Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Final 4 Winner
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Athens 2007
Pages: 1, 2
thrylos7
Η ΤΣΣΚΑ έρχεται ως πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από Final 4...

Ο Παναθηναϊκός θα έχει μαζί του τον κόσμο στο καυτό όπως αναμένεται ΟΑΚΑ...

Η Ταού είναι ίσως πιο πλήρης και πιο επικίνδυνη από ποτέ...

Η Μάλαγα είναι η σταχτοπούτα του θεσμού και οι αντίπαλοί της θα βρεθούν προ εκπλήξεως αν δεν την υπολογίσουν...


Ποια ομάδα λοιπόν θα πανηγυρίζει το βράδυ της Κυριακής, στις 6 Μαϊου;
apkat
Βρεθηκα αναμεσα σε Ταου και Παναθηναικο αφου πιστευω οτι ο νικητης του ζευγαριου θα παρει την κουπα ομως ψηφισα Ταου αφου απο τη μια πιστευω οτι ηρθε η ωρα της και απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσον ειναι θετικο το γεγονος οτι ο Παο ειναι γηπεδουχος αφου θα εχει απιστευτη πιεση απο τους πολλους οπαδους του(οπως την ειχε πατησει η ΤΣΣΚΑ πριν 2 χρονια)..Στον τελικο αν και νομιζω οτι η ΤΣΣΚΑ θα βρεθει δε νομιζω να γινει δευτερο σερι ριπιτ(μετα απο αυτο της Μακαμπι)..Οποτε Ταου.Αφηστε που την υποστηριζω κιολας αφου μου αρεσει πιο πολυ ως ομαδα απο τις αλλες 3..
CK13gr
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
HOULIGAN76
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ!!
Ο Παπαλουκάς είναι ΑΠΛΗΣΤΟΣ.

Αν η ρωσική αρκούδα παίξει με την Ταού θα έχει προβάδισμα.Αμα παίξει με τον Παο μικρό πλεονέκτημα θα έχει η ελληνική ομάδα.

Για να είμαι ρεαλιστης αυτόν που πρέπει να φοβούνται οι Ρώσοι είναι ο ....Χόλντεν.Αμα χάσει η αρκούδα θα σημαίνει οτι ο Αμερικάνος της γκάρντ ήταν σε τρικυμία.
sihainas
ΤΑΟΥ γιατί το αξίζει περισσότερο απ'όλες τις άλλες...
Van_prentzi
QUOTE(sihainas @ Apr 30 2007, 08:49 AM) *
ΤΑΟΥ γιατί το αξίζει περισσότερο απ'όλες τις άλλες...


Που το στηρίζεις αυτό;
Air Kef
Εκει που το στηρίζουμε ολοι και εκει που το στηρίζαμε μέχρι περσι για την ΤΣΣΚΑ.

Η Ταού έχει πολύ σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια,με συνεχόμενες παρουσίες σε Φάιναλ 4,αλλα δυστυχώς δν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το κύπελλο.Φέτος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και έπαιξε θεαματικότατο μπάσκετ με πλουραλισμό στην επίθεση,ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης,που αξίζουν να γραφτούν στην ιστορία.
+Είχε να αντιμετωπίσει μεσα στη χρονια το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας του προπονητή της,κατι που τελικα την οδήγησε σε αλλαγή προπονητή.Όχι και τοσο ευχάριστο.
sihainas
από τα δάχτυλά μου το πήρες Air... tongue.gif
kop-13
QUOTE(Van_prentzi @ Apr 30 2007, 08:55 AM) *
Που το στηρίζεις αυτό;


Στο οτι πρέπει να χαρούν κ οι φίλοι του Ολυμπιακού...
Van_prentzi
QUOTE(Air Kef @ Apr 30 2007, 09:02 AM) *
Εκει που το στηρίζουμε ολοι και εκει που το στηρίζαμε μέχρι περσι για την ΤΣΣΚΑ.

Η Ταού έχει πολύ σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια,με συνεχόμενες παρουσίες σε Φάιναλ 4,αλλα δυστυχώς δν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει το κύπελλο.


Kαι ο μεγάλος Άρης είχε συνεχόμενες παρουσίες σε Φάιναλ 4, αλλά δε κατέκτησε ποτέ κανένα.

Πάντως δε το στηρίζουν ΟΛΟΙ αυτό που λές, και απο οτι κατάλαβα στηρίζεσαι στη συμπάθεια.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά...
Η Ταού δεν άξιζε να κατακτήσει το Φάιναλ 4 τις προηγούμενες χρονιές γιατί δεν είχε καλύτερη ομάδα απο αυτές που το σήκωσαν.
Και κάτι άλλο που πάντα μετράει σε κάτι τέτοιες διοργανώσεις...η φανέλα!
Και όπως και να το κάνουμε ..την πιο βαριά την έχει ο βάζελος!!!
sihainas
QUOTE(kop-13 @ Apr 30 2007, 12:48 PM) *
Στο οτι πρέπει να χαρούν κ οι φίλοι του Ολυμπιακού...



οι φίλοι του Ολυμπιακού....τουλάχιστον αυτοί που συμμετέχουν στο φόρουμ δεν έχουν τέτοια κόμπλεξ... και το έχουν αποδείξει πολλές φορές νομίζω
Van_prentzi
QUOTE(kop-13 @ Apr 30 2007, 09:48 AM) *
Στο οτι πρέπει να χαρούν κ οι φίλοι του Ολυμπιακού...



Μη γίνεσαι κακός με τα παιδιά!!! 19.gif
Air Kef
Κοπ 13,αν δν ειχα δει αλλα ποστ σου στο φορουμ,θα σε παρεξηγούσα. smile.gif
Παρακαλούμε τέτοια σχόλια να σπανίζουν!

QUOTE
Kαι ο μεγάλος Άρης είχε συνεχόμενες παρουσίες σε Φάιναλ 4, αλλά δε κατέκτησε ποτέ κανένα.


Ακριβώς.
Δν ήταν κρίμα για ομάδα που εμαθε μπάσκετ σε μια ολοκληρη χώρα,για μια ομάδα που ειχε στις τάξεις της δύο απο τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών,τον πρώτο σκορερ της ιστοριας τ ων Φάιναλ 4,να μην κατακτήσει μια φορά τον τίτλο;;

QUOTE
Και κάτι άλλο που πάντα μετράει σε κάτι τέτοιες διοργανώσεις...η φανέλα!


Δυστυχώς η μονη φανέλα που εχω δει τόσα χρόνια να μετράει στο μπάσκετ,είναι αυτη του Άρη οταν σωνόταν απο τον υποβιβασμο στην Α2 με τον Ρενφροε και λοιπούς.
Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η φανέλα.
Στο μπάσκετ που 9 στις 10 κερδίζει αυτος που παιζει καλύτερα,δν ισχυει.
grigoris
ΤΣΣΚΑ Μόσχας πιστεύω εγώ (αν και θέλω τον Παναθηναϊκό) γιατί είναι ομάδα κομπιούτερ όποιους και να έχει στο παρκέ
thrylos7
QUOTE
Φέτος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα


H ΤΣΣΚΑ το έχει αυτό! 21-2, έναντι 20-2... tongue.gif

QUOTE
Η Ταού δεν άξιζε να κατακτήσει το Φάιναλ 4 τις προηγούμενες χρονιές γιατί δεν είχε καλύτερη ομάδα απο αυτές που το σήκωσαν.

Γι' αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος, για την περσινή χρονιά... Όχι ότι δεν έχασε καθαρά από τη Μακάμπι, αλλά ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά αν πχ ο ένας ημιτελικός ήταν ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι.. (Ναι, η Μακάμπι μόνο από την ΤΣΣΚΑ έχανε, αν και πάλι ήταν το φαβορί)

QUOTE
Και κάτι άλλο που πάντα μετράει σε κάτι τέτοιες διοργανώσεις...η φανέλα!
Και όπως και να το κάνουμε ..την πιο βαριά την έχει ο βάζελος!!!

Δε νομίζω να μετράει στα Final 4 η φανέλα... Όπως και να' χει πάντως και της ΤΣΣΚΑ, μια χαρά βαριά είναι..

Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί... Κι αυτό γιατί αν το Final 4 δεν ήταν στο ΟΑΚΑ, θα έλεγα ΤΣΣΚΑ ή Ταού με αρκετή άνεση... Έχει ψωμί η υπόθεση πάντως...
apkat
QUOTE
H ΤΣΣΚΑ το έχει αυτό! 21-2, έναντι 20-2... tongue.gif


Και οι 2 20-2 πρεπει να εχουν tongue.gif tongue.gif ..η ΤΣΣΚΑ εχει χασει απο Ορτεζ και Μακαμπι..
thrylos7
Διάβασε καλύτερα το αφιέρωμα... tongue.gif biggrin.gif
sihainas
Μόνο που η CSKA έπαιξε έναν αγώνα παραπάνω στους 8...άρα 21-2 smiley.gif
Van_prentzi
Να σημειώσω και κάτι τελευταίο...
Το γεγονός οτι ο Παναθηναικός είναι γηπεδούχος,δεν έχει να κάνει με όσα υποστηρίζω.
Τα ίδια θα έλεγα ακόμα και αν το Φάιναλ 4 γινόταν στην Μόσχα η στην Ισπανία γιατί
θεωρώ τον Παναθηναικό την πιο πλήρη ομάδα στην Ευρώπη.
apkat
Σωστος ο Θρυλος.Εγω μπερδευτηκα γιατι δεν ειχα δει οτι ειχες βαλει τις 2 ηττες της ΤΣΣΚΑ.Για καποιο περιεργο λογο νομιζα οτι ειχες γραψει 21-1 εναντι 20-2.Ενω το χες βαλει σωστα.Η διαφορα τους ειναι στο παιχνιδι παραπανω της ΤΣΣΚΑ στο τοπ8.. icon_drunk.gif
thrylos7
Τόσο η ΤΣΣΚΑ, όσο και η Ταού, μου δίνουν την αίσθηση μιας ομάδας χωρίς αδυναμίες... σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που για μένα, υπολείπεται λίγο.

Και η ΤΣΣΚΑ και η Ταού, είναι ύπερπλήρεις σε όλες τις γραμμές. Ειδικά η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ μεγάλη ισορροπία, ενώ για την Ταού θα έλεγα πως η περιφέρειά της είναι καλύτερη από τη frontline της.
Δε μπορώ να πω το ίδιο όμως και για τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα δεν έχει την περσινή περιφερειακή γραμμή. Ο Σισκάουσκας είναι εγγύηση στο 3, η θέση του σούτινγκ γκαρντ όμως δε μπορεί ν' αξιολογηθεί το ίδιο με τις άλλες. Όπως επίσης και η θέση του σέντερ, που για μένα φέρει ...έναν αστερίσκο επιφύλαξης.
Λεπτομέρειες ίσως, ειδικά για τόσο κρίσιμα, νοκ άουτ ματς, όπου υπάρχουν ένα σωρό άλλες, πολύ σημαντικές παράμετροι...

Ο Παναθηναϊκός βέβαια, ούτε μικρή ομάδα είναι, ούτε εμπειρία του λείπει, ούτε τίποτα.. Γενικώς μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον στο καυτό ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που το Final 4 γινόταν αλλού, σε ουδέτερη έδρα, θα προτιμούσα για φαβορί πιο εύκολα μια εκ των Ταού - ΤΣΣΚΑ (κάτι που δείχνει ότι θεωρώ πως είναι έστω και λίγο ανώτερες)...

Έτσι, βάσει της παρένθεσης θα ψηφίσω μία εκ των δύο. Μου "κάθεται" καλύτερα η ΤΣΣΚΑ, μιας και, λογικά, δε θα κάνει τον ίδιο κόπο να περάσει στον τελικό, όσο η Ταού, ή ο Παναθηναϊκός..
Απ' την άλλη, σκέφτομαι ότι κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα με μείον έναν παίκτη... φέτος λείπει ο Βάντερπουλ (που βοήθησε πάρα πολύ στον τελικό κι αν δεν έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στον ημιτελικό ο Παπαλουκάς, μπορεί αυτός να ήταν ο MVP), υπάρχει όμως αντικαταστάτης, ο Τόρρες. Δεν είναι καλύτερος, αλλά καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το κενό. Πέραν αυτών, έχει μαζί της και την εμπειρία, αλλά και την αυτοπεποίθηση ίσως από τον περσινό θρίαμβο. Ούτως ή άλλως, είναι ολόιδια ομάδα με την περσινή, σ' αντίθεση με Ταού και Παναθηναϊκό που είχαν κάποιες αλλαγές. Θεωρώ ότι η ΤΣΣΚΑ μπορεί να ηττηθεί μόνο αν κάνει η αντίπαλη ομάδα φοβερή εμφάνιση, καθώς είναι ο ορισμός της σταθερής ομάδας (λόγω της προηγούμενης περιόδου-πρότασης).

Απ' την άλλη, η Ταού φαίνεται να είναι πιο πλήρης στο παιχνίδι της, αφού παίζει στο φουλ στην επίθεση, ενώ και η άμυνά της είναι μια χαρά (εντάξει, δε συγκρίνεται με της ΤΣΣΚΑ). Ίσως οι δύο αυτές ομάδες έχουν αντίστροφη εικόνα όσον αφορά το δυνατό τους σημείο. Εξάλλου και η επίθεση της ΤΣΣΚΑ δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα (να' ναι καλά ο Θεόδωρος).. Ο Παναθηναϊκός είναι μάλλον στη μέση, αλλά δεν έχει κάποιο κύριο χαρακτηριστικό για να υπερτερήσει σ' αυτή τη θεωρητική σύγκριση.

Υπάρχει και η Μάλαγα βέβαια. Οι απουσίες δυσκολεύουν κι άλλο το έργο της. Οι σταχτοπούτες τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πέραση, η "κατάρα των φαβορί" έχει μείνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας κι έτσι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Έχει το δυσκολότερο ημιτελικό που θα μπορούσε (θα τη συνέφερε πολύ να τύχει με τη γηπεδούχο ομάδα - τώρα είναι ο Παναθηναϊκός). Εξάλλου πέρυσι, η ΤΣΣΚΑ πέρασε επιτέλους το εμπόδιο του ημιτελικού που τη βασάνιζε τρία χρόνια.

Οπότε, θεωρώ μεγαλύτερο φαβορί την ΤΣΣΚΑ, δε θα ψηφίσω ακόμα όμως, καθώς δεν έχω κατασταλάξει.


Σαν φίλος του μπάσκετ, θα ήθελα να δω τελικό Ταού - ΤΣΣΚΑ. Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που θα μπορούσαμε να δούμε μέσα στη χρονιά και θα είναι μάλιστα σε τελικό.

Ως Έλληνας φίλος του μπάσκετ, θα ήθελα να δω τελικό Παναθηναϊκό - ΤΣΣΚΑ. Ομαδικά, ίσως δεν είναι το ίδιο, αλλά προβλέπω να υπάρξει μια μυθική μονομαχία Διαμαντίδη - Παπαλουκά που θα μείνει στην ιστορία, όπως άλλες, μεταξύ παικτών θρύλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
kop-13
QUOTE(Air Kef @ Apr 30 2007, 11:27 AM) *
Κοπ 13,αν δν ειχα δει αλλα ποστ σου στο φορουμ,θα σε παρεξηγούσα. smile.gif
Παρακαλούμε τέτοια σχόλια να σπανίζουν!


Φίλε μην είσαι τόσο ''σφιγμένος''.
Το πείραγμα είναι μεσα στο παιχνίδι.
Αλίμονο αν δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε λιγάκι ούτε με το μπάσκετ...
Van_prentzi
Μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν το έχω ψάξει...
αλλά την TΣΣΚΑ δεν την κερδίσαμε μέσα-έξω πέρυσι που δεν πήγαμε final 4( ή ήταν πρόπερσι;;)
καθώς και στον μικρό τελικό μέσα στο σπίτι της;
Με λίγα λόγια,δεν είμαστε 3-0 στις τελευταίες αναμετρήσεις;;
thrylos7
Ο μικρός τελικός του 2005 δεν αποτελεί κάποιο κριτήριο ασφαλώς.. Μόλις είχε αποκλειστεί από τον τελικό.

Για το περσινό 2-0 έχεις δίκιο! Διαφορετική ομάδα όμως εκεί η ΤΣΣΚΑ... 10-4 στην κανονική περίοδο...

Από το περσινό TOP 16 και μετά έχει μόλις 3 ήττες... Οι δύο μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη σημασία (από την Ταού, στην τελευταία αγωνιστική του TOP 16, ενώ είχε καθαρίσει την πρώτη θέση του ομίλου) και στη φετινή κανονική περίοδο από την Ορτέζ.
Van_prentzi
Καλά θυμάμαι λοιπόν!
Σίγουρα έχει καλύτερο ρεκόρ απο πέρυσι....
Αλλά να θυμίσω κάτι που είπε ο Ζοτς για τον Παναθηναικό φέτος.
"Δεν έχουμε χάσει ούτε έναω αγώνα με βαθμολογικό ενδιαφέρον φέτος"

Και εγώ συμπληρώνω "και έτσι θα συνεχίσουμε..." wink.gif
Air Kef
QUOTE
Φίλε μην είσαι τόσο ''σφιγμένος''.Το πείραγμα είναι μεσα στο παιχνίδι.
Αλίμονο αν δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε λιγάκι ούτε με το μπάσκετ...


Φιλος μαζί σου.Απλα δν ειχες και σμάιλι και καποιος που δν σε εχει πετυχει μπορει να το παρεξηγησει.!

Συμφωνω με την ανάλυση του Νότη.Ταού και ΤΣΣΚΑ δν εχουν αδυναμίες.
nikefalin
QUOTE(Air Kef @ May 1 2007, 01:52 AM) *
Συμφωνω με την ανάλυση του Νότη.Ταού και ΤΣΣΚΑ δν εχουν αδυναμίες.

Αδυναμίες έχουν όλοι, πιθανόν Ταού & ΤΣΣΚΑ να έχουν τις λιγότερες ή τις λιγότερο φανερές.
π.χ., η περιφερειακή άμυνα του Ερντογάν ή και του Ρακότσεβιτς και τα μπακαπ των Σκόλα , Σπλίτερ για την Ταού,
ο τρελάρας Χόλντεν και το μπακαπ του Σμόντις για την ΤΣΣΚΑ.

Σχεδόν σε κάθε φάιναλ φορ υπάρχει κάποιο απροσδόκητο γεγονός είτε

* μια ομάδα σταχτομπούτα (Παρτίζαν 1992, Μπανταλόνα 1994)
* ένας παίκτης από το πουθενά ( Άιβι Λέστερ, Ραγκάτσι)
* οι παραδόσεις πλέον υπάρχουν για να σπάνε (πήρε κύπελλο η Μπάρτσα)

συμπληρώστε και οτιδήποτε άλλο.

Δύσκολες οι προβλέψεις , ειλικρινά δύσκολες,ποιό εύκολες είναι οι προτιμήσεις
thrylos7
QUOTE
π.χ., η περιφερειακή άμυνα του Ερντογάν ή και του Ρακότσεβιτς και τα μπακαπ των Σκόλα , Σπλίτερ για την Ταού,
ο τρελάρας Χόλντεν και το μπακαπ του Σμόντις για την ΤΣΣΚΑ.


Με την άμυνα που παίζει η Ταού όμως, τουλάχιστον μέχρι το σετ παιχνίδι, οι αδυναμίες αυτές εξαλείφονται..

Συμφωνώ για τους ψηλούς της.

Αντίθετα, διαφωνώ για τον Άντερσεν, εφόσον αυτός είναι η αλλαγή του Σμόντις...

(Τώρα που το σκέφτομαι, η ΤΣΣΚΑ έχει στον πάγκο Παπαλουκά και Άντερσεν..)

Ο Χόλντεν όσο περνάει ο καιρός περιορίζει... την τρέλα του. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν είναι αρνητικός, ως προς αυτό.

QUOTE
ένας παίκτης από το πουθενά ( Άιβι Λέστερ, Ραγκάτσι)

Ξέχασες το χειρότερο... rolleyes.gif tongue.gif
nikefalin
QUOTE
(Τώρα που το σκέφτομαι, η ΤΣΣΚΑ έχει στον πάγκο Παπαλουκά και Άντερσεν..)

Ο Χόλντεν όσο περνάει ο καιρός περιορίζει... την τρέλα του. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν είναι αρνητικός, ως προς αυτό.
Ξέχασες το χειρότερο... rolleyes.gif tongue.gif

ναι σωστά ο Κορνήλιος...παιδί κι αυτό...αν και δεν ήταν τόσο άγνωστος παίκτης χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ και αστέρι.
Υπό την έννοια της έκπληξης ήταν και η μυθική εμφάνιση του Λάζου στη Μπολόνια, πρωτάρης σχεδόν...άλλος ένας ήρωας από το πουθενά (ειδικά αν υπολογίσουμε τους αντιπάλους του.., Χάφμαν,Γκρίφιθ, Άντερσεν)
thrylos7
Σίγουρα, απλά δεν ήταν το δυνατό του σημείο αυτό...

Όντως, ξελάσπωσε τον Παναθηναϊκό ο Λάζος.. Γενικά την έχει μια τύχη ο Ομπράντοβιτς στα Final 4 ε; (Δεν τη συγχέω με την ικανότητα)
Και ο Σμόντις ήταν εκεί!

Παρόμοια περίπτωση ήταν και ο Κόμματος, πριν δύο χρόνια...
kolossos
Δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζω ότι έχουμε υπερκτιμήσει Ταου και ΤΣΣΚΑ. Είναι 2 ομάδες που σε γενικές γραμμές έχουν την ίδια ομάδα με πέρσι (πέρσι ήταν μάλλον λίγο καλύτερες κιόλας, ειδικά η ΤΣΣΚΑ) και την δεύτερη την νικήσαμε μέσα έξω, ενώ την πρώτη την νικήσαμε σχετικά εύκολα στο πρώτο ματς και χάσαμε στις λεπτομέριες στα άλλα 2 ενώ είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε την σειρά και μέσα στην Βιτόρια. Ειδικά για την ΤΣΣΚΑ νομίζω ότι πολλά από όσα γράφονται είναι εντελώς υπερβολικά. Η βασική της ελπίδα για να πάρει το τρόπαιο είναι η κούραση που θα έχει ο νικητής του άλλου ζευγαριού που θα έχει παίξει πολύ πιο δύσκολο ματς από αυτή.
Στο ΠΑΟ-Ταου νομίζω άμα κλείσουμε σωστά τον Σκόλα θα κερδίσουμε. Αυτό που με φοβίζει κυρίως είναι πως θα λειτουργήσει ο παράγοντας της έδρας και του άγχους αν και μετά το περσινό θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί το σκηνικό και δεύτερη σερί χρονιά.
thrylos7
Έχω την άποψη ότι και οι δύο αυτές ομάδες είναι καλύτερες φέτος.. Η Ταού γιατί δυνάμωσε την περιφέρεια της (σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει Ταού = Σκόλα, άλλωστε ο πολυτιμότερος παίκτης της είναι ο Πριτζιόνι, για μένα τουλάχιστον) και η ΤΣΣΚΑ λόγω της φυσιολογικής προόδου που έχει μια ομάδα όταν παίζει δυο χρόνια μαζί.

Μιλάς βέβαια για περσινά ματς... καταλαβαίνω τη λογική σου, αλλά νομίζω ότι το τι έγινε πέρυσι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Δε μπορώ να υποψιαστώ ποια πράγματα σου φαίνονται υπερβολικά για την ΤΣΣΚΑ..;

Ξέχασα ν' αναφέρω, ότι το κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό είναι το πρώτο (ναι, κάτι σας είπα τώρα!). Απλά σε περίπτωση νίκης θα έχει τη ψυχολογία με το μέρος του, πράγμα πολύ σημαντικό.
kolossos
QUOTE
Έχω την άποψη ότι και οι δύο αυτές ομάδες είναι καλύτερες φέτος.. Η Ταού γιατί δυνάμωσε την περιφέρεια της (σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει Ταού = Σκόλα, άλλωστε ο πολυτιμότερος παίκτης της είναι ο Πριτζιόνι, για μένα τουλάχιστον) και η ΤΣΣΚΑ λόγω της φυσιολογικής προόδου που έχει μια ομάδα όταν παίζει δυο χρόνια μαζί.


Σε γενικές γραμμές πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Λίγο πάνω λίγο κάτω δεν είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί και δεν έχει και σημασία.

QUOTE
Μιλάς βέβαια για περσινά ματς... καταλαβαίνω τη λογική σου, αλλά νομίζω ότι το τι έγινε πέρυσι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.


Προφανώς και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Απλά επειδή μιλάμε για ομάδες που δεν έχουν φοβερές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, τα περσινά παιχνίδια μπορούν να μας δώσουν κάποια στοιχεία για την δυναμικότητα των ομάδων και όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

QUOTE
Δε μπορώ να υποψιαστώ ποια πράγματα σου φαίνονται υπερβολικά για την ΤΣΣΚΑ..;


ΊΣως κάνω και λάθος αλλά από όσα έχω διαβάσει εως τώρα στο τόπικ, αν ΄μουν άσχετος με το μπάσκετ θα νόμιζα ότι η ΤΣΣΚΑ είναι καμία υπερομάδα.

Γενικά αυτό που πιστεύω είναι ότι το πλεονέκτημα Ταου και ΤΣΣΚΑ είναι ότι έχουν ισσοροπημένες ομάδες. Αυτό το στοιχείο λείπει από τον ΠΑΟ σε ένα βαθμό αλλά αν παίξουμε με μία στοιχειώδη σοβαρότητα νομίζω αυτό δεν θα φανεί καθόλου ή θα φανεί ελάχιστα. Η ΤΣΣΚΑ πάντως δεν με πείθει ότι μπορεί να πάρει την κούπα απέναντι σε ΠΑΟ ή Ταου. Μεταξύ αυτών των 2 όλα είναι ανοιχτά. Αν και πιστεύω ότι ο σοβαρος ΠΑΟ δεν χάνει, άμα δεν μπουν μέσα συγκεντρωμένοι κυρίως λόγω έδρας μας βλέπω να τρέχουμε μετά.
thrylos7
QUOTE
τα περσινά παιχνίδια μπορούν να μας δώσουν κάποια στοιχεία για την δυναμικότητα των ομάδων και όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.


Είναι όμως ο Παναθηναϊκός ίδια ομάδα με την περσινή; Όχι τόσο από άποψη δυναμικότητας, αλλά όσον αφορά τη ...μεταφορά κατά κάποιο τρόπο της δύναμής του στις ψηλές θέσεις.

QUOTE
ΊΣως κάνω και λάθος αλλά από όσα έχω διαβάσει εως τώρα στο τόπικ, αν ΄μουν άσχετος με το μπάσκετ θα νόμιζα ότι η ΤΣΣΚΑ είναι καμία υπερομάδα.

Μάλλον αυτό είναι το υπερβολικό... tongue.gif

Μα έχει κάνει εκπληκτική σεζόν, όχι μόνο βάσει αποτελεσμάτων, αλλά και βάσει εμφανίσεων. Αν εξαιρέσουμε 2-3 ματς, όλα τα υπόλοιπα τα έχει πάρει με χαρακτηριστική άνεση. Ως προς αυτό, προηγείται τόσο της Ταού, όσο και του Παναθηναϊκού.. Για Μάλαγα δεν το συζητάμε καν.

Η παρουσία της μέσα στο γήπεδο είναι άψογη.. Ίσως τη χαρακτηρίσουμε υπερομάδα μετά το Final 4, ίσως αποδειχθεί γι' άλλη μια φορά (μετά το 2005, εξάλλου φέτος είχε παρόμοια σεζόν με εκείνη την εντυπωσιακή χρονιά) ότι υπήρχαν και καλύτερες (ή καλύτερα προετοιμασμένες) ομάδες.

Μέχρι τώρα πάντως, η εικόνα της ήταν αυτή.. Βέβαια, δεν την έχουμε δει σε παιχνίδι με αντίπαλο του επιπέδου της, όπως ούτε την Ταού, ούτε τον ΠΑΟ...
kolossos
QUOTE
Είναι όμως ο Παναθηναϊκός ίδια ομάδα με την περσινή; Όχι τόσο από άποψη δυναμικότητας, αλλά όσον αφορά τη ...μεταφορά κατά κάποιο τρόπο της δύναμής του στις ψηλές θέσεις.


Ο ΠΑΟ απλά έκλεισε σε μεγάλο βαθμό την τρύπα που υπήρχε στους ψηλούς. Δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι ουσιαστικά αν εξαιρέσουμ ετην φυγή του Σπανούλη. Δεν νομίζω ότι άλλαξε κατι ουσιαστικά αν εξαιρέσουμε ότι παίζουμε πιο κοντρολαρισμένα καθώς δεν υπάρχει ο Λάκοβιτς που ώρες ώρες τρελαινόταν. Συγκρίνοντας το πέρσι με το φέτος βλέπω μικρές ως ελάχιστες αλλαγές στο στυλ και την ομάδα σαφώς καλύτερη. Μάλιστα αν είχαν "βγει" έστω στο μισό των προσδοκιών οι μεταγγραφές του Ντελκ και του Γιαφτόκας νομίζω ότι θα μιλούσαμε για μία πραγματικά πλήρης ομάδα (αν και αυτό δεν λέει κάτι καθώς άλλα βλέπουμε στην πραγματικότητα).

QUOTE
Μα έχει κάνει εκπληκτική σεζόν, όχι μόνο βάσει αποτελεσμάτων, αλλά και βάσει εμφανίσεων. Αν εξαιρέσουμε 2-3 ματς, όλα τα υπόλοιπα τα έχει πάρει με χαρακτηριστική άνεση. Ως προς αυτό, προηγείται τόσο της Ταού, όσο και του Παναθηναϊκού..


Εδώ είσαι λάθος νομίζω. Γενικά και οι 3 περάσαν εύκολα. Οι μόνες μη αδιάφορες ήττες που μου έρχονται στο μυαλό είναι της Ταου από τον οσφπ και την ΤΣΣΚΑ από Μακάμπι. Δεν είναι αυτό μέτρο σύγκρισης. Έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι αυτές οι 3 είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη.
thrylos7
Επειδή πριν το ποστάρω είχα τις επιφυλάξεις μου, έλεγξα τα αποτελέσματα των ομάδων.

Καμιά άλλη ομάδα δεν κέρδιζε πιο άνετα από την ΤΣΣΚΑ γενικά μέσα στη χρονιά. Ναι, η Ταού πχ φαίνεται να κέρδισε κάποια ματς πιο εύκολα, με σαραντάρες, αλλά η ΤΣΣΚΑ στα περισσότερα ματς ήταν έτσι, αν θεωρήσουμε πως δεν μπορεί να κερδίσει με 40 πόντους (λόγω του στυλ μπάσκετ που παίζει), οπότε το ανάλογό της είναι σε χαμηλότερη διαφορά.
dizzy_fingers
Δε διαφωνώ με το γεγονός ότι είναι καλύτερες οι δύο ομάδες από πέρσι, για τους λόγους που εξήγησε ο Νότης, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός ως ομάδα αλλά και ως μονάδες έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, η οποία μου φαίνεται ότι θα μετρήσει πολύ αυτό το τριήμερο.

Οι της εθνικής μας ομάδας που αγωνίζονται στον ΠΑΟ σίγουρα έχουν περισσότερες εμπειρίες από μεγάλα τουρνουά, από πρόπερσι που είχαν προκριθεί στο f4 για τελευταία φορά, άλλοι έχουν βελτιωθεί σε τρομαχτικό βαθμό (Μπατίστ, Τομάσεβιτς), προσθέστε και την παρουσία του επίσης "μπαρουτοκαπνισμένου" Σισκάουσκας...με όλα αυτά έχω την εντύπωση πως αν ήταν να μετρήσει το άγχος και η πείρα εις βάρος των πρασίνων, με τη φετινή ομάδα δε βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, όποιες συγκρίσεις γίνονται βάσει αποτελεσμάτων με τρίτους τις θεωρώ αναποτελεσματικές....κάπου είχα διαβάσει εδώ μέσα πως το ΠΑΟ-Ταού θα είναι το πρώτο δυνατό ντέρμπυ της χρονιάς.
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτή τη δήλωση, καθώς τα έφερε έτσι η μοίρα (ή πιο σωστά το σύστημα διεξαγωγής) ώστε οι 3 καλύτερες ομάδες να μη συναντηθούν καθόλου μέχρι τώρα...

Το αμέσως επόμενο δυνατό ντέρμπυ θα είναι ασφαλώς ο τελικός, αν περάσει η ΤΣΣΚΑ εκεί.


Λαμβάνοντας υπ'όψιν αυτά, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει το final4 ως μία ξεχωριστή διοργάνωση από την Ευρωλίγκα, με μία δόση υπερβολή ασφαλώς, όπου όλα τα παιχνίδια μέχρι εκεί ήταν φιλικά και τώρα...μπαίνουν στο ζουμί.
hagi
Τον Παναθηναϊκό ψήφισα αλλά δεν είμαι σιγουρος ότι θα το πάρει..Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατή και μπορεί να κάνει το ριπιτ..

Και η Ταού βέβαια μπορεί να κάνει κάτι αλλά το ότι "ήρθε η ώρα της" και τέτοια δεν μου λένε κάτι..Τα αποτελέσματα έρχονται μέσα στο γήπεδο..Αν ήταν έτσι τότε και ο Άρης θα είχε πάρει ένα τρόπαιο τρεις φορές σερί που έφτασε στο final 4.

Η Μάλαγα δε νομίζω ότι μπορεί να το πάρει αν και ποτέ δεν ξέρεις..Θα είναι όμως μεγάλη έκπληξη αν γίνει..
sihainas
Δεν είπαμε ήρθε η ώρα της είπαμε ότι το αξίζει...προφανώς και ο Άρης άξιζε να το σηκώσει μια φορά...αλλά όπως έλεγε και στο coach carter που (ξανά) είδα πρόσφατα... επειδή το αξίζεις δεν σημαίνει ότι θα στο δώσουν κιόλας... πρέπει να παλέψεις για να το πάρεις... smiley.gif
AZ1980
Θεωρώ πως θα το κατακτήσει ο ΠΑΟ γιατί έχει κατορθώσει με τις εσκεμμένες ήττες του σε αδιάφορα παιχνίδια να αποφύγει τον χαρακτηρισμό του απόλυτου φαβορί. Παναθηναικός στην έδρα του, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν εκφράζει σιγουριά για την ανωτερότητα του ως ομάδα, Παναθηναικός στην έδρα του και μάλιστα σε εγρήγορση από την περσινή σφαλιάρα, αυτοί οι συνδυασμοί νομίζω πως βγάζουν Παναθηναικό πρωταθλητή Ευρώπης. Σε ένα φ4 εξαιρετικά αμφίρροπο.

Να κάνω και μια ακόμα πρόβλεψη. Πιστεύω πως ο ΠΑΟ στον ημιτελικό θα κερδίσει ευκολότερα απ' ότι η ΤΣΣΚΑ τον δικό της. Καταγράφηκε.
AZ1980
QUOTE(thrylos7 @ May 1 2007, 08:20 AM) *
Επειδή πριν το ποστάρω είχα τις επιφυλάξεις μου, έλεγξα τα αποτελέσματα των ομάδων.

Καμιά άλλη ομάδα δεν κέρδιζε πιο άνετα από την ΤΣΣΚΑ γενικά μέσα στη χρονιά. Ναι, η Ταού πχ φαίνεται να κέρδισε κάποια ματς πιο εύκολα, με σαραντάρες, αλλά η ΤΣΣΚΑ στα περισσότερα ματς ήταν έτσι, αν θεωρήσουμε πως δεν μπορεί να κερδίσει με 40 πόντους (λόγω του στυλ μπάσκετ που παίζει), οπότε το ανάλογό της είναι σε χαμηλότερη διαφορά.



Ναι, αλλά για πολλοστή φορά θα επαναλάβω την άποψή μου πως ο ΠΑΟ ότι παιχνίδια έχασε στην Ευρωλίγκα τα έχασε ΕΠΙΤΗΔΕΣ!
AZ1980
Επίσης πράγματι έχετε υπερτιμήσει την ΤΣΣΚΑ και την Ταού, παρουσιάζετε τον ΠΑΟ σα να είναι η ...σταχτοπούτα ανάμεσα στα μεγαθήρια, που με τη βοήθεια της ομαδικότητας και του κόσμου ίσως φτάσει σε ένα "χαριστικό" τρόπαιο, γιατί ο προπονητής "έχει και λιγάκι τύχη στα φ4". Νομίζω ότι έχετε πέσει μεγαλοπρεπώς στην παγίδα του Ζοτς, όχι εσείς μόνο, όλος ο κόσμος. Οι επίτηδες ήττες έκαναν δουλεία, και η καλύτερη σε συνοχή και αυτοματισμούς, πιεστικότερη αμυντικά, εμπειρότερη και εξυπνότερη ομάδα της Ευρώπης πηγαίνει να πάιξει σε φ4 στην ...έδρα της ως ...αουτσάιντερ, παρά το γεγονός πως σε παιχνίδι εντός έδρας και υψηλής σημασίας φέτος στην Ευρωλίγκα καμιά ομάδα δεν κατάφερε, όχι να τον κοντράρει, αλλά ούτε καν να γλιτώσει την συντριβή! Απίστευτη συγκυρία! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ομπράντοβιτς, με πιθανή άνετη νίκη επί της Ταού (που είναι και η πρόβλεψή μου) θα καταχωρηθεί η φετινή ευρεσιτεχνία του στο πάνθεον της προπονητικής πανουργίας.
Bonzo
Καιρό είχες να γράψεις και σε βλέπω ανανεωμένο tongue.gif .Και γωπάντως πιστεύω ότι η Τσσκα θα χει πολύ πο δύσκολο έργο απ οτι φαινεται...
thrylos7
QUOTE
Ναι, αλλά για πολλοστή φορά θα επαναλάβω την άποψή μου πως ο ΠΑΟ ότι παιχνίδια έχασε στην Ευρωλίγκα τα έχασε ΕΠΙΤΗΔΕΣ!

Μα δεν υπολόγισα καθόλου τις ήττες (τις οποίες δεν ξέρω αν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι επιδιώξε ο ΠΑΟ, σίγουρα όμως παρουσιάστηκε αρκετά πιο χαλαρός)... wink.gif

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό βέβαια.. Θα είναι τόσο μεγάλο κατόρθωμα του Ζοτς που κατάφερε να ξεγελάσει τον κόσμο; Το θέμα είναι να ξεγελάσει τους αντιπάλους του.

Προσωπικά, μόνο από τις ήττες του στην Ευρωλίγκα (δεν είναι και πολλές ούτως ή άλλως) δεν έχω κρίνει τον Παναθηναϊκό.. Δεν το θεωρώ αουτσάιντερ, απλώς μου φαίνεται ότι ΤΣΣΚΑ και Ταού είναι ελάχιστα πιο μπροστά. Αν το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός δε θα μου προξενήσει μεγάλη εντύπωση, μόνο στην περίπτωση της Μάλαγα θα γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός γίνεται αυτομάτως το φαβορί εφόσον περάσει στον τελικό (κι εκεί προφανώς σταματά να έχει ισχύ η παγίδα του Ζοτς)...
Alkis
Geia sas kai apo emena.

Molis twra sas anakalypsa sto diadyktio kai xarhka giati epitelous brhka mia istioselida me sxolia gia to basket.

Egw gia na eimai eilikrinhs pshfisa Malaga. Den xerw alla pisteuw to gegonoes oti den th nikhse o PAO ektos -h estw den prospa8hsw- kai na thn bgalei ektos oktadas 8a tou stoixisei.den xerw an 8a einai ston teliko h ston mikro teliko alla 8a ton akolou8a auth h htta.

Einai pantws apo tis liges fores pou exoume treis OMADES sto fina4. Treis omades pou den allaxan poly ta teleutaia xronia kai exoun panw kata tous idous 6/7 paiktes sto roster tous. Den xerw kata poson h allagh tou Boza sthn TAU 8a thn ephreasei alla an ginei auto, tote mono arnhtika.
man10
QUOTE(AZ1980 @ May 2 2007, 11:53 PM) *
Επίσης πράγματι έχετε υπερτιμήσει την ΤΣΣΚΑ και την Ταού, παρουσιάζετε τον ΠΑΟ σα να είναι η ...σταχτοπούτα ανάμεσα στα μεγαθήρια, που με τη βοήθεια της ομαδικότητας και του κόσμου ίσως φτάσει σε ένα "χαριστικό" τρόπαιο, γιατί ο προπονητής "έχει και λιγάκι τύχη στα φ4". Νομίζω ότι έχετε πέσει μεγαλοπρεπώς στην παγίδα του Ζοτς, όχι εσείς μόνο, όλος ο κόσμος. Οι επίτηδες ήττες έκαναν δουλεία, και η καλύτερη σε συνοχή και αυτοματισμούς, πιεστικότερη αμυντικά, εμπειρότερη και εξυπνότερη ομάδα της Ευρώπης πηγαίνει να πάιξει σε φ4 στην ...έδρα της ως ...αουτσάιντερ, παρά το γεγονός πως σε παιχνίδι εντός έδρας και υψηλής σημασίας φέτος στην Ευρωλίγκα καμιά ομάδα δεν κατάφερε, όχι να τον κοντράρει, αλλά ούτε καν να γλιτώσει την συντριβή! Απίστευτη συγκυρία! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ομπράντοβιτς, με πιθανή άνετη νίκη επί της Ταού (που είναι και η πρόβλεψή μου) θα καταχωρηθεί η φετινή ευρεσιτεχνία του στο πάνθεον της προπονητικής πανουργίας.


77.gif 77.gif 77.gif
Anaz
Αναμεσα στο ποστ μου στο τοπικ Παο-Ταου υπαρχουν δυο σχολια:
QUOTE
φετος μου δινει την αισθηση οτι ειναι πιο ωριμος,σοβαρος, προετοιμασμενος και προσγειωμενος και παραλληλα ο Ζοτς φαινεται οτι θελει παρα πολυ το φετινο!!

QUOTE
μετα το περσινο στραπατσο απ'την ιδια ομάδα,κι επειδη μιλάμε για final four κι ο Παο δεν εχει φορτωθει απ'τα media κ τους φιλαθλους με το περσινο αγχος,ο παραγοντας εδρα μπορει να παιξει περισσοτερο θετικο ρόλο!!

Αυτα τα δυο με κανουν να δινω περισσοτερες πιθανοτητες στον Παο!Κι ας μην τον θεωρω την καλυτερη ομαδα,φετος συγκεντρωνει τα στοιχεια που χρειαζονται..
M02975
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ
saniboy
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
kostasss28
tin koupa ektos siglonistikou aprooptou tha tin sikosei i cska.opos k na to kanoume exei tin kaliteri omada fetos k oi paixtes tis einai pio empeiroi k mparoutokapnismenoi se tetoiou eidous paixnidia.o imitelikos tau panathinaikos einai 50-50.i tau exei paixtes me poli talento alla den exei tin ipomoni sto paixnidi tis pou exei o panathinaikos
PROVLEPO LOIPON REPEAT APO TIN CSKA
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.