Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γερμανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
benchwarmer


Η μεγάλη επιστροφή. Όχι βέβαια της Γερμανίας, η οποία δεν έχει χάσει καμία διοργάνωση τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά του μεγάλου Dirk Nowitzki, ο οποίος θα δώσει το παρών για πρώτη φορά μετά το 2011 και για μόλις δεύτερη μετά το 2008. Η παρουσία του και μόνο δίνει άλλη αίγλη σε όλοκληρη τη διοργάνωση και αναπτερώνει βέβαια και τις ελπίδες των Γερμανών για κάτι καλό, σε συνδυασμό και με την παρουσία ενός δεύτερου ΝΒΑερ, του Dennis Schroeder. Η κληρωτίδα όμως δεν υπήρξε ιδιαίτερα φιλική μαζί τους, καθώς τους τοποθέτησε στον «όμιλο του θανάτου», από όπου για να προκριθούν θα πρέπει να αφήσουν έξω μία εκ των Ισπανίας, Σερβίας, Ιταλίας και Τουρκίας…


ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

1η θέση Ευρωμπάσκετ 1993
2η θέση Ευρωμπάσκετ 2005


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Robin Benzing

Height: 2.08
Date of Birth: 25/1/1989
Position: PF
Club (2014-15): Bayern Munich (Germany)

Anton Gavel

Height: 1.89
Date of Birth: 24/10/1984
Position: SG
Club (2014-15): Bayern Munich (Germany)

Niels Giffey

Height: 2.00
Date of Birth: 8/6/1991
Position: SF
Club (2014-15): ALBA Berlin (Germany)

Alex King

Height: 2.00
Date of Birth: 20/2/1985
Position: SF
Club (2014-15): ALBA Berlin (Germany)

Maodo Lo

Height: 1.92
Date of Birth: 31/12/1992
Position: PG
Club (2014-15): Columbia University (NCAA)

Dirk Nowitzki

Height: 2.13
Date of Birth: 19/6/1978
Position: PF
Club (2014-15): Dallas Mavericks (NBA)

Tibor Pleiss

Height: 2.17
Date of Birth: 2/11/1989
Position: C
Club (2014-15): FC Barcelona (Spain)

Heiko Schaffartzik

Height: 1.83
Date of Birth: 3/1/1984
Position: PG
Club (2014-15): Bayern Munich (Germany)

Dennis Schroeder

Height: 1.88
Date of Birth: 15/9/1993
Position: PG
Club (2014-15): Atlanta Hawks (NBA)

Karsten Tadda

Height: 1.90
Date of Birth: 2/11/1988
Position: SG
Club (2014-15): Brose Baskets Bamberg (Germany)

Johannes Voigtmann

Height: 2.11
Date of Birth: 30/9/1992
Position: C
Club (2014-15): Fraport Skyliners (Germany)

Paul Zipser

Height: 2.03
Date of Birth: 18/2/1994
Position: SF
Club (2014-15): Bayern Munich

Coach: Chris Fleming
Date of Birth: 3/3/1970
Nationality: USA

Ο επί χρόνια προπονητής της Μπάμπεργκ, ο οποίος και την έκανε γνωστή σε όλη την Ευρώπη, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον καυτό γερμανικό πάγκο, ο οποίος μετά την 10ετία Μπάουερμαν έχει αλλάξει τρεις προπονητές τα τελευταία τρία χρόνια...


Depth Chart

PG: Schroeder-Schaffartzik-Lo
SG: Gavel-Tadda
SF: King-Giffey-Zipser
PF: Nowitzki-Benzing
C: Pleiss-Voigtmann


Face Control

Πλεονεκτήματα:
1. Ντιρκ
2. Ντιρκ
3. Ντιρκ
4. Εκτός του Ντιρκ, υπάρχουν και άλλοι 2 παίχτες οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως πυλώνες αυτής της ομάδας. Μιλάμε φυσικά για τον Σρόντερ και τον Πλάις. Ο πρώτος σίγουρα δεν έχει ακόμα αρκετές παραστάσεις σε παιχνίδι ΦΙΜΠΑ, όμως έχοντας δίπλα του πότε τον Γκάβελ και πότε τον Σάφαρτζικ, δύο πολύ έμπειρους παίχτες (έστω και αν ο πρώτος είναι νέο μέλος της ομάδας, μέχρι πέρυσι ήταν Σλοβάκος), θα είναι πιο απελευθερωμένος να δείξει το ταλέντο του. Ο δε Πλάις είναι ένας από τους καλύτερους καθαρούς σέντερ στην Ευρώπη και νομίζω ότι δένει καλά και με τον Ντιρκ ως δίδυμο (θυμίζω το πετυχημένο παλιότερο δίδυμο με Φέμερλινγκ, από τον οποίο φυσικά και είναι και αναβάθμιση).

Μειονεκτήματα:
Δεν υπάρχει αρκετό βάθος στον πάγκο. Ειδικά στους ψηλούς οι απουσίες είναι πάρα πολλές (Τσίρμπες, Όλμπρεχτ, Χάρις, και δεν υπολογίζω καν τον Κάμαν), με αποτέλεσμα ο Ντιρκ να αναμένεται να ξεζουμιστεί, και πολύ πιθανό να αναγκαστεί να παίξει και στο 5, όπου λογικά θα φθαρεί και περισσότερο. Η εναλλακτική επιλογή πίσω από τον Πλάις είναι ο νεαρός Βόιγκτμαν, ο οποίος σε άλλη περίπτωση δεν θα έβλεπε την 12άδα ούτε με το κυάλι. Αντίστοιχα και στα φτερά υπάρχει μεν μία ποσότητα παιχτών, νομίζω όμως ότι η ποιότητά τους εγείρει ένα ερωτηματικό. Λύση(wink.gif της τελευταίας στιγμής ο Γκάβελ, ο οποίος βέβαια δεν είναι φτερό, όμως αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πολύ σε σχήμα με 2 καθαρά γκαρντ.
Όσο όμως και να αναλύσουμε τα πράγματα, το βασικό είναι η κατάσταση του ίδιου του Ντιρκ, η οποία στα φιλικά ενέγειρε κάποια ερωτηματικά…


Τα Αστέρια

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια:

Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες ακόμα, αλλά το αφήνω σε εσάς…


Ο Στόχος

Ο Ντιρκ επιστρέφει με έναν και μόνο σκοπό: να οδηγήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς του 2016. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται τουλάχιστον η 7η θέση, η οποία οδηγεί στο προολυμπιακό. Και στον συγκεκριμένο όμιλο, πρώτος και μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι η κατάκτηση μιας εκ των 4 πρώτων θέσεων που οδηγούν στους «16». Μετά βλέπουμε…


Το Ερώτημα

Η τελευταία φορά που βλέπουμε από την εδώ όχθη του Ατλαντικού τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο όλων των εποχών;
GK_23
Νομίζω πως η τύχη γύρισε την πλάτη στους Γερμανούς, όχι τόσο με τη δύσκολη κλήρωση αλλά με τους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Dirk πιστεύω πως έκανε συντήρηση δυνάμεων στα φιλικά, ξέρει καλύτερα ο ίδιος πότε πρέπει να είναι 100% έτοιμος.
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Sep 4 2015, 07:09 ) *
Νομίζω πως η τύχη γύρισε την πλάτη στους Γερμανούς, όχι τόσο με τη δύσκολη κλήρωση αλλά με τους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Dirk πιστεύω πως έκανε συντήρηση δυνάμεων στα φιλικά, ξέρει καλύτερα ο ίδιος πότε πρέπει να είναι 100% έτοιμος.


Οι Kleber, Theis και Harris ήταν οι πιο δυνατές τους απώλειες στα φόργουορντ. Τώρα αν οι King και Benzing κάνουν καλό τουρνουά δεν βλέπω πως μπορεί να αποκλειστούν.
Weekendman
QUOTE(ssoulliss @ Sep 4 2015, 12:23 ) *
Οι Kleber, Theis και Harris ήταν οι πιο δυνατές τους απώλειες στα φόργουορντ. Τώρα αν οι King και Benzing κάνουν καλό τουρνουά δεν βλέπω πως μπορεί να αποκλειστούν.


Ο Μπένζινγκ βολεύεται μια χαρά επιθετικά στην θέση του power forward, όπως είδαμε και στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά εγώ σκέφτομαι τον έρμο τον Νοβίτσκι, που κοντά στα 40 του πρέπει να παίξει άμυνα. Και άντε να αντέξει την παρουσία του Πλαις, που δεν φημίζεται για τις αμυντικές επιδόσεις του, με την λογική ότι υπάρχουν αρκετοί δεινόσαυροι σαν τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα στο τουρνουά. Αλλά το να χρησιμοποιηθεί ως 5αρι ο Νοβίτσκι, και να έχει παρτενέρ στην γραμμή των ψήλων τον Μπένζινγκ ,είναι μια δύσκολη πρόκληση για τον Ντίρκ. Με τον Ρόμπιν να είναι πιο μαλακός και από βούτυρο, και να είναι αμφίβολο αν μπορεί να κάνει καλύτερο box out , από μια δίμετρη άμμο, λόγω της γνωστής σωματικής ισχνότητας του…



aegeansheed
Αν και η εμπειρία μου από την Ευρωλίγκα και τους ψηλούς της γερμανικής ομάδας είναι μηδαμινή, θεωρώ ότι το δίδυμο Schroder - Nowitzki έχει τις προδιαγραφές να δουλέψει πολύ καλά το pnr και pnp. Ο Σρέντερ (επειδή έχουμε κάνει και σοβαρό σκάουτινγκ!) δουλεύει στους Hawks εδώ και δύο χρόνια σταθερά αυτό το παιχνίδι με Horford-Milsap που κάνουν σχεδόν το ίδιο καλά σε αυτό το στυλ.

Τον θεωρώ εξαιρετική προσθήκη στην εθνική του, γενικότερα θεωρώ τη Γερμανία με Nowitzki ικανή να κάνει ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, οποιαδήποτε βραδιά, σε παιχνίδι knock out, όσο ο Dirk φοράει αυτή τη φανέλα σε επίσημη διοργάνωση.
Air Kef
Την πιστεύω την Γερμανία κι ας έχει φαινομενικά μικρό ρόστερ. Αφού αποφάσισε να κατέβει ο Ντιρκ πιστεύω θα δώσει το 120% των δυνατοτήτων του και δεν θα κατέβει για παρέλαση. Στον δύσκολο όμιλο θα έχουν τον κόσμο μαζί τους και πιστεύω θα βάλουν από κάτω τουλάχιστον μία από Τουρκία και Ιταλία και ειδικά από την 3η θέση, θα αντιμετωπίσει ομάδες που μπορεί να κοντράρει.
Αν το δίδυμο Σρόντερ-Πλάις δώσει και αυτό το 100% του αναμενομένου οι Γερμανοί θα φτάσουν μακρυά.
minas gr
Κριμα για τη Γερμανια,
ας παρακολυθησουμε ολοι την τελευταια εμφανιση του μεγαλυτέρου ολων, του Dirk Nowitzki
σε καταπληκτικους αγωνες με Ισπανια Σερβια Ιταλια και Τουρκια. Μεγαλα ματς!
Weekendman


QUOTE(benchwarmer @ Sep 2 2015, 15:48 ) *
Coach: Chris Fleming
Date of Birth: 3/3/1970
Nationality: USA

Ο επί χρόνια προπονητής της Μπάμπεργκ, ο οποίος και την έκανε γνωστή σε όλη την Ευρώπη, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον καυτό γερμανικό πάγκο, ο οποίος μετά την 10ετία Μπάουερμαν έχει αλλάξει τρεις προπονητές τα τελευταία τρία χρόνια...


Δεν μπορεί κανείς να του αποδώσει ευθύνες ,για τις εμφανίσεις της Εθνικής Γερμανίας, δεδομένου του υλικού, και του οριακού τρόπου ,με τον όποιο χάθηκαν τα παιχνίδια ,απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Όμως ο τελικός απολογισμός, θα συμπεριλαμβάνει τα όπως αποδείχθηκαν μοιραία του λάθη να αφήσει μέσα τον Πλαις στην τελευταία άμυνα του αγώνα με την Σερβία, και το πολύ πρόωρο φάουλ ,στο τέλος του αγώνα με την Ιταλία, επειδή φοβήθηκε να μην ισοφαριστεί με τρίποντο.


Στα θετικά της φετινής Εθνικής Γερμανίας, το timing στην αλλαγή του μπασκετικού Βασιλία της, αφού όταν ακριβώς ο Νοβίτσκι φαίνεται να πνέει τα λοίσθια, ο Σρέντερ συνεχίζει το ηγετικό του έργο, χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. H τροφοδότηση των ψηλών, με καλή συνεννόηση μεταξύ των θέσεων 1 και 5. Και η μεγαλύτερη προσπάθεια στην άμυνα ,που δεν αποτυπώθηκε απαραίτητα στην στατιστική, αλλά ήταν εμφανής, με την περιφέρεια να είναι 1-2 κλάσεις ανώτερη στο κομμάτι της αμυντικής πίεσης από αυτήν του 2013.


Στα αρνητικά, η ανωριμότητα του Σρέντερ, εντός αγωνιστικού χώρου, γιατί οι πολλές ασσιστ, συνοδεύτηκαν εξίσου από πολλά λάθη, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Ιταλία, μαζί με ότι η Γερμανία δεν είχε την κατάλληλη ομάδα για να τον αξιοποιήσει στο 100%. Αφού στο σετ παιχνίδι, δεν είχαμε το όπλο προηγούμενων ομάδων της Γερμανίας , δηλαδή το καλό σουτ, το όποιο π.χ. το 2013 ήταν πάνω από 40% ευστοχία, και φέτος κάτω από 30%, Ενώ και στους αιφνιδιασμούς. Ο Σρέντερ είναι ο πιο γρήγορος γκαρντ της διοργάνωσης, όμως οι συμπαίκτες του , δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του, και να μετουσιώσουν , την παρουσία του, σε περισσότερους πόντους από γρήγορο παιχνίδι.
ssoulliss
Δε θα μάθουμε ποτέ πως θα ήταν η Γερμανία αν είχε τους με Kleber, Theis, Harris στα φόργουορντ και Zirbes στους ψηλούς.
Για αυτές τις χώρες που δεν υπάρχει και η πληθώρα των καλών παικτών είναι ζήτημα οι απουσίες.

Πάντως η επιλογή Γκαβέλ δε νομίζω ότι δικαίωσε τη Γερμανική ομοσπονδία. Και γενικά τα γκαρντ της Γερμανίας εκτός του Σρόντερ ήταν κάτω του αναμενόμενου (Σάφαρτζικ).
ssoulliss
Ο Ντιρκ αφήνει ένα παραθυράκι για συμμετοχή και του χρόνου!

QUOTE
If there is a slight chance to play next summer, if there is a pre-Olympic tournament here in Germany, then that's for sure my last time playing


QUOTE
I actually grew up watching all the European championships, I was a huge fan of Nikos Galis.


QUOTE
"Βut now, I've heard that there is a chance [for Germany] to get a wild card to host a pre-Olympic tournament [Olympic Qualifying Tournament]."

"So we'll just have to wait to see, or come back together next summer and talk about it."

"But for me, in my head, at the end, that was it. "
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.