Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
chrisafr9

Η Εθνική ομάδα B Γυναικών συμμετέχει στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες 2009.
Το Τεχνικό επιτελείο της Εθνικής αποτελούν οι:
Προπονητής: Κλιγκοπούλου Σοφία
Βοηθός Προπονητή:


chrisafr9

Κλήσεις για Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών

Οι παρακάτω αθλήτριες κλήθηκαν να βρίσκονται στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ για προπονήσεις και φιλικά της Μεσογειακής Ομάδας Γυναικών την Πέμπτη 21/5/2009 και ώρα 18:00:

Σταυρίδου (Απόλλων Πτολεμαΐδος), Τζεγιαννάκη (Άρης Χολαργού), Γκότζη, Χαλιβέρα, Σπανού (Πανιώνιος), Βλάνη, Τετενέ (Παλαιό Φάληρο), Μπαλτά (Παναθηναϊκός), Κυριτσάκα (Ολυμπιάδα Λάρισας), Μπόνη, Χατζηγιακουμή (Εσπερίδες), Ισκιόγλου (Αστέρας Εξαρχείων), Βαλαντάση (Αμαρυλλίς), Μπαρμπερίδου (Πρωτέας Βούλας), Πατεράκη (ΔΑΣΑΛ).

Το πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων:

Πέμπτη 21/5/2009 Προπόνηση 18:00-20:00 (ΟΑΚΑ)
Παρασκευή 22/5/2009 Προπόνηση 18:00-20:00 (ΟΑΚΑ)
Σάββατο 23/5/2009 Προπόνηση 10:00-12:00 και 18:30-20:30 (ΟΑΚΑ)
Κυριακή 24/5/2009 Προπόνηση 9:30-11:00 (ΟΑΚΑ)
Κυριακή 24/5/2009 Αγώνας με University of Wisconsin-Green Bay 19:00 (Γλυφάδα)
Δευτέρα 25/5/2009 Αγώνας με University of Wisconsin-Green Bay 19:00 (Γλυφάδα)


16οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2009
Ημερομηνία: 27/06-02/07/2009
Συμμετέχουν 7 Ομάδες χωρισμένες σε 2 Ομίλους:
Α’ Όμιλος: Κροατία, Αλβανία, Ιταλία
Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία, Μάλτα

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής ομάδας Γυναικών είναι:
Α φάση των αγώνων
27/06/2009 Ελλάδα - Μάλτα
28/06/2009 Ελλάδα - Σερβία
29/06/2009 Ελλάδα - Τουρκία
Αγώνες κατάταξης
30/06/2009 Ελλάδα -
2/07/2009 Ελλάδα -
nestoras kommatos
Να σημειωσω εδω οτι στις κοπελες που κληθηκαν για τη Μεσογειακη ομαδα των γυναικων συμπεριλαμβανονται και δυο κοπελες απο τη Λαρισα, η Κυριτσακα της Ολυμπιαδας Λαρισας και η Χαλιβερα του Πανιωνιου. Αμφοτερες ξεκινησαν απο την Ολυμπιαδα Λαρισας.


Καλη επιτυχια στην ομαδα!
chrisafr9
Κλήσεις για Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών

Οι παρακάτω αθλήτριες κλήθηκαν να βρίσκονται στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ για προπονήσεις και φιλικά της Μεσογειακής Ομάδας Γυναικών την Πέμπτη 21/5/2009 και ώρα 18:00:

Σταυρίδου (Απόλλων Πτολεμαΐδος), Τζεγιαννάκη (Άρης Χολαργού), Γκότζη, Χαλιβέρα, Σπανού (Πανιώνιος), Βλάνη, Τετενέ (Παλαιό Φάληρο), Μπαλτά (Παναθηναϊκός), Κυριτσάκα (Ολυμπιάδα Λάρισας), Μπόνη, Χατζηγιακουμή (Εσπερίδες), Ισκιόγλου (Αστέρας Εξαρχείων), Βαλαντάση (Αμαρυλλίς), Μπαρμπερίδου (Πρωτέας Βούλας), Πατεράκη (ΔΑΣΑΛ).


Ίσως έχουμε και κάποιες προσθήκες από την Εθνική ομάδα μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού.
basket4
Έλενα Βλάνη: Για Θεσσαλονίκη... Πεσκάρα! PDF Print E-mail
Written by Barbara Liakou
Saturday, 23 May 2009 11:30

Ο εναλλακτικός τίτλος θα μπορούσε να είναι «η ζωή της μια βόλτα». Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αφήσει την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα και από την πρωτεύουσα ετοιμάζεται για την Πεσκάρα! Μέσα από μικρές και μεγάλες διαδρομές στη διάρκεια της σεζόν, με ανηφόρες και κατηφόρες, το δρομολόγιο προς το ΟΑΚΑ είναι από τα πιο ευχάριστα!

Η Έλενα Βλάνη κάπου ανάμεσα σε πρωινές και απογευματινές προπονήσεις μίλησε στο «weplayball» για την Μεσογειακή ομάδα, το... εναλλακτικό παιχνίδι που καλύπτει τις αδυναμίες, τη Σοφία Κλιγκοπούλου, αλλά και την ομάδα που συμφώνησε να παραμείνει και την επόμενη σεζόν. Εκεί όπου ξεκίνησε την... βόλτα στην Αθήνα, δηλαδή στο Π. Φάληρο.


* Τι είναι πιο ισχυρό στο τέλος μιας κουραστικής και επίπονης σεζόν; Το κίνητρο να παίξεις για την Εθνική ή η ανάγκη για ξεκούραση;

«Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα μέσα στη σεζόν από ένα πρόβλημα στο πέλμα, ωστόσο νομίζω ότι πάει καλύτερα και θα μπορέσω να είμαι παρούσα στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας. Σίγουρα είναι μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή σε μια διοργάνωση, όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες, οπότε παραμερίζεται η ανάγκη για ξεκούραση».

* Στην ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στους Μεσογειακούς θα προστεθούν κορίτσια και από την Εθνική Γυναικών, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό το ποιες. Πώς σκέφτεσαι την προσπάθειά σου για μια θέση στην 12αδα, τη στιγμή που δεν γνωρίζεις πόσες και ποιες ανταγωνίζεσαι;

«Γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως θα έρθουν κι άλλες κοπέλες από την Εθνική ομάδα για να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας. Αυτό το γεγονός θα προσδώσει ακόμα περισσότερο ανταγωνισμό στην προετοιμασία κι εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μια θέση στην δωδεκάδα».

* Μπορεί το κλασικό πρόβλημα όλων των γυναικείων Εθνικών ομάδων, που είναι η έλλειψη ψηλών, να καλυφθεί με την καλή περιφέρεια; Ποιο βλέπεις να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας;

«Είναι προφανές το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα της θέση των ψηλών, δεδομένου ότι οι άλλες χώρες υπερτερούν στα ύψη. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής γυναικών! Η δική μας λύση είναι να στηριχτούμε στην ταχύτητα και στην καλή μας άμυνα».

* Πόσο σας βοηθάει το γεγονός ότι έχετε προπονήτρια μια γυναίκα και ακόμα κυριότερα μια πρώην παίκτρια;

«Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε προπονήτρια την Σοφία. Το γεγονός ότι είναι γυναίκα μάς βοηθάει να είμαστε πιο άνετες για κάθε μας πρόβλημα, αφού ξέρουμε ότι θα μας καταλάβει αμέσως. Αυτό κάνει τη συνεργασία ευκολότερη... Μπορεί να καταλάβει τις παραξενιές μιας γυναικείας ομάδας και να βρει το κουμπί μας! Προπονητικά, έχει πολλά να μας δώσει και το γεγονός ότι ήταν παίκτρια μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν την κάνει ιδιαίτερα μεταδοτική σε όσα θέλει να μας περάσει».



«Θα γίνω καλύτερη»!

Την ώρα που η Έλενα Βλάνη θα προετοιμάζεται για τους Μεσογειακούς Αγώνες, η... τύχη της θα δουλεύει! Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπει εκείνη. Το Π. Φάληρο κινείται στην αγορά για να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για την επόμενη σεζόν, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και ίσως λιγότερες ευκαιρίες. Η 23χρονη γκαρντ δεν αγχώνεται και εξηγεί στο «weplayball» τους λόγους που αποφάσισε να μείνει στην ομάδα των νοτίων προαστίων, αλλά και γιατί θα τη βοηθήσει η παρουσία πολλών ποιοτικών παικτριών.

* Έπαιξες δύο χρόνια στην Α1 με τον Ηρακλή και μια σεζόν με το Π. Φάληρο. Από έναν βασικό ρόλο σε μια ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία και πέρυσι υποβιβάστηκε πήγες σε έναν συμπληρωματικό σε μια ομάδα που σε μεγάλο βαθμό πρωταγωνίστησε. Ποια από τις τρεις σεζόν στην Α1 θεωρείς ότι σε βοήθησε περισσότερο;

«Οι δύο χρονιές μου στον Ηρακλή με βοήθησαν πάρα πολύ γιατί ήμασταν νεαρές κοπέλες που παίζαμε στην Α1 και παλεύαμε κάθε παιχνίδι για να μείνουμε στην κατηγορία. Όταν πήρα την απόφαση να έρθω στο Φάληρο, γνώριζα πως δεν θα είχα το ρόλο που είχα στον Ηρακλή. Ήρθα εδώ για να προσπαθήσω, δουλεύοντας σε άλλο επίπεδο και με μεγαλύτερο ανταγωνισμό, με στόχο να γίνω καλύτερη. Και οι τρεις χρονιές με ωφέλησαν πολύ».

* Συμφώνησες να παραμείνεις για δεύτερη σερί σεζόν στο Π. Φάληρο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά και ο ανταγωνισμός για τη θέση σου να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Τι ήταν εκείνο που έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να ανανεώσεις;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τους ανθρώπους του Φαλήρου, από τη διοίκηση και από τον προπονητή μου. Πιστεύω πως αν τα πάω καλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα μου δοθούν οι ευκαιρίες να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο και θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που θα με κάνει καλύτερη. Εκείνο που προέχει και που εύχομαι είναι να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς».

απο weplayball.gr
chrisafr9

Φιλική ήττα για τη Μεσογειακή ομάδα Γυναικών

Η Μεσογειακή ομάδα Γυναικών ηττήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν Green Bay με 74-55 στο ΕΑΚ Γλυφάδας. Τη Δευτέρα 25/5/2009 θα γίνει νέο φιλικό με το ίδιο πανεπιστήμιο στο ΕΑΚ Γλυφάδας.
Τα δεκάλεπτα: 10-24, 25-41, 42-57, 55-74
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου, Γερεουδάκης): Τζεγιαννάκη 10, Βλάνη 3 (1), Γκοτζή 5, Μπαρμπερίδου 3 (1), Γιαννοπούλου 9 (1), Χαλιβέρα 7 (1), Κυριτσάκα 2, Μπόνη 3 (1), Χατζηγιακουμή 5 (1), Σπανού 4, Ιακιόγλου 2, Πατεράκη 2, Βαλαντάση.

basket.gr

chrisafr9

Ηττα για τη Μεσογειακή Γυναικών

Η Μεσογειακή ομάδα των γυναικών σε φιλικό που έγινε στο ΕΑΚ Γλυφάδας ηττήθηκε από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν Green Bay με 68-59.
Δεκάλεπτα: 12-14, 27-33, 39-52, 59-68
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου, Γερεουδάκης): Τζεγιαννάκη 3, Βλάνη 4(1) , Γκότζη 4(1), Μπαρμπερίδου 5, Γιαννοπούλου 14(2), Χαλιβέρα 17(3), Κυριτσάκα, Μπόνη, Βαλαντάση, Χατζηγιακουμή, Σπανού 6(1), Ισκίογλου 6(1).
...
sch
Η Ομάδα Γυναικών που θα πάρει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν την Πεσκάρα της Ιταλίας (27/6-2/7) μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σοφία Κλιγκοπούλου και Γιάννης Γερεουδάκης έχουν καλέσεις τις εξής αθλήτριες:

ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ ΑΡΓΥΡΩ 1,83 1986 Γ.Σ. ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ
ΒΛΑΝΗ ΕΛΕΝΑ 1,73 1986 Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1,85 1984 Α.Π.Σ. SIEMENS
ΓΚΟΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 1,70 1987 Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΕΪΒΕΡΙ ΝΙΚΗ 1,65 1986 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡ.
ΙΣΚΙΟΓΛΟΥ ΕΛΙΝΑ 1,87 1986 Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΚΥΡΙΤΣΑΚΑ ΜΑΡΙΑ 1,75 1984 Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1,81 1984 Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΜΠΟΝΗ ΜΑΡΗ ΡΟΖΑ 1,80 1986 Α.Ε. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
ΤΕΤΕΝΕ ΜΑΡΙΑ 1,93 1990 Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟ
ΤZΕΓΙΑΝΝΑΚΗ ΘΕΩΝΗ 1,64 1985 Α.Κ.Ο. ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ 1,80 1986 Γ.Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΧΑΛΙΒΕΡΑ ΤΑΝΙΑ 1,78 1985 Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

basket.gr
chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Αναχώρηση για την Ιταλία



Η Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών αναχωρεί την Πέμπτη το μεσημέρι με τελικό προορισμό την Πεσκάρα όπου φιλοξενούνται οι Μεσογειακοί Αγώνες. Οι παίκτριες που αποτελούν την ελληνική ομάδα είναι οι: Δήμητρα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Γλυνιαδάκη, Ζωή Δημητράκου, Νίκη Έιβερι, Ιουλίτη Λολίτα Λύμουρα, Μαριρόζα Μπόνη, Πελαγία Παπαμιχαήλ, Ευδοκία Σταμάτη, Ναυσικά Σταυρίδου, Κατερίνα Σωτηρίου, Νατάσα Γκοτζή, Σουλτάνα Χαλιβέρα. Προπονήτρια της ομάδας είναι η Σοφία Κλιγκοπούλου και συνεργάτης ο Γιάννης Γερεουδάκης.

Συνοδοί των ομάδων είναι οι Δημήτρης Αγγελόπουλος και Δημήτρης Καρβέλας, γιατρός της ομάδας είναι ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και φυσιοθεραπευτές ο Βασίλης Καπώνης και η Νικολέτα Σίνα.


chrisafr9

Άνετη νίκη για την ομάδα μας με μεγάλη διαφορά!
chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Άνετη νίκη επί της Μάλτας

Επιτυχημένο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας των γυναικών στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πλαίσιο του Β’ ομίλου συνέτριψε με 102-57 τη Μάλτα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να είναι εμφανής. Η ομοσπονδιακή τεχνικός Σοφία Κλιγκοπούλου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η Σοφία Κλιγκοπούλου τόνισε: «Ηταν ένας αγώνας στον οποίο υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Για μας οι αγώνες ξεκινούν ουσιαστικά αύριο με αντίπαλο τη Σερβία».

Τα δεκάλεπτα: 34-15, 58-32, 78-45, 102-57

Ελλάδα (Κλιγκοπούλου – Γερεουδάκης): Εϊβερι 8, Σταμάτη 7 (1), Δημητράκου 8 (1), Γκότζη 13 (3), Σταυρίδου 4 (1), Χαλιβέρα 8 (2), Παπαμιχαήλ 10, Λύμουρα 10 (2), Σωτηρίου 11 (2), Γιαννοπούλου 11 (1), Μπόνη 10 (2), Μπαρμπερίδου 2.
* Αύριο στις 5.30μ.μ. η Μεσογειακή Γυναικών αντιμετωπίζει τη Σερβία.
...
basket.gr
chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Νίκη επί της Σερβίας

Τη δεύτερη νίκη της στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας σημείωσε η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πλαίσιο του Β Ομίλου επικράτησε με 57-53 της Σερβίας και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η εθνική είχε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Σερβία, η οποία ακόμα και όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε, οι Ελληνίδες παίκτριες βρήκαν τις λύσεις και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Πολύ καλή παρουσία για την Ελλάδα είχε η Κατερίνα Σωτηρίου, η οποία σημείωσε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα και πέντε κοψίματα.

Μετά το τέλος η προπονήτρια της εθνικής Σοφία Κλιγκοπουλου τόνισε:
Ήταν μια σημαντική νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα και ενώ ήμασταν μπροστά στο 30 με δώδεκα πόντους, όταν η Σερβία πίεσε, οι παίκτριές έδειξαν ψυχραιμία, είχαν καθαρό μυαλό και έβαλαν τα τελευταία κρίσιμα καλάθια.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 23-33, 38-50, 53-57
Σερβία (Μάρκοβιτς): Πέτροβιτς 21 (8ρ.), Ντούσανιτς 3 (1), Ζιβάνοβιτς 2, Μπογκίτσεβιτς 12, Γιοβάνοβιτς Ν. 3(1), Γιοβάνοβιτς Γ., Καρακάσεβιτς, Παλίγκοριτς, Ντάμποβιτς 12, Αϊντούκοβιτς
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου - Γερεουδάκης): Σταμάτη, Δημητράκου 13 (1τρ., 7ρ.), Χαλιβέρα, Παπαμιχαήλ 15 (1τρ., 7ρ.), Λύμουρα 9 (6ρ., 6ασ..), Σωτηρίου 20 (4/5τρίπ., 7ρ., 5κ..), Γιαννοπούλου.

* Αύριο στις 5.30μ.μ. η εθνική αντιμετωπίζει την Τουρκία, με νίκη κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου και προκρίνεται στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ γυναικών.







chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Ελλάδα-Τουρκία 87-63

Η ομάδα Γυναικών επιβλήθηκε της Τουρκίας 87-63 στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Δεκάλεπτα: 19-14, 23-21, 24-14, 21-14
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου): Έιβερι 2, Σταμάτη 16, Δημητράκου 10, Γκοτζή 3, Σταυρίδου, Χαλιβέρα 14, Παπαμιχαήλ 11, Λύμουρα 10, Σωτηρίου 12, Γιαννοπούλου 7, Μπόνη 2
Τουρκία: Τουράν 10, Τσολάκογλου 7, Καρατάς, Ασκίν, Νταλγκαλάρ 5, Τασμπάς 14, Γιουκσέλ 5, Γκιουλέρ 19, Γκεζέρ 3, Ιμπέκ, Οζτούρκ

Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί αύριο στις 8μ.μ. με τον ηττημένο της αναμέτρησης Ιταλία-Κροατία.

basket.gr
chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Ηττα από την Ιταλία 60-63

Δεν κατάφερε η εθνική ομάδα να περάσει στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 63-60 από την οικοδέσποινα Ιταλία η οποία χρειάστηκε και τη βοήθεια της διαιτησίας στο τέλος προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης.

Οι παίκτριες της εθνικής παρουσιάστηκαν αγχωμένες κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η γηπεδούχος ομάδα η οποία προηγήθηκε με 44-35 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Οι διεθνείς όμως βρήκαν τις λύσεις, μείωσαν σε 48-47 και 61-60 1.47 από το τέλος. Στο χρόνο που απέμενε η εθνική προσπάθησε, αλλά η Ιταλία έχοντας και τη βοήθεια από τους διαιτητές πήρε τη νίκη με 63-60 και την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 19-19, 31-36, 47-50, 60-63
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου - Γερεουδάκης): Σταμάτη 6, Δημητράκου 12 (10ρ.), Χαλιβέρα 2, Παπαμιχαήλ 16, Λύμουρα 10 (6ρ., 5ασ.), Σωτηρίου 11 (1), Μπόνη 3 (1).
Ιταλία: Σκιάκα 2, Φραντσίνι 2, Πάστορε 4, Μπαλαρντίνι 17 (3), Μόντικα, Νανταλίν 8 (7ρ.), Μαουριέλιο, Μασκιάντρι 18 (2), Ζανόν 2, Μενεγκέλ 3, Ραμόν 7.

Μετά το τέλος του αγώνα η ομοσπονδιακή τεχνικός Σοφία Κλιγκοπούλου τόνισε:
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παρουσιάστηκε νευρική στο παρκέ, όμως στο δεύτερο μειώσαμε και περάσαμε μπροστά. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και έγιναν κάποια λάθη. Στο τέλος είναι η αλήθεια ότι η διαιτησία έπαιξε έδρα. Τώρα εμείς έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε το ματς με την Κροατία, καθώς θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με το μετάλλιο.

Η εθνική γυναικών την Πέμπτη στις 5.30μ.μ. θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την Κροατία.

chrisafr9

Μεσογειακή Γυναικών: Ήττα από την Κροατία

Δεν τα κατάφερε η εθνική γυναικών στον μικρό τελικό των Μεσογειακών Αγώνων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε από την Κροατία με 77-62 και έμεινε εκτός βάθρου.
Η εθνική ομάδα έκανε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στον αγώνα με συνέπεια η Κροατία να προηγηθεί εμ 17-2. Οι παίκτριες της Σοφίας Κλιγκοπούλου, ωστόσο, δεν τα παράτησαν και με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα μείωσαν σε 22-21. Η ψαλίδα στη διαφορά άρχισε να ανοίγει για να φτάσει στην τρίτη περίοδο στο 47-28 με τις Ελληνίδες παίκτριες να μην μπορούν να βρουν τρόπους αντίδρασης.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 39-24, 60-42, 77-62
Κροατία (Μπράλιτς): Ίβεζιτς 15 (1τρίπ., 7ρ.), Γέλαβιτς 9 (1), Περίσα 2, Τσάκιτς 12 (2τρίπ., 6ρ.), Μπούρα, Λόκας 6 (2), Τσίγκλαρ 2, Μισούρα 2, Σλίσκοβιτς 15, Μάζιτς 8 (10ρ., 5λ.), Ιβάνκοβιτς, Πάβετιτς 6
Ελλάδα (Κλιγκοπούλου - Γερεουδάκης): Σταμάτη 1, Δημητράκου 10 (2), Σταυρίδου, Χαλιβέρα 3 (1), Παπαμιχαήλ 21 (5ρ.), Λύμουρα 11 (5ρ., 5λ.), Σωτηρίου 3 (1), Γιαννοπούλου, Μπόνη 13 (4/10τρίπ.), Μπαρμπερίδη
...

basket.gr
a.n.r00u *n-e*
δεν πειράζει ρε κορίτσια οτι κ να κάνετε εμείς σας αγαπάμε.....smile.gif και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!! για όλη την προσπαθεια σας...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.