Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Δημοσίευμα φώς
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Sophie
ρε παιδιά τι είναι αυτό που έγραψε χτές το "φώς";;;
ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν αναστατώσει το γυναικείο μπάσκετ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση που θυμίζει άλλες εποχές. Τότε που οι «ελληνοποιήσεις» είχαν μετατρέψει το μπάσκετ σε θέατρο σκιών και με νομότυπο τρόπο, γίνονταν Έλληνες παίκτες που δεν είχαν καμία σχέση με τη χώρα. Τι συμβαίνει? Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟ είναι έτοιμος να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα κάνοντας από το πουθενά Ελληνίδα την Τρίσα Σκίμπι. Η Αμερικανίδα βρίσκεται στην Ελλάδα 5 χρόνια, αλλά δεν πληροί τις προϋποθέσεις να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Με βάση, άλλωστε, την ισχύουσα νομοθεσία, η υπηκοότητα χορηγείται σε αλλοδαπούς με τους εξής όρους.
1. 8 χρόνια συνεχόμενης παραμονής στην χώρα
2. 5 χρόνια, αλλά έχοντας παντρευτεί Έλληνα ή Ελληνίδα
3. 3 χρόνια, με γάμο και ένα, τουλάχιστον, τέκνο.
Η περίπτωση της Σκίμπι δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, ούτε βεβαίως στις «ειδικές περιπτώσεις», όπου κατ’εξαίρεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών απονέμει την υπηκοότητα.
Οι πληροφορίες όμως που έχουν φθάσει στα αφτιά των ομάδων – ανταγωνιστριών του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, συμφωνούν στο ότι ο ΠΑΟ έχει βρει τρόπο να παρακάμψει όλα τα εμπόδια και να εμφανίσει τη Σκίμπι ως Ελληνίδα.
Λέγεται, λοιπόν, ότι ο δήμαρχος σε πόλη της περιφέρειας έχει εγγράψει (!!!) στα δημοτολόγια την μπασκετμπολίστρια του ΠΑΟ, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα η Σκίμπι θα αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και έτσι θα μπορέσει να αγωνιστεί σαν ελληνίδα στο πρωτάθλημα, άρα ο ΠΑΟ θα έχει το δικαίωμα να κάνει και κάποιες αλλαγές που έχει υπόψη, δυναμώνοντας στο έπακρο το ρόστερ του.
Αν όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα και απλά προέρχονται από ράδιο αρβύλα, είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά από ένα σκάνδαλο πρώτου βαθμού. Στα δημοτολόγια γράφονται μόνο Έλληνες πολίτες (όσοι δηλαδή έχουν την υπηκοότητα) άρα ο όποιος δήμαρχος έχει κάνει την παρανομία είναι υπόλογος. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για τις ευθύνες της ίδιας της αθλήτριας, που εν αγνοία της, ενδεχομένως, να έχει υπογράψει ορισμένα δημόσια έγγραφα.
Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν το σενάριο επιβεβαιωθεί και φυσικά πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες ομάδες αλλά και η ευαίσθητη σε τέτοια θέματα ομοσπονδία.
Basket lover
Μπορεί κάποιος-α να μας πει άλλες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν για να μπούμε στο πνεύμα κι εμείς οι πιο νέες; ohmy.gif
magickaminia
QUOTE(Basket lover @ Dec 7 2008, 23:17 ) *
Μπορεί κάποιος-α να μας πει άλλες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν για να μπούμε στο πνεύμα κι εμείς οι πιο νέες; ohmy.gif

Θα σου πω για την πιο σωστη και πιο επικερδη Ελληνοποιηση για το Γυναικειο μπασκετ. Μαρια Σαμορουκοβα , η οποια παντρευτηκε με Ελληνα και εφερε στο κοσμο και ενα πανεμορφο γιο . Η Μαρια ειναι η αιτια που πηγαμε με την συμμετοχη της για πρωτη φορα μετα απο χρονια σε Πανευρωπαικο στην Γαλλια δεν θυμαμαι την χρονια νομιζω το 2000 και με την παρουσια της μεχρι περσι στο αντιπροσωπευτικο συγκροτημα εφερε η Εθνικη μας τις μεγαλυτερες επιτυχιες της. Σημερα ειναι μελος του τεχνικου τημ των Εσπεριδων. Υπηρξε τελος παραδειγμα σωστου επαγγελματια και εφαλτηριο για την Διεθνη καριερα και αλλων κοριτσιων στο Εξωτερικο.
closv
QUOTE(Basket lover @ Dec 7 2008, 23:17 ) *
Μπορεί κάποιος-α να μας πει άλλες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν για να μπούμε στο πνεύμα κι εμείς οι πιο νέες; ohmy.gif



Ακομα πιο παλια περιπτωση ελληνοποιησης αυτη της Μουρντ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.