QUOTE(ilpostino @ Aug 14 2009, 12:19 )
τα στατιστικα φιλε μου ειναι ενα απο τα εργαλεια για να κρινεις , δεν ειναι το μοναδικο. οποιος εχει παιξει μπασκετ συστηματικα ξερει οτι υπαρχουν χιλια δυο πραγματα που δεν αποτυπωνονται στη "ροζαλια"!!!!!
το διαγωνισμο τον ξερω παρα πολυ καλα (και ειμαι και γνωστης των βασικων οπως ειρωνικα παρατηρησες) αλλα δεν υπαρχει σοβαρος μπασκετανθρωπος που χρησιμοποιει στην επιχειρηματολογια του τετοιους διαγωνισμους για να δειξει αν καποιος ξερει να σκαει τη μπαλα ή οχι! τετοιοι διαγωνισμοι ειναι show Των αμερικανων και τιποτα αλλο! παρομοιως και τα all star game τα τελευταια χρονια , οπου το μονο που πραγματικα αξιζει ειναι το ποιοι επιλεγονται!!!! δε φαινεται εκει η ικανοτητα των παικτων! εδω παιρνει τους διαγωνισμους των τριποντων ο καπονο , τι σημαινει δηλαδη? οτι ειναι ο καλυτερος σουτερ? αυτα για τους διαγωνισμους!
το να εχεις ενα δυνατο σακ (οχι αυτο το πραγμα πλεον στα 37 του) συμπαικτη ειναι πολυ πιο σπουδαιο απο ο,τι μπορεις να φανταστεις! στο ξαναλεω , εχει φτιαξει πολλες καριερες και συμβολαια! ρωτα και τους παλιους του συμπαικτες στο ορλαντο , σκοτ και αντερσον για παραδειγμα, που εξαφανιστηκαν με το που εφυγε!!!! ο σακ μπορει απο τεχνικης αποψης να ειναι ενα βοδι αλλα ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ για τον απλο λογο οτι κανει τους συμπαικτες του πολυ καλυτερους, ή τουλαχιστον να φαινονται! αν ηθελε ο σακ το mvp πίστεψέ με θα το παιρνε και μαλιστα ευκολα!
οποιος εχει παιξει μπασκετ , επαναλαμβανω και επιμενω σε αυτο ,ξερει πολυ καλα οτι ενα απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο αθλημα ειναι να κανεις γιο γιο τη μπαλα και με το δεξι χερι αλλα και με το αριστερο! και αυτο , εγω προσωπικα, δεν το εχω δει απο κανεναν αλλον , ουτε απο τον αιβερσον ουτε απο τον τ-μακ , ουτε απο τον ΘΕΟ τον ιδιο!
αιβερσον και τ-μακ ειναι τελειωμενοι μεχρι αποδειξης του εναντιον!
ο μακγκρειντι επαιξε τρελό μπασκετ σε ενα ορλαντο που δε βλεποταν , για ποιο λογο το παραγνωριζεις αυτο? οταν παιζεις σε μια ομαδα ,οπου οταν νικας συνιστα ειδηση , ολα ειναι πιο ευκολα , δεν εχουν απαιτησεις οι αλλοι απο σενα , δεν υπαρχει αγχος ,παιζεις ελευθερα! τετοιες εμφανισεις πχ σε play offs δεν εχει κανει συστηματικα!!! οσο για τον καρτερ , το εχει παρατησει το αθλημα! μενει να δουμε αν η μεταγραφη του στο ορλαντο θα του δωσει κινητρο.
μην εντυπωσιαζεσαι απο τα καρφωματα , και αυτα για 2 ποντους μετρανε , δε μετρανε για 20 , οσο και εντυπωσιακα να ειναι!φιλε , ο ΜJ ειχε πολυ καλο σουτ και αυτα που επρεπε να βαλει τα εβαζε , ξεχνα για λιγο σε παρακαλω τα στατιστικα! μου βαζεις ισα και ομοια τον αερινο με τον ουειντ στο σουτ! ειναι σαν την παλια διαφημιση των macdonald's με τον αερινο και τον μπερντ να διαγωνιζονται στο σουτ , τι σχεση ειχαν αυτοι οι δυο , ημαρτον!!
οσο για τον ματζικ , δεν ειχε σουτ ρε φιλε , τι να κανουμε! ολα τα αλλα τα εκανε τελεια και για αυτο εμεινε στην ιστορια σαν ενας απο τους μεγαλυτερους παικτες ολων των εποχων! οταν ο πετζα εστειλε τον ολυμπιακο σπιτι του με το τριποντο απο τη διαγωνιο μεχρι τοτε ειχε 0/7 ή 0/6! αυτο που επρεπε το εβαλε. στο τελος τα στατιστικα του ηταν 1/7 'η 1/8 , χαλια δηλαδη! αλλα πηγε την ομαδα τελικο πρωταθληματος και μαλιστα σε μια καυτη εδρα! ειδες τι κανουν τα στατιστικα? αυτη ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος!!!
καλο ειναι να εισαι απολυτος στις αποψεις, γιατι αυτο δειχνει οτι εχεις επιχειρηματολογια , αλλα σκεψου μηπως και ο αλλος μπορει να λεει κατι σωστο, που ισως δεν το εχεις σκεφθει.
φιλικα παντα.
Φίλε βάση στατιστικών κρίνεται ο παίκτης...Ειδικά ο ΜΕΓΑΛΟΣ παίκτης...Οι χαμάληδες, οι παίκτες για όλες τις δουλειές, τα πολυεργαλεία και όλα τα black&decker του κόσμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Ο μεγάλος παίκτης κερδίζει πρωταθλήματα, mvp awards, θέση στο hall of fame με τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ. Σ'αρέσει?Το δέχεσαι!Δεν σ'αρέσει?Τότε σε ενοχλεί το όλο σύστημα και κακώς ασχολείσαι.
"Δεν υπάρχει σοβαρός μπασκετάνθρωπος κτλ"...Αυτό είναι ΔΙΚΙΑ σου άποψη φίλε η γνωστή ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ άποψη που έχουν πολλοί για το ΝΒΑ. " Έλα μωρέ το πανηγυράκι, αυτά είναι showbiz, δεν υπάρχουν αυτά" κτλ κτλ κτλ. Είναι το γνωστό "όσα δεν φτάνει η αλεπού". Όταν απαξιώνεις ένα διαγωνισμό που έχει πάρει μέρος ο KOBE BRYANT, o STEVE NASH, o GARY PAYTON, o STEPHON MARBURY, o TONY PARKER, o JASON KIDD, o BARON DAVIS, o LEBRON JAMES, o CHRIS PAUL, o DERON WILLIAMS και ο DERRICK ROSE τότε φίλε απαξιώνεις τον εαυτό σου όχι τον διαγωνισμό.
ΝΑΙ ο Καπόνο φίλε όταν πήρε το NBA ALL-STAR 3p SHOOTOUT ήταν ο καλύτερος σουτέρ του ΝΒΑ...Σ'αρέσει?Καλώς...Δεν σ'αρέσει?Τότε πάλι δεν σου αρέσει το σύστημα...
O Kapono, πήρε τον διαγωνισμό τις σεζόν 2007 και 2008...Μάντεψε...Σε εκείνες τις χρονιές στην στατιστική κατηγοριά
ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ πρώτος ήταν............ΝΑΙΙΙ. Ο
JASON KAPONO.
2006-2007 NBA 3p%
ΠΡΩΤΟΣ Ο JASON KAPONO με 48.3%
2007-2008 NBA 3p%
ΠΡΩΤΟΣ Ο JASON KAPONO με 51.4%
Συγκεκριμένα
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ μετά απο 6 χρόνια ΝΒΑer ο Κapono (έπεσες και εσύ στην περίπτωση...παγιδεύτηκες!) είναι ο
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Νο1 είναι ο Steve Kerr με ποσοστό καριέρας το 45.4%
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ο Κapono έχει ποσοστό καριέρας το 45.4%
Τα περαιτέρω λόγια είναι ΠΕΡΙΤΤΑ.
Καλύφθηκες τώρα?Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει λοιπόν ο Wade μετά τον Ιverson έχει
ΜΑΚΡΑΝ την καλύτερη σταυρωτή του κόσμου και μακράν τις πιο γρήγορες τρίπλες του κόσμου. (ίσως μόνο ο Kobe είναι στο επίπεδο του.).
Επίσης ο D-Wade δεν είχε δίπλα του τον 37χρονο ΣΑΚΙΛ αλλά τον 34χρονο ΣΑΚΙΛ. Επίσης ο Σακίλ εκείνη την σεζόν δεν έχασε αγώνα στα playoff, είχε στα playoff 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ΜΕΣΟ ΟΡΟ και δεν τον λες "ΠΡΑΓΜΑ"!!!Επίσης αυτό το "τεχνικής άποψης βόδι" είναι πραγματικά άξιο να κόψω κάθε κουβέντα. Έχεις μείνει στον Σακίλ των ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ φίλε???
Τέλος αυτή η φράση "
αν ηθελε ο σακ το mvp πίστεψέ με θα το παιρνε και μαλιστα ευκολα" γράφει ιστορία!Δηλαδή ο Σακίλ άφηνε τον Wade να βάζει 40άρες και να γυρνάει ένα πρωτάθλημα απο το 2-0 και στον τρίτο τελικό να βάζει 42 πόντους και να γυρνάει ένα ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΤΣ (και τίτλο φυσικά αφού με 3-0 ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ) που έβρισκε τους HEAT να χάνουν με 13!!!!! πόντους στην ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ στην οποία ο Wade σκόραρε 12 πόντους στα τελευταία 6 λεπτά!!!Ο Shaq είναι ΤΟΣΟ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΗΣ που προτιμούσε να χάσει το πρωτάθλημα απο το να πάρει ΑΥΤΟΣ το MVP. Φίλε ΗΜΑΡΤΟΝ.
"ενα απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο αθλημα ειναι να κανεις γιο γιο τη μπαλα και με το δεξι χερι αλλα και με το αριστερο! και αυτο , εγω προσωπικα, δεν το εχω δει απο κανεναν αλλον , ουτε απο τον αιβερσον ουτε απο τον τ-μακ , ουτε απο τον ΘΕΟ τον ιδιο!"
ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ BRANDON ROY?Φίλε τα εννοείς τώρα αυτά???
"ο μακγκρειντι επαιξε τρελό μπασκετ σε ενα ορλαντο που δε βλεποταν , για ποιο λογο το παραγνωριζεις αυτο? οταν παιζεις σε μια ομαδα ,οπου οταν νικας συνιστα ειδηση , ολα ειναι πιο ευκολα , δεν εχουν απαιτησεις οι αλλοι απο σενα , δεν υπαρχει αγχος ,παιζεις ελευθερα! τετοιες εμφανισεις πχ σε play offs δεν εχει κανει συστηματικα!!!"
Ενώ ο Brandon Roy παίζει στους Portland που κερδίζουν ΣΥΝΕΧΩΣ, είναι ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, έχει ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ για συμπαίκτες, έχουν ΠΟΛΛΕΣ απαιτήσεις, έχουν ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΓΧΟΣ και δεν παίζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Κυρίως όμως έχει κάνει τρομερά πράγματα στην ΜΙΑ ΦΟΡΑ που έχει παίξει playoff.Συστηματικός...Τι να πώ...
Εγώ δεν εντυπωσιάζομαι απο τα καρφώματα φίλε αλλά ο Dominique για αυτό έμεινε στην ιστοριά και για τους τρομερούς αριθμούς του. Ούτε κούπε πήρε ούτε τίποτα. Έτσι και ο Carter.
ΗALL OF FAMER.
Όσο για τα στατιστικά μαρέσει ΠΟΛΥ η υπεκφυγή σου...ΠΟΛΥ...Με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω...
Πρώτα μου λες "δεν είναι κορυφαίος και ολοκληρωμένος" επειδή δεν βαράει τρίποντα σαν τον Larry Bird και μετά σου παραθέτω τα τρίποντα τριών εκ των κορυφαιών και πιο ολοκληρωμένων παικτών στην ιστορία του αθλήματος και μου λες ΑΛΛΑ ΝΤ'ΑΛΛΑ και μου μιλάς για τον Στογιάκοβιτς!!!
Εγώ ΤΟ ΞΕΡΩ ότι ο Μάτζικ δεν είχε σούτ και παρόλαυτα ήτανε ο
ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ PLAYMAKER ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Εγώ ΤΟ ΞΕΡΩ ότι ο Τζόρνταν ΔΕΝ ΕΙΧΕ σούτ τριών πόντων, μάλιστα όταν το 1992 στον πρώτο τελικό με τους Βlazers έβαλε σε ένα ημίχρονο ΕΞΙ τρίποντα ο ΙΔΙΟΣ έδειχνε ότι ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ και οι σχολιαστές οι αμερικάνοι (αν δεις τον αγώνα) σχολιάζανε επακριβώς "Well Michael has brought a NEW weapon" και παρόλαυτα ήτανε ο
ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
υ.γ. δεν είμαι απόλυτος φίλε...Αλλά όταν ΓΝΩΡΙΖΩ κάτι δεν αντέχω να ακούω ότι ο BRANDON ROY είναι ο πρώτος που είδες να κάνει την μπάλα γιο-γιο και μετα δύο, ότι ο wade δεν είναι καλός χειριστής, ότι ο σακίλ είναι πράγμα και του ΑΦΗΣΕ το mvp και και και...Φιλικά στα λέω και δεν σε ξέρω για να σου πάω κόντρα αλλά μερικά απο αυτά που λες δεν υπάρχουν.