Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
SteelGandalf
Εδώ θα δημιουργούνται οι αναρτήσεις και θα διεξάγονται οι συζητήσεις για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Άρη, οι οποίοι δεν θα έχουν δική τους, ξεχωριστή, θεματική ενότητα.

Έχει παρθεί η απόφαση να δημιουργούνται "ειδικές θεματικές ενότητες", στο υποφόρουμ της γηπεδούχου, όταν θα υπάρχουν παιχνίδια με αυξημένο ενδιαφέρον, με στόχο να μαζευτούν και να ενωθούν όλοι οι φίλαθλοι των ομάδων σε έναν συγκεκριμένο χώρο, συζητώντας για το ίδιο παιχνίδι.

Για να το πετύχουμε αυτό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την πρόσθετη δημιουργία συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων (π.χ. Άρης - Παναθηναϊκός - 1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος - Basket League - Σεζόν 2015-2016) με απευθείας παραπομπή (direct link) που θα δημιουργείται στα υποφόρουμ και των δύο ομάδων που επίκειται να κοντραριστούν.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στις συζητήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται, κατά το δυνατόν, σε έναν συγκεκριμένο χώρο κάθε φορά και όχι διάσπαρτα στο φόρουμ.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Αρκαδικού, αναφορά σχετικά με την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Αρκαδικός - Άρης
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Λαυρίου, αναφορά σχετικά με την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Λαύριο - Άρης
SteelGandalf
5η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 7/11/2015, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Τρίκαλα

Μετά το παιχνίδι της Τετάρτης, στο οποίο αποδείχτηκε περίτρανα πως δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι, εφόσον δεν παρουσιαστείς σοβαρός από το 1ο λεπτό του αγώνα, μέχρι αυτός να ολοκληρωθεί, ο Άρης αύριο θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα στο Nick Galis Hall, σε ένα παιχνίδι που -παρότι μπορεί να φαντάζει πιο εύκολο από κάποια άλλα- χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Η κούραση, αν και δεν μου αρέσει που επαναλαμβάνεται συνεχώς -παρόλο που τώρα το έγραψα κι εγώ- είναι δεδομένη, αλλά και η πιθανή απουσία του Jerel McNeal για να προφυλαχθεί (αν και θα βρίσκεται στην 12άδα της ομάδας). Θα πρέπει οι παίχτες του Άρη, λειτουργώντας ως σύνολο -κάτι που μέχρι στιγμής τους χαρακτηρίζει φέτος- να καταφέρουν να βρουν τις λύσεις για να υπερκεράσουν και την μαχητική ομάδα των Τρικάλων, που προέρχεται από ήττα στην έδρα της (73-76 από την Κηφισιά), αλλά έχει ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα (νίκη με Κόροιβο εκτός και με Καβάλα εντός, ήττα από την ΑΕΚ εκτός και από την Κηφισιά εντός). Η παράδοση είναι με το μέρος των Θεσσαλονικέων, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές κέρδισαν με 31 πόντους την συγκεκριμένη αντίπαλο τους (91-60 πέρσι και 88-57 πριν δύο χρόνια).

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και αύριο το παιχνίδι θα εξελιχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο. Εφόσον όμως οι παίχτες του Άρη σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αγωνιστούν με συγκέντρωση και προσοχή, η νίκη μπορεί να επιτευχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

QUOTE(www.pressaris.gr - 6/11/2015)
Πρίφτης: «Η ενέργεια που θα βγάλουμε και η μάχη των ριμπάουντ τα κλειδιά της νίκης»

Η σκέψη όλων στον Άρη είναι στον αγώνα με τα Τρίκαλα και πουθενά αλλού. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Πρίφτης με γραπτή δήλωσή του ο αυριανός αντίπαλος είναι επικίνδυνος, χρειάζεται την δέουσα προσοχή και θα πρέπει όλοι να δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση.


Ο τεχνικός των κίτρινων επεσήμανε αρχικά: «Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις δε μας αφήνουν να στεκόμαστε περισσότερο από λίγες ώρες στον προηγούμενο αγώνα και η σκέψη μας είναι μόνο στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα με καλούς ξένους και καλή χημεία που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όπως έχει δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Πρόσθεσε πως: «εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν στον αγώνα με τη Steaua και πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Η ενέργεια που θα βγάλουμε και η μάχη των ριμπάουντ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα».


QUOTE(www.pressaris.gr - 6/11/2015)
Φλεβαράκης στο PRESSARIS: «Ο Άρης κάνει βήματα προς το επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού»

Ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στο PRESSARIS για το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη τονίζοντας ότι οι κίτρινοι κάνουν σταθερά και γρήγορα βήματα προς το επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, κάτι που τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.


Αναλυτικά:

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ο Άρης κάνει σταθερά και γρήγορα βήματα προς το επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για να φτάσει ξανά στη κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Εμείς πάμε όπως σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, αλλά γνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα, καθώς ο Άρης προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και εκτός αυτού θα έχει και τον κόσμο του».

Τι πρέπει να προσέξουν τα Τρίκαλα: «Ο Άρης έχει πολύ αθλητικούς ξένους παίκτες και έμπειρους Έλληνες, παίζει γρήγορο μπάσκετ και είναι πολύ καλός στα ριμπάουντ λόγω των αθλητικών προσόντων των παικτών του και πιστεύω ότι αυτά είναι τα δύο στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Έχουμε κάποιες απουσίες και θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για κάτι καλό».

Για την έως τώρα πορεία των κίτρινων σε πρωτάθλημα και Γιούροκαπ: «Με ικανοποιεί που βλέπω τον Άρη να κάνει σταθερά βήματα μπροστά σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας δίπλα του τους οπαδούς του».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 6/11/2015)
Ο Γουότερς μπλογκΑΡΗ στον ΕΣΑΚΕ: «Η πιο δύσκολη στιγμή όταν είδα τον Μακ Νιλ στο παρκέ»

Κούραση και Μακ Νιλ απασχόλησαν κυρίως τον Ντομινίκ Γουότερς στην καταγραφή των σκέψεών του στο προσωπικό του μπλογκ στον ΕΣΑΚΕ, ενώ για τον αγώνα με τα Τρίκαλα στόχος όπως είπε ο παίκτης του Άρη είναι όχι μόνο η νίκη αλλά και η αγωνιστική βελτίωση.


Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έγραψε στο μπλογκ του:

«Καταφέραμε την Τετάρτη να πάρουμε μια δύσκολη νίκη επί της Στεάουα. Ήταν η πιο δύσκολη ως τώρα. Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο η αντίπαλός μας αντέδρασε και έκανε την ανατροπή, αλλά δείξαμε ψυχική δύναμη και τελειώσαμε νικηφόρα το παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα. Είναι μια ομάδα που την ξέρουμε κατά κάποιον τρόπο, καθώς την αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό στην προετοιμασία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θέλουμε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι.

Η πιο δύσκολη στιγμή της εβδομάδας ήταν στον αγώνα με την Στεάουα όταν είδα στο παρκέ τον Μακ Νιλ. Μιλούσα εκείνη την στιγμή με τον Οκάρο (Γουάιτ) και πραγματικά ανησυχήσαμε πολύ. Είναι πολύ σκληρός τύπος και όταν βλέπεις κάποιον σαν εκείνο να υποφέρει έτσι τότε περνάει από το μυαλό σου το χειρότερο. Ευτυχώς όμως είναι καλά. Μετά το παιχνίδι έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και ήταν καθαρές. Μας είπε και εκείνος ότι νιώθει καλά οπότε ηρεμήσαμε. Είμαστε χαρούμενοι που τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Είμαστε κουρασμένοι και σωματικά και ψυχικά. Στο Eurocup είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με κουραστικά ταξίδια, ενώ πολύ σκληρό είναι και το Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικούς αντιπάλους, με τελείως διαφορετικές τακτικές. Πρέπει όμως να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Ο κόουτς και το επιτελείο κάνουν ότι μπορούν για φτιάξουν έτσι το πρόγραμμα ώστε να έχουμε λίγο χρόνο ξεκούρασης. Την Πέμπτη είχαμε μια εύκολη μέρα και μπορέσαμε λίγο να ξεκουραστούμε, ώστε να μπούμε συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία για την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα.

Προσωπικά δεν είχα χρόνο να κάνω κάτι το ιδιαίτερο αυτή την εβδομάδα. Είναι η κοπέλα μου εδώ και επιλέγω να περνάω τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου μαζί της γιατί τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας είμαστε στον… δρόμο».


QUOTE(www.pressaris.gr - 6/11/2015)
Τσιάρας: «Πολύ δυνατός ο Άρης, θα πετύχει σπουδαία πράγματα με τον φανταστικό λαό του»

Ο Γιώργος Τσιάρας με δύο θητείες στον Άρη επιστρέφει ως αντίπαλος αύριο στον αγώνα με τα Τρίκαλα και έγραψε στο μπλογκ του ότι αισθάνεται περίεργα που γυρίζει για να παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του.


Ο αρχηγός των Τρικάλων έγραψε στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ: «Μετά από μια άσχημη ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι μας από την Κηφισιά ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι όλοι στην ομάδα. Και αυτό γιατί φέτος όλοι μας (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) έχουμε φιλοδοξίες για το κάτι παραπάνω, και ήττες μέσα στο σπίτι μας πονάνε.

Σίγουρα ακόμη δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής μας. Κάνουμε πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση κ αυτά μας στοιχίζουν. Από τη μια είναι λογικό να έχουμε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι μας, γιατί είμαστε νέα ομάδα και ακόμη είναι αρχές Νοέμβρη. Δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας και πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε σύντομα.

Το Σάββατο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ σοβαρή και σκληρή ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και προσηλωμένοι στο πλάνο μας, γιατί ο Άρης δε συγχωρεί λάθη. Κατά τη γνώμη μου φέτος ο Άρης είναι πολύ δυνατός και αυτό το δείχνει η όλη εικόνα του και το σερί νικών που έχει πετύχει. Νομίζω ότι με τη βοήθεια που έχει από τον φανταστικό του λαό φέτος θα πετύχει σπουδαία πράγματα.

Προσωπικά νοιώθω πολύ περίεργα που θα παίξω αντίπαλος του Άρη στο «Nick Galis Hall».

Ας ευχαριστηθούμε το παιχνίδι…»


Ξεκινάμε για το γήπεδο... smiley.gif
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα : 21-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Τρίκαλα : 40-41

3η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα : 60-56

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Τρίκαλα : 84-79

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 7/11/2015)
Έπαιξε με φωτιά, αλλά δεν κάηκε! Έβδομη σερί νίκη (84-79) με πρωταγωνιστές Γουότερς – Χάγκινς

Ο Άρης έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα έγινε ντέρμπι, κυρίως λόγω του ότι είναι εμφανές ότι η ομάδα είναι κουρασμένη, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να κερδίσει. Το τελικό 84-79 είναι η έβδομη σερί νίκη των κίτρινων και αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα.


Το καλό ξεκίνημα του Άρη δεν είχε να κάνει τόσο με την σωστή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση όσο στην επιθετική έξαρση του Ντομινίκ Γουότερς που κράτησε τους κίτρινους επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο με 10 πόντους. Ο Άρης προηγήθηκε με 12-7 (4’) και 16-11 (6’), αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει, γιατί τα Τρίκαλα έπαιξαν έξυπνα και έκαναν σωστά τα απολύτως απαραίτητα. Ο Πρίφτης έριξε στο παιχνίδι και τον Μακ Νιλ από το πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο Άρης δεν μπορούσε να ξεφύγει (21-20 στο 10’).

Τα Τρίκαλα “χτύπησαν” με τον Σόκο και τον Κάντουγκαν και προηγήθηκαν με 21-23 (12’) και έκτοτε δεν έχασαν το προβάδισμα… Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 24-29 (14’) και 26-32 (14’), όμως ο Άρης με συνεργασίες που είχαν αποδέκτη τον Χάγκινς ισοφάρισαν σε 34-34 (17’), όμως δεν μπόρεσαν ως το τέλος του ημιχρόνου να προηγηθούν (40-41).

Με όπλο το περιφερειακό σουτ και τρίποντα των Γουάιτ στην αρχή και του Μούρτου στο τέλος της τρίτης περιόδου οι κίτρινοι πήραν το προβάδισμα, αλλά δεν αισθάνονταν ασφαλείς, γιατί έδιναν δικαιώματα στην άμυνα. Στο 24’ το σκορ ήταν 48-44 και ο Μούρτος με τρίποντα έγραψε το 55-50 (28’) και 58-54 (29’) πριν η περίοδος κλείσει στο 60-56.

Οι κίτρινοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους στην τέταρτη περίοδο και μπορεί ο Σόκο να έβαλε προβλήματα με τα συνεχόμενα “γκολ-φάουλ” (60-61 στο 32’), αλλά οι παίκτες του Πρίφτη με Ζάρα και Γουάιτ πρωταγωνιστές πήραν το προβάδισμα και με λέι απ του Γουότερς στο 35’ ξέφυγαν με 70-62 και από ασίστ του Αμερικανού, ο Χάγκινς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 73-62. Τα Τρίκαλα αντέδρασαν και μείωσαν γρήγορα σε 73-67 μπαίνοντας στο τελευταίο τετράλεπτο και ανάγκασαν τον Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με τους Κόνγκερ και Σόκο μείωσαν σε 74-72.

Ο Άρης απάντησε με καλάθια των Χάγκινς και Γουότερς (78-72), ο Γουάιτ έκανε το 80-74 (1.03) και ο Τσιάρας με τρίποντο μείωσε σε 80-77 (47’’). Ο Γουότερς κέρδισε φάουλ στα 34’’ ήταν εύστοχος και έγραψε το 82-77, όμως ο Μπήτης εφυήρε φάουλ του Γουάιτ στον Τσιάρα και ο Έλληνας φόργουορντ μείωσε σε 82-79. Ο Μακ Νιλ ήταν ψύχραιμος από τις βολές (84-79) στα 23’’ και στην τελευταία επίθεση των Τρικάλων Κόνγκερ και Κάντουγκαν αστόχησαν σε τρίποντα…

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-41, 60-56, 84-79.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 6 (3ρ., 2ασ.), Γουάιτ 14 (2/2β., 3/4δπ., 2/4τρ., 7ρ., 3σ.), Γουότερς 20 (5/5β., 6/8δπ., 1/1τρ., 4ασ., 2κλ.), Ζάρας 6 (1), Χάγκινς 19 (1/1β., 9/11δπ., 8ρ., 3κοψ.), Ξανθόπουλος, Τσούπκοβιτς 4, Κοέν 2, Μούρτος 7 (5ρ.), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 6 (3ρ., 5ασ., 2κλ., 1κοψ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ντάουελ 5, Τσιλούλης, Τσιάρας 10 (2), Κόνγκερ 15 (1), Τιγκ 7 (9ρ.), Κάντουγκαν 13 (1), Σόκο 20 (4ρ., 3κλ.), Καραθανάσης 3 (1), Καλλές, Καλογιαννίδης 3, Βαρυτιμιάδης 3.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 7/11/2015)
Πρίφτης: «(Οι δύσκολες νίκες)… είναι δώρα για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε»

Ο Δημήτρης Πρίφτης χαρακτήρισε “δώρα” τις δύσκολες νίκες που κάνει ο Άρης κυρίως για να συνειδητοποιήσουν όλοι, εντός κι εκτός ομάδας, ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Ήταν μια ακόμα αγχωτική νίκη για μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Συνεχίζουμε ένα σερί νικών, μας κάνει αισιόδοξους αυτό, αλλά θέλουμε μεγάλη βελτίωση σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού. Τα Τρίκαλα είναι ανταγωνιστική ομάδα, έπαιξε έξυπνα στην τακτική, μας δημιούργησε δεύτερες σκέψεις και γι’ αυτό ήμασταν αναποτελεσματικοί, ενώ δεν ήμασταν συνεπείς και στην άμυνα ένας εναντίον ενός”.

Ρωτήθηκε που ακριβώς είναι η πραγματικότητα μεταξύ του ότι ο Άρης έστω και δύσκολα κερδίζει ή ότι θα έπρεπε τέτοια παιχνίδια να τα “καθαρίζει” πιο εύκολα και απάντησε: “Το συμπέρασμά μου είναι ότι ότι όλα αυτά είναι δώρα για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να μην ακροβατούμε. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν είμαστε στο επίπεδο ώστε αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε εύκολα σε σταθερή βάση. Μπορεί να συμβεί αλλά όχι σε σταθερή βάση”.

Πρόσθεσε πως: “θα σταματήσω να επικαλούμαι την κούραση. Δεν υπάρχει. Η ομάδα είχε προχθές ρεπό, χθες έκανε μια προπόνηση και σήμερα ήρθε να παίξει. Η προπονητική διαδικασία μας λείπει. Με τις προπονήσεις αποκατάστασης και τις μετακινήσεις δεν υπάρχει χρόνος για προπονητική δουλειά, γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα και ομαδικά και ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν έχουμε την διαδικασία αυτή, κατά βάση κάνουμε μία προπόνηση τη βδομάδα. Επικαλούμαι την λέξη συγκέντρωση, όχι την κούραση. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Δεν σταματάμε τον αντίπαλο σε προσωπικές φάσεις, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Ήμασταν παραγωγικοί σήμερα στην επίθεση, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε, για να προοδεύσουμε σε συγκεκριμένα κομμάτια. Να διαβάζουμε καλύτερα, να αναγνωρίζουμε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι”.

Για την απόδοση του Γουότερς σχολίασε: “Ήταν καλός, παραγωγικός, εύστοχος στις βολές στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν 5-6 διακριθέντες σε αυτό το επίπεδο. Στα μεγάλα ματς πρέπει να συνυπάρξουν περισσότεροι με καλή απόδοση”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 7/11/2015)
Φλεβαράκης: «Είναι πολύ σημαντικό που είναι ο Δημήτρης (Πρίφτης) στον Άρη»

Ο Κώστας Φλεβαράκης έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια που κάνει να μειώσει την διαφορά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και εξήρε την παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο της ομάδας την δεδομένη χρονική περίοδο.


Ο τεχνικός των Τρικάλων τόνισε πως: “για να πετύχεις το κάτι παραπάνω, με το είδος των λαθών που κάνουμε είναι πολύ δύσκολο. Παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι στο ριμπάουντ, στον προηγούμενο αγώνα είχαμε χάσει πολλά καθοριστικά, ο αντίπαλος είχε πάρει 17 επιθετικά, κάναμε 21 λάθη και χάσαμε για μία κατοχή. Προσπαθούμε να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα, άσχετα με τον αντίπαλο. Η ομάδα παλεύει για το καλύτερο, ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Είναι σημαντικό για την ομάδα όπως έπαιξε. Εμείς θεωρώ ότι έχουμε τύχη αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Ο στόχος πάντα για εμάς είναι να πάρουμε την νίκη».

Αναφέρθηκε και στον Άρη λέγοντας ότι: “γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια και είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι δυνατός, όπως θετικό είναι που βλέπουμε και την ΑΕΚ να πηγαίνει στον ίδιο δρόμο. Θεωρώ ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα να μειώνουν την διαφορά με τους δύο πρώτους. Με πολύ δυνατή διοίκηση, το γήπεδο όπως το ξέρουμε με τον κόσμο να δίνει το παρών και τον Δημήτρη Πρίφτη να κάνει πολύ καλή δουλειά – είναι πολύ σημαντικό που είναι ο Δημήτρης στον Άρη – ο Άρης θα μπορέσει να κάνει σπουδαία βήματα. Μικρά βήματα βέβαια αλλά σταθερά. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη”.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Κοροίβου, αναφορά σχετικά με την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

6η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κόροιβος - Άρης
SteelGandalf
7η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 21/11/2015, 17:00
(novasports4 "live")

Άρης - Καβάλα

QUOTE(www.pressaris.gr - 21/11/2015)
Δύο τα ζητούμενα για τον Άρη στο Παλέ απέναντι στην Καβάλα! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Άρης στα χαρτιά έχει σήμερα (17:00) ίσως το πιο εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενος την Καβάλα στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Στην πράξη, εύκολο γίνεται ένα παιχνίδι μόνο αν το κάνουν οι παίκτες με την απόδοσή τους και αυτός είναι ο στόχος σήμερα πέρα από την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη Τετάρτη την Τράμπζονσπορ. Δεν υπάρχει η… πολυτέλεια να υποτιμηθεί κανείς αντίπαλος, γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό εύκολα το πληρώνει μια ομάδα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης το πρώτο πράγμα που τόνισε στην τοποθέτησή του για τον σημερινό αγώνα είναι ότι θα αντιμετωπιστεί από τον Άρη με μεγάλη σοβαρότητα η Καβάλα και αυτό περιμένει να δει από τους παίκτες του.

Η επιστροφή στις νίκες είναι το πρώτο ζητούμενο για τους κίτρινους, αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι τέτοιο το παιχνίδι που ίσως βοηθήσει παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να παίξουν και να βρουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Κόντρα στην Τράμπζονσπορ ο Άρης “κέρδισε” τον Ζάρα, σε μικρότερο βαθμό και τον Τσούπκοβιτς, είναι όμως ευκαιρία να παίξουν και οι δύο παίκτες σήμερα περισσότερο, όπως και οι υπόλοιποι (θεωρητικά) αναπληρωματικοί.

Ο Άρης έχει δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια την επόμενη βδομάδα, μακριά από την Θεσσαλονίκη, με Μπούντουτσνοστ και ΑΕΚ, και σαφώς και στα δύο θα πρέπει να είναι άπαντες έτοιμοι να προσφέρουν.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι κίτρινοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα λιγότερο σήμερα από ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Να παίξουν καταρχήν καλή άμυνα, μέσα από την οποία θα ελέγξουν τα ριμπάουντ, για να πετύχουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η λογική λέει ότι δεν θα έχουν δύσκολο έργο, αν παρουσιαστούν όπως πρέπει, παρότι η Καβάλα με την παρουσία του Στιβ Γιατζόγλου θα βγάλει πιο μαχητικό πρόσωπο.


Ο στοιχειωδώς σοβαρός Άρης, σήμερα θα πρέπει να "ανοίξει" και το rotation του, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ψυχολογία κάποια παιδιά που ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματα τους. Ο Cupkovic είναι σίγουρα ένας εξ αυτών, αλλά και ο Ζάρας, που θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε κάποια πιο υψηλά δεδομένα απ' ότι στα πρώτα παιχνίδια. Θα ήθελα να δω κι ένας εκ των Φλιώνη ή Δίπλαρου -ανάλογα ποιος θα βρίσκεται στην αποστολή- να παίρνει αγωνιστικά λεπτά, αν και δεν πιστεύω πως θα συμβεί.

QUOTE(www.pressaris.gr - 21/11/2015)
Ο κόσμος του Άρη υποδέχεται στο Παλέ δύο (κάτι παραπάνω από) φίλους από τα παλιά!

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα την Καβάλα με στόχο να φτάσει στην πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα, υποδέχεται όμως και δύο κάτι παραπάνω από φίλους.


Έναν… οπαδό του, τον Χρήστο Ταπούτο και έναν άνθρωπο που έχει υπάρξει δύο φορές προπονητής στην ομάδα και την έχει στηρίξει ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της, τον Στιβ Γιατζόγλου.

Είναι δύο άνθρωποι που έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου και είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν σήμερα το ζεστό χειροκρότημά τους.


Εννοείται! Πρόκειται για δύο αγαπημένα δικά μας "παιδιά"!
algait
QUOTE (SteelGandalf @ Nov 21 2015, 13:06 ) *
Εννοείται! Πρόκειται για δύο αγαπημένα δικά μας "παιδιά"!


Ειδικά ο Στιβ πιστεύω πως θα αποθεωθεί!

Άντε μπας και δούμε και κανέναν Φλιώνη ή Δίπλαρο. Αν δεν τους δούμε και σήμερα, θα απογοητευτώ!
hagi
Σημαντική νίκη σήμερα αν και δεν παίξαμε καλά.. Η Καβάλα νομίζω θα βελτιωθεί με τον Γιατζόγλου.
Εμείς πλέον ξεκινάμε από αύριο κιόλας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα μιας και έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια για Ευρώπη και πρωτάθλημα. Πρέπει να πάρουμε σίγουρα το διπλό με την Buducnost και μετά νομίζω ότι θα είναι αρκετά κομβικό το παιχνίδι με την ΑΕΚ κυρίως να δούμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν ενισχυμένο αντίπαλο (πήρε και τον Κούπερ) με τον οποίο έχουμε τους ίδιους στόχους.
Μην ξεχνάμε ότι θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του Κυπέλλου.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Καβάλα : 17-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Καβάλα : 33-26

3η Περίοδος

Άρης - Καβάλα : 50-37

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Καβάλα : 68-50

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 21/11/2015)
ΚαβαλΑΡΗΣ στο ρελαντί και 68-50!

Ο Άρης κέρδισε την Καβάλα με σκορ 68-50 παίζοντας την περισσότερη ώρα στο… ρελαντί και έφτασε τις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, παρουσία 4.000 φιλάθλων που ζητούσαν… διπλό στο ΟΑΚΑ!


Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα πιο ανιαρά και μέτρια παιχνίδια που έχει δει φέτος φίλαθλος του Άρη. Οι κίτρινοι δεν είχαν ενέργεια, έκαναν οχτώ λάθη στην πρώτη περίοδο, από τους οποία η Καβάλα πέτυχε 9 πόντους και είχε το προβάδισμα με 6-12 (6’), 11-14 (8’) και 14-17 (9’), πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο ισόπαλο 17-17 με συνεχόμενε βολές του Γουάιτ.

Η παρουσία του Σίμτσακ στην δεύτερη περίοδο “έδεσε” την άμυνα του Άρη, και σταδιακά οι κίτρινοι ανέβασαν στροφές. Προηγήθηκαν με 24-22 με καλάθι και φάουλ του Μακ Νιλ (14’), ενώ οχτώ συνεχόμενοι πόντοι του Γουότερς έδωσαν προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη (33-23 στο 19’). Ο Τσούπκοβιτς πήρε τρία ελεύθερα σουτ, αστόχησε σε όλα για να αυξήσει τη διαφορά, η οποία τελικά μειώθηκε στο ημίχρονο (33-26).

Τέσσερα λεπτά έπαιξε σαν… Άρης στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πρίφτη και πήρε διαφορά ασφαλείας. Το 38-29 στο 24’ έγινε 50-33 στο 27’ και κάπου εκεί “έσβησαν” και πάλι οι μηχανές. Η Καβάλα μείωσε σε 50-37 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και 52-42 (33’) αλλά ο Μακ Νιλ με πέντε σερί πόντους επανέφερε την ηρεμία στους κίτρινους, κάνοντας το 57-42 στο 34’. Εκεί τελείωσε η υπόθεση νίκη, αλλά οι κίτρινοι κράτησαν έναν καλό ρυθμό και έφτασαν στο +20 (68-48) λίγο πριν το φινάλε, έχοντας στο παρκέ και τον Νίκο Δίπλαρο που βρήκε χρόνο συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-26, 50-37, 68-50.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 2, Γουότερς 15 (3/5δπ., 3/3τρ., 3ρ., 5ασ.), Χάγκινς 8 (10ρ., 3κλ., 2κοψ.), Μακ Νιλ 14 (4/5β., 2/3δπ., 2/5τρ., 4ρ.), Ξανθόπουλος 2, Γουάιτ 14 (4/7β., 2/2δπ., 2/5τρ., 7ρ., 3ασ., 2κλ.), Δίπλαρος (2κλ., 1ασ.), Ζάρας 3 (1), Κοέν 4, Μούρτος 2 (5ρ., 2ασ.), Σίμτσακ (5ρ.).

ΚΑΒΑΛΑ: Κεμπ 11, Καλαϊτζίδης 3, Τζόουνς 7 (1), Ρόμπινσον 12 (2), Βάργκας 5, Βαν Ντερ Μαρς, Ταπούτος 10 (1), Γκέλιος, Γιαννακίδης, Λίβας 2, Δεμερτζής.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 21/11/2015)
Η συνέντευξη Τύπου σε live streaming από το κανάλι της ΚΑΕ στο YouTube (video)

Το παιχνίδι του Άρη με την Καβάλα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Αλεξάνδρειο. Οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming από το κανάλι τηε ΚΑΕ στο YouTube την συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, Δημήτρη Πρίφτη και Στιβ Γιατζόγλου, καθώς και των παικτών που θα επιλεγούν να μιλήσουν στα ΜΜΕ.


ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ : Η συνέντευξη Τύπου (Live και on-demand)


Η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου είναι "must watch" εξαιτίας του τεράστιου Στιβ Γιατζόγλου!!!

Δεν μπορούσα να μην την παραθέσω λοιπόν. wink.gif

QUOTE(www.pressaris.gr - 21/11/2015)
Η ΚΑΕ τίμησε για την προσφορά τους Ταπούτο και Γιατζόγλου! (photos)

Η ΚΑΕ Άρης δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που έχουν τιμήσει τη φανέλα του Άρη και έχουν βοηθήσει την ομάδα, γι’ αυτό και σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμηθούν δυο άνθρωποι που έχουν συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά και από άλλο πόστο στο σύλλογο. Οι Στηβ Γιατζόγλου και Χρήστος Ταπούτος τιμήθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης Άρης-Καβάλα από την ΚΑΕ.


Ανατριχίλα τρομερή το χειροκρότημα στον Ταπούτο και στον κόουτς Γιατζόγλου από ολόκληρο το Nick Galis Hall, κατά την διάρκεια της αναγνώρισης της προσφοράς, από την Κ.Α.Ε.!!!

Ειδικά για τον Ταπούτο, έγινε και πιο λεπτομερής περιγραφή από τα μεγάφωνα του γηπέδου!
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ της Α.Ε.Κ., αναφορά σχετικά με την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Α.Ε.Κ. - Άρης
SteelGandalf
9η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 5/12/2015, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Κηφισιά

QUOTE(www.pressaris.gr - 4/12/2015)
Καμπανάκι από τον Πρίφτη μετά τις νίκες και ενόψει της Κηφισιάς! «Τι πρέπει να προσέξουμε»

Προσοχή στον αντίπαλο συνιστά ο Δημήτρης Πρίφτης ενόψει του αγώνα με την Κηφισιά.


«Αντιμετωπίζουμε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός εκτός έδρας, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες» είπε μιλώντας στο arisbc.gr για να συμπληρώσει: «Η Κηφισιά έχει ποιότητα στο ρόστερ της, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη του Λόουερι. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα με μεγάλη σοβαρότητα και να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο».

Αναφορικά με τη διαχείριση των πρόσφατων νικών: «Η διαχείριση των καταστάσεων είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Όπως διαχειριστήκαμε σωστά την ήττα από την Μπούντουτσνοστ, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τις δύο σημαντικές νίκες που πετύχαμε, απέναντι σε ΑΕΚ και Ούνιξ Καζάν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στους τομείς της άμυνας και του ριμπάουντ και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη νίκη».


Δεν χρειάζεται κάθε φορά, μετά από κάποιες μεγάλες νίκες, να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα. Μεγάλη ομάδα δεν γίνεσαι όταν κερδίζεις κάποια παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους. Μεγάλη ομάδα είσαι όταν κερδίζεις τα λεγόμενα πιο εύκολα-βατά παιχνίδια, τόσο εκτός έδρας, αλλά ειδικότερα εντός.

Ο Άρης αύριο εφόσον φανεί συνεπής στα βασικά του αθλήματος, θα προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό του.

QUOTE(www.pressaris.gr - 4/12/2015)
Χωρίς… προπονητή η Κηφισιά κόντρα στον Άρη

Με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής από τον πάγκο της Κηφισιάς τιμωρήθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας προπονητής δεν θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι για την 9η αγωνιστική κόντρα στον Άρη στο “Nick Galis Hall”.


Το επεισοδιακό παιχνίδι του «Ζηρινείου» ανάμεσα σε Κηφισιά και Απόλλωνα Πατρών είχε, παράπλευρες απώλειες, καθώς μετά την τιμωρία των τριών διαιτητών του αγώνα, ανακοινώθηκε και ποινή μίας αγωνιστικής στον Ηλία Παπαθεοδώρου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο στον ίδιο και την Κηφισιά.

Η απόφαση αναφέρει:

«1) Επιβάλλεται στην Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ:

α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (απρεπής συμπεριφορά κατά διαιτητή), πρόστιμο 1.300,00€ και

β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Η. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α΄ διαιτητή), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, παραπτώματα που αναφέρονται στη με αρ. πρωτ. 154/1-12-2015 κλήση μας, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ της 28-11-2015.

2) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου Προπονητή της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α΄ διαιτητή), αφαίρεση του δικαιώματος παρουσίας στον πάγκο της ομάδας του κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων της και άσκησης των καθηκόντων του (διεύθυνση ομάδας, αλλαγές αθλητών κ.λπ.) – (αποκλεισμού) για μία (1) αγωνιστική και πρόστιμο 2.750,00€, για τον ως άνω αγώνα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 5/12/2015)
Το μυαλό μέσα στο κεφάλι για την 7η νίκη κόντρα στην αήττητη -εκτός έδρας- Κηφισιά! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Την φόρα που έχει πάρει από τις δύο τελευταίες νίκες επί της ΑΕΚ και της Ούνιξ θέλει να χρησιμοποιήσει σωστά σήμερα (17:00) ο Άρης και να κερδίσει την Κηφισιά στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αποστολή όχι και τόσο εύκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σημερινός αντίπαλος είναι αήττητος εκτός έδρας!

Δικαίως ο Βασίλης Σίμτσακ χαρακτήρισε περίεργη ομάδα την Κηφισιά. Μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μακριά από το Ζηρίνειο, έχοντας κερδίσει ΠΑΟΚ, Καβάλα και Τρίκαλα, αλλά εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια.

Οι κίτρινοι θα πρέπει να δείξουν την ίδια σοβαρότητα που έδειξαν το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ και την προηγούμενη Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο, φεύγοντας με δύο ροζ φύλλα απέναντι σε ΑΕΚ και Ούνιξ Καζάν αντίστοιχα.

Είναι ένα… στοίχημα για τον Δημήτρη Πρίφτη και τους συνεργάτες του να διατηρήσουν το μυαλό των παικτών μέσα στο κεφάλι μετά από τα δύο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι δύσκολη και αυτού του είδους η διαχείριση, της ευφορίας μετά από τόσο μεγάλες νίκες, που σε πολλές περιπτώσεις “μεθάει” τους πάντες…

Ο Άρης έχει πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, αλλά προς το παρόν δεν έχει πετύχει και τίποτα, διότι δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και με αυτή τη λογική θα πρέπει να μπουν οι παίκτες σήμερα στο Αλεξάνδρειο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι κίτρινοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα αν κάνουν το παιχνίδι τους, δηλαδή αν βγάλουν ενέργεια στην άμυνα, μέσα από την οποία θα ελέγξουν τα ριμπάουντ και θα σκοράρουν καλάθια σε ανοικτό γήπεδο. Αμυντικά είναι λογικό να προσαρμοστούν στον Λόουερι, παίκτης γνώριμος από την περσινή του θητεία στον Κόροιβο και από εκεί και πέρα ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι Ντάστιν Χογκ, Νίκος Γκίκας και Λεωνίδας Κασελάκης, που κάνουν πολύ καλή χρονιά.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κηφισιά : 18-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κηφισιά : 42-33
3η Περίοδος

Άρης - Κηφισιά : 61-57

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κηφισιά : 81-68

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 5/12/2015)
Πρίφτης: «Να γυρίσουμε τον διακόπτη για την πολυπόθητη πρόκριση»

Ομάδα χωρίς μεταπτώσεις στην απόδοσή της δεν υπάρχει. Η καλύτερη είναι αυτή που έχει τις λιγότερες και ο Άρης προσπαθεί να γίνει μια τέτοια ομάδα, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τον αγώνα με την Κηφισιά.


Ο τεχνικός του Άρη υποστήριξε αρχικά: “Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι σοβαρή ομάδα, έχει ιδιαίτερη αθλητικότητα, γρήγορα πόδια και θα έπρεπε να ήμασταν ενεργειακά έτοιμοι σε υψηλό βαθμό. Πιστεύω ότι είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα, γενικά είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη έχοντας συμπαγή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελείωσε για μας σήμερα το παιχνίδι, αύριο έχουμε προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι στο Γιούροκαπ. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά”.

Ρωτήθηκε για τον αγώνα της Τετάρτης με την Στεάουα και απάντησε: “Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι. Την προπόνηση αποκατάστασης μετά από τον εντός έδρας αγώνα μας την κάνουμε κανονική προπόνηση. Είμαστε καινούρια ομάδα και οι παίκτες έχουν ανάγκη από αυτή την προπονητική διαδικασία. Θα γίνει προετοιμασία με το βίντεο και την προπόνηση και ως προς το πως θα διαχειριστούμε την κούραση. Είναι παιχνίδι πολύ δύσκολο. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Περιμένουμε δύο αποτελέσματα, το δικό μας και στο Καζάν της Ούνιξ με την Μπούντουτσνοστ για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη πρόκριση”.

Σε ερώτηση για το αν διαπιστώνει πως πλέον ο Άρης επιβάλλει το παιχνίδι του και δεν περιμένει… δώρα από τον αντίπαλο σχολίασε: “Αυτό είναι το ιδανικό όταν μπορούμε να το καταφέρνουμε. Δεν είμαστε, όμως, ακόμα σε αυτό το επίπεδο, γιατί η απόστασή μας από τις άλλες ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μπαίνουμε και να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε. Πρέπει πάντα να αγγίζουμε το επίπεδο των δυνατοτήτων μας… Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε πολλές μεταπτώσεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αυξομειώσεις. Δεν γίνεται αυτό. Το τέλειο δεν υπάρχει, είναι ουτοπικό. Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή με τις λιγότερες μεταπτώσεις. Πάντα παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Σάββατο είναι μια νέα πρόκληση από άποψη τακτικής. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και έχει υψηλό δείκτη ευφυΐας. Έχεις πράγματα να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς, είναι πιο δύσκολη η δουλειά μας στο πρωτάθλημα…”.


Επαγγελματική νίκη και η χθεσινή, με την ομάδα να πιάνει αρκετά καλή απόδοση -κατά διαστήματα- αποδεικνύοντας την ποιοτική διαφορά από αντιπάλους όπως η Κηφισιά!
SteelGandalf
10η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 19/12/2015, 17:00
(novasports1 & 1HD "live")

Άρης - Απόλλων Πατρών

QUOTE(www.pressaris.gr - 18/12/2015)
Καμπανάκι από Πρίφτη! «Να μην μας παρασύρουν οι συνεχόμενες νίκες»!

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (19/12, 17:00) τον Απόλλωνα στο Αλεξάνδρειο και ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας συνέστησε προσοχή στους Πατρινούς και υπογράμμισε πως δεν πρέπει κανείς να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες νίκες.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: «Ο Απόλλων είναι μία σοβαρή ομάδα η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες. Παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένος μετά από τις αλλαγές παικτών που πραγματοποίησε στο ρόστερ του» και συνέχισε:

«Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στο κομμάτι της συγκέντρωσης και να μην αφήσουμε τις συνεχόμενες νίκες να μας παρασύρουν. Είναι απαραίτητο να βγάλουμε ενέργεια, μετά από τους συνεχόμενους αγώνες που έχουμε δώσει, να καλύψουμε ομαδικά τις απουσίες μας όπως έγινε κόντρα στην Μπάνβιτ και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, ώστε να φτάσουμε σε ακόμα μία νίκη».


QUOTE(www.pressaris.gr - 18/12/2015)
Μέξας: «Σε εξαιρετική κατάσταση ο Άρης, ερχόμαστε να παλέψουμε»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Κώστας Μέξας, μίλησε για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη.


Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για το παιχνίδι του Σαββάτου: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και απλά ερχόμαστε για να παλέψουμε».

Για το γεμάτο Παλέ: «Είναι κίνητρο για κάθε ομάδα να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα παίξουμε με το κίνητρο πως θα αγωνιστούμε μπροστά σε ένα μπασκετικό κοινό».

Για την προετοιμασία του Απόλλων: «Δεν ερχόμαστε χωρίς προβλήματα. Δεν θα έχουμε μαζί μας τον Βεργίνη. Είναι μια σημαντική απώλεια αλλά θα προσπαθήσουμε να την καλύψουμε».

Για την πορεία του Άρη μέχρι τώρα: «Είναι πολύ καλή η πορεία μέχρι τώρα. Πέρασε στην επόμενη φάση του EuroCup και στο πρωτάθλημα είναι τρίτος κερδίζοντας και την ΑΕΚ. Είναι η καλύτερη δυνατή πορεία».

Για το ρόστερ του Άρη: «Η δυναμική του Άρη και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι, κυρίως, οι Αμερικάνοι. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το παιχνίδι τους και να πάρουμε το παιχνίδι στα ριμπάουντ».
algait
Εύκολα απλά, με απλωμένο rotation και χρόνο στους μικρόυς.

Υ.Γ. Πές τα ρε Μέξα!!!
SteelGandalf
Είχα μια εκκρεμότητα από το παιχνίδι του Σαββάτου, οπότε και θα ολοκληρώσω τώρα την αναφορά μου στο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Απόλλωνα. Ήταν ένα απολαυστικό απόγευμα και ένα παιχνίδι που έμοιαζε περισσότερο με "εκθεσιακού" χαρακτήρα, παρά με επίσημη υποχρέωση.

1η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 19-11

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Απόλλων Πατρών : 35-26

3η Περίοδος

Άρης - Απόλλων Πατρών : 60-42

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Απόλλων Πατρών : 82-50

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 19/12/2015)
Στον ρυθμό του Γουάιτ! Εκρηκτικός Άρης και 82-50 τον Απόλλωνα!

Ο Οκάρο Γουάιτ είχε πάρτι σήμερα στο Παλέ! Με το δικό του εκρηκτικό τέμπο ο Άρης έφτασε πολύ εύκολα στο τελικό 82-50 επί του Απόλλωνα, φτάνοντας τις οχτώ νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή του στα ντέρμπι της Αθήνας την επόμενη βδομάδα.


Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Άρη που προηγήθηκε με 9-0 (4’) έδωσε ώθηση για να διατηρήσουν οι κίτρινοι μια διαφορά ασφαλείας από τον Απόλλωνα. Μακ Νιλ και Γουάιτ σκόραραν και τους 19 πόντους του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο, που έκλεισε με το 19-11, ενώ η διαφορά έφτασε δύο φορές στους 10 πόντους (14-4 και 16-6).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι. Ο Ντίλαρντ και οργάνωσε και εκτέλεσε άψογα και σταδιακά η διαφορά μειώθηκε. Στο 13’ το σκορ ήταν 21-17, ενώ ο Ντίλαρντ με τρίποντο μείωσε σε 29-26 (18’). Ο Άρης αντέδρασε με ένα σερί 6-0 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 35-26, ελέγχοντας το παιχνίδι, έστω κι αν είχε προβλήματα ενέργειας, κυρίως επιθετικά.

Ο Γουάιτ φρόντισε πολύ γρήγορα να “καθαρίσει” τον αγώνα για τον Άρη. Με οχτώ σερί πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και 13 συνολικά στην περίοδο ο Αμερικανός πήρε από το χέρι τον Άρη και τον οδήγησε εκ του ασφαλούς στη νίκη. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 43-26 στο 22’ και 54-34 στο 26’, κυριαρχώντας πλήρως στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο από τον Σίμτσακ που έγραψε το 60-42 και ουσιαστικά από εκεί και πέρα οι κίτρινοι έκαναν διαχείριση…

Με ένα γρήγορο σερί 7-0 η διαφορά πήγε στο +25 (67-42 στο 34’) για την ομάδα του Πρίφτη, που προσέφερε και θέαμα, ικανοποιώντας τους 4.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 35-26, 60-42, 82-50.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος, Γουάιτ 22 (5/5β., 4/6δπ., 3/7τρ., 7ρ., 2κλ. 1κοψ.), Γουότερς 9 (3/4δπ., 3ρ., 6ασ.), Χάγκινς 8 (8ρ.), Μακ Νιλ 14 (3/3β., 4/7δπ., 1/2τρ., 2ασ.), Δήμας 2 (2ρ.), Φλιώνης 5 (1/1δπ., 1/1τρ., 1ρ., 1κλ.), Δίπλαρος 1, Ζάρας 6 (3ρ.), Κοέν 10 (4/4β., 3/6δπ., 4ρ.), Μούρτος 2 (4ρ.), Σίμτσακ 3 (7ρ.).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ντίλαρντ 22 (4/4β., 6/9δπ., 2/5τρ., 5ρ, 6ασ.), Κουζέλογλου 4, Μέιερ 4, Σάντλερ 1, Γουντς 6, Τζαουαρά 4, Αργυρόπουλος 5 (1), Μαστρογιαννόπουλος 4, Πάλμπλαντ, Μπαζίνας.


QUOTE(www.pressaris.gr - 19/12/2015)
Πρίφτης: «Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια ομάδα που απολαμβάνω την δουλειά…»

Ο Δημήτρης Πρίφτης άκουγε τον Κώστα Μέξα να εκθειάζει με μοναδικό – και καθαρά μπασκετικό – τρόπο την δουλειά του και την ομάδα του και είχε… κοκκινίσει. Ευχαρίστησε τον τεχνικό του Απόλλωνα και συνέχισε στον δικό του ρυθμό, κρατώντας και πάλι χαμηλούς τόνους.


Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: “Ευχαριστούμε για όλα αυτά τα καλά λόγια για την ομάδα μας… Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νοοτροπία και την συμπεριφορά τους. Σεβαστήκαμε τον Απόλλωνα. Προετοιμαστήκαμε πνευματικά γιατί έκανε σπουδαίες νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια. Έχει κάνει κάποιες προσθήκες προς το καλύτερο και έπρεπε να ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν θέμα διάρκειας για να πάρουμε μια διαφορά και να κερδίσουμε. Για μας τελειώνει σήμερα αυτό το παιχνίδι. Μας περιμένει μια δύσκολη βδομάδα, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Καλή συνέχεια στον Κώστα και καλή δύναμη”.

Μιλώντας για τους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τόνισε: “Είναι δύο παιχνίδια πολύ υψηλού συντελεστή δυσκολίας, με δύο ομάδες που παίζουν σε άλλο ρυθμό, υψηλού επιπέδου και παίζουμε εκτός έδρας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Σχολιάζοντας τον όμιλο στους “32” του Γιούροκαπ υπογράμμισε πως: “Οι ομάδες είναι πολύ καλύτερες, έχουν πιο καλή συνοχή, δεν βρίσκεις πλέον μέτριες ομάδες, ούτε νομίζω ότι πρέπει να μένουμε στα ονόματα. Είναι καλές ομάδες και οι τρεις. Το χθεσινό αποτέλεσμα (νίκη της Λιμόζ στο Μιλάνο) βάζει ακόμα έναν βαθμό δυσκολίας, γιατί η Αρμανι είναι ομάδα με πιο καλή ποιότητα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Λιμόζ. Θα είναι σπουδαίες αναμετρήσεις, το επίπεδο είναι καλύτερο, αλλά έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε μέχρι τότε”.

Ρωτήθηκε αν ο ίδιος αισθάνεται αυτά τα οποία είπε ο Μέξας και απάντησε: “Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια ομάδα που απολαμβάνω τη δουλειά. Έχουμε δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ, υπάρχει σύμπνοια και συνοχή. Βέβαια όταν κερδίζει η ομάδα όλα φαίνονται ωραία… Το σύστημα είναι καλό, οι παίκτες είναι καλοί, οι προπονητές, η διοίκηση λειτουργεί εύρυθμα. Όλα φαίνονται τέλεια… Έχουμε τεσταριστεί και σε δύσκολες στιγμές, αλλά απαιτείται και διάρκεια και αντοχή. Χρειάζεται ιδιαίτερη σωματική και ψυχική ανθεκτικότητα γιατί τα συναισθήματα εναλλάσσονται. Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε τεράστιους ενθουσιασμούς και μεγάλες απογοητεύσεις”.


Για την ιστορία, θα παραθέτω και το video με τις δηλώσεις του κόουτς Μέξα, οι οποίες, στο μεγαλύτερο βαθμό, αφορούσαν τον συνάδελφο του, τον Δημήτρη Πρίφτη.

QUOTE(www.pressaris.gr - 20/12/2015)
Το βίντεο από το… ξέσπασμα του Μέξα υπέρ του Πρίφτη! (video)

Έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το ξέσπασμα του Κώστα Μέξα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και όσα είπε για το έργο του Δημήτρη Πρίφτη στον Άρη από καθαρά μπασκετική οπτική γωνία και τίποτα άλλο.

Ήταν απρόσμενο αυτό που συνέβη και γι’ αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Δείτε τον τεχνικό του Απόλλωνα να μιλάει για τον Πρίφτη όπως δεν θα μιλούσε ούτε η… μαμά του, όπως εύστοχα παρατήρησε ο προπονητής του Άρη!

Οι δηλώσεις του Κώστα Μέξα ξεκινούν στα 2.07:

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ CARNA 82:50. Η συνέντευξη Τύπου
T.W.Is.M.
Να πω εδώ ότι το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΣΕΦ έχει δικό του τόπικ, στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε γύρω από το ματς.
SteelGandalf
QUOTE(T.W.Is.M. @ Dec 22 2015, 23:45 ) *
Να πω εδώ ότι το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΣΕΦ έχει δικό του τόπικ, στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε γύρω από το ματς.


Ο Άρης, την Πέμπτη 24/12/2015 (17:00), τίθεται αντιμέτωπος του Ολυμπιακού, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

11η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Ολυμπιακός - Άρης
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Πολύ ενδιαφέρον:

QUOTE
12/1/16: Eurocup, 2η αγωνιστική: Αρμάνι Μιλάνο – Άρης

16/1/16: Α1, 14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης*

19/1/16: Eurocup, 3η αγωνιστική: Άλμπα – Άρης

* Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει Κυριακή 17/1 το παιχνίδι, επειδή ο Παναθηναϊκός παίζει Ευρωλίγκα την Πέμπτη (14/1).
pressaris.gr


Λοιπόν... ο ΠΑΟ παίζει Πέμπτη 14/1 στην Ευρώπη... ο Άρης 19/1
μία από της δύο ομάδες θα παίξει παιχνίδι σε λιγότερο από 48 ώρες. Ποιός πάει στοίχημα ποια θα είναι αυτή; icon_drunk.gif
algait
Ένα εξαιρετικό άρθρο από το www.contra.gr που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, τώρα που έρχονται και τα δύσκολα...

http://www.contra.gr/Columns/Comment/sotir...n=24MediaWidget


QUOTE
Ο πιο κρίσιμος μήνας του Άρη και η μεγάλη παγίδα


Ο Σωτήρης Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Άρη, ώστε να μην πάρουν τα μυαλά αέρα και καταστραφεί ένα πλάνο που μοιάζει να πηγαίνει περίφημα.


Ο Άρης μπορεί να εντυπωσιάζει και οι πιο πιστοί φίλοι του να κάνουν όνειρα για Eurocup και κούπα μετά από... αράχνες στην Ελλάδα, να πιστεύουν ότι είναι έτοιμος να σπάσει το κατεστημένο, αλλά αυτή μπορεί να είναι και η μεγάλη παγίδα του.

Μην ξεχνάμε ότι πριν από έναν μήνα είχαμε και γκρίνια, γιατί ο Άρης των 500.000 μπάτζετ πάνω κάτω έχανε και παιχνίδια! Πολλοί άρχισαν να γκρινιάζουν για τον Πρίφτη, για αλλαγές παικτών και τα σχετικά. Μήπως πρέπει να προσγειωθούν στον "αυτοκράτορα";

Άκουγα να μιλάνε δειλά δειλά μέχρι και για κατάκτηση του Eurocup! Ορίστε; Ναι, ο Άρης σαν μάγκας, σαν παλιός "αυτοκράτορας" με την πολύ βαριά φανέλα, κέρδισε δύο φορές καθαρά και... Αρειανά την πανάκριβη Ουνίξ που αποτελεί φαβορί για το τρόπαιο. Αλλά σε όμιλο. Πιστεύει κανείς ότι ο Άρης θα αποκλείσει σε διπλά παιχνίδια τέτοιες ομάδες και μάλιστα πάνω από μια φορά;

Ακόμα κι ο Ντουράντ δεν είναι αρκετός

Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην πουλάμε παπάτζα... Και αν είναι να γίνει το θαύμα της Εθνικής του 2004 στο ποδόσφαιρο, που γίνεται κάθε 100, 200 χρόνια, μαζί του! Ο Άρης, όμως, είναι μια ομάδα που έχει ταβάνι, που είναι βασικά και σωστά με τη νέα διοίκηση σε πλάνο αρχικά εξυγίανσης, που θέλει να προχωρήσει βήμα βήμα και που ήδη έχει κάνει υπέρβαση.

Και στο Eurocup, με τις ομάδες που θα βρει, ειδικά από Ευρωλίγκα, ακόμα και να περάσει, δεν έχει καμία τύχη να πάει καν στην οκτάδα. Ακόμα και να πάρει παίκτη του εντός εκατομμυρίου με 400.000 για το επόμενο διάστημα. Σενάριο που δεν υφίσταται, αφού την ίδια στιγμή ψάχνουν και οι "αιώνιοι".

Αλλά και να τον έβρισκε, εκτός αν έφερνε πχ. τον Ντουράντ (!), πάλι δεν θα άλλαζε πολλά και καλά κάνει για μένα. Η δίοικηση και ο Πρίφτης δεν ψάχνονται για παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Βάλε τα λεφτά μπάνκα να πάρεις ένα δυο ταλέντα το καλοκαίρι με τα λεφτά αυτά.

Δεν είναι αποτυχία η ήττα με 15 πόντους

Αυτή είναι η παγίδα του Άρη. Ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει άριστα και σωστά και έχει προοπτικές με σειρά κινήσεων, αλλά αν βιαστεί και βάλει ψηλά τον πήχη, η προσγείωση θα ειναι ανώμαλη και το κλίμα μπορεί να καταστρέψει μια χρονιά. Δηλαδή αν ο Άρης είχε στο κύπελλο την έδρα στο νοκ άουτ με τον Παναθηναϊκό, θα ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός στο Παλέ; Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές...

Πράγματι, ο Άρης έχει ένα ματς τίτλου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο πάλεψε στο Παλέ μέχρι τέλους. Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να χάνει τη νίκη στο τέλος για το πρωτάθλημα, οι "κίτρινοι" ελπίζουν στο... μπαμ. Για να περάσει ο Άρης, θα πρέπει να είναι πάλι κακός ο Παναθηναϊκός, που όμως θα είναι σαφώς υποψιασμένος. Θα πρέπει, επίσης, να παίξει πολύ καλά κι ο ίδιος και να έχει την τύχη με το μέρος του.

Μόνο ο Γκιστ (δεν λέω καν για Καλάθη κτλ) κάνει σε αξία όσο όλος ο Άρης. Και ναι, δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ, αλλά όταν τα δουλεύεις σωστά και η διαφορά είναι τεράστια, έχουν τη σημασία τους. Συνεπώς, αν χάσει ο Άρης στο ΟΑΚΑ με 10-15 πόντους, όσο και να παλέψει θα είναι αποτυχία; Όχι, βέβαια.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι του Άρη

Ο στόχος του Άρη, ο ρεαλιστικός, είναι να συνεχίσει να δουλεύει σωστά και να βάζει βάσεις για το μέλλον. Να παλέψει στο ΟΑΚΑ για το θαύμα στο κύπελλο όσο αντέξει, να πάρει την τρίτη θέση στην Α1 που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση κόντρα στους δύο "δικεφάλους" και να έχει μια καλή πορεία στο πολύ δύσκολο γκρουπ στο Eurocup!

Αν τα κάνει όλα αυτά, θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Αν "χαλάσει" το μυαλό του με τα οράματα για μεγαλεία πριν από την ώρα τους, θα κινδυνέψει η σεζόν με βατερλό!

Ξεκινά ένας μήνας φωτιά. Ο Άρης θα βρίσκεται βασικά για μια εβδομάδα στην Αθήνα και με μια βαλίτσα στο χέρι. Αρχίζει με Ολυμπιακό παραμονή Χριστουγέννων, καπάκι χωρίς... γαλοπούλα ματς τίτλου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με Παναθηναϊκό. Μετά με ΑΓΟΡ και Νεπτούνας μέσα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τα ντέρμπι στο Παλέ με Μιλάνο και Άλμπα και εξόδους σε Ρόδο με Κολοσσό και ΟΑΚΑ πάλι με τον Παναθηναϊκό για την Α1.

Ακόμα και με πιο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, θα είχε θέμα κόπωσης και διακυμάνσεων. Πόσο μάλλον τώρα. Έρχεται ένας μήνας φωτιά, ο πήχης θα πρέπει να ειναι χαμηλά και ο στόχος να συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για κούπες και μετά να έχουμε αφορισμούς, πέφτοντας στην παγίδα της πρόωρης εκτίναξης που αργεί αρκετά ακόμα!

SteelGandalf
Εγώ πάλι, φίλε Αλέξη, δεν βλέπω την "εξαιρετικότητα" του συγκεκριμένου άρθρου.

Πρώτον, δεν μας λέει τίποτα που δεν γνωρίζουμε. Μοιάζει περισσότερο με κάποιον που από σπόντα κάθισε να γράψει κάτι για τον Άρη, θέλοντας να το παίξει ψαγμένος, αλλά που, στην ουσία, δεν τον παρακολουθεί ανελλιπώς κι επισταμένως. Δηλαδή σε τι ποσοστό φιλάθλων του Άρη αναφέρεται, όταν γράφει ότι περιμένουν κούπα, είτε Eurocup, είτε κυπέλλου; Έλεος...

Δεύτερον, η ίδια η διοίκηση, έχει τονίσει με όλους τους τρόπους ότι δεν κοιτάει πιο ψηλά, επειδή ο πρώτιστος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση, με το αγωνιστικό να περνάει σε δεύτερη μοίρα, όχι όμως με την έννοια της αδιαφορίας, αλλά με την έννοια της ανοικοδόμησης.

Αυτά τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ, διαβάζοντας και ακούγοντας τις δηλώσεις του τεχνικού επιτελείου και των διοικούντων. Αυτά εισπράττω σε όλους τους τόνους και από την μόνιμη φετινή μου παρουσία στο Nick Galis Hall.

Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ πως το παραπάνω άρθρο δεν ανακαλύπτει την Αμερική...

Το γεγονός ότι ο Άρης έχει ταβάνι, το έχει δηλώσει πρώτος ο κύριος Πρίφτης και -ο συγκεκριμένος- δεν είναι άνθρωπος που "χρυσώνει" το χάπι ή που προσπαθεί να παραπλανήσει. Προφανώς και γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας τα δεδομένα, αλλά από την άλλη δεν ονειροβατεί. Επιδιώκει μέσω της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από κάθε παίχτη ξεχωριστά, αλλά και σαν σύνολο και μέχρι στιγμής το έχει πετύχει σε απόλυτο, θα έλεγα, βαθμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Άρης θα φύγει από την Αθήνα είτε με δύο νίκες, είτε -έστω- με μία νίκη στις βαλίτσες του. Θα πρέπει να είμαστε αφελείς για να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Άλλο το σε τι ελπίζουμε, άλλο το σε τι προσδοκούμε και πως προετοιμαζόμαστε για να το πετύχουμε και εντελώς διαφορετικό δεδομένο αποτελεί η πραγματικότητα. Οι δύο συγκεκριμένες αντίπαλοι του Άρη (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) είναι ομάδες με πολλαπλάσια budget και, κυρίως, με απείρως περισσότερες εμπειρίες στο top επίπεδο, εδώ και δεκαετίες. Συν όλα τ' άλλα, αγωνίζονται και στην έδρα τους, οπότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει κατακόρυφα, ακόμα κι αν έχουν κάποιες σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ τους...

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα τα αναφέρω στην θεματική ενότητα του αυριανού αγώνα μας με τον Ολυμπιακό...
tuareg
συν του οτι 500χιλ που λεει κανουν οι 4 ξενοι (ουτε καν οι 6) μονο....
algait
Στέργιο το άρθρο αυτό σαφώς και δεν αφορά την ομάδα μιας και οι προπονητής παίκτες και διοίκηση διαχερίζονται άψογα την πορεία της ομάδας και ξέρουν τι τους γίνεται. Το θέμα είναι ο κόσμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε ευφορία και έστω και άθελά του έχει αρχίσει και δημιουργεί προσδοκίες ίσως μεγαλύτερες από ότι θα έπρεπε. Γιατί πολύ φοβάμαι πως αν φάμε δύο εικοσάρες στο κεφάλι (πράγμα όχι απίθανο) με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ θα επιστρέψουν οι κραυγές περί "λίγου Πρίφτη", "περί εμμονικού Πρίφτη που δεν ενισχύει την ομάδα", "πάρτε παίχτη χθες", "Τσούπκοβιτς φύγε προχθές" κλπ. Μακάρι να βγω ψέυτης, αλλά το φοβάμαι και σε αυτό ακριβώς εστιάζει το άρθρο.
SteelGandalf
Άρης είσαι και αυτό είναι λογικό -έστω και αν φαντάζει υπερβολικό- να συμβαίνει. Σαφώς και για την ώρα φαίνεται ουτοπικό, αλλά άντε να το βγάλεις από το DNA του Αρειανού...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Καλά Χριστούγεννα!
yorgos
Νομίζω πολλή ανησυχία για το τίποτε. Ούτε 20άρες θα φάμε, ούτε θα κράξει κανείς την ομάδα αν γίνει αυτό. Νομίζω μερικοί υποτιμούν τον κόσμο.
algait
Γιώργο ίσως να έχεις δίκιο αλλά φέτος έχω δει και έχω ακούσει τρομερά πράγματα. Εδώ σε ραδιόφωνο της πόλης συζητούσαν μετά από το διπλό στην Ούνιξ, για το αν υπάρχει θέμα Πρίφτη!!!! Τεσπα. Μακάρι να μη γίνει τίποτα από όλα αυτά και τζάμπα να το συζητάμε.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και με τη νίκη σήμερα η Αρειανάρα!!!
SteelGandalf
Καλησπέρα και καλή χρονιά σου όλους! Χρόνια πολλά, υγιή κι ευλογημένα. wink.gif

Αύριο ξεκινάει ο Άρης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το νέο έτος κι εύχομαι το 2016 να είναι αυτό κατά το οποίο ο Αυτοκράτορας θα επιβεβαιώσει την προσπάθεια για επιστροφή του στον θρόνο!

12η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 2/1/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Ρέθυμνο

QUOTE(www.pressaris.gr - 1/1/2016)
Ο Πρίφτης ανέλυσε το πρώτο παιχνίδι του 2016 και μοίρασε ευχές!

Η πρώτη μέρα του 2016 βρίσκει τους παίκτες του Άρη στο γήπεδο για προπόνηση, καθώς αύριο υπάρχει αγώνας. Οι κίτρινοι υποδέχονται το Ρέθυμνο και ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ και για το παιχνίδι με τους Κρητικούς και για το 2016.


Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε: «Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας απέναντι στο Ρέθυμνο. Ο αντίπαλός μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, έχοντας κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ οι οποίες βελτίωσαν το παιχνίδι του. Εμείς, όπως κάνουμε πάντα, πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο και να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του 1αγώνα, όπως και τα λιγότερα δυνατά λάθη».

Σχετικά με τη χρονιά που έφυγε, ο Πρίφτης τόνισε: «Το 2015 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για τον Άρη. Καταφέραμε αρκετά πράγματα στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και η ανατολή του 2016 μας βρίσκει σε καλό σημείο αναφορικά με την τρέχουσα σεζόν. Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη χρονιά και θα δώσουμε τα πάντα για να αντεπεξέλθουμε. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και υγεία σε όλο τον κόσμο για το 2016″.


Έχουμε και μερικούς παίχτες που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις προηγούμενες ημέρες (Waters, Σίμτσακ), ενώ και ο Hagins ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Βέβαια, στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς, ήταν άπαντες παρόντες και χωρίς προβλήματα, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα παρουσιαστούν αύριο και σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται.

Από πλευράς Ρεθύμνου, ο Μάριος Ματαλών θα απουσιάσει (θα χρειαστεί "επέμβαση" στον ώμο), αλλά η ομάδα από την Κρήτη χρειάζεται την δέουσα προσοχή, που οι παίχτες μας, μέχρι στιγμής, δείχνουν σε όλες τους τις αντιπάλους, ώστε να μην μας προκαλέσει προβλήματα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 2/1/2016)
Ανοίγει την αυλαία του 2016 μπροστά στο κοινό του κόντρα στο Ρέθυμνο για την 9η νίκη! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο πιο δύσκολος και απαιτητικός μήνας της χρονιάς ξεκινάει για τον Άρη μόλις την δεύτερη μέρα του 2016! Οι κίτρινοι υποδέχονται σήμερα (17:00) το Ρέθυμνο στο Αλεξάνδρειο και θέλουν τη νίκη για να ξεκινήσουν με τον ιδανικότερο τρόπο τη νέα χρονιά, κυρίως όμως για να μην χάσουν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να διατηρηθούν στην πρώτη τετράδα.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου οι κίτρινοι αναζητούν σήμερα την ένατη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Σαφώς και είναι η ομάδα που ελέγχει σήμερα τον αγώνα, καθώς είναι πιο ποιοτική και με μεγαλύτερο βάθος από το Ρέθυμνο, ωστόσο και η ποιότητα και το βάθος πρέπει να αποδειχθούν στο παρκέ, εκεί που πάντα κρίνονται όλα.

Ο Άρης ξεκινάει σήμερα έναν αγωνιστικό Γολγοθά εννιά παιχνιδιών μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, στον οποίο θα βρεθεί πέντε φορές μακριά από την Θεσσαλονίκη και τέσσερις φορές συνεχόμενα, κάτι το οποίο κάνει ακόμα πιο απαραίτητο να διαφυλάξει αλώβητη την έδρα του.

Μετά από μια βδομάδα προετοιμασίας με αρκετά προβλήματα απουσιών είτε λόγω ίωσης (Σίμτσακ, Γουότερς), είτε λόγω ελαφριών τραυματισμών (Χάγκινς), οι κίτρινοι θα παραταχθούν πλήρεις στο Παλέ με κύριο αγωνιστικό στόχο να μην δώσουν το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Οι Κρητικοί είναι καθαρά ομάδα ρυθμού και αυτό είναι που πρέπει να προσέξει πρωτίστως ο Άρης και θα το κάνει, όπως ορθώς τόνισε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης, μέσω της άμυνάς του και των ριμπάουντ.

Το καλό ποδαρικό στο 2016 θα είναι ότι πρέπει για να μπουν με θετική ψυχολογία οι παίκτες και στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, μετά από τέσσερις μέρες, κόντρα στη Νεπτούνας, αλλά όπως λένε όλοι μέσα στην ομάδα, ένα-ένα τα παιχνίδια…
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο : 14-16

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ρέθυμνο : 31-31

3η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο : 54-44

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ρέθυμνο : 72-60

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 2/1/2016)
Η ρέντα του Ζάρα έβαλε με το δεξί τον Άρη (72-60) στο 2016!

Ο Θόδωρος Ζάρας είχε ρέντα, ο Άρης βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και με… συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε το Ρέθυμνο με σκορ 72-60 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1, μπαίνοντας με το δεξί στο 2016, παρουσία 4.500 φιλάθλων του στις κερκίδες του Παλέ!


Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά και έγινε ακόμα χειρότερο από τους τρεις διαιτητές που σφύριζαν συνεχώς, υπό τον φόβο να μην χάσουν τον έλεγχο και οδήγησαν τις δύο ομάδες σε 25 βολές!

Ο Άρης δεν ήταν καλός. Δεν είχε ενέργεια και ταχύτητα στην επίθεση, στοιχεία που εκμεταλλεύτηκε το Ρέθυμνο για να πάρει το προβάδισμα και να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο ξεκίνημα. Στο 4’ το σκορ ήταν 4-8, στο 7’ οι Κρητικοί προηγούνταν με 10-14 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 14-16.

Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν αυτός που έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ με τρίποντα (17-16 στο 11’, 22-21 στο 15’) και ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες από τον Άρη (1/5δπ., 2/5τρ.), αλλά ήταν άστοχος, ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση για να τελειώσουν σωστά τις φάσεις στην επίθεση. Αμυντικά οι κίτρινοι είχαν προβλήματα με τους Κλουφ και Χάροου, αλλά και το Ρέθυμνο δεν παρουσίασε τίποτα φοβερό στο παρκέ… Στο 18’ ο Τσούπκοβιτς που επανήλθε έκανε με 2/2 βολές το 28-25, αλλά το Ρέθυμνο βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο ημίχρονο (31-31).

Στην τρίτη περίοδο βρήκε ρυθμό ο Άρης. Τρία τρίποντα από Γουάιτ και Ζάρα άνοιξαν την άμυνα του Ρεθύμνου, έδωσαν στους κίτρινους ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα και ο Χάγκινς έβαλε… φωτιά στο Παλέ όταν στο 26’ με κλέψιμο και ανάποδο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έγραψε το 50-39! Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Άρη μπροστά με 54-44, κυρίως όμως ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν σε εκπληκτική μέρα και ήταν αυτός που ουσιαστικά καθάρισε για τη σημερινή νίκη στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου, όταν με τρίποντο και καλάθι και φάουλ έδωσε διαφορά 15 πόντων στην ομάδα του. Ο Άρης προηγήθηκε με 65-50 (35’), αλλά το Ρέθυμνο απάντησε άμεσα με τον Χάροου και με σερί 2-8 μείωσε σε 67-58 (37’). Ο Πρίφτης πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτες του αντέδρασαν άμεσα με 1/2 βολές του Χάγκινς και καλάθι και φάουλ του Γουάιτ έκαναν το 70-58 (1.34) και ουσιαστικά έδωσαν την χαριστική βολή στο Ρέθυμνο.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-31, 54-44, 72-60.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος, Γουάιτ 14 (4/5β., 2/3δπ., 2/6τρ., 9ρ., 3κλ.), Γουότερς 4 (5ασ.), Χάγκινς 11 (10ρ., 2κλ.), Μακ Νιλ 7(2ρ., 2ασ.), Ξανθόπουλος 1 (2ρ., 2ασ.), Τσούπκοβιτς 2, Δίπλαρος, Ζάρας 25 (4/5β., 3/7δπ., 5/9τρ., 2ρ.), Κοέν 2 (2ρ.), Μούρτος 4 (8ρ.), Σίμτσακ 2 (4ρ.).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κλουφ 8 (4ρ.), Σχίζας 6, Γιαννόπουλος 4, Στόουν 14 (1), Μάντεν 5, Σάφτεναρ 4 (10ρ.), Τσακαλέρης, Χάροου 16 (5ρ., 3ασ.), Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.


Πολύ ανταγωνιστικό το Ρέθυμνο, το οποίο, ειδικά στην αρχή, είχε τον τρόπο να σκοράρει, ακόμη και απέναντι σε δυνατές άμυνες στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων του. Γενικά το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο ήταν κακό και ειδικά οι παίχτες του Άρη ήταν πάρα πολύ άστοχοι, ακόμη και στα ελεύθερα σουτ που δοκίμαζαν, κάτι που επηρέασε το γενικό τους ποσοστό σε ολόκληρο το παιχνίδι (εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων, ειδικά για εντός έδρας αναμέτρηση).

Παρόλα αυτά, μέσα από την καλή του άμυνα, για ακόμη μία φορά, καθώς και βελτιώνοντας τα ποσοστά ευστοχίας του, βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο σκορ και να ελέγχει το παιχνίδι από το 3ο δεκάλεπτο μέχρι και την ολοκλήρωση του.

Θα θεωρήσω δεδομένη την αλλαγή επιπέδου της ομάδας μας, εφόσον καταφέρει να κερδίζει ανάλογες αντιπάλους όπως η χθεσινή, στην έδρα τους.

Κάποιοι παίχτες μας είχαν μικρή αγωνιστική συμμετοχή (Πελεκάνος, Cohen), αλλά εφόσον καταφέραμε να κερδίσουμε, αφήνουμε πίσω την χθεσινή αναμέτρηση και κοιτάμε το επόμενο μας παιχνίδι, την Τετάρτη (6/1/2016) των Θεοφανείων στο Nick Galis Hall, με αντίπαλο τη Neptunas Klaipeda από τη Λιθουανία.
SteelGandalf
Ήθελα να παραθέσω τις τοποθετήσεις του κόουτς Πρίφτη μετά τον αγώνα με το Ρέθυμνο, επειδή ανέφερε κάποια πράγματα και για τα δύο προηγούμενα παιχνίδια (κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο), αλλά και γι' αυτό που ακολουθεί με τη Neptunas.

QUOTE(www.pressaris.gr - 2/1/2016)
Πρίφτης: «Δεν υπάρχει ούτε ένα μη σημαντικό παιχνίδι! Πάμε ήρεμα και ήσυχα στο Γιούροκαπ να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξέχασε ήδη τον σημερινό αγώνα. Πλέον σκέφτεται μόνο το παιχνίδι με τη Νεπτούνας και με αφορμή αυτό υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι σημαντικό.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, μετά τις αλλαγές το Ρέθυμνο είναι εμφανώς καλύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν βρήκαμε καλό μακρινό σουτ, βρήκαμε εύκολο σκορ, άνοιξε η διαφορά και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, από αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον πρώτο αγώνα του Γιούροκαπ. Καλή επιτυχία στον Θανάση και το Ρέθυμνο”.

Ρωτήθηκε για την άμυνα του Άρη και απάντησε πως: “H επίθεσή μας ήταν η διαφορά στα δύο ημίχρονα, όχι οι άμυνες. Το Ρέθυμνο έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι εξαιρετική ομάδα στο ένας εναντίον ενός, όχι μόνο στην κάθετη (προς το καλάθι) κίνηση του παίκτη, αλλά και στα σουτ πάνω σε άμυνα και είναι πολύ δύσκολο να τα μαρκάρεις. Δεχθήκαμε αρκετά τέτοια στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως πρέπει να κινούμαστε γύρω από την βάση των 60 πόντων στην άμυνα”.

Αναφερόμενος στην πρεμιέρα των “32” του Γιούροκαπ τόνισε ότι: “Δεν υπάρχει ούτε ένα μη σημαντικό παιχνίδι. Τα εντός έδρας έχουν μεγαλύτερο δείκτη αναγκαιότητας. Κάναμε αυτό που έπρεπε στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ. Τώρα εμείς οι ίδιοι βάζουμε τον πήχη για να διακριθούμε, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, γιατί δεν είμαστε έμπειρη ομάδα σε τέτοια φάση. Πάμε ήρεμα και ήσυχα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια αυτόν τον μήνα και έτσι όπως τα έχει φέρει το πρόγραμμα, με τέσσερα σερί εκτός έδρας. Είναι δύσκολος όμιλος, με τρεις ομάδες που έπαιζαν πέρσι στην Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει τον βαθμό δυσκολίας”.

Ρωτήθηκε για τα συμπεράσματά του από τις δύο ήττες στην Αθήνα στο τέλος του 2015 και απάντησε: «Ήταν δύο απαιτητικά παιχνίδια σε τρεις μέρες. Με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσία και αν στα τελευταία λεπτά είχαμε καλύτερη συγκέντρωση ή κάποιες φάσεις εκατέρωθεν ήταν διαφορετικές, δύο-τρεις φάσεις, ένα σουτ που θα μπει, μία μπάλα που θα κλέψεις, ένα ριμπάουντ, ίσως να ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό συζητάμε πολύ για το τρίποντο, όταν ήταν δύσκολο με τέτοια ποσοστά του αντιπάλου μας να τον κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή παρουσία, στο δεύτερο θεωρώ ότι είχαμε κακή συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε καλή λειτουργία, μπορεί να είχαμε 1/6 επιθέσεις σε εκείνο το διάστημα αλλά όπως λειτουργήσαμε ήταν το σωστό. Αμυντικά δώσαμε τρία ελεύθερα σου στον Παναθηναικό, κάτι που είναι δική μας ευθύνη. Αν η άλλη ομάδα χάσει τα σουτ, τότε θα λέμε ότι παίξαμε καλή άμυνα. Αλλά μία ομάδα όπως ο Παναθηναικός φυσικά και θα τα βάλει. Ο Παναθηναικός είναι μία ομάδα επιπέδου F-4 Ευρωλίγκα. Αυτά τα τρία σουτ που μπήκανε δώσανε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους αντίπαλους μας, μετά έβαλαν και ορισμένα μαρκαρισμένα σουτ και η διαφορά πήρε δυστυχώς μεγάλη έκταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας πέρα από εκείνο το εξάλεπτο στην τρίτη περίοδο. Όταν ξαφνικά είσαι πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, κλονίζεται η αυτοπεποίθηση σου, χάνεις την συγκέντρωση σου, αν και ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί αυτό μπορεί να γίνει και η καταστροφή, όπως και έγινε με τον Παναθηναικό. Κάναμε αυτά που έπρεπε όμως μετά το παιχνίδι και συνεχίζουμε».


QUOTE(www.pressaris.gr - 2/1/2016)
Σκουρτόπουλος: «Τη σχέση μας με τον Δημήτρη δύσκολα τη βρίσκει κανείς στον χώρο μας»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έμεινε γενικά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι σε αυτόν τον Άρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ευρώπη στους κίτρινους και τον φίλο του, Δημήτρη Πρίφτη.


Ο τεχνικός του Ρεθύμνου τόνισε: «Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που κάνει εξαιρετική πορεία σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη. Δουλέψαμε αρκετά και στο μεγαλύτερο διάστημα σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Η έλλειψη εμπειρίας όμως, δεν μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε στον ίδιο βαθμό στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα να κάνουμε πέντε λάθη στον αιφνιδιασμό. Ο Άρης παίζοντας δυναμικά, όπως πάντα, το εκμεταλλεύτηκε αυτό, βρήκε το σκορ το μακρινό από τον Θοδωρή (Ζάρα) και βρήκε τις λύσεις. Εμείς με 1/15 τρίποντα και 13/26 βολές και πάλι κοντά φτάσαμε. Καλή συνέχεια στον Άρη να έχει επιτυχίες στην Ευρώπη, μας αντιπροσωπεύει και στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο».

Για την δυσκολία του Ρεθύμνου να κερδίσει μακριά από την έδρα του, καθώς μαζί με την Καβάλα είναι οι μόνες ομάδες χωρίς «διπλό» επεσήμανε πως: «Το Ρέθυμνο έχει δύο φάσεις. Πριν τις αλλαγές μετά τις αλλαγές. Με την προηγούμενη ομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσουμε εκτός έδρας. Έγιναν κάποια λάθη το καλοκαίρι, υπήρχε κακή λειτουργία, κακές συμπεριφορές, κακές προπονήσεις, κακή χημεία, γι’ αυτό χάσαμε και τρία εκτός έδρας παιχνίδια στις λεπτομέρειες στην Αμαλιάδα, το Λαύριο και την Τρίπολη. Από εκεί και πέρα είμαστε ομάδα έδρας, έχουμε ενθουσιασμό σαν ομάδα, νέους σε ηλικία παίκτες , τον τελευταίο μήνα δουλεύουμε σωστά και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα την πάρουμε την εκτός έδρας νίκη και δεν θα είναι μόνο μία».

Για την σχέση του με τον Πρίφτη υποστήριξε ότι: «Υπάρχει μια άλλου είδους σχέση που είναι πολύ δύσκολο να τη βρει κανείς στον χώρο μας. Εύχομαι να δημιουργήσει μια τέτοια και στον Άρη. Η επιτυχία της ομάδας θα έρθει είναι σίγουρο».
SteelGandalf
Σήμερα ο Άρης (17:00, novasports4), τίθεται αντιμέτωπος του Κολοσσού Ρόδου, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

13η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης
SteelGandalf
Αύριο το μεσημέρι (16:30, novasports3), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού, σε ένα ακόμη πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

14η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός - Άρης
SteelGandalf
15η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 23/1/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Αρκαδικός

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις (δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το eurocup) και ισάριθμες ήττες, ο Άρης επιστρέφει στο Nick Galis Hall με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Αντιμέτωπος του, στο αυριανό παιχνίδι, θα είναι ο Αρκαδικός, μια ομάδα ομάδα με δύο προσθήκες και δύο αποχωρήσεις σε σύγκριση με τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του 1ου γύρου.

Ήρθαν στην ομάδα ο Βασίλης Καββαδάς (δανεικός από τον Ολυμπιακό) και προσφάτως ο Jonathan Lee (25χρονος guard με ύψος 1.88μ που τελευταία αγωνιζόταν στην Γερμανία και την Ludwigsburg), ενώ αποχώρησαν οι Φώτης Λαμπρόπουλος (πήγε στον Απόλλων Πατρών) και Askia Booker (πήγε στη D-League).

Η ομάδα του Αρκαδικού, μετά την προσθήκη του Καββαδά, παρουσιάζεται πιο "γεμάτη" και πιο ανταγωνιστική μέσα στη ρακέτα, αφού και επιθετικά, αλλά και αμυντικά, ο Βασίλης την βοηθάει σε πολύ σημαντικό βαθμό. Εξακολουθεί να παραμένει όμως χαμηλά στην βαθμολογία της BasketLeague, προτελευταία με 17 βαθμούς (έναν περισσότερο από την ουραγό Καβάλα και έναν λιγότερο από το Ρέθυμνο και το Λαύριο).

Ο Άρης, μπροστά στο κοινό του, επιβάλλεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αφήνοντας πίσω του το κακό πρόσωπο που παρουσίασε στα παιχνίδια του τελευταίου μηνός. Θα πρέπει να βρει τα ψυχικά και τα σωματικά αποθέματα για να αντιδράσει, ώστε να αποδειχθεί ως μια κακή παρένθεση όλη αυτή η εικόνα των τελευταίων 25 ημερών, η οποία δημιούργησε τριγμούς στο, στέρεο -κατά τ' άλλα- οικοδόμημα του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το αυριανό παιχνίδι, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, δεν θα έχει καμία σχέση μ' εκείνο του 1ου γύρου, όταν και οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν δια περιπάτου των Αρκάδων (με σκορ 90-50). Αποτελεί όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες και για την απαρχή ενός νέου νικηφόρου σερί.

Να δούμε αν θα καταφέρω να βρεθώ στο γήπεδο, που τόσο πολύ επιθυμώ, αφού οι κινητοποιήσεις των αγροτών, τις τελευταίες ημέρες, καθιστούν τη μετάβαση μου στην Θεσσαλονίκη υπό σκέψη...

QUOTE(www.pressaris.gr - 22/1/2016)
Πρίφτης: «Σεβασμό στον αντίπαλο, επιτακτική ανάγκη η επιστροφή στις νίκες»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μέσα από την καθιερωμένη γραπτή δήλωσή του πριν από κάθε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για επιστροφή στις νίκες όπως και τον σεβασμό που πρέπει να δείξουν όλοι στον αντίπαλο.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: «Μετά από ένα σερί εκτός έδρας αγώνων, επιστρέφουμε στο «Nick Galis Hall» για την αναμέτρηση με τον Αρκαδικό. Μετά από τα τελευταία αποτελέσματα, η επιστροφή στις νίκες είναι επιτακτική ανάγκη για μας, ώστε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενόψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας».

Πρόσθεσε πως: «Όπως πάντα, πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Ο Αρκαδικός έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του σε σχέση με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 22/1/2016)
“Λευκο” απουσιολόγιο ενόψει Αρκαδικού

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΑΡΗ για την αναμέτρηση με τον Αρκαδικό (23/01, 17.00, NS2) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


Ο Αμερικανός γκαρντ, Dominic Waters, ο οποίος «κληρονόμησε» στην αναμέτρηση με την ALBA έναν μυϊκό τραυματισμό στον αριστερό αγκώνα, την Παρασκευή (22/01) «έβγαλε» όλο το πρόγραμμα της προπόνησης και θα βρίσκεται στην διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη.


QUOTE(www.pressaris.gr = 23/1/2016)
Χωρίς Νούτινεν ο Αρκαδικός στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τον Μάτι Νούτινεν θα παραταχθεί σήμερα στο Αλεξάνδρειο ο Αρκαδικός. Ο Φιλανδός φόργουορντ, από τους καλύτερους σουτέρ των Αρκάδων, δεν ακολούθησε την αποστολή στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικού “ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του, εκτός από τον Κωστή Εζόμο, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, τον Μάτι Νούτινεν. Ο Φινλανδός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη μέση και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 23/1/2016)
Επιστροφή στις νίκες, τίποτε άλλο! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Οι παίκτες του Άρη αντέδρασαν εν μέρει στο Βερολίνο, αλλά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι για τέταρτο σερί παιχνίδι. Σήμερα (17:00) απέναντι στον Αρκαδικό για την 15η αγωνιστική της Α1 θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή στο Παλέ με την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, να κλείσουν την οδυνηρή παρένθεση και να κοιτάξουν μπροστά με αισιοδοξία.

Το σημερινό παιχνίδι είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αρχίσει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να φτιάχνει και πάλι την καλή της αγωνιστική εικόνα, αυτή που χάλασε μέσα σε 11 μέρες και τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία σημείωσε ισάριθμες ήττες.

Στο διάστημα αυτό χάθηκε η συνοχή της ομάδας και αυτό είναι το πρώτο που καλείται να διορθώσει ο Πρίφτης και οι παίκτες του. Ο Αρκαδικός δεν είναι ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον Άρη υπό κανονικές συνθήκες, αλλά οι κίτρινοι με την ψυχολογία… υπό του μηδενός, οφείλουν να δουν το σημερινό παιχνίδι με πολύ μεγάλη προσοχή.

Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν. Ο Ντομινίκ Γουότερς ναι μεν θα παίξει σήμερα αλλά δεν είναι 100% έτοιμος λόγω του μυϊκού προβλήματος στον αγκώνα του αριστερού χεριού του, ενώ οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Θόδωρος Ζάρας επέστρεψαν από το Βερολίνο με ενοχλήσεις αλλά είναι στη διάθεση του Πρίφτη.

Δεν χρειάζονται λόγια, μόνο πράξεις, μόνο αποτελέσματα, μόνο νίκες για να γιατρευτούν οι ανοικτές πληγές από τις τέσσερις σερί ήττες. Απαντήσεις δίνονται μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και εκεί πρέπει να μιλήσουν οι παίκτες.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Αρκαδικός : 26-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Αρκαδικός : 43-24

3η Περίοδος

Άρης - Αρκαδικός : 68-39

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Αρκαδικός : 86-52

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 23/1/2016)
Στο Παλέ είναι πάντα αλλιώς! Επιστροφή στις νίκες (86-52) με καλή εμφάνιση!

Ο Άρης επέστρεψε στο σπίτι του, επέστρεψε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, κέρδισε τον Αρκαδικό εύκολα με σκορ 86-52 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και πλέον το ζητούμενο είναι να επιστρέψει και στην λογική που τον έφερε μέχρι εδώ φέτος.


Ήταν απολύτως λογικό όλοι μέσα στο Παλέ, παίκτες και κόσμος να είναι… μουδιασμένοι μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες 11 μέρες. Οι κίτρινοι απέναντι στον Αρκαδικό συνάντησαν προβλήματα ουσιαστικά μόνο από τον Καββαδά που κυριάρχησε με τον όγκο του στη ρακέτα, κυρίως απέναντι στον Χάγκινς. Οι Αρκάδες δεν είχαν την ποιότητα να κοντράρουν τον Άρη που μπορεί να είχε κάποια προβλήματα στην επίθεση αλλά αμυντικά ήταν σταθερά καλός. Το 11-10 στο 5’ έγινε 21-10 στο 9’ με πρωταγωνιστή τον Γουότερς. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 26-14 για τους κίτρινους, που έφτασαν στο +15 (29-14 στο 11’) πριν ο Αρκαδικός αντιδράσει και μειώσει σε 29-21 (15’).

Το καλό μακρινό σουτ (6/13τρ., αλλά και 9/12δπ.) και η εξαιρετική παρουσία του Γουότερς (2/2β., 3/3δπ., 2/2τρ.) ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στους κίτρινους διαφορά ασφαλείας από το πρώτο μέρος (43-24) και έκαναν πιο εύκολη τη ζωή τους στο υπόλοιπο του αγώνα.

Οι παίκτες του Πρίφτη συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα, αλλά να έχουν προβλήματα με τον Καββαδά, όμως ένας παίκτης δεν μπορεί να δημιουργήσει ζημιά μόνος του σε μια ομάδα. Οι κίτρινοι κυριάρχησαν στο παρκέ, σταθεροποίησαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (53-30 στο 25’, 61-36 στο 28’) και προηγήθηκαν με 68-39 στο τέλος της περιόδου, φέρνοντας και πάλι χαμόγελα στις κερκίδες.

Στη τέταρτη περίοδο ο Πρίφτης ξεκούρασε τους βασικούς, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στο Νίκο Δίπλαρο και είδε την ομάδα του να διατηρεί υψηλό ρυθμό και συγκέντρωση στην άμυνα, για να διαμορφωθεί το τελικό 86-52.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 43-24, 68-39, 86-52.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 14 (2/2β., 6/7δπ., 0/3τρ., 5ρ., 2ασ., 3κλ.), Γουότερς 17 (2/2β., 3/3δπ., 3/3τρ., 3ασ.), Χάγκινς 7 (5ρ.), Μούρτος 6 (4ρ.), Μακ Νιλ 15 (2/4β., 2/3δπ., 3/5τρ., 3ασ.), Ξανθόπουλος 2 (4ασ.), Πελεκάνος 5 (2ρ., 2ασ.), Τσούπκοβιτς 3 (3ρ.), Δίπλαρος, Ζάρας 5 (3ρ.), Κοέν 12 (3/3β., 3/3δπ., 1/2τρ., 4ρ.), Σίμτσακ.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Καββαδάς 19 (3/9β., 8/11δπ., 7ρ.), Βαν Όστρουμ 7 (1), Στεφανίδης, Μπράουν 5 (1), Καλλινικίδης 3 (1), Καραμαλέγκος 2, Κοψαύτης 5 (1), Κωνσταντίνου, Τζουγκαράκης 2, Τσέλος 2, Λι 7 .
SteelGandalf
Σήμερα το βράδυ (21:00, novasports2 & 2HD), ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος του ΠAOK, σε ένα ακόμη πολύ δυνατό, εκτός έδρας, παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. wink.gif

16η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Ο Θανάσης δεν θα ήταν μια καλή λύση στους ψηλούς;;;
Ναι μεν θέλει ένα καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ... αλλά αν του δώσουμε άλλα κίνητρα... νομίζω αυτή την στιγμή από της καλύτερες επιλογές...
tuareg
QUOTE (ΚιτρινιΑΡΗΣ @ Feb 3 2016, 11:38 ) *
Ο Θανάσης δεν θα ήταν μια καλή λύση στους ψηλούς;;;
Ναι μεν θέλει ένα καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ... αλλά αν του δώσουμε άλλα κίνητρα... νομίζω αυτή την στιγμή από της καλύτερες επιλογές...


ο θανασοκουμπος εχει potential αλλα αν το βαλεις σε ευρωπαικη ομαδα τωρα θα χασει τ αυγα και τα καλαθια αν του πεις να κανει κατι αλλο απο το να τρεχει και να πηδαει.
Απο το φιλαθλητικο στο νβδλ που ειναι μια πασα και σουτ και μετα στη χειροτερη ομαδα του νβα...
Θα τα βρει δυσκολα με τα σκριν τις περιστροφες τα μις ματς και τ αλλα τετοια εξωτικα που παιζουν οι προπονητες στην ευρωπη.
Συν του οτι το κατω απο 30 % στο τριποντο ειναι θεμα...
Αν θελει να ειναι μεχρι τα 30 του μεταξυ δεκαημερων και τσιρκου νβδλ ας κατσει εκει αλλιως οκ εκανε τη καυλατζα του ,να κλεισει το καλοκαιρι σε μια ομαδα απο εδω μερια να κανει προετοιμασια ν αρχισει να μαθαινει μπασκετακι και βλεπουμε..
SteelGandalf
17η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 6/2/2016, 17:00
(novasports2 & 2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Λαύριο

Μετά το σπουδαίο "διπλό" στο κρατικό της Πυλαίας, ο Άρης επιστρέφει στο Nick Galis Hall, υποδεχόμενος την ομάδα του Λαυρίου. Το αυριανό (σημερινό πλέον, λόγω ώρας), είναι ένα από τα παιχνίδια τα οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Άρης επιβάλλεται να τα κερδίσει. Μέχρι στιγμής, παρουσιάζεται απολύτως συνεπής στην έδρα του, με μοναδική ως τώρα ήττα, αυτήν της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και αύριο, εφόσον οι Θεσσαλονικείς παρουσιαστούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου τους. Η συγκριμένη εβδομάδα, ήταν πολύ δύσκολη από κάθε πλευρά (αγώνες, ταξίδια, ταλαιπωρία, κούραση), αλλά αυτό ούτε νέο είναι, ούτε αποτελεί δικαιολογία.

Ένας παλιός μας γνώριμος, επιστρέφει αύριο στο Nick Galis Hall και δεν είναι άλλος από το Νίκο Μπάρλο.

QUOTE(www.pressaris.gr - 5/2/2016)
Πρίφτης: «Να βρούμε αποθέματα ενέργειας και να συνεχίσουμε νικηφόρα»

Ο Άρης υποδέχεται το Λαύριο (6/2, 17:00), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της A1 κατηγορίας και ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για το πως θα φτάσει η ομάδα στη 12η νίκη στο πρωτάθλημα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

«Η νέα στροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα μας βρίσκει αντιμέτωπους με το Λαύριο, σε έναν αγώνα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή από μέρους μας. Μετά το επίπονο ταξίδι της επιστροφής από τη Λιθουανία, πρέπει να βρούμε μέσα σε μία μέρα τα αποθέματα ενέργειας για να συνεχίσουμε νικηφόρα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ», τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στον αντίπαλο:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή και επικίνδυνη ομάδα, η οποία έχει βάλει προβληματισμούς στους περισσότερους φετινούς αντιπάλους της και έχει ενισχυθεί με την απόκτηση ποιοτικών παικτών, όπως ο Bolds και ο Keselj. Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από την ενέργεια, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές».


QUOTE(www.pressaris.gr - 5/2/2016)
Μπάρλος: «Σπουδαία εμπειρία και μόνο που θα αγωνιστούμε σε μια τέτοια μπασκετική έδρα»

Ο Νίκος Μπάρλος μίλησε για τον αγώνα της ομάδας του Λαυρίου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.


«Απέναντι στην Κηφισιά πήραμε μία πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη από κάθε άποψη. Μια νίκη που μας βοηθάει βαθμολογικά αλλά και στην ψυχολογία της ομάδας, που έδειξε τρομερή αυτοπεποίθηση και νίκησε εκτός του αντιπάλου και το άγχος της. Θέλω να πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Λαυρίου που στάθηκε πλάι μας και παρέδωσε μαθήματα ήθους. Το γεμάτο γήπεδο μας έδωσε φτερά και μακάρι σε όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα να είναι έτσι» είπε στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ αρχικά ο καλαθοσφαιριστής του Λαυρίου.

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πληγωμένο αντίπαλο. Το Αλεξάνδρειο είναι μία από τις πιο μπασκετικές έδρες στην Ευρώπη και για το Λαύριο θα αποτελέσει σπουδαία εμπειρία να αγωνιστεί εκεί. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο Άρης είναι πολύ ισχυρός και εμείς θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε… Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε το μπάσκετ που παίζουμε».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 6/2/2016)
Αρχίζει η αντεπίθεση για την 3η θέση, πρώτο εμπόδιο το Λαύριο! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που ο Άρης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο για να κάνει την αντεπίθεσή του για την διεκδίκηση της 3ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αρχή γίνεται σήμερα (17:00) απέναντι στο Λαύριο, το οποίο οι κίτρινοι υποδέχονται στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Το Λαύριο είναι ομάδα που δίνει τη μάχη της για να κερδίσει την παραμονή στην κατηγορία και προς το παρόν τα καταφέρνει, έχοντας πέντε νίκες σε 16 αγώνες. Είναι η ομάδα που μπήκε στο πρωτάθλημα από το… παράθυρο, εκμεταλλευόμενη την αποχώρηση του ΚΑΟΔ, γιατί ήταν τρίτη πέρσι στην Α2.

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αν υποτιμηθεί, γιατί έχει παρουσιάσει ανταγωνιστική εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια του, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και χρειάζεται προσοχή από τον Άρη, που έχει ήδη επιβαρυνθεί σωματικά από το δύσκολο ταξίδι στην Λιθουανία και ψυχολογικά η ήττα από τη Νεπτούνας με τον τρόπο που ήρθε “πλήγωσε” την ομάδα.

Ο Άρης μετά την εκτός έδρας νίκη στην Πυλαία “κλείδωσε” την θέση του στην πρώτη τετράδα και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάξει προς τα πάνω, για την τρίτη θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει η ΑΕΚ.

Εννοείται ότι θα πρέπει να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά η τετράδα αγώνων που έχει μέσα στον Φεβρουάριο του δίνει τη δυνατότητα να μην έχει απώλειες μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 12 Μαρτίου, όταν και κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί εν πολλοίς η κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Στο σημερινό παιχνίδι, οι κίτρινοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους ξένους του Λαυρίου, κυρίως στους Μπολντς και Κέσελι, οι οποίοι προστέθηκαν στο ρόστερ και το αναβάθμισαν ποιοτικά με την παρουσία τους.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Λαύριο : 13-8

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Λαύριο : 39-33

Με επιμέρους 26-25 στο 2ο δεκάλεπτο, ο Άρης προηγείται στο σκορ, αλλά μόνο άμυνα δεν έπαιξε σε αυτό το διάστημα, δεχόμενος 25 πόντους. Περισσότερο αγγαρεία φαίνεται να κάνουν οι παίχτες του, παρά να απολαμβάνουν την αναμέτρηση, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εικόνα τους.

Δυστυχώς, έμεινα σπίτι και σήμερα, εξαιτίας του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες και θέλοντας να αποφύγω την ταλαιπωρία από τις παρακαμπτηρίους.
Timemaster
Από τα στατιστικά που βλέπω πρώτος σκόρερ του Λαυρίου ο Περράκης
πρώτος ριμπάουντερ του ο Κακλαμάνης
και πρώτος στις ασίστ ο Τσίρος

Ουσιαστικά ο πάγκος της ομάδος μας παίζει εως τώρα.

Αγγαρεία μεν αλλά και ξεκούραση για τους βασικούς δε.
Αν ανοίξει και λίγο το σκορ βλέπω να μη παίζει άλλο ο Μακνιλ και ο Ουότερς.
SteelGandalf
Κάνουν πάρτι οι παίχτες του Λαυρίου στα rebounds. Αυτή την στιγμή έχουν 22 συνολικά (13 επιθετικά!!!), όταν όλος ο Άρης έχει 14 στο σύνολο (3 επιθετικά).

Το σκορ είναι 42-34 υπέρ του Άρη, στα πρώτα δύο λεπτά του 2ου ημιχρόνου.
Timemaster
9 λεπτά πριν το τέλος και μαντέψτε ποιος είναι πρώτος σε σκόρ, ριμπάουντ , ασίστ , κλεψίματα , κοψίματα στο παιχνίδι.
Ο Ουάιτ....
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Λαύριο : 61-52

Αν και ο Άρης είχε περάσει τους 10 πόντους διαφοράς (49-36 και 59-44), το Λαύριο κατάφερε να μειώσει σε 59-52, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 61-52

Στην 4η περίοδο, που ολοκληρώνεται σε περίπου 3 λεπτά, ο Άρης κατάφερε και πάλι να ξεφύγει στο σκορ (72-56), ενώ το σκορ αυτή την στιγμή είναι 76-62.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Λαύριο : 82-68

Job done!

Αγωνίστηκαν όλοι και πέτυχαν έστω από δύο πόντους!

Απίστευτα μεγάλος αριθμός λαθών (17). Τα 12 από αυτά το έκαναν τρεις παίχτες και συγκεκριμένα ο Waters (5), ο Hagins (4) και ο McNeal (3).

Πάρα πολλά χαμένα rebounds για την ομάδα μας. Συνολικά είχαμε 27 (6 επιθετικά), ενώ οι αντίπαλοι μας είχαν 30 (16 επιθετικά!). Είναι τεράστιο το συγκεκριμένο νούμερο, ειδικά για εντός έδρας αναμέτρηση και μάλιστα με αντίπαλο μια ομάδα όπως το Λαύριο, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 6/2/2016)
Επαγγελματική νίκη επί του Λαυρίου (82-68) και το μυαλό στην Αρμάνι!

Χωρίς να παρουσιάσει το καλύτερό του πρόσωπο, ο Άρης πήρε τη νίκη απέναντι στο Λαύριο με σκορ 82-68, ξεκίνησε με τον σωστό τρόπο την αντεπίθεσή του για την διεκδίκηση της 3ης θέση στην κανονική διάρκεια και πλέον στρέφει την προσοχή του στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Αρμάνι την Τετάρτη!


Ο Άρης ξεκίνησε χωρίς ενέργεια και ρυθμό τον αγώνα, αλλά μέσα από την άμυνά του κράτησε το προβάδισμα. Το Λαύριο σούταρε 2/16 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο, περιορίστηκε στους 8 πόντους, αλλά και ο Άρης δεν πήγε πίσω… Το 13-8 της πρώτης περιόδου αποδεικνύει ότι παίχτηκε πολύ μέτριο μπάσκετ, αλλά πολλά άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο.

Οι κίτρινοι βρήκαν λύσεις από όλους τους παίκτες τους επιθετικά, κυρίως από Πελεκάνο και Ζάρα και προηγήθηκαν με 20-10 (12′), όμως το Λαύριο απάντησε με σερί 13-2 και πέρασε μπροστά με 22-23 (15′)! Οι φιλοξενούμενοι κρατήθηκαν κοντά στον Άρη χάρη στο τρίποντό τους (5/12) και τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ που πήραν στο πρώτο μέρος το οποίο έκλεισε στο 39-33 υπέρ των κίτρινων.

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο μέρος και με τους Γουάιτ και Πελεκάνο πρωταγωνιστές διατήρησε διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (49-38, 51-40, 53-42) και στο δεύτερο μισό έφτασε στο +15 (59-44 στο 28′) με βολές του Τσούπκοβιτς. Το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή του Παπαπέτρου στον Πρίφτη (για διαμαρτυρίες στον Γκούμα) και γύρισε στο ματς με σερί 8-0. Μείωσε σε 59-52 και ο Γουότερς με δύσκολο σουτ έγραψε το 61-52 που ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι κίτρινοι αποκατέστησαν και πάλι την τάξη με πιεστική άμυνα, έβγαλαν φάσεις στον αιφνιδιασμό και ξέφυγαν με 64-52 (32′) και 69-56 (33′). Το τρίποντο του Ξανθόπουλου στα 5.50 πριν το τέλος έγραψε το 72-56 και ουσιαστικά εκεί ο Άρης καθάρισε τον αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 39-33, 61-52, 82-68.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 17 (2/2β., 6/8δπ., 1/2τρ., 8ρ., 5ασ., 4κλ., 1κοψ.), Γουότερς 8 (3ασ.), Χάγκινς 10 (3ρ.), Μούρτος 6 (3ρ.), Μακ Νιλ 10 (4ρ., 3ασ.), Ξανθόπουλος 5 (4ασ., 5κλ.), Πελεκάνος 10 (2/3β., 1/1δπ., 2/3τρ., 2ρ.), Τσούπκοβιτς 2, Φλιώνης 2, Ζάρας 5, Κοέν 5 (1), Σίμτσακ 2.

ΛΑΥΡΙΟ: Χάμιλτον 4, Σακελλαρίου 8 (2), Νίξον 4, Κακλαμανάκης, Μπολντς 10 (5ρ.), Κρούμπαλι 7 (5ρ.), Τσίρος, Κέσελι 10 (1), Περράκης 8 (2), Γιαννακόπουλος 11 (1), Μπάρλος 6, Μπέμπης.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.