δε μου άρεσε...
καταρχάς
το ότι όλα τα γήπεδα ακόμα και όταν έπαιζε η Πολωνία δε γέμισαν...
δεν υπήρχε ούτε ένας αγώνας όπου πωλήθηκαν όλα τα εισιτήρια
ενώ πολλοί αγώνες παίχτηκαν σε άδειες κερκίδες.
Είμαι σίγουρος πως σε δύο χρόνια θα είναι φίσκα τα γήπεδα στην Λιθουανία.
από ομάδες...
είμαι απογοητευμένος από την Λιθουανία που από άποψη παικτών σίγουρα ανήκει στις κορυφαίες ομάδες...
από άποψη σχολής είναι τεράστια και δε κατάφεραν τίποτα απολύτως εκτός από μια νίκη με την Βουλγαρία.
απογοητεύτηκα από την άλλοτε μεγάλη Ρωσία που δεν κατέβασε μια σοβαρή και αξιόλογη ομάδα...
μέτριοι παίχτες έως κακοί και αν δεν είχαν έναν από τους κορυφαίους προπονητές θα είχαν την τύχη του Ισραήλ.
από παίχτες...
πρώτος και καλύτερος ο Τουρκογλου όπου με τις παρακινδυνευμένες ενέργειές του μόνο κακό έκανε στην χώρα του.
δεύτερος ο Χαλπερίν που έχεις την εντύπωση πως όσο πάει προς το τέλος το παιχνίδι ή είναι σε κομβικό σημείο αυτός δεν είναι καν στο γήπεδο.
Για τους παίχτες της Λιθουανίας δε θα μιλήσω μιας και όλη η ομάδα ήταν να την κλαις.
Από την Ελλάδα με απογοήτευσε ο Κασλάουσκας και το επιτελείο του.
Φάνηκε από την αρχή ότι δε εμπιστευόταν τους παίχτες του... οι δηλώσεις που έκανε ήταν απλά απαράδεκτες μιας και μπορεί να μην υπήρχε ο Παπαλουκάς ο Διαμαντίδης και ο Βασιλόπολος αλλά υπήρχαν παίχτες όπως ο πολύ χρήσιμος αμυντικά και στα ριμπάουντ Γλυνιαδάκης που δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου. Ο Πολύ καλός επιθετικά Κουφός που μπορούσε να δώσει λύσεις. Ο Καλάθης που θα μπορούσε έστω και ανέτοιμος για αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να δώσει ανάσες σε Σπανούλη και Ζήση. Ένας καλός σουτέρ και καλός αμυντικός όπως ο Καλαμπόκης που δεν έπαιξε παρά ελάχιστα και δεν του έβγαλε ούτε ένα σύστημα να σουτάρει πίσω από κάποιο σκριν.
Ο Καρλάουσκας έπρεπε όταν οι βασικοί του δεν αποδίδουν ή πρέπει να πάρουν ανάσες να έβαζε τους αναπληρωματικούς και να έβγαζε συστήματα σε άμυνα και επίθεση για να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες τους και όχι να κρυφτεί πίσω από την κακή απόδοσή των βασικών του και τις απουσίες που είχε η ομάδα.
Από παίχτες της Εθνικής με απογοήτευσε ο Μπουρούσης.
Περίμενα πολλά περισσότερα από αυτόν μιας και έτοιμος παίχτης είναι, έκανε τρομερή σεζόν με τον Ολυμπιακό φέτος
αλλά στην εθνική ήταν κάκιστος. Για σέντερ που βασίζεται στο σουτ του από την περιφέρεια το 49% στα δίποντα με πολλά χαμένα κάτω από το καλάθι και το 24% στα τρίποντα είναι ποσοστά για παίχτη που δε θα ήταν ποτέ στην Εθνική ομάδα.
Δεν έδειξε σταθερότητα στα ριμπάουντ χάνοντας αρκετά από κοντύτερους αντίπαλους. Αν και δε ξέρω πόσα κοψίματα δέχτηκε αλλά δε νομίζω να υπάρχει άλλος ψηλός με περισσότερα. Ενώ η γκρίνια του προς τους διαιτητές ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην εικόνα του είναι μερικές φάσεις όπου έχει γίνει αλλαγή στο μαρκάρισμα το τεσσάρι της αντίπαλης ομάδος έχει πάει στον Σπανούλη και ενώ αυτός είναι με τον πολύ κοντύτερο αντίπαλο δεν έκανε κίνηση να πάρει την μπάλα ούτε καν σήκωσε τα χέρια του. Ενώ όταν την έπαιρνε αντί αν γυρίσει και να καρφώσει ή έστω να σουτάρει έκανε τρίπλα και ή έχανε την μπάλα ή προλάβαινε και έκλεινε η άμυνα σε αυτόν. Ενώ οι δύο πρώτες φάσεις του αγώνα με την Ισπανία όπου ο Γκασόλ σουτάρει μπροστά του και δε σηκώνει καν τα χέρια του και άλλη μία όπου ο Λάκοβιτς κάνει μπάσιμο ενώ αυτός είναι στημένος κάτω από το καλάθι και το μόνο που καταφέρνει ενώ έβλεπε όλη την φάση ήταν να βρει το χέρι του Σλοβένου που παραλίγο να βάλει και το καλάθι.
ο δεύτερος παίχτης που δε μου άρεσε από την εθνική είναι ο Φώτσης των πρώτων παιχνιδιών όπου δε περίμενα να κάνει σπουδαία πράγματα απλά να δώσει την ενέργεια που έδινε άλλοτε στην ομάδα. Φαινόταν βαρύς και δυσκίνητος σε άμυνα και επίθεση. Βέβαια στα τελευταία παιχνίδια έδωσε τα αυτονόητα χωρίς να κάνει την σπουδαία εμφάνισης πάντως.
ο τρίτος παίχτης που δε μου άρεσε ήταν ο Περπέρογλου ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν μέτριος σε αυτό με το ΙΣραήλ και από εκεί και πέρα χαμένος...
λες και φοβόταν να πάρει την μπάλα να βάλει το σώμα του στην άμυνα να σουτάρει. Στα τελευταία παιχνίδια ήταν σαν να έπαιζε η ομάδα με παίχτη λιγότερο. Μόνο μία λέξη φτάνει για να τον χαρακτηρίσω αλλά... @#$&
Ο Ζήσης απλά ήταν ο Ζήσης έδωσε μερικές λύσεις στα δύσκολα αλλά ήταν και είναι ένας ρολίστας πολυτελείας σχεδόν ποτέ στην καριέρα του δεν ήταν το πρώτο βιολί και ειδικά τώρα μετά από την απουσία του τα τελευταία δύο χρόνια από το μπάσκετ δε περίμενα κάτι διαφορετικό.
Για την μέτρια προς κακή απόδοση του Πρίντεζη μιας και έπαιζε σε λάθος θέση και ίσως θα ήταν καλύτερο να πήγαινε κανένας Παπανικολάου ή ο Τσαλδάρης στην θέση του μιας και για τεσσάρι υπήρχε και ο Φώτσης αλλά και ο Μπουρούσης.
Τέλος για να μη παρεξηγηθώ πίστευα πως μια θέση στην 6άδα θα ήταν τεράστια επιτυχία για την εθνική...
και η τρίτη θέση είναι πραγματικά σπουδαία υπόθεση και επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που το παλέψανε και έδωσαν την ψυχή τους σε αυτό. Αν υπάρχουν κάποιοι που θα θέλανε κάτι παραπάνω να πάρουν σίγουρα είναι αυτοί και σίγουρα δε μπίκαν σε παιχνίδι χωρίς να θέλουν να δώσουν το 100% από τον εαυτό τους.
Έτσι και εγώ κρίνοντας το τουρνουά και βλέποντας πως η Ελληνική ομάδα και ως ομάδα και ως ατομική απόδοση παικτών δεν απέδωσε ούτε στο 60% πιστεύω πως μπορούσε και καλύτερα ακόμα και να χτυπήσει τους Ισπανούς.