Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αποσύρθηκε ο Μποντίρογκα!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
sihainas
QUOTE(http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=51260)
Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έγραψε τίτλους τέλους στην τεράστια μπασκετική του καριέρα, στον εντός έδρας αποκλεισμό της Ρόμα από την Σιένα."Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αυτή την στιγμή. Θέλω μόνο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια πήρα μεγάλη χαρά από αυτό το σπορ και το διασκέδασα ιδιαίτερα", δήλωσε ο Σέρβος φόργουορντ.

"Έπαιξα, κέρδισα, έκανα αυτό που αγαπούσα περισσότερο", δήλωσε ο Ντέκι και συνέχισε: "Στην Ιταλία ξεκίνησα ουσιαστικά την καριέρα μου και εδώ την κλείνω. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου όλα αυτά τα χρόνια και με συνόδευσαν. Έχω μια ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλω να κάνω στο μέλλον μου, όμως, θα μιλήσω για αυτό τις επόμενες μέρες".
thrylos7
Πολύ ξαφνικό!

Δεν είναι και κανένας πιτσιρικάς, αλλά θα μπορούσε να παίξει άνετα 2-3 χρόνια ακόμη...

Thanks for the memories, Ντέγιαν!
spysta
Ευχαριστουμε Ντεγιαν.... 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
Aristofanis
Ευχαριστούμε Ντέγιαν!
soz
Ακόμα θυμάμαι τα 77.gif ‘‘Ντέγιαν Μποντιρόγκα εοε οε‘‘ 77.gif και ανατριχιάζω!!!!!

Θεός.Και πάνω απ’όλα,ΗΓΕΤΗΣ με όλη την σημασία της λέξης!!!!!!

Thanx for the memoriew dejan biggrin.gif
hagi
Εγώ θα του πω καλά να είναι σε ότι κάνει στη ζωή του.Σίγουρα ένας μεγάλος παίχτης με πολλές επιτυχίες αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε..Ο τρόπος παιχνιδιού του δηλαδή..Όμως σίγουρα θα είναι μια απώλεια.
soz
Apo superbasket.gr

Σε ηλικία 19 ετών, παιδί του πολέμου στην ραχοκοκαλιά της τότε Γιουγκοσλαβίας εγκατέλειψε με πόνο ψυχής την πατρίδα του και κέρδισε με το σπαθί του μία θέση ξένου στο ιταλικό πρωτάθλημα στο ρόστερ της Στεφανέλ Τριέστε, σκοράροντας 21.3 πόντους σε κάθε παιχνίδι.

· Τέσσερα χρόνια αργότερα κέρδισε το ιταλικό πρωτάθλημα, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

· Εγινε ο πρώτος ξένος σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού

· Χάρισε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως είναι η ιδανική υποδοχή σε ένα είδωλο, όταν το 2003 επέστρεψε στο κλειστό του Σπόρτιγκ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και από τις εκδηλώσεις του κόσμου, δάκρυσαν ακόμα και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Το πανό έγραφε: «Είσαι ένας από εμάς, γύρνα πίσω στο σπίτι σου»

· Πρωταγωνίστησε στο έπος του Παναθηναϊκού στη Μπολόνια το σε μία από τις πιο μαγευτικές ατομικές εμφανίσεις όλων των εποχών.

· Υποχρέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αστειευτεί, λέγοντας ένα απόγευμα ότι… «Μη μου μιλάτε για τις βολές του Ντέγιαν. Εχει να αστοχήσει σε βολή …πριν από τον δεύτεροι παγκόσμιο πόλεμο»

· Βρέθηκε ανάμεσά μας και ασπάστηκε τους πάντες αγόγγυστα, παρέα με την αγαπημένη του Ιβάνα, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της Μπολόνια, στον εορτασμό της Ανάστασης του Ιησού, την παραμονή του τελικού του φάιναλ φορ.

· Εθαψε μία για πάντα το ελιτίστικο οπαδικό modus vivendi των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι στο πρόσωπό του δεν είδαν απλά έναν μεγάλο παίκτη, αλλά τον άνθρωπο που σήκωσε επαναστατικά τη γροθιά, ανασύροντας το πνεύμα του μαχητή στον Παναθηναϊκό. Κάτι που έγινε και σε ένα παιχνίδι στη Γλυφάδα όταν επέστρεψε με δύναμη στην εξέδρα ένα μπουκάλι που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα.

· Αποδείχτηκε ότι είναι άνθρωπος κι όχι ρομπότ, σε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του, αρπάχτηκε στις μπουνιές με τον Μίλαν Τόμιτς, στον ημιτελικό των πλέι οφ του 2002 με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να χάσει ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε το είχε κλειδωμένο μέσα στο ΣΕΦ.

· Οδήγησε τον Ντόνι Νέλσον, στο περιθώριο του Ευρωμπάσκετ 2003 στη Σουηδία, να μας εξομολογείται από βάθος καρδιάς ως ασίσταντ κόουτς τους Ντάλας Μάβερικς, ότι η ομάδα του δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να πάρει τον Ντέγιαν στο Ντάλας, καθώς… «Αυτός ο τύπος έχει πολύ μεγάλα αρχ…»

· Εσπασε την αιώνια κατάρα της Μπαρτσελόνα, όταν με τον Ντέκι στο πλευρό της ξόρκισε τα φαντάσματα που την κυνηγούσαν και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, κέρδισε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

· Το όνομά του έγινε τίτλος τραγουδιού «Sex droga I Bodiroga», την ώρα που για πολλά χρόνια αγαπημένο σύνθημα των Σέρβων ήταν «Εχουμε μόνο έναν Θεό, το όνομά του είναι Ντέγιαν Μποντιρόγκα»

· Γεννήθηκε στο Ζρένιανιν στις 2 Μαρτίου 1973

· Ηταν συγγενής με τον Ντράζεν Πέτροβιτς καθώς ο παππούς του Ντέκι και η γιαγιά του Ντράζεν ήταν αδέλφια

· Αναγνώρισε την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα του

· Είναι θρύλος

· Είναι ένας ημίθεος της κοινωνίας των σπορ, μία «βιβλική» μορφή για όλα αυτά που κατάφερε, για το σεβασμό που έλαβε, για την προσωπικότητά του

· Είναι παλικάρι που η καρδιά του φούντωνε και δεν λιγοψυχούσε στα ζόρια

· ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ ΚΑΙ …ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΤΕΓΙΑΝ
grigoris
Μια σκοτεινή μέρα για το μπάσκετ γιατί σταμάτησε την ενεργό δράση ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους παίχτες όλων των εποχών.Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα φεύγει φορτωμένος με δεκάδες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις και το κυριότερο με την αγάπη του κόσμου να τον ακολουθεί καθώς όπου κι αν έπαιξε κατάφερε πολλά.

Αντίο μεγάλε Ντέγιαν.......
Green Warrior
Ντέγιαν σε ευχαριστούμε για τα τρια πρωταθλήματα ελλάδος τα 2 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και για λοσα προσέφερες την τετραετία 1998-2002. Απλά ο καλύτερος παίκτης της τελευταίας δεκαετίας και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ ΟΕΟΕ ΟΕ 77.gif 77.gif 77.gif
trefoil 13
Ντέγιαν σε ευχαριστώ που με έκανες Παναθηναικό...
Gravedigger
Αντίο σε 1 από τους μεγαλύτερους παίχτες των Ευρωπαικών γηπέδων...Ο απόλυτος ηγέτης...Ο λατρεμένος των οπαδών....Dejan θα είσαι πάντα στην καρδιά μας! 77.gif 77.gif 77.gif
man10
Αντιο Ντεγιαν...
Alexmei
sad-smiley-009.gif αντίο!
tsitum
Ενας απο τους καλυτερους παιχτες ολων των εποχων της Ευρωπης.

Ο παιχτης που ηξερες οτι θα ξεκινησει μια αργη διεισδυση κ παρ ολα αυτα δε μπορουσες να τον σταματησεις με τιποτα.

ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ αλλα για τους αντιπαλος οπαδους εκνευριστικα παιχταρας.

Αυτο το βλεμμα του λιγο πριν σηκωθει κ κοιταξει τη μπασκετα οταν σουταρε βολες θα μου μεινει αξεχαστο.Βλεμμα στο υπερπεραν πισω απο τη ρακετα αλλα κ χωρις να κοιταει τους απεναντι φιλαθλους.Κ το εκνευριστικο ειναι οτι ηξερες που θα καταληξει η βολη...

ΠΑΙΧΤΗΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ

Ρε Ντεγιαν τα χεις αλλα 3,4,5,6 χρονακια,ελα λιγο απο Ελλαδα...
enypnio
mporei kapoios na thimizei to pos efyge apo ton panathinaiko? me ti symfrazomena etsi giati gia kapoio kairo den ta parakolouthousa

ta gegonota
Igor
Ευχαριστουμε Μεγαλε Ντεγιαν..

Ελπιζω να σε ξαναδουμε στον Παναθηναικο ως μελος του τεχνικου τιμ. smile.gif
Dejan11
Η συγκίνηση που ένιωσα στο ματς με τη Ρόμα με έκανε να καταλάβω(λες και δεν ήξερα, λέμε τώρα! laugh.gif ) γιατί λατρεύω αυτόν τον παίχτη...

Once in Panathinaikos, Forever Panathinaikos...
mgg
Τεραστιος παικτης και φυσικα απο φοβερη 'σχολη'. Πιστευω πως καλα εκανε και σταματησε σε αυτην την ηλικια (34)(δεν ηταν και μικρος) γιατι ειχε αρχισει σιγα σιγα την κατηφορα (μονο με κατι σουτακια συμμετειχε σε πολλα ματς) και ισως και να τον πειραζε αυτο. Ετσι, θα μεινει ως ενας πολυ μεγαλος παικτης χωρις κανενας να μπορει να το αρνηθει αυτο. Τον ευχαριστουμε εμεις οι Παναθηναικοι και γιατι οχι και ολοι οι μπασκετικοι για οσα προσεφερε καθως ολοι αναγνωριζουν την αξια του.
Achilleas13
Το ευροπαϊκό μπάσκετ χανει έναν μεγάλο παίχτη
Ευχαριστούμε Dejan 77.gif 77.gif 77.gif
mgg
Ρε παιδια, μηπως θυμαται κανεις κανενα καλο συνθηματακι που φωναζαμε για τον Μποντιρογκα??
NBAholic
H υπογραφή μου σου κάνει; tongue.gif

Σοβαρά, το πιο γνωστό σύνθημα είναι το Σερβικό: "Sex i droga, Bodiroga".
Pierce
το οποιο εχει γινει και τραγουδι(!!!)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.