QUOTE(Tesla @ Mar 4 2018, 12:22 )
Aν και δεν ειναι 100% το καταλληλο τοπικ, να σου πω οτι θεωρω πως
το μεγαλο οπλο του Ολυμπιακου ολα αυτα τα χρονια ειναι οτι ειναι ΟΜΑΔΑ. Ο Παναθηναικος εχει καλυτερο υλικο, ο Ολυμπιακος ομως ειναι πιο δεμενο συνολο. Αυτο του επιτρεπει να ξεπερναει και τις οποιες κρισεις περναει σαν ομαδα και οποιους τραυματισμους.
Αυτο ειναι κυριως επιτευγμα των Αγγελοπουλων που εξασφαλιζουν ηρεμια στην ομαδα, δινουν σοβαρες πιστωσεις χρονου, και δεν παιρνουν αποφασεις εν θερμω. Αρα θα σου πω οτι ενα 70% ειναι δικο τους.
Θα βαλω ενα 20% λογω Σπανουλη. Ο Σπανουλης ειναι ενας μυθος του Ευρωπαικου μπασκετ, και αυτη η λαμψη του διαχεεται σε ολη την ομαδα και ολοι δινουν το κατι παραπανω περα απο την αγωνιστικη του αξια που καταθετει ο ιδιος στα παρκε.
Και θα βαλω και ενα 10% στον Σφαιροπουλο ο οποιος σαν προπονητης ειναι επιπεδου Παοκ και Αρη ομως η τακτικη του να τα εχει καλα με τους Ελληνες της ομαδας παιζουν δεν παιζουν καλα, και το γεγονος οτι εχει πανισχυρο επικοινωνιακο δικτυο απο πισω του, τον καθιστουν απολυτο κυριαρχο στον παγκο και κανουν πιο διακριτους τους ρολους μεσα στην ομαδα, κατι πολυ βασικο για την ομοιογενεια της, και την ευρυθμη λειτουργια της.
Ελπιζω να σε καλυψα για το τι πιστευω
.
Δέχομαι την άποψή σου, σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν συμφωνώ μαζί σου.
Ή, μάλλον για την ακρίβεια, συμφωνώ στο σημείο που λες ότι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού είναι πως είναι ΟΜΑΔΑ.
Από εκεί και πέρα, επειδή είπες πως το προχθεσινό παιχνίδι είναι 2 φορές μαγκιά του Ολυμπιακού, σε ρώτησα να μου προσδιορίσεις σε ποιόν ή ποιούς πιστώνεις την προχθεσινή 2 φορές μαγκιά, συγκεκριμένα και όχι γενικώς και αορίστως. Για το προχθεσινό παιχνίδι.
Η απάντηση που μου έδωσες είναι γενική, για όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι λες. Εγώ, όμως, σε ρώτησα για το προχθεσινό παιχνίδι και μόνο, για το οποίο είπες πως ήταν 2 φορές μαγκιά του Ολυμπιακού.
Δεν νομίζω ότι τα ποσοστά που αναφέρεις μπορούν να εφαρμοστούν στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
Δεν μπορώ να δεχτώ πως το κύριο μερίδιο για την επιτυχία αυτή (και μάλιστα το 70%) πάει στους Αγγελόπουλους, για τους λόγους που αναφέρεις. Τότε θα έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, αφού όι Αγγελόπουλοι ακολουθούν πάντα την ίδια πολιτική και δεν την αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Μετά είπες πως κατά 20% οφείλεται στον Σπανούλη, όχι στους παίκτες εν γένει, αλλά στον Σπανούλη. Και γιατί όχι στον Ρόμπερτς, που οργίασε κιόλας; Γιατί όχι στον Παπαπέτροι που εξαφάνισε για ένα ημίχρονο τον Ρίβερς;
Και τέλος έδωσες και σαν φιλοδώρημα στο γκαρσόνι κι ένα ποσοστό 10% στον Σφαιρόπουλο, μάλλον επειδή έχει πίσω του επικοινωνιακό δίκτυο. Δηλαδή, γι' αυτό έκανε ο Ολυμπιακός την 2 φορές μαγκιά προχθές;
Όχι, φίλε μου.
Σε ρωτάω τέτοιες σαχλαμάρες για να σε κάνω να παραδεχτείς ότι αυτός ο δόλιος ο Σφαιρόπουλος, ειδικά στη νίκη στο ΟΑΚΑ είχε τεράστια συμμετοχή. Πως ήταν ο αρχιτέκτονας. Πως διαχειρίστηκε τον Ρόμπερτς με τέτοιο τρόπο, που τον κέρδισε σαν παίκτη, σε αντίθεση με τον Πασκουάλ που ξαπόστειλε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ντένμον κι έβαλε βασικότατο τον Τζέιμς, με αποτέλεσμα να τους χάσει (προς το παρόν) και τους δύο.
Αυτό περιμένω να ακούσω να λες. Πως σε ένα έστω παιχνίδι ο Σφαιρόπουλος πήγε καλά.
Μάταια, όμως. Αυτό δεν πρόκειται να το πεις ποτέ, αφού δεν το είπες ούτε τώρα.
Και εδώ διαφωνούμε.
Κράτα την άποψή σου, έχω κι εγώ την δική μου, και τα ξαναλέμε μετά την κούπα που θα σηκώσουμε στο Βελιγράδι, για να σε ακούσω πάλι να λες να φύγει ο Σφαιρόπουλος. Και να γίνουμε η μόνη ομάδα παγκοσμίως που έχει διώξει δύο προπονητές της που την προηγούμενη σεζόν της έδωσαν την υψηλότερη διάκριση (Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο).