Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (u16-u17)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
KingCrimson
Εγω παντως μια χαρα τη βλεπω την ομαδα και με σωστη νοοτροπια
Στο 1-2-3 ολοι ειναι σε καλο επιπεδο για την ηλικια τους, ο Καλογηρος βεβαια χλωμο να κανει καριερα σαν 4αρι, θα πρεπει να κατεβει
Δε ξερω κατα ποσο μεγαλυτερο ταλεντο ειχε η εφηβων, οκ εκτος απο Ρογκαβο, που ουσιαστικά πέσαν και κατηγορία
Highlow45
QUOTE (KingCrimson @ Aug 15 2018, 03:10 ) *
Εγω παντως μια χαρα τη βλεπω την ομαδα και με σωστη νοοτροπια
Στο 1-2-3 ολοι ειναι σε καλο επιπεδο για την ηλικια τους, ο Καλογηρος βεβαια χλωμο να κανει καριερα σαν 4αρι, θα πρεπει να κατεβει
Δε ξερω κατα ποσο μεγαλυτερο ταλεντο ειχε η εφηβων, οκ εκτος απο Ρογκαβο, που ουσιαστικά πέσαν και κατηγορία

Νταξει δεν ξέρω αν είναι αυτό, πάντως η εφήβων είχε πολύ περισσότερο ταλέντο,αλλά αυτό της στοίχησε.
Η Παιδων μπορεί να μην έχει τόσο ταλέντο,αλλά βλέπω παιδιά που αφηφανε τα ατομικά τους στατιστικά και ποσοστά,νοιάζονται για τον συμπαίκτη τους και κυριολεκτικά παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους.Και αυτό γιατί είναι ακόμα παίδες,δεν έχουν συμβόλαια στη μέση,δεν τους νοιάζουν ολα αυτά και παίζουν ελεύθερα και πάνω απ' όλα με ψυχή.
Η Εφήβων απλά νοιαζόταν για τα στατιστικά ,και για αυτό χαραμιστηκε.
polykos
Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αλλάξω οθόνη στον υπολογιστή μου.

Σημ. Με την Εσθονία παίζαμε!!!
mpek
QUOTE (Highlow45 @ Aug 15 2018, 09:06 ) *
Νταξει δεν ξέρω αν είναι αυτό, πάντως η εφήβων είχε πολύ περισσότερο ταλέντο,αλλά αυτό της στοίχησε.
Η Παιδων μπορεί να μην έχει τόσο ταλέντο,αλλά βλέπω παιδιά που αφηφανε τα ατομικά τους στατιστικά και ποσοστά,νοιάζονται για τον συμπαίκτη τους και κυριολεκτικά παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους.Και αυτό γιατί είναι ακόμα παίδες,δεν έχουν συμβόλαια στη μέση,δεν τους νοιάζουν ολα αυτά και παίζουν ελεύθερα και πάνω απ' όλα με ψυχή.

Εγώ βλέπω ακόμη έναν παράγοντα: Η Εφήβων έπαιζε με τη Γαλλία ενώ η Παίδων με την Εσθονία. Και για να μην ξεχνάμε η εφήβων στην πρώτη φάση έκανε δύο νίκες ενώ η Παίδων έκανε μία νίκη. Τα υπόλοιπα περί νοοτροπίας, ταλέντου και ομαδικότητας ή ατομικότητας τα ακούω βερεσέ: Στο ίδιο περιβάλλον μαθαίνουν ( ; ) όλοι το ίδιο μπάσκετ.

QUOTE (Highlow45 @ Aug 15 2018, 09:06 ) *
... Και αυτό γιατί είναι ακόμα παίδες,δεν έχουν συμβόλαια στη μέση,δεν τους νοιάζουν ολα αυτά και παίζουν ελεύθερα και πάνω απ' όλα με ψυχή.

Και κάτι ακόμη: Αυτό το "παίζουν ελεύθερα" που το εντόπισες ; Εγώ βλέπω επιθετικά αφοσίωση στο σύστημα και στην άμυνα "ταμπούρι". Αυτό δεν είναι που λέμε στο χωριό μου "ξυλίκι" ;
Kostasbvb
Ρε παιδιά έλεος με τις κριτικές με 12 στα 70 τρίποντα σε 4 αγώνες μιλάτε για ποιότητα μπάσκετ και κάτι άλλο ο κολοβεροσ μου φενεται σαν κάποιος να προσπαθεί να τον κρύψει!!!!
storm2
Ηττα με 61-41 απο την Ισπανια που ειναι φαβορι για το χρυσο.

Στατιστικα του αγωνα http://www.fiba.basketball/europe/u16/2018...ce#tab=boxscore

Στις αξιοσημειωτες διαφορες βλεπω στα τριποντα μολις 8% ευστοχια (kostasbvb τα εχεις πει) ενω οι αντιπαλοι ειχαν 32%. Στα αμυντικα rebounds εμεις μαζεψαμε 24 ενω οι Ισπανοι 42.

Ψηλα το κεφαλι παιδια, μπραβο για την προσπαθεια.
Kostasbvb
Τέλος και αυτό!!! Μπράβο στα παιδιά!!!! Όσο για το κόουτς και τις επιλογές του το μπάσκετ αυτό έχει τελειώσει ξύλο.. ξύλο... ξύλο.. Τι να πω στην επόμενη διαλογή να πάρει παιδιά από την άρση βαρών!!!! Έτσι μπορεί να σταματήσει μια καλή ομάδα... 40 πόντοι δεν επιτρέπεται.. 8%στο τρίποντο δεν επιτρέπεται!!!
Hip
Θα πω οτι ειπα και στους εφηβους, με τις διαφορες που υπαρχουν αναμεσα στις δυο ομαδες, αυτη η στανη αυτο το γαλα βγαζει, δεν χρειαζονται υπερβολες. Ξεραμε απ την αρχη πως η φουρνια των 2002 δεν ειναι και η καλυτερη που εχει βγει. Παρ ολα αυτα μπηκε στην 8αδα λογο καλης διασταυρωσης, που δεν ειχε η εφηβων. Το ζητημα παραμενει για μενα για το πιο ακριβως μπασκετ θελουμε να βγαλουμε σαν χωρα. Θα προτιμουσα σαφως να χασει η ομαδα με 100-70 και να προσπαθησει να παιξει καπως πιο ομορφα, παρα να προσπαθει να καταστρεφει το παιχνιδι των αντιπαλων για να καταφερει να πετυχει ενα αποτελεσμα αμφιβολου σημασιας. Γι αυτο το θεμα σιγουρα δεν φταινε σε πρωτο βαθμο οι παιχτες, αλλα θα ελεγα ουτε και οι προπονητες των εθνικων. Καποιο τους επιλεγουν και καποιοι θετουν τους στοχους. Αν ο στοχος ειναι να πετυχεις καποιες νικες, ασχετα απο το μπασκετ που παρουσιαζεις και την προοπτικη που δινεις στους παιχτες για το μελλον τους, τοτε μαλλον κατι δεν ειναι σωστο. Βεβαια ξαναλεω, προσωπικες οι αποψεις και τα γουστα, οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. smiley.gif

ΥΓ Δεν αποκλειω νικη αυριο με τους Λετονους που ναι μεν σουταρουν λιγο καλυτερα απο το τριποντο (καλα παιδες ειναι, δεν ειναι και οι Γουοριορς) αλλα δεν εχουν κανα σεντερ φοβητρο. Ψηλουλης ο Χελμανις, αλλα δεν ξερω αν αντεχει το ξυλο ( τον τσακισαν σημερα οι τουρκοι, μονο τριποντα σουταρε). Μεχρι εκει βεβαια γιατι μετα Σερβοι και Λιθουανοι ειναι κομματακι καλυτεροι. Οι Τουρκοι με τις ντουλαπες κατω απ τα καλαθια φτασανε ημιτελικους. Κανα δυο τετοιους να εχεις και προχωρας στα παιδικα. Μετα αρχιζουν τα δυσκολα...
Gkos
Εμένα πάντως που δεν είδα το ματσάκιον(μετά τους ομίλους δεν άντεξα και σταμάτησα) ,δεν κτκου φαίνεται άσχημο το αποτέλεσμα.
Οι Ισπανοί σε όλες τις αναμετρήσεις τους νικούσαν 20π από το ημίχρονο(μην πω από το 10λεπτο) και μεις καταφέραμε να βλέπουν την πλάτη μας ως την ανάπαυλα.
Αν δεν τουβλάραμε και τόσο(πάλι) ,θα ήταν ακόμα πιο τιμητική η ήττα.

Υ.γ. Βαριέμαι να ψάξω και να ανασύρω κείμενα μου από τελικούς παίδων(τόσο της ΕΣΚΑ όσο και της ΕΣΚΑΝΑ) προ διετίας και τριετίας που αναρωτιέμαι πως γίνεται οι ομάδες να σουτάρουν με κάτω από 50% στις βολές και αν εξασκούνται στις προπονήσεις.

Υ.γ.2. Μια χαρά φουρνιά είναι οι 2002,φίλε Hip
Αν ήταν όλοι παρόντες,με κανάν άλλο προπ . . .
Gkos
QUOTE (Hip @ Aug 16 2018, 00:40 ) *
Το ζητημα παραμενει για μενα για το πιο ακριβως μπασκετ θελουμε να βγαλουμε σαν χωρα. Θα προτιμουσα σαφως να χασει η ομαδα με 100-70 και να προσπαθησει να παιξει καπως πιο ομορφα, παρα να προσπαθει να καταστρεφει το παιχνιδι των αντιπαλων για να καταφερει να πετυχει ενα αποτελεσμα αμφιβολου σημασιας.

Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω,μα είπα να μην το γράψω.
Θα προτιμούσατε να χάσουμε με 100-60;
Εσεις μπορεί,ο Παπαδόπουλος όχι.
Πολλά μπορεί να είναι,χαζός όμως δεν είναι.

QUOTE (Hip @ Aug 16 2018, 00:40 ) *
Καποιο τους επιλεγουν και καποιοι θετουν τους στοχους. Αν ο στοχος ειναι να πετυχεις καποιες νικες, ασχετα απο το μπασκετ που παρουσιαζεις και την προοπτικη που δινεις στους παιχτες για το μελλον τους, τοτε μαλλον κατι δεν ειναι σωστο.

Επακριβώς.
Και αυτό που θα γράψω τώρα ήθελα καιρό να το γράψω,και μου δίνεις πάτημα(και ειμαι στο πόδι από τις 7 το πρωι. . . ) !
Ο Παπαδόπουλος καλή ώρα με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως ομοσπονδιακός;
Ο Κωνσταντίνος Απόστολος είναι γνωστός για τις επιτυχίες του στα εφηβικά.Τον ξέρετε όλοι.
Φημίζεται ως προπονητής του αποτελέσματος και των επιτυχιών στην εν λόγω ηλικιακή κατηγόρια.
Όποια ομαδα θέλει να πάρει τίτλο (και έχει και λεφτά-απαραιτήτως ) τον καλεί.
Ούτε  φτιάχνει ομάδες από το 0 ,ούτε  βελτιώνει παίκτες(κάθε άλλο).
Πάει και  εκπληρώναει συγκεκριμένους στόχους.
Και το κάνει καλά ΑΥΤΟ.
Ως εκεί.Αυτό κάνει.
Τώρα αυτό,αναπτυξιακά  τι σχέση με την παίδων που ούτε καν τους αγώνες της δεχ έβλεπε τον χειμώνα,δεν ξέρω. . .

G.

Hip
QUOTE (Gkos @ Aug 16 2018, 00:53 ) *
Εμένα πάντως που δεν είδα το ματσάκιον(μετά τους ομίλους δεν άντεξα και σταμάτησα) ,δεν κτκου φαίνεται άσχημο το αποτέλεσμα.
Οι Ισπανοί σε όλες τις αναμετρήσεις τους νικούσαν 20π από το ημίχρονο(μην πω από το 10λεπτο) και μεις καταφέραμε να βλέπουν την πλάτη μας ως την ανάπαυλα.

Υ.γ. Βαριέμαι να ψάξω και να ανασύρω κείμενα μου από τελικούς παίδων(τόσο της ΕΣΚΑ όσο και της ΕΣΚΑΝΑ) προ διετίας και τριετίας που αναρωτιέμαι πως γίνεται οι ομάδες να σουτάρουν με κάτω από 50% στις βολές και αν εξασκούνται στις προπονήσεις.

Υ.γ.2. Μια χαρά φουρνιά είναι οι 2002,φίλε Hip
Αν ήταν όλοι παρόντες,με κανάν άλλο προπ . . .

Εννοειτε πως ακουω με μεγαλο σεβασμο και προσοχη την αποψη σου. Μακαρι να εχεις δικιο εσυ. Θα δειξει το μελλον.
polykos
QUOTE(Gkos @ Aug 16 2018, 00:53 ) *

Το ματσάκιον ήταν κάπως με "παράσταση ισοπαλίας", όσο λειτουργούσε το μοναδικό σχέδιο της αμυνάς μας που λεγότανε Τόλιας vs Γκαρούμπα. Στο 27 ο Βασίλης κάνει το 3ο και έκτοτε μπερδεύτηκε κι αυτός, μπερδεύτηκαν κι οι άλλοι, μπερδεύτηκε κι ο προπονητής και ξαμολύθηκαν οι Ισπανοί. Είχαμε και ένα απόλυτο αρνητικό στην περιφερειακή μας άμυνα κι έδεσε το γλυκό.
Hip
QUOTE (polykos @ Aug 16 2018, 01:39 ) *
Το ματσάκιον ήταν κάπως με "παράσταση ισοπαλίας", όσο λειτουργούσε το μοναδικό σχέδιο της αμυνάς μας που λεγότανε Τόλιας vs Γκαρούμπα. Στο 27 ο Βασίλης κάνει το 3ο και έκτοτε μπερδεύτηκε κι αυτός, μπερδεύτηκαν κι οι άλλοι, μπερδεύτηκε κι ο προπονητής και ξαμολύθηκαν οι Ισπανοί. Είχαμε και ένα απόλυτο αρνητικό στην περιφερειακή μας άμυνα κι έδεσε το γλυκό.

Θα διαφωνησω με τον φιλο polykos ελαφρως. Αν και τον Βασιλακη τον παω εξισου, ισως και περισσοτερο. Το σχεδιο της αμυνας ηταν . ναι μεν με τον Τολλια πανω στον Garuba, αλλα πιο πολυ ακομα να γεμιζει η ρακετα τοσο οσο ο Ισπανος να μην βρισκει χωρο να κινηθει μεσα στην ρακετα και να εκμεταλευτει την εκρικτικοτητα του, το αλμα του και τα "εν κινηση" τελειωματα του. Και αυτο σχετικα το καταφερε η ομαδα (και ο Τολλιας φυσικα που τον φυλαγε) αλλα δεν ηταν αυτος ο παραγοντας που εκρινε ή θα εκρινε το παιχνιδι. Ο Garuba πηρε τις προσπαθειες που ηταν να παρει, τα ριμπαουντ που ηταν επισης να παρει και εβαλε περιπου τους ποντους που ηταν να βαλει. Το μεγαλο προβλημα ηταν
α) η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αστοχια ειδικα στο δευτερο ημιχρονο (27 α ημχ-14 β ημχ) και σ αυτο επαιξε ρολο και η αστοχια του Τολλια ακομα και σε mid range σουτακια που τα εχει στο παιχνιδι του αλλα και των Βησσαριου και Παπασαβογλου απο μακρια. και
β) αμυντικα αυτο που συμφωνω, αλλα ονοματα δεν θα πω ουτε εγω, η δυνατοτητα που δοθηκε στους Dominguez και Alderete να ευστοχησουν σε καποια ελευθερα τριποντα απο το κεντρο, σε κρισιμα σημεια του παιχνιδιου και να δωσουν τον αερα που χρειαζοταν η επιθεση των Ισπανων για να ξεμπλοκαρει απο το traffic στην ελληνικη ρακετα. Αλλωστε μην ξεχναμε πως δεν εκανε επιθετικα κανενα τεραστιο δευτερο ημιχρονο η Ισπανια. 29 εβαλε στο πρωτο και 32 στο δευτερο, απο τους οποιους αν θυμαμε καλα οι μισοι (15) ηταν απ τα εν λογο τριποντα.
Το προβλημα εν κατακλειδι δεν ηταν σε καμια περιπτωση αμυντικο για την Ελλαδα, που κουτσα στραβα με την πιεση στους PG των αντιπαλων( καλα το κανουν και Κολοβερος και Νικολαιδης αυτο) καθυστερουσαν την επιθεση των αντιπαλων και μετα με την γεματη ρακετα κρατουσαν χαμηλα το σκορ. Το θεμα ηταν επιθετικο γιατι με τον Garuba ( 3 BLK και πολλες αλλοιωσεις) χαθηκε ο παραγοντας κολοκοτρενεικο και οι πολλες ελευθερες βολες και εμεινε το αθλιο σουτ και το μηδενικο ποστ παιχνιδι. Οποτε λογικα επτωχευσαμεν!!
abovetherim
Επειδή έτυχε να δω όλο το παιχνίδι, όπως έχω δει κι ένα ακόμα ολόκληρο και άλλα δύο από τρία δεκάλεπτα και επειδή διαβάζω τα σχόλια σας με αρκετό ενδιαφέρον, συμφωνώντας ή διαφωνώντας στα θέματα που θίγονται, έχω να πω τα εξής:
1.Επαναλαμβάνω οτι και στην αρχική μου τοποθέτηση: ο ομοσπονδιακός το καλοκαίρι, δεν έρχεται να χτίσει, αλλά να νικήσει. Όποιος περιμένει, 16χρονα παιδιά, να αλλάξουν μέσα σε ένα μήνα τον τρόπο που παίζουν, πλανάται. Το πρόβλημα ξαναλέω αρχίζει και τελειώνει στις ομάδες. Ο Τόλιας, ο Βησσαρίου και οι υπόλοιποι (τυχαίες οι αναφορές), έτσι έχουν μάθει να παίζουν στις ομάδες τους και να ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ με τον χ, ψ τρόπο, άλλος με γιουρούσια, άλλος με ποστ παιχνίδι, απέναντι σε κοντύτερους ή πιο αργούς αντιπάλους. Παίζουν δηλαδή με ένα συγκεκριμένο στιλ, κάνουν συγκεκριμένα πράγματα και είναι δύσκολο να αλλάξουν μέσα σε 1-2 μήνες, όχι από τον Παπαδόπουλο, ούτε από τον Πατ Ράιλι. Οπότε ως ομοσπονδία πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις: τους 12 πιο έτοιμους ή τους 12 με τη μεγαλύτερη προοπτική; τα καλύτερα πρόσπεκτς δηλαδή;
2.Είδα αρκετούς να λέτε για παίκτες και ποιους έκοψε. Κανείς δεν μιλάει με ονόματα, αλλά αόριστα. Βλέποντας λοιπόν τα ματς, νομίζω οτι θέση είχαν κάποια κορμιά, ψηλοί, εντός και εκτός εισαγωγικών, οι Μαντζούκας, Καλλανιώτης και Κουρουπάκης. Αν δεν κάνω λάθος, ο πρώτος είναι ασθενής, ο δεύτερος ήταν τραυματίας και ο τρίτος κόπηκε, δεν ξέρω το λόγο. Αν κάνω λάθος για τις αιτίες, ας με διορθώσει κάποιος. Δεν νομίζω οτι υστερούμε σε άλλες θέσεις τόσο πολύ και ότι αν πήγαινε κάποιος άλλος θα έκανε τόση διαφορά σε σχέση με αυτούς που έχουν πάει. Όσον αφορά τους παρόντες, προσωπικά μ' αρέσει πολύ ο Φίλλιος, ως ένα ψηλό γκαρντ που μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις και ναι, θεωρώ οτι έχει μεγαλύτερη προοπτική ως παίκτης από τον Κολοβέρο και τον Νικολαϊδη που δείχνουν να είναι πιο "έτοιμοι" τώρα (γι' αυτό και μίλησα πριν για τους πιο έτοιμους ή αυτούς με τα περισσότερα προσόντα μπασκετικά) και με έχει απογοητεύσει ο Τσάμης, που δεν ξέρω αν είναι 5άρι ή 4άρι και δεν δικαιολογεί στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, τα όσα του έδινε όπως λέγεται πέρσι τέτοια εποχή ο Δούκας για να τον φέρει στην Αθήνα. Βέβαια αν το είχε κάνει, φοβάμαι πως θα τον βλέπαμε στην άθλια φετινή Α' ΕΣΚΑ των 2002 και θα λέγαμε τι παικταράς είναι, όπως λέμε και για τους άλλους... Πάντως είναι φανερό πως δεν έχει παραστάσεις στο τοπ επίπεδο της ηλικίας του, όπως τουλάχιστον έχουν τα υπόλοιπα παιδιά από ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΣΘ... τελικά κάτι είναι κι αυτό, σε επίπεδο εικόνων και ανταγωνισμού...
3. Η άνωθεν κριτική γίνεται πάντα με καλή διάθεση και όχι με σκοπό να θίξει οποιοδήποτε παιδί και πάμε παρακάτω στο σημερινό-χθεσινό πλέον ματς. Προσωπικά δεν είδα πουθενά να προσπαθούμε να καταστρέψουμε το παιχνίδι των Ισπανών, όπως διάβασα κάπου. Το να παίζουμε με βοήθειες τον Γκαρούμπα ή να προσπαθούμε να αλλοιώσουμε τις κάθετες ή διαγώνιες (όποτε έκοβε προς το δικό μας καλάθι) πάσες προς εκείνον, δεν συνιστά καταστροφή του παιχνιδιού. Στον αντίποδα μάλιστα είδα και αρκετές προσπάθειες να βγούμε στο επιθετικό τρανζίσιον, κτυπώντας τους Ισπανούς στο βασικό τους όπλο, την ταχύτητα και μέτρησα πάνω από δέκα χαμένα λέιαπ και αποτυχημένες προσπάθειες πρωτεύοντος ή δευτερεύοντος αιφνιδιασμού. Γιατί χάσαμε; Ξεκάθαρο: Κολοβέρος 4/15 προσπάθειες, Βησαρίου 3/13, Παπασάβογλου 1/10, Τόλιας 2/11. Οι τέσσερις μαζί 10/49!!! Ριμπάουντ 57-37 και επιπλέον: δύο τρίποντα στην εκπνοή ημιχρόνου και τρίτου δεκαλέπτου οι Ισπανοί, δηλαδή +6 "τυχεροί" (ας μου επιτραπεί) πόντοι. Συμφωνώ με αυτό που διάβασα κάπου. Τηρουμένων των αναλογιών, τους δυσκολέψαμε περισσότερο από όλους ως τώρα. Εν κατακλείδι, είδα πάθος, διάθεση, ενέργεια και συγκινητική προσπάθεια από όλα τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και μην ξεχνάμε ότι παίζουμε με έναν λιγότερο, θεωρητικά τον καλύτερο και πιο "έτοιμο" παίκτη μας. Αυτά. Συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές.
ubreaker
QUOTE (Gkos @ Aug 16 2018, 00:09 ) *
Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω,μα είπα να μην το γράψω.
Θα προτιμούσατε να χάσουμε με 100-60;
Εσεις μπορεί,ο Παπαδόπουλος όχι.
Πολλά μπορεί να είναι,χαζός όμως δεν είναι.

Επακριβώς.
Και αυτό που θα γράψω τώρα ήθελα καιρό να το γράψω,και μου δίνεις πάτημα(και ειμαι στο πόδι από τις 7 το πρωι. . . ) !
Ο Παπαδόπουλος καλή ώρα με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως ομοσπονδιακός;
Ο Κωνσταντίνος Απόστολος είναι γνωστός για τις επιτυχίες του στα εφηβικά.Τον ξέρετε όλοι.
Φημίζεται ως προπονητής του αποτελέσματος και των επιτυχιών στην εν λόγω ηλικιακή κατηγόρια.
Όποια ομαδα θέλει να πάρει τίτλο (και έχει και λεφτά-απαραιτήτως ) τον καλεί.
Ούτε  φτιάχνει ομάδες από το 0 ,ούτε  βελτιώνει παίκτες(κάθε άλλο).
Πάει και  εκπληρώναει συγκεκριμένους στόχους.
Και το κάνει καλά ΑΥΤΟ.
Ως εκεί.Αυτό κάνει.
Τώρα αυτό,αναπτυξιακά  τι σχέση με την παίδων που ούτε καν τους αγώνες της δεχ έβλεπε τον χειμώνα,δεν ξέρω. . .

G.

ενώ ο Βλασσόπουλος ο ταβερνιάρης που δεν ξέρει τι χρώμα έχει η μπάλα ήταν σωστή επιλογή...
Flinafim
QUOTE (ubreaker @ Aug 16 2018, 07:58 ) *
ενώ ο Βλασσόπουλος ο ταβερνιάρης που δεν ξέρει τι χρώμα έχει η μπάλα ήταν σωστή επιλογή...

Ειναι λιγοτερο φραγκοφονιας παντως...

QUOTE (Kostasbvb @ Aug 15 2018, 13:28 ) *
Ρε παιδιά έλεος με τις κριτικές με 12 στα 70 τρίποντα σε 4 αγώνες μιλάτε για ποιότητα μπάσκετ και κάτι άλλο ο κολοβεροσ μου φενεται σαν κάποιος να προσπαθεί να τον κρύψει!!!!

Προσπαθει να αναδειξει αλλον...γι αυτο τον κρυβει λιγο...συμφωνω!!!!
mlprds
QUOTE (Flinafim @ Aug 16 2018, 09:59 ) *
Ειναι λιγοτερο φραγκοφονιας παντως...

Προσπαθει να αναδειξει αλλον...γι αυτο τον κρυβει λιγο...συμφωνω!!!!

Να αρχισουμε απο το τέλος, οταν εχεις 4/15 προσπαθειες και σε προηγουμενα παιγνιδια ακομα χειροτερα!! δεν πιστευω οτι προσπαθει να αναδείξει αλλον... και τον κρυβει!! (δεν ειναι και Σπανουλης να εχει επ' αοριστο ασυλία)... εγω πιστευω οτι μοιραζει τον χρονο στους παιχτες που επέλεξε για το συγεκριμενο τουρνουα με βαση τους διαθέσιμους και τους κατάλληλους σωματοδομικα παίχτες που υπήρχαν για αυτο (ολοι ξερουν οτι η παιδων ειναι μια περίεργη κατάσταση λόγο της διαφορετικής ανάπτυξης των αγοριών σε αυτη την ηλικία.
Συμφωνω 100% οτι "ο ομοσπονδιακος το καλοκαιρι, δεν ερχεται να χτισει, αλλα να νικησει και να πετυχει στοχους" αλλοι εχουν ευθύνη στο να μαθουν στα παιδια το πως πρεπει να παιζουν. Ο συγκεκριμενος προπονητής εχει δειξει στις ομαδες που εχει κοουτσαρει (ΠΑΟ, ΔΟΥΚΑ) οτι τα καταφερνει μια χαρα και μπορει να δωσει ρολους και να βαλει σε καλουπι πρωτοκλασάτους παιχτες που στις προηγούμενες ομαδες τους ειχαν μαθει να μην παει η μπαλα απο το δεξι στο αριστερο. Ακριβος αυτο θελεις και σε μια "Εθνική" που ειναι μια μάζωξη παιδιων με την νοοτροπία βεντετας από την ομαδα τους ... η προετοιμασία λοιπον ειναι κυρίως για να σου αλαξει αυτή τη νοοτροπία και να τους κανει ομαδα!! και μια χαρα το καταφερνει σε αυτό ο Παπαδοπουλος (δες πως επαιζε πέρυσι ο Ρογκαβοπουλος στην Παιδων και πως φετος στιν Εφηβων).
Τωρα η πρεμουρα και η αρνητική κριτική που του κανουν πολλοι εδώ, μαλλον πικραμένοι γονεις, managers οι και συναδελφοι του θα ειναι..? γιατι δεν εχω δει καν να γινετε καποια αναφορα για κραυγαλέα μη αξιοκρατική επιλογή παιχτών εκ του αποτελέσματος.
Gkos
Εμένα με προβληματίζει η συνεχής σου αποθέωση σε Παπαδόπουλο καιρό τώρα,μα whatever απόψεις είναι αυτές,ειμαι καλόπιστος.
mlprds
QUOTE (Gkos @ Aug 16 2018, 11:49 ) *
Εμένα με προβληματίζει η συνεχής σου αποθέωση σε Παπαδόπουλο καιρό τώρα,μα whatever απόψεις είναι αυτές,ειμαι καλόπιστος.

Ουτε τον ξερω προσωπικα και σίγουρα αυτος θα αγνοεί και την ύπαρξη μου. Μπορει να ειμαι επιρεασμενος απο φιλο που τον ειχε ο γιος του προπονητή πέρυσι στο αντρικο του Ικαρου K.
Αλλα πιο πολυ επειδή μου αρεσει ο ρολος του "Δικηγόρου του Διαβολου" και γιατι πιστευω οτι επαγγελματικά κρινόμαστε "εκ του τελικού αποτελέσματος" μου εχει κανει πραγματικά εντύπωση αυτα που διαβαζω εδω για καποιον του κατα γενική αποδοχή ειναι επιτυχημένος στις περισσότερες απο τις ομαδες που ανέλαβε για τον λογο που τον επέλεξε η καθε μια.
Αν σε αυτα που εγραψα πιο πανω καπου ειμαι λαθος θα χαρω να μου το επισημάνεις μια και εγω δεν ειμαι ουτε προπονητής ουτε στελεχος ομαδας για να εχω πληροφορίες εκ των εσω για το τι παιζετε ...
Άρης
[quote name='mlprds' date='Aug 16 2018, 12:18 ' post='907693']
Ουτε τον ξερω προσωπικα και σίγουρα αυτος θα αγνοεί και την ύπαρξη μου. Μπορει να ειμαι επιρεασμενος απο φιλο που τον ειχε ο γιος του προπονητή πέρυσι στο αντρικο του Ικαρου K.
Αλλα πιο πολυ επειδή μου αρεσει ο ρολος του "Δικηγόρου του Διαβολου" και γιατι πιστευω οτι επαγγελματικά κρινόμαστε "εκ του τελικού αποτελέσματος" μου εχει κανει πραγματικά εντύπωση αυτα που διαβαζω εδω για καποιον του κατα γενική αποδοχή ειναι επιτυχημένος στις περισσότερες απο τις ομαδες που ανέλαβε για τον λογο που τον επέλεξε η καθε μια.
Αν σε αυτα που εγραψα πιο πανω καπου ειμαι λαθος θα χαρω να μου το επισημάνεις μια και εγω δεν ειμαι ουτε προπονητής ουτε στελεχος ομαδας για να εχω πληροφορίες εκ των εσω για το τι παιζετε ...
[/q

Σχετικά με τους προπονητές των τμημάτων υποδομών Σωματείων και Εθνικών ομάδων και εάν υπήρχε η υποχρέωση να περάσουν από εξετάσεις πρακτικών γνώσεων των βασικών του αθλήματος θα είχαμε τραγωδίες. Πάνω από τους μισούς θα κόβονταν.
Εγώ γνωρίζω αρκετούς και αρκετές ΚΑΙ στα Εθνικά συγκροτήματα που δεν γνωρίζουν τα βασικά και φυσικά δεν μπορούν να τα δείχνουν.
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτό δεν είναι μια πραγματικότητα και ένα τεράστιο πρόβλημα στη βάση του αθλήματος που αντανακλά και στην κορυφή?
benchwarmer
+1 foul σε ubreaker και Flinafim για εκφράσεις όπως "ταβερνιάρης" και "φραγκοφονιάς". Δεν βρισκόμαστε σε καφενείο, ευτυχώς ή δυστυχώς smile.gif
storm2
Επόμενος αντίπαλος η Λετονία για τις θέσεις 5-8. Ο αγώνας αρχίζει την Παρασκευή στις 17:00. (θέσεις 5-8)

Τα αποτελέσματα της Λετονίας (3 ήττες - 2 νίκες) υπάρχουν εδώ

Τα αποτελέσματα της Ελλάδας (3 ήττες - 2 νίκες) υπάρχουν εδώ

Hip
QUOTE (abovetherim @ Aug 16 2018, 03:29 ) *

Φιλε αμποβ, μ αρεσει το υφος που εκφραζεις τις αποψεις σου ασχετα αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε σε καποια πραγματα. Αλλωστε θα ηταν πολυ βαρετη η ζωη αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα παντα.

Θελω να επισημανω δυο τρια πραγματακια.

Οσο αφορα κατ αρχην για τον αν ο προπονητης παιρνει την ομαδα το καλοκαιρι για τα αποτελεσματα και οχι για να αλλαξει νοοτροπιες και στυλ παιχνιδιου.
Εγραψα και σε μια αλλη παρεμβαση μου, πως το ζητημα για μενα ειναι ποιος θετει τους στοχους στους προπονητες για τις εθνικες.
Επειδη οι μικρες εθνικες ειναι ενα κομματι της αναπτυξιακης διαδικασιας (για μενα) και οχι η βιτρινα της, η λογικη κατεβαινουμε να κερδισουμε τσατρα πατρα μαλλον ειναι λαθος. Αν τα παιδια εχουν μαθει να παιζουν λαθος το παιχνιδι, λογο ελειψης ανταγωνισμου στα εσωτερικα πρωταθληματα, ειναι μια ευκαιρια να καταλαβουν και τα ιδια τα παιδια, παιζοντας σ αυτα τα παιχνιδια, το τι ακριβως κανουν λαθος για να μπορεσουν να μπουν σε μια διαδικασια να το αλλαξουν.
Παραδειγματα
Οταν διαπιστωνεις πως δεν εχεις την ταχυτητα, την επιμονη ή την οξυδερκεια να παιξεις αμυνα 1 vs 1 οταν παιζεις σ αυτα τα παιχνιδια, το να προσπαθεις να καλυψεις αυτη την αδυναμια τους παιζοντας κλειστες αμυνες, ειναι σαν να λες στα παιδια "δεν πειραζει που δεν μπορεις να αντεπεξελθεις σ αυτη την αμυνα, θα καλυψουμε την αδυναμια σου με αμυντικους τακτικισμους"
Οταν η ομαδα ειναι τελευταια σε τελικες πασες στην διοργανωση και η ομαδα με τα λιγοτερα λαθη, δεν σημαινει οτι δεν πασαρεις λαθος, μαλλον σημαινει πως δεν πασαρεις αρκετα. Δεν εχεις δημιουργια, αλλα δεν εχεις καν ικανους ball movers.
Σ αυτη την περιπτωση τι λες στον παιχτη; Επειδη εχεις μαθει να παιζεις μονος σου και να κανεις τις μισες προσπαθεις της ομαδας σου στα ενχωρια πρωταθληματα, δεν θα κανεις ουτε εδω πασες γιατι θα εχεις περισσοτερα λαθη, επειδη δεν εχεις μαθει να μοιραζεις τις επιθεσεις και την μπαλλα; Καλυτερα να κανουν λαθη για να καταλαβουν πως αυτο το street basket με πολυ ντριπλα και ντου στο καλαθι, δεν θα τους βγαλει ποτε πουθενα.
Για να μιλησουμε και για την ευστοχια που η ομαδα ειναι στις τελευταιες θεσεις σε FG ,2pfg και 3pfg στην διοργανωση. Καλα σουτ δεν κανουν στην προπονηση τις ομαδας τους; Προφανως δεν εχουν "ψυχολογικο προβλημα" να σουταρουν τα παιδια, σουταρουν με μεγαλη ευκολια, αλλα μαλλον το ζητημα ειναι αν τα σουτ τους ειναι με καλες προυποθεσεις μετα απο δημιουργια της ομαδας ή ειναι στο στυλ να σουταρω τωρα που μου ηρθε η μπαλλα γιατι αν την παρει καποιος αλλος μπορει να με προλαβει και να μην προλαβω να σουταρω ΕΓΩ!
Και τελος για την στελχωση της ομαδας, οπως ειχα πει και σε καποια αλλη ευκαιρια, η στελεχωση καμιας σοβαρης ομαδας δεν γινεται μονο με all star players. Χρειαζονται καποιες φορες και οι χαμαληδες. Οχι μονο στις εθνικες, σε ολες τις ομαδες. Και εδω ειναι το ζητημα οχι πως στελεχωνονται οι εθνικες στα τουρνουα, αλλα και ποιοι παιχτες και γιατι καλουνται στις εθνικες απο τις μικρες ακομα ηλικιες. Δεν θα μπω σε λεπτομερεις σ αυτο, γιατι αυτοι που ασχολουνται ξερουν και αυτοι που δεν ασχολουνται θα μιλανε για σεναριολογια κλπ κλπ
Οταν οι μανατζερ α,β,γ ή Δελτα διαλεγουν να προωθουν μονο τους φαντεζι παιχτες με την ικανοτητα στο σκορ, ουτε στρειτ ριμπαουντερς θα δουμε στα κλιμακια, ουτε defensive stopers, ουτε ball movers, ουτε pass first PG πχ.
Και ετσι θα υπαρχουν παντα προβληματικες ομαδες οσο καλοι και ταλαντουχοι να δειχνουν οι παιχτες που τις αποτελουν.
Ειναι λοιπον θεμα τι μπασκετ θελουμε να παραγουμε και να το στηριζουμε με τις αναλογες επιλογες. Οχι οι ειντζεντς, οι υπευθυνοι τεχνικοι συμβουλοι της ομοσπονδιας για το αναπτυξιακο. Αυτα τα λιγα για την ωρα.
polykos
QUOTE(Hip @ Aug 16 2018, 14:23 ) *
Και ετσι θα υπαρχουν παντα προβληματικες ομαδες οσο καλοι και ταλαντουχοι να δειχνουν οι παιχτες που τις αποτελουν.
Ειναι λοιπον θεμα τι μπασκετ θελουμε να παραγουμε και να το στηριζουμε με τις αναλογες επιλογες. Οχι οι ειντζεντς, οι υπευθυνοι τεχνικοι συμβουλοι της ομοσπονδιας για το αναπτυξιακο. Αυτα τα λιγα για την ωρα.

πριν κάτι χρόνια, στη φάση της προετοιμασίας μιας Εθνικής ομάδας, συζητώντας με ανώτατο τεχνικό σύμβουλο της ομασπονδίας για το αν θα καλέσει έναν αθλητή, με διαβεβαίωσε πως όχι και ο λόγος ήταν οτι "ο συγκεκριμένος δεν είχε τη στόφα του πρώτου". Στην αντίρρηση μου οτι μάλλον είναι ο καλύτερος έκτος παίκτης της γενιάς του σε άμυνα (τότε πρωτίστως) και επίθεση, δεν διαφώνησε στην διαπίστωση αλλά επέμεινε στην θέση του.
Η εθνική ομάδα πολλές στιγμές ήταν μετέωρη στην θέση του αθλητή στις επόμενες 2 διοργανώσεις. Εκτοτε ο αθλητής είναι βασικό γρανάζι ομάδων Α2. Δεν είναι υπέρλαμπρο αστέρι, αλλά ευχαριστιέται το μπάσκετ.

ΥΓ Τα επίμαχα προσωπικά στοιχεία τα έχω σε θυρίδα στο Παρακαταθηκών και Δανείων smiley.gif
mpek
QUOTE (mlprds @ Aug 16 2018, 11:18 ) *

Πολλές φορές έχω γράψει για τον Παπαδόπουλο, σε σημείο που κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι έχω κάτι εναντίον του. Όχι δεν έχω, αντιθέτως τον παραδέχομαι γιατί προσέχει το προφίλ του και -ειδικά στο παρελθόν που μπορούσε- επιλέγει/επέλεγε τις ομάδες του.
Επί Παναθηναϊκού κέρδιζε σερί πανελλήνια πρωταθλήματα έχοντας ομάδες με τις οποίες ακόμη και η γιαγιά μου δεν θα κατάφερνε να αποτύχει.
Άλλαξαν τα πράγματα στον ΠΑΟ και πήγε στον Δούκα του καλού καιρού, ο οποίος μάζεψε ό,τι καλύτερο στους 99άρηδες - εκτός Καλαϊτζάκη - κυκλοφορούσε. Αφού του έκανε το χατήρι ο άλλος κολοσσός της προπονητικής Γιώργος Καλαϊτζής, αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΣΚΑ και μετά πανελληνιονίκης.
Στέρεψε το χρήμα στον Δούκα και πήγε στην Πετρούπολη όπου η καλή του τύχη (ή αλλιώς η τύχη βοηθάει τους ικανούς) τον γλύτωσε από υποβιβασμό στο τσακ.
Στον παρηκμασμένο Ίκαρο Καλλιθέας είχε και πάλι την καλή τύχη (είπαμε, η τύχη βοηθάει τους ικανούς) να πέσει επάνω σε έναν τραγικό Άλιμο και να γλυτώσει και πάλι τον υποβιβασμό στο 90΄.
Στην Εθνική Παίδων έκανε μία νίκη στην κανονική φάση, έπεσε λόγω τύχης στην Εσθονία και γλύτωσε τις περιπέτειες και τώρα συζητάμε για καλύτερη θέση επειδή θα παίξουμε με Λετονία ... .
Επειδή ναι μεν οι επαγγελματίες κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος αλλά από την άλλη μεριά εδώ είμαστε άνθρωποι που ακούμε 1 πράγμα και καταλαβαίνουμε 1,2, ίσως κάποιοι από εσάς και κάτι παραπάνω, ρωτώ: Σας ικανοποιεί το παραπάνω βιογραφικό ενός υποτιθέμενου εκ των καλύτερων ελλήνων προπονητών στις υποδομές ;

KingCrimson
QUOTE(Hip @ Aug 16 2018, 14:23 ) *
Οταν διαπιστωνεις πως δεν εχεις την ταχυτητα, την επιμονη ή την οξυδερκεια να παιξεις αμυνα 1 vs 1 οταν παιζεις σ αυτα τα παιχνιδια, το να προσπαθεις να καλυψεις αυτη την αδυναμια τους παιζοντας κλειστες αμυνες, ειναι σαν να λες στα παιδια "δεν πειραζει που δεν μπορεις να αντεπεξελθεις σ αυτη την αμυνα, θα καλυψουμε την αδυναμια σου με αμυντικους τακτικισμους"

Ενα πραγμα ξερουν να κανουν καλα, ουτε αυτο σου αρεσε laugh.gif

Εχοντας εικονα πλεον και απο τις 3 μικρες εθνικες ειναι αυτο που λεμε απο τις κλησεις, δε μπορεις να φτιαξεις ομαδα χωρις 1 και 5 με αποτελεσμα σε πολλα ματς να εχουμε δει ενα τσιρκο και οχι μπασκετ
Πχ η Εφηβων δεν ειχε καθολου ασσο, τον μοναδικο ασσο που πηρε τον Καραμπελα τον χρησιμοποιουσε κατι διλεπτα και αν.
και στην παιδων ακομα και ο Κολοβερος παιζει περισσοτερο σαν 2
Η πλειοψηφια των παικτων μπαίνει μεσα για τα στατιστικα και οχι για την ομαδα, αυτο που διαφοροποιει λιγο την παιδων ειναι η ομαδικη αμυνα, ισως γιατι εχουν αναγκαστει να κανουν την αναγκη φιλοτιμο......
Γενικα το hero basket ωραιο ειναι και θεαματικο, πρεπει να χεις ομως και παικτες να το υποσητριξεις, icon_drunk.gif

polykos
QUOTE(mpek @ Aug 16 2018, 23:18 ) *
Επί Παναθηναϊκού κέρδιζε σερί πανελλήνια πρωταθλήματα έχοντας ομάδες με τις οποίες ακόμη και η γιαγιά μου δεν θα κατάφερνε να αποτύχει.

Στα Τρίκαλα στα 2 στενά το 2014, ο Πανιώνιος με Δεγαΐτα προπονητή κέρδισε στον τελικό των εφήβων τον ΠΑΟ με Παπαδόπουλο προπονητή. Να θυμηθούμε και 12δες??
Προφανώς το σερί (απο τη γαλλική λέξη serie, που σημαίνει σειρά, συνέχεια) έχει σπασμένο κρίκο.
mlprds
QUOTE (mpek @ Aug 16 2018, 23:18 ) *
...
Στον παρηκμασμένο Ίκαρο Καλλιθέας είχε και πάλι την καλή τύχη (είπαμε, η τύχη βοηθάει τους ικανούς) να πέσει επάνω σε έναν τραγικό Άλιμο και να γλυτώσει και πάλι τον υποβιβασμό στο 90΄.
...

Κοίτα επειδή δεν θελω να χαρακτηριστώ και δικηγόρος του Παπαδοπούλου ας το σταματήσουμε εδω, απλα αυτο ήθελε να το αναφέρει και να απαντήσει ο φιλος απο Ικαρο Κ. και μου ζήτησε να το γραψω για να ξεκαθαρίσει το θεμα, Παπαδοπουλος στον Ικαρο.
Ο Παπαδοπουλος ανέλαβε τον Ικαρο περιπου στα μεσα τις χρονιας και ήταν σιγουρακι να ακολουθησει Αλιμο στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Τελικα οχι μονο σώθηκε, παίζοντας με 6 και 7 παιδιά 1999 – 2001 στην συνθεση του, αλλα δεν μπήκε καν play-out. Και δεν μπήκε play-out νικώντας τελευταία αγωνιστική τον με παρα πολυ καλο ροστερ Μίλωνα με καλο προπονητή, στέλνοντας τον στην 5η θέση και οπως του βγήκαν οι διασταυρώσεις των play-off του στέρησε την 2η θεση που ίσως και να τον εστελνε και στην Γ’ Εθνικη!! Ο Ικαρος προσπάθησε πολυ να κρατήσει και φέτος τον Παπαδοπουλο, αλλα...
mlprds
QUOTE (polykos @ Aug 17 2018, 02:58 ) *
Στα Τρίκαλα στα 2 στενά το 2014, ο Πανιώνιος με Δεγαΐτα προπονητή κέρδισε στον τελικό των εφήβων τον ΠΑΟ με Παπαδόπουλο προπονητή. Να θυμηθούμε και 12δες??
Προφανώς το σερί (απο τη γαλλική λέξη serie, που σημαίνει σειρά, συνέχεια) έχει σπασμένο κρίκο.

http://www.sport-fm.gr/article/basket/prwt...aniwnios/763172
Είχε ομαδαρα ο Πανιωνιος αλλα το πηρε στο καλάθι από τον ΠΑΟ!! Ο Πανιωνιος τοτε ήταν και το no.1 brand name του αναπτυξιακού ειχε φανέλα και το καλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που τον έκανε πολο έλκεις για κάθε καλο παίχτη αρα έκανε το ανάλογο παιδομάζωμα από ΕΣΚΑΝΑ κυρίως, που ξεκινούσε από τους παμπαιδες και εφτανε στο εφηβικό. Δεν πιστεύω (πραγματικά δεν το ξερω) αλλα υποθέτω ότι αντε 2-3 παιδια από αυτους του 2014 να ηταν στον Πανιωνιο από τα μινι, παντος ο MVP της τελικής φάσης ο Δημήτρης Σταμάτης, ήρθε στον Πανιωνιο αυτη τη χρονια από την Ευρυάλης Γλυφάδας!!
Τότε ειχε το ονομα ο Πανιωνιος και μάζευε την αφρόκρεμα τωρα αλλοι εχουν τις υποτροφίες και τα χαρτζιλίκια και τους μαζευουν..!! Αλλα όποιος και να είναι ο προπονητής τωρα πια, χωρις καλους παιχτες από μεταγραφες, διάκριση δεν βλεπεις.

storm2
Παίδες, νομίζω πως είμαστε εκτός topic και εκτός … εποχής. rolleyes.gif

Αναπτύξατε τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα.
Hip
QUOTE (mlprds @ Aug 17 2018, 12:21 ) *
http://www.sport-fm.gr/article/basket/prwt...aniwnios/763172
Αλλα όποιος και να είναι ο προπονητής τωρα πια, χωρις καλους παιχτες από μεταγραφες, διάκριση δεν βλεπεις.

Για κατσε να δουμε φετος το παιδικο. Παντως περσυ χωρις μεγαλες μεταγραφες ηρθε δευτερος στο παιδικο επειδη κερδισε ο Προμηθεας την ΔΕΚΑ στην τελευταια αγωνιστικη και οχι επειδη εχασε απ τον ΠΑΟ. smile.gif
Flinafim
QUOTE (benchwarmer @ Aug 16 2018, 13:48 ) *
+1 foul σε ubreaker και Flinafim για εκφράσεις όπως "ταβερνιάρης" και "φραγκοφονιάς". Δεν βρισκόμαστε σε καφενείο, ευτυχώς ή δυστυχώς smile.gif

Οταν δεν γνωριζεις,δεν καταλαβαινεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαινεις προσπαθεις να εξισωσεις...και συνηθως καταφευγεις σε φασισμους!!!οι λεξεις ειναι περιγραφικες δεν ειναι υβριστικες!!!Ειλικρινα βαριεμαι για περισσοτερα...
Κι εγω παντως μικρος ηθελα να γινω εισαγγελεας!!!ευτυχως το ξεπερασα και προχωρησα!!!💋💋💋💋💋
No fence!!!!
Spectator
http://www.gazzetta.gr/basketball/ethinkes...rma-kai-psofane

ρε μπας και ο abovetherim είναι ο Σκουντής ? w00t.gif Στα σοβαρά ομως καλό είναι να γράφονται επιτέλους κάποια πράγματα απο “ μεγαλα“ ονόματα έστω και αν δεν μίλησε τόσο συγκεκριμένα όσο και ο συνφορουμίτης μας (μακάρι να υπήρχε τρόπος να περάσει το introduction post του σε ευρύτερο κοινο)

ΥΓ Δεν απέφυγε στο τέλος τελικά την σπόντα του για τον Γιάννη.
Kostasbvb
Στο ίδιο έργο θεατές, άλλη μια μέτρια εμφάνιση με έναν αντίπαλο που έφαγε 30+ από Τουρκία... Πάλι τραγικοί στο τρίποντο (το πήρε χαμπάρι και τους είπε να σουταρουν λιγότερο) μόλις 12%!!!!!!!
polykos
QUOTE(mlprds @ Aug 17 2018, 12:21 ) *
Δεν πιστεύω (πραγματικά δεν το ξερω) αλλα υποθέτω ότι αντε 2-3 παιδια από αυτους του 2014 να ηταν στον Πανιωνιο από τα μινι, ......

Ωπα....10/12 ήταν μαζί απο τα Τζούνιορς.

Επειδή είναι οφ τοπικ, οτι διευκρίνηση σε πμ ή σε ανάλογο τόπικ
abovetherim
Φίλε spectator, όχι δεν είμαι… smiley.gif
Φίλε hip, επί της ουσίας δεν διαφωνούμε, αυτό είπα κι εγώ επί της αρχής όσων έγραψες, ότι πρέπει να αποφασίσουμε τι αναπτυξιακό θέλουμε και να αποφασίσουμε αν θα καλούμε τους 12 πιο έτοιμους ή τους 12 πιο ταλαντούχους και με μεγαλύτερη προοπτική εξέλιξης ή θα φτιάχνουμε μια 12αδα με τους πιο "σταρ" στις ομάδες τους ή μια 12άδα με ρόλους: τον σκόρερ, τον "χαμάλη", τον αμυντικό, τον ριμπάουντερ, τον σκρίνερ κλπ, με τον τρόπου που "χτίζονται" οι ομάδες σε επίπεδο Ανδρών. Αν ήταν στο χέρι μου να επιλέξω, θα ήταν ένα μίγμα (στο περίπου 60-40) με τους πιο έτοιμους και τους πιο ταλαντούχους, απορρίπτοντας τις άλλες δύο επιλογές. Το εξήγησα και στο πρώτο μου ποστ, όταν έγραψα για τον Βουλγαρόπουλο, ότι ένα κορμί 2.12 στα 16 του, δεν τον αγνοείς στο Ευρωμπάσκετ Παίδων προ διετίας.
Από κει πέρα για την Παίδων και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ κι εγώ υποστηρικτής του ομοσπονδιακού, συμφωνώ με αυτό που έγραψε ένας άλλος φίλος, ο Gkos: "Εκπληρώνει συγκεκριμένους στόχους. Και το κάνει καλά αυτό". Αυτή η ομάδα με Μανουσέλη, Βλασσόπουλο και λοιπούς θα ήταν από 10η-11η και κάτω...
Ας δούμε λοιπόν τι έκανε αυτή η ομάδα: Έπαιξε με τις τρεις από τις τέσσερις της πρώτης τετράδας. Έχασε στις λεπτομέρειες από την Τουρκία που παίζει απόψε μικρό τελικό, κυριαρχώντας μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο και πληρώνοντας το τραγικό επιθετικά τέταρτο δεκάλεπτο. Έχασε ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα από την Κροατία που παίζει απόψε τελικό, στο πρώτο ματς χωρίς τον Κωστόπουλο, όπου δικαιολογημένα όλοι έψαχναν τα πατήματά τους χωρίς εκείνον. Έχασε καθαρά στο τέλος από την έτερη φιναλίστ Ισπανία, στην οποία ωστόσο έβαλε δύσκολα για 25 λεπτά και εδώ είναι το σημείο που επίσης διαφωνώ με τον φίλο Hip που έγραψε ότι εφόσον δεν μπορούμε να παίξουμε 1-1 στην άμυνα, καταφεύγουμε σε κλειστές άμυνες, παραθέτοντας τις δηλώσεις του ίδιου του Γκαρούμπα που είπε: "Η Ελλάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά. Αμύνθηκε εξαιρετικά, μας είχε διαβάσει. Χρειάστηκε να υποφέρουμε για να πάρουμε τη νίκη. Στην αρχή δυσκολεύτηκα, γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε τέτοιου είδους άμυνα σε μένα (σ.σ.: παγίδες και άμυνα από μπροστά). Όσο όμως το παιχνίδι εξελισσόταν, βελτιώθηκα στον τρόπο που αντιδρούσα και έκανα επίθεση απέναντι στα νταμπλ τιμ της ελληνικής ομάδας". (sport24.gr, Πέμπτη 16/8). Δεν νομίζω ότι σε επίπεδο Παίδων διεθνώς, είναι μεμπτή αυτού του είδους η άμυνα. Και επίσης, επειδή ειπώθηκε ότι παίξαμε ζώνη με τη Γερμανία να θυμίσω ότι και η Τουρκία που παίζει για το χάλκινο, με ζώνη μας νίκησε.
Ενδιάμεσα (για να επιστρέψω στα πεπραγμένα της ομάδας), νικήσαμε σχετικά εύκολα στο νοκ-άουτ παιχνίδι για την 8άδα και εντέλει με μια ακόμα νίκη παίζουμε για την 5η θέση (μάλλον 6οι θα τερματίσουμε, καθώς σημερινός αντίπαλος είναι η διοργανώτρια Σερβία).
Κι όλα αυτά, χωρίς ψηλούς (ξαναρώτησα αν ξέρει κάποιος γιατί δεν ήταν Καλλανιώτης, Κουρουπάκης, δεν πήρα απάντηση, για τον Μαντζούκα γνωρίζω) και με τραυματία από το δεύτερο παιχνίδι της, τον πιο έτοιμο παίκτη σ' αυτή την ηλικία, τον Αναστάση Κωστόπουλο, δεν νομίζω να έχει κανείς διαφωνία σ' αυτό.
Συνολικά νομίζω ότι αν η ομάδα δεν ήταν τελευταία στην κατάταξη στα τρίποντα σε σύνολο 16 ομάδων με 22/119(!!!!) με μόλις 19.8%, θα τα είχε πάει ίσως λίγο καλύτερα. Και επίσης με όσες ομάδες είδα, δεν θαμπώθηκα από καμία, ούτε καν από την Ισπανία! Ο Γκαρούμπα είναι πολύ ωμός ακόμα, χωρίς καθόλου παιχνίδι έξω από τη ρακέτα, χωρίς φινέτσα στο παιχνίδι του, αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει γιατί σωματικά είναι πολύ μπροστά από όλους αλλά μετά τα 20 του χρόνια, αυτό δεν θα αρκεί. Ο άλλος ο Τζέφρι Γκοντσπάουερ σουτάρει και αν βρει ταμπλό το λες και επιτυχία!
Αυτά τα "ολίγα", συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές και τη φλυαρία, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους και μακάρι όλα τα παιδιά, από Εφήβων μέχρι Παμπαίδων να προλάβουν να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες!
KingCrimson
πρεπει να επιλεγονται παικτες που μπορουν να ανταποκριθουν στον ανταγωνισμο, με θεσεις οχι αυτες που παιζουν στους συλλογους τους με την κατω ραχουλα αλλα με αυτες που μπορουν να σταθουν απεναντι σε Γαλλια- Ισπανια κλπ..
Το να στήνονται ομαδες μονο απο ελπιδοφόρους επιθετικά παίκτες και να χανουν ολα τα παιχνιδια, δε νομιζω οτι προσφερει τιποτα, τουλαχιστο απο αυτη την αποψη αυτη η ομαδα ειχε μια ισορροπία
Hip
QUOTE (abovetherim @ Aug 18 2018, 11:14 ) *

Οι Τουρκοι και την Ισπανια δυσκολεψαν με την κλειστη αμυνα, γι αυτο βλεπεις με το κυαλι τουρκο στην γιουρολιγκα και την εθνικη τους να ειναι μεταξυ φθορας και αφθαρσιας τοσο καιρο. Και το οτι ηταν η πρωτη ομαδα που επαιξε τον Ισπανο τετοια αμυνα ειναι τυχαιο νομιζεις; 'Η δεν ξερουν οι αλλοι προπονητες να παιξουν ζωνες και ηξερε μονο ο δικος μας και ο τουρκος;
Τεσπα, αν και δεν ενδιαφερει κανεναν γιατι ουτε εγω παιρνω τις αποφασεις για το αναπτυξιακο ουτε εσυ, η διαφορα μας σε σχεση με την στελεχωση της εθνικης ειναι πως εμενα δεν θα με ενοιαζε το αποτελεσμα, αλλα θα εβλεπα ολα τα τουρνουα σαν ενα μερος της εξελικτικης διαδικασιας. Εδω βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει κανενα σχεδιο καν. Νομιζω πως ολα γινονται για τα ματια του κοσμου.
Ειναι καιρος τωρα που δεν μου δημιουργουν καμια εμπιστοσυνη οι επιλογες των ομοσπονδιακων σε σχεση ουτε με την προοπτικη των παιχτων, ουτε με την τωρινη τους δυναμικη, ουτε με το τι μπασκετ θελουμε να παιξουμε εδω σ αυτη την χωρα. Το παραμυθακι του mind basket εχει ξεπεραστει. Ημαστε στην εποχη του out of mind, out of sight. smile.gif

Οσο αφορα το επιπεδο του τουρνουα, ηταν ετσι κι αλλιως μαλλον χαμηλο. Δυο καλες διασταυρωσεις και μπορεις απο 12ος να βγεις 6ος. Ετσι κι αλλιως μικρες ειναι οι διαφορες στις ομαδες. 3-4 καλες, 3-4 για να πεσουν και οι υπολοιπες πανω κατω στα ιδια ειναι. Αναλογα με την μερα. Γι αυτο ειπα πως δεν μ αρεσε η εικονα της ομαδας. Δεν μιλησα ουτε για το παθος της, ουτε για την θεση της, ουτε για τα αποτελεσματα της. Ουτε οταν ηταν μπροστα απ την Ισπανια μ αρεσε, ουτε οταν εμεινε με 20 πισω.
Παντως το αρνητικο ρεκορ σε σκορ εμεις το καναμε, οχι αλλη ομαδα. Ουτε καν η Ολλανδια.
forest79
Εγώ με τη σειρά μου να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά για την 6η θεση στο τουρνουά και στο τεχνικό επιτελείο καθώς για πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα είδα μια εθνική ομάδα με σχετική πειθαρχία πάθος και μαχητικότητα επίσης είχε εξαιρετικό rotetion πράγμα σπάνιο για παιδικό εφηβικές καταστάσεις στην Ελλάδα.Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και την ατυχία του τραυματισμού του θεωρητικά καλύτερου παίκτη μας Α.Κωστοπουλος.Αγωνιστικά οι τρεις απο τις τέσσερα συνολικά ήττες μας στη διοργάνωση ήταν από τις ομάδες που ανέβηκαν στο βάθρο της διοργάνωσης Ισπανια/Κροατια/Τουρκία μάλιστα Κροάτες και Τούρκοι μας νίκησαν δύσκολα στη 1η φάση του τουρνουά ενώ με την Ισπανία άντεξαμε για ένα ημίχρονο.Ατομικά ο παίκτης που ξεχώρισε στην ομάδα μας δίχως καμία αμφιβολία ήταν ο εξαιρετικός Ανδρέας Καλογηρος 2.00 με 13,1π-10,1ρ-1,6ασ-1,1κλε-0,9κοψ-1,3λ-27,8λ.
Kostasbvb
Και από εμένα συγχαρητήρια αλλά θα πρέπει πολύ να προβλιματισει το γεγονός του πολύ αμηντικου πλάνου μπάσκετ που παίξαμε, και το γεγονός ότι ειμασταν 16οι στο τρίποντο όντως τελευταία ομάδα με 17% περίπου!!!!!
Hip
QUOTE (Kostasbvb @ Aug 18 2018, 23:51 ) *
Και από εμένα συγχαρητήρια αλλά θα πρέπει πολύ να προβλιματισει το γεγονός του πολύ αμηντικου πλάνου μπάσκετ που παίξαμε, και το γεγονός ότι ειμασταν 16οι στο τρίποντο όντως τελευταία ομάδα με 17% περίπου!!!!!

15οι σε ποντους ανα παιχνιδι, 16οι σε σουτ εντος παιδιας,15οι στα Διποντα, 16οι στα τριποντα, 16οι σε ασιστ, 13οι σε efficiency.
Κατα τ αλλα, ολα καλα...
Λιγοτερα λαθη γιατι δεν πασαραμε, πρωτοι σε εκτελεσμενες βολες (9οι σε ευστοχια), πρωτοι σε κλεψιματα (δευτεροι οι Ολλανδοι, τελευταιοι οι Κροατες), και 6οι στα ριμπαουντ.
Καποιοι λενε πως οι αριθμοι δεν λενε παντα την αληθεια και ομως εδω την λενε. Αρκει να βρουμε ποια αληθεια λενε.
Του χρονου παλι.
forest79
Έτσι για την ιστορία όσο αφορά τους αριθμούς να πούμε και τα καλά 1η σε κλεψίματα και τελευταίοι σε λάθη και για την ιστορία των αριθμών να κάνω μια μικρή αναφορά για το έπος του 2005 που πήραμε το χρυσό μετάλλιο 14η θέση σε πόντους ανά παιχνίδι 66,4 έναντι 87 της Ισπανίας και 82 της Βουλγαριας!!! 15 θέση σε ευστοχία σε τρίποντα 25,3% και 15η σε ευστοχια σε βολες με το εκπληκτικο 58,6%.Οι αριθμοί θα είναι πάντα αριθμοί είναι σημαντικό σημείο αναφοράς αλλά πάντα πρέπει να ξέρεις να τους διαβάζεις σωστα και ολοκληρωμένα πότε μεμονωμένα.
Hip
QUOTE (forest79 @ Aug 19 2018, 09:26 ) *
Έτσι για την ιστορία όσο αφορά τους αριθμούς να πούμε και τα καλά 1η σε κλεψίματα και τελευταίοι σε λάθη και για την ιστορία των αριθμών να κάνω μια μικρή αναφορά για το έπος του 2005 που πήραμε το χρυσό μετάλλιο 14η θέση σε πόντους ανά παιχνίδι 66,4 έναντι 87 της Ισπανίας και 82 της Βουλγαριας!!! 15 θέση σε ευστοχία σε τρίποντα 25,3% και 15η σε ευστοχια σε βολες με το εκπληκτικο 58,6%.Οι αριθμοί θα είναι πάντα αριθμοί είναι σημαντικό σημείο αναφοράς αλλά πάντα πρέπει να ξέρεις να τους διαβάζεις σωστα και ολοκληρωμένα πότε μεμονωμένα.

Αυτο φιλε μου ειναι ανδρικο μπασκετ. Ελεγε ενας φιλος μου προπονητης σε εναν παιχτη εφηβικου που προσπαθουσε να του διορθωσει τον μηχανισμο και ο πιτσιρικας του εφερνε για παραδειγμα κακου μηχανισμου τον Πασπαλι "υπεγραψε εσυ τα συμβολαια του Πασπαλι και μετα μπορεις να σουταρεις και με τα ποδια." smiley.gif
Ειναι διαφορετικο το ανδρικο απο το αναπτυξιακο μπασκετ. Αν παρακολουθουσες θα καταλαβαινες.
The fundanental
Πριν από λίγο η εθνική εφήβων στο water polo πήρε εκτός Ελλάδος το χρυσό με προπονητή παλαιμαχο αθλητή της εθνικής.... Κάντε τις συγκρίσεις με το μπάσκετ, την ομοσπονδία και την ανταγωνιστικοτητα του εθνικου προϊόντος που παράγεται και σκεφτείτε λίγο παραπάνω....
Hip
QUOTE (The fundanental @ Aug 19 2018, 19:37 ) *
Πριν από λίγο η εθνική εφήβων στο water polo πήρε εκτός Ελλάδος το χρυσό με προπονητή παλαιμαχο αθλητή της εθνικής.... Κάντε τις συγκρίσεις με το μπάσκετ, την ομοσπονδία και την ανταγωνιστικοτητα του εθνικου προϊόντος που παράγεται και σκεφτείτε λίγο παραπάνω....

Να επισημανω βεβαια πως το water polo ειναι ο βασιλιας των ομαδικων αθληματων στην Ελλαδα πολλα χρονια τωρα. Οποτε εκπληξη δεν ειναι και επισης μαλλον κατι κανουν καλα εκει στις πισινες, μακρια απο μανατζαρεους και συμβολαια. Οποιος παιζει πολο, παιζει γιατι αγαπαει ενα αθλημα οχι τοσο προβεβλημενο (αδικως) στην Ελλαδα.
Παντως νομιζω, (δεν το εχω τσεκαρει να πω την αληθεια) scouting report απο ελληνες πολιστες δυσκολα θα βρει κανεις στο Youtube, ενω απο νεαρους μπασκετμπολιστες....
The fundanental
QUOTE (Hip @ Aug 19 2018, 22:50 ) *
Να επισημανω βεβαια πως το water polo ειναι ο βασιλιας των ομαδικων αθληματων στην Ελλαδα πολλα χρονια τωρα. Οποτε εκπληξη δεν ειναι και επισης μαλλον κατι κανουν καλα εκει στις πισινες, μακρια απο μανατζαρεους και συμβολαια. Οποιος παιζει πολο, παιζει γιατι αγαπαει ενα αθλημα οχι τοσο προβεβλημενο (αδικως) στην Ελλαδα.
Παντως νομιζω, (δεν το εχω τσεκαρει να πω την αληθεια) scouting report απο ελληνες πολιστες δυσκολα θα βρει κανεις στο Youtube, ενω απο νεαρους μπασκετμπολιστες....

Φίλε μου νομίζω στην περίπτωση του μπάσκετ ισχύει ότι "... Αυτη η στάνη αυτό το τυρί βγάζει..." και όλα τα υπόλοιπα που λέγονται στο topic είναι εκ του περισσου... Φοβάμαι ότι οι επιτυχίες στο άθλημα μας θα αργήσουν να έρθουν!!!
ethn
QUOTE(Hip @ Aug 19 2018, 00:46 ) *
15οι σε ποντους ανα παιχνιδι, 16οι σε σουτ εντος παιδιας,15οι στα Διποντα, 16οι στα τριποντα, 16οι σε ασιστ, 13οι σε efficiency.
Κατα τ αλλα, ολα καλα...
Λιγοτερα λαθη γιατι δεν πασαραμε, πρωτοι σε εκτελεσμενες βολες (9οι σε ευστοχια), πρωτοι σε κλεψιματα (δευτεροι οι Ολλανδοι, τελευταιοι οι Κροατες), και 6οι στα ριμπαουντ.
Καποιοι λενε πως οι αριθμοι δεν λενε παντα την αληθεια και ομως εδω την λενε. Αρκει να βρουμε ποια αληθεια λενε.
Του χρονου παλι.

Συμφωνώ και επαυξάνω...

Οι αριθμοί ορθώς αναφέρεις ότι δεν λένε πάντα την αλήθεια, όταν είναι όμως μεμονωμένοι (πχ να δεις απλά σε ένα φ.α. ότι ένας παίχτης έχει βάλει ένα σακούλι ποντους, χωρίς όμως να δεις στατιστική που θα δείχνει ότι έχει 5/25 δίποντα και 3/20 τρίποντα κΑΙ 8/25 βόλες!!!) Στην περίπτωση όμως που έχει συγκεντρωτικά στατιστικά και βλέπεις ότι σε όλες σχεσόν τις κατηγορίες είσαι στον πάτο, ε δεν μπορείς να εθελοτυφλείς και να θεωρείς ότι 'καλ'α πορευόμαστε....!

'Οπως είπατε και αρκετοί, εάν δεν κοιταχτεί η πραγματικότητα ΚΑΤΑΜΑΤΑ, το μέλλον για τις περισσότερες μικρές εθνικές θα εξακολουθήσει να να δυσοίωνο

υ.γ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην εθνική πόλο των Εφήβων μια και αναφερθήκαμε και σε αυτά τα παιδιά!Τεράστια επιτυχία και μπράβο τους!
Snitch1
Το να παιζει βεβαια περισσοτερο ο Νικολαιδης απο τον Κολοβερο δεν μου φαινεται και τοσο λογικο.
taselen
QUOTE (Snitch1 @ Aug 20 2018, 11:16 ) *
Το να παιζει βεβαια περισσοτερο ο Νικολαιδης απο τον Κολοβερο δεν μου φαινεται και τοσο λογικο.

Τουλάχιστον αποδέχθηκες οτι άξιζε να παίζει εθνική.
AS1972
Παίδες επειδή το διάβασα κάπου, σαφώς και είναι τεράστια επιτυχία του πόλο και μπράβο στα παιδιά που κάνουν ένα πολύ δύσκολο άθλημα κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς χρήματα, ανέσεις κλπ, αλλά με όλο το σεβασμό μην εξισώνουμε το μπάσκετ με το πόλο και συγκρίνουμε τις διακρίσεις. Παγκόσμιο πόλο σε τοπ επίπεδο είναι η Ευρώπη συν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Αυστραλία. Ούτε στη Νότια Αμερική, ούτε στην Ασία, πολύ δε περισσότερο στην Αφρική, δεν παίζει κανείς πόλο. Αν δείτε και την κατάταξη στο Παγκόσμιο Εφήβων είναι: Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία, Σερβία, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Αυστραλία, ΗΠΑ και Ρωσία στην πρώτη δεκάδα και από κει και κάτω, ΚΑΜΙΑ ευρωπαϊκή χώρα, μόνο Βραζιλία, Αργεντινή, Καναδάς, Σαουδική Αραβία, Κολομβία(!!), Αίγυπτος κλπ κλπ. Ούτε καν η Κίνα δεν ήταν παρούσα. Γι' αυτό και θεωρώ κάθε σύγκριση ατυχή... αν θέλετε να κρίνουμε το επίπεδο των παιδιών, των γονιών, τη νοοτροπία κλπ ευχαρίστως, αλλά δεν είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα... Γνώμη μου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.