Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Darts
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2
SG3ptshooter
Ούτε αφιερώματα ούτε τίποτα γεράσαμε, απλά να πετάω κανα vid. Δε γράφετε ούτε για mundial μου σπάτε τα νεύρα.

Είμαι με Ολλανδούς και Flying Scotsman. Και άλλους -Rapid Ricky, Αλήτρα- αλλά μην το παραχέσουμε απ' τη δεύτερη σειρά. Ο Michael van Gerwen είναι ο καραφλοΟλλανδός dominator που κερδίζει τα μισά events, τους κάνει λίγο πλάκα. Έχει και μοϊκανοφόρο για τους πιο loserολάγνους, έχει γέρικη δύναμη RvB, έχει Σέρβικης καταγωγής Αυστριακό που δηλώνει Αυστριακός να ξενερώνουν οι ακατάλληλοι για το thread -και κάθε thread- οπαδοί της Σερβίας, έχει Αυστραλούς, έχει νεαρούς ανερχόμενους Γερμανούς, έχει ταλαντούχους Bέλγους να τσιμπήσει και απ' το hype.

Χτες:

Θεός, τιτάνας, υπέροχος.

Ε δεν έχει και πολλά για ανάλυση είναι ίσως το πιο εύκολο sport imaginable στο να το παρακολουθείς, ό,τι και να προβλέψεις μπορεί να κερδίσει όποιος έχει ρέντα, τα πετάνε μέσα κι αν μπούνε μπήκανε, ρίχνεις δυο μπύρες κάθε Πέμπτη που έχει Premier League και καθάρισες. Και να μη δεις άμα διαβάσεις ένα match report ξέρεις τι έγινε σε ένα λεπτό.

Μπορούν να παίξουν όλοι:

σε σημείο που μήνες σκέφτομαι να πάρω στόχο. Μια φορά πιτσιρικάς είχα ρίξει σε σπίτι ενός άλλου παιδιού και μετά το δεύτερο βέλος μου τα πήραν μην τους αποκαταστρέψω την πόρτα.

21/7 ξεκινάει το δεύτερο σημαντικότερο event του ετήσιου calendar, αν δεν έχει ποστάρει ο sheed μάλλον θα τα πούμε τότε.

SteveNashidis
Zήσαμε να δούμε και θέμα για τα "βελάκια". laugh.gif
SG3ptshooter
Και τι να δούμε δηλαδή εμείς που δεν πέρασε η Ολλανδία στο mundial, να μην έχουμε ένα εθνικό sport; Άσε που σε αυτό το sport το κατέκτησαν κιόλας.


Μπάρνι αρμέ μπάρνι αρμέ

Και σε άλλες χώρες έχει το δικό του λαό, γενικά στη Βρετανία βεβαίως, φέτος είχε πρώτη φορά αγωνιστική της Premier League στο Βερολίνο με περισσότερο κόσμο απ' το μέσο όρο εισιτηρίων της Αlba, κανά τριάρι χιλιάδες παράπανω. tongue.gif Είναι ανερχόμενο., απ' το fox sports έκατσε. Σίγουρα την πρώτη φορά που το χάζευα το κορόιδεψα κι εγώ, ακόμα σε ένα βαθμό το κάνω και μοιάζει λογικό κάτι ώρες, αλλά έχει πολύ ιντριγκαδόρικη εξέλιξη, αν έχει καθαρίσει η φάση σε παίρνει να κάνεις και ραχιαίους, αν ψήνεται derby δεν κάνεις ούτε refresh το bf στο τηλέφωνο.



Που είναι ο λαός του πραγματικού Kyle Anderson, τι να μας πει ο άσουτος ο άλλος...
aegeansheed
QUOTE(SteveNashidis @ Jul 8 2018, 21:26 ) *
Zήσαμε να δούμε και θέμα για τα "βελάκια". laugh.gif

Δεν είχα σκοπό να γράψω, αν κι έχω πολλά να πω smile.gif . Αν το ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς των Σπορ, τότε τα βελάκια άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ο βασιλιάς των other sports. Σε αυτό το tag θα τα βρεις στα stream sites, δεν είναι tennis, δεν ειναι baseball, αλλά είναι συναρπαστικό όταν μπεις στη φάση να καταλάβεις τα βασικά και να διαπιστώσεις πόσο random είναι ο "ανθρώπινος παράγοντας" ή αυτό που λέμε τύχη. Στη μέρα του καποιος μπορεί να κερδίσει ακόμα και τον Van Gerwen, τον πιο skilled κι ενδεχομένως τον πιο προπονημενο από όλους, πιθανότατα τον goat του σπορ που αυτή τη στιγμή δείχνει στα πολύ καλά του ώστε να χαρακτηρίζεται από άλλους top players ως ο ένας από τους δύο καλύτερους ολων των εποχών. Συγγνώμη, είπατε προπόνηση? Φημολογείται ότι καποιοι κάνουν ή έστω έκαναν σε κάποια φάση της καριέρας τους που τους έφερε στη μαγική στιγμή να αισθανθούν masters στο αιχμηρό βέλος.
Από τις απίστευτες φάτσες και κορμοστασιές που κυκλοφορούν, τα 9-darters, τα λάθη στο μέτρημα, τα συχνά chokes, τα υψηλά επίπεδα ενέργειας από την εξέδρα στο deck και αντίστροφα, τα διπλά στο world teams, τα πανηγυρτζιδικα walk on songs, οι γραφικοί point announcers κλπ είναι μόνο μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα εντός και πέριξ του σπορ και δεν εχουμε πει τίποτα ακόμα για το υπέρ - ανταγωνιστικο της κατάταξης...

Υπόσχομαι κάποια στιγμή ένα πιο αναλυτικό ποστ με περισσότερες λεπτομέρειες και ένα teaserάδικο παρουσίασης για τους sportsfan που είναι ανοιχτοί σε νέες προκλησεις. tongue.gif


T.W.Is.M.
Ενταξει, ο van Gerwen δεν παιζεται και εχει και τη φατσα του ψυχρου εκτελεστη, αλλα μορφη σαν το Simon "Wizard" Whitlock δεν υπαρχει! Εννοειται οτι το Παγκοσμιο Κυπελλο το παιρνουν οι Ολλανδοι, πού να βρεθει διδυμο σαν το van Gerwen-Barney;

Ξερει κανεις πώς προεκυψε το Chase the sun σαν τραγουδι-χαλι των διοργανωσεων darts;
SG3ptshooter
Καλά τώρα δεν τρομάζει κιόλας το στυλάκι του MVG, μπουγελόφατσα θείος Fester που έκανε μηνίσκο και έτρωγε ένα τρίμηνο απ' το σπεσιαλιστα το φαταούλα είναι, πανηγυρίζει και γελοία, η φωνή του αστεία σίγουρα. Το παιχνίδι του είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία βέβαια, στο Παγκόσμιο doubles έπαιξε ο Schindler στο 110+ avg και πάλι έχασε ξερωγω.

Ο Whitlock μου είναι συμπαθέστατος αλλά κλατάρει συχνά. Και μ' αυτό που λες μετά θα με κάνεις να αρχίσω ήδη κράξιμο για loser Σκωτία που ήταν πρώτο seed πάλι στο event αυτό, νωρίς για ξεκατινιάσματα. Τελοσπάντων Σκωτσέζοι λόγω seeds των δύο υπερικανών παικτών και οι Άγλλοι αν είχε κατέβει ο Smith αντί του Chisnall μια χαρά ήταν, Αυστραλοί, Γερμανοί -εντός κιόλας- και Βέλγοι πάλι είχαν κάποια ελπίδα για μένα. Είναι μεγάλο το pool των ξεχωριστών παικτών και τα νέα πρόσωπα που εμφανίζονται παίζουν σε εξαιρετικό επίπεδο στη μέρα τους. DvdB είμαι εγώ και μάλλον Cadby ο Sheed αν έχω καταλάβει σωστά.

Ο δικός μας ύμνος των βελακίων είναι το Freed from Desire αλλά τον καπηλεύεται full το ποδόσφαιρο, ειδικά στο Mundial παράγινε το κακό.

Πρόγραμμα του World Matchplay, στο escore ή στo live.dartsdata υπάρχει βέλος_προς_βέλος κάλυψη. Οι 16 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετωπίζουν ως seeded τους 16 εναπομείναντες καλύτερους της ετήσιας λίστας του Pro Tour. O DeZwaan είχε αποκλείσει τον MVG στο UK Open, είναι ατυχές που Gary, RvB και Kyle Anderson σταυρώνουν τόσο νωρίς, ξενέρα μεγάλη που ο Ian "αλήτρα" White παίζει πρώτο γύρο με τον κακό του δαίμονα το Hopp. 81 απόδοση η κατάκτηση για τον ξάδερφο της Λίτσας, 301 Steve Lennon θα βάλω ένα ευρώ, είναι καλύτερος από 8-10 άλλους παρόντες. peace.gif
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 14 2018, 14:55 ) *
Ο δικός μας ύμνος των βελακίων είναι το Freed from Desire αλλά τον καπηλεύεται full το ποδόσφαιρο, ειδικά στο Mundial παράγινε το κακό.

To γνωστό και ως "Να-νά-να να να νάαααα-να, να-νά-να να-νά-να", έρλυ 90s, η χρυσή εποχή του αγνού κλάμπινγκ με πολύ άχαρο αυθόρμητο χορό-που είναι συνδυασμός του "κάνω ότι μου' ρχεται", αλλά και "βλέπω κλεφτά και τους παραδίπλα να κάνω κάτι κοντινό-μη γίνω τελείως ρεζίλι". Αfter-Disco trash era με τις pop-dance επιτυχίες που σημάδεψαν εκτός από τους γεννηθέντες στα 90s, προφανώς... και τις αγγλικές παμπ. Πολλές φορές θα ακούσεις κάτι που σου θυμίζει μια εφηβική εμπειρία, ένα βράδυ σε ανοιχτό clubάκι σε νησί, κάποια καψούρα. Υπάρχουν δύο μεγάλες θεματικές ενότητες εδώ: η μια είναι το παρόν αντικείμενο, δηλαδή η μουσική που ακούγεται πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των ματς, είναι η μουσική που διασκεδάζει το εκπαιδευμένο σε ποιοτικό ήχο και μουσικά ανήσυχο κοινό των Darts, αυτό που πληρώνει τους DJ. Σε πόλεις της Ολλανδίας και της Γερμανίας θα ακούσεις όλες εκείνες τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες που σε έκαναν αναπόσπαστο στοιχείο τους euro-πολιτισμού των 90s, αρκετό techno-trash, Zombie Nation, μπορεί Capela, Robert Miles, απορώ που δεν έχω πετύχει Roxette, Ace of Base και Scatman John aka There Will be Blood.

Η δεύτερη προέκταση της συζήτησης "Μουσική και Darts" (όπως λέμε Μουσική και Σατανισμός; ) είναι τα walk-on songs, δηλαδή μια σύντομη μουσική υπόκρουση κατά την ατομική παρουσίαση των διαγωνιζόμενων, την οποία αναλαμβάνει (στα top τουρνουά)-όπως πετυχημένα έχει σημειωθεί "ο Πολυχρονίου των Darts", παραπομπή σε good looking Άγγλο ασπρομάλη 60άρη, δραματική φωνή με suspension, περιποιημένος, μοδάτος, που ξέρεις ότι μπορεί να μην δει το παιχνίδι που παρουσιάζει, αλλά θα βρίσκεται σιγουρα στο prive party αργότερα το βράδυ αγκαζέ με μια κοκκινομάλα και μια ξανθιά τοπική playmate #MissMaastricht και παίζει να ξέρει όλα τα gossips για ο,τιδήποτε κινείται στα Βέλη από μεταμεσονύκτιες ιδιωτικές συζητήσεις laugh.gif .

Cadby δεν κατεβαίνει-ακόμη Ευρώπη συχνά, αυτός είναι και ο λόγος που του στερεί να βρίσκεται στο top10 του PDC Order of Merit, που είναι βασικά η σημαντικότερη Κατάταξη από την οποία προκύπτει η δυνατότητα συμμετοχής στα μεγάλα events. Φτιάχνεται από έναν συνδυασμό κερδών από βραβεία και επιτυχιών σε ένα σταδιακά κινούμενο timeframe 2 ετών, το οποίο είναι πολύ δυναμικό. Μια απουσία για τρεις μήνες από αγώνες μπορεί να σου στερήσει τη δυνατότητα να είσαι στο προσκήνιο, όσο καλός και να είσαι με τα βέλη. Χρειάζεται κυνήγι και τα παρελκόμενα (έξοδα, διάθεση για αεροπορικές μετακινήσεις, ατελείωτη μπύρα, ώρες προπόνησης tongue.gif κλπ) για να παρεμένεις στην κορυφή.

Bonus: Παρουσίαση ορισμένων από τις γνωστές και άγνωστες active προσωπικότητες των Darts.

James Wade

εθνικότητα: Άγγλος
ηλικία: 35
τον φωνάζουν: The Machine
τον φωνάζουμε: The Accountant, Λογιστάκος, Ουαντέ, Ουαντού, Αμπντελσαλάμ

Machine από τα 8mm φαντάζομαι, κάπως έτσι πρέπει να ερωτεύτηκε η νυν σύζυγος, Sami Marsh (άλλη μεγάλη θεματική ενότητα εδώ, για τον Kim θα πούμε κάποια στιγμή smile.gif ). Μασίν στα darts λέγεται ότι υπήρξε κάποτε, φαίνεται και από τις μαζεμένες επιτυχίες που έχει στην κάρτα του παλαιότερα (2007-11), έχει σηκώσει μία Premier League, έχει δύο UK Opens και άλλα, κάπου το παράτησε, φαίνεται ότι ο έγγαμος βίος έχει έξοδα και είπε να ξανακατεβεί, ουσιαστικά από το τέλος του 2017 βρίσκεται ξανά στις επάλξεις, έχει ανέβει ήδη στο νο10 της Κατάταξης, ως skill είναι κάπου εκεί (από 7-12 my view) αναλόγως και της φάσης του καθενός ασφαλώς, αλλά το feeling είναι ότι ανεβαίνει πολύ τελευταία και κάνει ένα δυναμικό comeback με στόχο (προλαβαίνει?) την ερχόμενη Premier.
Σκάει μύτη με αγαπημένο Thin Lizzy song (Boys are back in town), που μαρτυρά πρότερη εφηβική αλητεία και ανυπακοή, παρά το καθωσπρέπει ντύσιμο. Παίζει πάντα με αυτό το μαύρο t-shirt και το πολυ-αγαπημένο του σκούρο παστέλ παντελόνι με την δερμάτινη καφέ ζώνη. Μαζί με τα γυαλιά παραπέμπει σε λογιστή-τί λέγαμε... Έχει σταθερό χέρι, lefty και γενικά τον θεωρώ από τους ψύχραιμους όταν το αίμα βράζει. Καμιά φορά πανηγυρίζει κιόλας και το παρακάνει.

Φημίζεται για: τα 9darters που έχει δεχθεί από αντίπαλους. Έχει τη φήμη του πιο άτυχου top class darter για αυτό. Από τον Taylor έχει φάε διπλό 9άρι και παρά λίγο τρίτο... στο ίδιο game. Τα televised 9darters είναι μετρημένα, κάτι πολύ σπάνιο να συμβεί, συνήθως άξιο θαυμασμού ακόμα κι από αντίπαλους, καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της γκαντεμιάς.
SG3ptshooter
QUOTE(aegeansheed @ Jul 14 2018, 16:24 ) *

Το World Matchplay μοιάζει να είναι το event που "πηγαίνει" στο Wade, είναι ο μόνος μηMVG παρών με κατάκτηση και 6 παρουσίες σε τελικούς, όταν ο Wright έπαιξε πρώτον τελικό πέρυσι, έναν έχoυν οι RvB, Lewis παρότι πρωταθλητές κόσμου σε αντίθεση με Ουαντέ και ο Gary δεν έχει φτάσει ποτέ(!) τελικό σε τούτο δω. Έχει και άριστο "δρόμο" προς την κορυφή. Δεν ξέρω αν είναι σε κατάσταση να φωνάξει πως κάνει την επάνοδό του.


Είναι λίγο καραγκιοζιλίκι τα intoductions, ειδικά όταν κάποιοι που δεν έχουν κατακτήσει τίποτα προσφωνούνται ως party people rolleyes.gif , αλλά ο "Πολυχρονίου" είναι δυναμίτης και ναι όταν φωνάζει champion of the WOOOOOOOOORLD αξίζει την υπόλοιπη κιτσαρία.

Aφού στο σπορ ντυνόμαστε βλαχουτσΟλλανδοί με ανεμόμυλους και γελάδια τατουάζ μουσικά μας καλύπτει μόνο ένα introduction που δεν το ποστάρω γιατί δεν πρόκειται να δει ποτέ κανείς darts από δω κι είναι κρίμα. biggrin.gif Το Pink Floyd + White Stripes του MvG μας καλύπτει περισσότερο.
aegeansheed
Νικητής των Chinese Darts Masters o Michael Smith, στο πρώτο μεγάλο (televised) event που κατακτά ουσιαστικά.

Καλό για τον ίδιο, αφού σε λίγες μέρες ξεκινα το World Matchplay στο Blackpool (21-29/7), μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις και θα βρίσκεται με πολύ καλή ψυχολογία σε home ground (καμιά ώρα με το αυτοκίνητο από τη γενέτειρά του). Το Σάββατο θα γίνουν τα πρώτα 4 του γύρου "seeded vs rest".
QUOTE
Draw Bracket
(1) Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
(16) Adrian Lewis v James Wilson
(8) Dave Chisnall v Keegan Brown
(9) Michael Smith v Jonny Clayton

(5) Daryl Gurney v Steve West
(12) Gerwyn Price v Joe Cullen
(4) Gary Anderson v Stephen Bunting
(13) Raymond van Barneveld v Kyle Anderson
(2) Peter Wright v Jelle Klaasen
(15) Kim Huybrechts v John Henderson
(7) Simon Whitlock v Richard North
(10) James Wade v Jermaine Wattimena
(6) Mensur Suljovic v Steve Beaton
(11) Ian White v Max Hopp
(3) Rob Cross v Mervyn King
(14) Darren Webster v Steve Lennon


Προσωπικότητες των Darts -συνέχεια...

Ian White

εθνικότητα: Αγγλάρας
ηλικία: 47
τον φωνάζουν: Diamond
τον φωνάζουμε:.. κι Αλήτρα, "...μακριά μαλλιά, σκουλαρίκια στ' αυτιά...", ΗΡΑ-ΟΠΩΣ-ΠΑΛΙΑ, Διαμαντής, Διαμάντω, ακούει και στο "Νταρτόγρια" (γενικός χαρακτηρισμός για νταρτάδες καβλάντηδες που τελειώνουν την 5η δεκαετία της ζωής τους, χομπίστες by default, που κάνουν την πλάκα τους και το διασκεδάζουν, αν τους υποτιμήσεις μπορεί να σε πετάξουν έξω, αν βρεθούν κοντά στη μεγάλη έκπληξη μπορεί να λυγίσουν από την πίεση, άλλες κλασικές "γριες" είναι ο Mervin King και o Steve West).

Από τις μεγαλύτερες αγάπες ο Ίαν, δε γίνεται να μην τον συμπαθήσεις. Από την πρώτη ματιά βλέπεις φυσιογνωμία και καταλαβαίνεις τί παίζει. Είναι εμφανώς εκεί κοντά στα 50, φοράει σκουλαρίκια και χαλκάδες στο αριστερό (κλασική απορία "με πόσα έχει κατέβει σήμερα;", παρά "πόσο είναι στα legs;"), κάτι που προδίδει σαματά, αλητεία, βαβούρα, μπύρες, μπαράκια, κανένα περιστασιακό μπουζούριαζμα στο Αστυνομικό Τμήμα και... όλο αυτό το εφηβικό της φάσης, αλλά ρε φίλε... ταυτόχρονα φοράει και ΓΥΑΛΙΑ για ξεκάρφωμα! Οκ, κάνουμε τον χαβαλέ μας, αλλά έχουμε κι ένα τουρνουά σήμερα! Μου θυμίζει έναν συμφοιτητή μου κάποτε, ίδια κοψιά, αλλά με μαλλί σηκωμένο τότε, φουλ σκουλαρίκια, που έβαζε τα γυαλιά του ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ για να μην είναι εύκολος στόχος για τους επιτηρητές! laugh.gif
Μπορεί να μην έχει πάρει ποτέ televised τίτλο, αλλά είναι ο κακός δαίμονας tongue.gif του Van Gerwen. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί στην καλή του μέρα να κερδίσει οποιονδήποτε, ειδικά σε early round, αλλά μπορεί να βραχυκυκλώσει με θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο, εκεί που λες "επιτέλους τώρα ήρθε η ώρα για την είσοδο στα semis". Έτσι είναι αυτά ο Ian σε αφήνει με το παιδί στο χέρι συνήθως, αλλά είναι true σε αυτό που είναι, χαβαλές και νούμερο γνωρίζοντας ότι δεν ψήνεται να τα δώσει όλα ώστε να ανέβει σταθερά στην 10άδα, παρόλο που ήδη -και σε μια κλασική χομπίστικη φάση του-σήμερα βρίσκεται ως το νο11 της Κατάταξης.
Ίσως ο μοναδικός που έχει προσωπική wag για τα walkons του, την stepdaughter του, προξενώντας από νωρίς κύματα αναστάτωσης στον αντίπαλό του πριν αντικρύσει τα σκουλαρίκια, όπου το παιχνίδι είναι χαμένο.
aegeansheed
QUOTE(aegeansheed @ Jul 18 2018, 16:30 ) *
World Matchplay στο Blackpool (21-29/7)

Εδώ είμαστε... Winter Gardens λέγεται το venue.


Η προϊστορία δεν νομίζω να έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα, υπάρχουν όμως τύποι που τολμούν προγνωστικά, όπως το παιδί-θαύμα με τις προφητείες του tongue.gif . Το Ζαμπονάκι (De Zwaan) έχει πάρει ματς από τον Gerwen, πρόσφατα μάλιστα, για να μπει στους 32 του UK Open, που είναι και η μεγαλύτερη διάκρισή του προς το παρόν (22 είναι). Είναι τοπικό ματς, έχει τις ιδιαιτερότητές του (τρας τώκιν στα ολλανδικά; ) και ο Gerwen δεν έκανε και ό,τι καλύτερο στα δύο τελευταία masters του Ιουλίου.

O Lewis είναι 3-0 με τον Wilson στο θεωρητικά μεγαλύτερο ντέρμπυ βάσει κατάταξης (19 vs 29), αλλά είναι πλασματικό, αφού στην πραγματικότητα ο Aidy είναι άνετα top10 σε πολλά, όχι στη συνέπεια ωστόσο.

Ο Chisnall με τον Brown έχει κι αυτός ένα αντίστοιχο παρθενοσκόρ, αλλά έχουν δώσει σπουδαίες μάχες στο παρελθόν και σε σημαντικά events, όπως εξάλου και τα δύο τελευταία που έληξαν 6-5. Τον δυσκολεύει και θεωρητικά είναι ρεαλιστικά το πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας, δεδομένης και της αντικειμενικά μέτριας κατάστασης που βρίσκεται τώρα ο Chizzy.

Ο Clayton είναι καλός παίκτης, αλλά δεν πιστεύω να φρενάρει τον BullyBoy που έρχεται με φόρα από τη Σαγκάη (4-0 το history τους επίσης).

Γνωριμία με τις Νταρτομάνες: give me more

Dave Chisnall
(για τέτοιο κούρεμα δε λέμε "σα γίδι σε κούρεψε..."; Νομίζω αυτό πρέπει να είναι το default της φράσης)

εθνικότητα: Άγγλος-κι αυτός
ηλικία: 37
τον φωνάζουν: Chizzy
τον λέμε: Cheese, Τυρί, Ορκ. Είναι διαφορετικό κλαν από τον Henderson, ο οποίος είναι ένα solid cave troll. Ο Τσίζυ είναι battalion ranked archer και έχει παίξει και στο Lord of The Rings.

Μεγάλο ταλέντο στη μπάλα, έσπασε το ποδάρι του στα 17 και στράφηκε στα Darts-τόσο πρώτη επιλογή για νέους αυτό το άθλημα laugh.gif. Ανήκει στην τετράδα-πεντάδα κοκ αυτών που θεωρούνται εκει στα όρια του Τop10 κι αναλόγως με τα κέφια/ φόρμα/ τραυματισμούς/ φάση γενικότερα κλπ, καταλήγουν λίγο πιο πάνω-λίγο πιο κάτω. Μιλάμε για Whitlock-White-Wade-Lewis-Chizzy και μάλλον με αυτή τη σειρά ως φόρμα τη στιγμή που γράφουμε. Δεν πήγε καλά στο τρέχον 2017-18, οι έγκυροι πληροφοριοδότες είπαν ότι έχασε αρκετά events με τραυματισμό και είχε επηρεαστεί η τεχνική βολής του. Τον συμπαθούμε επειδή είναι το κλασικό "καλό παιδί", easy going, έχει πει ότι αν δεν έπαιζε darts πιθανότητα θα δούλευε σε κάποιο εργοστάσιο της περιοχής. Αυτό που με χαλάει κάπως είναι ότι είναι υπερβολικά χαμηλών τόνων σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σπορ, θα τον θέλαμε για το κάτι παραπάνω, που δεν έχει έρθει ακόμα. Κανένας televised τίτλος, αν κι έχει παίξει τελικούς σε majors, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θέλει να ζητήσει το κάτι επιπλέον.
Θα έχει τους κολλητούς του στο Blackpool πάντως, από St.Helens (δε γράφω την άλλη λέξη-θα ξεσαλλώσουν οι fans των other sports του BF) είναι κι αυτός (βλ. Smith) . Ο ίδιος προτιμά την ενέργεια από το κοινό της Γλασκώβης πάντως. Στο ίδιο εξηγεί και το μυστικό για το μοναδικό κούρεμά του:


Καλό ματς του, που το κάνει ακόμα καλύτερο η παρουσία του Gary και το guest του deathμεταλά points announcer Ρας. 180.
T.W.Is.M.
Εχασε ο van Gerwen απο το Zwan;;;

aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jul 22 2018, 00:29 ) *
Εχασε ο van Gerwen απο το Zwan;;;

Έγινε τελικά η έκπληξη εκεί που δεν το περιμέναμε. Ο MVG έχει early exits-για την κλάση του ήδη 4 φορές από Οκτώβριο του 2017 (VdV, Wattimena, De Zwaan x2). Ο Γλόμπος μας εμφανίστηκε αδιάφορος και καβλάντιζε στην αρχη (btw έριξε δύο 3άρια στο ίδιο leg κάποια στιγμή αργότερα), το κάνει πολλές φορές, αλλά μετά κάποιο σημείο, το παίρνει προσωπικά και σοβαρεύεται. Συνήθως στα ματς του κάπου εκεί ή στο μεταξύ έχει κάνει τρία-τεσσερα απανωτά 180, κανένα 9darter ή κάποιο εξωπραγματικό finish και... ο αντίπαλος χάνει το παιχνίδι ψυχολογικά. Εκεί καταρρέουν οι περισσότεροι, τη στιγμή της αντεπίθεσης. Χθες πήρε κεφάλι δύο φορές, 5-4 και 6-5, αλλά ο Jeffrey ισοφάρισε δύο φορές και πέρασε και μπροστά και δεν άφησε άλλο λεγκ. Ολύμπια ψυχραιμία και σοβαρότητα από τον νεαρό Ολλανδό, φάνηκε απερίσπαστος όσο λίγες φορές έχω δει κάποιον να παίζει τόσο συγκεντρωμένα για όλο το ματς. 10/16 checkouts είχε το τέρας. Τώρα η δυσκολία είναι να μείνει προσγειωμένος και να μην πάρουν τα μυαλά αέρα.



Στο πρώτο ματς της βραδιάς ο Lewis εμφανίστηκε full αγχωμένος και με τεράστιο θέμα συγκέντρωσης, παρόλο που έδωσε μερικά ωραία finishes. Ο James "Mike Ermentraut" Wilson με ρίζες από την Κερασούντα κάποια στιγμή το βρήκε με τα 140ρια και πήγε τραίνο φτάνοντας ένα λεγκ μακριά από τα 9 κερδισμένα, εκεί που θα το παράταγε ο Aidy. Το γύρισε από 3-7 όμως τί να λέμε, θα είναι καλύτερος στο επόμενο. Έχει και την προτίμηση του Phil Taylor για κατάκτηση όπως φάνηκε.

Ο Τσήζυ πολύ σκασμένος κι αυτός στο ξεκίνημα, διαχειρίστηκε διαφορετικά το ματς, με πολύ άσχημα Under 60 σκορ στην αρχή ξεκίνησε πίσω επίσης, αλλά από τη στιγμή που ισοφάρισε λύθηκε με τη μία και είδαμε το τυρί των ονείρων μας. Ορισμένες μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές με συνεχόμενα high scoring closeouts με διαφορετικούς non20 συνδυασμούς. Ο Brown πολύ bitching αυτό το παιδί, πέταξε και στραβά σα λεπίδι το τελευταίο βέλος του ξενερωμένος, δεν ξέρω πόσο χέστηκε πάνω του ο αριστερός κριτής εκεί. Μαθηματικά ποιές είναι οι πιθανότητες να πας από darts σε σχέση με τις πιθανότητες να πέσει κεραυνός πάνω σου ή να φύγεις από αλλεργικό σοκ μετά επίθεση από σμήνος μελισσών;

O Smith έκανε τα αναμενόμενα, είχε τα γνωστά θεματάκια του στα checkouts που δίνουν ευκαιρίες στον αντίπαλό του παραδοσιακά, αλλά είναι πολύ καλός ως stage presence για να μείνει έξω από τον Clayton. Έριξε και έξι 180άρια.
SG3ptshooter
Ο Lewis είχε να παλέψει πολλά χτες, όχι τόσο το συμπαθή μα περίπου_άνηκε_στο_event Wilson. Έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση να το γυρίσει, γλίτωσε τον MVG δεύτερο γύρο, να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει μπροστά σε ένα υποστηρικτικό κοινό σε ένα event που έχει ανάγκη να υπερασπιστεί ένα καλό προ διετίας finish. Η κύρια λίστα μετρά τα winnings της τελευταίας διετίας σε ranked events για να βγαίνει η "παγκόσμια κατάταξη"/Οrder of Merit κι ο Lewis ξεκίνησε χαμένος 27k ενώ είναι σε προσπάθεια σκαρφαλώματος, δηλαδή θα πρέπει να φτάσει semis, καθόλου εύκολο, για να βρεθεί μόλις 3k πάνω απ' ότι προχτές.
Αν το πάρει βέβαια θα προσθέσει 115k στην τσέπη του και 88k στην κατάταξή του, δεν είμαι εναντίον του αλλά δεν μετρώ εαυτόν και στους υποστηρικτές του. Στα πιο φλέγοντα, είναι ο top class darter most likely to visit kseftiladika; Άνετα όμως.

Και στο δεύτερο ματς τα πράγματα άρχισαν πολύ ζορισμένα για τους δύο ψαρωμένους παίκτες, ο Brown προηγούνταν 3-2 με ένα break στην πρώτη διακοπή -αχρείαστα πολλές διακοπές το format, φαντάζομαι για διαφημίσεις-, κανείς εκ των δύο δεν έκανε καλό παιχνίδι, αλλά κι εδώ μόλις ξεμπλόκαρε ο πιο skilled παίκτης φάνηκε ποιος είχε το πάνω χέρι. Απ' το έκτο leg και μετά ο Chisnall κέρδισε 8/9 legs, έκανε μάλλον το πιο πειστικό treble-scoring κομμάτι της βραδιάς με πολλαπλά συνεχόμενα t19 και από ψιλοταβανιασμένος λόγω μακροχρόνιας κακής φόρμας φοβίζει στο επερχόμενο ματσάρισμα με Michael Smith. Ο Βrown το παλικαράκι ας πάει να πιει καμιά μπύρα γιατί mentality για βέλη δεν είχε, στον κάθετο άξονα του κάθε αριθμού αστόχησε απρόσμενα πολλές φορές για επαγγελματία και υποθετικά ανερχόμενο dartά, και βέβαια το meltdown που αναφέρει κι ο sheed ήταν ψιλοντροπιαστικό. Θα επανέλθω εδώ στην προτροπή μου να βάζανε και 2-4 wildcards να γίνοτανε ο χαμός -κι ο μεγάλος πανικός- να κόψεις αυτούς τους αναλώσιμους ειδικά τύπου Wilson και να πετάξεις DvdB μέσα να το σηκώσει να τελειώνουμε. peace.gif Πίσω στον Chisnall, μ' άρεσε που είπε "βάλτε ένα δεκάρικο σε μένα στο 66/1 να πάμε ταμείο", χρειάζεται να το πιστέψει.

Ο de Zwaan είναι Ολλανδός και γι' αυτό δε φοβάται τον πατριώτη του, συν βέβαια το προφανές γεγονός ότι δε μάσαει από απολύτως τίποτα και παίζει το παιχνίδι του σερί ψύχραιμα. Το πίστευα ότι μπορούσε να τον κοντράρει ξανά και μάλιστα στο πρώτο break δήλωσα πως είναι *αμάτος ενώ έπαιζε στο φυσιολογικό αλλά με τίποτα ξεχωριστά καλό γι' αυτό το επίπεδο 90avg επειδή το έβλεπες πόσο συγκεντρωμένος και in control ήταν. Tα Αγγλικά του θέλουν λίγο ρεκτιφιέ αν θέλει να γίνει top παίκτης και στο UK Open μετά τον αποκλεισμό του MVG έχασε στον επόμενο γύρο, ο Lewis λόγω ονόματος τολμώ να πω είναι το φαβορί. Ο van Gerwen το έχει καβαλήσει τελείως, παντελώς αντικειμενικά, χρειάζεται κάποιο σοκ για να σοβαρευτεί λίγο και δεν ξέρω καν αν αρκεί αυτό το χτεσινό, δεν αποδείχθηκε στο παρελθόν κάποιο άλλο early exit ικανό να του δείξει πως δεν είναι τόσο πάνω απ' τον ανταγωνισμό -παρότι κατά μέσο όρο είναι τόσο πάνω απ' τον ανταγωνισμό laugh.gif - ώστε να πετάει χαλαρός, χαζεύοντας ή δοκιμάζοντας άβολες διαδρομές σκοραρίσματος σε televised event, το δεύτερο σημαντικότερο του ετήσιου calendar...

Στο τελευταίο ματσάκι ο Smith απέδειξε πως είναι μια κλάση πάνω απ' τον ανεβασμένο το 2018 Clayton, παρότι κι αυτός ήταν αρκετά απρόσεκτος στο finishing του. Είναι ο επόμενος μεγάλος παίκτης ο Smith και φέτος είναι η χρονιά του, οκ και για το Masters της Κίνας που κατέκτησε το περασμένο ΣΚ αλλά κυρίως για την απόδοσή του στη φετινή Premier League που έφτασε στον τελικό -κι έχασε απ' τον απόντα από δω πια MVG-, είναι η απάντηση της πλειοψηφίας στο "ποιος είναι ο επόμενος πρώτη φορά νικητής major event" δικαιολογημένα, εδώ το ερωτηματικό της αυτοπεποίθησης δείχνει προς την άλλη κατεύθυνση κάποιες φορές, αν πιστέψει στον εαυτό του παραμένει το λογικό φαβορί κόντρα στον Chizzy και ο πιο πιθανός semifinalist απ' αυτήν την τετράδα που έπαιξε χτες, παρότι πλέον μετά και την αποχώρηση του πρώτου seed είναι ίσως το πιο ανοιχτό κομμάτι του ταμπλό (tableau! 19.gif ), μαζί με την τρελή οχταδίτσα Gary - RvB - KyleA - Gurney - Price.

Ο Wade έχουμε φτάσει στο σημείο να λένε οι σχολιαστές του Sky Sports πως θα πάει να το πάρει τέτοια διαδρομή που έχει σε συνδυασμό με την παράδοσή του στο event, μάλιστα τον είδα πέμπτο φαβορί στοιχηματικά σε μια κάρτα που έδωσε στο τέλος της βραδιάς. Οχτώ αναμετρήσεις σήμερα, τέσεερις 15.00-19.00 και άλλες τόσες 21.30-01.30. To τελευταίο είναι το μακράν πιο ιντριγκαδόρικο, προαναφερθέντες van Barneveld vs Κyle Anderson, στηρίζω και τους δύο γενικά αλλά προφανώς θέλουμε νικητή το καμάρι της Ολλανδίας, τον άνθρωπο που κατέστρεψε την αθλητική παράδοση και τη φυσική κατάσταση μιας ολόκληρης χώρας. Έχει πολλά όμως που χωράν ανατροπή απ' το μεσημέρι ακόμα. Στηρίζω Lennon κόντρα στο Webster, δύσκολο αλλά μπορεί το upset και White αρρώστια Ηρακλάρα προφανώς κόντρα στο Hopp, ο Γερμανός έχει ανεξήγητα πολλές νίκες κόντρα στο γεροντοπουλέν μας. Το Price vs Cullen είναι ίσως το πιο ανοιχτό της πρώτης φάσης με τον Price μεγάλο ζαλισμένο του 2018 και τον Cullen σταθερό πάντα, από Gurney προτιμώ West κι ας μην μπορεί να πάει ως το τέλος, ο Μensur είναι μεγάλο φαβορί κόντρα στο Beaton αλλά παραδόξως έχει 0/8(!) απέναντί του, ο Gary οφείλει να περάσει το Bunting, αντίστοιχα ή και περισσότερο ο Cross τον Motoheadά τον King.
SG3ptshooter
Στο πρώτο μεσημεριανό ο Lennon το πάλεψε, δεν έχασε τόσο εύκολα αλλά δεν βρήκε break για να πιέσει το δίκαιο νικητή Webster. Μετά ο Ian έδωσε μεγάλα scores αλλά έχασε πάρα πολλά doubles, κατάφερε τελικά να κερδίσει καθαρά τον πολύ επικίνδυνο Γερμανό. Ο Cullen διέλυσε τον συνεχώς off his game Price που έχει κάποιo πρόβλημα στο πόδι αλλά οκ darts παίζουνε, το κύριο πρόβλημα είναι στο κεφάλι του φέτος. Ο Cullen κέρδιζε 7 0 κάποια στιγμή, είχα πει πως θα είναι το πιο αμφίρροπο ματς της πρώτης φάσης και τελικά ήταν αυτό που ο χαμένος πήρε τα λιγότερα legs, τρία, η σωστότερη φράση μάλλον θα ήταν: το ματς όπου ο μη seeded παίκτης είχε τις περισσότερες πιθανότητες για το φαινομενικό upset, πράγμα που σε κάνει να περιμένεις και μια πιο μοιρασμένη αναμέτρηση απ' ότι είχαμε τελικά. Μόλις τώρα ο Gurney με το West παίξαν στα όρια, κανείς δεν πήρε διαφορά, έκανε το break o Steveάκος για το 7 9 και παρότι άρχισε με 5 τέλεια βέλη έχασε 7 match darts στο 17ο leg κι έφαγε break στο break. Έχασε άλλα 3 στο επόμενο και πλέον επιμηκύνεται το format, χρειάζεται να κερδίσεις με 2 legs διαφορά με max τα 25 legs. Έχασε άλλο ένα match dart, έχασε 12 10 και ησύχασε.

Παίξαν 16 παίκτες ως τώρα, οι μισοί και το μεγαλύτερο avg ως τώρα, το όχι γιγάντιο 97,88 το έδωσε ο αποκλεισμένος MvG.
SG3ptshooter
Όλα τα βραδινά φαβορί κέρδισαν το πρώτο τους παιχνίδι στο event, o Mensur δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στο Beaton, ο Gary ξεκίνησε άσχημα αλλά κλασσικά όταν βρήκε το πως να ανεβάσει στροφές ήταν σε άλλο επίπεδο, αντίστοιχα κι ο Cross έμεινε πίσω 0-2 όμως κατέληξε λίγο πιο ισορροπημένα απ' το Σκωτσέζο σε μια καθαρή νίκη, τέλος κι ο RvB παρά το δύσκολο έργο του απέκλεισε τον Kyle A.

Τέσσερα ματς αύριο, θα δω από λίγο μα είναι η πιο αδιάφορη τετράδα, καθαρά φαβορί αλλά και μέτρια outsider(s) που και να κάνουν το upset δεν πάνε πολύ πιο μακριά. Θέλω Wattimena. smiley.gif
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 23 2018, 01:25 ) *
Τέσσερα ματς αύριο, θα δω από λίγο μα είναι η πιο αδιάφορη τετράδα, καθαρά φαβορί αλλά και μέτρια outsider(s) που και να κάνουν το upset δεν πάνε πολύ πιο μακριά.

21:00 το πρώτο

Υπάρχουν δύο duels με τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Το εναρκτήριο ανάμεσα στον Huybrechts και το Βουνό... Έχει κάποια πράγματα να χαζέψεις εκτός από τα βέλη, για ευνόητους λόγους... μιλάμε κυρίως για τη φωτογραφία που μόστραρε ο shooter στο πρώτο ποστ για εκφοβισμό υποψήφιων περαστικών watchers (is it so? ). Ο Huy έχει το "μωρό", το οποίο θα θέλαμε να βλέπαμε περισσότερο από τις φορές που η κάμερα πηγαίνει στη Hoppαινα, προσφέροντας πολλαπλά κύματα στρες σε κάθε ματς του γερμαναρά. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, ο Kim στο διπλό του Βελγίου αποδείχθηκε κατώτερος του Βάντεμπεργκ αυτή τη στιγμή ως rank, παρόλο που είναι ψηλότερα και έχει αρκετά δυνατό όνομα ακόμα. Henderson δεν έχω δει ποτέ σε major, τρομάζει γενικά, τρομάζω και με τους συνειρμούς που μπορεί να κάνει το ένθερμο κοινό του Blackpool με Game of Thrones και το nickname του (Highlander), αλλά δεν φοβίζει τόσο στα darts. Πέρυσι είχε κερδίσει τον MvG πάντως, κάτι πρέπει να έλεγε αυτό τότε (που δεν έχανε τόσο συχνά tongue.gif ).

Ο Whitlock κοντράρεται με τον North, δείχνει το φαβορί, αλλά ο gingerhead-που παίζει και με πορτοκαλί- έχει κάνει ένα εντυπωσιακό 2018. Έχει εμφανιστεί στον χάρτη αυτού του αιχμηρού σπορ, επαναπροσδιορίζοντας το ranking του κάθε φορά που κατεβαίνει σε event, αφού ανεβαίνει συνεχώς όλο και παραπάνω. Καλύτερή του εμφάνιση το European Open που έπαιξε semi με Gerwen, έχοντας αποκλείσει ονόματα (Price και Cross). Ο μάγος του Οζ ξεπέρασε ένα πολύ shaky πρώτο εξάμηνο, στο οποίο έδειχνε ότι η Premier είναι έξω από τα νερά του, που δεν είναι αλήθεια. Έστρωσε, αλλά γενικά βραχυκυκλώνει μερικές φορές και έχει την αβεβαιότητα σε ένα ματς με έναν φιλόδοξο αντίπαλο που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Το τρίτο ματς μου αρέσει. Μας έχουν ζαλίζει λίγο με τον Wade και τη φάση ότι μπορεί να το σηκώσει. Facts: έχει κάνει αρκετά καλή χρονιά, παίζοντας σε 3 finals και πολλά περισσότερα semis, αλλά δεν είχε κατάκτηση. Μου φαίνεται μεγάλη υπέρβαση να κάνει το μπαμ στο συγκεκριμένο event που έχει πολύ πίεση. Έχει να πάρει τίτλο από το 2015, αλλά έχει εμπειρία από stage σε majors και έχει κατακτήσει ξανά το WMatchplay. To ζευγάρι του είναι αρκετά ζόρικο σε σημείο που πιστεύω ότι αν ο Wattimena ξεκινήσει δυνατά και ο λογιστής αγχωθεί θα υπάρχει πρόβλημα. Ο Ολλανδός είναι καλός darter, λίγο Kramer-like φουριόζος (μετά τον Ράπιντ Ρίκυ ίσως τα πιο γρήγορα βέλη) τον παρατηρείς και λες "έχει μια τρέλα πάνω του", αλλά είναι πολύ επικίνδυνος. Βασικά είναι το non seeded ζευγάρωμα που δε θέλεις με τίποτα να σου πέσει, αφού είναι ικανός στη μέρα του να σε πετάξει έξω. Ενδιαφέρον.

Πίττα Ράητ, Πίττα-πίττα-Ράητ, ο Moϊκάνας θα έχει ξυπνήσει από τις 7 για να φτιάξει το μαλλί του με τους συμβούλους μόδας που έχει και σε συνεργασία με τον κομμωτή του, δύσκολη δουλειά αυτή του επαγγελματία Darter, έχει κι αυτά... Το ζευγάρι είναι κωμωδία στα χαρτιά, ο Klaasen δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκεται στο event, έρχομαι στα λόγια του shooter τώρα περί wild cards. Είναι ξεπερασμένος περισσότερο κι από τον Price και τον Benito-θα-τις-φας, έχει ξεμείνει ψηλά στην κατάταξη και τον τρώμε στη μάπα, με προβληματίζει γιατί δεν ξέρω τί μελλον έχει, δεν τον πρόλαβα στα "καλά" του, αλλά τον βλέπω να περνάει φάση δύσκολη με το σπορ. Με ιντριγκάρει η αλληλεπίδραση κοινού και Wright για έναν και μόνο λόγο: αν οι αντιδράσεις του κοινού ήταν τόσο εκφραστικές και loud στα χαμένα doubles του γερόλυκου Ίαν, τί έχει να γίνει με τις τσοκιές του σκωτσέζου. Αυτό μόνο για το τέταρτο.

Παρουσίαση έχει;

(για Henderson τα είπαμε όλα λεκτικά, δε χωράει δεύτερη φωτογραφία του στο topic, παίζουμε επικίνδυνα παιχνίδια με τους servers. laugh.gif)

(/τιμή στους ένδοξους ηττημένους)
Max Hopp

εθνικότητα: Γερμαναράς από το Idstein, κοντά στη Φρανκφούρτη
ηλικία: 21
τον φωνάζουν: the Maximiser

Ταλεντάρα που ξεπετάχτηκε από τα PDC development tour αφού πήρε το youth ch. του 2015, είχε πολλά επιτυχημένα αποτελέσματα στην τελευταία διετία, αλλά έγινε γνωστός μέσα από τα φετινά German Darts, που κατέκτησε. Λατρεύουμε να ακούμε το γερμανοκοινό να φωνάζει "Έεεεεη Ωωωωωωπ" ρυθμικά σε κάθε του 180αρι. Λένε ότι έχει πολύ σταθερό χέρι και αποτυπώνεται στον αριθμό των 140ριών που ρίχνει μαζικά στα games του. Δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα, γιατί είναι φιλόδοξος και έχει χέρι, χάνει doubles ακόμα, αλλά δε φοβάται τίποτα και καλά κάνει. Το νούμερο 40 που έχει αυτή τη στιγμή δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ικανότητάς του, σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από πολλούς που παρελάζουν γύρω στο #20, θα έρθει και αυτό σύντομα αν συνεχίσει έτσι, τον περιμένουμε.

SG3ptshooter
Στα δύο ματς που η διαφορά δυναμικότητας παραήταν μεγάλη οι δύο top10 παίκτες κέρδισαν πολύ εύκολα έναν μη ικανό να διαχειριστεί το ντεμπούτο του κι έναν 30αρη ήδη παλαίμαχο.

Τα άλλα δύο ήταν ματσάρες. Ο Huybrechts μπήκε φουριόζος αλλά ο Henderson με ευστοχία στα doubles, τριψήφια closeouts και ανατροπή το έφερε στο 9-9 και προκάλεσε το πρώτο ματς του πρώτου γύρου απ' όταν μπήκε το max όριο των 25 legs που έφτασε στο τελικο σκορ 13-12 υπέρ του άντρα της Dana (καρδούλες), έχασε κι ένα match dart o τίμιος γίγαντας της Σκωτίας. Ο Wade με τo Wattimena άρχισαν πολύ πιο άστοχα αλλά ως το τέλος είχαν πάρει μπρος για τα καλά, μεγάλα closeouts απ' τον Ολλανδό που για πρώτη φορά στo matchplay ήταν πολύ καλός σαν παρουσία, μίλησε τελικά στα extra legs κι εδω η διαφορά εμπειρίας -και μη βιασύνης- αν και δεν είδαμε εμφάνιση επίδοξου πρωταθλητή απ'το Wade, πήρε όμως σίγουρα momentum για το δεύτερο γύρο με το ανέβασμα στο φινάλε.

Αύριο κ μεθαύριο η φάση των 16, όλο το draw εδώ, τρομακτικό Gary vs RvB αύριο, από κοντά το Smith με Chisnall, τα τέσσερα αυριανά όλα πολύ ενδιαφέροντα tbh. Η Τετάρτη αντίθετα έχει τρία καθαρά φαβορί και το derby Whitlock Wade, θέλουμε Ian αλλά θέλω να δω και πόσο θα κουβαλήσει τη φόρα απ' την πρώτη του νίκη μετά από έξι first round exits ο Βέλγος της φρουτοπίας..
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 24 2018, 01:09 ) *
Στα δύο ματς που η διαφορά δυναμικότητας παραήταν μεγάλη οι δύο top10 παίκτες κέρδισαν πολύ εύκολα έναν μη ικανό να διαχειριστεί το ντεμπούτο του κι έναν 30αρη ήδη παλαίμαχο.

Τα άλλα δύο ήταν ματσάρες. Ο Huybrechts μπήκε φουριόζος αλλά ο Henderson με ευστοχία στα doubles, τριψήφια closeouts και ανατροπή το έφερε στο 9-9 και προκάλεσε το πρώτο ματς του πρώτου γύρου απ' όταν μπήκε το max όριο των 25 legs που έφτασε στο τελικο σκορ 13-12 υπέρ του άντρα της Dana (καρδούλες), έχασε κι ένα match dart o τίμιος γίγαντας της Σκωτίας. Ο Wade με τo Wattimena άρχισαν πολύ πιο άστοχα αλλά ως το τέλος είχαν πάρει μπρος για τα καλά, μεγάλα closeouts απ' τον Ολλανδό που για πρώτη φορά στo matchplay ήταν πολύ καλός σαν παρουσία, μίλησε τελικά στα extra legs κι εδω η διαφορά εμπειρίας -και μη βιασύνης- αν και δεν είδαμε εμφάνιση επίδοξου πρωταθλητή απ'το Wade, πήρε όμως σίγουρα momentum για το δεύτερο γύρο με το ανέβασμα στο φινάλε.

Αύριο κ μεθαύριο η φάση των 16, όλο το draw εδώ, τρομακτικό Gary vs RvB αύριο, από κοντά το Smith με Chisnall, τα τέσσερα αυριανά όλα πολύ ενδιαφέροντα tbh. Η Τετάρτη αντίθετα έχει τρία καθαρά φαβορί και το derby Whitlock Wade, θέλουμε Ian αλλά θέλω να δω και πόσο θα κουβαλήσει τη φόρα απ' την πρώτη του νίκη μετά από έξι first round exits ο Βέλγος της φρουτοπίας..

Ομολογώ εντυπωσιάστηκα από Hendo και από Wattimena, κανείς τους δεν παράτησε το ματς, προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι τέλους. Ο Ολλανδός πυροβολούσε χωρίς να σταματάει για να γεμίσει. Πραγματικά αν έκανε ένα στοπ για μια ανάσα στις κρίσιμες στιγμές, αυτό το παιδί θα είχε 5-10 θέσεις παραπάνω στην κατάταξη. Ποτέ δεν σκέφτεται αν το βέλος που κρατάει είναι leg dart, που είναι θετικό γιατί φαίνεται ότι δεν το βαραίνει, από την άλλη το πετάει κάπως "ελαφρά", ενώ έχει όλο τον χρόνο να κάνει μία high pct ψύχραιμη βολή. Αυτό φαίνεται να είναι το limitation του overall για κάποια γενικότερη βελτίωση σε skill/κατάταξη.
Επικές στιγμές με το Βουνό να προσπαθεί να ηρεμήσει ξεφυσώντας και αγκομαχόντας λόγω της μοναδικής ευκαιρίας που είχε στο 25ο leg να προλάβει να πάρει το match, μιας και έριχνε δεύτερος. Πίστευα θα τον χάναμε από καρδιά εκεί. Ευτυχώς το έβγαλε τίμια και ένδοξα, ως Highlander tongue.gif . Με τις trademark ρομποτικά μονοκόματες κινήσεις του κατάφερνε να μένει στο ματς, τί κι αν έριχνε ένα ασσάκι στην αρχή μάλλον για να ευθυγραμμίσει το δορυβόλο χέρι του. Ο Κίμος ήταν πολύ καλός και κεφάτος, μάλλον διέλυσε τους όποιους προβληματισμούς μου για την κατάστασή του, αν είναι έτσι θα προχωρήσει.

Wight και Μάγος αρκετά εύκολα. Wright γύρω στις 4-5 ώρες για το μαλλί απόψε σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς. O Whitlock ήταν καλά, αν και χωρίς υποψία άγχους, που θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε πώς επιδράει πάνω του.
SG3ptshooter
Απίθανη φάση των 16, η πρώτη μέρα ειδικά ήταν κανονικός εθισμός. Ο DeZwaan συνέχισε τους αποκλεισμούς των πολυπρωταθλητών κόσμου, προηγήθηκε του Lewis, αυτός ανέβασε ρυθμούς και εκεί που έμοιαζε να σπάζει ο πιτσιρικάς Ολλανδός καθάρισε οριακά με 11-9, σκοράροντας ένα εξαιρετικό closeout με δύο συνεχόμενα doubles. Εδώ, στο 7.00. Ήταν πολύ σημαντικό πως ο Lewis έδειξε να είναι σε top10 κατάσταση, επιστρέφει κι ας του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο.
Ο Michael Smith κέρδιζε 7-1 τον Chisnall ώσπου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο δεύτερος ανέβασε σε απίθανα επίπεδα την ευστοχία του και κατάφερε μια απ' τις ανατροπές της χρονιάς, προσπερνώντας ξανά τον ηττημένο στην ιδιότυπη φετινή τους κόντρα, μάλιστα του έκλεψε τη θέση κι απ' το επόμενο event με καλά cashout για την πρώτη οχτάδα. O DeZwaan δε φοβάται τίποτα οπότε έχει ελπίδες κόντρα στον Chisnall, αν όμως συνεχίσει να παίζει έτσι ο Άγγλος είναι το φαβορί.
Ο Cullen κέρδισε το Gurney που δεν άξιζε να βρίσκεται καν στο δεύτερο γύρο και έκανε το 2/2 qf για τους unseeded που επιβίωσαν της πρώτης φάσης. Όμως κάπου εδώ καλείται να τα βάλει με το Gary.. Ο οποίος στην αναμέτρηση των αγαπημένων μου παικτών βρέθηκε να χάνει αρκετά απ'τον RvB, 4-0 κι αν δεν έκανε ένα σπουδαίο closeout πριν το πρώτο διάλειμμα μάλλον πηγαίναμε για 5 και ήττα, όμως όσο περνούσαν τα legs o Ολλανδός έμοιαζε να χάνει τη φόρα του ενώ ως συνήθως o Anderson έπαθε Steph. Ματσάρα.


Χτες αρχικά ο Whitlock κέρδισε αρκετά πειστικά το Wade, ακόμα ψάχνω τη φόρα που βλέπαν όλοι εκτός από μένα, έχει να πάρει οποιασδήποτε σημασίας event απ' το Μάη του '16.. Έπειτα o Suljovic ήταν καλύτερος του White, το πάλεψε λίγο να το κάνει derby αλλά καθάρισε όταν έπρεπε και στο τρίτο χρονικά παιχνίδι είχαμε το μπαμ του γύρου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Rob Cross, το νούμερο τρία του draw, έχασε απ' το Darren Webster, έναν παίκτη πιο γνωστό για τα ξεσπάσματά του μέσα στα ματς παρά για τη συνολική σταθερότητά του, που προηγήθηκε, έμεινε πίσω, εκμεταλλεύτηκε όμως τα απρόσμενα πολλά χαμένα doubles του αντιπάλου του και το ξαναγύρισε για το τελικό 8-11. Μετά απ' αυτό το χαμό το τελευταίο Wright vs Huybrechts παρά τα καλά avg δεν είχε πολύ σασπένς, ο Σκωτσέζος έπαιξε πολύ καλύτερα απ' ότι στο κοιμισμένο αγώνα του πρώτου γύρου και απέφυγε το early exit. Οι δύο προημιτελικοί της Παρασκεύης έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, πρώτα στο derby των έξαλλων μαλλιών και των μόνιμων δεύτερων ο Whitlock πρέπει να ανέβει λίγο για να καθαρίσει το Wright κι έπειτα ο Suljovic έχει την κλάση να αποκλείσει το Webster.
SG3ptshooter
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το πόσο δε νιώθει τίποτα ο de Zwaan wos_sport4.gif

Εντυπωσιασμένος όσο ελάχιστες φορές σε οποιοδήποτε sport.
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 26 2018, 22:24 ) *
Εντυπωσιασμένος όσο ελάχιστες φορές σε οποιοδήποτε sport.

Φοβερή εμπειρία η αγωνία για την τελευταία τριάδα βελών για 9darter. Το είδαμε και αυτό απόψε!
SG3ptshooter
Κι αν από ένα σημείο και μετά το να θαυμάζεις το deZwaan, όσο σπουδαίος κι αν ήταν απόψε, δεν έχει πολύ σασπένς, έρχεται μετά ένα ματς με 9darter, max checkout, απρόσμενα missed doubles και παράταση να μην μπορείς να συνέλθεις ποτέ. Respect στον Cullen γιατί δεν του το χα να αντέξει 36 legs, τόσο σταθερος. Το deZwaan vs Gary μπορεί να δώσει οτιδήποτε.
aegeansheed
Απίστευτα games και τα δύο απόψε, ποιο Mundial και ποιο Champion's League. Δεν υπάρχει η ενέργεια που έχει αυτό το πράγμα που λέγεται σπορ και παίζεται με 20 πόντους πραγματάκια με το συμπάθειο.

Το Ζβάν έδωσε μιά σπάνια παράσταση αυτοσυγκέντρωσης, φίνου χεριού και καθαρού μυαλού, πανάξια έχει κλειδώσει πλέον το nickname "Machine" τί κι αν οι άγλυκοι του σπορ το έδωσαν στον Wade, του οποίου το φάντασμα ακόμα περιμένουν να παίξει τελικό λέγεται. Εντάξει, δεν έχουμε τίποτα με τον λογιστή μας, αλλά ειδικά από το γραφικό πάνελ μας κούρασαν με την αδιάλλακτη άποψη που ούτε καν ακουμπάει την πραγματικότητα. Τώρα αν θα είναι ο νέος Van Gerwen ή κάτι άλλο, ο χρόνος θα το δείξει, ο νεαρός ολλανδός, του οποίου το πρώτο follow στο twitter ήταν (ποιός άλλος?) ο Barney, μπορεί να βγάζει σε μεγαλύτερη διάρκεια αυτές τις σπάνιες αρετές που δείχνει στο Blackpool. Μέχρι τώρα είναι το καλύτερο deadly 3/3 που έχω δει από ντάρτερ σε ένα τουρνουά να κάνει perfect παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, χωρίς κοιλιά. Χωρίς τα κενά του Van Gerwen ή τη χαλαρότητα με την οποία μπαίνει ο Gary ή τις περίεργες παγίδες στις οποίες πέφτει η ψυχολογία του RvB. Είναι μηχανή που οργώνει αυτή τη στιγμή.

Μεγάλες στιγμές και στο δεύτερο Q της βραδιάς, ο Cullen ήταν εξωπραγματικά καλός για τις ανάγκες του ματς και απέναντι στον Anderson, έριξε τεράστια βέλη, αλλά σε ένα 0/3 leg darts στο τέλος έδωσε την ευκαιρία στον Σκώτο tongue.gif να μπει στην διεκδίκηση με πάσα από τον αντίπαλο. Ανεξάντλητα κουράγια και από τους δύο, κάθε βολή ήταν και μια ανακούφιση για το άγχος και το βάρος που έφευγε, το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού στο τέλος, όποιος έχανε μία φέτα στα πλάγια ή δύο, κινδύνευε να χάσει το leg-και το ματς, μετά επανερχόταν με 140 και 180, πολύ ψυχωμένοι και οι δύο, πανάξιοι, πέρασε αυτός που άντεξε μέχρι το τελευταίο βέλος. O Gary έχασε αδικαιολόγητα πολλά d20, μας έβγαλε την ψυχή, ειδικά στο τέλος όποτε αποφάσιζε να αφήσει 40 πόντους.

Είναι η καλύτερη βραδιά darts, σε ένα event που κορυφώνει το ενδιαφέρον με γεωμετρική πρόοδο, κρατά αυτούς που καίνε, οι οποίοι όσο προχωρούν, τόσο πυρακτώνονται ακόμα περισσότερο.
aegeansheed
Προσγείωση στην πραγματικότητα η χθεσινή μέρα. Ξεκίνησε με ένα αναμενόμενα μέτριου potential παρακολούθησης ματς με δίπολο ενδιαφέροντος... αφενός τις εκφράσεις του προσώπου του Webster και ό,τι άλλο υπήρχε σε πείραγμα για τον dwarf, που είναι μια κωμική προσωπικότητα των darts σαφέστατα και... αφετέρου τον αριθμό των legs που θα τελείωνε ο Μενσούριος με το αγαπημένο του double14.
QUOTE
fan1: Webster to petaei k me ta matia to velos xaxax
fan2: pistevw elegxei to belos hlektromagnhtika me ta dyo neyra twn frydiwn tou kai to katey8ynei san video game ston stoxo

Μία ακόμα επική "συνέντευξη"/λίγα λόγια στα αγγλικά από Mensur, μετά τη νίκη που τον φέρνει στην τετράδα, που έληξε με εκρηκτικά συναισθηματικά εκφραστικό συνδυασμό "thank you" και "Γκουάααα" (αν ήταν χαρακτήρας Mortal Combat θα ήταν το finishing move του).

Το άλλο ματς ήταν μια ντροπή. Ο Μάγος τα έκανε θάλασσα, ήταν πολύ βιαστικός και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι είναι παρών για τις ανάγκες του ματς, ποσώς δε για να απειλήσει. Πολύ κακές βολες και επανέρχεται η συζήτηση γιατί δεν έχει κάνει κάτι πολύ καλό πέρα από semifinals τόσα χρόνια, πάνω που είχε σιγαστεί στα πρώτα δύο λόγω απουσίας πίεσης. Ο Wright έδωσε ένα απίστευτο νούμερο σε doubles finish για να θυμούνται οι haters του για καιρό αφού το σηκώσει φέτος και ζητήσει challenging game από τον Taylor για τον άτυπο τίτλο του Καλύτερου Νταρτίστα (εμμέσως αυτό εννόησε μιλώντας για το επίπεδο του φετινού Matchplay) icon_drunk.gif .

Απόψε 21.00:
QUOTE
Saturday July 28 (7pm)
Semi-Finals
Peter Wright v Mensur Suljovic
Jeffrey de Zwaan v Gary Anderson

Ο Σούλιε δεν έχει ρίξει καλά βέλη στο τουρν, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη φανταστική κλήρωση μέχρι τώρα. Ουσιαστικά ο Μohawk του Κομμωτηρίου είναι ο πρώτος σημαντικός αντίπαλος στο διάβα του. Τετράδα για τον Gentle είναι ήδη achievement, αλλά θέλουμε να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες συνθήκες πίεσης. 7 νίκες για Πίτα, 7 για Μασούρα έως τώρα μεταξύ τους.

Το μεγάλο event το βράδυ είναι το clash των καλύτερων on stage darters του Matchplay, ως hype, ως παρουσία, αλλά το κυριότερο, ως επιδόσεις/εμφανίσεις στα τρία προηγούμενά τους: όλα ματσάρες και απολαυστικά. Αδυνατώ να κάνω πρόβλεψη, το Ζβανάκι έχει τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε προγνωστικά και παίζει ως τοπ3 παίκτης αυτή τη στιγμή. Απέναντί του ο άνθρωπος που κάνει τις πιο ψύχραιμες ανατροπές, τόσο σίγουρες που παύουν να είναι έκπληξη πια, ο Garyς. Το κοινό θα είναι ηλεκτρισμένο και θα δούμε υψηλά επίπεδα ενέργειας, ευχόμαστε μετουσιωμένα σε 180αρια και γιατί όχι σε κάποιο 9darter ακόμα. 4/4 για Γκάρυ, εκ των οποίων τρία στο 2018 απέναντι στον Ολλανδό. Ας κερδίσει ο καλύτερος.

SteveNashidis
To πιο ωραίο στο συγκεκριμένο άθλημα είναι η φωνή του εκφωνητή. Ειδικά όταν δίνει πόνο στην αναφώνηση του "180"...

Θα ήθελα να τον ακούσω σε μια μετάδοση ΝΒΑ και να λέει "Giaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanis Antentokoumpo"!!!


SG3ptshooter
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό υπήρχε πολύ άγχος και μέτριο pace, o Suljovic πήρε κάποια στιγμή το πάνω χέρι και άντεξε αφού ούτε αυτός ούτε ο Wright παίξανε στα δεδομένα που χρειάζονται για να καθαρίσεις ένα παιχνίδι matchplay. Στο καλό ματς της βραδιάς ο de Zwaan ήταν πολύ καλός, άρχισε με ένα υπέροχο τριψήφιο checkout αλλά μόλις άρχισε να κουμπώνει και τα doubles ο ήδη on fire Gary απλά γέλαγε, σου λέει τι να κερδίσω άμα παίζει έτσι, γέλαγαν οι σχολιαστές, γελάγαμε κι εμείς απ' το σπίτι, ας το σηκώσει σήμερα να τελειώνουμε. Ο μόνος televised τελικός που έχει κερδίσει ο Suljovic είναι vs Gary, οριακή νίκη ενώ ήταν πολύ outscored, κάπως έτσι θα το έκλεβε κι απόψε αλλά δύσκολο.
SG3ptshooter
Glory Glory Gary Anderson. O τρίτος παίκτης που έκανε το triple crown, παγκόσμιο, Premier League και Matchplay. Ο Mensur σκόραρε απρόσμενα καλά, τελείωσε το ματς με τα περισσότερα maximums που έχει πετύχει ποτέ σε αγώνα. Κατάφερε ο Αυστριακός απ'το 13-17 να ισοφαρίσει και να στείλει τον τελικό στα extra legs, ο Anderson συγκεντρώθηκε ξανά, έφτασε σε match dart στο bullseye που βρήκε το σίδερο και τον έφτυσε, όμως κράτησε τη ψυχραιμία του για το τελικό 20-18, στο μεγαλύτερο σε αριθμό legs αγώνα/τελικό στην ιστορία του τουρνουά. Καθόλου άσχημα για το Σκωτσέζο που σήκωσε δεύτερο major για φέτος και βλέπω να έχει άλλο ένα, γιατί όχι, είναι καλύτερα φέτος. Κι εκεί που φόρεσε κασκόλ Mensur που ο ίδιος το πήρε απ'τον άλλο για να δείξει respect απέδειξε ξανά γιατί εκτός από απίθανος scorer είναι κι απ'τους καλύτερους τύπους στο παιχνίδι αυτό.

Τον Αύγουστο εκτός απ' το tour Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας για οκτώ απ' τους top παίκτες κατά βάση έχουμε διακοπές, προς τα τέλη του Σεπτεμβρη επανέρχονται events που να δικαιολογούν postάρισμα, αλλά όλο και κάποιο νικητήριο bull, bull, d16 θα κάνει κανάς Ολλανδός στο Auckland. peace.gif
SG3ptshooter
Ο Σεπτέμβρης κύλησε αρκετά ομαλά, συνήθεις ύποπτοι πήραν τα περισσότερα standard events, o Gary πήρε ένα περίπου major σα ζέσταμα για το τουλάχιστον άλλο ένα που θα πάρει φέτος και γρήγορα φτάσαμε στο World Grand Prix.

Σήμερα παίζεται η φάση των 8, απ' τους 8 seeded παίκτες συνεχίζουν οι 6. Απ' τον πρώτο γύρο αποκλείστηκαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rob Cross που δε φλέγεται εδώ και ένα διάστημα και ο γενικά επίφοβος Whitlock. Στα παιχνίδια που αρχίζουν λίγο μετά τις 9 με αυτή τη σειρά, πρώτα ο Suljovic που συνεχίζει να είναι σε φόρμα έχει το πιο εύκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει τον ασταθή Price, ο Wright είναι το θεωρητικό φαβορί κόντρα στον ανεβασμένο από momentum Wilson, προχωρώντας στα πιο σελεμπριτάδικα primetime ο Gary κοντράρεται με το Gurney απ' τον οποίο έχασε σε televised event την περασμένη βδομάδα και οι προημιτελικοί κλείνουν με τον MvG να οφείλει να αποκλείσει τον πάντα ικανό αλλά σε προσπάθεια επανόδου ακόμα Dave Chisnall.
T.W.Is.M.
Μεγιστη αυτοκτονια του Σουλιοβιτς χτες! Απο 0-3 καταφερε να χασει 4-3 τον ημιτελικο κι ετσι ο Ραιτ θα παιξει με το φαν Γκερβεν στον τελικο σημερα(και θα χασει). Μαζι του πηρε κι εμενα που πηγα και πονταρα πανω του.
SG3ptshooter
Περίεργος τελικός, ο ΜvG μπήκε χάλια, ειδικά στα doubles to start που έχει το event αυτό, αλλά επιβίωνε και μόλις έπεσαν τα avg του Wright που δε φημίζεται για την ξεχωριστή του απόδοση σε τελικούς είχε τελειώσει το πανηγύρι 1,5 set πριν το τελικό αποτέλεσμα.

Η κατάρρευση των δύο θεωρητικά πιο φορμαρισμένων παικτών μπαίνοντας στο event ήταν απρόσμενη, ο RvB έχει τεράστιο πρόβλημα αν συνεχίσει έτσι αλλά θα ελπίζω όσο δύσκολο κι αν φαντάζει πια για μια ακόμα υπέρβαση σε κάποιο απ' τα ερχόμενα majors, o Chisnall είναι κοντά στο βήμα παραπάνω, δεύτερο συνεχόμενο γι' αυτόν πολύ δυνατό σε νούμερα tournoix κι απ' το DeZwaan, τον χρειαζόμαστε πια οι Oranje.
SG3ptshooter


Έρχεται η ώρα
Magnus92
Ώπα, χτυπήσαμε φλέβα εδώ... Πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό αυτό το τόπικ;

Φανατικός θαυμαστής των darts τα τελευταια 2,5 χρόνια ( θα φαω ντοματα που το λεω σε μπασκετικο φορουμ :Ρ ) , αλλα έχει φτάσει σχεδόν στο Νο1 της ιεράρχησης μου σε αθλήματα.
Βλέπω ατέλειωτες ώρες όλα τα τουνουά, σχολιάζω με εναν φίλο (επίσης καμμένο) τα πάντα, αρκετά συχνά παίζω κιόλας...

Μέγας θαυμαστής του "Snakebite" (θα το καταλάβετε όσοι τύχει να δείτε το ΦΒ προφίλ μου :Ρ ) , που μας πληγώνει με τις αμέτρητες αποτυχίες, και τον μόλις έναν televised title.



Bonus info : Την (διαφορετικη σε κάθε παιχνίδι) μοϊκάνα και το φίδι, τα φτιάχνει η γυναίκα του Wright , η οποία είναι κομμώτρια, και πριν απο κάθε παιχνίδι ασχολείται περίπου 3 ώρες με την κόμη του καλού της.
SG3ptshooter
Καλώς τον

Στην αρχή δε μ' άρεσε όλο αυτό το τσίρκο του Wright αλλά μετά από τόσους μήνες τον σέβομαι σαν επίπεδο ικανότητας και τολμώ να πω δεν είναι καν το πιο κιτς πράγμα σε όλο αυτό το σύμπαν. Δεν τον υποστηρίζω οκ, αλλά δεν τον αντιπαθώ όπως κάποιους που πλέον απλά θέλω να αποκλείονται νωρίς -αν και τελευταία κερδίζουν 68.gif - Επίσης δεν τον φοβάμαι τα λες και μόνος σου..

Θα είχε φάση να έπαιρνε ξαφνικά το Worlds που για όσους δεν το ξέρουν οφείλω να πω πως έρχεται σε λίγο λιγότερο από δύο βδομάδες. Οι δικοί μου αγαπημένοι underachievers είναι ο Whitlock και ο Ian White, ο Αυστραλός είναι προφανώς ικανότατος παίκτης αλλά φέτος το τρομερότερο story είναι ο White που πρώτευσε στο Pro Tour και σε κάθε τηλεοπτικό event αγνοείται, μάλιστα στο players finals προχτές όπου μπήκε πρώτο seed έκανε 111.12 avg στον πρώτο γύρο, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του event και καπάκι πάει και χάνει απ' τον πρώην παίκτη νυν θαμώνα Sotis Volanis στο πολύ χαλαρό το Dolan, με 85 avg.....

Κι ο έτερος Καππαδόκης του thread πήρε στόχο, έχει πάρει και βελάκια Andy Fordham για μπαμπάτσικες ευστοχίες, ας τα πει. Εγώ στην αδράνειά μου περιμένω 13 του μήνα το DeZwaan vs Cross 19.gif

Ποιος θα το σηκώσει άραγε είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για τους 3-4 παρόντες, αλλά μάλλον θα την αρχίσουμε σε καμιά δεκαριά μέρες. wink.gif
Magnus92
Καλά ο Cross απίστευτο πυροτέχνημα... Σκάει από το πουθενά, κάνει το ΤΕΛΕΙΟ τουρνουά, παίρνει παγκόσμιο και από 'κει και πέρα όλη τη χρονιά δεν κάνει απολύτως τίποτα...

Πέρα απο MvG (αν και τελευταια και αυτός έκανε κάποιες αναπάντεχες ήττες), δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιο φαβορί για το παγκόσμιο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον...

Όλοι οι καλοί στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω, στην μέρα τους όλοι κερδίζουν όλους ( Ραιτ, Μενσουρ, Πραις, Γκαρνευ, Αντερσον και λοιποί )

Κρίμα που ο Hopp θα πέσει πάνω στον MvG από τον δεύτερο κιόλας γύρο. Ο πιτσιρικάς Γερμανός πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανέβει πολύ, και πιστεύω πως κι εδώ θα προχωρούσε κάποιους γύρους. Πιστεύω ότι τον συγκεκριμένο μπορεί να τον δούμε και στην φετινή Πρεμιερ Λιγκ, και λόγω του ανοίγματος που προσπαθεί να κάνει το άθλημα στην Γερμανία (από πέρσι υπάρχει και αγωνιστική στην Ο2 αρένα του Βερολίνου).
aegeansheed
QUOTE(Magnus92 @ Dec 2 2018, 14:21 ) *
Καλά ο Cross απίστευτο πυροτέχνημα... Σκάει από το πουθενά, κάνει το ΤΕΛΕΙΟ τουρνουά, παίρνει παγκόσμιο και από 'κει και πέρα όλη τη χρονιά δεν κάνει απολύτως τίποτα...

Πέρα απο MvG (αν και τελευταια και αυτός έκανε κάποιες αναπάντεχες ήττες), δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιο φαβορί για το παγκόσμιο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον...

Όλοι οι καλοί στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω, στην μέρα τους όλοι κερδίζουν όλους ( Ραιτ, Μενσουρ, Πραις, Γκαρνευ, Αντερσον και λοιποί )

Κρίμα που ο Hopp θα πέσει πάνω στον MvG από τον δεύτερο κιόλας γύρο. Ο πιτσιρικάς Γερμανός πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανέβει πολύ, και πιστεύω πως κι εδώ θα προχωρούσε κάποιους γύρους. Πιστεύω ότι τον συγκεκριμένο μπορεί να τον δούμε και στην φετινή Πρεμιερ Λιγκ, και λόγω του ανοίγματος που προσπαθεί να κάνει το άθλημα στην Γερμανία (από πέρσι υπάρχει και αγωνιστική στην Ο2 αρένα του Βερολίνου).

Κάπως έτσι μου έχουν μεταφέρει κι εμένα πώς βρεθήκαμε να έχουμε χορτάσει από Cross για 10 χρόνια laugh.gif , βλέποντάς τον να είναι σε όλα τα events σχεδόν φέτος. Δεν είναι κακός όμως, άσχετα με τα earnings, δε μπορώ να έχω στο μυαλό μου ότι συνολικά για το 2018 έπαιξε χειρότερα από top10 παίκτης, σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να μη σήκωσε κάτι αλλά μπήκε 4άδα στην Premier, που σίγουρα είναι σημαντικότερο για τη φάση του.
Το ερώτημα είναι ποιός μπορεί να είναι ο "νέος Cross", αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος φέτος στο μεγάλο ηβέντ των darts. Θα συνεχίζει ο Price το πολύ πετυχημένο του τέλος του 2018, θα μπορέσει κάποιο νέο ταλέντο να βρει φόρμα μέσα στο τουρνουά και να προχωρήσει όπου πάει; Έχουμε δει ήδη Dimitri και Jeffrey να το κάνουν φέτος σε multiple tourns.
O Hopp πρώτα έχει να περάσει τον Noppert που κάνει και αυτός πολύ καλό δεύτερο μισό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο MVG στα τελευταία δείχνει πιο σοβαρός από ποτέ, το δηλώνει κιόλας αν χρειαστεί (βρ. Grand Slam) με σχετική έπαρση που προφανώς του επιτρέπει το skill του, ότι αν θέλει θα το πάρει. O Gary φάνηκε να επανέρχεται μετά από το στραπάτσο από τον Price στο GS, μπήκε με τα καλύτερα avgs στο Players Finals απέναντι στον Gerwen στην τετράδα, που οκ... είναι σχεδόν ισοδύναμο με το είσοδο σε back2back τελικό. Θετική αντιμετώπιση μάλλον, πρέπει να προπονήθηκε μετά από χρόνια μετά τον χαμένο τελικό του tongue.gif και ασφαλώς είναι κι εκείνος από τα μεγάλα φαβορί για το AP show.
Για τη Γερμανία, που ασφαλώς έχει μεγάλο κοινό, θα έχει και φέτος το Παγκόσμιο στο Αμβούργο μαζί με την 7η αγωνιστική της Premier στο Βερολίνο, σαφώς και έχει παίξει μεγάλο ρόλο η άνοδος του Hopp. Τον περιμέναμε να κάνει κάτι λίγο καλύτερο στο δεύτερο μισό, που δεν ήρθε ακριβώς, αλλά πιστεύουμε και στον Σίντλερ. Έπαιξε τελικό Youth απέναντι στον Dimitri και ετοιμάζεται πλέον για να ξεκινήσει pro φάση, αεροπλάνα, ταξίδια, μπέργκερς, μπύρες και ενδιάμεσα βέλη.
Ο Hopp είναι δύσκολο αν δεν αγγίξει 12άδα έστω στην OoM και χωρίς να πάρει κάποιο televised event να παίξει Premier έτσι. Ανοίγει ωστόσο ο δρόμος μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Barney σε 1 χρόνο και λίγες μέρες από τώρα μετά τη λήξη του World Championships (ελπίζουμε δηλαδή). Πιστέψαμε προσωρινά sad.gif σε Ian ότι μπορούσε να αγγίξει το όνειρο, πιστεύω ότι ο Cheezy σε skill πρέπει να είναι εκεί κι ελπίζουμε να ξαναδούμε Lewis. Πιο πιθανό όμως είναι να δούμε έναν δεύτερο Ολλανδό, που θα είναι ο De Zwaan αν συνεχίσιει-κι αυτός, όπως ο Hopp με δεδομένη την εμπορική σημασία της ολλανδικής έδρας στο Σπορ. Ναι μεν θα κρατήσει τη b2b αγωνιστική και φέτος γιατί θα είναι sold out, αλλά χωρίς Barney, όντως ίσως η Γερμανία να πιέσει για κάτι περισσότερο, αν τραβήξει παραπάνω το blooming κάποιο νέου ανερχόμενου από τις Κάτω Χώρες.

QUOTE
2018 William Hill World Darts Championship
Draw Bracket
Seeded Players Enter In Second Round

(1) Michael van Gerwen v Alan Tabern/Raymond Smith
(32) Max Hopp v Danny Noppert/Royden Lam
(16) Adrian Lewis v Simon Stevenson/Ted Evetts
(17) Raymond van Barneveld v Matthew Edgar/Darius Labanauskas
(8) Simon Whitlock v Ryan Joyce/Anastasia Dobromyslova
(25) Alan Norris v Steve Lennon/James Bailey
(9) James Wade v Krzysztof Ratajski/Seigo Asada
(24) Jelle Klaasen v Keegan Brown/Karel Sedlacek
(5) Daryl Gurney v Ross Smith/Paul Lim
(28) Jamie Lewis v Martin Schindler/Cody Harris
(12) Dave Chisnall v Josh Payne/Jeff Smith
(21) Kim Huybrechts v Robert Thornton/Daniel Larsson
(4) Gary Anderson v Paul Nicholson/Kevin Burness
(29) Jermaine Wattimena v Michael Barnard/Jose De Sousa
(13) Darren Webster v Vincent van der Voort/Lourence Ilagan
(20) Steve Beaton v Chris Dobey/Boris Koltsov
(2) Rob Cross v Jeffrey de Zwaan/Nitin Kumar
(31) Cristo Reyes v Ricky Evans/Rowby-John Rodriguez
(15) Jonny Clayton v Dimitri Van den Bergh/Chuck Puleo
(18) Stephen Bunting v Luke Humphries/Adam Hunt
(7) Mensur Suljovic v Ryan Searle/Stephen Burton
(26) James Wilson v William O'Connor/Yordi Meeuwisse
(10) Michael Smith v Ron Meulenkamp/Diogo Portela
(23) John Henderson v Gabriel Clemens/Aden Kirk
(6) Gerwyn Price v Nathan Aspinall/Geert Nentjes
(27) Kyle Anderson v Jeffrey de Graaf/Noel Malicdem
(11) Ian White v Wayne Jones/Devon Petersen
(22) Steve West v Richard North/Robert Marijanovic
(3) Peter Wright v Toni Alcinas/Craig Ross
(30) Benito van de Pas v Mickey Mansell/Jim Long
(14) Joe Cullen v Brendan Dolan/Yuanjun Liu
(19) Mervyn King v Jan Dekker/Lisa Ashton
SG3ptshooter
ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ

Είναι η πρώτη φορά που θα παρακολουθήσω εν εξελίξει το event κι έχω όντως μια προσμονή παραπάνω κι απ' ότι περίμενα.

96 παίκτες, ναι αφήνω εδώ το αναλυτικό sched να μην το ψάχνω κάθε φορά:
https://www.pdc.tv/news/2018/11/29/william-...onship-schedule

Στο πάνω μισό είναι δύσκολο να σπάσει το MVG ή Gary νιώθω, αν και είμαι πιο Whitlockικός από ποτέ τελευταία, θέλω μια καλή παρουσία Simon, όχι αποκλεισμό από.. ντροπή στα χέρια της Ρωσίδας που του σταυρώνει στο δεύτερο γύρο.

Στο κάτω μισό έχει πολύ χαβαλέ να προβλέψεις το οτιδήποτε, JDZ επανάσταση από unseeded, Μήτσος να σταυρώνει με το άλλο -ισχυρότερο, τον έχω δώσει στο 51 απόδοση για finalist- dark horse τον Clayton, Cullen και βέβαια ένα πολύ ισορροπημένο κομμάτι της πρώτης δεκάδας, Cross, Wright, Price, Mensur και blowfish Michael Smith. Οι δύο τελευταίοι ειδικά έχουν την ευκαιρία για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Ίδωμεν. Φανείτε.

aegeansheed
Cody Harris (ΝΖ): πέρασε τον Schindler (DE), που δε βρήκε σταθερά έναν ρυθμό. Ή μάλλον αφού ανέβηκε μετά το χαμένο 1ο σετ έμεινε εκεί, αυτό που δεν έγινε είναι να κουραστεί ο νεοζηλανδός σε κάποιο σημείο του αγώνα. Μία φορά νομίζω να κάνει συνεχόμενα 60άρια, που από στόματος Wayne Mardle ("60 is not a bad shot") δεν είναι και τραγικό. Εμείς να μην τα ακούμε και μένουμε στα εξηντάρια! tongue.gif Τί μου άρεσε; Η συγκέντρωση του Cody και το Τ19 του. Έμενε σε όλα τα legs μέσα στο παιχνίδι. Προσωπικά ήθελα να τον δω να συνεχίζει γιατί έχω την εντύπωση ότι θα δυσκολέψει κόσμο.

Στο τρίτο ματς της ημέρας η Lisa Ashton το πάλεψε, αλλά της έλειπε το κάτι παραπάνω, που μάλλον το είχε ο Dekker. Με μερικά εμπνευσμένα τρίνταρτα σε συνδυασμούς της φαντασίας του, ανάγκαζε τον Russ να φωνάζει νούμερα που δε λέει συνήθως. 111... really??? Για τον Dekker δεν έχω πλήρη εικόνα γενικά, η φυσιογνωμία του με ιντριγκάρει ότι μπορεί να είναι εξώγαμο του RvB αλλά κάνει καριέρα incognito. Πού ξέρεις...

Μέχρι το τελευταίο πέρασαν μάλλον αυτοί που ήθελαν.
SG3ptshooter
O deZwaan πήρε πολύ άνετος το πρώτο set, έφτασε ένα κλικ απ' το 2-0 set που θα τον έφερνε μόνο ένα ακόμα set απ' τη νίκη και παρά την αναποδιά της ανάστασης του Cross έπαιξε ξανά σε απίθανα επίπεδα για τεράστιο event, το 106.09 avg με το οποίο τελείωσε το ματς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από ηττημένο στην ιστορία του event. Πόνεσε πολύ τι να λέμε. Χωρίς να έχει καν κάνει καμιά τρελή χρονιά ο τυπάς αυτός 22 χρονών έχει κατέβει στα δύο σημαντικότερα events της χρονιάς κι έχει παίξει σε επίπεδα που δεν μπορούν να πιάσουν και πάρα πολλοί πέρα των κορυφαίων.

Θα χαζέψω κανά ματσάκι ως τότε, αλλά οφείλω να επισημάνω πως το επόμενο άχαστο ματς, αν προκριθεί πάντα ο μη seeded παίκτης στον πρώτο γύρο, είναι το Chisnall vs Payne το απόγιομα της Κυριακής. Θα έχουν παίξει και ο Gary και ο MVG ως τότε, αλλά οκ είναι πολύ νωρίς για να συμβεί κάτι δραματικό χωρίς κάποιο απ' τα λίγα και προφανή άσχημα ματσαρίσματα απέναντι.

Του χρόνου θα παίξει major final ο Jeffrey. cool.gif Peace
aegeansheed
Δε βλέπω ενδιαφέρον, μα τί πάθατε; Κι εσείς σοκαρισμένοι από το διπλό των Chargers στο KA-NSAS-CITY, όπως κι εμείς... sad.gif

Αναμενόμενα αποτελέσματα στη χθεσινή μέρα, προσωπικά είχα μια κρυφή ελπίδα ότι το 33χρονο πουλέν ο Κόντυ ο Χάρις θα ζορίσει τον Jamie Lewis, αλλά είχα ξεχάσει ότι είχε κι αυτός "μαλλί Σαμσών" κάποτε, οπότε ας πούμε ότι... είχαν εξισορροπηθεί κάπως οι εσωτερικές δυνάμεις. laugh.gif Πήρε δύο σετ, αλλά τελικά δεν ξεπέρασε τον Jamie, ο οποίος να θυμήσουμε (κι εγώ την Πέμπτη το έμαθα) ότι πέρυσι είχε φτάσει semis. Να προχωρήσει αυτός.

Στα άλλα ματς είχε φάση ότι πέρασαν τον πρώτο γύρο και οι 2/2 που έχουν προκύψει (νομίζω δηλαδή) από τις πρώτες δύο θέσεις του Challenger OoM, οι Burness και Evetts. O τελευταίος είναι πιτσιρικάς ετών 21, έχει πάρει και δύο Development tours φέτος, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και κάσαρε. Για τον άλλον αποκτήσαμε και εικόνα, "Iroman"-λέει-στη φανέλα, ψηλός ιρλανδός, αρχοντικός, με άνετο στυλ αλλά direct, θύμισε λίγο Γιάν Κόλερ σε επίπεδα στριψίματος, είχε θετική παρουσία στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Γκάρυ και του πήρε ένα σετ μάλιστα. Πίνει και πολλά νερά, περίεργο γιατί η κορμοστασιά του δεν είναι τέτοια που θα μάντευες ότι του το έχει πει γιατρός, μάλλον είχε φάει μερίδα/μονάδα γουρουνόπουλου στην καθισιά του πριν και θα είχε κορακιάσει. Φήμες λένε ότι αφού έκανε τις γκραντέ χαιρετούρες με Ρας, Γκάρυ και τους λοιπούς καταμετρητές, πήγε ξανά προς το κανάτι και το άδειασε λίγο πριν αποχωρήσει. Aquaman... laugh.gif

Dobey άνετα όπως και ο Noppert, που είναι μάλλον το μοναδικό τρελά ενδιαφέρον-το λες ντέρμπυ και είναι-ματς της σημερινής ημέρας, σε δύο ώρες περίπου (17:30) απέναντι στον Max Hopp. Μένει να δούμε αν ο Hopp το έχει γενικά με τους σκουλαρικάδες ή απλά έχει πάρει τον αέρα του Ian White γκουχού... Θέλω Noppert, αλλά δε με χαλάει και ο Hopp, που ήδη αποτελεί μεγάλο μέρος της promo καμπάνια της pdc και οφείλει να παίξει στο ύψος του.
Magnus92
Δυστυχως λογω χρονου δεν εχω καταφερει να δω ζωντανα κανενα ματσακι, παρα μονο τον Χαρρις. και τη Λιζα :Ρ

Αναμενόμενα λίγο πολύ ως τώρα, δεν περίμενα ότι ο Νοπερτ μπορεί να περάσει τον Μαξ.
Ωραιο ματσάρισμα τώρα με τον MvG, ο οποίος έχει καβαλήσει για τα καλά, και δηλώνει ότι ο μόνος αντίπαλος που "βλέπει" και μπορει να τον κοντράρει είναι ο Gary.

Και με τα πολλά, απόψε ήρθε και η δική μας ώρα, στις 00.00 ... LET'S GET THE PARTY STARTED !!!


( δεν θα πέσω από τα σύννεφα ότι και να δω απο τον Snakebite, είτε αποκλεισμό από σήμερα από τον άσημο σπανιόλο, μέχρι του να πάει τελικό και να πέσει ηρωϊκά από τον MvG, χάνοντας 5 βελάκια για να κλεισει το ματς :Ρ )
SG3ptshooter
Το Chisnall vs Payne δικαίωσε τις προσδοκίες πως θα ήταν ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα ματς των πρώτων ημερών, ο νεαρός Payne ξεκίνησε άριστα και βρέθηκε μπροστά με 2-0 set όμως κλάταρε όσο χρειαζόταν για να καταφέρει ο Chisnall άλλη μία αντεπίθεση. Το πρόβλημα με τη σταθερότητα του συμπαθούς αλλά με πτωτική πορεία στην κατάταξη Tυρένιου συνεχίζεται, έχει δώσει μεγάλα ματς φέτος και δεν το έχει πάρει χαμπάρι και κανείς ανάμεσα στις απογοητεύσεις, αλλά αν θέλει να επιστρέψει στην κουβέντα για δεκάδα/premier έχει απόλυτη ανάγκη μια πορεία στο event.


Ο Cross κι ο Chisnall λοιπόν κινδύνεψαν αρκετά, όμως ο πρώτος seeded παίκτης που μας αποχαιρέτησε ήταν ο #3 -και ντυμένος "Άγιος Βασίλης"- Peter Wright. Έχει τα θέματά του, αλλά οκ κανείς δεν περίμενε πραγματικά να αποτύχει από τόσο νωρίς, εκτός ίσως από αυτό εδώ το:
QUOTE(Magnus92 @ Dec 16 2018, 14:16 ) *
δεν θα πέσω από τα σύννεφα ότι και να δω απο τον Snakebite, είτε αποκλεισμό από σήμερα από τον άσημο σπανιόλο

...γκαντεμόσκυλο laugh.gif

Σήμερα είναι μάλλον η λιγότερο ενδιαφέρουσα μέρα της διοργάνωσης, εύχομαι να παραμείνει τέτοια και να μην έχουμε κανέναν εγκληματικά άδοξο αποκλεισμό του RvB απ' το... Λιθουανό αντίπαλο που θα βρει απέναντί του απόψε. Από Τετάρτη τα πράγματα σοβαρεύουν σιγά σιγά.
Magnus92
Δεν θα με χαρακτήριζα γκαντεμη, πιο πολύ ρεαλιστή μάλλον... Αν παρακολουθείς καιρό τον Wright τα περιμένεις αυτά...

Κάκιστη ήττα, μας βλέπω εκτός 20αδας στο ΟοΜ , μη μας πετάξουν και εκτός Πρέμιερ λιγκ...
SG3ptshooter
QUOTE(Magnus92 @ Dec 17 2018, 10:00 ) *
Κάκιστη ήττα, μας βλέπω εκτός 20αδας στο ΟοΜ , μη μας πετάξουν και εκτός Πρέμιερ λιγκ...

H δεκάδα της Premier League κλείνει σε δύο βδομάδες και ως τότε ο Wright δε γίνεται να βρεθεί κάτω από πέμπτος, μάλιστα οι τέσσερις πρώτοι στο OoM στο τέλος της σεζόν περνάνε αυτόματα PL και είναι πολύ πιθανό να κρατηθεί τέταρτος -ακόμα και τρίτος- ο Σκωτσέζος. Και πέμπτος να πέσει δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει έξω, έπαιξε final σε ranked major και σε δύο ακόμα events που δε μετράνε στα ranks και κέρδισε και διάφορα απ' τα πιο συνηθισμένα events. Θα είναι πολύ πάνω σε earnings από άλλους που θα κινδυνεύουν σαφώς περισσότερο και είναι ένας απ' τους πιο δημοφιλείς παίκτες γενικά. Δεν τη χάνει, ούτε θα πέσει τόσο πολύ τόσο άμεσα.
aegeansheed
Δύσκολη μέρα...

Αν δηλώνεις οπαδός του Barney, αν είσαι φίλος της Ολλανδικής Σχολής. Άγγιξε ακόμα και τους πιο απλούς loyal fans του σπορ.

Μάλλον έφτασε η στιγμή, που όλοι γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν. Είχε φανεί ήδη φέτος σε πολλές περιπτώσεις, καλυπτόταν όμως αρκετά το γεγονός ότι ο RvB από απροθυμία/ έλλειψη κινήτρου ή ο,τιδήποτε δεν έδινε το παρόν καν στο 75% των διοργανώσεων στο καλεντάρι της PDC, από αυτά που οφείλει ένας στο rank του για να παραμένει ανταγωνιστικός. Η πτώση ήταν εμφανής, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τόσο σοκαριστικό που να δείχνει ότι η μια άμεση αποχώρηση θα έιχε περισσότερα θετικά από αρνητικά στο brand name που λέγεται Barneveld. Χτες γδάρθηκε κι άλλο, πλήγωσε πολύ και πόνεσε πολλούς. Απέναντι σε έναν μάχιμο Labanauskas, που έβρισκε τρόπο να πετάει μεγάλα μέλη, μετά από τα μεγάλα και σημαντικά (για ψυχολογικούς λόγους) βέλη του Μπάρνυ, απέναντι σε έναν αντίπαλο όμως (o Λιέτουβος) που ήταν φανερά δύο επίπεδα κάτω από την elite στα pro Darts και με άσχημα τελειώματα-επίσης σημαντικό. Δεν είναι πλέον ανταγωνιστικός. Δεν ξέρω αν θέλω να το δω φέτος αυτό που είδα σήμερα να στρετσάρεται σε όλη τη χρονιά σε όσα events έχει πει ότι θα χτυπήσει. Δε μου άρεσε. Για Premier League συζητάμε ότι είναι σχεδόν απίθανο μετά από τον αποκλεισμό από preliminary γύρο με τόσες συμμετοχές σε αυτό το τουρνουά, από το οποίο λογικά οι ανταγωνιστές του θα πετύχουν (εκ των πραγμάτων) κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που δεν κατάφερε να κάνει εκείνος. Δύσκολο να ανασκευάσει τη δήλωση αποχώρησης, όταν έχει ήδη σχεδιάσει τον χρονικό ορίζοντά της (σε 1 χρόνο από τώρα), αλλά δεν ξέρω... ίσως να ήταν το σωστό... για όλους.

VdVoort πέρασε άνετα την latin ασιατική συμμετοχή (Ilagen-PHI) και ο νοτιοαφρικανός Petersen θα ματσάρει με τον Ian White στον επόμενο γύρο. Joyce δεν ανησύχησε απέναντι στην Dobromyslova.

Σήμερα μπαίνουν Rapid Ricky (15:30) και Dancing Dimitri (23:00) ενώ το δυνατό της ημέρας είναι το Asada - Ratajski, πρώτου γύρου κι αυτό.
Από ματς των seeded έχουμε τον Dwarf (D.Webster) απέναντι στον Ψηλότερο Ολλανδό και το βράδυ κλείνει με Gurney vs Ross Smith, εκεί που θα θέλαμε να γίνει η σημερινή έκπληξη,
aegeansheed
Ήθελα από χτες να ρίξω ένα δύο πράγματα.

Τετάρτη
Η Τετάρτη ήταν η πρώτη μέρα που έμπαιναν στο παιχνίδι οι seeded και σημειώθηκαν αρκετές εκπλήξεις. Η αρχή έγινε με τον Dolan, που μας είχε αφήσει σε μια πρωτική πορεία σε σχέση με το παρελθόν του ή αν θέλετε με το status του, παρόλο που όποιος τον παρακολουθεί (έστω και μέσα από το τιουμπ μόνο) διαπιστώνει ένα "οπτικό" decline ιστορικά. Έπαιξε στο skill του όμως και ο Joe Cullen πάρα πολύ κάτω από αυτό (85 avg) και πέρασε στον τρίτο γύρο. O Huy (Kim Huyberts) ήταν σε μεγάλα κέφια και είχε από κάτω να παρακολουθούν το Μωρό και το μωρό, μακάρι να προχωρήσει, έχει παίξει PL, έχω δει 9άρι vs MVG, αλλά αυτό που είδα φέτος δεν ήταν αυτό που υπήρξε και μπορεί σε επιτυχίες (ακόμα και στο WCD ήταν ο 2ος καλύτερος στο Βέλγιο), ελπίζω όμως να το κάνει τώρα και στηρίζω. O Ιρλανδός O'Connor λύγισε την ποντιακή παρουσία της διοργάνωσης (J.Wilson) με 3-2 αποκλείοντας έτσι άλλον έναν seeded από τη συνέχεια, κάτι που απέφυγε ο Michael Smith, δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-1 απέναντι στον φέρελπι Μόηλενκαμπ. Αριστερόχειρας με στυλ Mark Webster στην post-dartitis φάση του. Με μέλλον, τον κρατάμε.
Η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη του διημέρου μετα την έξοδο του Wright ήταν η νίκη του Ryan Joyce απέναντι στον Whitlock, που πλέον έχει χτίσει παράδοσει να αποκλείεται νωρίς στο event. Πολύ κακός και αρκετά χαλαρός για αυτό που είχε απέναντί του ως πρόκληση, ακούσαμε Down Under μόνο μια φορά όμως και αυτό μας χάλασε, γιατί ήταν καλή ευκαιρία να προχωρήσει. Κάθε αποκλεισμός του Μέρλιν είναι μια μικρή απογοήτευση, δεν το κρύβουμε, αλλά είναι τόσο φιλειρηνικά αξιαγάπητος που δε μπορείς να του τα χώσεις κι ας χάνει. Let it be.
Το καλύτερο ματς της μέρας μακράν και σε προσωπική κλίμακα το καλύτερο του τουρνουά ως τώρα μαζί με το "JdZ vs Cross" ήταν η διηπειρωτική μονομαχία ανάμεσα στον Wade και τον Seigo "slightly drunk" Asada. Ο Ιάπων με άποψη στο στυλ, με άριστη τεχνική και συγκέντρωση έριξε μεγάλα βέλη και ανέβασε το επίπεδο του αγώνα σε ύψη που ο Wade δε μπορούσε να είναι χωρίς να χρησιμοποιήσει άνανδρες τακτικές αντιπερισπασμού που περιλάμβαναν προσπάθειες εκφοβισμού του αντιπάλου. Απαράδεκτος, ακόμα χειρότερες δηλώσεις, μπήκε και αυτός στην black list. Respect στον Seigo για την παράσταση που έδωσε στο υψηλότερο επίπεδο (98 avg) σε ένα ματς που οδηγήθηξε στην παράταση.

Πέμπτη
Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν για δεύτερη σερί μέρα. Στα ματς που δεν έχω εικόνα, αλλά εντυπωσίασαν ως αποτελέσματα ήταν η επικράτηση του Ryan Searle απέναντι στον Μενσούρ με 3-1. Δεν το περίμενα, είχε δείξει στο 2ο εξάμηνο κάποια άνοδο ο Searle, προκρίθηκε και στο GS, αλλά δεν του το 'χα. Καλό όμως μια στο τόσο να προχωρά ένας powerάς για να μας θυμίζει ωραία προσωπικά ακούσματα από Blind Guardian. Cristo "Χρηστάρας" Reyes πέρασε δύσκολα (3-2) τον έναν από τους δύο πιτσιρικάδες Rodriguez, όπως και ο Mervin King, που λένε ότι μπορεί να προχωρήσει ίσως και 4άδα αν συνεχίσει ζεστός. Fast Wattimena και Aidy Lewis πέρασαν άνετα.
Στο πιο ενδιαφέρον ματς μάλλον Alan Norris και Steve Lennon πήγαν leg-leg μέχρι το τέλος της παράτασης στο sudden death. Αμφίρροπο, το έληξε τελικά ο Norris με ένα 180άρι εκεί και κατάφερε μάλλον-και φέτος να τη βγάλει οικονομικά/στην κατάταξη από το Worlds για δεύτερη σερί χρονιά. Δεν ήταν κακός και πιστεύω ότι μπορεί να περάσει τον Joyce σε ένα ακόμα 50-50. Ο ανερχόμενος Dobey πέταξε έξω με 3-0 τον βετεράνο Beaton και θα έχει και αυτός ένα φιλικό σταύρωμα για να περάσει ακόμα έναν γύρο. Ο Luke Humphries περιμένει τον νικητή από το Dimitri vs Clayton, που είναι το πιο ενδιαφέρον ματς της Παρασκευής.

Σήμερα (Παρασκευή)
Το Βουνό μπαίνει. Κατεβαίνει όλο το χωριό, συγγενείς, φίλοι, μικρά παιδιά, να καμαρώσουν τον Henderson, μεγάλη γιορτή για τα Highlands. Μπαίνει και ο aboriginal Anderson, που έχει ρίξει 9darter στο Worlds παλιότερα. Ian δε μπορεί να αποκλειστει από Petersen. Αν με ρωτήσετε ποιον προτιμώ από Klaasen-Brown, θα άλλαζα θέμα συζήτησης, με πολύ ζόρι θα έλεγα τον Ολλανδό. Ο West θα περάσει. Είναι ανοιχτά τα Price-Aspinall και Clayton-Dimitri που κλείνουν τη βραδιά.
Magnus92
Κι όμως αποκλείστηκε ο Ιαν tongue.gif

Πολύ καλός ο Βαν ντε Μπεργκ απόψε... Λογικά στον μεθεπόμενο γύρο πέφτει πάνω στον Κροςς , θα έχει ενδιαφέρον ( όσο υπάρχει "λογικό" στο φετινό τουρνουά ).

Σήμερα πολύ ωραίο ματσάκι μεταξύ Μαξ και MvG... Να δούμε πως θα σταθεί ο μικρός στην πρόκληση, και αν μπορεί να κοντραρει το μεγάλο φαβορί για την κούπα...
SG3ptshooter


Οι ανατροπές που έφαγαν ο White και ο Price ήταν απίθανες χτες. Ο Ian είναι τεράστιος παίκτης και τρομερός τυπάς τον αγαπώ αλλά ρε γμτ είναι ο μεγαλύτερος choke artist στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν είναι η πρώτη φορά που το αποδεικνύει. 109.64 πρώτο set, πάνω από 105 και το δεύτερο και χάνει όπως έχασε. "Χίλια χρόνια Ηρακλής, άντε γεια" που θα έλεγε και ο Ναούμε. Η χρονιά που έχει κάνει εκτός tv είναι για καταξίωση και μόλις βλέπει την κάμερα του Sky βάζει προκαταβολικά τα κλάματα. Ο Aspinall κέρδισε τον Price γιατί όταν γκάριζε μες τη μούρη του έβαζε τα γέλια και μετά πανηγύριζε γραφικά κι αυτός, τον υπερκαγκούρισε και τα είχε χάσει τελείως προς το τέλος ο αντιπαθής Ουαλός. Άλλη μια ανατροπή που σχεδόν δε βγάζει νόημα όταν ο Price έχασε match dart για άνετο 3-0 κι ως τότε ο Aspinall ήταν πολύ shaky μόλις ήταν κρίσιμο το visit, με το που έγραψε ένα checkout καλό το πίστεψε. Στο δεύτερο απ' τα δύο ματς που περίμενα εναγωνίως εδώ και ένα μήνα είδαμε τα αυτονόητα ο DvdB είναι απλά τεράστιος παίκτης, αλλά κι ο Clayton δεν πέθαινε με τίποτα μιλάμε, ήταν τόσο outscored και πάλι μόλις έφτανε η ώρα η δύσκολη δεν λάθευε. Full game, μέχρι να πέσει. Πάρτε και το κορυφαίο checkout του Clemens.



Απ' το πρώτο section δεν είχαμε πολλές απώλειες σε seeded παίκτες, ο Klaasen κατά λάθος παίζει ακόμα δεν πιάνεται, ο RvB ήταν κατώτερος κι απ' τα αναμενόμενα αλλά δεν περιμέναμε νεκρανάσταση φοβάμαι οπότε ο Whitlock παρά το κακό σερί στο Worlds μάλλον ήταν η πιο απρόσμενη απώλεια, όπως ήρθε κιόλας. Στο δεύτερο section ήταν απρόσμενα κακός o Demolition Dwarf και έμεινε έξω κι ο Beaton αλλά δεν έγινε τίποτε δραματικό. Στο τρίτο η μεγαλύτερη έκπληξη συγκρίνοντας τους δύο παίκτες σίγουρα ήταν ο αποκλεισμός του Mensur χωρίς να βρεθεί καν outscored απ' το Searle. (Εκτός από Blind Guardian στέκει και Orange Goblin.) Στο τέταρτο έγινε ο κακός χαμός με τους τέσσερις παίκτες του top16 να αποκλείονται όλοι, για τους τρεις τα έχουμε πει ήδη πάνω κάτω αλλά ήταν σοκαριστικά off his game και ο Cullen, άσσοι από παντού.

Φτάσαμε στους 32. Section 1, το MVG vs Ηοpp είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν πιστεύω πως θα σπάσει, ενώ ο Lewis με το νέο του look που μας αξίζει θα καθαρίσει το καμάρι της Λιθουανίας, συγγνώμη. Στο κάτω μισό ο Wade είναι το μεγάλο φαβορί αφού γλίτωσε το λατρεμένο "slightly drunk" Asada, του εύχομαι τα χειρότερα, να φανταστείς θα στηρίξω Keegan Brown που είναι σα real life Αγγλάουρας ξάδερφος του Eric Cartman. Section 2, ο Gurney έχει ίσως το πιο δύσκολο έργο των top παίκτων για να φτάσει ως τα προημιτελικά, ο "RASTA" (το απαντητικό post θα εξηγήσει την υπογράμμιση tongue.gif ) ο ΟυαLewis έχει τις high scoring βραδιές του και μετά θα βρεθεί μπροστά στο Βορειοϊρλανδό κι ο πάντα επικίνδυνος νικητής του Chisnall-άντραςDana. Ο Gary είναι στους οχτώ ήδη, όχι απλά γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης εκεί έξω, αλλά γιατί ο Watti και ο vdv του ταιριάζουν, ο Dobey είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Section 3, χωρίς να υποτιμήσω το Χρηστάρα το Reyes και τον φορμαρισμένο Humphries, περιμένω πολύ ευχάριστα το DvdB vs Cross κι εύχομαι φέτος ο νεαρός Βέλγος να μην αφήσει το έργο του στη μέση. Ακόμα και να αποκλειστεί απ' τον πρωταθλητή / Osram spokesperson, ο Βέλγος της μιλάει, έχει ήδη δείξει πως το top16 είναι θέμα χρόνου, τώρα που είναι καλά και τα οικογενειακά του του ευχόμαστε τα καλύτερα. Στο κάτω μισό αγαπάμε το Βουνό, αλλά θέλω να δω το Michael Smith να κάνει το επόμενο βήμα, οφείλει να το κάνει γιατί κι αυτός το γυροφέρνει καιρό. Κι αυτός χρωστάει ένα revenge game στον Cross εν τω μεταξύ. laugh.gif Section 4. Δε χωράει καμία πρόβλεψη. Ο Kyle Anderson ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στο section κι ο Aspinall που είδα μετά το 0-2 χτες -ένας Aspinall που έχει κερδίσει floor event φέτος- μάλλον είναι δυσκολότερος αντίπαλος απ' τον ανύπαρκτο το Νοτιοαφρικανό και το μέσο όρο εμφανίσεων του West που έχει κάνει και δύο γερές chokιές στην tv φέτος. Στο κάτω μισό δεν ξέρω αν μπορεί πραγματικά να ειπωθεί οτιδήποτε, ο Benito δε σταύρωνε ούτε ντουβάρι πίσω απ' το στόχο φέτος, ο Mervyn είναι παντελώς απρόβλεπτος μέσα στη σταθερότητά του ovrl τόσους μήνες που προσπαθώ να τον ψυχολογήσω, ο Alcinas κι ο Μέγας Brendan Dolan με τα κορίτσια του εκεί από unseeded είναι και οι δύο συμπαθείς και ικανότατοι να κοντράρουν όλο το section ΑΝ παίξουν σε ένα φυσιολογικά καλό γι' αυτούς level.

Game on
aegeansheed
QUOTE(Magnus92 @ Dec 22 2018, 03:15 ) *
Κι όμως αποκλείστηκε ο Ιαν tongue.gif

O δικός μας Ιαν... biggrin.gif sad.gif Έχει χτίσει πλέον τη δική του παράδοση σε απίθανους αποκλεισμούς.

QUOTE(Magnus92 @ Dec 22 2018, 03:15 ) *
Σήμερα πολύ ωραίο ματσάκι μεταξύ Μαξ και MvG... Να δούμε πως θα σταθεί ο μικρός στην πρόκληση, και αν μπορεί να κοντραρει το μεγάλο φαβορί για την κούπα...

Ο πυρηνοκίνητος ήταν ποοοολύ δυνατός. Πήρε το 1ο set με ένα χαλαρό 3-0, στο οποίο δεν απειλήθηκε καθόλου. Έχασε νούμερα στο 2ο και έδωσε ευκαιρίες στον Hopp, αλλά αυτός τις κλώτσαγε τη μία μετά την άλλη στα doubles του. Δεν πίστευα ότι θα κατόρθωνε να πάρει σετ απέναντι σε έναν MvG που έπαιζε σταθερά στο 105 σε όλο το ματς, τελικά πήρε το 4ο, αλλά δεν ήταν γραφτό για χτες. Εντύπωση μου έκανε το έντονο γιουχάρισμα στον Mike στο walk on του, ένδειξη ότι τελικά υπάρχουν πολλοί "Wade" στο Νησί, η εσωστρέφεια, το Brexit δεν είναι τυχαίa, αλλά είναι σημάδια που δείχνουν έναν πολιτισμό και μια κουλτούρα για τους Άγγλους, αναγνωρίζοντας όμως ότι καλλιεργείτο για αιώνες πριν. Φυσικά και οι περισσότεροι θα ήθελαν το αουτσάηντερ να κάνει την έκπληξη απέναντι στον καλύτερο, αλλά γιούχα σε αυτό το stage απλά από φόβο, ήταν ξενερωτικό στον απλό φαν του σπορ. Ξεκίνησε με 180 πρώτη τριάδα! laugh.gif Για μένα η καλύτερη στιγμή του ήταν 9 συνεχόμενα βέλη, στα οποία κόβει 145 με T20, εξώκεντρο και μετά ξανά πάνω για Τ20 ohmy.gif w00t.gif μόνο και μόνο για να στρώσει... για το μέγιστο checkout που μπορεί να γίνει (170), το οποίο σημάδεψε απλά και χαλαρά στον επόμενο περίπατό του... Στη συνέχεια ξεκινάει το επόμενο leg του, με 180! Τί άλλο να πούμε, δεν έχει!

QUOTE(SG3ptshooter @ Dec 22 2018, 10:20 ) *
Φτάσαμε στους 32. Section 1, το MVG vs Ηοpp είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν πιστεύω πως θα σπάσει, ενώ ο Lewis με το νέο του look που μας αξίζει θα καθαρίσει το καμάρι της Λιθουανίας, συγγνώμη. Στο κάτω μισό ο Wade είναι το μεγάλο φαβορί αφού γλίτωσε το λατρεμένο "slightly drunk" Asada, του εύχομαι τα χειρότερα, να φανταστείς θα στηρίξω Keegan Brown που είναι σα real life Αγγλάουρας ξάδερφος του Eric Cartman. Section 2, ο Gurney έχει ίσως το πιο δύσκολο έργο των top παίκτων για να φτάσει ως τα προημιτελικά, ο "RASTA" (το απαντητικό post θα εξηγήσει την υπογράμμιση tongue.gif ) ο ΟυαLewis έχει τις high scoring βραδιές του και μετά θα βρεθεί μπροστά στο Βορειοϊρλανδό κι ο πάντα επικίνδυνος νικητής του Chisnall-άντραςDana. Ο Gary είναι στους οχτώ ήδη, όχι απλά γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης εκεί έξω, αλλά γιατί ο Watti και ο vdv του ταιριάζουν,

Το καλό της πρώτης ζώνης το έχασα, κοιτούσα το κινητό μια στο τόσο και το live blog feed, αλλά δεν είδα ποτέ σε κάποιο σημείο τον Huy να σπάει το slump του, το κοντέρ είχε κολλήσει εκεί στο 88 αν θυμάμαι καλά. Μεταξύ μας προτιμούσα λίγο περισσότερο τον Chizzy, με χάλασε μαλλον στιγμιαία που χάθηκε ένας παίκτης που έπαιζε στο top3 (αλλά με 1 ματς μόνο) του avg της διοργάνωσης, αλλά άκουσα ότι κάποια στιγμή ο Τυρένιος πυρακτώθηκε σαν τον Klay Thompson, όταν αρχίζει να βαράει τρελαμένος απανωτά T19 και Τ17-συνήθως. Είναι μια προοπτική ανώτερη από άποψης expectations για skilled παίκτες που συνεχίζουν σε ένα Μεγάλο Ηβέντ, όπως το Worlds και την προτιμώ.
Χαρά διπλή στο διήμερο ανάμεσα στους παλαβούς αποκλεισμούς που δεν περιμένεις από τόσο νωρίς με το "διπλό"-ας πούμε- του Jamie Lewis, που πέταξε έξω τον Gurney. Ποιός να θέλει τον Γκουρνέ μετά από αυτά που έκανε στον Gary; Όχι πείτε δηλαδή... Συμπαθούμε Τζέημι, έχει αφήσει ντοκουμέντα ότι υπήρξε συνειδητά δυνατός Τσιλέητορ στα νιάτα του (εδώ, κι εδώ), που δείχνει ότι μάλλον είναι της σχολής Σάημον -be the coolest guy around- αν και το μαλλί είναι σαφές ότι ήταν σπαστοαφάνα και μετά dreadlocks, αλλά όχι ράστα. Ίσως τη ράστα την εξαργυρώνεις όταν περνάς σε Whitlock level πιά και μετά πρέπει να αφήσεις και τραγόμουσο για να αντισταθμίσει τη βαρύτητα που δημιουργεί προς τα πίσω. Σε κάθε περίπτωση laugh.gif γύρο δύσκολα μπορείς να περάσεις έτσι, οπότε να το σκεφτεί καλά πριν κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, προς το παρόν πάει καλύτερα από τον δάσκαλο και το θέλουμε αυτό.
Δύο ώρες πριν, ο Ryan Joyce, το "Psyduck", όπως βγήκε, αφού έχει μία μόνο κίνηση, να χτυπάει καρακεντρο 'κοσάρι με τη δύναμη της κουτουλιάς, πέταξε και δεύτερο μεγαλύτερο όνομα μετά τον Μάγο. Θύμα του αυτή τη φορά ο Alan Norris, που μάλλον του τελείωσε το μαγικό φίλτρο που παίρνει από κάποιον Πανοραμίξ παραμονές Worlds για να κρατήσει εκεί στο 20-40 το status του σε order και prizes. 8 χρόνια σερί εκεί, 4 χρόνια σερί με το Worlds η ίδια ιστορία. Είναι δυνατός, δεν ξέρω πώς βρέθηκε έξω σε αυτό, ο Joyce δε γεμίζει το μάτι και σίγουρα δεν τρομάζει έναν σοβαρό και ψημένο όπως ο Norris.
Ο Searle το βράδυ που μας πέρασε μάζεψε νέο κόσμο, παγανιστές και φυσιολάτρες (+bonus τα σκιουράκια) κάθισαν κάτω από έναν δρυ στο Alexanda Park όπου με την κιθάρα του τραγούδησε την ιστορία της νίκης του απέναντι στον Ο'Κόνορ μπροστά στην παραστιά. Ένας σύγχρονος τροβαδούρος.

Ο Gary πέρασε από 1.000 κύματα απέναντι σε έναν λυσασμένο για μεγάλα πράγματα Wattimena. Δέχθηκε σταδιακά την ισοφάριση ενώ ήταν μπροστά 2-0 στα σετ. Ένα πολύ υψηλού επιπέδου ματς από το μισά του μέχρι το τέλος. O Jermaine έπαιζε γύρω στο 115 κάποια στιγμή, είχε και ένα bounced out βέλος, που του στέρησε 180 σε κρίσιμο leg. Ενδεικτικό της φάσης έκστασης, στην οποία βρισκόταν, ήταν ότι πήγε δύο φορές σε απανωτά legs να τελειώσει από 170 με perfect darts στα πρώτα 2/3, για να χάσει και τις δύο φορές το κέντρο, στοχεύοντας εξωτερικά τελικά. Ο Gary σώθηκε εκεί, αλλά αν και έδειχνε αρκετά shaky για Gary, παρά το αρκετές φορές μέτριο έως κακό πρώτο βέλος του, κατάφερνε στη συνέχεια να πετύχει το max στα υπόλοιπα. Κάπως έτσι πήρε και τα δύο legs διαφορά στο τέλος, παίζοντας ως Gary. Ίσως το πιο άρτιο throwing motion μαζί με του Dimitri για μένα.
SG3ptshooter
Έχουμε οχτάδα.

Στο πρώτο section o MvG μετά το ξύλο στο Hopp πειστικά απέκλεισε και το Lewis που άργησε να πάρει μπροστά -παρότι ξανά έχασε αξιοπρεπώς σε major- και θα συναντήσει το Joyce, που δεν έχει καμία ελπίδα στο avg που συστηματικά παίζει, τον ευχαριστούμε όπως και να χει που απέκλεισε το Wade.

Στο δεύτερο section o Gary κέρδισε δύο αγώνες στα όρια απέναντι σε πανάξιους νεαρούς αντιπάλους -μ' αρέσει ο Dobey αλλά έπαιξε πάνω κι απ' ότι θα περίμεναν οι γονείς του από κάτω- και θα έχει δύσκολο έργο σήμερα κόντρα στον Chisnall, όποιος βάλει τρίτη ταχύτητα πρώτος θα πάρει το πάνω χέρι. Ευχαριστούμε τον άλλο Lewis που καθάρισε το Gurney αλλά κόντρα στον Chisnall δεν είχε το παραπάνω σκοράρισμα που χρειαζόταν.

Στο τρίτο section -η πόρτα ανοίγει; - είχαμε τη μεγάλη έκπληξη, ο 23χρονος Humphries αφού εύκολα κέρδισε το φίλο του το Dimitri απέκλεισε τον Cross, παρότι έμεινε 2-0 πίσω χάνοντας και set darts στο δεύτερο. Μεγάλη ανατροπή και επιστροφή στα μεγάλα σκορ για το νεαρό Άγγλο, στους οκτώ κόντρα στο Smith έχει πιθανότητες, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως ήταν αρκετά σοβαρός ο φίλος μας ο blowfish χτες, στο παρελθόν θα το είχε κάνει derby το ματς αυτό απέναντι στον αξιόμαχο Searle. Περήφανα έπεσε και ο Hendo.

Στο τέταρτο section ο Aspinall επιτέλους έδωσε τέλος στην πορεία του Petersen - ο οποίος χρειάστηκε τέτοια πορεία για να.. σώσει την κάρτα του- παρότι έμεινε ξανά πίσω αρχικά. Έχει μεγαλύτερο ταβάνι στο σκοράρισμα απ' το Μέγα Brendan Dolan αλλά δεν ξεγράφουμε τον αγαπημένο μας άνθρωπο της Ιρλανδέζικης νύχτας.

Σήμερα οι τέσσερις προημιτελικοί, 3 παρά Aspinall, μετά Gary, 9_και Smith, μετά MvG.
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Dec 29 2018, 11:13 ) *
Έχουμε οχτάδα.

Φτάσαμε στους 4. Ενθουσιώδες double header με δύο αγώνες τεράστιου ενδιαφέροντος.

21:15-> Nathan "The Asp" Aspinall (no73) VS Michael Smith (no10)
To επίθετο του Aspinall δίνει πολλές δυνατότητες κακοποίησης/χρήσης puns και nicknames, το "asp" που επέλεξε δεν έχει να κάνει με τα σπαράγγια ("οι ασπάραγγοι" όπως έλεγε οι γιαγιά μου κάποτε), ούτε υποδεικνύει fast throwman τύπου Rapid Ricky/Jermaine (βλ. asap) tongue.gif . Είναι η "οχιά", το φαρμακερό φίδι αυτής της διοργάνωσης, ο νέος Rob Cross-ελπίζω. Για να γίνει Cross βέβαια πρέπει να περάσει το σημαντικό εμπόδιο του Bullόπαιδου. Και οι δύο δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. ο Smith δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τον Humphries, που δεν ήταν χτες στο απροσδόκητα ψηλό επίπεδο που μας είχε συνηθίσει τελευταία. Έδινε ευκαιρίες στον αντίπαλο, χωρίς να σημαίνει ότι είχε πρόβλημα με τα doubles. Ρίχνει γρήγορα όμως στα leg darts και είναι από τα λίγα πράγματα που με χαλάνε σε έναν darter που αξίζει 100% να βρίσκεται εδώ που είναι τώρα. Ο Asp φαίνεται ότι είναι καλά προπονημένος, δυνατός πνευματικά, έριξε μεγάλα βέλη απέναντι στον Dolan (που δεν τίμησε το επίπεδο που απαιτούσε ο γύρος sad.gif ), έχει όλη τη θετική ψυχολογία με το μέρος του, τα vibes, το κοινό, είναι το δικό του event του πλέον. Σταμάτησε πριν 8 μήνες μόλις τη δουλειά του (λογιστάκος) για να γίνει full time player δηλώνοντας από πριν ότι το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στο Alexandra Palace. Well done και εις ανώτερα. Δεν έχω θέμα να περάσει ο Smith, αλλά προτιμώ Aspinall, είναι ωραίο στόρυ και περήφανο. Στο τέλος του αγώνα θα κερδίσει ο καλύτερος και αυτό το ιδανικό.


23:00-> Gary Anderson (no4) VS Michael Van Gerwen (no1)
Ο Gary είδε τις αποδόσεις του να ανεβαίνουν από χτες-λογικό, τι κι αν έπαιζε αντίπαλος με το αντικειμενικά πιο επικίνδυνο outsider της 8άδας. Έπαιξε τρομερά σε ένα ματς που χρειαζόταν για να μας θυμίσει γιατί είναι Gary, ξεπερνώντας και το 110 σε νούμερα κάποια στιγμή. Τρομερός στα doubles δε χάριζε τίποτα και ο Chizzy δεν είχε καμία τύχη. Είναι κρίμα να μην βρίσκονται αντίπαλοι με τον MVG στον Τελικό, ας είναι όμως το μεγάλο ματς απόψε. O MVG ήταν απλά στο ύψος του και όταν δεν έπαιξε σε αυτό, ο Joyce κατάφερε να πάρει ένα σετ και να φτάσει στα όρια για το δεύτερό, πριν ο Ολλανδός σοβαρευτεί και βάλει τα πράγματα στη θέση τους παίζοντας ως το Νο.1 εκείνες τις στιγμές. Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα όταν οι δύο καλύτεροι παίκτες του κόσμου αναμετρώνται. Μακάρι να δούμε και το πρώτο 9darter της διοργάνωσης. Οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.