξαν το ρυθμό δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του Houston ενώ σε σετ παιχνίδι δυσκολεύτηκαν αρκετά ειδικά με τον Dwight μέσα. Βλέπω ότι ο μέσος όρος του pace της σειράς ήταν 101,4 κατοχές ενώ η δεύτερη πιο γρήγορη ήταν το LA-Spurs με 94 κατοχές. Στη regular season για παράδειγμα ο μέσος όρος όλων των ομάδων ήταν 93,9 και οι Warriors που έτρεχαν το πιο πολύ από όλους είχαν 98,3. Δεν ξέρω αν μπορούν οι Clippers να παίξουν γρήγορα σε τέτοιο βαθμό λόγω της ανυπαρξίας του πάγκου τους αλλά για να έχουν περισσότερες ελπίδες πρέπει να χτυπήσουν στο transition. Περιμένω κλειστή σειρά και Clippers σε 6.

Και σαν αντικειμενικός παρατηρητής αυτής της σειράς όπου και οι δύο ομάδες θέλω να αποκλειστούν tongue.gif ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΑΛΛΟ HACK A JORDAN/DWIGHT.
D-Wade
QUOTE(jasonick @ May 4 2015, 18:03 ) *
Και σαν αντικειμενικός παρατηρητής αυτής της σειράς όπου και οι δύο ομάδες θέλω να αποκλειστούν tongue.gif ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΑΛΛΟ HACK A JORDAN/DWIGHT.

Ω ρε φίλε φαντάζεσαι να το κάνουν και οι 2 προπονητές? 3,5+ ώρες θα διαρκούν οι αγώνες biggrin.gif

Αν είναι καλά ο Paul και εγώ τους Clippers βλέπω να περνάνε
jasonick
Το καλό τότε θα είναι ότι άμα σηκωνόμαστε 8:30 θα προλαβαίνουμε άνετα το 2ο ημίχρονο. tongue.gif
giannis_mg
Παρότι ο Πολ σκότωσε τα αγαπημενα μου σπιρούνια η αλήθεια ειναι πως ευχομαι να ξεπερασει και το εμποδιο που θα του υψωσει ο Μουσιας...

Και αυτο γιατι θα ηθελα να δω το Paul vs Curry στους τελικους της δυσης αλλα και γιατι θεωρω πως θα γινουν πιο ωραια με αγρια ομορφια παιχνιδια.
Υπαρχει ενα rivalry τα τελευταια χρονια μεταξυ Clips και Warriors και θα ηθελα να το δω να γιγαντωνεται σε τελικους δυσης.

Αν θελουν να εχουν τυχη παντως οι Clippers θα πρεπει να δωσει βοηθεια και ο παγκος τους καθως μονο ο Πολ με τον Μπλεικ δεν θα βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια με τους πυραυλοκινητους Rockets και στον τρελο ρυθμο που παιζουν ειδικα στο Toyota Center.

Και αν μου επιτρεπεται εχω την εντυπωση οτι η ομαδα των Κλιπερς εχει ακομα ενα τεραστιο πλαονεκτημα εναντι των Ροκετς και ονομαζεται Doc Rivers.
Προσωπικη αποψη οτι ειναι κλασεις ανωτερος προπονητης απο τον κατα τα αλλα πολυ συμπαθη Μακχειλ.

Ο τελευταιος δεν μου γεμιζει το ματι οτι οταν σφιξουν τα πραγματα θα μπορεσει απο τον παγκο να τα σωσει.

Οποτε Κλιπερς στα 6 παιχνιδια λεω εγω.
giannis_mg
Νομίζω πως οι Ροκετς σημερα εδειξαν ολες τις αδυναμιες που εχουν σαν ομαδα.
Τεραστια σφαλιαρα(συγγνωμη για την εκφραση αληθεια αλλα...)με μια ομαδα που αν και ηταν ''αδεια'' σε ενεργεια,καταφερε να ξεγυμνωσει αυτο το κατι σαν μπασκετ που παιζουν οι Ροκετς ολη την σεζον.

Αυτο που παιζουν οι Ροκετς δεν ειναι μπασκετ.
Καταφεραν και δεχτηκαν 117 ποντους απο μια ομαδα που επαιζε χωρις τον ''εγκεφαλο'' της.
Ο Πολ οπως διαβασα ειναι υπευθυνος περιπου για το 50% των ποντων των Κλιπς.
Και ομως δεχτηκαν χωρις αυτον 117,με τους Οστιν-Τζαμαλ-Ρεντινγκ να κανουν παρτυ στην γελοια αμυνα του Χιουστον.

Τον Μπλεικ δεν τον βαζω γιατι πλεον ειναι αναμενομενο να κανει τεραστια παιχνιδια καθως μιλαμε για εναν παιχταρα.
Κανει τα παντα πραγματικα,ειχα χρονια να δω τετοιον παιχτη με τοσα προσοντα.
Σημερα οποιοι δεν το καταλαβαν επαιξε PG και τα πηγε περιφημα.
Γιατι PG δεν ειναι αυτος που κατεβαζει την μπαλα μονο...

Μπραβο αληθεια στους Κλιπς και στον Ντοκ Ριβερς που πηρε πορτοφολια και οτι αλλο ειχε πανω του ο ΜακΧειλ.
Πολύ καλός σε αυτο το κατι σαν μπασκετ που παιζουν οι Ροκετς στην κανονικη διαρκεια αλλα σαν coach και γενικα σαν ομαδα για playoff δεν...

Αναρχοι,με αμυνα πιο τρυπια και απο ελβετικο τυρι,o καθενας να σουταρει στα 3 πρωτα δευτερολεπτα και με 35+ τριποντα σχεδον σταθερα δεν εχουν τυχη στα playoff.
Αλλωστε το γεματο προβληματα Νταλλας περασε χωρις Ροντο-Παρσονς και οπως φανηκε ενα Νταλλας χωρις κινητρο.
Ηταν λες και πιο πολυ τους ενοιαζε το καυτο καλοκαιρι που ερχεται..
Για μενα ειναι η χειροτερη ομαδα που εχει απομεινει στην post season.
Ουτε πλανο,τιποτα.

Μου θυμιζει τους Σανς των τελων της δεκαετιας που περασαμε.
Μονο που αυτη η ομαδα ειχε εναν στρατηγο που λεγοταν Στιβ Νας και κραταγε τα σχοινια.
Ομως και παλι αυτο το στυλ μπασκετ δεν παει πουθενα παρα μονο στο show της κανονικης περιοδου.

Οι σταθεροι και πανω απ'ολα με υγεια Κλιπς την σειρα αυτη την εχουν.

Α και respect στον Matt Barnes που ηταν απλα εκπληκτικος.
Καταπιε ολους τους παικτες των Ροκετς.
Σημερα εμοιαζε λες και ηταν o Superman.
klow13
Calvin Watkins @calvinwatkins
I've been told Matt Barnes talked smack to James Harden's mom during the game.

I Am Legend @oldmanpuck
@ArashMarkazi my houston people said Matt Barnes told Harden's mom to suck his ****. It's blowing up over there.
9:05 AM - 7 May 2015

Ελα,βαλε μεσα ντορσει να γουσταρουμε tongue.gif
phoenix_93
Ο Barnes παίζει πολύ καλά τελευταία αλλά η φάτσα και το στυλ του είναι από αμερικάνικη ταινία 90s με συμμορίες east LA και κάθε δεύτερη λέξη να είναι orale ή carnal.
AJSlaughter6
Είχα την τύχη να δω το 2ο ημίχρονο τους ματς. Μιλάμε για ενα από τα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία του ΝΒΑ, και όλα αυτά χωρίς τον Χάρντεν, που έπαιξε χάλια αλλά δικαιολογείται γιατί είναι άρρωστος. Η σειρά πάει στο Χιούστον όπου θα γίνει σφαγή!!!!
lakersdynasty
Lots and lots of chocking.

Έπαιζαν εξαιρετικά οι Clippers για 3 δεκάλεπτα. Και κατάφεραν να χάσουν διαφορά 19 πόντων και να χάσουν με 12, 119-107

torture.gif

Άντε τώρα πήγαινε στο Houston και κέρδισε.

Ασύγκριτα μεγαλύτερη ανατροπή απο αυτή των Blazers απο τους Lakers το 2000 και των Celtics απο αρκετά νωρίς στο παιχνίδι το 2008 στους τελικούς.

Ο McHale άφησε στον πάγκο τον Harden και με την επίθεση των Rockets να μην είναι πια προβλέψιμη γύρισε το παιχνίδι ουσιαστικά με τους Smith και Brewer.

geo82
Ελπίζω και εύχομαι οι Rockets να ολοκληρώσουν την ανατροπή στην έδρα τους.
sarounas
καλά αυτό με τον Χάρντεν δεν υπάρχει, ο τύπος είναι ίδιος τεόντοσιτς.
Ευτυχώς για τους Ρόκετς που είχε πρόβλημα και αναγκάστηκε ο Μακχέιλ να τον βγάλει έξω, έτσι η ομάδα μπόρεσε να μην έχει μια τεράστια τρύπα στην άμυνα και μέσα από αυτή κατάφερε να βρει την ενέργεια που της έλειπε και βέβαια να συνεργαστούν οι υπόλοιποι μεταξύ τους στην επίθεση, κάτι που με την παρουσία του Χάρντεν απλά δεν γίνεται icon_drunk.gif
lakersdynasty
HLR CENATION
Προπονητικα σωστο ειναι να πας σε φαουλ στον τζορνταν ,αλλα εκει στο ΝΒΑ θα πρεπει να το δουν το θεμα καθως για τον θεατη ειναι πολυ εκνευριστικο να βλεπεις ενα παικτη να εκτελει συνεχεια βολες.Κατα τ αλλα αυτοκτονια των Κλιπερς να μεινουν εξω απο τους Ροκετς ετσι οπως πηγε η σειρα(γιατι στην αρχη ηταν ισορροπημενο ζευγαρι)αλλα νομιζω οτι ευκολα η δυσκολα θα κερδισουμε...
D-Wade
Η δικαίωση μιας ολόκληρης καριέρας. Θα τους περάσει τελικό δύσης ο Smith με τα τρίποντα του w00t.gif
Rated: (en)joy
Πολυ δυσκολα να το γυρισουν οι clippers στην τεταρτη περιοδο εκει που εφτασε η διαφορα. Προσπαθησαν στα πρωτα λεπτα του ημιχρονου να το γυρισουν καναν ενα μικρο σερι και εφτασαν μεχρι το -3 απο εκει και περα ομως οχι πολλα πραγματα..ο Crawford αν και εβαλε κανα 2 σουτ στο τελος του 12λεπτου ειναι ξανα αστοχος οχι μονο σημερα αλλα σε ολη τη σειρα ..εχω την εντυπωση οτι συνολικα πρεπει να σουταρει με κατι σαν 30κατι τοις εκατο...

Και η επειδη η ανοιξη δεν εχει φυγει ακομα βλεπω καποια στιγμη να ξεκιναει παλι κουβεντα για τον Paul.
D-Wade
Με τον τρόπο που έχασαν τον 6ο αγώνα οι μπουμπούνες θα ήταν πολύ δύσκολο να συνέλθουν και να χτυπήσουν στα ίσια το παιχνίδι. Παίζουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση οι Χιουστοναίοι
captain charisma
οι κλιπερς απεδειξαν παλι οτι παραμενουν οι φτωχοι συγγενεις του λος αντζελες. ειχαν την ευκαιρια στο 6 παιχνιδι να καθαρισουν το ματς αλλα τα καναν σαλατα...κατι μου λεει οτι ο πολ θα χαιρετησει..
yorgos
QUOTE
Ο Barnes παίζει πολύ καλά τελευταία αλλά η φάτσα και το στυλ του είναι από αμερικάνικη ταινία 90s με συμμορίες east LA και κάθε δεύτερη λέξη να είναι orale ή carnal.


H γυναίκα του έπαιζε στο reality show "basketball wives" όπου 5-6 καρακατσουλιά πλακώνονταν με τσαντιές τσιρίζοντας στις άλλες ότι είναι bitch και fake. E, του Μπαρνς ήταν η μόνη σοβαρή. Σε εκείνο το ζευγάρι ο Μπαρνς ήταν το καρακατσουλιό...
Das Kapital
Είναι ωραίο να βλέπεις την ιστορία την ώρα που γράφεται. Οι Rockets έγιναν η ένατη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει να γυρίσει από το εις βάρος της 1-3 και να προκριθεί στην επόμενη φάση των playoffs. Ποιός θα το περίμενε μετά τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του οργανισμού και τις δύο εμφατικότατες νίκες τους πως οι Clippers θα έμεναν από καύσιμα και θα έχαναν τρία σερί παιχνίδια. Δεν είναι και λίγο πράγμα να αποκλείεσαι με τέτοιο τρόπο, ειδικά όταν στο ρόστερ σου έχεις δύο παίκτες που ακούν στο όνομα Paul και Griffin και όταν ο αντίπαλος παίζει χωρίς το βασικό του PG και το βασικό του PF.

Λυπάμαι τους Rockets που θα ζήσουν τον "τρόμο" του Golden State!
επαθα λαστιχο
Ο D-Mo με υγιείς και όλους τους άλλους τι ρόλο θα είχε?Back-up του Howard και λίγο χρόνο στο 4?
klow13
QUOTE (επαθα λαστιχο @ May 18 2015, 04:35 ) *
Ο D-Mo με υγιείς και όλους τους άλλους τι ρόλο θα είχε?Back-up του Howard και λίγο χρόνο στο 4?

Μιας και δεν εχουν παιξει ολοι της φροντλαιν μαζι φετος(και μολις γυρισε χαουαρντ τραυματιστηκε d-mo),ποιος ξερει.Πιστευω οτι θα εμενε με βασικο 4 τον d-mo ο μακχειλ με τζοουνς σε ρολο 4ου ψηλου.

ESPN Stats & Info ✔@ESPNStatsInfo
Warriors swept Rockets in regular season 4-0

Teams to sweep 4-0 in the regular season and then meet in any round have a 55-6 series record.

Ωραιο στατιστικο και αυτο για να ανατραπει tongue.gif
klow13
Εντωμεταξυ το 95 οι ροκετς απεκλεισαν τους σανς ενω βρισκονταν πισω με 3-1 στη σειρα,για να παιξουν στους τελικους δυσης απεναντι στους πρωτοπορους σπερς του mvp ρομπινσον που ειχαν κερδισει με 3-1 τη regular season.

Νταξει,1 νικη διαφορα στη regular απο το φετινο σεναριο,αλλα παμε!
geo82
Μπράβο στο Houston , πολύ το χάρηκα. Όσο για τους Clippers, δε λυπάμαι καθόλου. Θεία δίκη λέγεται αυτό...Και εις κατώτερα εύχομαι, γιατί εκεί ανήκουν.
phoenix_93
Χώρις πάγκο δεν είχαν τύχη οι Κλίπερς. Πλην ίσως μικρού Ρίβερς και Κρώφορντ οι υπόλοιποι δύσκολα θα ήταν αναπληρωματικοί στην Ευρωλίγκα. Ο Μακχεηλ έχει ακούσει πολλά αλλά τα πάει καλά μέχρι στιγμής. Ακόμα το Golden State είναι φαβορί πάντως.

QUOTE(yorgos @ May 18 2015, 03:13 ) *
H γυναίκα του έπαιζε στο reality show "basketball wives" όπου 5-6 καρακατσουλιά πλακώνονταν με τσαντιές τσιρίζοντας στις άλλες ότι είναι bitch και fake. E, του Μπαρνς ήταν η μόνη σοβαρή. Σε εκείνο το ζευγάρι ο Μπαρνς ήταν το καρακατσουλιό...

Ευχαριστώ, την ήξερα μόνο κατ'όνομα, τώρα που τελείωσε το Mad Men θα το τσεκάρω.
Rated: (en)joy
Νομιζω πως ο χθεσινος αγωνας επιβεβαιωνει -και τυπικα δηλαδη- την αποψη πως οι ευθυνες στους φετινους clippers -στον μεγαλυτερο βαθμο τουλαχιστον- βαραινουν τον Doc Rivers. Ο κυριος καταμερισμος ευθυνων δηλαδη πρεπει να γινει προς το δικο του προσωπο. Και δεν μιλαω για τον Rivers προπονητη αλλα για τον Rivers σαν general manager. Oταν οι stars σου βγαινουν για πρωτη φορα (Griffin) τοσο καθαρα μπροστα και παρολα αυτα αυτο δεν σου ειναι αρκετο για να προκριθεις, τοτε ισως πρεπει να αναλογιστεις ποσο στοιχισαν στην ομαδα σου η ελλειψη βαθους στον παγκο (και το κενο στο 3), ειδικα δε αν εισαι εσυ αυτος που τον στελεχωσε.

Αυτην την φορα δεν νομιζω οτι μπορει να κατηγορηθει ο Griffin ο οποιος για πρωτη φορα επαιξε σε playoffs τοσο καλα, οχι μονο σε αυτην την σειρα αλλα και στον πρωτο γυρο εναντια στους spurs, συνολικα θα ελεγα πως τα φετινα του playoffs αποτελουν για αυτον κατι σαν breakout postseason χρονια -θα μπορουσα μαλιστα να πω οτι η statline του σε αυτες τις 2 σειρες μου θυμισε κατι απο Garnett εποχων Μινεσοτα χωρις φυσικα ομως να υποστηριζω οτι ο Griffin εχει αντιστοιχο impact στο παιχνιδι του ή οτι ειναι σε παρομοιο επιπεδο αμυντικα ο Garnett με τον Griffin. Ενας Griffin ο οποιος πραγματικα νομιζω πως εδωσε οτι ειχε και δεν ειχε απο δυναμεις στα φετινα πλειοφ με αποτελεσμα να υπαρχουν στιγμες στις τελευταιες περιοδους οπου τον βλεπαμε ειτε να μην μπορει να τελειωνει ακομα και καποια απλα plays ειτε να υποκυπτει αρκετες φορες σε λαθη τα περισσοτερα απ’τα οποια ομως θεωρω πως εγιναν λογω κουρασης απ’την υπερπροσπαθεια που ειχε καταβαλλει προηγουμενως.

Επισης σε αντιθεση με περυσι -οπου θεωρω πως ειχε και αυτος σημαντικο μεριδιο ευθυνης- φετος δεν νομιζω πως μπορει κανεις να προσαψει κατι στον Paul. Διαθεση, παθος, συγκεντρωση, αποτελεσματικοτητα, leadership ολα αυτα τα εδειξε και με το παραπανω. Εναλλαγη μεταξυ σκοραρισματος-δημιουργιας, καλες αμυνες στο μεγαλυτερο διαστημα των playoffs, ts% >60 σε καθε μια απ’τις 2 σειρες παρολο που ειδαμε ακομα και τον Leonard πανω του. Επιπλεον 2 πολυ καλα εβδομα παιχνιδια με game winner στο ενα απ’αυτα.

ΥΓ. Κατα τ'αλλα ο Crawford συνολικα στα φετινα πλειοφ ειχε μονοψηφιο per (9.9) 19.gif
klow13
QUOTE (Rated: (en)joy @ May 19 2015, 00:15 ) *
Νομιζω πως ο χθεσινος αγωνας επιβεβαιωνει -και τυπικα δηλαδη- την αποψη πως οι ευθυνες στους φετινους clippers -στον μεγαλυτερο βαθμο τουλαχιστον- βαραινουν τον Doc Rivers. Ο κυριος καταμερισμος ευθυνων δηλαδη πρεπει να γινει προς το δικο του προσωπο. Και δεν μιλαω για τον Rivers προπονητη αλλα για τον Rivers σαν general manager. Oταν οι stars σου βγαινουν για πρωτη φορα (Griffin) τοσο καθαρα μπροστα και παρολα αυτα αυτο δεν σου ειναι αρκετο για να προκριθεις, τοτε ισως πρεπει να αναλογιστεις ποσο στοιχισαν στην ομαδα σου η ελλειψη βαθους στον παγκο (και το κενο στο 3), ειδικα δε αν εισαι εσυ αυτος που τον στελεχωσε.

Συμφωνω απολυτα για ριβερς,τα λεει πολυ καλα και αυτο το αρθρο για την αποτυχια του σαν gm κυριως.


http://deadspin.com/doc-rivers-cant-be-serious-1705196802

Eπισης,περα απο τη δηλωση μολις ειδα το ροστερ που ειχα να αναλαβω το 13 γελασα,και οι δηλωσεις του μετα τον προχθεσινο αποκλεισμο θα με ενοχλουσαν αμα ημουν clipper fan.Κατι του στυλ οι παικτες ηθελαν παρα πολυ να κερδισουν που προσπαθουσαν να τα κανουν ολα μονοι τους.Σαν να αποποιειται τελειως την δικη του ευθυνη.Σε πληρη αντιπαραβολη με τον τεραστιο paul που του βγαζω το καπελο και για αυτα που ειπε.Πρεπει να βελτιωθω πρωτα εγω στην offseason,εχω βαρεθει να ακουω του χρονου ισως,οποιος δεν ειναι πρωτος ειναι τελευταιος κλπ.

Τον θεωρω υπερτιμημενο και σαν προπονητη(οχι οτι δεν ειναι καλος,απλα οχι κορυφαιος οπως τον παρουσιαζουν),αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.Του πιστωνεται σαν μεγαλη επιτυχια ας πουμε το ρεκορ του σε games 7,ενω στους σελτικς ηταν τεραστιο φαβορι στις σειρες με hawks και cavs το 08 και με bulls το 09 και θα μπορουσε να τις ειχε τελειωσει νωριτερα.Eιναι και ο μονος προπονητης που αποκλειεται 2 φορες σε σειρα ενω εχει 3-1 προβαδισμα(αν και του δινω ελαφρυντικο,το 2003 ειχε mcgrady tongue.gif).


Τον μακχειλ τον εχω κραξει απειρα αλλα τον παραδεχομαι σε αυτη τη σειρα,πηρε μεγαλες αποφασεις και του βγηκαν.Αργησε αλλα εκανε adjustments(επιτελους double teams σε γκριφιν στο δευτερο παιχνιδι,αλλαγη στα ματσαρισματα μετα το 4ο παιχνιδι,σμιθ στη βασικη πενταδα).Εβγαλε τον χαουαρντ με το που σκεφτηκε ο ριβερς να αρχισει το χακ στο 7ο παιχνιδι(εκει το φοβηθηκα πολυ,ειχε 8 λεπτα ακομα),αφησε μεχρι τελους τον χαρντεν εξω στο comeback.Ειδικα εκει ηταν χαμενος απο χερι αμα χανοταν το ματς.Αμα τον εβαζε γτ τον εβαλε αφου πηγαινε καλα με αυτον εξω,αμα τον αφηνε παγκο γιατι δεν τον εβαλε εστω στο τελευταιο 5λεπτο να κλεισει το ματς.Παραδεχτηκε και το λαθος του με το ανελεητο hack στο 4ο ματς(ολοι οι προπονητες κανουν λαθη ειπε).Αυτα.
SteveNashidis




Aπίστευτο !
Rated: (en)joy
QUOTE (klow13 @ May 19 2015, 19:30 ) *
Συμφωνω απολυτα για ριβερς,τα λεει πολυ καλα και αυτο το αρθρο για την αποτυχια του σαν gm κυριως.

Χαιρομαι που επιτελους καποιος απ'το basketforum συμφωνει μαζι μου σε αυτο γιατι ειχα αρχισει να πιστευω οτι μονο εγω το βλεπω ετσι και οτι αδικω το ταλεντο του σαν GM. smiley.gif

QUOTE (klow13 @ May 19 2015, 19:30 ) *
http://deadspin.com/doc-rivers-cant-be-serious-1705196802

Eπισης,περα απο τη δηλωση μολις ειδα το ροστερ που ειχα να αναλαβω το 13 γελασα,και οι δηλωσεις του μετα τον προχθεσινο αποκλεισμο θα με ενοχλουσαν αμα ημουν clipper fan.Κατι του στυλ οι παικτες ηθελαν παρα πολυ να κερδισουν που προσπαθουσαν να τα κανουν ολα μονοι τους.Σαν να αποποιειται τελειως την δικη του ευθυνη.Σε πληρη αντιπαραβολη με τον τεραστιο paul που του βγαζω το καπελο και για αυτα που ειπε.Πρεπει να βελτιωθω πρωτα εγω στην offseason,εχω βαρεθει να ακουω του χρονου ισως,οποιος δεν ειναι πρωτος ειναι τελευταιος κλπ.

Πολυ ευστοχο αρθρο. Να παραθεσω και εγω με τη σειρα μου 1-2 αποσπασματα απ'το espn:
QUOTE
Did their lack of depth hurt them? Yes. They looked like they hit a wall in Game 6 and just didn't have anything left in Game 7. But everyone is tired this time of year. That can't be your excuse to blow up the core group of Blake Griffin, Chris Paul and DeAndre Jordan.
The core isn't the problem. The depth is, and that's on Doc Rivers, president of basketball operations, more than anyone else. He's the man who constructed a roster that hasn't been particularly flexible, deep or dynamic all season. Griffin and Paul each took turns taking the blame for not getting this group out of the second round. As the All-Stars here, they should.
But it's really on Rivers to get them more help and he has failed to meaningfully do that each of the past two summers. The decision to prioritize Spencer Hawes over a small forward like Paul Pierce or Trevor Ariza looks awful in retrospect. So does the decision to trade away Jared Dudley and a first-round pick to clear enough salary cap space to fill out the roster with Hedo Turkoglu and Glen Davis. That first-round pick could've helped them in trades this winter as they pursued the likes of Jeff Green or Arron Afflalo.
Yes, they got more out of Austin Rivers than most expected. But it wouldn't have been necessary to even make that trade if they'd re-signed Darren Collison last summer and didn't miss badly on Jordan Farmar.
Doc Rivers acknowledged after the game that he's got to get Griffin, Paul and Jordan more "support" this summer. It'll be hard to do that with a team that has such limited financial flexibility. But that's where the problem lies, not in breaking up the core no matter how frustrating it is to keep bumping up against the same second-round ceiling…
και
What's next for the Clippers?
QUOTE (klow13 @ May 19 2015, 19:30 ) *
Τον θεωρω υπερτιμημενο και σαν προπονητη(οχι οτι δεν ειναι καλος,απλα οχι κορυφαιος οπως τον παρουσιαζουν),αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη.Του πιστωνεται σαν μεγαλη επιτυχια ας πουμε το ρεκορ του σε games 7,ενω στους σελτικς ηταν τεραστιο φαβορι στις σειρες με hawks και cavs το 08 και με bulls το 09 και θα μπορουσε να τις ειχε τελειωσει νωριτερα.Eιναι και ο μονος προπονητης που αποκλειεται 2 φορες σε σειρα ενω εχει 3-1 προβαδισμα(αν και του δινω ελαφρυντικο,το 2003 ειχε mcgrady tongue.gif).

Προσωπικα τον θεωρω ικανοτατο coach, τουλαχιστον στην big-3 (που εγινε 4) εποχη των Celtics μιλωντας. Απο 'κει και περα νομιζω οτι ο Rivers εχει ξεκινησει να βιωνει μια κατασταση οπου ενα αρνητικο γεγονος εχει αρχισει και επηρεαζει την κριση μας σε κατι αλλο παρεμφερες, δηλαδη ο Doc εχει λειτουργησει τοσο αρνητικα σαν GM σε σημειο του να υποβαθμιζει την δουλεια του σαν coach ή τουλαχιστον να φαινεται χειροτερη στην εικονα του κοσμου. Σουρεαλ θα μου πειτε αλλα μου θυμιζει λιγο-πολυ το ''ο Paul δεν ειναι καλος παικτης γι'αυτο και ουτε και φετος μπορεσε να οδηγησει την ομαδα του περα απ'τον 2ο γυρο''.

ΥΓ.Λιγο ασχετο αλλα ο Rivers εφερε στους κλιπερς τους Farmar, Hawes και Dudley για το σουτ τους και ο μεν πρωτος ερχομενος απο 2 σεζον με 44% 3P πηγε στο 36, ο δευτερος απ'το 41 της προηγουμενης σεζον στο 31 και ο τελευταιος απ'το 39% που ηταν την προηγουμενη στο 36. Ευτυχως ομως γι'αυτον το καταλαβε γρηγορα, αλλαξε ομαδα και το ποσοστο του ξαναγυρισε στο 39 smiley.gif
jasonick
QUOTE(Rated: (en)joy @ May 20 2015, 00:51 ) *
Χαιρομαι που επιτελους καποιος απ'το basketforum συμφωνει μαζι μου σε αυτο γιατι ειχα αρχισει να πιστευω οτι μονο εγω το βλεπω ετσι και οτι αδικω το ταλεντο του σαν GM. smiley.gif


Όχι ρε συ είμαστε πολλοί. tongue.gif Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη η απόψη μου όταν είχα κάνει αυτό το ποστ. Σε ένα ενδεχόμενο ranking των GM θα τον έβαζα 29ο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για την 30η δεν το συζητώ καν, ο Billy King την έχει κλειδώσει την θέση και την έχει πάρει σπίτι του. tongue.gif
phoenix_93
QUOTE(jasonick @ May 20 2015, 01:27 ) *
Όχι ρε συ είμαστε πολλοί. tongue.gif Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη η απόψη μου όταν είχα κάνει αυτό το ποστ. Σε ένα ενδεχόμενο ranking των GM θα τον έβαζα 29ο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για την 30η δεν το συζητώ καν, ο Billy King την έχει κλειδώσει την θέση και την έχει πάρει σπίτι του. tongue.gif

Αυτός που πήρε Johnny Flynn και Rubio πριν τον Curry θα είναι πάντα πρώτος, άσχετα αν είναι στο NBA ή όχι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.