Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ACB 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3
priest
QUOTE(benchwarmer @ May 30 2017, 03:38 ) *
Και φυσικά, πέρα από το (όντως μεγάλο) μερίδιο ευθύνης του Μπαρτζώκα, οι τραυματισμοί συνεχίστηκαν και στο τελευταίο ματς της σεζόν, με τον Κλαβέρ να μπαίνει πλέον για εγχείρηση μηνίσκου.

Η Τενερίφη τελικά δεν άντεξε τον τελευταίο μήνα, σίγουρα πάντως η χρονιά ήταν εκπληκτική, με την κατάκτηση και του ΤσουΛου. Να δούμε πως θα εξαργυρώσει και την χρονιά αυτή ο Μπόγρης (αλλά και ο Θανάσης με την Ανδόρρα).

Όσο για τους ημιτελικούς, δύσκολα βλέπω κάποια έκπληξη. Στο Ρεάλ-Μάλαγα υπάρχει διαφορά κλάσης, στο Μπασκόνια-Βαλένθια υπάρχει η λουζερίαση της Βαλένθια (σόρρυ SG rolleyes.gif )

Καλα αυτό που συνεβη φετος στην μπαρτσα με τους τραυματισμούς δεν το εχω ξαναδει στο ευρωπαικο μπάσκετ. Αν και παλι δεν αποκλειστηκε για αυτό η μπαρτσα. Αν ο Τομιτς εβαζε τις βολες, το ματς θα το ειχαν παρει. Η πτωση του είναι απιστευτη.
ashton
εγιναν οι πρωτοι ημιτελικοί
Διπλό στη Baskonia η Valencia με 82-83
νικη η Real 71-68 την Unicaja
ashton
πήρε το 2ο ματς ευκολα, 90-70 η Baskonia και ισοφαρισε. (24 ο Ledo, 18 o Hanga, 13π-7ρ ο Shengelia / 18π-7ρ ο Sato, 16π-6ασ ο Diot
ashton
30ρα η Ρεαλ στην Ουνικάχα, 101-72 και 2-0. 29π ο Καρολ με 8/11 3π.
ashton
75-69 νικησε η Βαλένθια τη Μπασκονια για το 2-1. 16π-5ασ ο Diot / Larkin 16π-5ασ (αλλά με 2/9 3π)
SG3ptshooter
Diot.


O Carroll προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Gunner ας του πει κάποιος Ισπανόφωνος πως είναι μαζί στην κορυφή του skill.
ashton
με σκουπα η Ρεαλ. 73-76 τη Μαλαγα, παρά τα 1/9 3π του Λλουλλ
SG3ptshooter
Diot Sato Dubljevic και Sikma, συλλογή συμπάθειας, να βλέπουν τον Emeterio να κάνει 19 πόντους από 7/7. Και 33 πόντοι απ' το second unit της frontline με back2back τρίποντα του Thomas στο τέλος.
ashton
Καλυτερη στη σειρά η Valencia (85-77 χθες). Αξιόλογη περίπτωση ο Ricky Ledo που πήρε για τα πλειοφ η Baskonia (Τουρκία έπαιζε πριν στη Yesilgiresun Belediye)

Οι τελικοί ξεκινάνε την Παρασκευή. Σύστημα 2-2-1, best of 5.
SG3ptshooter
Άλλη μία ευκαιρία, στάθηκαν καλά σήμερα, το 2nd unit κόλλησε περισσότερο αν και έβαλε δύο τρίποντα ο Rafa, η βασική frontline το είχε το διπλό. Ο Emeterio αν έβαζε κι εκείνο το τρελό που πήγε να κάνει στο τέλος θα πίστευα πως είναι κλώνος του απ' το 2011.
SG3ptshooter
Με την πρώτη νίκη στην ιστορία της Valencia στους τελικούς της ACB να είναι διπλό στη Μαδρίτη, έγινε ένα μεγάλο βήμα για ίσως το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Dublje 20-9, +15.
benchwarmer
SG3ptshooter
Παρότι έμεινε έως και με οριακά διψήφιο πίσω, η Valencia είναι έναν πόντο μπροστά στο ημίχρονο. Τρία τρίποντα ο Leone extra, πόσα χρόνια είχα να το πω συγκινήθηκα. Ζει και ο Rafa, πάντα καλό. Άντε να δούμε.
ashton
74-57 μπροστά η Βαλένθια με 3'24" να μένει
SG3ptshooter
Έγινε το 2-1. Sato back2back τρίποντα στο τέλος με διέλυσε ως αναμενόταν. Ο Sikma είναι πάντα καλός αλλά τον έχει επισκιάσει στα offs η άνοδος του Thomas που έχει πάθει Doellman με 64% δίποντα, 50% τρίποντα στα 10 ματς..
ashton
81-64 η Valencia για το 2-1
14π-6ρ-3ασ ο Dubljevic, 15π (0/4 2π, 4/6 3π) ο San Emeterio, 16π ο Thomas)/ Ayon 15π-8ρ, Llull 16π (0/4 3π), Doncic 13π-8ρ
Weekendman
Πόσο μπορεί να ολοκληρώσει την δουλειά η ομάδα που έπαθε Ολυμπιακό του 1994 στον τελευταίο τελικό του Eurocup; Περιμένω με αγωνία την απάντηση!

Ilias7
Βλέποντας τώρα το παιχνίδι της Βαλένθια με την Ρεάλ είναι να σε πιάνει κατάθλιψη σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Από που να ξεκινήσει κανείς,από το γήπεδο,το κόσμο,την ατμόσφαιρα.

Και ας μη ξεχνάμε πως του χρόνου 5/16 ομάδες της Ευρωλίγκα θα είναι Ισπανικές.Πολύ μεγάλο ποσοστό.
το_καλύτερο_3d
Φωτιές πετάει η βαλένθια shot.gif
gerorge
Αν χασει κι αυτον τον τιτλο η Βαλενθια μεσα απο τα χερια της θα τρελαθω
Weekendman
Η Βαλένθια είχε παρουσιάσει ήδη ρόστερ που μπορούσαν να πάνε τελικό και να είναι ανταγωνιστικα για τίτλο το 2014 και 2016. Ωφελήθηκε απο τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα. Και ότι ο Ροντρίγκεθ δεν αντικαταστάθηκε παρά την πολύ καλή χρονιά του Ντόνσιτς. Αλλα νίκησε όλες τις Ισπανικές Ευρωλιγκάτες ομάδες σε αυτά τα Ισπανικά πλέι-οφ. Όποτε το πήρε άξια!
Zoys
QUOTE(Weekendman @ Jun 16 2017, 23:26 ) *
Η Βαλένθια είχε παρουσιάσει ήδη ρόστερ που μπορούσαν να πάνε τελικό και να είναι ανταγωνιστικα για τίτλο το 2014 και 2016. Ωφελήθηκε απο τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα. Και ότι ο Ροντρίγκεθ δεν αντικαταστάθηκε παρά την πολύ καλή χρονιά του Ντόνσιτς. Αλλα νίκησε όλες τις Ισπανικές Ευρωλιγκάτες ομάδες σε αυτά τα Ισπανικά πλέι-οφ. Όποτε το πήρε άξια!

Ακριβώς την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Άξιζε ένα πρωτάθλημα βάσει του ρόστερ και της πορείας της τελευταίας τριετίας και θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε πάρει το '14 αν δεν έχανε στα σημεία την ημιτελική σειρά από την Barcelona σε μια χρονιά που η Real στα play-off εμφανίστηκε εξίσου άδεια με φέτος. Είναι το δεύτερο πρωτάθλημα του San Emeterio μετά από εκείνο με τα χρώματα της Baskonia το '10. Well done νυχτερίδες. 41.gif

Τον Laso τον κουνάει τίποτα από τον πάγκο της Real; #ρητορικό
ashton
http://acbtv.acb.com/video/11220-lacb-2016...ara_el_recuerdo
βιντεο από το 2ο δεκαλεπτο (επι μερους 29-11 για τη Βαλενθια)
SteveNashidis
Να και ένα μικρό μπασκετικό θαύμα, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει κανένα πρωτάθλημα τη τελευταία δεκαετία.
tuareg
QUOTE (Voyager @ Jun 17 2017, 01:22 ) *
Να και ένα μικρό μπασκετικό θαύμα, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει κανένα πρωτάθλημα τη τελευταία δεκαετία.


νομιζω οτι το πρωταθλημα της Καρσιγιακα του Σαριτσα ηταν αναλογης διαστασης θαυμα
pan24
QUOTE (tuareg @ Jun 17 2017, 10:00 ) *
νομιζω οτι το πρωταθλημα της Καρσιγιακα του Σαριτσα ηταν αναλογης διαστασης θαυμα

++ αν και τοτε ρεαλ,εφες ηταν σε πολυ κακη κατασταση αλλα ο σαριτσα εδειξε οτι δεν ηταν τυχαιο
Αν δεν επεφτε πανω στην δαιμονισμενη φενερ θα το εκανε και φετος

Η θεση του λασο αραγε ειναι ασφαλης?
SteveNashidis
QUOTE(tuareg @ Jun 17 2017, 10:00 ) *
νομιζω οτι το πρωταθλημα της Καρσιγιακα του Σαριτσα ηταν αναλογης διαστασης θαυμα


Σωστός το είχα ξεχάσει. Στην Ιταλία έψαχνα για κάτι αντίστοιχο, αν και φέτος θα το πάρει μια μικρής δυναμικής ομάδα.

LigaEndesa ->Valencia Basket
CopaACB -> Real Madrid
Supercopa -> Herbalife Gran Canaria
EuroCup-> Unicaja Malaga
BasketballCL -> Iberostar Tenerife

5 διαφορετικές ομάδες από μία κούπα. Αυτό κάνει την αποτυχία του Μπαρτζώκα ακόμα μεγαλύτερη. Δε ξέρω αν σαν στατιστικό στοιχείο έχει ξαναγίνει, σε κάποιο πρωτάθλημα ή και άλλο άθλημα.
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Jun 17 2017, 12:50 ) *
Αυτό κάνει την αποτυχία του Μπαρτζώκα ακόμα μεγαλύτερη.

Βέβαια ο Μπαρτζώκας αποκλείστηκε στο σουτ με μειονέκτημα έδρας, ενώ Βάσκοι και Μαδριλένοι λογίζονταν το φαβορί απέναντι στο Sato και την παρέα του. rolleyes.gif
benchwarmer
«Ευχαριστώ όλους σας για τα μηνύματα σεβασμού και αγάπης που έλαβα αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αποσύρομαι πλέον, αλλά με ήσυχη τη συνείδησή μου πως έδωσα τα πάντα για την εκάστοτε ομάδα μου. Συγχαρητήρια στη Βαλένθια και ειδικά στον Σαν Εμετέριο και τον Ράφα Μαρτίνεθ, που ήταν, είναι και θα είναι φίλοι που απέκτησα μέσω από αυτό το άθλημα. Ευχαριστώ και τη Ρεάλ για τον τρόπο που με αποχαιρέτισε, αν και δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο της Βιτόρια και την Μπασκόνια, πάντα με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου και έμαθα πολλά από αυτούς.

Ευχαριστώ όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, αλλά και την οικογένειά μου, που μου έδωσαν μόρφωση, με βοήθησαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να μάθω αυτό το άθλημα. Ευχαριστώ και την εθνική Αργεντινής, αυτή τη χρυσή γενιά. Τι να πούμε γι’ αυτό το συναίσθημα! Περισσότερο από όλους όμως ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι τώρα δίπλα μου και που θα συνεχίσουν να είναι βοηθώντας με να σταματήσω να νιώθω παίκτης. Σας αγαπώ. Αντίο και ευχαριστώ για τα πάντα».

sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
patissiotis
Eγω κλαιω που ομαδα με τετοιο ροστερ παρουσιαζει αυτη την εικονα. wacko.gif Παντως φετος ο Λασο ξεπερασε τον εαυτο του. Με ενα υπερπληρες ροστερ στο τελος διασυρθηκε. Η εικονα της Ρεαλ στο f4 και στους τελικους ηταν Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Η. Ανετα η Βαλενθια θα μπορουσε να την ειχε σκουπισει. Παντως στη Μαδριτη δεν βλεπω να ιδρωνει το αυτι τους... Λασο και ξερο ψωμι... Τι να πει κανεις??? Εγω σηκωνω τα χερια ψηλα blink.gif
Weekendman
Σαν Εμετέριο και Ντούμπι, οι 2 ηγετικές φιγούρες της Βαλένθια, αν και δεν ξεχώρισαν τόσο στον τελευταίο τελικό.





This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.